HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Constructii
ALLMONDO CONSTRUCT SRL ARAD
Str. SINZIENELOR nr. 23a Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ALMERA INSTAL CONSTRUCT SRL SUSANI
nr. 104 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ALPES CONSTRUCT SRL ARAD
Str. FALEZA SUD Bl. 77, sc. C, ap. 10 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ALPHA INSTAL CONSTRUCT SRL SEMLAC
nr. 28 0257533610 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ALTERNATIVE CONSTRUCT SRL ARAD
Str. ARGES nr. 4.A Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AMADITES SRL MASCA
nr. 186 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AMAHOUSE SRL ARAD
Str. BRaNCUSI nr. 64-84 0257289850 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AMARILIS-B.SZ SRL VLADIMIRESCU
PLATFORMA FOST COMBINAT CHIMIC Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AMBIENT CONSTRUCT SRL VLADIMIRESCU
nr. FN Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AMBRA EDIL SRL ARAD
Str. PORUMBITEI nr. 24/B Alte lucrari de constructii ingineresti
AMEGA FRIGOTECHNIC SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. X21, sc. B, ap. 3 0745179597 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AMENAR COMPANY SRL ARAD
Str. GORUNULUI nr. 50 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AMERICAN SYSTEM SRL ARAD
Str. MIORITEI nr. 34, bl.165, sc. A, ap. 2 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ANDOR SYL CONSTRUCT SRL SANTANA
Str. MIHAI VITEAZU nr. 42 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ANDRE CONSTRUCT SRL FANTANELE
nr. 42A Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ANDREEAS FLORIN CONSTRUCT SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. 7, sc. A, ap. 3 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ANDRUTA SRL ARAD
Str. CRASNA nr. 31/A 0724266430 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ANTREPRIZA ALEX SRL ARAD
Str. VOINICILOR nr. 51, bl.502, ap. 19 Constructii
APOLLODOR CONSTRUCT SRL ARAD
Cart. FALEZA SUD Bl. 29, ap. 52 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
APRECIAT CONSTRUCT SRL ARAD
Str. ANTON PANN nr. 69 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
Prima casa 4 incepe cu stangul: bancherii au vandut 300 de credite
Etapa a patra din “Prima casă” a debutat greu, iar băncile au vândut în prima lună de la reluarea programului guvernamental numai 300 de credite cu o valoare cumulată de 12 mil. euro, în condiţiile în care procesul de aprobare a dosarelor rămâne stufos.
Spre comparaţie, valoa­rea creditelor acordate ajun­gea la o medie lunară de aproa­pe 80 mil. euro anul trecut.

Brokerii de credite spun însă că cererea de credite garantate de stat şi-a mai revenit în iulie, pe măsură ce a crescut şi numărul băncilor participante la program.

“Cererea şi-a mai revenit în ultimele săptămâni şi este la fel de ridicată ca în toamna anului trecut. Luna trecută s-au acordat foarte puţine credite deoarece numai câteva bănci începuseră să vândă credite Prima casă. În plus, aprobarea unui dosar de credit prin acest program durează ceva mai mult timp”, comentează Liviu Andrei, directorul executiv al brokerului de credite Alliance Finance.

Guvernul a aprobat garanţii de 6,1 mil. euro pentru creditele acordate în luna iunie. Spre deosebire de ediţiile precedente, în etapa a patra a programului statul garantează doar pe jumătate creditele acordate de bănci.

Chiar dacă a fost privită iniţial cu reţineri de către bancheri, ediţia a patra din “Prima casă” a atras în cele din urmă 16 bănci.

Numai şapte dintre acestea au început însă efectiv creditarea până în prezent: BCR, BRD, CEC, Alpha Bank, Millennium, Piraeus şi Banca Transilvania, de ieri adăugându-se şi OTP.

Reprezentanţii Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, instituţia care gestionează garanţiile acordate de stat prin acest program, declarau la înce­putul lunii iulie că numărul dosarelor procesate zilnic se ridică la 40, la jumătate comparativ cu ritmul din a treia etapă a programului.

Prin a treia etapă a programului, care s-a des­făşurat în perioada ianuarie-aprilie 2011 s-au acor­dat peste 5.000 de credite cu o valoare cumulată de 200 mil. euro.

Creditele în euro prin “Prima casă” se vând la o dobândă maximă de 5,6% (Euribor la trei luni plus o marjă de 4%), iar avansul este de 5%.

Sursa: Ziarul Financiar
Ce trebuie sa faci ca sa revinzi in profit un apartament
Renovarea ca la carte a unui apartament situat într-o zonă bună poate aduce proprietarului un câştig de 15-20%. Aveţi grijă însă să nu băgaţi mai mulţi bani decât este nevoie.

Persoanele care-şi renovează casa în vederea revânzării pot obţine un profit de 15-20% dacă locuiesc într-o zonă foarte bună, spun specialiştii consultaţi de “Evenimentul Zilei”.

Cel mai important aspect atunci când vrei să revinzi casa este însă locaţia, spune Andrei Pascu, acţionar majoritar la firma de intermediere şi dezvoltare imobiliară Westmount.

Locaţie, locaţie, locaţie

“Degeaba investeşti mulţi bani în renovarea unui apartament pentru a-i creşte valoarea dacă acesta nu se află într- o zonă bună. Este bine să-ţi ajustezi suma în funcţie de zona în care deţii casa sau apartamentul respectiv. Dacă acesta se situează într-o zonă modestă nu are sens să îl renovezi cu materiale foarte scumpe, cumpărătorii nu vor aprecia asta”, a afirmat acesta.

Locaţia a redevenit importantă pentru cumpărători după criza din 2009. În perioada boom-ului din 2006-2008, cumpărătorii erau atât de hotărâţi să cumpere case, terenuri şi apartamente încât nu se prea mai uitau la zonă.

Potrivit lui Pascu, două dintre zonele cele mai căutate din Bucureşti sunt cele situate între Piaţa Universităţii şi Piaţa Chibrit, pe de o parte, şi zona dintre Calea Griviţei şi Calea Floreasca, de cealaltă parte.

Vilele, la mare căutare

Al doilea aspect de care trebuie ţinut cont la momentul revânzării este tipul de proprietate. Astfel, vilele din perioada interbelică sau cele moderne proiectate foarte bine sunt căutate.

“Valoarea celor situate în zone bune, va creşte în viitor pentru că mereu vor fi cumpărători interesaţi”, a afirmat Pascu. Apoi, cumpărătorul se uită la modul în care este amenajat şi compartimentat interiorul.

Dacă aveţi un apartament cu trei camere şi remodelaţi interiorul astfel încât să aibă două camere, această mutare ar putea avea un impact pozitiv asupra cumpărătorilor aflaţi în căutare de spaţiu.

Există însă şi riscul ca unele persoane să nu accepte împărţirea, mai ales familiile cu copii care vor mai multe camere. Evident, orice cumpărător se va uita dacă apartamentul sau casa respectivă are centrală termică proprie, izolare termică, termopane, gresie.

În plus, acum se observă un fenomen relativ nou pe piaţa imobiliară. Până acum câţiva ani, clienţii preferau apartamentele nerenovate pentru a le aranja ulterior, spune Pascu. Acum însă, tot mai mulţi cumpărători preferă apartamentele sau casele renovate şi utilate cu bun gust.

“Tot mai mulţi oameni îşi dau seama că nu au nici timpul şi nici priceperea necesare să renoveze cum trebuie o casă”, consideră acesta.

“Tot mai mulţi oameni îşi dau seama că nu au nici timpul şi nici priceperea necesare să renoveze cum trebuie o casă sau un apartament” ANDREI PASCU, acţionar Westmount

AFACERE

Cum să faci un business din renovarea casei

În cazul în care aveţi suficienţi bani şi sunteţi gata să vă asumaţi nişte riscuri, puteţi demara şi o afacere în acest sens.

Un apartament renovat cum trebuie vă poate aduce un plus şi de 100% la chiria pe care aţi putea s-o încasaţi, spune Simona Mihăilescu, proprietara unui apartament de două camere în zona Tineretului.

“Când apartamentul era nerenovat nu puteam obţine o chirie mai mare de 200 de euro pe lună. După ce am investit în jur de 5.000 de euro în renovare pot cere acum 400 de euro”, a afirmat aceasta.

În cazul în care doriţi să revindeţi, puteţi obţine şi 20% mai mult decât dacă nu aţi fi renovat apartamentul.

Potrivit lui Andrei Pascu, acţionar Westmount, există un caz în care proprietarul unui apartament de două camere din zona Arcului de Triumf a reuşit să vândă imobilul cu circa 130.000 de euro, deşi preţul normal este de maxim 80.000.

“Au fost investiţi circa 30.000 de euro în renovare, dar persoana respectivă chiar ştia ce face. Totul a fost făcut cu foarte mult bun gust. Diferenţa dintre succes şi eşec în astfel de operaţiuni poate fi foarte mică”, a afirmat acesta.

Perioada de timp petrecută pentru această renovare a fost de aproape trei luni, iar profitul a fost de circa 15.000 euro.

Potrivit lui Pascu, este important ca modificările să lase spaţiu de manevră pentru următorul proprietar. Sau chiar proprietarul să poată să facă uşor aceste schimbări în cazul în care vrea să vândă repede imobilul.

20% - poate fi marja de profit a celor care renovează case. Trebuie însă să aveţi mare grijă: diferenţa dintre succes şi eşec este foarte mică.

Sursa: Evenimentul Zilei
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
Una dintre metodele dezvoltatorilor care nu vor sa-l plateasca pe constructor este aceea de sustine ca lucrarile s-au facut prost.

Multe blocuri de apartamente sau centre comerciale sunt date in folosinta fara a se vorbi deschis despre viciile de constructie, care pot pune in pericol viata oamenilor.

Cand se vand, problemele sunt ascunse cumparatorilor. Cand trebuie insa ca dezvoltatorul sa-l plateasca pe constructor, viciile de constructie devin o problema.

Intr-un mod cu totul absurd, in Romania, calitatea sau siguranta constructiilor e „garantata” mai degraba de succesul la vanzari decat de organele special abilitate cu controlul, in cazul de fata de Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC).

Cititi articolul integral pe Finantistii
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate