HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Constructii
BAUMASTER SRL ARAD
Cart. MICALACA Bl. 301, sc. C, ap. 20 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BAUTEK TEKNIK YAPI INSAAT TAAHHUT DAGITIM HIZMET SANAYI VE TICARET TURCIA SRL FIL AR ARAD
Calea BODROGULUI nr. 2-10, ap. CAMERA 1 0357101154 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BBC CONSTRUCTION COMPANY SRL SANMARTIN
nr. 320 0722592600 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BEIBY FOOD SRL ARAD
SINNICOLAUL MIC nr. 99 Constructii
BELLACONS SRL SAVARSIN
nr. 140 074564457 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BEN-MARION COMPANY SRL ARAD
Str. MAGURELE nr. 25 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BENELI CONSTRUCT SRL ARAD
Str. ORIZONTULUI nr. 6 0720139213 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BENNY COMPANY SRL ARAD
Str. MAGURELE nr. 25 0257228536 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BERKI CONSTRUCT COMPANY SRL ARAD
Str. TARAFULUI nr. 3 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BERTHLAND SRL ARAD
Str. CLOSCA nr. 2, ap. 18 057/228630 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BEST CONSTRUCTION SRL SANTANA
Str. ION LUCA CARAGIALE nr. 58 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BEST MEDIA SRL ARAD
Str. STEFAN CICIO POP nr. 4, ap. 3 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BESTEXPERTS JAK & CO SRL ARAD
P-ta GARII nr. 1, bl.A, sc. F, ap. 3 0257252703 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BETACOST SRL PAULIS
nr. 619 0257388194 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BETARCON SRL ARAD
Str. GRADINA POSTEI - STRADA VII nr. 5 0257276667 Alte lucrari de constructii ingineresti
BIBISCU SRL ARAD
Str. PORUMBACULUI nr. 10 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BICKHARDT CONSTRUCTION ROMANIA SRL ARAD
Str. LIVIU REBREANU nr. 98 Constructii
BIO CONSTRUCT SRL ARAD
Str. CLUJULUI nr. 11A Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BLITZ CONSTRUCT SRL VLADIMIRESCU
Str. HORIA nr. 24 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BLITZ INTERNATIONAL SRL ARAD
Calea ROMANILOR nr. 22, bl.E-2, sc. A, ap. 18 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Luna iulie 2012 a adus pentru cei interesați de achiziționarea unei locuințe în Capitală două situații distincte: creșteri față de luna precedentă ale prețului solicitat de proprietarii garsonierelor și apartamentelor de două camere, dar și minimul atins de la începutul anului la unitățile de 3 și 4 camere.

Totuși, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (iulie 2011), piața apartamentelor vechi nu dă semne de revenire, raportul Anunțuriparticulari.ro indicând scăderi de până la 7% la toate tipurile de imobile.

Perioada concediilor nu a avut o influență puternică în ceea ce privește oferta disponibilă în piața rezidențială veche. 2326 de noi oferte de unități au fost scoase la vânzare în luna care se încheie, păstrând astfel o medie apropiată de aceeași perioadă a anului trecut, când pe piață erau vehiculate 2399 de noi oferte.

Evoluția prețurilor

Evoluția prețurilorDeprecierea înregistrată în ultima lună de moneda națională nu pare să fi tras niciun semnal de alarmă în rândul proprietarilor de apartamente care și-au scos imobilele la vânzare.

Chiar dacă, față de luna iunie, un potențial cumpărător ar fi nevoit să plătească în iulie o valoare mai mare în lei pentru aceeași sumă în euro, proprietarii au solicitat prețuri mai mari chiar și în euro în cazul garsonierelor și al apartamentelor cu două camere.

Astfel, prețul mediu în București pentru o garsonieră a ajuns în iulie aproape de pragul de 36.000 euro, într-o ușoară creștere, de sub 1%, față de luna iunie a acestui an, dar și cu 1% mai puțin comparativ cu luna iulie 2011, când prețul mediu solicitat trecea de 36.380 euro.

Apartamentele cu două camere sunt cu aproape 3% mai scumpe în iulie decât în iunie, în doar o lună prețul variind cu mai mult de 1.500 euro și trecând astfel de 57.000 euro. Raportul indică totuși un nivel cu 2% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut când prețul mediu solicitat de proprietari oscila în jurul valorii de 58.450 euro.

Potențialii clienți ai apartamentelor de 3 și 4 camere au avut totuși mai mult noroc în luna care se încheie, proprietarii solicitând cele mai mici prețuri de la începutul acestui an. Imobilele de trei camere au ajuns la o valoare medie solicitată de 75.634 euro, cu aproximativ 850 euro mai puțin decât în luna iunie. O scădere mai mare însă observăm comparativ cu luna iulie a anului trecut, variația fiind de -6%, de la aproape 80.700 euro.

Cea mai mare scădere de preț atât față de luna anterioară, cât și față de intervalul similar al anului trecut, se înregistrează pe segmentul apartamentelor de 4 camere. Luna aceasta, valoarea solicitată de proprietari a ajuns până la 91.800 euro, cu peste 11.000 euro mai puțin față de iunie 2012.

În comparație cu luna iulie a anului trecut, prețul este cu 7% mai mic, de la 98.800 euro. Principala explicație pentru această depreciere accentuată este numărul redus de oferte pe acest tip de apartamente, o ofertă scăzută neputând să exercite o presiune puternică asupra prețurilor.

Numărul de oferte

Numărul de ofertePe piața rezidențială veche au apărut în luna iulie 2326 de oferte de apartamente, un nivel apropiat de media celorlalte luni ale acestui an, în ciuda faptului că ne aflăm în plină lună a concediilor.

Cele mai multe tipuri de unități prezente pe piață sunt cele de două camere, raportul Anunțuriparticulari.ro consemnând 880 de noi astfel de oferte. Nivelul este totuși cu aproape 70 de unități față de luna iunie 2012, dar și cu 12% mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut.

În clasamentul ofertelor, urmează apartamentele de trei camere, proprietarii scoțând la vânzare 751 de astfel de unități. Oferta este mai bogată cu aproape 6% atât față de luna trecută, cât și față de luna iulie 2011, când pe piață existau 709 oferte noi.

Proprietarii de garsoniere au propus spre vânzare în luna ce se încheie astăzi 478 de imobile, cu 24 mai puține comparativ cu luna iunie a acestui an. Variația pe un interval de 12 luni în ceea ce privește oferta este și mai accentuată, ajungând la -8%.

La fel ca în fiecare lună, cea mai slabă ofertă se înregistrează la unitățile de 4 camere, în iulie, proprietarii scoțând la închiriere 217 de unități. Totuși, stocul este mai bogat decât în iunie, când nivelul ofertei atingea 196 de imobile, dar și în comparație cu luna iulie 2011, când înregistram 182 de noi oferte.

Evoluție

Analizând actuala situație din piață, este evident că principalul factor de influență pe termen scurt din piața imobiliară rămâne evoluția cursului valutar.

Cei care vor cumpăra în perioada imediat următoare vor fi exclusiv cei presați de conjunctură, pe când potențialii clienți cărora timpul le va permite să mai prospecteze piața, cu siguranța vor aștepta stabilizarea pieței valutare și a spectrului politic.

Se anunță de aceea un final de vară în care, dacă vor să vândă într-un termen cât mai scurt de timp, proprietarii vor fi nevoiți să țină cont de pierderile suportate de clienți din cauza fluctuațiilor valutare și să renunțe pe alocuri la pretențiile financiare.
Cat costa bransarea casei la utilitati
În funcţie de poziţionarea proprietăţii şi de soluţiile tehnice identificate de furnizori pentru fiecare caz în parte, costurile de branşament variază de la câteva mii la câteva zeci de mii de lei.

O casă pe pământ nu presupune un efort financiar doar pe parcursul procesului de achiziţie a terenului şi construirii acesteia, ci şi ulterior, după finalizarea lucrărilor.

Concret, racordarea la reţelele edilitare de utilităţi vă va scoate din buzunar alţi bani şi vor presupune alte documente şi avize. Întreaga procedură se extinde pe mai multe luni.

În funcţie de amplasamentul construcţiei faţă de punctele de racordare la respectivele reţele, beneficiarii vor plăti, în cele mai fericite cazuri, câteva mii de lei, în timp ce persoanele ale căror proprietăţi se află la câteva zeci sau sute de metri de respectivele puncte vor fi nevoite să scoată din buzunare chiar şi câteva zeci de mii de lei.

Acte necesare pentru branşarea la reţeaua de apă

În cazul în care în zona unde se află proprietatea deţinută autorităţile locale împreună cu furnizorii de apă au procedat deja la demararea lucrărilor de extindere a reţelei de distribuţie, puteţi depune documentaţia necesară aprobării operaţiunii de branşament.

Dosarul va trebui să conţină certificatul de urbanism, actul de proprietate, precum şi planul de situaţie cu ridicare topografică şi viza Oficiului Judeţean de Cadastru, Geodezie şi Cartografie (OJCGC).

Costurile de racordare la reţelele edilitare de apă şi canalizare sunt cuprinse, în majoritatea cazurilor, între 1.200 şi 2.500 de lei, atunci când punctul de racordare se află în imediata vecinătate a proprietăţii, spun reprezentanţii Apa Nova.

Cum vă racordaţi la reţeaua electrică

Pentru racordarea la reţeaua centrală de electricitate veţi avea de urmat câteva etape. Prima dintre ele este o fază preliminară de documentare şi informare asupra întregului proces şi asupra costurilor acestuia.

În cea de-a doua etapă va trebui să obţineţi un aviz de amplasament, necesar în cazul construcţiilor noi.

Ulterior, se va depune la biroul furnizorului o cerere de racordare. În cazul unui aviz favorabil din partea acestuia, se va realiza instalaţia de racordare şi se încheie contractul de furnizare a serviciilor.

Costurile de execuţie a lucrărilor de racordare diferă de la un caz la altul, potrivit reprezentanţilor Enel, în funcţie de amplasamentul construcţiei în raport cu sursa de electricitate.

Cu aproximaţie, costurile pornesc de la aproximativ 1.500 de lei, în cazul în care locuinţa este poziţionată foarte aproape de un stâlp existent, dar pot depăşi chiar şi 10.000 de lei, pe măsură ce distanţa dintre cele două puncte creşte. Taxa de branşament, în funcţie de furnizor şi localizarea proprietăţii, porneşte de la aproximativ 1.400 de lei.

Soluţii personalizate pentru accesul la reţeaua de gaz

În cazul în care se doreşte şi branşarea la reţeaua de gaz, va trebui să depuneţi la biroul furnizorului o cerere de acces la sistemul de distribuţie.

Reprezentanţii acestuia vor elabora şi vă vor propune o soluţie tehnică optimă de racordare, precum şi o valoare estimativă a lucrării de branşament şi lista cu actele necesare. Taxa de branşament, în funcţie de furnizor, porneşte de la aproximativ 1.200 de lei.

1.200 de lei costă, cu aproximaţie, o taxă de branşament la una dintre reţelele de utilităţi edilitare: apă, gaze sau electricitate

Sursa: Evenimentul Zilei
Chiar au facut-o: Cine nu lucreaza pamantul va fi amendat
Ideea impozitării terenurilor agricole nelucrate va deveni lege, cu o singură modificare: nu va impoziteaza, va fi amendă anuală pentru cine nu lucrează pământul.

Proprietarii de terenuri agricole sunt pasibili de amenzi dacă se va constata că nu îşi lucrează terenurile. Prevederea apare într-un proiect de act normativ elaborat de Ministerul Agriculturii, care va fi trimis Guvernului spre aprobare.

Unii membri ai Executivului au aruncat pe piaţă ideea impozitării suplimentare a terenurilor nelucrate chiar din primăvara acestui an.

Acum, ideea s-a concretizat sub forma unei proiect de act normativ, cu o singură diferenţă: nu va fi impozit pentru cel care nu-şi cultivă pământul, va fi amendă. Astfel, potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă privind igienizarea terenurilor nelucrate, proprietarii de terenuri, indiferent dacă sunt agricultori sau nu, vor plăti amenzi de 200 de lei pe hectar, dacă nu-şi lucrează pământul timp de un an. Daca situaţia se repetă şi în al doilea an, amenda va fi de 300 de lei, iar începând cu al treilea an, amenda este de 400 de lei.

Motivul emiterii acestei legi:”în ultimii ani s-au înregistrat creşteri constante ale suprafeţelor de teren agricol lăsate neutilizate, ajungând în prezent la 10-15% din suprafaţa arabilă a ţării” iar “acest fenomen conduce pe termen lung la creşterea vulnerabilităţii solului, la degradarea acestuia, reprezentând o sursă de îmburuienare care reduce spaţiul care revine plantelor cultivate, îngreunează efectuarea lucrărilor agricole şi creşte costurile de producţie, iar nelucrarea suprafeţelor agricole reduce esenţial productivitatea acestora şi, implicit, a culturilor”

Suprafaţa arabilă a ţării este de 8,2 milioane de hectare, ceea ce înseamnă că până la 1,2 milioane de hectare sunt nelucrate. Aşadar, doar într-un an, statul va strânge din amenzi până la 240 de milioane de lei. În cazul în care proprietarii de terenuri recidivează, amenzile vor fi si mai mari.

Sursa: Money.ro
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate