HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Constructii
VILCON SRL SANTANA
Str. ARADULUI nr. 87 BIS Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VILE BEVERLY HILLS SRL ARAD
Str. TRAIAN MOSOIU nr. 1-7, bl.D, sc. C, ap. 10 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VINCZE CONSTRUCT SRL FANTANELE
nr. 287 0257456269 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VIO-MARIS PRODUCT CONSTRUCT SRL PANCOTA
Str. VASILE GOLDIS nr. 100 057/466564 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VIOGIM CONSTRUCT SRL ARAD
Str. EGALITATII nr. 5 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VIOMAR HOUSE CONSTRUCT SRL ARAD
Cart. MICALACA Bl. 365, ap. 23 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VITAL SRL ARAD
Str. COCORILOR nr. 17A Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VLADCOM COMPANY SRL ARAD
Str. CEAHLAU nr. 24 A Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VLASINII SRL ARAD
Str. MIRCEA VODA nr. 24.A 057/274767 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VOSS CLASS INVEST SRL ARAD
B-dul GEN.VASILE MILEA nr. 55-57, ap. 3 0257306035 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VOSS CONSTRUCT SRL ARAD
Str. COCORILOR nr. 64 0257306035 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
VOSS SRL ARAD
Str. GEN. PRAPORGESCU nr. 9, ap. 5 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WALDEMAR CONSTRUCT SRL FRUMUSENI
nr. 526 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WANLUK SRL SEBIS
Str. SOMESULUI nr. 16 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WEGA N.P.K. SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. Z22 SCB, ap. 7 0257271364 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WEGA SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. Z 22, sc. B, ap. 7 0257271364 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WEST HOUSE SRL ARAD
Str. LILIAC nr. 13 0745372072 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WEST UTIL CONS SRL PECICA
Str. 408 nr. 10 0257468336 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WEU CONSTRUCT IMPEX SRL LIVADA
nr. 70 0257381068 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
WIZARD CONSTRUCT SRL CHISINEU-CRIS
Str. ARGESULUI nr. 12 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
Prima casa 4: BCR a acordat credite in valoare de peste 200 de milioane de euro
Banca Comercială Română (BCR) a acordat, până în prezent, credite în valoare de peste 200 milioane euro în cadrul programului guvernamental Prima Casă 4, valoarea medie a unui împrumut din acest program fiind de 38.500 euro, a anunţat miercuri banca.

BCR a început creditarea în cadrul programului Prima Casă 4 pe 6 iunie 2011, fiind prima bancă din România ce s-a înscris în această etapă a programului.

“Ritmul de acordare al creditelor Prima Casă este mult mai accelerat în etapa a 4-a în comparaţie cu etapele anterioare. Dacă dupa primele cinci luni ale primei etape a programului (Prima Casă 1) erau acordate peste 3.700 credite, după primele cinci luni ale etapei a 4-a (Prima Casă 4) sunt acordate deja un număr de peste 5.350 credite”, se arată în comunicat.

Până în prezent, BCR a acordat peste 20.000 credite în cele patru etape ale Programului Prima Casă, volumul acestor credite fiind de aproximativ 800 milioane euro.

Valoarea medie a unui împrumut din programul Prima Casă 4 este de 38.500 euro, în scădere faţă de prima etapă a programului, când valoarea medie a fost de 41.200 EUR.

În plus, valoarea medie a avansului plătit de către clienţi pentru achiziţionarea primei lor locuinţe a fost de 11%. Clienţii au beneficiat astfel de condiţiile preferenţiale de dobândă şi avans acordate prin intermediul programului.

În ceea ce priveşte profilul clienţilor beneficiari ai creditelor acordate pentru Prima Casă 4, aceştia sunt bărbaţi tineri (25-34 ani) cu studii superioare (absolvenţi de universitate) fără copii în întreţinere. În ceea ce priveşte starea civilă, beneficiarii creditelor Prima Casă 4 sunt în proporţie de 45% căsătoriţi.

Poate beneficia de credit Prima Casă 4 orice persoană fizică care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia, nici o locuinţă, indiferent de modul şi momentul în care a fost dobândită, sau care deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 metri patrati.

Creditul este garantat parţial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garanţia emisă de FNGCIMM, în numele si în contul statului, având valoare determinată, iniţial egală cu 50% din valoarea creditului acordat.

Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finanţării garantate - deci la jumătate din valoarea acordată a creditului.

De asemenea, şi beneficiarii creditelor obţinute în primele trei etape ale programului vor plăti un comision de gestiune mai mic decât în anii anteriori - deoarece procentul de 0.49% se aplică la jumătate din valoarea soldului garanţiei şi nu la soldul integral ca în anii anteriori.

În cazul în care clientul solicită din partea FNGCIMM o promisiune de garantare, va plăti un comision unic de analiză a promisiunii de garantare de 0.15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de construcţie, dar nu mai mult de 18 luni.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 668 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor cu peste 10.000 de locuitori din întreaga ţară.

Sursa: Money.ro
Chinezii au facut-o din nou: Cladire cu 30 de etaje, construita in 15 zile
Compania de construcţii chineză Broad Group a construit un hotel de 30 de etaje în 15 zile, după ce tot anul trecut, aceştia au terminat un alt hotel de 15 etaje în doar şase zile.

Hotelul de 30 de etaje a fost ridicat în doar 360 de ore între Crăciun şi Revelion şi poate rezista la cutremure de mare magnitudine.

Cei care se întreabă cum este posibil acest lucru, trebuie să ştie că asiaticii folosesc module prefabricate care oferă pe lângă avantajul timpului redus şi o siguranţă mai mare.

Anul trecut, muncitorii de la Broad Group au reuşit să contruiască un hotel de 15 etaje în doar şase zile. Ark Hotel a fost ridicat în localitatea Changsha, capitala provinciei Hunan, aflată în zona de centru-sud a Chinei. Ambele hoteluri pot rezista la cutremure de 9 grade pe scara Richter.

Sursa: Capital
Dictionar Imobiliar
* ANTECONTRACT - conventia prin care una din parti sau ambele parti se obliga sa incheie in viitor un anumit contract al carui continut esential este determinat in prezent. Este deci un acord de vointa prealabil perfectarii altui contract, acord ce are ca obiect asumarea obligatiei de a face, adica de a perfecta ulterior contractul promis, in conditiile convenite prin respectivul acord prealabil.

* AFINI - persoane intre care exista legatura de afinitate. Sunt sotul si rudele celuilalt sot. Nu sunt nici sotii intre ei si nici rudele unuia dintre soti cu rudele celuilalt sot. (Afinitate-termen ce desemneaza legatura juridica, derivata din casatorie, in ce priveste raporturile dintre oricare dintre soti si rudele celuilalt sot.)

* CADASTRU - sistem unitar si obligatoriu de evidenta tehnica, economica si juridica prin care se realizeaza identificarea, inregistrarea, reprezentarea pe harti si planuri cadastrale a tuturor terenurilor, precum si a celorlalte bunuri imobile de pe intreg teritoriul tarii, indiferent de destinatia lor de proprietate.

* CARTE FUNCIARA - inscris oficial reprezentand unitatea de baza in sistemul de publicitate imobiliara in cadrul caruia evidenta se tine pe imobile si nu pe proprietari. C.F se intocmeste in mod distinct pentru fiecare imobil si cuprinde mentiuni despre toate actele translative sau constitutive de drepturi in privinta imobilului respectiv. Se intocmeste si se numeroteaza pe localitati.

* CAPACITATE DE FOLOSINTA (capacitate subiectivala) A PERSOANEI FIZICE - expresie ce desemneaza aptitudinea individului de a avea drepturi si obligatii. Prin acest concept se exprima calitatea omului de a fi subiect de drept sau. In alti termeni, aptitudinea sa de a fi titular de drepturi si obligatii.

* CAPACITATEA DE FOLOSINTA A PERSOANEI JURIDICE - aptitudinea generala si abstracta a persoanei juridice de a avea drepturi si obligatii care se circumscriu scopului avut in vedere la infiintarea ei. Este inalienabila.

* CLAUZA CONTRACTUALA - stipulatie inclusa de parti, in virtutea principiului libertatii conventiilor, in continutul contractului lor.

* CONCESIUNE - operatie juridica avand ca finalitate punerea in valoare a unor activitati economice, servicii publice, unitati de productie ale unor regii autonome si terenuri proprietate de stat.

* CONTRACT DE COMISION - contract in temeiul caruia o persoana fizica sau juridica numita comisionar, se obliga fata de alta persoana (fizica sau juridica) numita comitent, sa incheie anumite acte juridica in nume propriu, dar in contul acesteia din urma, primind pentru serviciul respectiv o remuneratie numita comision, calculata procentual la valoarea operatiunii realizate.

* CONTRACT DE COMODAT - contract prin care o persoana numita comodant, remite, spre folosinta temporara, unei alte persoane numita comodatar, un lucru cu obligatia pentru acesta din urma de a-l restitui in natura, in individualitatea sa.

* CONTRACT DE DONATIE - contract solemn, unilateral si cu titlu gratuit prin care una din parti, numita donator, isi micsoreaza actual si revocabil, cu intentie liberala, patrimoniul sau cu un drept (real sau de creanta), marind corespunzator patrimoniul celeilalte parti, numita donatar, cu acelasi drept, fara a urmari sa primeasca ceva in schimb.

* CONTRACT DE INTRETINERE - contract in virtutea careia una din parti numita intretinut instraineaza un bun sau plateste o suma de bani (numita capital) celeilalte parti, numita intretinator, care se obliga in schimb, sa-i asigure intretinerea (adica toate cele necesare traiului), pe durata intregii sale vieti, si, la deces sa o inmormanteze dupa datina.

* CONTRACT DE LOCATIUNE - contractul in virtutea caruia o persoana numita locator se obliga sa asigure altei persoane numita locatar folosinta integrala sau partiala a unui lucru sau prestarea unui serviciu pe o durata de timp determinata, in schimbul unui pret corespunzator.

* CONTRACT DE MANDAT - contract in virtutea caruia o persoana numita mandatar se obliga sa faca ceva pe seama altei persoane, numita mandant, de la care a primit o imputernicire in acest scop.

* CONTRACT DE RENTA VIAGERA - contract prin efectul caruia o persoana numita credirentier, instraineaza un bun sau plateste o suma de bani (numita capital) catre o alta persoana numita debirentier, care se obliga, in schimb, sa efectueze in favoarea celei dintai o prestatie periodica in bani, numita renta viagera, pana la decesul acesteia.

* CONTRACT DE SCHIMB - contract prin care partile, numita copermutanti, dau fiecare celeilalte un lucru pentru altul.

* CONTRACT DE SUBLOCATIUNE - acord de vointe in temeiul caruia locatarul care a dobandit folosinta temporara a unui bun pe baza unui contract de locatiune subinchiriaza acel bun unui tert (sublocatar) care se obliga sa plateasca chirie.

* CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE - contract prin care una din parti, numita vanzator, stramuta proprietateaunui bun al sau asupra celeilalte parti, numita cumparator, care se obliga a plati, in schimb, celui dintai (adica vanzatorului) o suma de bani convenita ca pret al bunului vandut.

* DREPT DE ABITATIE - drept de uz avand ca obiect o casa de locuit. In principiu, nu poate fi cedat si nici inchiriat; prin exceptie titularul sau poate inchiria altcuiva partea din casa pe care nu o locuieste.

* REPT DE CREANTA - exprima facultatea creditorului dintr-un raport juridic obligational de a pretinde debitorului indeplinirea obligatiei corelative de a da, de a face sau a nu face ceva.

* DREPT DE IPOTECA - drept real accesoriu avand ca obiect un bun imobil al debitorului sau al altei persoane fara deposedare, care confera creditorului ipotecar dreptul de a urmari imobilul respectiv in stapanirea oricui s-ar afla si de a fi platit cu prioritate fata de ceilalti creditori din pretul acelui bun.

* DREPT DE PREEMTIUNE - facultate de care se bucura o persoana de a fi preferata oricarei alte persoane la cumpararea unui anumit bun.

* DREPT DE PROPRIETATE - drept subiectiv, ce da expresie juridica aproprierii unui lucru intr-o anumita forma sociala si care permite individului, entitatilor juridice colective sau statului, ori organelor sale (centrale sau locale) sa posede sau sa foloseasca si sa dispuna de lucrul respectiv, fie direct si nemijlocit prin putere proprie si in interes propriu, fie indirect si nemijlocit, ca efect al punerii in valoare de catre titularii lor a drepturilor reale principale constituite asupra lui, in cadrul si cu respectarea legislatiei existente.

* DREPT DE SERVITUTE - drept real imobiliar, accesoriu, perpetuu si indivizibil care dezmembreaza proprietatea, conferind titularului sau anumite prerogative strict limitate asupra lucrului altuia.

* DREPT DE SUPERFICIE - drept real care consta in dreptul de proprietate ce-l are o persoana numita superficiar asupra constructiilor, plantatiilor si altor lucrari aflate pe terenul apartinand altei persoane, teren in privinta caruia superficiarul dobandeste un drept de folosinta.

* DREPT DE UZUFRUCT - drept real care confera titularului sau posesia si folosinta asupra lucrurilor ce apartin altcuiva, percum si posibilitatea exercitarii acestor atribute in aceleasi conditii ca si proprietarul avand insa indatorirea de a conserva substanta lucrurilor respective.

* EVICTIUNE - termen ce desemneaza pierderea de catre cumparator, in tot sau in parte, a dreptului de proprietate asupra lucrului cumparat, sau tulburarea cumparatorului in exercitarea prerogativelor de proprietar cu privire la acel lucru, pierdere sau tulburare survenite ca urmare a valorificarii de catre vanzator sau de catre un tert a unui drept care exclude, in tot sau in parte, dreptul cumparatorului referitor la bunul respectiv.

* GAJ - contract accesoriu, real, unilateral si indivizibil in temeiul caruia debitorul sau o terta persoana remite creditorului sau unui tert, un bun mobil, corporal sau incorporal, in vederea garantarii executarii unei obligatii.

* POPRIRE - modalitate a executarii silite constand in indisponibilizarea sumelor de bani, titlurilor de valoare sau a altor bunuri mobile, incorporale, urmaribile datorate debitorului de catre un tert sau pe care acesta i le va datora in viitor in temeiul unor raporturi juridice existente.

* PROMISIUNE DE CONTRACT - conventia prin care una din parti sau ambele parti se obliga sa incheie in viitor un anumit contract al carui continut esential este determinat in prezent.

* REZILIERE - termen ce desemneaza in mod generic desfacerea contractului sinalagmatic cu executare succesiva, producand efecte numai pentru viitor, iar nu si pentru trecut si care este motivata prin faptul neesecutarii necorespunzatoare a contractului de catre una din parti din cauze imputabile acesteia.

* REZOLUTIUNEA CONTRACTULUI - desemneaza desfiintarea cu efect retroactiv a contractului sinalagmatic cu executare uno ictu, la cererea unei parti ca urmare a neexecutarii culpabile a prestatiei asumata de catre cealalta parte.

* SUBROGATIE - procedeu juridic presupunand substituirea creditorului dintr-un raport juridic obligational de catre o alta persoana care platind acestuia (creditorului initial) datoria debitorului dobandaste calitatea de creditor al acelui debitor impreuna cu toate drepturile pe care le avea impotriva lui creditorul platit.

* VICII ASCUNSE - desemneaza in mod generic defectele sau deficientele calitative ale bunului vandut, inchiriat, sau ale lucrarilor executate, care, existand in momentul predarii bunului nu au fost cunoscute de catre dobanditor si nici nu puteau fi descoperite de el prin mijloacele obisnuite de verificare sau receptie si care fac ca bunul sa nu poata fi intrebuintat conform destinatiei sale ori ii micsoreaza posibilitatile de intrebuintare in asa masura incat se poate presupune ca dobanditorul n-ar fi contractat sau n-ar fi consimtit sa plateasca pretul contractual stabilit daca l-ar fi cunoscut.

* TESTAMENT - act juridic unilateral, solemn, esentialmente personal si revocabil prin care testatorul dispune, pentru cazul incetarii sale din viata de intreaga sa avere sau numai de o parte din aceasta.
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate