HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Constructii
ALLMONDO CONSTRUCT SRL ARAD
Str. SINZIENELOR nr. 23a Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ALMERA INSTAL CONSTRUCT SRL SUSANI
nr. 104 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ALPES CONSTRUCT SRL ARAD
Str. FALEZA SUD Bl. 77, sc. C, ap. 10 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ALPHA INSTAL CONSTRUCT SRL SEMLAC
nr. 28 0257533610 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ALTERNATIVE CONSTRUCT SRL ARAD
Str. ARGES nr. 4.A Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AMADITES SRL MASCA
nr. 186 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AMAHOUSE SRL ARAD
Str. BRaNCUSI nr. 64-84 0257289850 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AMARILIS-B.SZ SRL VLADIMIRESCU
PLATFORMA FOST COMBINAT CHIMIC Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AMBIENT CONSTRUCT SRL VLADIMIRESCU
nr. FN Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AMBRA EDIL SRL ARAD
Str. PORUMBITEI nr. 24/B Alte lucrari de constructii ingineresti
AMEGA FRIGOTECHNIC SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. X21, sc. B, ap. 3 0745179597 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AMENAR COMPANY SRL ARAD
Str. GORUNULUI nr. 50 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AMERICAN SYSTEM SRL ARAD
Str. MIORITEI nr. 34, bl.165, sc. A, ap. 2 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ANDOR SYL CONSTRUCT SRL SANTANA
Str. MIHAI VITEAZU nr. 42 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ANDRE CONSTRUCT SRL FANTANELE
nr. 42A Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ANDREEAS FLORIN CONSTRUCT SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. 7, sc. A, ap. 3 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ANDRUTA SRL ARAD
Str. CRASNA nr. 31/A 0724266430 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ANTREPRIZA ALEX SRL ARAD
Str. VOINICILOR nr. 51, bl.502, ap. 19 Constructii
APOLLODOR CONSTRUCT SRL ARAD
Cart. FALEZA SUD Bl. 29, ap. 52 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
APRECIAT CONSTRUCT SRL ARAD
Str. ANTON PANN nr. 69 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Titlul de proprietate pentru terenul de sub bloc îţi dă garanţia că-l poţi revendica orcând ca să reconstruieşti pe vechiul amplasament casa dărâmată de cutremur sau inundaţii.

La tranzacţiile imobiliare, pe lângă actul de proprietate asupra apartamentelor, notarii au început să ceară şi titlul de proprietate pentru cota de teren aferentă acestora.

Notarii susţin că au nevoie de acest act din cauză că există blocuri construite pe terenuri concesionate de primării sau cu statut juridic neclar, pentru care există cereri de revendicare în natură sau care au fost deja redate foştilor proprietari.

În cazul în care terenul de sub construcţie are un alt proprietar decât cel care a vândut apartamentele atunci primul poate cere demolarea construcţiei sau chirie fiecărui deţinător pentru cota indiviză de teren aferentă spaţiilor de locuit. Un astfel de caz a existat în Iaşi.

Primăria a concesionat 300 de metri pătraţi de teren unui investitor care a ridicat pe el un bloc de locuinţe. După ce acestea au fost vândute, terenul a fost câştigat în instanţă de fostul proprietar care a cerut pentru el o chirie de aproximativ un milion de lei anual.

Cititi articolul integral pe Income Magazine
Orasele cu cele mai multe birouri: Unde gasesti cele mai mici chirii
Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov si Sibiu, sunt, alaturi de Capitala, orasele care prezinta interes pentru companiile aflate in proces de extindere sau relocare, arata un raport al CBRE Romania. De asemenea, in aceste orase exista cel mai mare stoc de birouri noi.

Sibiu: 50.000 mp birouri noi. Chiria este de 9-11 euro/mp

Catalogat de prestigioasa revista Forbes ca fiind „a opta cea mai idilica locatie din Europa” si desemnat Capitala Europeana a Culturii in 2008, Sibiul este un punct de atractie pentru companiile active in industriile auto, producatoare, de textile si IT&C, potrivit CBRE Romania.

Orasul avea, la sfarsitul anului 2011, o rata a somajului de 3,86% si un salariu brut mediu de 480 euro pe luna. Sibiul are un stoc de birouri noi de 50.000 mp, o rata de neocupare de 15% si o chirie “prime” de circa 9-11 euro/mp/luna

Brasov: 50.000 mp de birouri noi. 10-13 euro, chiria

Al saptelea mare oras din Romania cu o populatie de 276.354 locuitori, Brasovul are o situare strategica, aflandu-se in centrul tarii si, totodata, la doar 170 kilometri de Capitala. In plus, existand planuri concrete de dezvoltare a infrastructurii de transport, precum construirea unui aeroport international, dar si a unei autostrazi care sa-l lege de vestul tarii, Brasovul a devenit atractiv pentru investitorii straini din domeniile auto, masini si echipamente de productie, materiale de constructii, farmaceutic, producatori de bere si de mobila.

Orasul avea o rata de somaj de 4,5%, un salariu brut mediu de 350 de euro pe luna, un stoc de birouri moderne de 50.000 mp, o rata de neocupare de 15% si o chirie prime de aproximativ 10-13 Euro/mp/luna la finalul anului trecut.

Timisoara: 80.000 mp de birouri. Chirii de la 12 euro

Timisoara, cu o populatie de 306.854 locuitori, are cea mai buna infrastructura de transport feroviar si rutier din Romania, fiind conectata cu cele mai mari orase din tara, precum si cu cinci capitale europene pe o raza de 600 de kilometri (Belgrad, Bucuresti, Budapesta, Viena si Zagreb).

In plus, in Timisoara se afla si cel de-al treilea cel mai aglomerat aeroport international din Romania. Orasul este atractiv atat pentru producatorii, cat si pentru furnizorii de servicii din industrii precum cea auto, telecomunicatii si IT, spun oficialii CBRE Romania.

La final de 2011, Timisoara avea o rata a somajului de 1,9%, un salariu brut mediu de 400 de euro pe luna, un stoc de birouri noi de 80.000 mp, o rata de neocupare de 15% si o chirie prime de 12-15 euro/mp/luna. Timisoara este orasul cu cea mai mica rata a somajului, dintre cele analizate. Desi nu sunt cele mai mici chirii la birouri, in Timisoara costurile sunt mult mai reduse decat in Bucuresti.

Cluj: 120.000 mp de birouri. 10% din suprafata, neocupata

Cluj-Napoca, al doilea oras ca marime dupa Bucuresti, cu o populatie de 307.136 locuitori, avea in 2011 o rata a somajului de 3,5% si un salariu brut mediu de 400 de euro pe luna, precum si un stoc de birouri moderne de 120.000 mp, o rata de neocupare de 10% si o chirie prime de 12-15 euro/mp/luna.

Avantajele capitalei Transilvaniei sunt forta de munca educata, cu diverse abilitati profesionale si cunoasterea de limbi straine. Cluj-Napoca a devenit destinatia preferata a producatorilor si a companiilor din IT&C. In plus, are o infrastructura de transport bine dezvoltata datorita proximitatii si accesibilitatii fata de Europa de Vest, printr-un aeroport international si o buna retea feroviara si de drumuri.

Iasi: Salariul mediu de 350 euro, chirii de pana la 20 euro/luna

Iasi, principalul oras ca marime din nord-estul Romaniei, cu o populatie de 304.043 de locuitori, o rata a somajului de 6% si un salariu brut mediu de 350 de euro pe luna, avea la finalul anului trecut un stoc de birouri noi de de 70.000 mp, o rata de neocupare de 20% si o chirie prime de 10-20 euro/mp/luna.

Orasul este al treilea centru universitar din tara, dupa Bucuresti si Cluj-Napoca, avand peste 70.000 de studenti anual. Iasiul beneficiaza de o forta de munca educata, infrastructura de telecomunicatii avansata, absolventi bine pregatiti in domeniul IT si prezinta cheltuieli scazute de intretinere. Orasul este atractiv pentru companiile active in IT&C, productie si domeniul farmaceutic.

Bucuresti: Peste 2,1 mil. mp de birouri. 14% din suprafata este neocupata

Astfel, la o populatie de 1,942 milioane de locuitori, cu o rata a somajului de circa 2% si un salariu brut mediu de aproximativ 700 de euro pe luna in 2011, capitala Romaniei avea la finalul anului trecut un stoc de birouri noi moderne de peste 2.1 milioane mp, o rata de neocupare de 14,14% si o chirie prime de 19,5 euro/mp/luna.

Din punct de vedere economic, Bucurestiul este cel mai prosper oras din tara si unul dintre principalele centre industriale si de transport din Europa de Est.

Sursa: Wall-Street
Mica evaziune imobiliara
Persoanele fizice care deţin imobile cu destinaţie comer­cia­lă pot plăti impozite locale de până la câteva zeci de ori mai mici decât dacă imobilul ar fi în proprietatea unei firme.

Fie că e vorba de clădiri de birouri, de spaţii comerciale sau industriale sau de depozite, discrepanţa dintre impozitul plătit de proprietarul persoană fizică şi cel achitat de persoana juridică se menţine, deşi e evident că în ambele situa­ţii el reprezintă un activ folosit la obţinerea de profit.

Codul Fiscal stabileşte moda­lităţi diferite de calcul al impozitului pe clădiri datorat bugetelor locale, iar aceasta explicaţia situaţiei paradoxale. În cazul per­soanelor fizice impozitul este 0,1% din valoarea impozabilă a clădirii.

În funcţie de materialul de construcţie şi de dotarea clădirii cu instalaţii valoarea impozabilă e cuprinsă între 45 şi 669 lei pe metru pătrat.

Cititi articolul integral pe Romania Libera
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate