HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Constructii
A&A INVESTMENT SRL ARAD
Str. LIPOVEI nr. 23 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
A.T.X. CONSTRUCT SRL SANLEANI
nr. 201/a 0257381664 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ABBOND CONSTRUCT SRL CAPORAL ALEXA
nr. 145 BIS 0742398937 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ABZORB ARAD
Str.Margaritar nr.1 0721328958 Pardoseala PVC termosudabila,constructii si finisaj ...
ABZORB SRL ARAD
Str. MARGARITAR nr. 1 0257286741 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AC ME COMPANY SRL ARAD
Str. NASAUD nr. 15A 0257272216 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ACCIPIENS SRL ARAD
Str. CEAHLAU nr. 10 Alte lucrari de constructii ingineresti
ACIPEX SRL ARAD
Str. CORNELIU COPOSU nr. 3-4, ap. 17 0257212009 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ACOPS SRL ARAD
Str. GEN.DRAGALINA nr. 16 0257283175 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ACTA GORE CONSTRUCT SRL SEMLAC
nr. 998 0723436638 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ACTA HOUSE CONSTRUCT SRL SEMLAC
nr. 998 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ADAL CONSTRUCTII INVESTITII SI SERVICII SRL ARAD
Str. FAT FRUMOS nr. 39, bl.A 1-4, ap. 6 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ADAM HOERNIG CONSTRUCTII SRL ARAD
B-dul GENERAL VASILE MILEA nr. 40, ap. 2 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ADELAIDE & EDUARD SRL ARAD
Str. SZABO ARPAD nr. 18 0257274988 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ADI CONSTRUCT SERVICE SRL ANDREI SAGUNA
Com. ZIMANDU NOU nr. 15 0257217338 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ADI-CRIS HIDROCONS SRL ARAD
Str. TEODOR PACATEANU nr. 5 057/278252 Lucrari de izolatii si protectie anticoroziva
ADICOM TRANS SRL ARAD
Str. STUPILOR nr. 5/A, bl.A38-b, sc. B, ap. 17 0743813121 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ADNERO BULZAN SRL ARAD
Str. PROF.ONISIFOR GHIBU nr. 7, ap. 7 Constructii
ADONIS SRL ARAD
Str. SCARISOARA nr. 78 0257289846 Lucrari de izolatii si protectie anticoroziva
ADRYAN MIHUT 3M SRL ARAD
Str. GROZAVESCU nr. 16/a Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
Cum evitam noile norme BNR: Credite de la bancile pentru locuinte
Bancile pentru locuinte incep sa devina tot mai atractive pentru clienti, in conditiile in care acestia pot accesa un credit la o dobanda mai mica fata de alte produse din piata, insa dupa ce economisesc o parte din suma necesara, care astfel devine avans.

Aceste produse de economisire-creditare ar putea evolua bine anul acesta, in conditiile in care nu sunt afectate de noile norme BNR.

Creditele oferite de bancile pentru locuinte se acorda numai in lei, iar clientii trebuie mai intai sa stranga o suma de bani (folosita ca avans la imprumut), apoi sa ia un credit pentru domeniul locativ, fie ca este vorba de o achizitie sau de renovare.

In urma noilor norme emise de Banca Nationala a Romaniei (BNR), care solicita garantii mai mari la imprumuturile ipotecare, depozitele se arata a fi o solutie viabila si tot mai utilizata.

Astfel, pe partea de economisire au stat foarte bine bancile pentru locuinte, care pun la dispozitia clientilor produse de economisire-creditare, cu dobanzi ceva mai atractive la imprumuturi (chiar daca la depozite dobanzile sunt mai mici).

Regulamentul cu noile norme privind creditele destinate persoanelor fizice a fost aprobat in noiembrie de BNR.

Cititi articolul integral pe Dailybusiness
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Evoluţia acestora în ultimii doi ani a dus la o creştere de 24% a stocului mediu de spaţii de retail, nivelul acestora atingând 84 mp la mia de locuitori.

Cu numai trei mall-uri, Suceava se află pe primul loc în topul spaţiilor, cu 736 mp la mia de locuitori, în timp ce la Giurgiu de-abia se ating 100 mp.

Dezvoltatorii se orientează către cele 13 oraşe reşedinţă de judeţ care nu au niciun centru comercial modern, sau către cele deficitare la stocul de spaţii.

Creşterea numărului de spaţii comerciale moderne din ultimii doi ani, raportate la rezultatele parţiale ale recensământului, indică o creştere de 24% a stocului mediu de spaţii de retail modern per mia de locuitori, a anunţat ieri DTZ Echinox, precizând că acesta a evoluat de la 64 mp, cât se înregistrau la finalul anului 2010, la 84 mp per mia de locuitori în prima jumătate a anului 2012.

Cititi articolul integral pe Curierul National
Noi (nu) vrem pamant
Odinioară cele mai vânate de investitori, terenurile sunt acum cele mai ocolite. Motivul? Sunt cel mai dificil de evaluat, vândut și administrat.

În anii de dinaintea crizei pre­țu­rile terenurilor creșteau de la o săptămână la alta, investitorii se înghesuiau să cumpere hectare de terenuri pentru proiecte rezidențiale, centre comerciale sau clădiri de birouri, în timp ce tranzacțiile se făceau în avion, cum glumea un dezvoltator la un seminar.

Acum, prețurile s‑au redus cu peste 50% în ultimii ani, iar cei care fac legea sunt cumpărătorii. Cei mai activi cumpărători sunt de departe discounterii și lanțurile de hipermarketuri. Și al lor va fi și anul care urmează.

LEGEA RETAILERILOR. Unul dintre cei mai activi jucători de pe piața terenurilor este retailerul german Lidl, care a pornit încă de anul trecut ofensiva pe piața românească.

A cumpărat terenuri în București, printre care amintim o parte din plaftorma Frigocom, deținută de spaniolii de la Gran Via, și un alt teren deținut de Pepsi pe strada Doina, dar și în alte orașe ale țării. Și nu vor să se oprească aici.

La începutul acestei luni, oficiali ai Lidl au declarat la prima conferință de presă susținută în România că sunt în continuare în căutarea unor terenuri pentru viitoarele magazine.

„Suntem în căutarea unor terenuri cu suprafețe cuprinse între 4.000 și 10.000 metri pătrați, care să aibă un acces bun pentru camioane și care fie situate pe străzile principale.

Acum avem două centre logistice, unul la Chiajna și altul la Ploiești, iar anul viitor vom finaliza construcția celui de la Iernut, din județul Mureș”, a declarat Sergiu Fala, directorul de expansiune al retailerului.

Terenul pe care va fi amplasat noul centru logistic a fost cumpărat anul trecut și are o suprafață de 40.000 de metri pătrați. Și Selgros a pus mâna în acest an pe un teren de 40.000 mp la Constanța, iar valoarea tranzacției ar putea depăși opt milioane de euro.

„Într‑adevăr, marii retaileri își urmea­ză planurile de expansiune manifes­tân­du‑și interesul pentru terenuri de suprafețe relativ mari și acces facil la in­frastructură, oferind prețuri destul de mici, având în vedere că în această perioadă au o putere semnificativă de a negocia”, a comentat pentru MONEY EXPRESS Marius Grigorică, Senior Business Analyst în cadrul companiei de consultanță imobiliară DTZ Echinox.

Un alt retailer care urmărește piața și caută noi oportunități este și Cora, care a cumpărat doar în ultimii doi ani terenuri în valoare de 50 de milioane de euro, iar bugetul pentru acest an, destinat achizițiilor, se ridică la 40 de milioane de euro.

Intențiile belgienilor sunt clare: Cora vrea să se extindă pe piața locală și așteaptă de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) unda verde pentru un împrumut de 210 milioane de euro, dintr‑un plan masiv de 397 de milioane de euro, bani destinați pentru deschiderea de noi unități.

În plus, belgienii s‑au lansat și în hora dezvoltatorilor de mall‑uri, cu un buget de 300 de milioane de euro pentru proiecte comerciale la Constanța, Brașov și Bacău.

VÂND TEREN, CAUT CUMPĂRĂTOR. Interesul pentru terenuri se va reduce în următoarea perioadă, iar proprietarii care simt presiunea băncilor vor fi nevoiți să vândă în pierdere.

Aici putem aminti și de cazul ministrului Elena Udrea, care a fost nevoită să cedeze terenul din Bucureștii Noi, cu tot cu creditul contractat de la BRD.

Gigi Becali a vândut și el un teren de 20.000 de metri pătrați celor de la Portland Trust, pe care se spune că ar fi încasat peste zece milioane de euro.

„În actualul context economic, investitorii din real estate sunt interesați în general să‑și plaseze capitalul în active lichide și generatoare de venituri. Cu toate acestea, pentru investitorii speculativi, mai prezintă interes și terenurile aflate în locații bune ce pot fi achiziționate la prețuri mult reduse față de valoarea de piață”, spune Marius Grigorică, precizând că astfel de distressed assets au fost scoase la vânzare în ultima perioadă și de către bănci.

De exemplu, un teren situat în imediata vecinătate a Pieței Revoluției și care beneficiază de reglementări urbanistice foarte bune este scos la licitație pentru un preț de aproximativ 1.300 euro/metru pătrat.

De cealaltă parte, sunt și dezvoltatori care ar vrea să vândă din portofoliul de proprietăți pe care îl dețin, însă cumpărătorii nu se înghesuie la ușa lor, în timp ce alții preferă să‑și păstreze terenurile pentru perioada mult așteptată, când piața imobiliară va arăta semne certe de revenire.

Compania RomReal, prezentă pe piața românească prin subsidiara Westhouse Group, are un portofoliu de 120 de hectare de terenuri, cele mai multe în județul Constanța, a căror valoare s‑a redus cu 70% din 2008 încoace.

„Pentru a‑și asigura poziția pe piața locală, compania intenționează să vândă o parte din terenuri pentru a acoperi cheltuielile minime de operare. Când piața imobiliară își va reveni, ne vom con­centra pe proiecte rezidențiale. Primul semn al revenirii pieței va fi atunci când băncile vor fi dispuse să împrumute din nou”, declarase recent pentru money.ro Harris Palaondas, reprezentantul RomReal.

Unul dintre terenurile din județul Constanța, cu o suprafață de peste 7.000 de metri pătrați, a fost dat spre închiriere, iar venitul din exploatare a adus companiei 170.000 de euro în prima jumătate a acestui an. Dar, cei care vor fi interesați de achiziția de terenuri nu vor face împrumuturi la bănci și vor trebui să vină cu bani de‑acasă.

„Având în vedere că piețele financiare din regiune nu dau semne de revenire în viitorul apropiat, este puțin probabil ca băncile să finanțeze achiziția de terenuri, ce nu asigură o sursă de rambursare imediată a debitorului, motiv pentru care cererea pe piața terenurilor ar putea să scadă în continuare, adâncind astfel dezechilibrul față de multitudinea de terenuri scoase la vânzare”, a mai adăugat Marius Grigorică, concluzionând că toate acestea ar putea conduce la o oarecare scădere a prețurilor terenurilor.

PLATFORME. Terenurile fostelor ­fabrici comuniste au fost și ele obiectul tran­zac­țiilor din ultimii ani.

Cea mai mare tranzacție care a fost parafată anul acesta a fost vânzarea celor 35 de hectare deținute de Chimopar București la ieșirea din oraș spre Autostrada Soarelui, firmă controlată de omul de afaceri libanez Jaffal Imad, către Maveco Holdings, o companie înregistrată în Cipru.

Chimopar a anunțat că valoarea tranzacției este de 18 milioane de euro fără TVA și se pare că și IKEA a fost interesată de acest teren, oferind 22 de milioane de euro, însă oferta a fost condiționată.

Tranzacția care a atins recordul ultimilor ani este cea parafată anul trecut de suedezii de la IKEA pentru preluarea platformei de 5,1 hectare de la Timpuri Noi, pentru 34,6 milioane de euro.

Cora a căutat oportunități și a găsit: anul trecut a cumpărat platforma Hidromecanica din Brașov ce are o suprafață de 3,9 ha, pentru suma de 12,6 milioane de euro, în urma unei executări silite, dar și terenul fostei fabrici de confecții Asco Bacău, de 3,5 hectare, pentru care a plătit 13,65 milioane de euro.

Tot în acest an, acționarii Turbomecanica București și‑au dat avizul pentru relocarea activității de producție și vânzarea terenului de 3,4 hectare de pe Bulevardul Maniu, pentru cel puțin 11,5 milioane de euro, fără TVA.

„Ne aș­teptăm ca prețurile terenurilor să fie relativ stabile pe termen scurt. Dacă vom mai asista la scăderi, acestea vor apărea în urma unor procese normale de negociere. Pentru 2012, prețurile nu vor avea fluctuații semnificative și vom vedea cel mult o ușoară scădere. Și pentru anul care urmează, interesul va veni tot din partea retailerilor”, a declarat pentru MONEY EXPRESS Cristian Răducea, Retail Consultant în cadrul companiei de consultanță imobiliară DTZ Echinox.

STRĂINII VOR TERENURI: ­AGRICOLE. Re­portajele și știrile transmise de publica­țiile și televiziunile străine par să fi atras atenția mai multor investitori în agricultură.

Au și de ce să fie entuziasmați: la noi, terenuri pârloagă se găsesc cu duiumul, iar prețurile sunt semnificativ mai mici decât în țările Europei de Vest.

Și nu numai ei scot bani frumoși. Și dezvoltatorii de parcuri eoliene au invadat deja dealurile din Dobrogea cu turbine.

DTZ se află în stadiul de negociere cu mai multe fonduri străine care sunt interesate de preluarea a mii de hectare de teren agricol, în special pentru cultivarea cerealelor tradiționale, dar și a plantelor pentru biomasă.

Prețurile terenurilor variază, în funcție de regiune, calitate, dar și de gradul de comasare, de la 1.000 de euro la 3.000 de euro pentru un hectar, iar ca evoluție Marius Grigorică spune că acestea au revenit la valorile din 2002 și 2003.

Totuși, dacă cererea va înregistra o creștere, ne putem aștepta la ușoare corecții ale prețurilor, dar nu vor atinge nivelurile înregistrate în țările vestice, unde un hectar poate fi de 40 de ori mai scump decât în România.

Sursa: Money Express
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate