HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Constructii
BLOC 01 UTA SRL ARAD
Str. POETULUI nr. 1/c Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BLUE SYSTEM TRANS SRL ARAD
Str. LUNCII nr. 9 Constructii
BOMBO 2000 SRL ARAD
Cart. MICALACA Bl. 304, sc. D, ap. 31 0257369127 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BON APETIT SRL SOFRONEA
nr. 219 0257258126 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BORCHI-MERY SRL ARAD
Str. MIERLEI nr. 39/A 0257218484 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BOROICA SRL SANMARTIN
nr. 69 0742753752 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BRAVO CONSTRUCT SRL ARAD
Aleea MUNCII nr. 3, bl.A, sc. B, ap. 12 Constructii
BREMER SRL ARAD
Str. GEORGE COSBUC nr. 1-3, ap. 6 0357407488 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BRILIANT CONSTRUCT IMPEX SRL ARAD
Str. BUSTENI nr. 3 Constructii
BUDULEAN CONSTRUCT SRL IGNESTI
nr. 26 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BUILDING INDUSTRY SRL ARAD
Str. A.M.GUTTENBRUNN nr. 120 0744507366 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BUILDING SRL ARAD
Str. BICAZ nr. 1-5 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BUILDINGS DEVELOPMENT SRL ARAD
Str. SALONTEI nr. 27 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BUKVA - CSISZOLAS SRL SATU NOU
nr. 173 0746340534 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BULBOACA SYSTEM SRL MACEA
nr. 1442 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BULDOSORI SRL ARAD
Str. DOSOFTEI nr. 9 0257259112 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BUNTEAN CONSTRUCT SRL NADAB
Str. SOMOSULUI nr. 10 0745628544 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BUSTEA CONSTRUCT SRL PANCOTA
Str. GARII nr. 20 0742427268 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BUZURA CONSTRUCTII SRL SANPETRU GERMAN
nr. 445 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BYZ TECHNO HABITAT SRL ARAD
Str. ELENA GHIBA BIRTA Bl. 40, sc. A, ap. 1 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
Cum fac americanii bani de pe urma unor investitii imobiliare gresite
Când piaţa imobiliară era în plin boom, mulţi locuitori din New York au început, în grabă, să îşi modifice locuinţele, fie prin împrumuturi, fie cu bani lichizi.

Acum, când vânzările sunt sub presiune, iar închirierile sunt tot mai avantajoase, oamenii caută noi modalităţi pentru a obţine bani din locuinţele lor, în care au investit extrem de mult, excluzând vânzarea.

Astfel, oamenii închiriază apartamentele lor spaţioase şi casele lor impunătoare, cerând chirii foarte mari şi preferă să se mute în apartamente mai ieftine şi mai modeste.

Proprietarii au lăsat la o parte anxietatea legată de mutatea din casa lor şi privind potenţialele pagube făcute de chiriaşi. Acum, ei se uită mai mult la profiturile considerabile pe care aceste locuinţe le aduc.

“Oamenii sunt dispuşi să plătească chirii astronomice, în special pentru locuinţele elegante din New York”, spune Gary Malin, preşedintele agenţiei imobilare Citi Habitats.

Cererea pentru închirierea locuinţelor de lux este mare

El a explicat că există o cerere destul de mare pentru închirierea de locuinţe de lux. Un om de afaceri a preferat să se mute cu familia lui dintr-un apartament foarte mare din cartierul SoHo, într-un apartament cu două dormitoare în West Village pentru a putea să aloce mai mulţi bani pentru afacerea sa.

“Aceste locuri permit oamenilor să îşi închirieze apartamentul de vis din New York”, a mai spus Malin, adăugând că aceste locuinţe chiar te fac să te simţi ca acasă.

Acum şapte ani, Michael şi Christine Belotz au cumpărat o locuinţă de 278 metri pătraţi în cartierul SoHo, un apartament cu trei camere, cu o bibliotecă, un dormitor matrimonial, cu ferestre supradimensionate şi cu pardosea de arţar.

“Ne-am gândit că vom locui aici pentru totdeauna”, spune Michael Belotz, care are 49 de ani şi care lucra ca director de cercetare pentru un fond de hedging.

Dar, în urmă cu câteva săptămâni, cuplul a scos la închiriat apartamentul lor cu 12.500 dolari pe lună şi s-au mutat într-o locuinţă de 93 de metri pătraţi, în cartierul West Village, pentru care plăteşte o chirie de 4.200 dolari.

“Spaţiul este mai mic, dar diferenţa de bani este mare. Banii pe care îi luăm în plus reprezintă exact rata pentru vechiul apartament, care este de 8.000 de dolari pe lună, plus chiria pentru apartamentul din cartierul West Village”, a explicat acesta.

Dacă va obţine chiria pe care o cere, Michael Belotz, care a fost concediat în urmă cu doi ani, va putea să îşi împlinească un vis - să îşi deschidă propria sa firmă de management al investiţiilor.

Profitul este tentant

Profitul mare care poate rezulta dintr-o asemenea afacere tentează mulţi locuitori ai New York-ului. Uneori proprietarii au preferat să se mute în locuinţe subînchiriate sau au preferat să subînchirieze o parte din locuinţele lor, ceea ce nu este legal.

“Cunosc câţiva oameni care au făcut acest lucru”, spune Sharon Barnes, un fost membru din Consiliul Society for Clinton Hill, o comunitate din Brooklyn. “Oamenii au cumpărat locuinţe când preţurile erau foarte mari şi nu au realizat că sunt exact în mijlocul unei bule speculative, iar după ce valoarea bunurilor imobiliare a început să scadă au întâmpinat probleme cu ipoteca şi cu taxele care trebuiau plătite.

Nu voiau să renunţe la case pentru că au investit mult în ele şi se obişnuiseră cu noile locuinţe, însă aveau probleme financiare. Prin urmare, închirierea acestor locuinţe şi mutarea în nişte spaţii mai mici au devenit soluţii alternative pentru a proteja investiţiile lor”, a explicat acesta.

În Manhattan, Robert Curtis, avocat, cere 35.000 de dolari pe lună pentru a închiria locuinţa sa. Construită în anul 1830, casa are 418 metri pătraţi, un birou complet echipat.

Majoritatea pereţilor sunt din cărămidă, iar casa are 16 ferestre mari. De asemenea, locuinţa are o sală de gimnastică, un pian, 1.000 de cărţi, o colecţie de artă. Este echipată cu orice, de la lenjerie de pat până la pahare din cristal.

Robert Curtis, care are 68 de ani, locuieşte aici cu pisica sa, însă vrea ca anul viitor să se mute la ferma sa. Decizia de a se muta este motivată prin argumente financiare, practice, dar şi morale.

“Pe de o parte, mi se pare greşit din punct de vedere moral să locuiesc singur, cu o pisică, într-o asemenea casă şi să am şi o fermă”, spune el, adăugând faptul că ştie mulţi oameni care au probleme financiare mari ce îl îngrijorează.

“Haideţi să calculăm. Pentru această casă din Manhattan trebuie să plătesc întreţinerea, taxe, utilităţile, asigurarea şi bineînţeles ipoteca. De asemenea, mai am şi cheltuielile legate de casa de la fermă. Se adună”, a încheiat el.

Sursa: Curierul National
OTP Bank a intrat in programul Prima casa 4
OTP Bank Romania a semnat cu Fondul National de Garantare a Cre­ditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) protocolul de participare in cea de-a patra etapa a pro­gramului gu­ver­namental ,,Pri­ma casa” si va putea acorda credite in valoare de aproximativ 9,7 milioane de euro sau echivalent in lei.

Pentru imprumuturile in euro dobanda este de 5,42% (EURIBOR la 3 luni + 4%), iar pentru cele in lei, de 8% (ROBOR la 3 luni + 2,5%).

Potrivit cal­cu­lelor realizate de banca, pentru un credit in valoare de 40.000 de euro, contractat pe o perioada de 30 de ani, DAE este 5,56%, rata lunara 225,11 euro, costul total al creditului 41.110,52 euro, iar suma totala platita 81.110,52 euro.

Totodata, pentru un credit in valoare de 150.000 de lei, contractat pe o perioada de 30 de ani, DAE este 8,30%, rata lunara 1.100,65 lei, costul total al creditului 246.234 de lei, iar suma totala platita 396.234 de lei.

Banca nu percepe comisioane de acor­dare, administrare lunara a cre­ditului si rambursare anticipata, iar analiza dosarului este gratuita. OTP Bank accepta maximum trei code­bitori pentru imbunatatirea capa­ci­tatii de rambursare.

Suma maxima este de 57.000 de euro (sau echivalent in lei), pentru cre­ditele acordate pen­tru locuinte fina­lizate, sau de 66.500 de euro (sau echi­valent in lei), pentru creditele acordate pen­tru locuinte noi construite in baza autorizatiilor de cons­tructie eliberate dupa data de 22 fe­bruarie 2010. Avan­sul mi­nim este de 5%.

In programul „Prima casa 4” au mai intrat sapte banci: BCR, BRD, CEC Bank, Millennium, Alpha, Pira­eus si Banca Transilvania. In total, institutiile de credit insumeaza un plafon pentru imprumuturi de 1,2 miliarde de euro.

Sursa: Financiarul
ANL a primit aprobare pentru construirea de locuinte cu capital privat
Executivul a modificat joi legea de infiintare si functionare a Agentiei Nationale pentru Locuinte, pentru a permite ANL sa atraga capital privat, in vederea construirii de locuinte destinate inchirierii.

“ANL va construi locuinte cu chirie, prin atragerea capitalului privat, inclusiv prin concesiune de lucrari publice”, informeaza Guvernul intr-un comunicat dat publicitatii.

Tot joi a fost aprobat si Programul “Constructia de locuinte cu chirie, realizate prin atragerea capitalului privat”.

“Terenurile destinate construirii acestor locuinte apartin domeniului public al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale si vor fi transferate in folosinta gratuita a ANL pe intreaga durata de existenta a constructiilor realizate prin acest program. In program vor putea fi preluate si constructiile nefinalizate, aflate in diferite stadii de executie, pentru includerea lor in circuitul public”, informeaza sursa citata.

Contractul de concesiune lucrari publice se atribuie conform prevederilor legale in vigoare, pe o durata “in general, de circa 20 de ani”.

“In cadrul contractului de concesiune, finantarea obiectivului de investitie se asigura de catre investitorii privati. Acestia urmeaza a primi, in contrapartida locuintelor realizate, o cota-parte din chiriile incasate, insotita de plati unitare periodice, care urmeaza a fi rambursate, de catre ANL, din surse de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului. Locuintele vor fi exploatate de catre agentii economici, conform contractelor de concesiune incheiate”, explica Executivul.

Repartitia locuintelor se va face la nivel local, contractele de inchiriere urmand a fi incheiate de catre ANL. Beneficiarii trebuie sa indeplineasca cumulativ mai multe conditii, iar criteriile de ierarhizare a cererilor sunt cele folosite si in prezent in programul ANL de constructie de locuinte pentru tineri.

Chiria practicata pentru locuinte va fi calculata in functie de urmatoarele elemente: amortizare imobil pe o perioada de 60 de ani, administrare imobil, impozit cladire si asigurare locuinta.

Sursa: Business24
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate