HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Constructii
VILCON SRL SANTANA
Str. ARADULUI nr. 87 BIS Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VILE BEVERLY HILLS SRL ARAD
Str. TRAIAN MOSOIU nr. 1-7, bl.D, sc. C, ap. 10 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VINCZE CONSTRUCT SRL FANTANELE
nr. 287 0257456269 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VIO-MARIS PRODUCT CONSTRUCT SRL PANCOTA
Str. VASILE GOLDIS nr. 100 057/466564 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VIOGIM CONSTRUCT SRL ARAD
Str. EGALITATII nr. 5 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VIOMAR HOUSE CONSTRUCT SRL ARAD
Cart. MICALACA Bl. 365, ap. 23 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VITAL SRL ARAD
Str. COCORILOR nr. 17A Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VLADCOM COMPANY SRL ARAD
Str. CEAHLAU nr. 24 A Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VLASINII SRL ARAD
Str. MIRCEA VODA nr. 24.A 057/274767 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VOSS CLASS INVEST SRL ARAD
B-dul GEN.VASILE MILEA nr. 55-57, ap. 3 0257306035 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VOSS CONSTRUCT SRL ARAD
Str. COCORILOR nr. 64 0257306035 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VOSS SRL ARAD
Str. GEN. PRAPORGESCU nr. 9, ap. 5 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WALDEMAR CONSTRUCT SRL FRUMUSENI
nr. 526 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WANLUK SRL SEBIS
Str. SOMESULUI nr. 16 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WEGA N.P.K. SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. Z22 SCB, ap. 7 0257271364 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WEGA SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. Z 22, sc. B, ap. 7 0257271364 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WEST HOUSE SRL ARAD
Str. LILIAC nr. 13 0745372072 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WEST UTIL CONS SRL PECICA
Str. 408 nr. 10 0257468336 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WEU CONSTRUCT IMPEX SRL LIVADA
nr. 70 0257381068 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WIZARD CONSTRUCT SRL CHISINEU-CRIS
Str. ARGESULUI nr. 12 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
Scad preturile proprietatilor imobiliare de pe Valea Prahovei
Agenţia imobiliară Mervani a realizat un raport de piaţă bazat pe cele 1.688 de proprietăţi imobiliare (locuinţe, terenuri, spaţii comerciale) pe care le gestionează în Azuga, Băneşti, Bran, Breaza, Brebu, Buşteni, Câmpina, Comarnic, Cornu, D.N. 1, Mislea, Poiana Câmpina, Predeal, Proviţa, Râşnov, Sinaia, Telega, Sotrile, Tohanu Nou, Urleta şi Valea Doftanei.

Conform acestui studiu, preţul mediu/mp al celor 196 de apartamente cu două şi trei camere din blocurile vechi din Azuga, Breaza, Buşteni, Câmpina, Predeal, Poiana Câmpina şi Sinaia este de 1.108 euro, extremele fiind 792 (Poiana Câmpina) şi 1.435 de euro (Predeal).

Locuinţe

În ceea ce priveşte cele 28 de garsoniere din blocurile din Azuga, Breaza, Câmpina, Predeal şi Sinaia ele au un preţ mediu de 1.185 de euro/mp, începând de la 993 (Câmpina) şi până la 1.410 euro/mp (Predeal).

„Preţul mai mare al garsonierelor în raport cu apartamentele se justifică, în primul rând, prin oferta extrem de limitată în cazul garsonierelor şi cererea destul de mare pe această categorie de imobile.

Atât garsonierele, cât şi apartamentele situate în blocurile mai vechi de anul 2000 sunt în continuare pe un trend descendent din punct de vedere al cererii, ceea ce presupune şi un trend de scădere continuă a preţurilor la această categorie de imobile”, susţin reprezentanţii Mervani.

Apartamentele din vile vechi sunt o categorie separată şi au un preţ mediu/mp de 802 euro, fiind disponibile în Azuga, Breaza, Buşteni, Câmpina, Comarnic, Cornu, Predeal şi Sinaia. Preţul cel mai mic îl găsim în Comarnic (267 de euro/mp), iar cel mai mare în Predeal (1.612 euro/mp). Se pare că cererea pentru astfel de proprietăţi este din ce în ce mai mare, fapt care duce la o moderare a reducerii preţurilor şi la stimularea interesului dezvoltatorilor pentru acest segment.

Cea mai mare ofertă a companiei este cea de case/vile (450) aflate în 17 dintre cele 21 de localităţi unde activează. Singurele care nu acoperă acest segment sunt D.N. 1, Tohanu Nou, Urleta şi Râşnov. Astfel, preţul lor mediu este de 827 de euro/mp, campionii extremelor fiind Mislea cu 304 euro/mp şi Predeal cu 1.238 de euro/mp (valori care includ şi preţul terenului aferent). Numărul mediu de camere este de şase, suprafaţa medie a locuinţelor este de 239 mp, iar cea medie a terenului este de 922 mp.

Terenuri

Singurul tip de proprietate imobiliară pe care le oferă Mervani în toate cele 21 de localităţi este terenul intravilan. Preţul mediu al celor 711 terenuri intravilane este de 65 de euro/mp, minimul fiind înregistrat în Misela (14 euro/mp), iar maximul în Sinaia (221 de euro/mp). Suprafaţa medie a loturilor oferite de companie este de 3.577 mp cu o deschidere medie de 32 m. În acelaşi timp, loturi extravilane sunt oferite doar în Băneşti, Brebu, Câmpina, Comarnic, Cornu, D.N. 1, Poiana Câmpina, Predeal, Râşnov, Sinaia, Telega şi Urleta. Cele 46 de terenuri extravilane au un preţ mediu de 21 de euro/mp, o suprafaţă medie de 9.732 mp şi o deschidere medie de 51 m. Cel mai mic preţ poate fi obţinut în Telega (7 euro/mp), iar cel mai mare în Predeal (80 de euro/mp).

Consideraţii generale

Făcând o comparaţie între valorile înregistrate în trei perioade de timp (2003-2005, 2006-2008 şi 2009-2010), cei de la Mervani constată o creştere a preţurilor medii între primele două perioade: peste 8% la apartamente, mai mult de 10% la garsoniere, 6% la case/vile şi 7% la terenuri.

În schimb, între ultimele două perioade valorile medii sunt în scădere cu: 16% la apartamente, peste 19% la garsoniere, 2% la case/vile şi 7% la terenuri. „Trendul actual general în ceea ce priveşte preţul de vânzare al imobilelor de pe Valea Prahovei este unul de scădere uşoară cu accente de stabilizare. În afara apartamentelor şi a garsonierelor care prezintă o tendinţă de scădere continuă, casele şi vilele au deja o bună perioadă de stabilitate. Terenurile îşi consolidează permanent poziţia de cea mai căutată categorie imobiliară din piaţă şi, astfel, fluctuaţia preţului este dată de sezonalitatea cererii”, afirmă reprezentanţii Mervani.

Tot ei sesizează o tendinţă interesantă a pieţei din punct de vedere al diferenţei dintre preţurile solicitate şi cele finale: „Un aspect extrem de important evidenţiat în ultima perioadă de timp, în ceea ce priveşte tranzacţionarea tuturor categoriilor de imobile, este indicele de negociere ce apare în momentele anterioare semnării precontractelor, indice care a crescut la aproximativ 15% din valoarea iniţială solcitată în raport cu un procent mediu de 5-6% cât era în perioada 2006-2008.”.
Pretul reabilitarii: 5 miliarde de euro si 120 de ani
Peste 1,4 milioane de apartamente construite înainte de anii ‘90 necesită lucrări urgente de anvelopare, consumul energetic al acestora fiind dublu faţă de o locuinţă similară din Uniunea Europeană.

În ritmul actual, în care autorităţile au capacitatea de a investi în reabilitarea termică a doar 25.000 de apartamente pe an, toate apartamentele din România vor fi reabilitate în 120 de ani.

Specialiştii avertizează că până în prezent, au fost efectuate lucrări de modernizare termică la doar 2% din locuinţe, în condiţiile în care programul naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe funcţionează, sub diverse forme de aproape zece ani.

Programul de reabilitare termică ar trebui simplificat pentru că „există riscul major ca unele lucrări executate îndoielnic să influenţeze negativ disponibilitatea cetăţenilor” de a utiliza oportunităţile de reabilitare termică, consideră Mihai Mereuţă, preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari „Habitat”.

Reabilitarea unui apartament-3.600 euro

„Apreciind o medie de cheltuieli de 3600 euro/apartament pentru executarea lucrărilor de reabilitare termică, necesarul de investiţii pentru cele 1,4 milioane de apartamente ce trebuie reabilitate de urgenţă este de circa 5 miliarde euro, din care 50 % din alocaţi de la bugetul stat, în limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinaţie în bugetul Ministerului Dezvoltării, adică 2,5 miliarde euro. Un procent de 30 % ar trebui să fie alocaţi din fonduri aprobate anual cu aceasta destinaţie în bugetele locale şi din alte surse legal constituite, inclusiv fonduri ale Uniunii Europene, adică 1,5 miliarde euro “, a declarat Mihai Mereuţă.

Diferenţa de 20%, adică 500 milioane de euro trebuie acoperiţi din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari şi din alte surse legal constituite, inclusiv fonduri ale Uniunii Europene.

În 2010, consiliile locale au comunicat un preţ mediu pe apartament reabilitat termic de 4.000 euro, în timp ce reprezentanţii Ministerului Dezvoltării discutau de un preţ mediu de 3.500 euro.

Cu toate acestea, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari au atenţionat că au existat situaţii în care facturile de reabilitare au fost „încărcate”, fiind communicate preţuri care depăşeau şi 10.000 de euro/ apartament.

Jumătate din blocuri, la categoria „urgenţă”

Potrivit estimărilor specialiştilor, mai mult de jumătate din blocurile construite înainte de 1985 necesită anvelopare termică, clădirile de locuit, energofage, în special cele construite din panouri prefabricate consumând o cantitate dublă de energie faţă de un imobil similar ca suprafaţă din Uniunea Europeană.

În România, peste 84.000 de locuinţe mutietajate se încadrează la aceată categorie, iar lucrările de anvelopare în cazul acestora sunt considerate urgente pentru a putea reduce uriaşele pierderi energetice.

Pentru a înţelege dimensiunile acestor pierderi, trebuie menţionat că în România, 40% din consumul de gaz are ca destinaţie sectorul rezidenţial. La demararea programului naţional de reabilitare termică, proprietarilor de apartamente li s-a promis o reducere a facturilor de întreţinere cu 40-50%.

Câte locuinţe au fost reabilitate termic până în prezent? Primele blocuri au fost reabilitate în anul 2000. În perioada 2009-2010, prin programul naţional au fost terminate încă 35 de blocuri. În total, atât prin programul naţional, dar şi prin alte demersuri s-a ajuns la circa 400 de imobile.

Priorităţile guvernanţilor

În 2011, s-au asigurat bani de la buget doar pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor din anul precedent. Şi pentru anul 2012, suma disponibilă nu ar ajunge decât tot pentru finalizarea unor lucrări. Cu toate acestea, premierul Emil Boc a declarat săptămâna trecută că reabilitarea termică a imobilelor este una din priorităţile Executivului.

Declaraţia a fost facută în condiţiile în care a fost declanşată procedura de solicitare către Comisia Europeana pentru realocarea unor fonduri europene în scopul reabilitării termice a blocurilor de locuit şi finalizării lucrărilor de infrastructură ce ţin de Coridorul IV şi de centurile oraşelor.

„Ne aşteptăm ca în urma realocării acestor fonduri să putem reabilita termic circa 5.000 de blocuri, ceea ce va însemna, pentru cetăţean, o factura mai mică şi, pentru economie, mai multe firme care vor avea de lucru în 2012″, a anunţat Emil Boc.

Realocarea de bani

După câteva zile, ministrul Dezvoltării Regionale a anunţat că s-a aprobat de către Comisia Europeană, realocarea sumei de 360 de milioane de euro de la alte programe operaţionale sectoriale pentru reabilitarea termică a clădirilor de locuit, aceasta suma fiind suficientă pentru reabilitarea a aproximativ 250.000 de apartamente la nivel naţional. Lucrările ar putea să înceapa în lunile mai-iunie 2012.

În schimb, reprezentanţii asociaţilor de proprietari consideră că programele administrate de catre Ministerul Dezvoltării (reabilitare termică, consolidare etc) trebuie compatibilizate cu Programele administrate de Ministerul Mediului („Casa verde”, vânzări de certificate verzi etc) deoarece obiectivele finale ale celor două initiaţive converg.

Din punct de vedere administrativ şi al eficienţei cheltuirii banului public, este important un management comun al celor două programe. De asemenea, din punct de vedere tehnic, integrarea soluţiilor de utilizare a energiei din surse regenerabile se poate face numai in acelaşi timp cu lucrările de reabilitare termică.

„Considerand că cinci ani este perioada optimă de realizare a reabilitării termice a celor 1,4 milioane de apartamente (adica aproximativ 280 de mii de apartamente / an) aflate într-o situaţie avansată de degradare, atunci bugetul anual ar trebui sa fie de aproximativ 500 de milioane de euro”, estimează preşedintele Ligii Habitat.

Sursa: Romania Libera
“Prima casa” continua pana in toamna lui 2012
Există suficiente fonduri pentru ca programul guvernamental “Prima casă” să continue cel puţin până în luna septembrie a anului viitor, în condiţiile în care potenţialii doritori depun câte 80-90 de dosare pe zi, a declarat, ieri, Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Potrivit oficialului, până în prezent, din 52.000 de contracte încheiate doar 35 au avut nevoie de plăţi din partea Fondului.

Programul “Prima casă” a demarat în anul 2009 şi a ajuns, în prezent, la a patra fază a sa.

În această etapă, creditul pe care îl contractează clientul este garantat în proporţie de 50% de FNGCIMM şi de 50% de instituţia care dă împrumutul.

Clientul achită Fondului un comision de gestiune în valoare de 0,49% aplicat la jumătate din valoarea creditului.

Potrivit BCR, valoarea medie a unui împrumut prin “Prima casă 4″ este de 38.500 de euro, în scădere de la 41.200 euro, cât era la începutul programului.

Sursa: Evenimentul Zilei
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate