HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Imobiliare
1001 ARTICOLE SRL ARAD
Str. OCTAV BANCILA nr. 3 0257251885 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
A.K. INTERMEDIERI SRL ARAD
B-dul REVOLUTIEI nr. 64, bl.CORP A, ap. 6 0257274817 Agentii imobiliare
ACTIV BUSSINES SRL ARAD
Str. POETULUI nr. 52/52A Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
ACTIV IMOBILIARE SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. X.28, ap. 10 0744-617979 ; 0745-665529 Agentii imobiliare
ACTIV IMOBILIARE SRL ARAD
Voinicilor Bl.508 Ap.2 0745665529
ACTIVITA IMMOBILIARI G.M.A. SRL SEBIS
Str. DUNARII nr. 4 Agentii imobiliare
ADELIN COMSERV SRL VLADIMIRESCU
Str. GEN.VASILE MILEA nr. 83 0257514226 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
AGLAD COMP SRL ARAD
Calea TIMISORII nr. 212 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
AGROMANIA TERRA SRL MACEA
nr. FN 0257536243 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
AGROMEC CURTICI SA CURTICI
Str. METIANU nr. 1 057/464442 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
AGROMEC FELNAC SA FELNAC
- nr. - Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
AGROMEC GHIOROC SA GHIOROC
0257461120 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
AKONT COMPANY SRL ARAD
B-dul MARESAL I. ANTONESCU nr. 49, bl.L.2, ap. 4 0257254735 Agentii imobiliare
ALDO ROSSI & COMPANY SNC CURTICI
Str. A.I.Cuza -Zona Lib.Curtici,Parc.19 nr. 1 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
ALLEGRO SRL ARAD
C-LEA AUREL VLAICU/P-TA UTA Bl. U4, ap. 17/c Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
ALPINVEST TRADE SRL ARAD
Str. ION BUDAI DELEANU nr. 53 0257239890 Agentii imobiliare
ALT ASIG SRL ARAD
Str. DIMITRIE BOLINTINEANU nr. 25/31, bl.B, sc. B, ap. 15 0357409678 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
AMBIENT HOUSE SRL ARAD
B-dul REVOLUTIEI nr. 31, sc. A, ap. 17 Agentii imobiliare
AMBIENT STYL SRL ARAD
Calea ROMANILOR nr. 7-9, bl.L-1, sc. B, ap. 7 0766467246 Agentii imobiliare
ANA-MI BOCK SRL ARAD
Str. STEFAN LUCHIAN nr. 9 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
Mica evaziune imobiliara
Persoanele fizice care deţin imobile cu destinaţie comer­cia­lă pot plăti impozite locale de până la câteva zeci de ori mai mici decât dacă imobilul ar fi în proprietatea unei firme.

Fie că e vorba de clădiri de birouri, de spaţii comerciale sau industriale sau de depozite, discrepanţa dintre impozitul plătit de proprietarul persoană fizică şi cel achitat de persoana juridică se menţine, deşi e evident că în ambele situa­ţii el reprezintă un activ folosit la obţinerea de profit.

Codul Fiscal stabileşte moda­lităţi diferite de calcul al impozitului pe clădiri datorat bugetelor locale, iar aceasta explicaţia situaţiei paradoxale. În cazul per­soanelor fizice impozitul este 0,1% din valoarea impozabilă a clădirii.

În funcţie de materialul de construcţie şi de dotarea clădirii cu instalaţii valoarea impozabilă e cuprinsă între 45 şi 669 lei pe metru pătrat.

Cititi articolul integral pe Romania Libera
ANL a primit aprobare pentru construirea de locuinte cu capital privat
Executivul a modificat joi legea de infiintare si functionare a Agentiei Nationale pentru Locuinte, pentru a permite ANL sa atraga capital privat, in vederea construirii de locuinte destinate inchirierii.

“ANL va construi locuinte cu chirie, prin atragerea capitalului privat, inclusiv prin concesiune de lucrari publice”, informeaza Guvernul intr-un comunicat dat publicitatii.

Tot joi a fost aprobat si Programul “Constructia de locuinte cu chirie, realizate prin atragerea capitalului privat”.

“Terenurile destinate construirii acestor locuinte apartin domeniului public al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale si vor fi transferate in folosinta gratuita a ANL pe intreaga durata de existenta a constructiilor realizate prin acest program. In program vor putea fi preluate si constructiile nefinalizate, aflate in diferite stadii de executie, pentru includerea lor in circuitul public”, informeaza sursa citata.

Contractul de concesiune lucrari publice se atribuie conform prevederilor legale in vigoare, pe o durata “in general, de circa 20 de ani”.

“In cadrul contractului de concesiune, finantarea obiectivului de investitie se asigura de catre investitorii privati. Acestia urmeaza a primi, in contrapartida locuintelor realizate, o cota-parte din chiriile incasate, insotita de plati unitare periodice, care urmeaza a fi rambursate, de catre ANL, din surse de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului. Locuintele vor fi exploatate de catre agentii economici, conform contractelor de concesiune incheiate”, explica Executivul.

Repartitia locuintelor se va face la nivel local, contractele de inchiriere urmand a fi incheiate de catre ANL. Beneficiarii trebuie sa indeplineasca cumulativ mai multe conditii, iar criteriile de ierarhizare a cererilor sunt cele folosite si in prezent in programul ANL de constructie de locuinte pentru tineri.

Chiria practicata pentru locuinte va fi calculata in functie de urmatoarele elemente: amortizare imobil pe o perioada de 60 de ani, administrare imobil, impozit cladire si asigurare locuinta.

Sursa: Business24
Atentie! Imobiliarele pot dauna grav sanatatii financiare
Tradeville avertizează că investiţiile în acţiunile companiilor din sectorul imobiliar prezintă un risc ridicat. Relansarea este dificilă în condiţiile persistenţei percepţiei potrivit căreia preţurile sunt supraevaluate.

Accentuarea presiunilor din piaţa de profil ar putea pune sub semnul întrebării însăşi existenţa companiilor.

Investiţiile bursiere pe titlurile companiilor care activează în domeniul construcţiilor şi cel imobiliar sunt neatractive până la sfârşitul perioadei recesionare din această piaţă, se afirmă într-un raport realizat de departamentul de analiză al SSIF Tradevile.

Acesta cuprinde, pe lângă domeniul amintit, sectorul metalurgic şi cel al utilajelor industriale pentru care casa de brokeraj acordă, de asemenea, perspective sumbre.

Rezultatele financiare ale companiilor listate la Bursă din domeniul imobiliar şi cel al construcţiilor urmează să fie afectate în continuare de cadrul macro care caracterizează sectorul.

Astfel, în 2010, acesta a fost în continuare afectat de recesiune, corecţia în serie brută fiind de 13,2% comparativ cu 2009, în timp ce pe segmentul rezidenţial ajustarea a fost şi mai accentuată (-35,7%).

Relansarea este cu atât mai dificilă, cu cât în piaţă persistă percepţia potrivit căreia preţurile din sectorul imobiliar sunt supraapreciate relativ la puterea de cumpărare şi există posibilitatea ca problemele cu care se confruntă această piaţă să continue.

Într-o astfel de perspectivă “presiunile se vor accentua şi, în multe cazuri, performanţele ba chiar însăşi existenţa companiilor vor fi puse sub semnul întrebării”, mai spun analiştii Tradeville.

Pierderi sectoriale de 8,25 mil. lei în 2010

Studiul citat ia în calcul cinci emitenţi de la cota BVB care activează atât în domeniul dezvoltărilor imobiliare, respectiv Transilvania Construcţii (COTR), şi Impact Developer & Contractor (IMP), cât şi companii listate prezente pe piaţa de construcţii şi a materialelor de construcţii - COMCM Constanţa (CMCM), Teraplast SA (TRP), Concefa SA Sibiu (COFI) şi Alumil Rom Industry (ALU).

Dintre societăţile menţionate, numai patru au înregistrat profit în 2010, în timp ce pierderile celorlalte două (Impact SA şi COMCM Constanţa) au fost suficient de mari pentru a da per total o performanţă sectorială negativă de -8,25 milioane lei.

Potrivit autorilor raportului Concefa este compania cel mai puţin afectată de criza imobiliară, însă avansul de 83,88% al cifrei de afaceri în trimestrul întâi din acest an faţă de perioada corespondentă din 2010, precum şi ameliorarea semnificativă a profitabilităţii trebuie confirmate de evoluţiile ulterioare.

Acţiunile ALU merită, de asemenea, atenţia investitorilor, având în vedere că profitul net bugetat pentru o creştere de 22,9% în 2011 este considerat realizabil.

În ceea ce priveşte producătorul de PVC şi profile din PVC Teraplast SA, atenţia analiştilor de la Tradeville a fost reţinută de mărirea gradului de îndatorare a companiei.

Deopotrivă, scăderea cu 57% a profitului în primul trimestru din acest an faţă de intervalul similar din 2010 “ridică serioase semne de întrebări privind ţinta de profit” stabilită în bugetul de venituri şi cheltuieli la 15,5 milioane lei pentru rezultatul net.

Oscilaţiile mari la nivelul volumului vânzărilor raportate de Transilvania Construcţii în 2009 şi 2010 îi pun în gardă pe analiştii Tradeville: “Imaginea pe care o proiectează COTR este una a unei intreprinderi tipice din sectorul construcţiilor, cu o volatilitate operaţională importantă, care prezintă oportunităţi de creştere bune pentru investitori numai în cazul în care se aşteaptă un reviriment pe piaţa imobiliară, dar implicând şi riscuri pe măsură.”

Studiul este ceva mai tranşant în privinţa COMCM Constanţa care are “imaginea unei investiţii deloc atrăgătoare”.

Impact, magnet pentru pierderi

Totuşi, compania Impact Developer & Contractor este considerată a se fi detaşat în “codaşul clasei” prin prisma pierderii nete de 17,55 milioane lei raportată în 2010, care este mai ridicată decât profiturile însumate de toate celelalte companii din sector care au înregistrat rezultate financiare pozitive.

Societatea este deja la al cincilea an în care nu va acorda dividende către acţionari, ceea ce nu o plasează în atenţia investitorilor.

Cu toate acestea, unul dintre fondurile administrate de Franklin Templeton a acumulat o participaţie de 6% din titlurile IMP.

Concluzia autorului raportului este însă aceea că investiţia în acţiunile developerului este una cu un grad foarte ridicat de risc, având în vedere şi gradul de îndatorare al acestuia, iar perspectiva de câştig nu poate fi decât una pe termen mediu şi lung.

Va avea cineva chef de NEPI?

Având în vedere perspectivele sumbre ale sectorului, ne putem întreba care va fi succesul listării în piaţă a primului fond de investiţii imobiliare programată pentru perioada imediat următoare şi care ar fi riscurile unor plasamente în acest instrument nou pentru cota BVB.

Fondul sud-african de investiţii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) a primit deja aprobarea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi a fost admis la tranzacţionare de căre operatorul de piaţă Bursa de Valori Bucureşti. Acesta ar urma să ajungă în piaţă chiar la începutul acestei veri.

Portofoliul NEPI cuprinde 33 de proprietăţi de tip retail, birouri şi proprietăţi industriale în România şi Germania, cu o valoare de 313,7 milioane euro, din care 27 sunt pe piaţa românească, evaluate la sfârşitul anului trecut la peste 297 milioane euro

Sursa: Curierul National
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate