HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Constructii
ALLMONDO CONSTRUCT SRL ARAD
Str. SINZIENELOR nr. 23a Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ALMERA INSTAL CONSTRUCT SRL SUSANI
nr. 104 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ALPES CONSTRUCT SRL ARAD
Str. FALEZA SUD Bl. 77, sc. C, ap. 10 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ALPHA INSTAL CONSTRUCT SRL SEMLAC
nr. 28 0257533610 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ALTERNATIVE CONSTRUCT SRL ARAD
Str. ARGES nr. 4.A Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AMADITES SRL MASCA
nr. 186 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AMAHOUSE SRL ARAD
Str. BRaNCUSI nr. 64-84 0257289850 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AMARILIS-B.SZ SRL VLADIMIRESCU
PLATFORMA FOST COMBINAT CHIMIC Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AMBIENT CONSTRUCT SRL VLADIMIRESCU
nr. FN Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AMBRA EDIL SRL ARAD
Str. PORUMBITEI nr. 24/B Alte lucrari de constructii ingineresti
AMEGA FRIGOTECHNIC SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. X21, sc. B, ap. 3 0745179597 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AMENAR COMPANY SRL ARAD
Str. GORUNULUI nr. 50 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
AMERICAN SYSTEM SRL ARAD
Str. MIORITEI nr. 34, bl.165, sc. A, ap. 2 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ANDOR SYL CONSTRUCT SRL SANTANA
Str. MIHAI VITEAZU nr. 42 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ANDRE CONSTRUCT SRL FANTANELE
nr. 42A Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ANDREEAS FLORIN CONSTRUCT SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. 7, sc. A, ap. 3 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ANDRUTA SRL ARAD
Str. CRASNA nr. 31/A 0724266430 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
ANTREPRIZA ALEX SRL ARAD
Str. VOINICILOR nr. 51, bl.502, ap. 19 Constructii
APOLLODOR CONSTRUCT SRL ARAD
Cart. FALEZA SUD Bl. 29, ap. 52 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
APRECIAT CONSTRUCT SRL ARAD
Str. ANTON PANN nr. 69 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
„Prima Casa”, fara impozit timp de 10 ani
Persoanele care achizitioneaza o locuinta prin programul „Prima Casa” ar trebui scutite de la plata impozitului pe cladire timp de 10 ani.

Cel putin asa sustin cei opt parlamentari, senatori si deputati, care au initiat un proiect legislativ in acest sens. Mai mult, ei au explicat ca o astfel de masura ar permite unui numar mult mai mare de familii sa-si achizitioneze o casa.

„Impactul financiar asupra bugetelor locale nu este semnificativ, dar pe termen mediu si lung aceasta masura va avea chiar un impact pozitiv, prin incurajarea familiilor in achizitionarea de noi locuinte”, se arata in expunerea de motive.

De asemenea, initiatorii au precizat ca astfel de scutiri fiscale sunt practicate de tari precum Franta, Belgia sau Marea Britanie.

Sursa: National
Pretul reabilitarii: 5 miliarde de euro si 120 de ani
Peste 1,4 milioane de apartamente construite înainte de anii ‘90 necesită lucrări urgente de anvelopare, consumul energetic al acestora fiind dublu faţă de o locuinţă similară din Uniunea Europeană.

În ritmul actual, în care autorităţile au capacitatea de a investi în reabilitarea termică a doar 25.000 de apartamente pe an, toate apartamentele din România vor fi reabilitate în 120 de ani.

Specialiştii avertizează că până în prezent, au fost efectuate lucrări de modernizare termică la doar 2% din locuinţe, în condiţiile în care programul naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe funcţionează, sub diverse forme de aproape zece ani.

Programul de reabilitare termică ar trebui simplificat pentru că „există riscul major ca unele lucrări executate îndoielnic să influenţeze negativ disponibilitatea cetăţenilor” de a utiliza oportunităţile de reabilitare termică, consideră Mihai Mereuţă, preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari „Habitat”.

Reabilitarea unui apartament-3.600 euro

„Apreciind o medie de cheltuieli de 3600 euro/apartament pentru executarea lucrărilor de reabilitare termică, necesarul de investiţii pentru cele 1,4 milioane de apartamente ce trebuie reabilitate de urgenţă este de circa 5 miliarde euro, din care 50 % din alocaţi de la bugetul stat, în limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinaţie în bugetul Ministerului Dezvoltării, adică 2,5 miliarde euro. Un procent de 30 % ar trebui să fie alocaţi din fonduri aprobate anual cu aceasta destinaţie în bugetele locale şi din alte surse legal constituite, inclusiv fonduri ale Uniunii Europene, adică 1,5 miliarde euro “, a declarat Mihai Mereuţă.

Diferenţa de 20%, adică 500 milioane de euro trebuie acoperiţi din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari şi din alte surse legal constituite, inclusiv fonduri ale Uniunii Europene.

În 2010, consiliile locale au comunicat un preţ mediu pe apartament reabilitat termic de 4.000 euro, în timp ce reprezentanţii Ministerului Dezvoltării discutau de un preţ mediu de 3.500 euro.

Cu toate acestea, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari au atenţionat că au existat situaţii în care facturile de reabilitare au fost „încărcate”, fiind communicate preţuri care depăşeau şi 10.000 de euro/ apartament.

Jumătate din blocuri, la categoria „urgenţă”

Potrivit estimărilor specialiştilor, mai mult de jumătate din blocurile construite înainte de 1985 necesită anvelopare termică, clădirile de locuit, energofage, în special cele construite din panouri prefabricate consumând o cantitate dublă de energie faţă de un imobil similar ca suprafaţă din Uniunea Europeană.

În România, peste 84.000 de locuinţe mutietajate se încadrează la aceată categorie, iar lucrările de anvelopare în cazul acestora sunt considerate urgente pentru a putea reduce uriaşele pierderi energetice.

Pentru a înţelege dimensiunile acestor pierderi, trebuie menţionat că în România, 40% din consumul de gaz are ca destinaţie sectorul rezidenţial. La demararea programului naţional de reabilitare termică, proprietarilor de apartamente li s-a promis o reducere a facturilor de întreţinere cu 40-50%.

Câte locuinţe au fost reabilitate termic până în prezent? Primele blocuri au fost reabilitate în anul 2000. În perioada 2009-2010, prin programul naţional au fost terminate încă 35 de blocuri. În total, atât prin programul naţional, dar şi prin alte demersuri s-a ajuns la circa 400 de imobile.

Priorităţile guvernanţilor

În 2011, s-au asigurat bani de la buget doar pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor din anul precedent. Şi pentru anul 2012, suma disponibilă nu ar ajunge decât tot pentru finalizarea unor lucrări. Cu toate acestea, premierul Emil Boc a declarat săptămâna trecută că reabilitarea termică a imobilelor este una din priorităţile Executivului.

Declaraţia a fost facută în condiţiile în care a fost declanşată procedura de solicitare către Comisia Europeana pentru realocarea unor fonduri europene în scopul reabilitării termice a blocurilor de locuit şi finalizării lucrărilor de infrastructură ce ţin de Coridorul IV şi de centurile oraşelor.

„Ne aşteptăm ca în urma realocării acestor fonduri să putem reabilita termic circa 5.000 de blocuri, ceea ce va însemna, pentru cetăţean, o factura mai mică şi, pentru economie, mai multe firme care vor avea de lucru în 2012″, a anunţat Emil Boc.

Realocarea de bani

După câteva zile, ministrul Dezvoltării Regionale a anunţat că s-a aprobat de către Comisia Europeană, realocarea sumei de 360 de milioane de euro de la alte programe operaţionale sectoriale pentru reabilitarea termică a clădirilor de locuit, aceasta suma fiind suficientă pentru reabilitarea a aproximativ 250.000 de apartamente la nivel naţional. Lucrările ar putea să înceapa în lunile mai-iunie 2012.

În schimb, reprezentanţii asociaţilor de proprietari consideră că programele administrate de catre Ministerul Dezvoltării (reabilitare termică, consolidare etc) trebuie compatibilizate cu Programele administrate de Ministerul Mediului („Casa verde”, vânzări de certificate verzi etc) deoarece obiectivele finale ale celor două initiaţive converg.

Din punct de vedere administrativ şi al eficienţei cheltuirii banului public, este important un management comun al celor două programe. De asemenea, din punct de vedere tehnic, integrarea soluţiilor de utilizare a energiei din surse regenerabile se poate face numai in acelaşi timp cu lucrările de reabilitare termică.

„Considerand că cinci ani este perioada optimă de realizare a reabilitării termice a celor 1,4 milioane de apartamente (adica aproximativ 280 de mii de apartamente / an) aflate într-o situaţie avansată de degradare, atunci bugetul anual ar trebui sa fie de aproximativ 500 de milioane de euro”, estimează preşedintele Ligii Habitat.

Sursa: Romania Libera
Piata imobiliara incepe 2012 cu o premiera - una neplacuta
Dezvoltatorul Alia Inmobiliaria a intrat în procedura concordatului preventiv. Compania are probleme cu achitarea datoriilor şi încearcă să scape de faliment.

Începutul acestui an marchează o premieră pentru piaţa imobiliară din România, în chiar prima săptămână a lui 2012, când un dezvoltator a cerut intrarea în procedura concordatului preventiv, ca măsură de protecţie în faţa creditorilor, care ar putea solicita intrarea în insolvenţă.

Firma Alia Inmobiliaria, dezvoltatorul unui complex imobiliar din apropierea Arcului de Triumf, a intrat în procedura concordatului preventiv şi încearcă o modalitate de a se înţelege cu creditorii.

Cererea firmei Alia Inmobiliaria de intrare în procedura concordatului preventiv, o premieră pe piaţa imobiliară din România, a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti pe 3 ianuarie. Instanţa a admis joi cererea şi deschiderea procedurii şi a desemnat drept conciliar provizoriu firma Pricewaterhouse Coopers Business Recovery Services IPURL.

“Ceea ce ne dorim este să găsim o altă soluţie împreună cu finanţatorii”, a declarat Tamara Marinescu, directorul de ţară al firmei Alia Inmobiliria, citată de Mediafax. Aceasta nu a oferit alte detalii.

Concordatul preventiv este o soluţie de protecţie împotriva deschiderii procedurii de insolvenţă de către creditori.

Astfel, ca şi în cazul insolvenţei, în procedura concordatului preventiv se suspendă executarea silită, valoarea datoriilor este îngheţată, iar contractele aflate în curs nu se blochează.

În schimb, debitorul păstrează controlul asupra afacerii sale şi beneficiază de ajutor specializat pentru restructurarea companiei. De asemenea, concordatul preventiv nu presupune insolvenţa şi se declanşează la cererea debitorului, fiind exprimarea voinţei acestuia, nu a creditorilor.

Concordatul preventiv este, practic, un contract încheiat între o firmă şi creditorii acesteia care deţin cel puţin două treimi din valoarea creanţelor acceptate şi necontestate, în baza unei înţelegeri amiabile.

Contractul de concordat preventiv cuprinde un plan de redresare a firmei în dificultate, care poate include restructurarea conducerii, reducerea personalului, înfiinţarea sau desfiinţarea unor sucursale sau puncte de lucru.

Din 2008 şi până în prezent s-au vândut doar jumătate din Alia Apartments

Alia Inmobiliaria, parte a grupului spaniol Alius, a finalizat în 2010 complexul imobiliar Alia Apartments, în care au fost construite trei blocuri totalizând 124 de apartamente, în urma unei investiţii de 50 de milioane de euro.

UniCredit Group a finanţat proiectul cu 25 de milioane de euro. Din 2008, de la începerea vânzării locuinţelor şi până în prezent, firma a reuşit să vândă jumătate din apartamentele din complex. Preţurile medii de vânzare ale locuinţelor erau în octombrie 2010 de 2.000-2.500 de euro/mp.

Cea mai scumpă locuinţă în complex este un duplex de 617 metri pătraţi, care la finalizarea proiectului era scos la vânzare la un preţ de circa două milioane de euro.

Apartamentele au suprafeţe cuprinse între 65 de metri pătraţi şi circa 300 de metri pătraţi, cu excepţia duplexului de şase camere, care are 617 metri pătraţi, situat la etajul 20 al celei mai înalte clădiri din complex. La etajele superioare ale clădirilor se găsesc duplexuri, fiecare cu piscină proprie.

Locuinţele sunt scoase la vânzare la preţuri care variază în funcţie de clădirea în care se află, de orientare, de mărime, de poziţionarea în clădire.

Grupul Alius are activităţi pe piaţa imobiliară din Spania şi Statele Unite ale Americii, unde a dezvoltat clădiri de birouri, de locuinţe şi spaţii comerciale. Compania mai deţine două terenuri în Bucureşti, în Floreasca şi în apropiere de DN1, unde se pot construi în total proiecte de aproape 100.000 de metri pătraţi.

Proiectul Alia Apartments este primul de pe piaţa din România al grupului spaniol, şi este dezvoltat în parteneriat cu firma românească Aayles, de la care Alius a cumpărat terenul aferent complexului.

Sursa: Curierul National
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate