HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Director de firme
Completand formularul de mai jos, datele firmei Dumneavoastra vor fi incluse in directorul de firme, pe domeniile: imobiliare, constructii si amenajari.
Completati codul de securitate:
Omul care a adus Vertu in Romania a esuat in imobiliare
În luna aprilie a acestui an, firma de imobiliare care face parte din grupul Novicio, cea care a adus Vertu în România în 2008 şi-a cerut insolvenţa, iar Tribunalul Bucureşti a acceptat cererea.

Firma Novicio Investments Division SRL, parte a Novicio Group, a depus o cerere de intrare în insolvenţă la Tribunalul Bucureşti, cerere acceptată la data de 6 aprilie, când s-a dispus dechiderea procedurii de insolvenţă. Tot atunci, Tribunalul a numit ca administrator judiciar compania RVA Insolvency SPECIALISTS SPRL.

Firma Novicio Group este cunoscută pe piaţa locală prin Novicio Luxury Division, care a adus în 2008 în România telefoanele de lux Vertu.

Din grup mai fac parte şi firmele Novicio Tech Division, prin care deţine site-ul www.funnybox.ro şi Novicio Media Division, prin care este editată revista Spy.

Jumătate din acţiunile firmei Novicio Investments Division sunt deţinute de Nicole Saikaly şi Ahmed Iftikhar, cetăţean englez, de origine pakistaneză, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Cei doi intenţionau să construiască un mini-proiect format dintr-un bloc cu spaţii comerciale şi opt vile P+1 în satul Tătăreni din comuna Blejoi din judeţul Prahova.

Terenul pe care s-au ridicat construcţiile era proprietatea lui Georges Saikaly, iar finanţarea pentru proiect a fost asigurată prin societatea Adderley Davis din Emiratele Arabe Unite, în valoare de 4,15 milioane lei, se arată în planul de reorganizare disponibil pe site-ul RVA.

Din cele opt vile au fost construite doar şase şi blocul de locuinţe, acestea aflându-se în diverse stadii de execuţie. Doar o singură vilă este finalizată în totalitate, iar restul de cinci au un grad de finalizare de 82%.

În ceea ce priveşte blocul de locuinţe şi spaţii comerciale, acesta este finalizat în proporţie de 76%. Dar, turnura pe care piaţa imobiliară a luat-o din cauza crizei a dus la imposibilitatea firmei de a valorifica prin vânzări sau antecontracte locuinţele.

La data de 31 martie, firma avea datorii în valoare de 5,44 milioane lei (aprox. 1,29 mil. euro), din care 76% reprezintă împrumutul de de la Adderley Davis de 4,15 milioane lei.

Planul de reorganizare arată că Novicio Investments Division va continua lucrările de construcţie şi va valorifica prin închiriere locuinţele, pentru plata datoriilor către creditori în proporţie de 100%.

Sursa: Money.ro
Chiar au facut-o: Cine nu lucreaza pamantul va fi amendat
Ideea impozitării terenurilor agricole nelucrate va deveni lege, cu o singură modificare: nu va impoziteaza, va fi amendă anuală pentru cine nu lucrează pământul.

Proprietarii de terenuri agricole sunt pasibili de amenzi dacă se va constata că nu îşi lucrează terenurile. Prevederea apare într-un proiect de act normativ elaborat de Ministerul Agriculturii, care va fi trimis Guvernului spre aprobare.

Unii membri ai Executivului au aruncat pe piaţă ideea impozitării suplimentare a terenurilor nelucrate chiar din primăvara acestui an.

Acum, ideea s-a concretizat sub forma unei proiect de act normativ, cu o singură diferenţă: nu va fi impozit pentru cel care nu-şi cultivă pământul, va fi amendă. Astfel, potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă privind igienizarea terenurilor nelucrate, proprietarii de terenuri, indiferent dacă sunt agricultori sau nu, vor plăti amenzi de 200 de lei pe hectar, dacă nu-şi lucrează pământul timp de un an. Daca situaţia se repetă şi în al doilea an, amenda va fi de 300 de lei, iar începând cu al treilea an, amenda este de 400 de lei.

Motivul emiterii acestei legi:”în ultimii ani s-au înregistrat creşteri constante ale suprafeţelor de teren agricol lăsate neutilizate, ajungând în prezent la 10-15% din suprafaţa arabilă a ţării” iar “acest fenomen conduce pe termen lung la creşterea vulnerabilităţii solului, la degradarea acestuia, reprezentând o sursă de îmburuienare care reduce spaţiul care revine plantelor cultivate, îngreunează efectuarea lucrărilor agricole şi creşte costurile de producţie, iar nelucrarea suprafeţelor agricole reduce esenţial productivitatea acestora şi, implicit, a culturilor”

Suprafaţa arabilă a ţării este de 8,2 milioane de hectare, ceea ce înseamnă că până la 1,2 milioane de hectare sunt nelucrate. Aşadar, doar într-un an, statul va strânge din amenzi până la 240 de milioane de lei. În cazul în care proprietarii de terenuri recidivează, amenzile vor fi si mai mari.

Sursa: Money.ro
Investitiile in imobiliare au crescut la 115 miliarde de euro in 2011
Efortul depus de catre investitori pentru finalizarea tranzactiilor pana la finalul anului 2011 a avut efect de majorare a volumului investitiiilor imobiliare in Europa, cifra de afaceri totala ajungand la 115 miliarde de euro, in crestere cu 4% in comparatie cu 2010 (110 mld euro), se arata intr-un raport CBRE.

In trimestrul IV al anului trecut activitatea de investitii a crescut cu 15% comparativ cu trimestrul anterior, la 32 miliarde de euro, demonstrand increderea “investitorilor in piata imobiliara comerciala din Europa”, in ciuda perspectivelor economice incerte.

Cea mai mare crestere a investitiilor in ultimele trei luni ale lui 2011 s-a inregistrat in Franta (+65%), tarile nordice (+40%) si regiunea Benelux (+42%). Activitatea de investitii imobiliare in peninsula iberica s-au dublat fata de T3.

Cititi articolul integral pe Fin.ro
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate