HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Confectii metalice
ABRUDEAN PETRU PETRICA PF FANTANELE
nr. 260 Constructii metalice si parti componente
ALEXA SRL ARAD
Str. PREPARANDIEI nr. 28 257285875 Constructii metalice si parti componente
ALEXA SRL ARAD
Str. PREPARANDIEI nr. 28 257285875 Constructii metalice si parti componente
ALEXA SRL ARAD
Str. PREPARANDIEI nr. 28 257285875 Constructii metalice si parti componente
ANDRIMONA A & S SRL ARAD
Str. ARON PUMNUL nr. 70/A, ap. 2 740692250 Constructii metalice si parti componente
ANKERROM SRL ARAD
P-ta AVRAM IANCU nr. 16, ap. 11 Constructii metalice si parti componente
APLAST GRUPGB SRL ARAD
Str. SEBESULUI nr. 6, ap. 2 257281026 Constructii metalice si parti componente
APLAST GRUPGB SRL ARAD
Str. SEBESULUI nr. 6, ap. 2 257281026 Constructii metalice si parti componente
ARAD SUPPLY SRL ARAD
Str. CZIGLER ANTONIU nr. 7 257213073 Constructii metalice si parti componente
ARAD SUPPLY SRL ARAD
Str. CZIGLER ANTONIU nr. 7 257213073 Constructii metalice si parti componente
ARAD SUPPLY SRL ARAD
Str. CZIGLER ANTONIU nr. 7 257213073 Constructii metalice si parti componente
ARMETAL SRL VLADIMIRESCU
PLATFORMA CHIMICA0 723717257 Constructii metalice si parti componente
ARMETAL SRL VLADIMIRESCU
PLATFORMA CHIMICA0 723717257 Constructii metalice si parti componente
ARMETAL SRL VLADIMIRESCU
PLATFORMA CHIMICA0 723717257 Constructii metalice si parti componente
ARO-STAHL-PRODUCT SRL ARAD
Str. CAMPURILOR nr. 2-4 257278278 Constructii metalice si parti componente
ARO-STAHL-PRODUCT SRL ARAD
Str. CAMPURILOR nr. 2-4 257278278 Constructii metalice si parti componente
ARO-STAHL-PRODUCT SRL ARAD
Str. CAMPURILOR nr. 2-4 257278278 Constructii metalice si parti componente
AUTOHTON MET SRL ARAD
Str. LAPTELUI nr. 2-4 257208830 Constructii metalice si parti componente
BRED CONF MET SRL SEBIS
Str. PACII nr. 51 Constructii metalice si parti componente
BULZAN DUMITRU PAVEL BULZAN PF PANCOTA
Str. CALVARIEI nr. 42.B 745857356 Constructii metalice si parti componente
Garantarea creditelor ipotecare: primul pas către subprime
Dorinţa politicienilor americani de a nega legile naturale ale economiei şi de a anula caracterul limitat al resurselor prin acte normative stă la baza actualei crize. Guvernanţii români ar trebui să ştie că o lege din 1977, Community Reinvestment Act, completată de acte ulterioare, care obligă băncile, sub faţada egalităţii de şanse şi egalităţii rasiale, să acorde credite ipotecare indivizilor cu venituri reduse şi colateral minim sau chiar absent, este una dintre principalele măsuri care au dus la instabilitatea sistemului financiar. Iar cine nu învaţă din greşelile trecutului va plăti scump.
Marea Criză a marcat începutul erei intervenţionismului economic pe scară largă în SUA, dar şi debutul intervenţiei guvernamentale pe piaţa locuinţelor. În 1934, guvernul federal american a creat Federal Housing Administration (FHA), o agenţie a cărei misiune era garantarea creditărilor ipotecare. Astfel, băncile nu trebuiau să-şi mai facă griji în privinţa riscului de credit asociat unui debitor sau altuia - eventualele pierderi ca urmare a unor fraude sau a intrării în incapacitate de plată treceau în sarcina FHA, adică a guvernului, şi implicit a contribuabililor. Consecinţa neintenţionată a acestei socializări a riscului de credit: diminuarea standardelor de creditare şi încurajarea iresponsabilităţii!

Fannie, Freddie…
În 1938 a fost creată o corporaţie sponsorizată de guvernul federal, intitulată Federal National Mortgage Association sau, mai pe scurt, Fannie Mae (echivalentul unei regii autonome din România), pentru a plasa creditele ipotecare garantate de FHA la rate subvenţionate. Alte 12 Federal Home Loan Banks au fost instituite în 1932, cu acelaşi scop, de a subvenţiona creditul ipotecar. Activitatea Fannie Mae s-a extins treptat, devenind principala instituţie care securiza creditele ipotecare din SUA, cu toate că în 1970 guvernul american i-a creat o soră, intitulată Federal Home Loan Mortgage Corporation sau, pe scurt, Freddie Mac. Chiar dacă activitatea aparent bine intenţionată a acestor companii de stat consta într-o permanentă distorsionare a alocării resurselor, consecinţele catastrofice nu au ieşit la iveală decât în urmă cu doi ani, când piramida creditului securizat construită timp de decenii s-a prăbuşit, provocând cea mai gravă criză mondială de la Marea Depresie.
Cauzele fundamentale care au dus la această implozie ţin, pe de o parte, de politica monetară a Fed din deceniul 2000 şi, pe de altă parte, de accelerarea deteriorării standardelor de creditare după adoptarea Community Reinvestment Act în 1977. Aceste presiuni asupra bunelor practici bancare au atins un vârf, dublat de creşterea bugetelor Fannie Mae şi Freddie Mac, sub administraţia Bill Clinton, al cărei obiectiv era creşterea, cu orice preţ, a ratei proprietarilor de case, sub deviza „O casă pentru fiecare american“. Deoarece această politică „altruistă“ aduce multe voturi, ea a fost continuată sub administraţia Bush. Băncile private, care originau creditele şi le vindeau apoi pe piaţa ipotecară secundară creată de Fannie Mae şi Freddie Mac, au cedat uşor presiunilor. Oricum riscurile nu cădeau asupra lor! Băncile şi fondurile de investiţii din toată lumea, care cumpărau creditele ipotecare securizate sub formă de Mortgage-Backed Securities (MBS) de la Fannie Mae şi Freddie Mac, erau liniştite de ratingurile AAA acordate de agenţiile de credit şi de garanţiile nemărturisite, dar implicite date de administraţia SUA corporaţiilor sale ipotecare.

…Şi Fed
Totul e bine cât merge bine, chiar dacă un dezastru aşteaptă să se întâmple undeva la orizont. Când dobânzile Fed au început să scadă repede în 2000-2001, preţurile caselor au luat un nou avânt. Bula imobiliară funcţiona acum pe pilot automat şi, ca un bulgăre de zăpadă, câştiga în intensitate. Când dobânzile au început să crească, rata intrărilor în incapacitate de plată a celor care, fară bani sau din motive pur speculative, au luat un credit ipotecar a explodat. Scăderea preţurilor caselor şi creşterea numărului de debitori insolvabili s-au repercutat imediat asupra corporaţiilor de credit ipotecar. Fannie Mae şi Freddie Mac au intrat în faliment la mijlocul anului trecut şi au fost preluate, aşa cum era de aşteptat, de guvernul american. Dar contagiunea s-a răspândit în tot sectorul financiar american şi internaţional, înţesat cu derivate create pe baza creditelor ipotecare. Restul e de-acum istorie.
Deşi e greu să speri că politicienii învaţă din greşelile trecutului, morala pentru guvernanţii români, care vor să extindă amestecul Executivului în domeniul ipotecar, se impune de la sine. Desigur, România nu este SUA. Tocmai de aceea nu-şi permite nici 1% din erorile făcute de politicienii americani!

Bogdan Enache - Saptamana Financiara

http://www.sfin.ro/articol_16402/garantarea_creditelor_ipotecare_primul_pas_catre_subprime.html
Raiffeisen a cumparat proiectul celei mai inalte cladiri de birouri din Bucuresti
Banca Raiffeisen din Viena a cumpărat prin intermediul diviziei Raiffeisen Property proiectul de birouri Sky Tower aflat în construcţie în apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu din Bucureşti, clădire care cu cele 36 de etaje va deveni cea mai înaltă din oraş şi va fi folosită din 2013 şi ca sediu pentru subsidiara locală a grupului austriac.

Proiectul era dezvoltat de către firma de dezvoltare imobiliară Raiffeisen Evolution, deţinută de Raiffeisen, dar şi de alte două grupuri austriece - Uniqa şi Strabag - care deţin fiecare 20% din acţiunile acestei companii.

În cadrul proiectului au fost construite până în prezent parcarea subterană şi structura primelor 12 etaje, astfel că valoarea tranzacţiei poate fi estimată la circa 30-40 de milioane de euro.

Mişcarea este una surprinzătoare, cu atât mai mult cu cât dinspre Viena se punea în ultima perioadă problema reducerii expunerii pe pieţele din estul Europei.

Raiffeisen va ocupa şase etaje din SkyTower, de la doi la şapte, adică aproape 7.000 de metri pătraţi, precum şi o altă clădire din imediata vecinătate, Floreasca Office, care va avea o suprafaţă închiriabilă de 16.000 de metri pătraţi şi are prevăzută finalizarea în acelaşi timp cu Sky Tower, la sfârşitul anului viitor.

Raiffeisen ar urma astfel să renunţe la sediul din clădirea Charles de Gaulle Plaza, de la intrarea în Herăstrău, care în ultimii cinci-şase ani a devenit de asemenea un punct important al economiei Capitalei.

“România este şi va rămâne pentru noi o piaţă extrem de importantă în spaţiul Europei Centrale şi de Est, piaţă care continuă să ofere un potenţial considerabil.

Relocalrea planificată în SkyTower constituie încă o dovadă a acestei încrederi”, a declarat Herbert Stepic, preşedintele Raiffeisen Bank International.

Sursa: Ziarul Financiar
Bancile vor fi un client de baza pentru piata imobiliara in 2012
Afacerile companiilor de consultanta imobiliara vor continua sa creasca si in 2012, an in care o buna parte din business va fi generata de clientii din mediul financiar-bancar, ce detin portofolii importante de proprietati imobiliare, a declarat, pentru Wall-Street.ro, Ilinca Paun, managing director al Colliers International.

Ilinca Paun (foto) estimeaza ca afacerile Colliers, cel mai important jucator din piata de consultanta imobiliara, au crescut in acest an cu aproximativ 20%, pana la circa 4,5 milioane de euro, iar pentru anul viitor managerul vede o crestere de 10% fata de 2011.

Printre clientii care vor contribui la crestera afacerilor pentru consultantii imobiliari in 2012 se afla si bancile, care “au mostenit” portofolii masive de proprietati, spune ea.

“O cerere importanta pentru servicii de consultanta imobiliara va veni anul viitor din partea bancilor, precum si a jucatorilor din asigurari si telecom, care detin sute de spatii. 2012 va fi pentru astfel de companii «trezirea la realitate»: isi vor analiza portofoliile proprii, vor reloca sau inchide sucursale si vor vinde multe din aceste spatii, de la sucursale, la spatii de birouri, de arhiva sau spatii tehnice”, afirma sefa Colliers.

In acest context, bancile vor fi un client de baza pentru piata de real estate, considera Paun, insa deseori asteptarile de pret pe care astfel de proprietari le au nu sunt foarte realiste. Cel mai important lucru pentru companiile care au “mostenit” retele de spatii este crearea unei strategii de optimizare a portofoliilor, astfel incat pachetele destinate vanzarii sa includa si proprietati de calitate, mai spune consultantul.

Expansiunea retailerilor continua si in 2012

In ceea ce priveste sectorul de retail, vedeta in acest an, Ilinca Paun estimeaza ca in 2012 expansiunea retailerilor va continua in acelasi ritm, trendul fiind dat tot de operatorii de hipermarketuri. Ritmul de extindere ar putea incetini doar daca situatia economica din Europa se va agrava, insa fara acest scenariu, marii retailerii continua sa isi securizeze noi locatii.

Spre exemplu, in ultima saptamana au fost anuntate doua tranzactii cu terenuri: Dedeman, care a cumparat in Constanta terenul pentru al doilea magazin din oras si Auchan, care a cumparat 2,7 hectare din platforma fabricii Tricodava din cartierul bucurestean Ghencea.

Un segment care ar putea inregistra cresteri este cel al spatiilor hoteliere, unde Colliers ofera consultanta si evaluari, insa intentioneaza sa creeze un departament specializat, de dezvoltarea caruia se va ocupa Raluca Buciuc.

“Exista o cerere din partea proprietarilor de hoteluri care, in boom-ul imobiliar, au construit masiv, fara a avea un proiect bine gandit , iar acum au nevoie de un operator expert care sa le administreze eficient imobilul. In plus, sunt cateva orase, precum Sibiul, cu au potential turistic, dar si de business ridicat”, explica Ilinca Paun.

Pe lista departamentelor pe care Colliers vrea sa le dezvolte in 2012 se afla si cel de property management, care administreaza in prezent o cladire de birouri dezvoltata de Allianz Tiriac in Brasov si doua parcuri logistice detinute de GE Capital Real Estate si Helios Phoenix in Timisoara si Brasov.

Acest departament consolideaza pozitia consultantului imobiliar pe piata dinafara Bucurestiului, o traiectorie similara pe care ar putea avea-o si departamentul de birouri.

„Pe piata spatiilor de birouri din marile orase exista cerere din partea companiilor de outsourcing. Acesti operatori se vor uita mai mult la tara decat au facut-o pana acum, asa incat putem spune ca piata de birouri din tara incepe sa se dezvolte”, considera Paun.

Se dezvolta serviciile conexe tranzactiilor cu birouri

In Bucuresti, trazactiile incheiate de Colliers pe piata spatiilor de birouri au dus la aparitia serviciului de fit-out project management, care consta in coordonarea procesului de amenajare si mutare a unei firme intr-un nou sediu.

Procesul de mutare, denumit move management, este specific companiilor cu peste 150 angajati care nu au persoane dedicate relocarii si dureaza aproximativ o luna si jumatate, mutarea efectiva realizandu-se in weekenduri.

Tot un serviciu lansat in acest an ca urmare a cererii din partea proprietarilor de birouri a fost si cel de project marketing, care vinde servicii de PR si marketing pentru proiecte imobiliare. Pe acest segment, Colliers reprezinta in activitatile de promovare doua companii: Chayton Capital, dezvoltatorul parcului de birouri Swan Office & Tehnology Park din Pipera si S IMMO AG, proprietarul mallului Sun Plaza si al cladirii de birouri Sun Offices.

Birourile vor ramane si in 2012 un departament cheie a al consultantului imobiliar, mai ales in contextul in care dezvoltatorii incep sa investeasca din nou in achizitia de terenuri, cel mai recent exemplu fiind dat de Interprime Properties, parte a grupului IKEA, care a cumparat doua hectare langa Pasajul Basarab. Iar tranzactiile cu birouri atrag si alte servicii de consultanta imobiliara.

Sursa: Wall-Street
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate