HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Imobiliare
1001 ARTICOLE SRL ARAD
Str. OCTAV BANCILA nr. 3 0257251885 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
A.K. INTERMEDIERI SRL ARAD
B-dul REVOLUTIEI nr. 64, bl.CORP A, ap. 6 0257274817 Agentii imobiliare
ACTIV BUSSINES SRL ARAD
Str. POETULUI nr. 52/52A Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
ACTIV IMOBILIARE SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. X.28, ap. 10 0744-617979 ; 0745-665529 Agentii imobiliare
ACTIV IMOBILIARE SRL ARAD
Voinicilor Bl.508 Ap.2 0745665529
ACTIVITA IMMOBILIARI G.M.A. SRL SEBIS
Str. DUNARII nr. 4 Agentii imobiliare
ADELIN COMSERV SRL VLADIMIRESCU
Str. GEN.VASILE MILEA nr. 83 0257514226 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
AGLAD COMP SRL ARAD
Calea TIMISORII nr. 212 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
AGROMANIA TERRA SRL MACEA
nr. FN 0257536243 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
AGROMEC CURTICI SA CURTICI
Str. METIANU nr. 1 057/464442 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
AGROMEC FELNAC SA FELNAC
- nr. - Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
AGROMEC GHIOROC SA GHIOROC
0257461120 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
AKONT COMPANY SRL ARAD
B-dul MARESAL I. ANTONESCU nr. 49, bl.L.2, ap. 4 0257254735 Agentii imobiliare
ALDO ROSSI & COMPANY SNC CURTICI
Str. A.I.Cuza -Zona Lib.Curtici,Parc.19 nr. 1 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
ALLEGRO SRL ARAD
C-LEA AUREL VLAICU/P-TA UTA Bl. U4, ap. 17/c Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
ALPINVEST TRADE SRL ARAD
Str. ION BUDAI DELEANU nr. 53 0257239890 Agentii imobiliare
ALT ASIG SRL ARAD
Str. DIMITRIE BOLINTINEANU nr. 25/31, bl.B, sc. B, ap. 15 0357409678 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
AMBIENT HOUSE SRL ARAD
B-dul REVOLUTIEI nr. 31, sc. A, ap. 17 Agentii imobiliare
AMBIENT STYL SRL ARAD
Calea ROMANILOR nr. 7-9, bl.L-1, sc. B, ap. 7 0766467246 Agentii imobiliare
ANA-MI BOCK SRL ARAD
Str. STEFAN LUCHIAN nr. 9 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare ...
In primavara incepe reabilitarea termica a 250.000 de apartamente
Lucrările pentru reabilitarea termică a 250.000 de apartamente ar putea ăncepe la finalul primăvarii, potrivit ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

“În 2012 intenţionăm să începem reabilitarea termică pentru 250.000 de apartamente. Printre reuşitele din 2011 în a găsi finanţări şi din alte surse se numără acordul CE de a primi fonduri europene din realocările de la programele sectoriale.

Sumele vor veni la MDRT pentru finanţarea proiectelor de reabilitare termică. La finalul primăverii vom demara lucrări pentru 250.000 apartamente.

Ne propunem să folosim parteneriatul public privat. Suntem printre cei care au forţat aprobarea acestei legi pentru că este important să ai această resursă când de la bugetul de stat nu sunt sume suficiente”, a declarat oficialul MDRT.

Elena Udrea a menționat și care vor fi principalele obiective ale ministerului pe care îl conduce anul viitor. Printre acestea se numără realizarea cadastrului naţional.

“La finalul lui ianuarie, sper să găsim partenerul privat. Avem oferta de la Samsung, dar mai sunt şi alte companii interesate”, a menţionat Udrea.

O prioritate este finalizarea investiţiilor cu 80% grad de implicare a statului. “Vom plăti facturile pentru lucrările finanţate de minister, în special pentru drumuri, apa, canalizare, adică peste 1,1 miliarde lei. Speram să intrăm cu o datorie de 500 - 600 milioane lei în 2012″, a precizat ministrul.

Udrea a declarat că actul normativ privind locuinţele pentru tineri în regim ANL construite prin parteneriat public privat va intra, miercuri, în şedinţă de Guvern. De asemenea, ministrul Udrea a declarat că în 2012 va începe reabilitarea Cazinoului din Constanţa, existând deja studiul de fezabilitate.

Sursa: Evenimentul Zilei
Pretul reabilitarii: 5 miliarde de euro si 120 de ani
Peste 1,4 milioane de apartamente construite înainte de anii ‘90 necesită lucrări urgente de anvelopare, consumul energetic al acestora fiind dublu faţă de o locuinţă similară din Uniunea Europeană.

În ritmul actual, în care autorităţile au capacitatea de a investi în reabilitarea termică a doar 25.000 de apartamente pe an, toate apartamentele din România vor fi reabilitate în 120 de ani.

Specialiştii avertizează că până în prezent, au fost efectuate lucrări de modernizare termică la doar 2% din locuinţe, în condiţiile în care programul naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe funcţionează, sub diverse forme de aproape zece ani.

Programul de reabilitare termică ar trebui simplificat pentru că „există riscul major ca unele lucrări executate îndoielnic să influenţeze negativ disponibilitatea cetăţenilor” de a utiliza oportunităţile de reabilitare termică, consideră Mihai Mereuţă, preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari „Habitat”.

Reabilitarea unui apartament-3.600 euro

„Apreciind o medie de cheltuieli de 3600 euro/apartament pentru executarea lucrărilor de reabilitare termică, necesarul de investiţii pentru cele 1,4 milioane de apartamente ce trebuie reabilitate de urgenţă este de circa 5 miliarde euro, din care 50 % din alocaţi de la bugetul stat, în limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinaţie în bugetul Ministerului Dezvoltării, adică 2,5 miliarde euro. Un procent de 30 % ar trebui să fie alocaţi din fonduri aprobate anual cu aceasta destinaţie în bugetele locale şi din alte surse legal constituite, inclusiv fonduri ale Uniunii Europene, adică 1,5 miliarde euro “, a declarat Mihai Mereuţă.

Diferenţa de 20%, adică 500 milioane de euro trebuie acoperiţi din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari şi din alte surse legal constituite, inclusiv fonduri ale Uniunii Europene.

În 2010, consiliile locale au comunicat un preţ mediu pe apartament reabilitat termic de 4.000 euro, în timp ce reprezentanţii Ministerului Dezvoltării discutau de un preţ mediu de 3.500 euro.

Cu toate acestea, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari au atenţionat că au existat situaţii în care facturile de reabilitare au fost „încărcate”, fiind communicate preţuri care depăşeau şi 10.000 de euro/ apartament.

Jumătate din blocuri, la categoria „urgenţă”

Potrivit estimărilor specialiştilor, mai mult de jumătate din blocurile construite înainte de 1985 necesită anvelopare termică, clădirile de locuit, energofage, în special cele construite din panouri prefabricate consumând o cantitate dublă de energie faţă de un imobil similar ca suprafaţă din Uniunea Europeană.

În România, peste 84.000 de locuinţe mutietajate se încadrează la aceată categorie, iar lucrările de anvelopare în cazul acestora sunt considerate urgente pentru a putea reduce uriaşele pierderi energetice.

Pentru a înţelege dimensiunile acestor pierderi, trebuie menţionat că în România, 40% din consumul de gaz are ca destinaţie sectorul rezidenţial. La demararea programului naţional de reabilitare termică, proprietarilor de apartamente li s-a promis o reducere a facturilor de întreţinere cu 40-50%.

Câte locuinţe au fost reabilitate termic până în prezent? Primele blocuri au fost reabilitate în anul 2000. În perioada 2009-2010, prin programul naţional au fost terminate încă 35 de blocuri. În total, atât prin programul naţional, dar şi prin alte demersuri s-a ajuns la circa 400 de imobile.

Priorităţile guvernanţilor

În 2011, s-au asigurat bani de la buget doar pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor din anul precedent. Şi pentru anul 2012, suma disponibilă nu ar ajunge decât tot pentru finalizarea unor lucrări. Cu toate acestea, premierul Emil Boc a declarat săptămâna trecută că reabilitarea termică a imobilelor este una din priorităţile Executivului.

Declaraţia a fost facută în condiţiile în care a fost declanşată procedura de solicitare către Comisia Europeana pentru realocarea unor fonduri europene în scopul reabilitării termice a blocurilor de locuit şi finalizării lucrărilor de infrastructură ce ţin de Coridorul IV şi de centurile oraşelor.

„Ne aşteptăm ca în urma realocării acestor fonduri să putem reabilita termic circa 5.000 de blocuri, ceea ce va însemna, pentru cetăţean, o factura mai mică şi, pentru economie, mai multe firme care vor avea de lucru în 2012″, a anunţat Emil Boc.

Realocarea de bani

După câteva zile, ministrul Dezvoltării Regionale a anunţat că s-a aprobat de către Comisia Europeană, realocarea sumei de 360 de milioane de euro de la alte programe operaţionale sectoriale pentru reabilitarea termică a clădirilor de locuit, aceasta suma fiind suficientă pentru reabilitarea a aproximativ 250.000 de apartamente la nivel naţional. Lucrările ar putea să înceapa în lunile mai-iunie 2012.

În schimb, reprezentanţii asociaţilor de proprietari consideră că programele administrate de catre Ministerul Dezvoltării (reabilitare termică, consolidare etc) trebuie compatibilizate cu Programele administrate de Ministerul Mediului („Casa verde”, vânzări de certificate verzi etc) deoarece obiectivele finale ale celor două initiaţive converg.

Din punct de vedere administrativ şi al eficienţei cheltuirii banului public, este important un management comun al celor două programe. De asemenea, din punct de vedere tehnic, integrarea soluţiilor de utilizare a energiei din surse regenerabile se poate face numai in acelaşi timp cu lucrările de reabilitare termică.

„Considerand că cinci ani este perioada optimă de realizare a reabilitării termice a celor 1,4 milioane de apartamente (adica aproximativ 280 de mii de apartamente / an) aflate într-o situaţie avansată de degradare, atunci bugetul anual ar trebui sa fie de aproximativ 500 de milioane de euro”, estimează preşedintele Ligii Habitat.

Sursa: Romania Libera
Cea mai mare investitie in cultura a fost finalizata dupa 20 de ani, a costat 130 de milioane de euro
Dupa ce a stat mai bine de 20 de ani in paragina, cladirea Bibliotecii Nationale de pe bulevardul Unirii a fost inaugurata joi in prezenta premierului Emil Boc si a ministrului Culturii, Kelemen Hunor.

Dupa doi ani de lucrari, biblioteca are 14 sali de lectura, cinci sali pentru auditii si proiectii, o aula pentru conferinte, restaurante si cafenele, iar directoarea institutiei, Elena Tirziman, sustine ca este una dintre cele mai moderne din Europa.

Desi joi s-a facut inaugurarea oficiala, biblioteca isi va deschide portile publicului larg abia din luna aprilie, urmatoarele luni fiind necesare mutarii cartilor si colectiilor din vechiul sediu din Centrul Istoric.

In incinta bibliotecii isi va muta sediul si Ministerul Culturii. Lucrarile de reabilitare au costat circa 130 milioane de euro.

Cifrele relevante pentru noul sediu al Bibliotecii Nationale:

* 14 sali de lectura, insumand 12.000 mp
* cinci sali multifunctionale pentru expozitii, lansari de carte si proiectii
* o sala pentru “lecturi” audio
* depozite de carte de 30.000 mp
* o aula cu circa 400 de locuri
* doua cafenele si un restaurant
* 9000 mp de birouri unde se va muta Ministerul Culturii.

In total, Biblioteca Nationala are o suprafata construita de 112.000 mp, iar accesul in incinta se va face de pe toate laturile cladirii.

In exterior sunt amenajate 350 locuri de parcare si spatii verzi.

Un reportaj de la inaugurarea Bibliotecii Nationale:

“Incepand de astazi, Romania are in sfarsit o cladire adecvata pentru Biblioteca Nationala. Cladirea din Centrul Istoric in care a functionat Biblioteca Nationala a fost retrocedata (n.r.- dupa retrocedare, cladirea a fost inchiriata in continuare bibliotecii).

Incepand de astazi aceasta cladire va fi luata in folosinta de Biblioteca Nationala. Este o cladire moderna, o cladire care poate fi asezata oriunde in Europa si care are toate functiile asigurate pentru o biblioteca moderna in secolul XXI.

Si din acest punct de vedere eu spun ca Romania, Bucurestiul, a intrat in Europa, a intrat intr-o normalitate pentru patrimoniul cultural scris”, a declarat ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

Eliodor Popa, arhitectul care a coordonat lucrarile la aceasta cladire, a declarat ca sarcina de a face functionala vechea cladire, inceputa inainte de Revolutie si lasata in paragina peste 20 de ani, a fost una foarte dificila.

* Cand am preluat proiectul, cladirea era destul de degradata, desi se afla in stare de conservare - cel putin la nivel declarativ. Dupa revolutie, cand s-au oprit lucrarile la acest imobil, aici s-au turnat filme de tot felul, cu incendii, cu explozii care au degradat-o destul de mult. Imobilul primea niste fonduri pentru conservare in fiecare an, dar banii erau putini si lucrarile se faceau de mantuiala.

* Din expertizele pe care le-am facut inainte de inceperea lucrarilor, am constatat ca structura nu era ata de afectata incat sa necesite consolidare. Deci, ceea ce am facut noi a fost o refunctionalizare si remodelare a bibliotecii. Cladirea era gandita la nivelul anilor 1985, cand s-a proiectat, iar sarcina noastra era sa realizam o biblioteca la nivelul anilor 2000.

* La exterior, arhitectura era discutabila, in stilul epocii respective. O arhitectura care incerca sa imite un stil clasic, dar era total nereusita, inabil executata, atemporala. Noi nu mai puteam realiza in anul 2000 o cladire de secol XVIII. Am incercat mai multe solutii, mai multe variante, si ne-am oprit la cea pe care o vedeti.

* La exterior, coloanele si arhitectura clasica am imbracat-o in acel material compozit care are un aspect de metal si am imbunatatit proportiile coloanelor. Stilul acesta clasic are niste reguli care daca nu sunt respectate, arata foarte rau. Acum cele trei fatade au o colonada clasica pe un soclu din piatra naturala, profilat pe un ecran neutru din sticla. In partea din spate, aula, unde lucrarile au fost mai putin avansate am putut crea o arhitectura complet noua.

* Ce a iesit acum la exterior este un stil post modern.

* Interiorul a trebuit remodelat complet. Atriumul avea un luminator industrial pus la 9 metri inaltime, ca la halele industriale. Aici a fost o mare batalie fiindca eforturile de a-l ridica pana sus au fost mari si ca tehnica si ca bani, dar am reusit. Sala aulei era gandita la parter. A trebuit sa o ridicam la primul nivel ca sa realizam acest spatiu multifunctional la parter. Salile de lectura erau initial gandite meschin, erau sali mici. Noi am realizat niste sali de lectura mari.

Desi efortul financiar a fost foarte mare, Eliodor Popa spune ca, lucrand pe vechea cladire, nu a reusit sa respecte chiar toate principiile de functionare ale bibliotecilor contemporane:

“Cladirea aceasta, din punctul meu de vedere, nu respecta principiul bibliotecilor moderne. Acestea au complet separata zona de depozite de zona de lectura pentru a putea fi informatizate, automatizate, cartile sa fie cautate si distribuite rapid. Ori, noi am mostenit o cladire care avea depozitele alipite salilor de lectura. A trebuit sa ne mulam pe aceasta structura si am incercat sa rezolvam cu lifturi de carte care transporta cartile doar pe vericala. S-a luat in calcul si solutia de demolare a cladirii si construirea unei cladiri noi insa ar fi costat dublu. Noi am beneficiat la aceasta cladire de toata infrastructura. Tot betonul a suferit putine modificari. Daca o luai de la fundatie, inclusiv costurile de demolare, se ajungea la o suma uriasa”.

Termenii financiari:

* Lucrarile la Biblioteca Nationala au inceput in aprilie 2009, iar termenul de finalizare a fost pe 30 noiembrie 2011, lucrarile de executie fiind terminate la timp.

* Lucrarile de proiectare au fost realizare de Carpati Proiect si au costat circa 3 milioane de euro, plus TVA.

* Lucrarile de construire au fost executate de Aedificia Carpati si au costat circa 100 milioane de euro, plus TVA.

Comparatie Biblioteca Nationala din Romania cu alte biblioteci de referinta din lume

Biblioteca Nationala a Romaniei Bucuresti, Romania

* Suprafata: 112.000 mp
* Proiectant: Carpati Proiect; Proiectantul a fost ales in urma unui concurs de arhitectura
* Data inceperii lucrarilor: aprilie 2009
* Data terminarii lucrarilor: decembrie 2011
* Cost: circa 130 milioane euro

Biblioteca publica din Seattle. Seattle, SUA

* Suprafata: 38.300 mp
* Proiectant: Asocierea dintre OMA si LMN; Proiectantul a fost ales in urma unui concurs de arhitectura
* Data inceperii lucrarilor: 1999
* Data terminarii lucrarilor: 2004
* Cost: circa 112 milioane dolari

Biblioteca Nationala a Frantei. Paris, Franta

* Suprafata: 365.000 mp
* Proiectant: Dominique Perrault Architecte; Proiectantul a fost ales in urma unui concurs de arhitectura
* Data inceperii lucrarilor: 1989
* Data terminarii lucrarilor: 1995
* Cost: 1,3 miliarde dolari

Bibliotheca Alexandrina. Alexandria, Egipt

* Suprafata: 69.000 mp
* Proiectant: Snohetta; Proiectantul a fost ales in urma unui concurs de arhitectura
* Data inceperii lucrarilor: 1995
* Data terminarii lucrarilor: 2001
* Cost: circa 182 milioane dolari

Sursa: HotNews
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate