HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Director de firme
Completand formularul de mai jos, datele firmei Dumneavoastra vor fi incluse in directorul de firme, pe domeniile: imobiliare, constructii si amenajari.
Completati codul de securitate:
Cum mi-am luat prima casa prin programul guvernului
Un tânăr ne-a povestit experienţa sa de achiziţie a unei garsoniere în Bucureşti.

O lună şi jumătate. Atât a durat achiziţia unei locuinţe prin programul guvernamental “Prima Casă 4″ pentru Mihai J. Tânărul, în vârstă de 27 de ani, a hotărât să-şi cumpere o garsonieră în cartierul Berceni din Capitală.

După ce a găsit pe internet oferta de vânzare a unei garsoniere de 18 mp în valoare de 17.000 de euro, a intrat în legătură cu agentul imobiliar.

“Totul a început pe data de 5 iulie şi s-a terminat pe data de 18 august, ziua în care au fost viraţi banii în contul proprietarului”, ne-a povestit Mihai.

El s-a prezentat la bancă având adeverinţa de venit, o copie de pe buletin şi fişa fiscală pe anul trecut. Sucursala băncii i-a fost indicată de agentul imobiliar, la fel ca şi notarul cu care lucrează de obicei.

În prima vizită la bancă, reprezentantul acesteia a verificat actele şi i-a făcut o simulare a creditului, pentru care ar fi urmat să achite o rată de aproximativ 90 de euro pe lună timp de 30 de ani. În ziua următoare, banca l-a anunţat pe tânăr că i-a fost aprobat creditul.

Următoarea etapă, semnarea antecontractului. “M-am dus la notar împreună cu agentul imobiliar şi cu proprietarul şi am semnat antecontractul, achitând 850 de euro avans, 800 lei o parte din comisionul pentru agentul imobiliar, plus 200 lei taxele notariale pentru antecontract”, povesteşte Mihai.

Tot atunci, a primit certificatul energetic, opinia notarială drept dovadă că actele depuse de proprietar sunt autentice şi extrasul de carte funciară şi a depus o declaraţie pe propria răspundere că nu a aplicat niciodată pentru programul “Prima Casă”.

Dosarul conţinând actele de mai sus şi planul casei a fost depus la bancă, iar în zilele următoare locuinţa a fost evaluată, după care dosarul a fost trimis la Fondul de Garantare.

La aproximativ două săptămâni, consilierul bancar l-a anunţat pe Mihai că poate semna contractul de credit şi pe cel de vânzare-cumpărare. La notar, a primit două exemplare ale contractului, cheile de la garsonieră şi toate contractele proprietarului legate de casă, iar onorariul a fost de 1.000 de lei, povesteşte tânărul.

Ultimul pas este întocmirea cadastrului cu numele noului proprietar, în baza căreia banca transferă banii. “Până să fie gata extrasul de carte funciară, am depus la bancă actul de vânzare-cumpărare, am făcut un depozit colateral, echivalentul a trei rate, am încheiat asigurarea locuinţei şi am plătit comisionul pentru Fondul de Garantare - în total, 390 euro”, spune el. În plus, a achitat şi restul comisionului pentru agentul imobiliar, 300 euro.

Condiţii pentru “Prima Casă 4″

Românii care doresc să-şi cumpere o locuinţă prin programul “Prima Casă 4″ nu trebuie să deţină personal sau împreună cu soţul ori soţia o locuinţă mai mare de 50 mp sau care a fost cumpărată prin program.

Avansul care trebuie achitat este de 5% din valoarea apartamentului, iar dobânda este variabilă: Euribor la trei luni plus 4 puncte procentuale pentru creditele în euro sau Robor la trei luni plus 2,5 puncte pentru împrumuturile în lei.

Sursa: Evenimentul Zilei
Banca Transilvania a intrat in programul Prima casa 4
Banca Transilvania a intrat în Programul Prima Casă 4, având la dispozi?ie un plafon de 25 mil. euro pentru creditele de acest tip pe care le va acorda clien?ilor săi, urmând să finanţeze achiziţionarea de locuinţe finalizate sau în construcţie, precum şi imobile care urmează să fie construite.

BT a fost parte, de asemenea, în primele trei etape ale programului Prima Casă, în cadrul cărora a acordat peste 1.350 credite, totalizând aproximativ 53 de milioane de euro, informează banca printr-un comunicat.

Până acum, băncii i-au fost solicitate mai ales creditele pe termen lung, pe perioade cuprinse între 20 şi 30 de ani. Valoarea medie a unui împrumut de la Banca Transilvania - prin programele Prima Casă 1, 2 şi 3 - a fost de aproximativ 40.000 euro.

Condiţiile de acordare a împrumuturilor Prima Casă 4 prin Banca Transilvania sunt similare celor din cadrul programelor precedente. Finantările sunt acordate atât în lei, la dobânda de 5,49% pe an (ROBOR 3M), la care se adaugă comisionul de gestiune de 0,2% pe lună, cât şi în euro, la o dobândă de 5,54% pe an (EURIBOR 3M + 4 pp).

Programul Prima Casă 4 se adresează oricărei persoane fizice care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă sau care deţine cel mult o unitate locativă, dobândită prin orice alt mod decât prin program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 de metri pătraţi.

Sursa: Money.ro
Immofinanz asteapta venituri de 6 milioane de euro din chiriile Maritimo
Immofinanz, cel mai mare investitor imobiliar, asteapta venituri de 6 milioane de euro in primul an pentru Maritimo Shopping Center, deschis vineri in Constanta.

Chiria medie pentru centrul comercial este de 13-15 euro/mp lunar, exceptand hipermarketul Auchan, care este co-proprietar al celor 16.000 mp ocupati.

Comparativ, penultimul proiect de retail inaugurat de Immofinant in Romania este Gold Plaza din Baia Mare. Aici, chiria medie pe metru patrat pentru magazinele din Gold Plaza este mai putin de 10 euro/luna, in contextul in care nivelul veniturilor incasate se va ridica la 3,5 milioane de euro pe an.

Printre cei mai importanti chiriasi ai mall-ului de 97 milioane euro se numara hipermarketul Cora, cu o suprafata de vanzare de 4.500 mp, Cinema City, cu sase sali, precum si retailerii C&A, New Yorker, Deichmann, Takko, Leonardo, LC Waikiki, Domo, House of Art, San Francisco, Fox, Douglas, Centrofarm, Orsay, Best of Bowling si Kenvelo, Jeans Club.

De partea cealalta, printre cei mai importanti retaileri ai Maritimo Shopping Center din Constanta se numara grupul Inditex (4.500 mp) - cu marcile Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho si Massimo Dutti - H&M, C&A (1.800 mp), New Yorker (1.200 mp) Domo, Flanco, Humanic, Takko sau Pure Health & Fitness.

In plus, Immofinanz a incheiat un acord cu Peek&Cloppenburg, care va deschide al doilea magazin din Romania in primavara anului 2012, pe o suprafata de 2.600 de mp. Tot in 2012 isi va deschide portile si Cinema City.

Pe plan local, fondul austriac Immofinanz mai detine centrele comerciale Polus Center (Cluj-Napoca), Euromall (Pitesti) si Armonia Center (Arad), precum si mai multe cladiri de birouri si parcuri industriale, fiind cel mai puternic investitor din piata imobiliara romaneasca.

Sursa: Wall-Street
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate