HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Constructii
BAUMASTER SRL ARAD
Cart. MICALACA Bl. 301, sc. C, ap. 20 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BAUTEK TEKNIK YAPI INSAAT TAAHHUT DAGITIM HIZMET SANAYI VE TICARET TURCIA SRL FIL AR ARAD
Calea BODROGULUI nr. 2-10, ap. CAMERA 1 0357101154 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BBC CONSTRUCTION COMPANY SRL SANMARTIN
nr. 320 0722592600 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BEIBY FOOD SRL ARAD
SINNICOLAUL MIC nr. 99 Constructii
BELLACONS SRL SAVARSIN
nr. 140 074564457 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BEN-MARION COMPANY SRL ARAD
Str. MAGURELE nr. 25 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BENELI CONSTRUCT SRL ARAD
Str. ORIZONTULUI nr. 6 0720139213 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BENNY COMPANY SRL ARAD
Str. MAGURELE nr. 25 0257228536 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BERKI CONSTRUCT COMPANY SRL ARAD
Str. TARAFULUI nr. 3 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BERTHLAND SRL ARAD
Str. CLOSCA nr. 2, ap. 18 057/228630 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BEST CONSTRUCTION SRL SANTANA
Str. ION LUCA CARAGIALE nr. 58 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BEST MEDIA SRL ARAD
Str. STEFAN CICIO POP nr. 4, ap. 3 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BESTEXPERTS JAK & CO SRL ARAD
P-ta GARII nr. 1, bl.A, sc. F, ap. 3 0257252703 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BETACOST SRL PAULIS
nr. 619 0257388194 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BETARCON SRL ARAD
Str. GRADINA POSTEI - STRADA VII nr. 5 0257276667 Alte lucrari de constructii ingineresti
BIBISCU SRL ARAD
Str. PORUMBACULUI nr. 10 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BICKHARDT CONSTRUCTION ROMANIA SRL ARAD
Str. LIVIU REBREANU nr. 98 Constructii
BIO CONSTRUCT SRL ARAD
Str. CLUJULUI nr. 11A Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BLITZ CONSTRUCT SRL VLADIMIRESCU
Str. HORIA nr. 24 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BLITZ INTERNATIONAL SRL ARAD
Calea ROMANILOR nr. 22, bl.E-2, sc. A, ap. 18 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
Doar „Prima casa“ mai misca piata creditului
Soldul împrumuturilor contractate de populaţie a crescut cu aproape 5% în ultimul an, în bună măsură pe fondul finanţărilor acordate prin programul statului.

Incertitudinea ce planează pe pieţele financiare a determinat băncile comerciale să devină mult mai restrictive în acordarea creditelor.

În acelaşi timp, scăderea veniturilor, cumulată cu avansul preţurilor şi cu perspectivele incerte, i-a făcut pe români să se gândească de două ori înainte de a contracta un împrumut. În plus, mulţi dintre ei sunt deja îndatoraţi la bănci şi nu-şi mai permit noi datorii.

Astfel, soldul creditelor în lei contractate de populaţie a scăzut cu 2,8% în intervalul octombrie 2010 - octombrie 2011, până la 35,46 miliarde de lei, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

În aceeaşi perioadă, soldul împrumuturilor în valută luate de români a crescut cu aproape 5%, până la echivalentul a 15,88 miliarde de euro. De unde vine această creştere?

În prezent, doar programul guvernamental „Prima Casă”, care permite un avans minim de 5% şi dobânzi sub media pieţei, mai mişcă piaţa. Iar stimulul este dat doar pe segmentul finanţărilor în euro, datorită costurilor mai mici comparativ cu cele practicate pentru lei.

Numai în primele trei luni şi jumătate din cea de-a patra etapă a programului, demarată în iunie, au fost acordate credite în valoare de aproape 325 de milioane de euro.

O parte din avansul înregistrat de soldul creditelor se explică prin portofoliul de credite restante. Mulţi români nu şi-au mai putut plăti ratele la timp astfel că soldul nu a înregistrat scăderea corespunzătoare ratelor datorate în intervalul respectiv.

La finele lunii septembrie, peste 710.000 de români aveau restanţe la credite mai mari de 30 de zile, valoarea lor sărind de 1,66 miliarde de euro. Cele mai multe restanţe aveau întârzieri ce depăşeau 90 de zile.

Companiile au nevoie de capital de lucru

În ceea ce priveşte segmentul persoanelor juridice, acesta a cunoscut un avans mai susţinut, iar asta pentru că foarte multe companii au nevoie de capital de lucru pentru a-şi putea desfăşura activitatea.

Soldul creditelor contractate de firme a crescut în medie cu 10%, până la echivalentul a 27 de miliarde de euro, potrivit datelor BNR.

Astfel, soldul finanţărilor în lei a crescut cu 10,4% în intervalul octombrie 2010 - octombrie 2011, până la echivalentul a 10,46 miliarde de euro, iar cel în valută - cu 9,3%, ajungând la 16,57 miliarde de euro.

În timp ce sectorul privat are acces tot mai restrâns la finanţare, soldul creditelor contractate de stat a crescut cu 17,4%, depăşind echivalentul a 41 de miliarde de euro.

Sursa: Adevarul
Prima Casa: numerosi cumparatori au luat teapa si vor sa modifice sau sa-si schimbe apartamentele
Persoanele care si-au cumparat locuinte cu credite ipotecare garantate de stat prin programul Prima Casa si au constatat ca apartamentele respective sufera de vicii ascunse vor avea posibilitatea de a executa lucrari de interventie la imobilele achizitionate sau chiar de a le schimba cu altele, fiind necesar in acest sens acordul Ministerului Finantelor Publice (MFP), ca titular al dreptului de ipoteca, precum si cel al bancii finantatoare.

De asemenea, beneficiarilor Prima Casa care ramburseaza anticipat creditele contractate inainte de expirarea termenului de 5 ani in care, potrivit legislatiei in vigoare, le este interzis sa instraineze locuintele achizitionate, li se va radia respectiva interdictie de instrainare odata cu achitarea integrala a creditului.

Aceste modificari legislative sunt stipulate intr-un proiect de ordonanta de urgenta (OUG) elaborat de Guvern.

Multi beneficiari nemultumiti

Executivul arata ca, pana in prezent, au fost formulate numeroase solicitari de catre beneficiari, in sensul exprimarii acordului Ministerului Finantelor Publice (MFP), in calitate de titular al dreptului de ipoteca legala, pentru efectuarea unor lucrari de interventie asupra locuintelor achizitionate in cadrul programului, respectiv pentru inlocuirea obiectului finantarii garantate.

„Totodata, se preconizeaza ca aceste tipuri de solicitari vor fi si mai numeroase, datorita perioadei mari de timp pentru care se acorda creditul, de maximum 30 de ani, in care pot interveni situatii a caror solutionare necesita acordul MFP in calitate de titular al dreptului de ipoteca”, se spune in nota de fundamentare a proiectului de OUG.

In prezent, legislatia programului Prima Casa impune obligativitatea achizitionarii unei singure locuinte in cadrul programului si nu prevede posibilitatea exprimarii acordului MFP cu privire la solicitarile unor beneficiari ai programului constand in acordarea permisiunii de a schimba sau de a achizitiona o alta locuinta decat cea achizitionata initial in cadrul programului, in virtutea garantiei din partea vanzatorului pentru viciile ascunse ale locuintei.

Prima Casa nu putea fi reabilitata termic

„(…) In vederea protejarii valorii imobilului, MFP si finantatorul isi exprima acordul cu privire la lucrarile de interventie si/sau extindere, pentru care este necesara emiterea autorizatiei de construire, privind imobilul ipotecat, incluzand spre exemplificare, dar fara a se limita la acestea, dezmembrari, extinderi, modificari structurale, modificari ale destinatiei partilor comune, precum si orice alte modificari care, desi nu necesita obtinerea unei autorizatii de construire, se inscriu in Cartea Funciara”, se stipuleaza in proiectul de OUG.

Potrivit sursei citate, beneficiarii programului Prima Casa au obligatia de a efectua orice lucrare de interventie si/ sau extindere in conditiile legii si de a efectua inregistrarile corespunzatoare in Cartea Funciara. In plus, ipotecile constituite in favoarea MFP trebuie extinse si la aceste investitii ulterioare achizitionarii imobilului, dupa efectuarea acestora.

„Neexprimarea acordurilor de catre MFP, asa cum este specificat in continutul ordonantei, ar avea efect negativ asupra posibilitatilor de realizare a lucrarilor de interventie asupra blocurilor de locuinte care implica realizarea de investitii (reabilitarea termica) de care profita direct si indirect ceilalti proprietari din imobil si implicit statul, fiind benefice pentru dezvoltarea fondului locativ prin extinderea pe verticala, pentru largirea bazei de impozitare a bugetelor locale si nu in ultimul rand generatoare de valoare economica”, se mai afirma in nota de fundamentare.

Guvernul mai sustine ca neadoptarea unor masuri imediate, prin OUG, ar impieta asupra capacitatii de rambursare a ratelor scadente din creditul garantat si ar conduce la reale dificultati in ceea ce priveste rambursarea ratelor creditelor de catre beneficiari, “cu influente negative asupra derularii prudente si eficiente a garantiilor acordate de stat in cadrul programului Prima Casa”

Sursa: Finantistii
Boc a evitat sa confirme continuarea Prima casa in 2012
Guvernul va orienta programele de garanţii de stat în special către susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii, a declarat recent premierul Emil Boc într-o emisiune la TVR. „Programul Prima casă a fost şi este un program de succes pentru că am utilizat instrumentul garanţiilor guvernamentale. Intenţionăm pentru anul următor să continuăm programul garanţiilor guvernamentale pentru a susţine diverse activităţi ale economiei. În special pentru 2012 ne vom orienta spre IMM-uri, de a utiliza acest instrument, pentru că ele reprezintă cel mai important motor al economiei, prin intermediul Fondului Naţional de Garantare şi prin intermediul garanţiilor de stat”, a spus Boc evitând să confirme tranșant continuarea programului Prima casă în anul viitor.
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate