HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Mobilier
77 FLOROVI SRL BUHANI
nr. 67 257312552 Prelucrarea bruta a lemnului si impregnarea lemnulu ...
A & D PROD.COM SRL ARAD
Str. POETULUI nr. 12A, bl.A.40, sc. B, ap. 2 Productia mobilierului pentru bucatarii
A.D. TEHNIC SRL ARAD
Str. PICTOR CORNEL MINISAN nr. 7 0257258964 Productia altor tipuri de mobilier
A.N.VEGA SRL ARAD
Calea RADNEI nr. 251 Prelucrarea bruta a lemnului si impregnarea lemnulu ...
A.P.M. PROCONSULT SRL ARAD
Cart. MICALACA Bl. 330, ap. PART 0257279896 Fabricarea altor produse din lemn
A.P.T. SRL ARAD
Str. FLUTURILOR nr. 5 275234 Productia altor tipuri de mobilier
A.T.T.B. SRL ARAD
Str. ARON PUMNUL nr. 60 Productia altor tipuri de mobilier
A.Z.IMPEX SRL ARAD
Aleea AMARA nr. 3, bl.X 37, sc. C, ap. 11 Prelucrarea bruta a lemnului si impregnarea lemnulu ...
ABANOS SRL ARAD
Str. CEAIKOVSKI nr. 40 0257214249 Productia altor tipuri de mobilier
ABIES TEKK SRL ARAD
Str. DR.I.RATIU nr. 1 0257212196 Prelucrarea bruta a lemnului si impregnarea lemnulu ...
ACSAN ALEXANDRU ACSAN ALEXANDRU PF GALSA
nr. 761 Productia de saltele si somiere
ADAM SORIN CLASIM AF ARAD
Str. MOLDOVEI nr. 19 0257-241013 Productia altor tipuri de mobilier
ADDA GRUP SRL ARAD
Str. BYRON nr. 6-8, bl.102C, ap. 19 0257213251 Productia altor tipuri de mobilier
ADI SI FLORENTIN SRL BELIU
nr. 98B 0745697712 Prelucrarea bruta a lemnului si impregnarea lemnulu ...
ADLI CONDOR SRL CICIR
- nr. 245 Fabricarea altor produse din lemn
ADY-LUCK SRL ARAD
Str. CLOPOTULUI nr. 51 278060 Productia de scaune (exclusiv cele din metal)
AGRIJAN DOREL GHEORGHE AGRIJAN AF VLADIMIRESCU
Str. REVOLUTIEI nr. 24 Productia altor tipuri de mobilier
AGROFOREST TRADING SRL BAIA
nr. 47 Prelucrarea bruta a lemnului si impregnarea lemnulu ...
AGROIND C B P SRL SEBIS
Str. SPICULUI nr. 18 0257-420753 Prelucrarea bruta a lemnului si impregnarea lemnulu ...
ALDEA MIRCEA LAZAR ALDEA PF ARAD
Str. AUREL VLAICU nr. 18, bl.CPL, ap. 10 Productia altor tipuri de mobilier
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
Prima lună a primăverii a înregistrat o ușoară scădere a prețurilor medii solicitate de proprietari la apartamentele de 3 și 4 camere, pe când valoarea garsonierelor și apartamentelor de două camere rămâne aceeași, comparativ cu februarie 2012, conform raportului lunar de monitorizare imobiliară Anunțuriparticulari.ro.

Martie 2012 se caracterizează mai ales printr-o revenire a pieței la valorile medii normale în ceea ce privește numărul de oferte nou apărute pe piață, după un start al anului 2012 în care s-a înregistrat cea mai slabă ofertă imobiliară din 2007 până în prezent.

Evoluția prețurilor

Evoluția prețurilorPrețul mediu solicitat de proprietari pentru o garsonieră își păstrează o valoare constantă, putând aici să vorbim despre o stabilizare a pieței pe acest segment în primul trimestru al anului 2012.

Astfel, față de luna februarie, în martie, unitățile de o cameră se mențin în jurul pragului de 36.300 euro. Comparativ cu aceeași lună a anului trecut, garsonierele au înregistrat o variație de -4%.

O situație similară sesizăm și pe segmentul apartamentelor de două camere, unde nivelul prețurilor medii se menține. Diferențele dintre luna februarie și luna martie a anului 2012 sunt la nivelul câtorva zeci de euro, stabilizând prețul mediu al unui apartament de două camere în jurul valorii de 57.200 euro.

În urmă cu exact un an, proprietarii acestui tip de unitate solicitau un preț mediu de aproximativ 58.800 euro, cu 3% mai mult decât în prezent.

Modificări de preț de la o lună la alta s-au înregistrat pe piața apartamentelor de 3 și 4 camere, scăderile notate neputând fi însă comparate cu reducerile drastice semnalate în perioada de boom a crizei.

Astfel, prețul mediu pentru un apartament de 3 camere scade sub pragul de 80.000 euro, ajungând la 78.500 euro, cu 3% mai puțin față de luna februarie 2012 sau martie 2011, când vorbim despre valori similare, în jur de 81.200 euro.

În cazul apartamentelor de 4 camere, proprietarii par să mai fi scăzut din pretenții față de luna februarie, prețul mediu solicitat în martie sărind ușor peste 100.500 euro, față de aproape 102.200 euro cât cereau în februarie. Pe o variație de 12 luni însă, valoarea apartamentelor de 4 camere rămâne aceeași, diferența față de luna martie 2011 fiind de doar 200 euro.

Numărul de oferte

Numărul de oferteÎn prima lună a primăverii, analiza Anunțuriparticulari.ro notează o revenire în forță a pieței ofertelor imobiliare.

Dacă în anii anteriori trecerea de la iarnă la primăvară aducea o creștere treptată a numărului de oferte nou apărute pe piață, în martie 2012 s-au înregistrat peste 2500 de noi oferte, cu 1000 mai multe față de februarie. Vorbim astfel de o creștere de peste 65%.

479 de noi oferte de garsoniere au apărut pe piață în luna proaspăt încheiată, cu aproape 200 mai multe față de februarie. Campioane ale numărului de oferte sunt apartamentele de două camere care au sărit în martie de pragul de 1000 de unități, cu 65% multe decât în urmă cu o lună.

O creștere importantă se înregistrează și pe piața apartamentelor de 3 camere, unde au apărut peste 750 de noi unități scoase la vânzare cu 300 mai multe decât număram în februrie.

Clasamentul este completat de oferta apartamentelor de 4 camere, peste 260 de noi unități fiind scoase la vânzare în luna martie.

Evoluție

Numărul mare de noi oferte apărute pe piață ne indică un oarecare optimism venit din partea proprietarilor. Cei care au scos în ultima lună proprietăți la vânzare consideră ieșirea din iarnă un moment propice pentru dezmorțirea pieței imobiliare.

Analizând evoluția prețurilor medii solicitate de proprietari în ultima perioadă însă, putem spune că stabilizarea pieței imobiliare a devenit o certitudine.
BCR vinde credite „Prima casa” si in lei, cu o marja de 2,5% peste ROBOR la trei luni
BCR, cea mai mare bancă din piaţă, vinde credite ipotecare în lei prin programul “Prima casă” la o dobândă compusă din indicatorul ROBOR la trei luni plus o marjă fixă de 2,5%.

Clienţii care îşi încasează salariul într-un cont deschis la bancă plătesc o dobândă redusă cu 0,2 puncte procentuale.

BCR, care a vândut până acum credite ipotecare de 900 mil. euro cu garanţia statului, nu a avut până în prezent ofertă în lei prin programul guvernamental.

“Prin accesarea creditului în moneda în care clientul obţine venitul se elimină riscul valutar, ceea ce este în concordanţă şi cu recomandările BNR”, a declarat Ioana Mihai, şef departament credite garantate la direcţia managementul produselor retail în cadrul BCR. Astfel, pentru un credit de valoare medie de 165.000 lei pe o perioadă de 30 de ani rata lunară este de 1.173 lei.

Clienţii trebuie să dispună de un avans de minimum 5%, iar banca acceptă până la trei coplătitori. Creditul este garantat în proporţie de 50% de Fondul de garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM).

În ceea ce priveşte profilul clienţilor beneficiari ai creditelor acordate prin “Prima casă” 4, aceştia sunt bărbaţi tineri (25-34 ani) care au luat creditul pe o perioada de 30 de ani, conform datelor băncii.

Sursa: Ziarul Financiar
Evolutia imobiliara din trimestrul al III-lea, doar o influenta de sezon?
Preţurile locuinţelor din zona Bucureşti -Centru au avansat cu 7,3% în trimestrul 3. La nivel regional, doar în Moldova s-au înregistrat creşteri.

EFG Eurobank: Avansul trebuie tratat cu precauţie, din moment ce evoluţia este influenţată de sezonalitate.

Preţurile locuinţelor din zona Bucureşti - Centru au crescut cu 7,3% în trimestrul al treilea al acestui an şi cu 8% faţă de septembrie 2010, ceea ce poate sugera un potenţial de recuperare, însă este posibil ca evoluţia să ţină doar de sezonalitate, potrivit unei analize a EFG Eurobank Property Services, membră a Eurobank EFG Group.

Conform Indexului Rezidenţial calculat de EFG Eurobank Property Services, preţurile locuinţelor par a se fi stabilizat în al treilea trimestru al anului, regiunea Bucureşti-Ilfov plasându-se în fruntea îmbunătăţirilor, cu o revenire, de la o scădere anuală de 1,6% a preţurilor medii în ultimii 5 ani şi de 6,3% în ultimul an, pe o creştere de 1,3% în al treilea trimestru din 2011, scrie Mediafax.

“Creşterea preţurilor pentru unele regiuni şi oraşe pe bază trimestrială trebuie tratată cu precauţie, din moment ce evoluţia este influenţată de sezonalitate şi consecvenţa poate fi folosită mai ales pentru date statistice. O perspectivă sigură privind evoluţia pe termen lung a preţurilor poate fi dată de indexurile anuale care ţin cont de discrepanţele sezonale, dar exprimă informaţii mai rare (în ritm anualizat) şi deci mai puţin relevante pentru estimarea aşteptărilor imediate”, a declarat Dimitra Marini, director general al EFG Eurobank Property Services România.

Zona Bucureşti - Centru a avut o contribuţie semnificativă la această creştere de la un avans de 0,8% pe an, în ultimii 5 ani, la 7,9% în ultimul an şi 7,3% în al treilea trimestru al acestui an.

Luând în considerare faptul că, în timp, regiunea Bucureşti - Centru a demonstrat o anticipare a trendului general al pieţei, creşterea înregistrată poate fi considerată un indicator pozitiv al unei potenţiale recuperări a întregului sector rezidenţial, în următoarele luni.

Totuşi, trebuie luat în considerare faptul că nivelul trimestrial al regiunii Bucureşti - Centru este volatil, evoluţii cu suişuri şi coborâşuri înregistrându-se şi în trecut. Zona Bucureştiului a înregistrat o scădere a preţurilor de 3,8% în ultimul trimestru, ceea ce conduce la slabe performanţe şi asupra altor segmente la nivel anual şi pentru ultimii cinci ani (în bază anuală)”, se precizează într-un comunicat al EFG Eurobank Property Services.

În Bucureşti, preţurile au scăzut cu 3,6%

Potrivit companiei de servicii imobiliare, pe parcursul trimestrului trecut, preţurile apartamentelor din Bucureşti au scăzut cu un procentaj moderat de 3,6%, în timp ce preţurile apartamentelor din ţară au suferit o corecţie mai drastică de 5,3%.

De asemenea, sumele pentru care se puteau cumpăra proprietăţi nou construite s-au diminuat, cu 2,3% în Bucureşti, în timp ce la nivel naţional au suferit o depreciere de 10%.

Proprietăţile vechi au avut scăderi mai mici de 1,4% în Bucureşti şi 1,8% în ţară. Influenţat de programul guvernamental Prima Casă, nivelul general cumulat al apartamentelor din cele două zone ale Bucureştiului (Centru şi Periferie) a avut o modificare de doar 0,9%.

La nivel regional, Moldova este singura regiune care a înregistrat creşteri de 0,8% pe parcursul ultimilor 5 ani, de 8,6% anual şi de 1,4% trimestrial, având, la nivel anual, cel mai mare index pe zone.

Pe parcursul celui de-al treilea trimestru, preţurile s-au îmbunătăţit în zona vestică a ţării şi au continuat să scadă cu o viteză mai accentuată în diviziunile Nord şi Sud, şi la o viteză mai scăzută în diviziunea Centru.

Acelaşi trend descrescător al preţurilor s-a înregistrat în majoritatea oraşelor din România. Astfel de situaţii se întâlnesc în Constanţa, Brăila, Cluj-Napoca şi Braşov.

Preţurile rezidenţelor în Craiova au rămas stabile pe parcursul ultimului trimestru. Totuşi, Craiova deţine cea mai puternică performanţă pe 5 ani, în comparaţie cu alte mari oraşe, având o rată anuală de 4,7%.

Ploieştiul combină creşterea trimestrială puternică cu cea de pe ultimii 5 ani (în ritm anualizat), urmat de Oradea şi Timişoara. În acelaşi timp, Iaşiul are cea mai semnificativă creştere anuală a preţului apartamentelor, urmat de Cluj-Napoca.

Sursa: Curierul National
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate