HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Constructii
VILCON SRL SANTANA
Str. ARADULUI nr. 87 BIS Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VILE BEVERLY HILLS SRL ARAD
Str. TRAIAN MOSOIU nr. 1-7, bl.D, sc. C, ap. 10 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VINCZE CONSTRUCT SRL FANTANELE
nr. 287 0257456269 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VIO-MARIS PRODUCT CONSTRUCT SRL PANCOTA
Str. VASILE GOLDIS nr. 100 057/466564 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VIOGIM CONSTRUCT SRL ARAD
Str. EGALITATII nr. 5 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VIOMAR HOUSE CONSTRUCT SRL ARAD
Cart. MICALACA Bl. 365, ap. 23 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VITAL SRL ARAD
Str. COCORILOR nr. 17A Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VLADCOM COMPANY SRL ARAD
Str. CEAHLAU nr. 24 A Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VLASINII SRL ARAD
Str. MIRCEA VODA nr. 24.A 057/274767 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VOSS CLASS INVEST SRL ARAD
B-dul GEN.VASILE MILEA nr. 55-57, ap. 3 0257306035 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VOSS CONSTRUCT SRL ARAD
Str. COCORILOR nr. 64 0257306035 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VOSS SRL ARAD
Str. GEN. PRAPORGESCU nr. 9, ap. 5 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WALDEMAR CONSTRUCT SRL FRUMUSENI
nr. 526 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WANLUK SRL SEBIS
Str. SOMESULUI nr. 16 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WEGA N.P.K. SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. Z22 SCB, ap. 7 0257271364 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WEGA SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. Z 22, sc. B, ap. 7 0257271364 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WEST HOUSE SRL ARAD
Str. LILIAC nr. 13 0745372072 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WEST UTIL CONS SRL PECICA
Str. 408 nr. 10 0257468336 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WEU CONSTRUCT IMPEX SRL LIVADA
nr. 70 0257381068 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WIZARD CONSTRUCT SRL CHISINEU-CRIS
Str. ARGESULUI nr. 12 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
Atentie! Cresc preturile imobiliare!
Raportul de monitorizare imobiliara al lunii martie, realizat de anunturiparticulari.ro , dezvaluie o adevarata surpriza. Dupa o perioada indelungata in care trendul descendent al pretului imobilelor si-a pus amprenta pe piata imobiliara, iata ca a venit si momentul in care lucrurile incep sa se stabilizeze.

Pentru prima data in ultimii doi ani, timp in care s-au inregistrat deprecieri masive ale valorilor locuintelor, iata ca in martie 2010 preturile imobilelor incep din nou sa creasca. Pragul minim al preturilor se pare ca a fost deja atins, si in momentul de fata asistam la o crestere total neasteptata a preturilor.

Daca in luna februarie, pretul mediu solicitat de catre proprietarii interesati sa-si vanda o garsoniera era de 42303 euro, iata ca pretul mediu al lunii martie a crescut usor pana la 43060 euro. Cresterea de 1.79% reprezinta o premiera a acestor ultimi doi ani, si ne duce cu gandul la o posibila revenire a echilibrului pietei.

O alta crestere notabila a fost reperata in cazul apartamentelor de doua camere, pretul acestora crescand cu 2.64% fata de luna precedenta, pana la un pret mediu de 68145 euro, fata de 66395 euro, pretul lunii februarie.

Apartamentele cu 3 camere sunt singurele de pe piata care si-au pastrat trendul descendent, pretul lunii martie atingand nivelul de 92803 euro, fata de 94228 euro - pretul lunii precedente, ceea ce denota o scadere cu 1.51 % a pretului mediu solicitat initial de proprietari.

Revenind la cresteri neasteptate, putem remarca de asemenea diferenta considerabila de 4.34% in plus a pretului mediu solicitat pentru apartamentele cu 4 camere. Se atinge in luna martie un pret mediu de 118826 euro, fata de 113887 euro in luna precedenta.

Cat despre numarul ofertelor de pe piata, putem spune ca acesta a crescut cu aproape 50% fata de luna precedenta. Numarul cel mai mare de oferte s-a inregistrat la apartamentele cu 2 camere. Acesta a crescut de la 661 la 941 in doar o luna si este urmat de numarul apartamentelor cu 3 camere, ajuns la 684 de la 524 in februarie. Numarul garsonierelor scoase la vanzare in martie a fost de 486, cu 74 mai multe decat in februarie, iar cel al apartamentelor de 4 camere a fost de 205, cu 55 mai multe fata de luna precedenta.

Ne putem astepta deja la o rata crescatoare a valorilor imobiliare?

Raspunsul la aceasta intrebare se poate contura urmarind evolutia pe ultimii doi ani a situatiei. Asa cum luna martie a anului 2008 a fost luna decisiva in care a inceput procesul de scadere drastica a preturilor, in acelasi fel, luna martie a anului 2010 poate fi luna in care putem spune ca preturile s-au stabilizat. Cum vor fi preturile luna viitoare nu poate nimeni sa stie, dar cu siguranta nu vom mai asista nici la cresteri spectaculoase, dar nici la scaderi dramatice de preturi.

Anunturiparticulari.ro a fost lansat in anul 2001 de compania Agentie.NET si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe internet. AgentieNET detine metodologia necesara pentru verificarea tuturor ofertelor imobiliare ce apar pe piata. Fiecare oferta imobiliara care apare in Bucuresti este verificata de catre operatorii AgentieNET.
Ghidul cumparatorului
1. Nu va grabiti - ALEGEREA UNEI PROPRIETATI IMOBILIARE CERE TIMP
Niciodata nu este bine sa va opriti asupra unei proprietati imobiliare inainte de a observa cel putin trei, patru saptamani ce se intampla in general pe piata imobiliara pentru a va informa bine asupra preturilor si tendintelor de pe piata. Este bine sa vorbiti cu mai multi proprietari si sa va sfatutiti cu un agent imobiliar pentru a putea analiza nivelul preturilor din acel moment.

2. Agentiile imobiliare
Desi nu este obligatoriu, sfatul nostru este sa apelati la o agentie imobiliara si va veti simplifica viata.

De ce este bine sa apelati la o agentie imobiliara?
Pentru ca zi de zi au de a face cu proprietari si oferte imobiliare. Un agent imobiliar experimentat va va spune ce case sunt de vanzare, la ce preturi, ce anume trebuie sa verificati la o casa, va da informatii despre amplasament, despre zona, despre vecinatati, despre documentatia care trebuie stransa pentru actele de vanzare cumparare, daca are sau nu casa ipoteca, cine are dreptul sa o vanda si multe alte lucruri foarte importante.

3. Cum alegeti o agentie imobiliara?
In primul rand, agentia trebuie sa fie usor de identificat. Firma trebuie sa aiba un sediu fix, sa fie semnalizata (cu firma la intrare), sa aiba un birou amenajat ca punct de lucru cu publicul, cu secretariat, dar si o sala de negocieri, in care se poate discuta in particular cu clientii amanuntele legate de plata, bani, confidentialitate, etc. Este bine ca agentia sa fie afiliata unei uniuni profesionale, unde sa-i puteti verifica activitatea, daca a avut sau nu abateri si daca este acreditata. Totusi, nu este obligatorie acreditarea. Este de notorietate faptul ca multe agentii se lauda ca sunt membrii fondatori ai UNAI, dar de fapt aceasta (UNAI) nici nu mai exista.
Credem ca pana la urma cel mai important factor este increderea pe care v-o inspira oamenii din agentia respectiva.

4. Agentul imobiliar
Activitatea agentului imobiliar si a agentiei imobiliare sunt reglementate de legea privind infintarea societatilor comerciale si OG3/2000 privind activitatea si obligatiile legale ale agentului imobiliar. Din pacate aceasta este oarecum nelucrativa in sensul ca este plina de confuzii si lipsita de coerenta unei legi care in fond reglementeaza o activitate economica cu implicatii profunde.

In practica, agentiile imobiliare respectabile au adoptat codul de etica si practica corecta, astfel incit Dvs. sa puteti sa va rezolvati problema imobiliara in siguranta, rapid si profesional.

Practica pietei imobiliare din Bucuresti a impus asa numitul agent imobiliar dublu care poate reprezenta atit cumparatorul, cit si vinzatorul. Reprezentarea de catre o agentie dubla cere cunoasterea si consimtamintul ambelor parti, vinzatorul si cumparatorul. De fapt, agentul dublu se angajeaza sa serveasca interesele ambelor parti. Acest lucru se intimpla pe toata durata desfasurari tranzactiei. Comisionul agentului imobiliar este platit atat de vanzator cit si de cumparator. Cuantumul comisionului este de obicei situat intre 4-6% si impartit intre vanzator si cumparator. La inchirieri comisiunul se situeaza in jurul valorii chiriei pe o luna. Daca lucrati cu un agent, aveti doua optiuni: puteti lucra cu un agent in regim de contract de intermediere exclusiv sau puteti lucra cu un agent in regim de contract de intermediere deschis.

5. Atentie la transferul legal al proprietatii
Actul se incheie numai la notar
Cumpararea unui bun imobil trebuie facuta cu act autentic, adica printr-un act incheiat la notariat, cu respectarea prevederilor legale.
La notariat, vanzatorul trebuie sa prezinte actele lui de proprietate, dovada ferma ca imobilul nu este grevat de sarcini, de datorii, ca nu a fost vandut anterior. Inaintea prezentarii la notariat, partile, respectiv vanzatorul si cumparatorul, trebuie sa cada de acord cu unele probleme de amanunt, pentru a evita unele discutii in fata notarului (pretul stabilit, cine va plati taxele de timbru si cele notariale, in ce conditii va intra noul proprietar in posesia imobilului etc).
Cine semneaza actele
Chiar daca redactarea actului se face de catre notar sau avocat, este recomandabil ca partile sa se uite atent pe document. Se impune - atunci cand cel care vinde este casatorit - ca ambii soti sa semneze actul, deoarece toate bunurile dobandite de soti in timpul mariajului sunt comune. Daca vanzarea se face de catre unul dintre soti, fara stirea si asentimentul celuilalt, actul, desi incheiat in fata notarului, poate fi atacat in justitie si anulat.
Atentie la pretul din contract
Un element important al actului de vanzare-cumparare il constituie pretul.
De foarte multe ori, in dorinta de a plati taxe mai mici, partile cad de acord sa treaca un pret mai mic decat cel stabilit. Acest lucru nu este insa de fiecare data in interesul partilor. De exemplu, in cazul in care va mai avea loc un proces facut de cineva care revendica o calitate de proprietar asupra casei, lucrurile devin complicate. Daca instanta de judecata va dispune pe baza probelor administrate anularea actului autentic de vanzare-cumparare, atunci in mod firesc, cumparatorul are dreptul sa-si primeasca suma platita drept pret trecuta in contract. Pe de alta parte, vanzatorul poate avea si el necazuri cu ocazia declararii unui pret mai mic. Este posibil ca la un moment dat cumparatorul sa pretinda ca a platit o suma mai mare decat s-a convenit ca pret al vanzarii.
Atentie la clauza eliberarii
In practica, se intalnesc multe situatii cand se fixeaza o data certa, dar vanzatorul nu paraseste imobilul, iar in lipsa de precizari clare in actul de vanzare, se ajunge chiar la procese, la amanari lungi si obositoare, la nervi, etc.
Cereti garantii explicite
In contract, vanzatorul trebuie sa garanteze ca imobilul nu este grevat de servituti sau alte sarcini ori ca nu a mai fost vandut si altuia. Lumea imobiliara autohtona a fost in ultimii ani zguduita de o serie intreaga de scandaluri pornite de la faptul ca escrocii, cu complicitatea notarilor, au dat tepe de miliarde. Pentru a se evita asemenea situatii, este bine ca dosarul de vanzare-cumparare sa fie complet. Acesta va contine, pe langa contractul propriu-zis, dovada inscrierii in cartea funciara (dupa ce in prealabil s-a obtinut un numar cadastral) si certificatul fiscal (obtinut de la administratia financiara).
E bine sa aveti martori
E bine ca la notariat cumparatorul sa fie insotit de inca o persoana sau doua. Acestea, recomandabil sa nu fie rude apropiate, pot fi citate ca martori daca vreodata vanzatorul ar incerca rasturnarea actului.
Fii in continuare precaut
Odata incheiat contractul de vanzare-cumparare, oricine poate fi sigur ca este proprietar. Masurile de precautie nu trebuie sa lipseasca totusi. Cumparatorul sa se asigure ca cel care i-a vandut casa, i-a remis toate actele de proprietate (contract de vanzare-cumparare, certificat de mostenitor, act de donatie etc). De asemenea, tot la notariat va trebui trecuta transcrierea, inregistrarea proprietatii pe numele cumparatorului. Ultimul drum va fi facut la administratia financiara, unde se va cere trecerea rolului imobilului pe numele noului proprietar.
Succes la cumparaturi!
„Investitorii“ din imobiliare inca spera sa cumpere cu 1 leu si sa vanda imediat cu 2 lei
Unii investitori au încă tendința speculativă de a aștepta oferte pe care să le cumpere cu un leu și să le vândă a doua zi cu doi lei, dar astfel de oportunități nu vor mai apărea, a declarat, ieri, directorul general al DTZ Echinox, Mihnea Șerbănescu.

„În mare s-a oprit declinul pieței imobiliare, vor mai fi sincope, dar nu vom mai vedea scăderi majore. Revenirea trebuie să vină din factorul psihologic, pentru că există o lipsa de încredere. Pe de altă parte, există încă tendința speculativă a capitalului, de a sta în expectativă, pentru oferte pe care să le cumpere cu un leu și să le vândă mâine cu 2 lei. Nu cred că vor mai apărea astfel de oportunități“, a spus Șerbă­nescu, la un seminar.
În opinia sa, revenirea pieței depinde de investitori, de dezvoltatori și de bănci.

„Criza se va sfârși până la urmă, iar România va reveni pe creștere. Nu trebuie să privim business-ul de pe azi pe mâine, să așteptăm câștig fără efort, fără a aduce valoare adăugată, de la o zi la alta“, a adăugat Șerbănescu

Sursa: Curentul
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate