HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Tamplarie
ACANTUS N.V. CO SRL VLADIMIRESCU
Str. FLORILOR nr. 2 257264609 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ADAM TIBOR ADAM PF ALUNIS
Com. FRUMUSENI nr. 291 745933562 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ADIDO & CRIS SRL LIPOVA
Str. DAMSESCU nr. 2 740042642 Structuri si tamplarii metalice
ADYMAR INTERNATIONAL SRL HORIA
0 nr. 585 744403953 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
AL MARK`O SRL ARAD
Calea RADNEI nr. 113 Structuri si tamplarii metalice
AL MASTER SRL ARAD
Calea ARMATEI ROSII nr. 113 Structuri si tamplarii metalice
AL STAR SRL ARAD
Cart. MICALACABl. 331, sc. B, ap. 2 257219633 Structuri si tamplarii metalice
ALPA TERMOPLAST SRL CHISINEU-CRIS
P-ta. AVRAM IANCU nr. 15 Structuri si tamplarii metalice
ALPIN IMPEX SRL ARAD
Str. CERBULUI nr. 28 257263887 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ALUTERM SRL ARAD
Calea 6 VANATORI nr. 55 257289650 Structuri si tamplarii metalice
AMBIENT INDUSTRIES SRL SAGU
nr. 311 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
AMG GENERAL AUTO CENTER SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU nr. 286 257289575 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ANA VICTORIA SRL ZABRANI
nr. 73 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ANDRAS BELA ANDRAS BELA PF ADEA
nr. 185 257357652 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ANDREW-CRISS SRL CUVIN
nr. 153 257461304 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
APEL FURNITURE SRL ARAD
Str. HATEGBl. 16, sc. E, ap. 8 257286772 Structuri si tamplarii metalice
APUSENI SRL VLADIMIRESCU
Str. STEFAN CEL MARE nr. 25.A 257514634 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ARCONTA SRL ARAD
Calea RADNEI nr. 282 257256342 Structuri si tamplarii metalice
ARDELEAN IOAN ARDELEAN IOAN PF SINTEA MARE
nr. 228 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ARDELEAN PETRU ARDELEAN PETRU AF SIMAND
nr. 721 057/373332 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
Numarul autorizatiilor de construire a scazut in primele zece luni cu 6,3%
Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a scăzut în primele zece luni din 2011 cu 6,3%, la 33.936, faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent, potrivit datelor furnizate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Scăderi s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Nord-Est (-944 autorizaţii), Sud-Muntenia (-852 autorizaţii), Centru (-481 autorizaţii), Sud-Vest Oltenia (-304 autorizaţii) şi Vest (-160 autorizaţii), iar creşteri în Nord-Vest (+253 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (+138 autorizaţii) şi Sud-Est (+64 autorizaţii).

Potrivit datelor INS, în luna octombrie s-au eliberat 2.924 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 24% faţă de luna septembrie 2011 şi cu 13,7% faţă de luna octombrie 2010, din care 63,6% sunt pentru zona rurală.

Distribuţia în profil regional evidenţiază o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale faţă de luna precedentă, cele mai semnificative înregistrându-se în regiunile de dezvoltare Nord-Est (-278 autorizaţii), Sud-Est (-143 autorizaţii), Sud-Muntenia (-129 autorizaţii) şi Nord-Vest (-119 autorizaţii).

Faţă de aceeaşi lună a anului precedent se remarcă o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-463 autorizaţii), scăderi semnificative înregistrându-se în regiunile de dezvoltare Nord-Est (-214 autorizaţii), Nord-Vest (-75 autorizaţii), Sud-Muntenia (-71 autorizaţii) şi Centru (-66 autorizaţii).

În regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov s-a înregistrat aproape acelaşi număr de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale, faţă de luna octombrie 2010.

Sursa: Money.ro
Pretul proprietatilor imobiliare
E naivă credinţa că banii puşi în cărămizi sunt la loc sigur.

Nu e zi de la Dumnezeu să nu mă întrebe câte cineva ce cred despre investiţiile imobiliare.

Cu speranţă, sau disperare, toţi aşteaptă să se întâmple ceva. Nu am ce să răspund. Mint dacă le spun că se vede luminiţa. Sunt bănuit imediat de interese oculte dacă zic că scroafa e moartă în coteţ.

Creşterea exagerată a preţurilor imobiliarului înainte de criză a creat o psihoză. Toţi proprietarii de câmpuri cu bălării se visau bogaţi.

Unii au vândut mai repede şi au câştigat. Alţii şi-au ipotecat proprietăţile şi au investit banii mai bine sau mai prost.

Oricum, astăzi sunt datori vânduţi la bănci. Toţi cei care şi-au păstrat proprietăţile aşteaptă să se reaprindă minunea. Este adevărat că istoria se repetă nu numai la noi.

Japonia şi Europa, la începutul anilor ‘90, Statele Unite, în anii ‘80, au trecut prin perioade similare, urmate de o cădere dramatică a preţurilor.

Ciclicitatea face din imobiliar, alături de transporturile aeriene sau petrochimie, unul dintre cele mai riscante domenii de investiţie. E naivă credinţa că banii puşi în cărămizi sunt la loc sigur.

Cererea şi oferta, cele care reglează preţul, nu au nimic comun cu costul de construcţie. La noi, acum, băncile sunt cele care încurajează caracterul artificial al pieţei.

Pentru a nu fi silite să facă provizioane prea mari, să-şi asume pierderi, ele păstrează încă evaluări umflate ale bunurilor imobiliare.

De aceea, când cineva spune că avem un sistem bancar sănătos, e ca venit de pe altă planetă. Pericolul care ne paşte din acest motiv e repetarea fenomenului.

După o perioadă de blocaj al pieţei, ca cea prin care trecem astăzi, boala poate reapărea. O condiţie a ieşirii din impas este recunoaşterea pierderilor de către bănci.

Preţurile ar reveni în realitate, blocajul ar fi eliminat. De fapt, evaluarea trebuie să ţină seama de realităţile macroeconomice, dar şi de caracteristicile intrinseci ale proprietăţii.

De multe ori, cineva spune: „Vecinul meu a vândut terenul lui cu atât. De ce n-aş vinde şi eu la fel?” Nu ţine seama că valoarea depinde de orientare, dimensiune, caracteristici geometrice şi, mai ales, de ce se poate construi în acel loc din punct de vedere volumetric şi funcţional.

Totodată, este importantă şi viteza cu care eventual se poate edifica ceva. Pentru retaileri, de exemplu, mai important decât preţul e timpul de construcţie. Fiecare zi pierdută înseamnă vânzări mai mici.

Din aceste numeroase motive, pe aceeaşi stradă, două proprietăţi pot avea valori cu totul diferite. Lipsa de cultură în domeniu a oamenilor aduce şi ea după sine o percepţie total deformată asupra pieţei.

Tendinţa intermediarilor de a încerca să facă din fiecare afacere o sursă de îmbogăţire rapidă deformează şi ea piaţa.

Efectul este că trăim într-o lume a iluziilor deşarte. O a doua condiţie la fel de importantă pentru a ne însănătoşi este, deci, profesionalizarea pieţei.

Ea se impune natural, prin selecţie. O a treia condiţie pentru redemararea acestui domeniu este deschiderea pieţei.

Clarificarea situaţiei juridice a proprietăţilor prin judecarea expeditivă şi cu prioritate a litigiilor este şi un imperativ pentru ieşirea generală din criza economică.

Pe de altă parte, este necesară deschiderea către competiţie a industriei construcţiilor, dominată de pseudo-monopoluri interne, cum ştim, prin acordarea preferenţială a lucrărilor publice.

Astfel, vor fi eliminate şi micile antreprize nepricepute care perpetuează tehnologii depăşite de mult. Va scădea preţul de construcţie, aducându-l către zona în care se poate întâlni cererea şi oferta.

În ce priveşte preţul terenurilor, într-o piaţă normală, el va fi determinat de densitatea ţesutului urban.

Bucureştiul are o densitate medie de sub 120 de locuitori la hectar, celelalte oraşe româneşti şi mai puţin, faţă de 300-400 de locuitori la hectar în majoritatea oraşelor europene.

Vine această caracteristică din istoria lor de „sate mari” pline de „găuri” pe care de multe ori nu le vedem din stradă.

Totodată, preţul terenului nu poate să se ridice decât în mod cu totul excepţional peste 10-15% din valoarea de piaţă a ceea ce se poate edifica.

În concluzie, preţurile proprietăţilor imobiliare vor scădea în continuare, ca tendinţă generală, dar se vor şi diferenţia foarte mult.

Spunând toate acestea, sper să scap de întrebările sâcâitoare despre „imobiliar”. Aici e ca în meteorologie. Ia-ţi umbrela dacă „specialistul” (toţi se pricep, ca la fotbal) îţi spune că o să fie soare.

Sursa: Adevarul
I.S.C. nu va mai primi banii de la Guvern, ci de la M.D.R.T.
Potrivit unei ordonanţe de urgenţă a Executivului, adoptată în şedinţa de Guvern din 12 mai 2010 şi publicată pe 17 mai 2010 în Monitorul Oficial, Inspectoratul de Stat în Construcţii (I.S.C.) va trece din subordinea directă a Guvernului şi din coordonarea primului-ministru în cea a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (M.D.R.T.), adică de la finanţarea din bugetul Secretariatului General al Guvernului la cea din bugetul M.D.R.T.

Motivarea este aceea de a reduce cheltuielile de personal, în contextul în care M.D.R.T. a solicitat înfiinţarea unei noi structuri de control privind construcţiile în cadrul acestuia. Teoretic, măsura este bună pentru că ministerul ar trebui să aibă controlul acestui domeniu şi ar trebui să facă ordine în această piaţă în care nu se respectă nimic: P.U.Z., P.U.G., proiectul de execuţie, legile, regulamentele de urbanism ş.a.m.d. Însă în felul acesta pot apărea cazuri de trafic de influenţă. Poate ar trebui ca I.S.C. să nu mai fie dependent politic şi să îşi poată face treaba fără astfel de influenţe.
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate