HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Tamplarie
ACANTUS N.V. CO SRL VLADIMIRESCU
Str. FLORILOR nr. 2 257264609 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ADAM TIBOR ADAM PF ALUNIS
Com. FRUMUSENI nr. 291 745933562 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ADIDO & CRIS SRL LIPOVA
Str. DAMSESCU nr. 2 740042642 Structuri si tamplarii metalice
ADYMAR INTERNATIONAL SRL HORIA
0 nr. 585 744403953 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
AL MARK`O SRL ARAD
Calea RADNEI nr. 113 Structuri si tamplarii metalice
AL MASTER SRL ARAD
Calea ARMATEI ROSII nr. 113 Structuri si tamplarii metalice
AL STAR SRL ARAD
Cart. MICALACABl. 331, sc. B, ap. 2 257219633 Structuri si tamplarii metalice
ALPA TERMOPLAST SRL CHISINEU-CRIS
P-ta. AVRAM IANCU nr. 15 Structuri si tamplarii metalice
ALPIN IMPEX SRL ARAD
Str. CERBULUI nr. 28 257263887 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ALUTERM SRL ARAD
Calea 6 VANATORI nr. 55 257289650 Structuri si tamplarii metalice
AMBIENT INDUSTRIES SRL SAGU
nr. 311 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
AMG GENERAL AUTO CENTER SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU nr. 286 257289575 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ANA VICTORIA SRL ZABRANI
nr. 73 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ANDRAS BELA ANDRAS BELA PF ADEA
nr. 185 257357652 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ANDREW-CRISS SRL CUVIN
nr. 153 257461304 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
APEL FURNITURE SRL ARAD
Str. HATEGBl. 16, sc. E, ap. 8 257286772 Structuri si tamplarii metalice
APUSENI SRL VLADIMIRESCU
Str. STEFAN CEL MARE nr. 25.A 257514634 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ARCONTA SRL ARAD
Calea RADNEI nr. 282 257256342 Structuri si tamplarii metalice
ARDELEAN IOAN ARDELEAN IOAN PF SINTEA MARE
nr. 228 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ARDELEAN PETRU ARDELEAN PETRU AF SIMAND
nr. 721 057/373332 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
Magazinul de bagabonti nu se inchide niciodata
A doua zi după ce s-au mutat în garsoniera din Berceni, la preţul de 800 de lei, Carmen a venit seara de la servici şi i-a spus încântată lui Pop:
- Ai văzut dragă că avem un magazin non stop la colţ? Dacă avem chef de ceva bun putem să luăm oricând. Nu dai şi tu o îngheţată pentru că te bucuri că mă vezi?
- Ba dau dragă. Şi ca să vezi ce dor mi-a fost de tine şi cât mă bucur de noua noastră casă, îngheţata mea ţi-o dau tot ţie…
Însă, bucuria de a avea un magazin alimentar deschis non stop la doar câţiva paşi de casă nu a durat prea mult, transformându-se într-un dezavantaj la care trebuiau să fie atenţi înainte să se mute. În fiecare seară, acolo se strângeau mai mulţi puşti din cartier să-şi bea cafeaua de la dozator şi berea de la frigider şi să umple strada cu coji de seminţe şi cu mucuri de ţigări. Numai că, aşa cum îi stă bine unui şmecher, şi „ai lor” vorbeau tare şi porcos, ascultau manele cu volumul la maxim şi „agăţau” fetele care treceau pe lângă ei. Fiind vară, nu puteau să închidă geamul şi să nu-i mai audă, iar Pop şi Carmen ajunseseră să nu se mai înţeleagă prin casă din cauza tămbălăului de afară decât dacă vorbeau tare. Nefiind obişnuiţi cu un astfel de ton începuseră să răguşească. Asta ca să nu mai vorbim despre „atenţiile” cu care o tratau băieţii pe Carmen când o vedeau, după care râdeau cu poftă încântaţi de talentele lor de cuceritori:
- Păpuşică, stai departe sau mergem la mine?
- Iubire, te scot la o ţuică să-ţi dau jos chiloţii?
- Prinţes-o, băiatu’ ăsta vrea să-i lingi îngheţata.
Şi multe alte replici „deştepte” de autobază. Carmen nu-i spusese nimic lui Pop pentru că îi era frică să nu se ducă la ei şi se să ajungă la bătaie. Dar nu mai ştia ce să facă să-i evite. La început a ocolit blocul, dar nu prea avea efect pentru că intrarea în bloc era foarte aproape de ei. Pe urmă s-a făcut că nu-i vede şi nu-i aude, dar nu s-au potolit. Apoi a încercat să le dea replici „acide”, însă nici asta nu a mers. Se făcea că vorbeşte la telefon, dar nu le păsa. Până la urmă, de teamă că din glumă în glumă vor îndrăzni mai mult şi nu se vor mai limita doar la vorbe, i-a povestit lui Pop despre „avansuri”. Acesta a luat foc şi a vrut să coboare la ei, dar l-a oprit Carmen:
- Stai cocoşule, unde te duci aşa pornit? Mai bine hai să încercăm altceva. Vino să mă iei din staţie ca să venim împreună acasă. Poate dacă văd că nu sunt singură se vor potoli.
Au încercat şi varianta asta şi nu au mai zis nimic puştii, dar şuşoteau şi râdeau. Pop fierbea, dar nu putea să se pună cu atâţia. După vreo săptămână, Pop a venit mai târziu acasă, iar Carmen a fost nevoită să treacă singură pe lângă ei. S-au luat de ea de parcă nu se întâmplase nimic:
- Te-a părăsit prietenu’? Te duc io acasă dacă tot eşti singură.
Era clar: stratagema nu funcţionase. Pop s-a hotărât să sune la poliţie şi să-i reclame pe Legea 61/1991 pentru tulburarea liniştii publice pentru că era trecut de ora 22:00 (Art. 2, pct. 28 şi 29) şi pentru injurii şi expresii jignitoare şi vulgare (Art. 2, pct. 1). A dat peste un poliţist căruia i-a spus ce se întâmplă cu gaşca din colţ, după care acesta aproape că a râs de el şi i-a spus că nu are ce face, dar că va trece un echipaj pe acolo să vadă care este situaţia. Spre mirarea lui Pop, în cinci minute au apărut doi poliţişti care s-au oprit la ceata de sălbatici şi au stat de vorbă cu ei. Însă, în seara următoare când au trecut pe acolo, supriza lui Pop a fost şi mai mare:
- Ce bă, te crezi jmecher? Ţi-e cald cu dinţii-n gură? Crezi că dacă chemi poliţia ne sperii? De ce nu ai venit să discuţi bărbăteşte dacă te deranjează adevărul? Ciocu’ mic bă dacă vrei să mai trăieşti sau să nu-ţi luăm femeia la poştă!
Atât i-a trebuit lui Carmen şi nu a mai vrut să iasă din casă. Pop nu mai ştia ce să facă. Era descumpănit că legea nu era respectată în ţara asta, ce să mai vorbeşti de bun simţ. Nu-i mai venea în minte nicio soluţie. S-a trântit descurajat pe un scaun şi nu a mai zis nimic, în timp ce Carmen se plimba nervoasă prin cameră, vorbind şi gesticulând continuu. După un timp, Pop şi-a dat seama că singura soluţie a problemei lor era mutarea. Aşa că s-au înţeles amândoi că trebuie să facă acest pas cât mai repede.
- Uite la ce trebuie să ajung dacă nu mă gândesc de la început la toate aspectele! Nu puteam să mai aştept o zi şi să studiez un pic zona? Dar lasă că de acum înainte nu mai fac prostia asta oricât de mare ar fi graba, se gândea Pop supărat pe el însuşi şi puţin dezamăgit pentru că avea impresia că este un om foarte ordonat şi meticulos.

Menţiune: Escu, Pop Escu, este un tânăr care a devenit avocat de câţiva ani şi care s-a căsătorit cu Carmen tot cam atunci. De când se cunosc au stat cu chirie prin mai multe cartiere din Bucureşti. Acum, de câteva luni, sunt fără contract într-o garsonieră de 17 mp din Berceni, confort III, 800 de lei/lună, complet utilată şi mobilată. Însă, pentru că s-au mutat în grabă şi nu au fost atenţi la tot ce trebuia, au avut neplăceri: carcalaci, loc de parcare, acum găştile de cartier…

Avertisment: Aceste personaje sunt imaginare şi sunt create pentru a pune în discuţie problemele care apar în viaţa de zi cu zi a proprietarului sau a chiriaşului unei locuinţe şi să găsească rezolvări la acestea. Intenţionăm să atragem atenţia asupra unor aspecte care trebuie luate în seamă în cazul unei mutări într-o locuinţă pentru a nu fi nevoiţi ulterior să ne mutăm în altă parte, să suportăm neplăceri sau chiar să ajungem la fapte mai grave (certuri, bătăi, distrugeri de bunuri etc.).
Un bucurestean isi poate achizitiona un apartament in 21 de ani, un bulgar in 17 ani, iar un maghiar in 12 ani
Conform unui articol din Gândul, presupunând că ar putea economisi tot salariul mediu lunar, românii ar avea nevoie de 222 de luni (18,5 ani) pentru a cumpăra un apartament de 60 mp, bulgarii - 285 de luni (23,7 ani), iar ungurii - aproape de două ori mai puţin. Însă, informaţiile pe care se bazează acest articol sunt eronate. Potrivit numbeo.com, preţul mediu/mp pentru un apartament situat în centrul Bucureştiului nu este de 1.300 de euro, ci de 1.553 de euro, cel din centrul Sofiei nu este de circa 1.400 euro, ci de 1.523 de euro, centrul Budapestei - 1.686 de euro, centrul Varşoviei - 2.885 de euro, centrul Kievului - 2.557 de euro, centrul Pragăi - 3.100 de euro. În schimb, un apartament din afara centrului acestor capitale costă, în medie, 1.111 euro/mp (Bucureşti), 991 de euro/mp (Sofia), 1.292 de euro/mp (Budapesta), 2.053 de euro/mp (Varşovia), 1.141 de euro/mp (Kiev) şi 2.600 de euro/mp (Praga).
Aceeaşi sursă ne dezvăluie şi salariul mediu lunar net în Bucureşti (363,49 de euro), în Sofia (453,36 de euro), în Budapesta (699,18 euro), în Varşovia (702,08 euro), în Kiev (510 euro) şi în Praga (957 de euro). După un calcul simplu, aflăm că locuitorii din aceste capitale îşi pot achiziţiona un apartament de 60 mp în centru în 257 de luni (Bucureşti), în 202 luni (Sofia), în 145 de luni (Budapesta), în 247 de luni (Varşovia), în 301 luni (Kiev) şi în 194 de luni (Praga), iar unul în afara centrului în 184 de luni (Bucureşti), în 131 de luni (Sofia), în 111 luni (Budapesta), în 175 de luni (Varşovia), în 134 de luni (Kiev) şi în 163 de luni (Praga). Din ambele seturi de rezultate reiese acelaşi lucru: bucureşteanului îi este mult mai greu la achiziţia unui apartament decât vecinilor europeni. Dacă ţinem cont şi de mărirea costului subzistenţei românilor din cauza creşterii T.V.A. cu 5% şi a reducerilor salariale cu 25% a bugetarilor, reiese că pe termen lung le va fi şi mai greu să îşi achiziţioneze o locuinţă. Poate tocmai de aceea analiştii pieţei imobiliare estimează scăderea preţurilor locuinţelor, mai ales a celor vechi.
Însă toate aceste calcule sunt doar medii ale sumelor analizate. Dacă ne luăm după ele şi presupunând că cei care şi-ar permite să economisească un salariu fac parte dintr-o familie cu doi salariaţi, nicio familie de bucureşteni nu poate supravieţui doar cu salariul mediu al unuia dintre cei doi parteneri de viaţă (363,49 de euro) din moment ce, conform sursei menţionate, chiria lunară a unei garsoniere din centrul Bucureştiului este de 312,37 de euro, iar cea a uneia din afara centrului este de 220,47 de euro, iar gazul, apa, curentul şi gunoiul costă 63,29 de euro/lună. Ar însemna că cei doi nu ar trebui să mai mănânce, să se mai îmbrace sau să mai iasă din casă.
Asigurarea obligatorie a locuintelor sustine piata de profil
În primele nouă luni ale acestui an, vânzările de asigurări de locuinţă au cunoscut o adevărată explozie, comparativ cu anii precedenţi, judecând după rezultatele companiilor.

Potrivit revistei „Insurance Profile”, asigurătorii au subscris pe segmentul de incendiu şi calamităţi (care include asigurările obligatorii şi cele facultative de locuinţă) prime brute în valoare de 991 mil. lei, în creştere cu 33% faţă de perioada similară din anul precedent.

Ca urmare, cota de piaţă a acestei clase a urcat la 16,3%, faţă de 11,5% în anul 2010. De asemenea, un comunicat remis recent de către Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR), arată că, de la circa 2 milioane de poliţe în vigoare la sfârşitul lunii septembrie 2010, numărul acestora s-a dublat, ajungând la 4,5 milioane la sfârşitul aceleiaşi luni din 2011, ceea ce înseamnă că peste 50% din locuinţele din România sunt cuprinse în asigurare.

Fără nici un dubiu, o contribuţie semnificativă în acest sens a avut-o introducerea obligativităţii asigurărilor de locuinţă, cât şi reglementările privind aplicarea de amenzi, fapt care i-a determinat pe mulţi români să încheie această asigurare.

Acţionarii PAID vând cele mai multe poliţe facultative de locuinţă

Un alt „impuls” a fost şi modificarea făcută Legii AOL (asigurarea obligatorie a locuinţelor) prin care se precizează că proprietarii care au încheiată o asigurare facultativă ce acoperă riscurile cuprinse în PAD nu trebuie să facă şi asigurarea obligatorie.

Drept urmare, companiile şi-au adaptat ofertele, rezultatele fiind pe măsură. Astfel, rezultatele cele mai bune pe acest segment le-au avut următoarele companii: Astra - subscrieri de 280 mil. lei, în creştere cu 143%; Generali - 88,6 mil. lei, în creştere cu 25%; Groupama - 85 mil. lei (+19,3%); Uniqa - 51 mil. lei (+64%); Euroins - 25 mil. lei (415%!).

Astfel, „am înregistrat o creştere de peste 1.000% a numărului de poliţe subscrise în primele nouă luni din 2011 comparativ cu anul precedent”, declară oficialii Euroins.

De asemenea, „aceste poliţe au înregistrat o creştere substanţială, în special datorită obligativităţii asigurărilor de locuinţe”, precizează Lucian Marin, director Subscriere Non-Viata, Groupama Asigurări.

De aceeaşi părere sunt şi brokerii de asigurare, cel puţin pentru compania Destine Broker, asigurările de locuinţe depăşindu-le pe cele RCA nu numai ca număr, ci şi ca volum de prime încasate, potrivit lui Romeo Bocănescu, directorul general al societăţii.

Cât costă o poliţă facultativă de asigurare a locuinţei?

Preţurile practicate de asigurători în acest an, exceptând promoţiile şi alte oferte de acest gen, nu au suferit modificări esenţiale.

Astfel, apelând la serviciile unui broker de asigurare aflăm că pentru un apartament de 60.000 euro din mediul urban, construit după 1977, pachetul standard de riscuri, preţul mediu este între 45 şi 160 EUR, în funcţie şi de compania aleasă.

Spre exemplu, la Allianz-Ţiriac poliţa menţionată ne va costa 164 de euro pe an, la GENERALI - 120 EUR, ASTRA - 72 EUR, iar în cazul EUROINS „prima de asigurare este de 45 EUR/an, cu menţiunea că faţă de această valoare se pot face ajustări, corecţii funcţie de alţi factori tehnici sau riscuri solicitate”.

Aceeaşi poliţă la GROUPAMA „variază între 70 şi 100 EUR, în funcţie de regiune. În cazul în care clientul nu optează pentru o acoperire foarte extinsă, preţul ar putea fi mai redus”, ne-a precizat Lucian Marin.

Sursa: Romania Libera
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate