HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Constructii
A&A INVESTMENT SRL ARAD
Str. LIPOVEI nr. 23 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
A.T.X. CONSTRUCT SRL SANLEANI
nr. 201/a 0257381664 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ABBOND CONSTRUCT SRL CAPORAL ALEXA
nr. 145 BIS 0742398937 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ABZORB ARAD
Str.Margaritar nr.1 0721328958 Pardoseala PVC termosudabila,constructii si finisaj ...
ABZORB SRL ARAD
Str. MARGARITAR nr. 1 0257286741 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AC ME COMPANY SRL ARAD
Str. NASAUD nr. 15A 0257272216 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ACCIPIENS SRL ARAD
Str. CEAHLAU nr. 10 Alte lucrari de constructii ingineresti
ACIPEX SRL ARAD
Str. CORNELIU COPOSU nr. 3-4, ap. 17 0257212009 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ACOPS SRL ARAD
Str. GEN.DRAGALINA nr. 16 0257283175 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ACTA GORE CONSTRUCT SRL SEMLAC
nr. 998 0723436638 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ACTA HOUSE CONSTRUCT SRL SEMLAC
nr. 998 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ADAL CONSTRUCTII INVESTITII SI SERVICII SRL ARAD
Str. FAT FRUMOS nr. 39, bl.A 1-4, ap. 6 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ADAM HOERNIG CONSTRUCTII SRL ARAD
B-dul GENERAL VASILE MILEA nr. 40, ap. 2 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ADELAIDE & EDUARD SRL ARAD
Str. SZABO ARPAD nr. 18 0257274988 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ADI CONSTRUCT SERVICE SRL ANDREI SAGUNA
Com. ZIMANDU NOU nr. 15 0257217338 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ADI-CRIS HIDROCONS SRL ARAD
Str. TEODOR PACATEANU nr. 5 057/278252 Lucrari de izolatii si protectie anticoroziva
ADICOM TRANS SRL ARAD
Str. STUPILOR nr. 5/A, bl.A38-b, sc. B, ap. 17 0743813121 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ADNERO BULZAN SRL ARAD
Str. PROF.ONISIFOR GHIBU nr. 7, ap. 7 Constructii
ADONIS SRL ARAD
Str. SCARISOARA nr. 78 0257289846 Lucrari de izolatii si protectie anticoroziva
ADRYAN MIHUT 3M SRL ARAD
Str. GROZAVESCU nr. 16/a Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
Atentie! Disparitia executorilor bancari va da fiori reci restantierilor
Transformarea executorilor bancari în executori judecătoreşti va aduce o creştere a costurilor de executare, însă procesul poate deveni mult mai brutal.

Vă mai amintiţi cazul Ioanei V., prezentat de Capital acum două luni? Ioana şi fostul ei soţ Marian S. l-au girat, în urmă cu cinci ani, pe şeful şi prietenul lor la acea vreme, Dan M., în vederea accesării unui credit de nevoi personale de 26.000 lei.

În prezent, ei au ajuns să fie executaţi pentru creditul pe care Dan nu l-a mai plătit după câţiva ani de la acordare.

În ambele cazuri, al Ioanei şi al lui Mihai, executarea se limitează la reţinerea unei treimi din veniturile salariale. Chiar dacă reprezintă o povară greu de suportat pentru cei doi, în special pentru Ioana, care are de plătit şi rate la un credit ipotecar pentru locuinţa în care stă, aceasta este una dintre cele mai blânde forme de executare. Află ce i se poate întâmpla în cel mai rău caz Ioanei în urma dispariţiei executorilor bancari.

Două treimi dintre executorii pleacă din bănci

Până acum, procesul de executare a clienţilor rău-platnici la credite sau a giranţilor era coordonat de executorii bancari, cei care aplicau în mare parte strategia băncii.

Corpul executorilor bancari numără în prezent peste 300 de membri activi. Dintre aceştia, circa două treimi (peste 200) ar putea face pasul (sunt eligibili) pentru a fi asimilaţi executorilor judecătoreşti, iar restul vor rămâne în bănci pentru a monitoriza transferul acestui proces. 17 martie e termenul-limită până la care executorii bancari trebuie să îşi depună dosarele la Ministerul Justiţiei pentru a fi asimilaţi de Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti.

Un factor important în decizia executorilor bancari pentru această trecere îl reprezintă costurile destul de mari pe care aceştia trebuie să le suporte în primul an - circa 30.000 euro, după calculele celor din branşă.

Costurile cresc şi de zece ori

Evident că aceste costuri se vor regăsi în creşterea cheltuielilor cu noile procese de executare. Dacă până acum cheltuielile de executare erau de maximum 1.000 euro, indiferent de valoarea debitului restant, în viitor costurile pot creşte şi de peste zece ori.

În funcţie de valoarea sumei de recuperat, costurile de executare pot ajunge şi până la 10% din aceasta, iar dacă vorbim de un credit foarte mare, costul poate fi negociat la 1%.

Astfel, dacă vorbim de un credit de 100.000 euro, comisionul cu executarea poate ajunge şi la 10.000 euro, adică în creştere de zece ori faţă de prezent. Pe de altă parte, deoarece procedura de executare judecătorească este mai lentă, clienţii executaţi vor avea de suportat costuri mai mari cu penalităţile care se acumulează.

„Fiecare bancă va dori să creeze cu executorii judecătoreşti pe care i-a format un raport bazat pe încredere, dar, mai presus, pe performanţă şi control. Pentru bancă, va fi o creştere a costurilor cu circa 10%, iar clienţii vor suporta comisioane mai mari cu demararea executării şi comisioanele de succes. Executorii bancari sunt premiaţi pentru performanţă. Şi acum, şi cu atât mai mult de mâine. Din acest considerent, ei se pot schimba în rău”, ne-a declarat şeful executorilor dintr-o bancă.

Executarea devine mai dură

„Dacă până acum executorul găsea mai multe bunuri de patrimoniu, eu, ca bancă, puteam să-l opresc de la executarea acestora şi să mă limitez la colectare. Pe executorul judecătoresc nu îl poţi opri. Decât dacă închid dosarul, pentru care trebuie să plătesc un comision.

Acum, ei execută strategia băncii, care nu e orientată pe lichidizarea bunurilor. În plus, dacă acum nu am cheltuieli cu executorii pentru înţelegerea amiabilă, de mâine acestea va trebui să fie bonificate. Până în prezent, banca putea cere unui executor intern să aibă o abordare mai umană; celui judecătoresc, nu-i poţi cere”, a adăugat acesta.

Revenind la Ioana, al cărei caz e similar cu al miilor de executaţi de către bănci, ea se poate trezi cu cele mai neplăcute măsuri de executare odată cu preluarea dosarului ei de către un executor judecătoresc. În primul rând, ea e în pericol să-şi piardă, pe termen scurt, toate veniturile salariale.

Cum e posibil? Cele două treimi din salariu care îi mai intră în contul curent îşi pierd calitatea de venituri salariale şi pot fi executate în totalitate. Ioanei îi poate fi executat orice bun găsit pe numele ei, indiferent de valoare, din dorinţa executorului de a încasa comisioane.

Riscuri majore după dispariţia executorilor bancari

Cel mai grav lucru pentru Ioana poate fi executarea, în calitate de girant a lui Dan, a locuinţei la care achită regulat ratele, chiar dacă executorul nu va reuşi să recupereze ceva pentru creditorul care l-a angajat.

El oricum va trebui plătit pentru operaţiunea de vânzare a locuinţei de către banca ce i-a acordat creditul ipotecar Ioanei.

„În urma transformării executorilor bancari, apare o serie de riscuri semnificative. Vorbim de riscul financiar, care presupune costuri mai mari cu executarea, în special pentru clienţi. Pentru bancă, creşterea cheltuielilor de executare se va regăsi în costuri mai mari pentru viitorii clienţi. De asemenea, vorbim de riscul de procedură la executarea silită - executarea poate deveni mult mai dură, mai puţin flexibilă.

Se va ajunge mai repede la vânzare, la orice preţ. Înţelegerile de plată, reeşalonările vor pica pe locul doi ca prioritate.

Cel mai grav însă este riscul de abuz. Acesta se poate manifesta printr-un exces de zel al executorilor, care vor fi presaţi de diferite grupuri de convenienţă care s-au aciuat pe lângă ei pentru a achiziţiona active la preţuri de nimic”, a conchis expertul în executare al băncii.

30.000 de euro sunt costurile estimative pe care va trebui să le suporte un executor bancar în primul an după transformarea în executor judecătoresc

Sursa: Capital
Vor fi incheiate trei tranzactii imobiliare in valoare de 200 de milioane de euro. Investitorii ies din letargie
Investitorii au început să mai capete încredere în activele imobiliare. În perioada imediat următoare sunt anunţate tranzacţii imobiliare în volum de 100-200 mil. euro, în zona de birouri, retail şi industrial, potrivit unei analize realizate de compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

„În perioada imediat următoare se vor anunţa tranzacţii de birouri şi retail, în Bucureşti şi în provincie, precum şi câteva achiziţii de industrial în Bucureşti şi în vestul ţării.

Piaţa de investiţii din România poate absorbi 100-200 milioane euro în perioada următoare din cele câteva dezvoltări anunţate şi cele 2-3 investiţii ce urmează a se închide”, a declarat Cristian Ustinescu, directorul de investiţii al DTZ Echinox.

Potrivit acestuia, în România se observă un interes concentrat din partea investitorilor, instituţionali sau de private equity, aproape exclusiv pe proprietăţi de prim rang, în principal în Bucureşti, pentru birouri, şi în oraşele principale, pentru retail. Piaţa de industrial atrage interes în centrele logistice importante cum ar fi Bucureşti, Timişoara, Cluj sau Braşov.

Scădere de 3% la nivel european

Investiţiile în proprietăţi imobiliare comerciale (birouri, retail, industrial) din Europa, în al treilea trimestru al anului 2011, au ajuns la 25,7 mld. euro, reprezentând o scădere marginală de 3% de la 26,6 mld. euro în trimestrul doi.

Valoarea medie a investiţiilor pe ultimele patru trimestre este de 28,7 mld. euro.
Investitorii de pe alte continente au revenit pe piaţă în acest trimestru, valoarea investiţiilor acestora ridicându-se la 10,5 mld. euro, ceea ce reflectă o cotă de piaţă de 41%, cel mai ridicat nivel din 2009 până în prezent.

Retailul a atras cea mai mare parte a investiţiilor în trimestrul trei, reprezentând 36% (9.2 mld. euro) din volumele totale.

Apetitul pentru retail a rămas puternic, întrucât investitorii vânează activele de calitate, preponderent centre comerciale şi parcuri de retail.

În schimb, investiţiile pe segmentul birourilor au scăzut cu 22% pe o bază trimestrială de 8,9 mld. euro. Cu toate acestea sectorul birourilor încă reprezintă 35% din volumele totale din acest trimestru.

„Privind către 2012 ne aşteptăm să vedem o creştere constantă în activitate, cu investiţii stabile, al căror volum total ar putea ajunge la 121 mld. euro, reprezentând o creştere de 11% faţă de estimarea noastră pentru 2011″, a explicat Tony McGough, Global Head of DTZ Forecasting & Strategy Research.

Sursa: Capital
Romconstruct da o replica acida Impact si face acuzatii cu dovezi
De la începutul acestui an există un litigiu între Impact Developer&Contractor S.A. (Impact) şi Romconstruct S.A. Ploieşti (Romconstruct), ultima solicită plata unui debit în valoare de 1.363.142 de lei datorat de Impact. De aceea, Romconstruct a formulat o acţiune privind deschiderea insolvenţei Impact, instanţa de fond a admiţând deschiderea insolvenţei. Reprezentanţii Impact contestă această decizie: „Apreciem că este o eroare judiciară pentru care vom solicita imediat suspendarea efectelor, pornind de la însăşi definiţia insolvenţei, conform Legii 85/2006, deoarece patrimoniul Impact S.A. nu este în situaţia în care <>”.
Tot ei susţin că disponibilităţile din conturile de numerar ale Impact sunt de peste zece milioane de lei, cu mult peste nivelul sumei solicitate de Romconstruct, iar intrările lunare de cash ale Impact sunt de circa patru milioane de lei: „Neachitarea sumei de 1.363.142 de lei provine din faptul că această presupusă datorie nu este recunoscută de compania Impact şi constituie obiect de dispută judiciară în dosarele nr. 190/3/2010, 191/3/2010 şi 19/105/2010 aflate pe rolul Tribunalului Prahova – Secţia Comercială. Menţionăm că suma de 283.952,79 de lei din cei 1.363.142 lei a şi fost deja considerată ca nedatorată printr-o sentinţă din 20/05/2010. Aceasta arată că instanţa a constatat deja că cel puţin o parte din sumele solicitate de Romconstruct nu sunt certe şi exigibile.”.
Cu argumentele prezentate mai sus, reprezentanţii Impact apreciază că admiterea acţiunii Romconstruct de prima instanţă este neîntemeiată, drept pentru care vor solicita imediat suspendarea efectelor acesteia. Consultând o balanţă depusă la instanţă de Impact, rezultă că firma achită furnizorilor sume mult mai mari, ei spunând că: „Din realitatea ultimilor doi ani au mai rezultat cazuri de astfel de decizii netemeinice de deschidere a procedurii insolvenţei luate împotriva unor companii serioase, care au reuşit ca, prin recurs, să anuleze soluţiile instanţelor de fond.”. Mai mult decât atât, Impact susţine că Romconstruct a fost antreprenor general pentru ei în perioada 2006-2008 şi că a reziliat contractul din cauza nerespectării Romconstruct a prevederilor contractuale, incluzand aici lucrări de proastă calitate, precum şi întârzieri repetate totalizând peste 200 de zile. De aceea, Impact spune că are de recuperat de la Romconstruct datorii de peste 16 milioane de lei pe care încearcă să le recupereze în instanţă.

Impact datorează peste zece milioane de lei către Romconstruct
La rândul lor, cei de la Romconstruct ne-au trimis punctul lor de vedere la solicitarea noastră. Astfel, ei susţin că cererea de deschidere a procedurii insolventei Impact este întemeiată pe îndeplinirea celor două condiţii prevăzute de Legea nr. 85/2006: existenţa unei creanţe certe, lichide şi exigibile cu o valoare mai mare de 30.000 de lei şi o încetare a plăţilor de mai mult de 30 de zile. Astfel, Roşu Neculai, preşedinte Romconstruct, spune că: „Existenţa celor două condiţii a fost validată de instanţa de judecată pe bază de documente acceptate de Impact şi a faptului că, prin documentele depuse la dosar de cele două părţi, s-a considerat ca fiind întemeiat punctul nostru de vedere. Raportat la valoarea tuturor obligaţiilor de plată a Impact aceasta nu a făcut dovada deţinerii de mijloace financiare necesare şi nici nu a putut oferi o justificare credibilă şi raţională pentru refuzul de a ne plăti.”.
Interesant este că Romconstruct consideră că are mai mult de 1,3 milioane de lei de încasat de la Impact conform lucrărilor executate şi a proceselor aflate pe rol. „Cererea de insolvenţă a Impact a fost formulată pentru un debit cert, lichid şi exigibil de 1,3 milioane de lei ceea ce reprezintă doar o mică parte din datoria Impact faţă de noi. La acest moment, Impact ne datorează peste zece milioane de lei din care şapte milioane lucrari executate de noi şi neachitate şi trei milioane penalităţi contractuale. Acest proces se desfăşura până la acest moment la Tribunalul Prahova şi Curtea de Apel Ploieşti, însă acum ne vom valorifica întreaga creanţă în procedura insolvenţei”, susţine Roşu Neculai.
Conform declaraţiilor preşedintelui Romconstruct, Impact a admis facturile care demonstrează această datorie, dar a refuzat să le plătească: „Cererea de constatare a insolvenţei a fost formulată pe baza facturilor emise de noi şi acceptate necondiţionat de Impact, însă refuzate nejustificat la plată. Impact a pretins că noi datorăm penalităţi de întârziere de 14 milioane de lei, însă acest lucru este fals. Impact a promovat o acţiune în instanţă în care a pretins că noi am datora această sumă. Nu a fost pronunţată nicio hotărâre în acest sens, iar la acest moment judecarea cauzei este suspendată! Vă rugăm să verificaţi la Impact: aceştia nu au nicio factură de penalităţi acceptată de noi.”.

Romconstruct susţine că Impact face acuzaţii fără dovezi
Situaţia stă diferit din punct de vedere al celor de la Romconstruct faţă de cei de la Impact care sunt urmăriţi penal: „În realitate, pentru a evita plata către noi, Impact a inventat o presupusă datorie şi o flutură la toţi reporterii, o afirmă la conferinţe de presă şi apariţii televizate, o comunică la B.V.B., însă niciodată nu face dovada unei asemenea susţineri. În schimb, ţine sub tăcere existenţa unei expertize judiciare care stabileşte că noi ne-am îndeplinit la timp obligaţiile şi am realizat peste 95% din contractul încheiat cu Impact fără a ne primi banii! Este un mod de lucru al Impact şi o vom dovedi, la acest moment dorind să constituim o asociaţie a antreprenorilor înşelaţi de conducerea acestei societăţi. Noi, de altfel, am şi formulat o plângere penală împotriva conducerii companiei.”.
Aşadar, tensiunile dintre cele două companii sunt mult mai mari şi mai complicate decât par la prima vedere. „Noi nu datorăm nicio sumă companiei Impact. Vrem să vedem o factură, o hotărâre judecătorească, un protocol… ceva care să dovedească că noi am datora acea sumă catre Impact. Credem că Impact doreşte să cosmetizeze o situaţie dificilă în care se află şi să realizeze venituri colosale pe munca noastră, a antreprenorilor! Noi deţinem documente şi le-am înfăţişat instanţei. Faptul că, în actualul context, conducerea companiei Impact a calificat hotărârea ca fiind <>, <> şi în multe alte feluri absolut inimaginabile, denotă că respectul pentru justiţie este facultativ din partea acestora. Şi mai denotă că uneori banii îţi iau minţile şi îţi limitează capacitatea de a avea o relaţie normală cu societatea”, spune Roşu Neculai.
Acesta face afirmaţii care ne aduc aminte despre articolele din presa de acum câţiva ani în care era evidenţiat comportamentul inadecvat al celor de la Impact faţă de clienţi: „Citeam pe diferite site-uri că majoritatea cumpărătorilor Impact sunt nemulţumiţi şi pretind practici incorecte ale dezvoltatorului imobiliar. Cineva trebuie să aibă răbdare să pună cap la cap tot acest puzzle: antreprenori înşelaţi, bugetul de stat înşelat prin neînregistrarea unor venituri pretinse ca penalităţi, cumpărători înşelaţi. Şi avem convingerea fermă că acea persoană va fi judecătorul sindic care a avut curajul de a deschide procedura împotriva acestei companii care, atunci când pierde, nu acuză propriul comportament sau modul diletant în care şi-a făcut apărarea în proces, ci doar împroaşcă cu noroi justiţia. În acest mod doreşte să creeze presiune pe justiţie, iar conducerea Impact este foarte surprinsă atunci când un judecător cu demnitate şi onestitate profesională nu ţine cont de aceste presiuni.”.
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate