HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Director de firme
Completand formularul de mai jos, datele firmei Dumneavoastra vor fi incluse in directorul de firme, pe domeniile: imobiliare, constructii si amenajari.
Completati codul de securitate:
Cate credite Prima casa au luat romanii
Românii au accesat până acum 48.737 de credite Prima casă în cele patru faze ale programului, în cea de-a patra etapă fiind acordate credite în valoare de 350-370 milioane euro.

“Eu estimez că tot anul viitor este loc pentru defăşurare. Dacă va apărea acel regulament al BNR care să prevadă pentru creditele în euro avansuri mult mai mari, de 20-30%, atunci întrevăd un ritm de creştere mai susţinut în accesarea programului Prima Casă”, a spus Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), citat de Agerpres.

“Momentan sunt doar discuţii. A mai apărut o discuţie în care FMI a spus că e numai pentru creditul de consum. Până nu ştim care va fi finalul actului normativ nu putem să facem estimări”, a completat Şaramet.

Poate beneficia de credit Prima Casă 4 orice persoană fizică care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă, indiferent de modul şi momentul în care a fost dobândită, sau care deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 metri pătraţi.

La sfârşitul lunii martie, Guvernul a adoptat o ordonanţă prin care a stabilit să împartă cu băncile garanţiile privind creditele pentru cumpărarea de locuinţe prin programul “Prima Casă”, astfel încât plafonul total al garanţiilor oferite să se suplimenteze. Garanţia este împărţită în proporţie de 50% şi 50% între stat şi bancă.

Sursa: Capital
Simona Nicoleta Ciuca: In vanzari exista doar locul 1
Deşi a intrat în domeniul imobiliar ca broker de la începutul anului, Simona Nicoleta Ciucă lucrează în vânzări de trei ani. În tot acest timp şi-a făcut păreri foarte puternice şi personale despre această activitate. Iar în noul domeniu nu s-a aruncat cu capul înainte, ci a studiat mult înainte şi a primit ajutor de la asociaţii de profil.

Când şi cum aţi ales să fiţi broker imobiliar?
La sfârşitul lui februarie 2010 am avut un interviu cu directorul pe România al uneia dintre cele mai mari firme imobiliare din ţară. În ciuda experienţei de trei ani în vânzări de asigurări de viaţă, mi-a recomandat să fac ceea ce m-am pregătit – să devin profesor de economie într-o universitate; urmează să-mi susţin teza de doctorat în economie. Răspunsul său m-a deranjat cumplit pentru că eu nu cred în „nu se poate, tu nu poţi”. Întreaga-mi existenţă mi-am ghidat-o după credinţa că, dacă există o şansă la un milion, mă lupt şi înving. Şi de multe ori am reuşit. Aşa am intrat în imobiliare.

Ce v-aţi propus să realizaţi în această meserie şi cât aţi reuşit să împliniţi din aceste realizări?
Agenţii de vânzări sunt o mare problemă pentru şefii lor, pentru clienţii şi soţii lor, pentru directorii de credit, pentru hoteluri şi chiar pentru ceilalţi agenţi de vânzări. Cei din imobiliare nu fac excepţii de la această regulă. Individual şi colectiv, ei sunt înjuraţi şi bârfiţi în şedinţele de vânzări, în congresele anuale, în spatele uşilor închise, în băi, în baruri sunt bărfiţi în şoaptă, din multe puncte de vedere, cu multă pasiune. Eu îmi doresc să demonstrez că această percepţie poate fi schimbată. Cât am reuşit? E încă prea devreme să mă pronunţ. Am primit însă de la o clientă serviciul de cafea pe care l-a primit ea în urmă cu 54 de ani drept cadou de nuntă de la naşii săi. Mă trezesc în fiecare dimineaţă privindu-l. Are o istorie plină de iubire şi eu am primit o fărâmă din această istorie.

Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-aţi învăţat practicând această activitate?
Oamenii sunt oameni. Sunt unici şi speciali.

Care sunt cele mai mari dificultăţi întâmpinate în exerciţiul funcţiunii?
Uf! Fiecare moment este o provocare. Dacă nu iei clipa ca pe o provocare nu ai şanse de reuşită. Iar în vânzări există doar locul 1. Restul este can can.

Care au fost cele mai mari satisfacţii/decepţii pe care vi le-a adus această meserie?
Eu m-am lansat pe cont propriu datorită clienţilor mei. Ei au avut şi au încredere în mine şi, chiar dacă s-a încheiat colaborarea noastră, continuăm să ne vedem, să ne sunăm şi să ne fim alături unii altora. Este un cadou, nu-i aşa? Cât despre decepţii, dacă nu le iei ca pe o lecţie este mai bine să te laşi.

În ce fel a evoluat piaţa în care activaţi şi cei implicaţi direct în ea (agenţii, brokeri, clienţi, investitori etc.) de când aţi intrat în domeniu şi până în prezent?
Cred că piaţa a avut o evoluţie pozitivă. Cumpărători şi investitori mai bine pregătiţi, vânzători dispuşi să apeleze la serviciile unui broker. Cei care au rezistat în activitate sunt cei care s-au adaptat la schimbare. Ceilalţi au dispărut sau sunt pe cale să dispară.

Care a fost ajutorul pe care l-aţi primit din partea asociaţiilor profesionale din domeniu şi ce ar trebui să facă acestea pentru sprijinirea brokerilor imobiliari?
Înainte de a intra în branşă am citit mult despre domeniu şi ce se întâmplă în străinătate. Despre codul etic al brokerilor, despre legislaţia în domeniu şi despre modalităţile de lucru. Am căutat să nu mă arunc în necunoscut. În lumea imobiliară am intrat în contact cu mulţi oameni care m-au ajutat. Unii mi-au rămas alături, iar alţii, din diferite motive, au dispărut. Am primit sprijin de la A.P.A.I.R. (n.r. Asociaţia Profesională a Agenţilor Imobiliar din România), A.B.I. (n.r. Asociaţia Brokerilor Imobiliar), de la diverse persoane întâlnite la C.P.I. (n.r. Clubul Profesioniştilor Imobiliari). A.B.I. a adus însă ceea ce căutam. Şi am intrat în ciuda reticenţei de a intra în orice organizaţie.

Care sunt laturile la care mai trebuie lucrat în branşa în care activaţi?
În primul rând cadrul legal. Noi trebuie să ne unim forţele şi să avem un statut şi un cuvânt de spus. Dacă noi nu avem grijă de noi şi nu ne protejăm, atunci cine să o facă?

Care sunt calităţile obligatorii ale unui broker imobiliar?
Pentru a fi broker trebuie să fii, în primul rând, om. Trebuie să înţelegi că cel căruia îi prestezi serviciul de intermediere îşi va aduce aminte măcar o dată de tine în tot restul vieţii sale. De tine depinde cum. Dacă-ţi doreşti să faci carieră în domeniu vei înţelege că oamenii te vor recomanda şi-ţi vor da şansa să-ţi desfăşori activitatea doar dacă-ţi faci treaba cu seriozitate şi profesionalism şi dacă găsesc în tine un sprijin în toate domeniile. Un vânzător este precum un sportiv de performanţă. Trebuie să se antreneze zilnic sau să iasă din cursă.
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
Una dintre metodele dezvoltatorilor care nu vor sa-l plateasca pe constructor este aceea de sustine ca lucrarile s-au facut prost.

Multe blocuri de apartamente sau centre comerciale sunt date in folosinta fara a se vorbi deschis despre viciile de constructie, care pot pune in pericol viata oamenilor.

Cand se vand, problemele sunt ascunse cumparatorilor. Cand trebuie insa ca dezvoltatorul sa-l plateasca pe constructor, viciile de constructie devin o problema.

Intr-un mod cu totul absurd, in Romania, calitatea sau siguranta constructiilor e „garantata” mai degraba de succesul la vanzari decat de organele special abilitate cu controlul, in cazul de fata de Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC).

Cititi articolul integral pe Finantistii
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate