HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Constructii
A&A INVESTMENT SRL ARAD
Str. LIPOVEI nr. 23 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
A.T.X. CONSTRUCT SRL SANLEANI
nr. 201/a 0257381664 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ABBOND CONSTRUCT SRL CAPORAL ALEXA
nr. 145 BIS 0742398937 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ABZORB ARAD
Str.Margaritar nr.1 0721328958 Pardoseala PVC termosudabila,constructii si finisaj ...
ABZORB SRL ARAD
Str. MARGARITAR nr. 1 0257286741 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AC ME COMPANY SRL ARAD
Str. NASAUD nr. 15A 0257272216 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ACCIPIENS SRL ARAD
Str. CEAHLAU nr. 10 Alte lucrari de constructii ingineresti
ACIPEX SRL ARAD
Str. CORNELIU COPOSU nr. 3-4, ap. 17 0257212009 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ACOPS SRL ARAD
Str. GEN.DRAGALINA nr. 16 0257283175 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ACTA GORE CONSTRUCT SRL SEMLAC
nr. 998 0723436638 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ACTA HOUSE CONSTRUCT SRL SEMLAC
nr. 998 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ADAL CONSTRUCTII INVESTITII SI SERVICII SRL ARAD
Str. FAT FRUMOS nr. 39, bl.A 1-4, ap. 6 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ADAM HOERNIG CONSTRUCTII SRL ARAD
B-dul GENERAL VASILE MILEA nr. 40, ap. 2 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ADELAIDE & EDUARD SRL ARAD
Str. SZABO ARPAD nr. 18 0257274988 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ADI CONSTRUCT SERVICE SRL ANDREI SAGUNA
Com. ZIMANDU NOU nr. 15 0257217338 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ADI-CRIS HIDROCONS SRL ARAD
Str. TEODOR PACATEANU nr. 5 057/278252 Lucrari de izolatii si protectie anticoroziva
ADICOM TRANS SRL ARAD
Str. STUPILOR nr. 5/A, bl.A38-b, sc. B, ap. 17 0743813121 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ADNERO BULZAN SRL ARAD
Str. PROF.ONISIFOR GHIBU nr. 7, ap. 7 Constructii
ADONIS SRL ARAD
Str. SCARISOARA nr. 78 0257289846 Lucrari de izolatii si protectie anticoroziva
ADRYAN MIHUT 3M SRL ARAD
Str. GROZAVESCU nr. 16/a Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
Pierzatorii speculei imobiliare
Explozia imobiliară din 2007/2008 a adus cu sine o categorie de investitori interesaţi de profituri maxime pe termen cât mai scurt.

Circa 2.000 de bucureşteni şi câteva mari fonduri speculative şi-au încercat norocul la ruleta imobiliară, însă criza le-a blocat investiţiile, după ce preţurile au scăzut la jumătate

Cătălin Soare a semnat în aprilie 2008 antecontracte pentru două apartamente cu două camere în Doamna Ghica Plaza, pe care plănuia să le vândă ulterior în profit, aşa cum atâţia alţii făcuseră înaintea lui. Pentru el, afacerea s-a dovedit păguboasă, deoarece de la jumătatea anului 2008 piaţa a început să se blocheze.

„Bineînţeles că nu am reuşit să vând antecontractul şi am fost nevoit să îl reziliez, pierzând avansul de 12.500 euro pe care îl plătisem. Pentru al doilea apartament mi-au făcut un discount, de la 125.000 euro au scăzut preţul la 105.000 euro, iar ei vând acum acelaşi tip de locuinţă cu 80.000 euro. M-am mutat în apartament şi regret zilnic. Am fost prost că am cumpărat atunci, mai ales că a fost din banii mei”, spune dezamăgit acesta.

Cătălin nu este un caz singular. Circa 2.000 de bucureşteni au pariat pe creşterea preţurilor la locuinţe, care le-ar fi putut aduce peste noapte câteva mii de euro. În perioada de „boom” imobiliar, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a înregistrat 77.295 de tranzacţii imobiliare la nivelul Bucureştiului.

„Din totalul tranzacţiilor imobiliare raportate de oficiile de cadastru pentru anii 2007-2008, estimez că circa 50% sunt contracte de vânzare-cumpărare de locuinţe, restul fiind tranzacţii cu terenuri, contracte comerciale şi alte tipuri de acte. Din păcate, nu există nişte reguli de raportate curate care să permită şi finanţatorilor să își analizeze riscurile. Din cele circa 30.000 de tranzacţii cu locuinţe înregistrate în perioada 2007-2008, nu cred că mai mult de 2.000 au fost cu scop speculativ.

Aceşti investitori nu au mai putut vinde locuinţele în profit, aşa cum plănuiau, iar majoritatea au ales să le păstreze, şi acum câştigă din chirie. Sunt puţini cei care au ales să vândă în pierdere în această perioadă”, explică fenomenul Ioan Bejan, secretarul general al Patronatului Proprietarilor de Clădiri din România.

Marii pierzători

Raportările periodice pe care dezvoltatorii imobiliari le făceau în perioada de maximă expansiune a pieţei imobiliare româneşti arătau clar că 60% din vânzări erau direcţionate către investitori care aveau ca scop final revânzarea către utilizatori finali. Mânate de o piaţă care părea că nu se mai opreşte din creştere, fonduri de investiţii precum Romania Invest, Topo Capital sau Tri Investments au cumpărat sute de apartamente în fiecare ansamblu rezidenţial la care se săpa fundaţia. Numai primii patru, cei mai mari speculatori de locuinţe, au rămas cu un portofoliu nevalorificat de circa 1.000 de locuinţe noi.

Criza i-a prins în plină expansiune şi fără să fi reuşit să lichideze mare parte din unităţile locative acumulate, deoarece majoritatea erau încă în curs de finalizare. Abia după apariţia primelor falimente şi insolvenţe în rândul dezvoltatorilor, speculatorii au început să îşi pună pentru prima oară problema modificării strategiilor de investiţii la nivel local.

Mult prea târziu, deoarece piaţa intrase într-un blocaj total, iar lichidarea proprietăţilor acumulate nu mai era posibilă.

Cel mai mare pierzător este fondul norvegian de investiţii Romania Invest, care a pariat peste 110 mil. euro pe „pachete” de apartamente în principalele ansambluri rezidenţiale din ţară. Investitorii au rămas blocaţi în România din cauza unui portofoliu „toxic” cu 430 de locuinţe, ce nu pot fi vândute din cauză că dezvoltatorii lor au şantiere blocate. Strategia norvegienilor prevedea o lichidare a portofoliului în 2012.

„Planurile iniţiale erau stabilite în funcţie de un alt model de business, care nu presupunea tranzacţionarea apartamentelor contractate de către fond prin vânzarea individuală a acestora către utilizatorii finali, ci mai degrabă către alte fonduri de investiţii, aşadar, prin vânzări parţiale sau chiar vânzarea integrală a portofoliului.

Din cauza situaţiei economice dificile la nivel global, care a început să se facă simţită şi în România din ultimul trimestru al anului 2008, am fost nevoiţi să schimbăm strategia iniţială”, spune noul country manager al Romania Invest, Cosmin Roşu, numit după demiterea lui Bjorn Hauge, cel care a condus operaţiunile locale încă de la intrarea fondului pe piaţă.

Norvegienii deţin în România 560 de apartamente, însă doar 130 de unităţi sunt promovate activ spre vânzare. Res­tul sunt locuinţe aflate în Planorama, Blue Tower şi Vitan Platinum Towers, ansambluri aflate fie în faliment, fie în pragul insolvenţei.

„În acest moment suntem în discuţii cu dezvoltatorii Planorama, Blue Tower şi Vitan Platinum Towers şi cu băncile lor finanţatoare, în încercarea găsirii de soluţii pentru deblocarea proiectelor. Suntem încrezători că ne vom recupera investiţia iniţială şi, de ce nu, vom putea obţine şi o mică marjă de profit în situaţia în care vom putea agrea cu principalii creditori asupra unui plan sustenabil de reorganizare a activităţii care poate presupune şi finanţări noi din partea Romania Invest în cadrul acestor proiecte”, subliniază Cosmin Roşu.

Fuga din România

Un alt exemplu elocvent este fondul britanic Tri Investments, care a acumulat în 2009 un „pachet” de 140 de locuinţe în ansamblurile Perla Residence din Pipera şi Eminescu View. Britanicii au investit în România 27 milioane de euro. În trimestrul doi din 2010, la patru luni de la ultima achiziţie, oficialii fondului şi-au anunţat retragerea de pe piaţă.

„Viziunea noastră este că România nu-şi va reveni din problemele fiscale în viitorul apropiat. Strategia noastră este de a ieşi treptat de pe piaţa românească. Având în vedere că fondul nu se confruntă cu presiuni de plată, dar şi obligaţiile noastre de a proteja capitalul investitorilor, ne va lua, probabil, un an sau doi să părăsim România”, declara la acea dată Christopher Finch, directorul general al Tri Investments.

Noua strategie a companiei vizează renunţarea la expunerea pe România şi redirecţionarea banilor către afacerile din Polonia.

Mai sunt şi speculatori fericiţi

Cu o abordare uşor diferită a venit canadianul Michael Topolinski. Acesta a pus bazele unei divizii care se ocupă de închirierea apartamentelor acumulate în anii de vârf, spre deosebire de competitorii săi, care promovează exlusiv vânzarea locuinţelor.

De la intrarea pe piaţa locală, în 2007, el a achiziţionat prin intermediul Topo Capital circa 900 de apartamente în 14 ansambluri rezidenţiale din Bucureşti şi Braşov, în care a investit circa 130 mil. euro. Acum, deţine şi administrează 300 de locuinţe destinate închirierii şi mai vrea să cumpere.

Ultima achiziţie a făcut-o în noiembrie anul trecut, când a cumpărat 64 de apartamente în Cosmopolis, tranzacţie estimată la circa 4 milioane euro.

Investitorul s-a lăudat atunci că a făcut prima achiziţie speculativă în mai bine de trei ani. Topolinski a anunţat că are în plan cumpărarea altor 1.000 de apartamente în următorii doi ani, din care 400 în centrul Bucureştiului.

„Benevo (divizia de vânzări a Topo Capital - n. red.) îşi va extinde semnificativ portofoliul de apartamente în 2012 şi are în prezent câteva investiţii în negociere. Deşi piaţa este în continuare foarte dificilă, Benevo are resursele să achiziţioneze şi să administreze apartamente”, spune Michael Topolinski.

Chiar dacă şi-au văzut planurile distruse de criză, speculatorii imobiliari încă mai speră într-o revenire a pieţei rezidenţiale şi se aşteaptă la noi creşteri de preţuri pe termen mediu.

Planurile iniţiale erau stabilite în funcţie de un alt model de business, care nu presupunea tranzacţionarea apartamentelor contractate prin vânzarea către utilizatorii finali. Cosmin Roşu, country manager, Romania Invest

5% din numărul total de tranzacţii cu locuinţe înregistrate la nivelul Bucureştiului au fost realizate cu scop speculativ.

Sursa: Capital
Piata imobiliara incepe 2012 cu o premiera - una neplacuta
Dezvoltatorul Alia Inmobiliaria a intrat în procedura concordatului preventiv. Compania are probleme cu achitarea datoriilor şi încearcă să scape de faliment.

Începutul acestui an marchează o premieră pentru piaţa imobiliară din România, în chiar prima săptămână a lui 2012, când un dezvoltator a cerut intrarea în procedura concordatului preventiv, ca măsură de protecţie în faţa creditorilor, care ar putea solicita intrarea în insolvenţă.

Firma Alia Inmobiliaria, dezvoltatorul unui complex imobiliar din apropierea Arcului de Triumf, a intrat în procedura concordatului preventiv şi încearcă o modalitate de a se înţelege cu creditorii.

Cererea firmei Alia Inmobiliaria de intrare în procedura concordatului preventiv, o premieră pe piaţa imobiliară din România, a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti pe 3 ianuarie. Instanţa a admis joi cererea şi deschiderea procedurii şi a desemnat drept conciliar provizoriu firma Pricewaterhouse Coopers Business Recovery Services IPURL.

“Ceea ce ne dorim este să găsim o altă soluţie împreună cu finanţatorii”, a declarat Tamara Marinescu, directorul de ţară al firmei Alia Inmobiliria, citată de Mediafax. Aceasta nu a oferit alte detalii.

Concordatul preventiv este o soluţie de protecţie împotriva deschiderii procedurii de insolvenţă de către creditori.

Astfel, ca şi în cazul insolvenţei, în procedura concordatului preventiv se suspendă executarea silită, valoarea datoriilor este îngheţată, iar contractele aflate în curs nu se blochează.

În schimb, debitorul păstrează controlul asupra afacerii sale şi beneficiază de ajutor specializat pentru restructurarea companiei. De asemenea, concordatul preventiv nu presupune insolvenţa şi se declanşează la cererea debitorului, fiind exprimarea voinţei acestuia, nu a creditorilor.

Concordatul preventiv este, practic, un contract încheiat între o firmă şi creditorii acesteia care deţin cel puţin două treimi din valoarea creanţelor acceptate şi necontestate, în baza unei înţelegeri amiabile.

Contractul de concordat preventiv cuprinde un plan de redresare a firmei în dificultate, care poate include restructurarea conducerii, reducerea personalului, înfiinţarea sau desfiinţarea unor sucursale sau puncte de lucru.

Din 2008 şi până în prezent s-au vândut doar jumătate din Alia Apartments

Alia Inmobiliaria, parte a grupului spaniol Alius, a finalizat în 2010 complexul imobiliar Alia Apartments, în care au fost construite trei blocuri totalizând 124 de apartamente, în urma unei investiţii de 50 de milioane de euro.

UniCredit Group a finanţat proiectul cu 25 de milioane de euro. Din 2008, de la începerea vânzării locuinţelor şi până în prezent, firma a reuşit să vândă jumătate din apartamentele din complex. Preţurile medii de vânzare ale locuinţelor erau în octombrie 2010 de 2.000-2.500 de euro/mp.

Cea mai scumpă locuinţă în complex este un duplex de 617 metri pătraţi, care la finalizarea proiectului era scos la vânzare la un preţ de circa două milioane de euro.

Apartamentele au suprafeţe cuprinse între 65 de metri pătraţi şi circa 300 de metri pătraţi, cu excepţia duplexului de şase camere, care are 617 metri pătraţi, situat la etajul 20 al celei mai înalte clădiri din complex. La etajele superioare ale clădirilor se găsesc duplexuri, fiecare cu piscină proprie.

Locuinţele sunt scoase la vânzare la preţuri care variază în funcţie de clădirea în care se află, de orientare, de mărime, de poziţionarea în clădire.

Grupul Alius are activităţi pe piaţa imobiliară din Spania şi Statele Unite ale Americii, unde a dezvoltat clădiri de birouri, de locuinţe şi spaţii comerciale. Compania mai deţine două terenuri în Bucureşti, în Floreasca şi în apropiere de DN1, unde se pot construi în total proiecte de aproape 100.000 de metri pătraţi.

Proiectul Alia Apartments este primul de pe piaţa din România al grupului spaniol, şi este dezvoltat în parteneriat cu firma românească Aayles, de la care Alius a cumpărat terenul aferent complexului.

Sursa: Curierul National
BRD a inceput creditarea pentru Prima casa 4
BRD - Groupe Société Générale a început de ieri să acorde credite în cadrul Programului Prima Casă 4, cu un avans de minimum 5% din preţul de achiziţie al locuinţei, valoarea maximă fiind de până la 71.250 euro, în funcţie de tipul imobilului finanţat, se arată într-un comunicat al băncii, remis ieri Curierului Naţional.

Creditul “Prima Casă” de la BRD poate fi rambursat prin rate lunare egale sau descrescătoare, la alegere. Banca precizează că nu se percepe comision de acordare, de gestiune şi de rambursare anticipată pentru acest tip de credit.

Dobânzile practicate sunt Euribor la trei luni, plus 3,65 puncte procentuale pentru creditele acordate pe perioade de până la 20 de ani şi Euribor la trei luni, plus 3,75 puncte procentuale pentru durate între 20 şi 30 de ani.

Avansul este de minimum 5% din preţul de achiziţie al locuinţei, iar valoarea maximă, de până la 71.250 euro, în funcţie de tipul imobilului finanţat.

BRD este prima bancă din România care a acordat un credit în cadrul Programului Prima Casă. Programul Prima Casă a demarat în iulie 2009 la iniţiativa Guvernului României şi are în vedere susţinerea celor care doresc să îşi cumpere o locuinţă printr-un credit imobiliar cu dobândă redusă, beneficiind de garanţii din partea statului.

În primele trei etape ale programului, BRD a acordat credite în valoare de peste 325 milioane euro.

Sursa: Curierul National
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate