HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Tamplarie
ACANTUS N.V. CO SRL VLADIMIRESCU
Str. FLORILOR nr. 2 257264609 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ADAM TIBOR ADAM PF ALUNIS
Com. FRUMUSENI nr. 291 745933562 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ADIDO & CRIS SRL LIPOVA
Str. DAMSESCU nr. 2 740042642 Structuri si tamplarii metalice
ADYMAR INTERNATIONAL SRL HORIA
0 nr. 585 744403953 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
AL MARK`O SRL ARAD
Calea RADNEI nr. 113 Structuri si tamplarii metalice
AL MASTER SRL ARAD
Calea ARMATEI ROSII nr. 113 Structuri si tamplarii metalice
AL STAR SRL ARAD
Cart. MICALACABl. 331, sc. B, ap. 2 257219633 Structuri si tamplarii metalice
ALPA TERMOPLAST SRL CHISINEU-CRIS
P-ta. AVRAM IANCU nr. 15 Structuri si tamplarii metalice
ALPIN IMPEX SRL ARAD
Str. CERBULUI nr. 28 257263887 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ALUTERM SRL ARAD
Calea 6 VANATORI nr. 55 257289650 Structuri si tamplarii metalice
AMBIENT INDUSTRIES SRL SAGU
nr. 311 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
AMG GENERAL AUTO CENTER SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU nr. 286 257289575 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ANA VICTORIA SRL ZABRANI
nr. 73 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ANDRAS BELA ANDRAS BELA PF ADEA
nr. 185 257357652 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ANDREW-CRISS SRL CUVIN
nr. 153 257461304 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
APEL FURNITURE SRL ARAD
Str. HATEGBl. 16, sc. E, ap. 8 257286772 Structuri si tamplarii metalice
APUSENI SRL VLADIMIRESCU
Str. STEFAN CEL MARE nr. 25.A 257514634 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ARCONTA SRL ARAD
Calea RADNEI nr. 282 257256342 Structuri si tamplarii metalice
ARDELEAN IOAN ARDELEAN IOAN PF SINTEA MARE
nr. 228 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ARDELEAN PETRU ARDELEAN PETRU AF SIMAND
nr. 721 057/373332 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
Ce apartament isi permite un roman cu salariu mediu
Apartamentele noi din Bucureşti nu se adresează familiilor cu salarii medii. Este concluzia la care au ajuns dezvoltatorii care au pe piaţă astfel de locuinţe, chiar dacă Bucureştiul se plasează pe locul doi, la nivel regional, într-un top al accesibilităţii spaţiilor locative.

Dacă şi-ar cheltui tot salariul adunat într-un an, un român cu venituri medii ar putea să îşi achiziţioneze 5,8 metri pătraţi dintr-un apartament nou din Bucureşti, cu 2,7 metri pătraţi mai mult decât în perioada de maxim a pieţei rezidenţiale, respectiv martie 2008.

La nivel regional, bucureştenii se plasează pe locul doi într-un top al accesibilităţii apartamentelor noi, după locuitorii Budapestei, care îşi pot cumpăra 6,9 metri pătraţi din salariul pe un an.

„În acest moment, lo­cuinţele noi de pe pia­ţă nu se adresează familiilor cu venituri medii. Pentru această categorie ar trebui să existe opţiunea închirierii. Vedem că, în prezent, aşteptările şi veniturile nu conduc oamenii spre achiziţie, tocmai de aceea nu se vând locuinţele noi”, a declarat Cristian Tudor, director în cadrul Comnord, companie de construcţii controlată de omul de afaceri Sorin Creţeanu.

Dacă românii cu venituri medii se încadrează perfect în profilul descris de „Prima Casă”, trebuie precizat faptul că circa 80% din apartamentele noi din Bucureşti sunt mai scumpe de 80.000 de euro.

Odată depăşit pragul de 70.000 de euro impus de programul guvernamental, românii trebuie să ia în considerare o variantă alternativă de creditare, moment în care lucrurile încep să se blocheze.

„Vânzările slabe vin tocmai din această neconcordanţă, pentru că oamenii vor apartamente în Bucureşti, nu în Prelungirea Ghencea sau în localităţile din jur, iar în zonele semicentrale ale Capitalei nu se găsesc locuinţe la un preţ care să poată fi acoperit cu un venit mediu. Aceste locuinţe se adresează familiilor cu venituri de 1.800 euro pe familie”, explică Robert Kurthy, managing director în cadrul RPF Development, companie care lucrează în parteneriat cu Europa Capital, fond de investiţii controlat de The Rockefeller Group.

Potrivit acestuia, diferenţa faţă de restul capitalelor din regiune vine tocmai din lipsa unor produse bancare competitive pe zona ipotecară. „Avansul la creditele ipotecare acordate în ţările din regiune este mult mai mic, iar dobânzile variază între 3% şi 4%, mult mai avantajoase decât la noi”, mai spune Kurthy.

Clasa de mijloc, fără ieşire

Lipsa unei alternative pe zona apartamentelor noi dirijează majoritatea cererii spre spaţiile locative din blocurile vechi, însă dezvoltatorii au început să vorbească despre o nouă verigă în lanţul afacerilor imobiliare.

Varianta închirierii este tot mai des adusă în discuţie, chiar şi de către reprezentanţii Guvernului, care vor să demareze proiecte de locuinţe, în parteneriat public-privat, cu destinaţie de închiriere.

„Cred că în viitorul apropiat vor apărea fonduri de investiţii care să achiziţioneze portofolii de apartamente pe care să le închirieze pe o perioadă de 30-50 de ani, cât este durata de viaţă a imobilului. O astfel de afacere o să devină extrem de avantajoasă. Problema este că impulsul nu trebuie să vină din partea dezvoltatorilor, care construiesc pentru a vinde, ci din partea acestui nou tip de investitori care în Occident au adevărate afaceri”, menţionează Cristian Tudor.

El vorbeşte despre o industrie în care chiriaşul nu se mai întâlneşte cu proprietarul, iar nivelul chiriei este reglementat de administraţie şi fixat în raport cu un indicator economic neutru.

Problema covârşitoare însă este reprezentată de schimbarea opticii clienţilor, care văd în chirie instabilitate. România are în continuare cel mai mare procentaj de proprietari din Europa, circa 96% din populaţie deţinând cel puţin un imobil.

Românii sunt urmaţi în clasament de lituanieni, cu 89%, slovaci, tot cu 89%, şi de unguri, cu 87%, potrivit unei statistici Eurostat. Germania are cel mai mare stoc de proprietăţi închiriate din Europa, circa 54% din populaţia ţării locuind cu chirie.

„În cazul unei chirii, care trebuie să fie sub nivelul ratei bancare, nu mai există convulsii din cauză că ai putea intra în incapacitate de plată”, mai spune Tudor.

Vânzări slabe

Accesibilitatea redusă păstrează numărul de tranzacţii la un nivel scăzut în comparaţie cu capitalele europene vecine.

În timp ce Bucureştiul a înregistrat vânzări de numai 1.500 de apartamente noi în 2010, alte capitale din regiune au avut volume semnificativ mai mari.

În Varşovia, au fost tranzacţionate 10.260 de unităţi rezidenţiale noi, în acelaşi interval, de aproape şapte ori mai mult decât în Bucureşti, în timp ce Budapesta a înregistrat vânzări de 2,5 ori mai mari, respectiv 3.885 de unităţi, conform unei analize elaborate de compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

Raportul mai precizează că, pe termen mediu, ponderea tranzacţiilor cu locuinţe noi se va menţine la 15%-25% din totalul locuinţelor vândute în Bucureşti pe parcursul unui an.

Pentru 2011 sunt aşteptate pe piaţă circa 1.000 de apartamente noi, un volum mult mai mic faţă de anul trecut, când au fost finalizate 4.100 de apartamente. DTZ Echinox estimează că, până la finalul anului, stocul total va ajunge la 15.700 de unităţi rezidenţiale noi.

80% din apartamentele noi localizate semicentral au un preţ ce depăşeşte 80.000 de euro, peste nivelul de acces al unui român cu salariu mediu.

Sursa: Capital
Un paliativ pentru imobiliare: anuntul tranzactiilor din Monitorul Oficial poate fi facut si pe site-ul propriu
Guvernul a aprobat săptămâna aceasta o ordonanţă de urgenţă care modifică legea societăţilor comerciale şi are implicaţii în primul rând în sectorul de fuziuni şi achiziţii, pe care îl simplifică, potrivit avocaţilor din piaţa de profil.

Piaţa de profil este în suferinţă de mai mulţi ani, în primul rând din cauza dificultăţilor de finanţare, dar consultanţii susţin că o aliniere a legislaţiei la directivele europene este bine-venită.

“Sunt reduse, în anumite condiţii, obligaţiile de raportare către acţionari şi asociaţi, în cadrul operaţiunilor de fuziune sau divizare, sunt simplificate formalităţile de informare a acţionarilor, precum şi formalităţile de publicitate legate de constituirea şi modificarea actelor constitutive şi se propune folosirea paginii proprii de internet a societăţii, în locul publicităţii prin Monitorul Oficial”, aşa ar suna un rezumat al modificărilor întreprinse, potrivit anunţului făcut de Guvern.

Ce spun consultanţii? “În mare, vorbim despre o simplificare şi accelerare a proceselor de fuziuni şi divizări, care sunt foarte bine-venite. Fuziunile şi diviză rile sunt modalităţi de restructurare ale căror importanţă şi frecvenţă au crescut în contextul dificultăţilor economice din ultimii ani.

Formalismul excesiv făcea aceste procese mai lente decât îşi puteau de multe ori permite societăţ ile implicate”, spune Diana Fejer, senior associate în cadrul echipei de fuziuni şi achiziţii a firmei Reff & Asociaţii.

Procesul juridic de realizare a unei tranzacţii se poate întinde în prezent şi pe câteva luni, dar noua lege oferă posibilitatea de renunţ are la o serie de rapoarte sau situaţii financiare.

În plus, publicarea anunţurilor privind fuziunile sau divizările pe site-ul propriu este şi mai ieftină şi mai rapidă decât cea din Monitorul Oficial.

“Cele mai multe modificări simplifică procesul, eliminând unele cerinţe inutile (precum rapoarte suplimentare de evaluare, întocmire de situaţii financiare intermediare sau extinderea cazurilor în care se poate aplica procedura simplificată) şi introducând modalităţi mai pragmatice de comunicare, precum publicarea pe site-ul propriu de internet, în anumite condiţii, ceea ce e nu numai mai simplu şi mai puţin costisitor, dar şi mai rapid decât publicarea în Monitorul Oficial”, a mai spus reprezentantul Reff & Asociaţii.

Piaţa locală de fuziuni şi achiziţii s-a ridicat anul trecut la circa un miliard de euro, faţă de un nivel de 6-7 miliarde de euro în perioada 2007-2008, când investitorii străini erau mult mai atraşi de activele din economia locală.

Sursa: Ziarul Financiar
Turcu plateste!
Abia se liniştiseră lucrurile cu copiii aflaţi deasupra familiei Escu, în sfârşit nu se mai dădeau cu rolele prin casă, că mama lui Pop i-a povestit acestuia ce probleme are cu vecinii: o familie de români de etnie turcă mutaţi de câteva luni în blocul în care stătea de când a fost dat în primire - „pe vremea lui Ceauşescu”. Aceştia (familia Asan – care înseamnă „spânzurat” în limba turcă, pe ea o cheamă Güve – „molie” şi pe el Nail – „cui”) luaseră un apartament la parter, vizavi părinţii lui Pop (Violeta şi Ion). Nail lucra la primărie, era nu ştiu ce fel de inspector. Probabil de aceea avea impresia că poate face orice vrea fără să întrebe vecinii, deşi erau şi ei afectaţi de faptele lui.
Prima dintre măsurile luate de „familia spânzurată”, care a deranjat mai mulţi locatari, a fost să pună câteva pietroaie unse cu ulei sub geamurile apartamentului în care stătea pentru a împiedica doi vecini să-şi mai parcheze maşinile acolo. Motivaţia „cuiului spânzurat” a fost aceea că îl deranjează poluarea şi zgomotul. Apoi, Nail şi-a parcat ultimul model de Audi pe locul altui vecin cu care s-a certat câteva săptămâni pe acest subiect. Asta până i-a chemat pe colegii lui de la primărie să-i marcheze acel loc de parcare pe care l-a şi închiriat ca să nu mai poată zice nimic vecinul care îşi lăsa maşina acolo de vreo 20 de ani.
Pe urmă i-a căşunat pe câinele blocului de care aveau grijă toţi vecinii pentru că le păzea maşinile de hoţi. Aceştia din urmă au încercat de multe ori să-l otrăvească, dar l-au scăpat locatarii. Pe domnul „Cui” la deranjat că latră noaptea şi nu poate să doarmă din cauza lui. Sau poate Güve a fost cea deranjată. Nu se ştie exact. Cert este că într-o zi, Nail a chemat hingherii care l-au luat pe Rex. Numai că seara, când au aflat cei din bloc ceea ce s-a întâmplat, s-au dus la adăpostul de animale şi l-au răscumpărat. Aşa s-a trezit „molia” în noaptea aceea din cauza lătratului şi şi-a certat „cuiul” că nu a fost în stare să rezolve problema câinelui. De supărare, a doua zi Nail a încercat să dea cu maşina peste Rex de faţă cu mai mulţi vecini care stăteau de vorbă în faţa blocului, dar nu a reuşit şi au sărit pe el:
- Vecine, da’ ce ai cu câinele ăsta că nu ţi-a făcut nimic?
- Latră toată noaptea ca nenorocitu’ şi nu mă lasă să dorm.
- Da’ am văzut că ţi-ai pus termopane din alea cu zece camere. Cum îl mai auzi? Şi hoţii care sparg maşinile din cartier nu te deranjează? Câinele ăsta a fost singurul care a putut să-i oprească până acum să ni le spargă şi pe ale noastre, nu prietenii tăi de la primărie.
- Hoţii nu intră în atribuţiile primăriei. Poliţia ar trebui să se ocupe de ei. Aţi făcut plângere la poliţie?
- Am făcut mai multe şi a rămas ca şi până acum. Eu zic să laşi câinele în pace pentru că ai mai mult de pierdut decât noi ceilalţi care nu avem maşini aşa de scumpe. Sau poate îi chemi pe cei de la Poliţie să ne păzească maşinile în fiecare noapte…
Până la urmă, „cuiul” din sufletul locatarilor a plecat îmbufnat în casă, văzând că nu ajunge la nicio concluzie cu ei. „Poate au şi ei dreptate. Dacă îmi zgârie ăştia maşina, că de furat oricum nu pot la cât de şmecheră este maşina mea”, îşi spuse Nail şi hotărî să îl lase în viaţă pe Rex. „Bine că este doar unul şi nu o haită”, se împăcă el cu ideea. Dar frustrările unui nimeni ajuns peste noapte să aibă putere, nu dispar niciodată. Astfel, pentru a fi sigur că nu vor îndrăzni hoţii să se atingă de maşina lui cea nouă şi-a pus în parbriz un autocolant pe care scria că este inspector la primărie şi a montat şi un proiector care să-i lumineze maşina toată noaptea. Acum dormea cu jaluzelele trase pentru că îl deranja lumina proiectorului, dar dormea liniştit…
Totuşi, obsesia lui pentru control şi disciplină nu s-a oprit aici. Acum îl deranja uşa de la intrarea în bloc care se trântea când intra sau ieşea cineva. A răbdat el câteva săptămâni, dar într-un week-end nu a mai rezistat şi a făcut comandă pentru o uşă nouă şi silenţioasă care l-a costa vreo 3.000 de lei. Au venit băieţii de la firma respectivă şi au montat-o în câteva ore. Totul a fost minunat până a început să ceară bani vecinilor pentru uşă. Câţiva au dat, însă majoritatea nu a fost de acord pentru că nu fuseseră întrebaţi în prealabil. Până să vină el, nimeni nu fusese deranjat de zgomotul uşii, iar acum li se spunea că trebuie să plătească pentru ceva de care nu aveau nevoie. În plus, Nail făcuse prostia să ia factura pe numele lui, nu pe cel al asociaţiei de proprietari. Aşa că vecinii au hotărât că „turcu’ huzureşte, turcu’ plăteşte”.

Din episoadele trecute: Escu, Pop Escu, este un tânăr care a devenit avocat de câţiva ani şi care s-a căsătorit cu Carmen tot cam atunci. De când se cunosc au stat cu chirie prin mai multe cartiere din Bucureşti. Câteva luni au stat într-o garsonieră de 17 mp din Berceni, confort III, 800 de lei/lună, complet utilată şi mobilată. Însă, pentru că s-au mutat în grabă au avut neplăceri: carcalaci, loc de parcare, găştile de cartier… Până la urmă au fost nevoiţi să se mute din cauza bagabonţilor de la colţ care făceau gălăgie şi se luau de Carmen. S-au mutat într-o garsonieră din Tineretului, dar au descoperit că nu au apă caldă şi gaz. De aceea, s-au mutat din nou, de această dată în Brâncoveanu, într-o garsonieră de 32 mp, la etajul unu, cu 900 de lei/lună.

Atenţie! Acesta este un pamflet cu personaje imaginare create pentru a pune în discuţie problemele care apar în viaţa de zi cu zi a proprietarului sau a chiriaşului unei locuinţe şi să găsească rezolvări la acestea. Intenţionăm să atragem atenţia asupra unor aspecte care trebuie luate în seamă în cazul unei mutări într-o locuinţă pentru a nu fi nevoiţi ulterior să ne mutăm în altă parte, să suportăm neplăceri sau chiar să ajungem la fapte mai grave (certuri, bătăi, distrugeri de bunuri etc.).
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate