HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Tamplarie
ACANTUS N.V. CO SRL VLADIMIRESCU
Str. FLORILOR nr. 2 257264609 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ADAM TIBOR ADAM PF ALUNIS
Com. FRUMUSENI nr. 291 745933562 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ADIDO & CRIS SRL LIPOVA
Str. DAMSESCU nr. 2 740042642 Structuri si tamplarii metalice
ADYMAR INTERNATIONAL SRL HORIA
0 nr. 585 744403953 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
AL MARK`O SRL ARAD
Calea RADNEI nr. 113 Structuri si tamplarii metalice
AL MASTER SRL ARAD
Calea ARMATEI ROSII nr. 113 Structuri si tamplarii metalice
AL STAR SRL ARAD
Cart. MICALACABl. 331, sc. B, ap. 2 257219633 Structuri si tamplarii metalice
ALPA TERMOPLAST SRL CHISINEU-CRIS
P-ta. AVRAM IANCU nr. 15 Structuri si tamplarii metalice
ALPIN IMPEX SRL ARAD
Str. CERBULUI nr. 28 257263887 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ALUTERM SRL ARAD
Calea 6 VANATORI nr. 55 257289650 Structuri si tamplarii metalice
AMBIENT INDUSTRIES SRL SAGU
nr. 311 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
AMG GENERAL AUTO CENTER SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU nr. 286 257289575 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ANA VICTORIA SRL ZABRANI
nr. 73 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ANDRAS BELA ANDRAS BELA PF ADEA
nr. 185 257357652 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ANDREW-CRISS SRL CUVIN
nr. 153 257461304 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
APEL FURNITURE SRL ARAD
Str. HATEGBl. 16, sc. E, ap. 8 257286772 Structuri si tamplarii metalice
APUSENI SRL VLADIMIRESCU
Str. STEFAN CEL MARE nr. 25.A 257514634 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ARCONTA SRL ARAD
Calea RADNEI nr. 282 257256342 Structuri si tamplarii metalice
ARDELEAN IOAN ARDELEAN IOAN PF SINTEA MARE
nr. 228 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
ARDELEAN PETRU ARDELEAN PETRU AF SIMAND
nr. 721 057/373332 Fabricarea de elemente de dulgherie si tamplarie pe ...
Preturile de vanzare ale apartamentelor au scazut cu circa 15% in 2011
Există senzaţia - indusă de studiile jucătorilor din imobiliare - că în 2011, piaţa rezidenţială s-a stabilizat.

Evoluţia preţurilor, deşi descrescătoare, e modestă de câteva procente, în general sub 5%. Ei bine, indicele imobiliar al INS contrazice această imagine şi oferă o scădere a preţurilor de vânzare a apartamentelor cu 20,6% în Bucureşti şi cu 10,6% în provincie în T3 2011 faţă de T3 2010.

De unde apare diferenţa? Preţurile oferite de portalurile imobiliare sunt cele de strigare, în vreme ce INS deşi nu prezintă valori, indică procentul cu care au scăzut preţurile de vânzare înregistrate de notari.

Cum nimic nu poate scăpa de greşeală, această diminuare a preţurilor poate fi pusă - măcar parţial - pe seama faptului că multe dintre tranzacţiile înregistrate de notari nu sunt declarate la valoarea reală, pentru a diminua impozitul şi onorariile aferente. Oricum, grila de impozitare notarială (care nu include preţuri - să ne lămurim odată - ci valori minime de impozitare) a scăzut suficient de mult ca să fie destul de aproape de valorile de vânzare.

De fapt indicele INS arată foarte clar un lucru. Dacă declarativ proprietarii nu acceptă scăderi - pentru că nu poţi să ştii niciodată cum apare unul chiar dispus să plătească cât ceri, chiar dacă e exagerat - când vine vorba de negocieri şi apariţia unui potenţial client, aceştia sunt elastici şi vând la preţuri cu 10%-20% sub ceea ce au pretins iniţial.

În cazul proprietăţilor scumpe - adică de peste 80.000 - 100.000 de euro raportat la puterea noastră de cumpărare - negocierea poate oferi reduceri mai mari de 20%.

Datele prezentate de INS indică o potenţială ieftinire cu aproape 15% în medie în Bucureşti (14,16% în T1, 14,9% în T2, 20,6% T3, faţă aceleaşi intervale din 2010) pe întreg anul 2011, dar procentul ar putea creşte dacă scăderea din T3 a continuat şi în ultimele trei luni ale anului trecut.

În restul României, media ieftinirii apartamentelor pentru 2011 va fi în jur de 10% - atenţie vorbim chiar despre preţuri de vânzare, nu despre cele de strigare, care cel mai probabil vor rămâne mai mari cu minimum 15%, faţă de tranzacţii.

Sursa: Business Cover
24-26 februarie 2012- O noua sesiune de cursuri oficiale de agent/broker imobiliar
Asociatia Brokerilor Imobiliari organizeaza o noua sesiune de cursuri oficiale de agent imobiliar (broker imobiliar) in perioada 24-26 februarie 2012.

Cursurile se adreseaza tuturor persoanelor, indiferent daca sunt inscrise in ABI sau nu. Diplomele eliberate sunt vizate si recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Invatamantului.

Plan de invatamant

Piata imobiliara - Termeni, definitii, bani, creditul, situatia economica si politica, cerere si oferta, investitii imobiliare.
Notiuni de management general - Dobandirea competentelor necesare pentru punerea in practica a strategiilor potrivite fiecarui client
Drept si legislatie in activitatea imobiliara - Familiarizarea cu formularistica legala si cadrul juridic
Notiuni privind tipurile de bunuri imobiliare - Dobandirea competentelor pentru interpretarea juridica a bunului imobiliar.
Comunicarea si negocierea in intermedierea imobiliara - Dobandirea competentelor necesare unei comunicari interactive si participarea la negocieri. Dobandirea competentelor necesare pentru aplicarea managementului relatiilor cu clientii.
Finantarea tranzactiilor imobiliare - ipoteci, imprumuturi
Evaluarea imobiliara - notiuni generale
Cadastru - notiuni generale
Marketing imobiliar - Familiarizarea cu notiunile si tehnicile de marketing.
Utilizarea tehnicii informatice - Competente specifice privind utilizarea calculatorului si soft-urilor de gestiune si CRM imobiliar.

Detalii generale:

- taxa inscriere cursuri: 600 lei cu plata in 3 rate sau 500 lei cu plata integral in avans. Pentru studenti si someri se ofera o reducere suplimentara de 100 lei.
- locatia: Str. Delea Noua nr.3, et. 5, Bucuresti, sector 3 (Cladirea Delea Center - langa biserica Delea Noua)
- locuri disponibile: 28
- conditii: minim studii medii

Pentru inscriere va rugam sa trimiteti formularul completat: cerere inscriere cursuri agent imobiliar (1097) pe adresa de e-mail: secretariat@abi.org.ro, impreuna cu copie dupa buletin si dupa diploma de studii( minim diploma de absolvire a liceului).
Update: Ce trebuie sa stiti cand cumparati un teren?
La prima vedere, lucrurile sunt cat se poate de simple: vazut, placut, cumparat! In realitate, trebuie sa stiti ca exista cateva lucruri extrem de importante care complica achizitia unui teren, dar care va scutesc de surprize neplacute ulterior.

terenLocatia-zona
Este bine sa stim, inca de la inceput, ce destinatie vom da terenului. Daca dorim sa cumparam un teren, doar ca o alternativa la depozitele bancare, locatia este esentiala.
Inainte de orice altceva, trebuie sa aflam zonele in care evolutia preturilor va pastra un trend ascendent. Din nefericire, in jurul capitalei nu mai exista zone cu o buna evolutie a preturilor. In ultimii ani preturile au luat-o serios in jos cu scaderi si de 80%. Poate e un bun moment de achizitie in scop rezidential.

Utilitati
Daca achizitionarea unui teren are drept scop construirea unui imobil de birouri sau costruirea unei case, alaturi de locatie, un alt element, esential de urmarit, il reprezinta planul de retele, cu utilitatile aferente. De fapt, toate aceste elemente se vor reflecta in pretul terenului. Un teren fara utilitati, intr-o zona marginasa, fara infrastructura, va avea un pret pe masura lipsurilor. Toate aceste lipsuri reprezinta viitoare investitii (cheltuieli), pe care trebuie sa le luati in calcul.

Daca totusi va incapatanati sa cumparati un teren fara utilitati, atunci poate cititi un articol graitor despre ce inseamna sa construiesti o casa si sa traiesti fara curent : Proprietati in bezna la Ciolpani

Certificatul de Urbanism
Cu toate ca legea nu va obliga ca la achizitionarea unui teren sa solocitati un Certificat de Urbanism, este bine sa stiti ce inseamna acest lucru. Certificatul de Urbanism are doua articole importante: regimul juridic si regimul tehnic.

PUG, POT, CUT
Regimul tehnic defineste, de regula, cei trei parametrii prevazuti in Planul Urbanistic General - PUG: Regimul de Inaltime, Procentul de Ocupare al Terenului - POT si Coeficientul de Utilizare al Terenului - CUT.

PUZ
In situatia ideala parcela pe care o doriti dvs. face parte dintr-o zona pentru care a fost elaborat si aprobat un PUZ (Plan de Urbanism Zonal).Vanzarea unei astfel de parcele pentru care a fost eliberat un Certificat de Urbanism in vederea vanzarii, va poate conferi protectie maxima din punct de vedere tehnic si evitati neplacerile care pot sa apara, enumerate mai jos.

Vecinii, deschiderile, trotuarele, drumurile de servitute
Tineti cont si de alte limitari de constructie in zona respectiva ca de exemplu ce spatiu trebuie sa lasi fata de vecini. Ce deschidere minima trebuie sa aiba terenul la strada.
Daca doriti sa cumparati teren intr-o zona in care nu sunt foarte multe constructii si unde nu exista inca strazi si trotuare asfaltate, faceti un drum la primarie si intrebati daca trebuie lasat spatiu pentru trotuar. Va puteti trezi ca trebuie sa retrageti gardul 2 metri, pentru trotuar, atunci cand se va face, si va strica toate planurile.
Daca terenul este lipit de terenul altui proprietar fara ca intre ele sa existe strada, vanzatorul trebuie sa lase drum de acces, o fasie de-a lungul terenului. Sa nu va treziti ca un alt vecin are drept de servitute chiar pe terenul Dvs.

Conductele de utilitati ce traverseaza un teren si liniile electrice
Obligatoriu verificati daca pe sub teren nu trec conducte de gaz (se verifica la gaze) sau daca nu au existat inainte alte constructii care e posibil sa fi afectat structura solului. In cazul in care terenul este subtraversat de conducte de gaz nu aveti dreptul de a construi nimic pe un perimetru destul de mare, desi terenul este intravilan. Legislatia prevede ca in apropierea unei conducte de transport al gazelor naturale de inalta presiune sa nu se construiasca locuinte la o distanta mai mica de 50 de metri, iar pentru cele de joasa presiune la o distanta de 5 metri. Deci este mai simplu si mai sigur pentru cumparator daca exista un PUZ pentru terenul respectiv. De obicei exista un Certificat de Urbanism dar nu exista un PUZ, ceea ce inseamna ca nu s-a cerut avizul Transgaz sau Distrigaz privind inexistenta vre-unei conducte ce ar putea traversa terenul. Atentie, Extrasul de carte funciara, va ofera doar informatii legate de tipul de teren (de ex. intravilan) si ca nu este grevat de sarcini, deci nu va ofera nicio garantie privind restrictiile de construire.
Nu este recomandata cumpararea unui teren in apropierea liniilor electrice de mare tensiune. Este posibil ca sanatatea omului sa fie influentata de campurile magnetice ce insotesc aceste linii de curent electric si deasemenea este foarte posibil sa nu primiti autorizatie de constructie.

Terenul este recomandat sa fie pe o suprafata plana sau situat intr-un punct mai inalt. Sa nu fie in vale pentru ca probabil vei avea probleme cu inundatiile. Puteti totusi inainte sa faceti si niste teste de sol de specialitate care sa va asigure ca puteti construi exact ceea ce va doriti.

Actele juridice
Trecand peste restrictiile de ordin tehnic va recomandam sa aveti mare grija si la cele de ordin juridic. Puteti evita eventualele probleme viitoare apeland la sfaturile unor specialisti, agentii imobiliare, avocati si notari.

Succes la cumparaturi!
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate