HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Constructii
BLOC 01 UTA SRL ARAD
Str. POETULUI nr. 1/c Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BLUE SYSTEM TRANS SRL ARAD
Str. LUNCII nr. 9 Constructii
BOMBO 2000 SRL ARAD
Cart. MICALACA Bl. 304, sc. D, ap. 31 0257369127 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BON APETIT SRL SOFRONEA
nr. 219 0257258126 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BORCHI-MERY SRL ARAD
Str. MIERLEI nr. 39/A 0257218484 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BOROICA SRL SANMARTIN
nr. 69 0742753752 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BRAVO CONSTRUCT SRL ARAD
Aleea MUNCII nr. 3, bl.A, sc. B, ap. 12 Constructii
BREMER SRL ARAD
Str. GEORGE COSBUC nr. 1-3, ap. 6 0357407488 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BRILIANT CONSTRUCT IMPEX SRL ARAD
Str. BUSTENI nr. 3 Constructii
BUDULEAN CONSTRUCT SRL IGNESTI
nr. 26 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BUILDING INDUSTRY SRL ARAD
Str. A.M.GUTTENBRUNN nr. 120 0744507366 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BUILDING SRL ARAD
Str. BICAZ nr. 1-5 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BUILDINGS DEVELOPMENT SRL ARAD
Str. SALONTEI nr. 27 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BUKVA - CSISZOLAS SRL SATU NOU
nr. 173 0746340534 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BULBOACA SYSTEM SRL MACEA
nr. 1442 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BULDOSORI SRL ARAD
Str. DOSOFTEI nr. 9 0257259112 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BUNTEAN CONSTRUCT SRL NADAB
Str. SOMOSULUI nr. 10 0745628544 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BUSTEA CONSTRUCT SRL PANCOTA
Str. GARII nr. 20 0742427268 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BUZURA CONSTRUCTII SRL SANPETRU GERMAN
nr. 445 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
BYZ TECHNO HABITAT SRL ARAD
Str. ELENA GHIBA BIRTA Bl. 40, sc. A, ap. 1 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
Se construiesc tot mai putine locuinte
Peste 31.000 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale au fost eliberate in primele noua luni ale acestui an, in scadere cu 5,6% fata de perioada similara din 2010, in septembrie fiind eliberate 3.845 autorizatii, informeaza Institutul National de Statistica.

Scaderi ale numarului de autorizatii eliberate in primele noua luni s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia, Nord-Est, Centru, Sud-Vest Oltenia si Vest, in timp ce regiunile de dezvoltare din Nord-Vest, Sud-Est si Bucuresti-Ilfov ( un plus de 135 de cereri) au inregistrat cresteri.

In luna septembrie 2011 au fost eliberate 3.845 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 66,5% sunt pentru zona rurala.

Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, cele mai semnificative inregistrandu-se in regiunile de dezvoltare Nord-Est (minus 175 autorizatii), Sud-Est si Sud Vest Oltenia (minus 91 autorizatii fiecare).

In regiunile de dezvoltare Centru si Vest s-a inregistrat o usoara crestere a numarului autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale.

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, in septembrie 2011 se remarca o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, scaderi semnificative inregistrandu-se in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (minus 163 autorizatii) si Sud-Muntenia (minus 148 autorizatii). Cresteri usoare au fost in Sud-Est, Vest si Centru. In regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov s-a eliberat acelasi numar de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale.

Sursa: Business24
De ce sa angajezi un broker imobiliar?
De ce nu? Probabil pentru ca nu ai gasit inca brokerul potrivit tie. Exista un broker potrivit pentru orice tranzactie? Cu siguranta exista! Esential este sa intelegi intai la ce-ti foloseste un broker.

APAIR, Marsh si Astra au lansat prima asigurare de malpraxis pentru agentii imobiliari Asistam de foarte mult timp la un atac permanent la adresa brokerilor imobiliari si parca hipnotizati, observam cum nimeni nu ia o aditudine ferma si hotarata prin care sa incerce sa demonstreze calitatile si rolul pozitiv pe care brokerul il are intr-o tranzactie. Ce s’a intamplat intre timp? Se pare ca acestea au fost deja date uitarii si rapid inlocuite cu diverse obiectii si reprosuri la adresa celor ce ar trebui sa ajute la buna desfasurare a unei tranzactii imobiliare. Ba chiar numarul celor ce sustin activitatea de brokeraj imobiliar tinde sa scada, si sa fie devansat cu rapiditate de numarul celor ce devin din ce in ce mai sceptici ideii.

La o simpla cautare pe net, nu am descoperit niciun articol/material care sa explice in mod coerent si bine argumentat, care este rolul unui broker si de ce trebuie sa-ti angajezi unul atunci cand intentionezi sa realizezi o tranzactie imobiliara.
Si inevitabil ne intrebam cum am putea desfasura o campanie de convingere a publicului de importanta unui broker imobiliar, si de rolul acestuia in cadrul unei tranzactii. Cum se mai poate apreta imaginea lui in fata celor care prefera sa o ignore? Ce este de facut pentru a relansa in sfera potrivita poate unul dintre elementele cheie al unei tranzactii imobiliare?

Asteptam pareri si sugestii. Aceasta este o campanie care are nevoie de argumente dintre cele mai puternice si revenim cu intrebarea:

De ce sa angajezi un broker imobiliar?
Chiriasii fac piata spatiilor comerciale
Aceştia speculează la maximum momentul şi cer chirii şi condiţii de plată deosebite. Cea mai mare cerere de anul acesta a fost pentru supermarketuri mici şi magazine de fashion.

Anul acesta a reprezentat un an de stabilizare a preţurilor, iar cea mai dinamică zonă stradală în 2011 a fost Centrul Istoric.

Criza financiară din ultimii ani a schimbat deopotrivă atitudinea chiriaşilor, cât şi a proprietarilor de spaţii comerciale.

În prezent, chiriaşii speculează la maximum momentul şi cer chirii şi condiţii de plată deosebite, în timp ce atitudinea proprietarilor a devenit mult mai flexibilă decât acum un an.

“Chiriaşii speculează la maximum momentul şi cer chirii şi condiţii de plată deosebite, inclusiv perioade de graţie. Mai nou, li se cere proprietarilor să îşi amenajeze pe cheltuiala lor spaţiile”, a declarat, pentru Curierul Naţional, Costel Alecu, managerul departamentului de retail şi warehouse din cadrul companiei Regatta Real Estate.

Potrivit lui Alecu, şi atitudinea proprietarilor a devenit mai flexibilă decât acum un an, aceştia fiind dispuşi să accepte condiţii favorabile chiriaşilor pentru a reuşi să închirieze spaţiile şi, mai ales, pentru a avea certitudinea unui chiriaş pe termen cât mai lung.

Pentru spaţiile stradale din Bucureşti, cea mai mare cerere pentru anul acesta a venit în special din partea supermarketurilor şi a discounterilor interesaţi să deschidă unităţi de dimensiuni mai mici.

“Carrefour Market/Express, Mega Image, Lidl, Profi, Mic.ro profită de disponibilitatea spaţiilor şi de nivelurile scăzute de închiriere pentru a acoperi toate zonele oraşului. Există interes, însă, şi din partea retailerilor internaţionali de fashion, ei analizează piaţa în prezent şi caută locaţii reprezentative pentru flagship stores (cel mai reprezentativ magazin din reţeaua unui brand - n.r.)”, a explicat, pentru Curierul Naţional, Carmen Ravon, senior consultant, în cadrul departamentulului de Retail al companiei Jones Lang Lasalle (JLL).

În ceea ce priveşte gradul de ocupare a spaţiilor comerciale, reprezentantul JLL ne-a precizat că gradul de ocupare pe principalele artere este de 90% şi de 80% pe străzile secundare.

Potrivit reprezentantului companiei Regatta, gradul de ocupare este în acest moment de 70-75%, iar criza a schimbat foarte mult profilul chiriaşilor de pe marile artere comerciale din Capitală.

“A dispărut o categorie importantă de operatori, mai ales cei cu reţele de magazine. Magazinele de IT, cazinourile, shopurile de telefonie mobilă, showroom-urile auto, băncile şi-au redus numărul de locaţii. Ca reacţie au apărut operatori pe spaţii mici, business-urile de mică anvergură, eventual de nişă: minimarketuri, magazine de produse tradiţionale, outlet-uri etc.”, a subliniat Costel Alecu.

Preţurile au scăzut cu 20-25%

În ceea ce priveşte preţurile pentru închirierea de spaţii comerciale, s-a înregistrat o scădere medie de 20-25%, iar reducerile cele mai importante s-au consemnat pe porţiunile fără vad comercial ale arterelor stradale, unde funcţionau preponderent bănci şi showroom-uri, a mai precizat reprezentantul Regatta.

În viziunea lui Carmen Ravon, 2011 a reprezentat un an de stabilizare a preţurilor. “Chiriile prime pe principalele artere comerciale au rămas neschimbate şi se situează între 60-75 euro/mp/lună. Comparativ cu anul trecut, chiriile pentru spaţii stradale s-au stabilizat. În plus, chiar dacă cererea va creşte, retailerii experimentaţi nu vor mai fi dispuşi să suporte o creştere nesustenabilă a chiriilor”, este de părere reprezentanta Jones Lang LaSalle.

Evoluţia preţurilor, dependentă de pieţele mondiale

Pentru perioada următoare, Costel Alecu estimează că preţurile vor depinde foarte mult de evoluţia economică a României, dar şi a pieţelor mondiale.

“Evoluţia preţurilor va depinde de evoluţia economică a României, dar şi de evoluţia pieţelor mondiale - vezi criza europeană sau situaţia Greciei. În mod normal, preţurile nu ar trebui să mai scadă. Evoluţia viitoare va fi dictată în special de evoluţia consumului”, estimează Alecu.

Centrul Istoric a fost cea mai dinamică zonă în 2011

În viziunea reprezentantei JLL, chiriile nu vor mai scădea, având în vedere că, faţă de nivelul anului 2008, acestea s-au redus deja cu până la 50% în unele cazuri. Totodată, potrivit lui Ravon, cea mai dinamică zonă stradală în 2011 a fost Centrul Istoric.

“Nu credem că se vor mai reduce chiriile, pentru că, faţă de nivelul anului 2008, s-au redus cu procente între 15%-50%. Cea mai dinamică zonă stradală în 2011 a fost reprezentată de centrul istoric, unde chiriile se situează la nivelul de 40-50 euro/mp pentru un spaţiu renovat de circa 100 de metri pătraţi. Alte zone cu chirii ridicate sunt Bulevardul Magheru, Calea Victoriei şi Dorobanţi”, a afirmat Carmen Ravon.

Nu avem retail stradal cu vad definit

Cele mai acute probleme de pe această piaţă la ora actuală sunt reprezentate de lipsa unei zone de retail stradal cu un vad bine definit, deficitul locurilor de parcare şi trotuarele neadecvate.

“Când spun zona de retail stradal, mă refer la magazine unul lângă celălalt, cu profil asemănător. Retailerii de pe segmentul de lux au ales Calea Victoriei, o alegere logică datorită faptului că nu există alternative, iar pentru Bucureşti, Calea Victoriei este o zonă prestigioasă, cu hoteluri de lux şi obiective istorice.

Totuşi, pe Calea Victoriei, parcarea este misiune imposibilă, iar distanţa mare între magazine descurajează orice potenţial cumpărător ce îşi poate permite să plătească pentru un brand de lux să pornească pe jos pe Calea Victoriei, pentru a vizita cele 5-6 magazine de interes.

La aceasta adăugăm şi faptul că trotuarul nu este adecvat. Este vechi, cu denivelări şi îngust, pe anumite zone având loc doar o singură persoană”, ne-a mai declarat Carmen Ravon.

Aceasta a dat drept exemplu bulevardul Magheru, unde nu există un vad definit, pentru că există chiriaşi de tot felul: agenţii de voiaj, agenţii aeriene, cazinouri şi farmacii, precum şi alte afaceri care au închis între timp.

Potrivit reprezentantei companiei Jones Lang LaSalle, piaţa spaţiilor comerciale stradale din Bucureşti este în urmă faţă de pieţele high-street din alte oraşe europene, dar este posibil ca în următorii 3-4 ani să se contureze o zonă puternică de high-street fashion, cel mai probabil în Centrul Istoric, Calea Dorobanţi sau chiar Calea Victoriei.

“Este posibil ca în următorii 3-4 ani să se contureze o zonă puternică de high-street fashion, unde cumpărătorii pot găsi toate brandurile în acelaşi loc, unde pot bea o cafea sau servi masa după shopping. Cel mai probabil, această zonă va fi centrul istoric, unde după terminarea lucrărilor vom avea străzi pietonale şi unde avem deja o prezenţă ridicată de cafenele şi restaurante.

O altă zonă ar putea fi Calea Dorobanţi, unde parcarea este mai facilă, iar zona are o imagine foarte bună. Calea Victoriei are potenţial de creştere în condiţiile refacerii trotuarelor şi existenţei unei parcări”, a conchis Carmen Ravon.

Capitala reprezintă o piaţă cu un potenţial ridicat în viziunea reprezentantului Regatta, care este de părere că Bucureştiul este foarte atractiv pentru marile branduri.

“Bucureştiul este foarte atractiv pentru toate brandurile internaţionale şi reprezintă o piaţă cu potenţial ridicat. În ultimul an, Bucureştiul a reprezentat o destinaţie turistică interesantă, având anul trecut un număr de aproximativ 2.000.000 de turişti, cifră care reprezintă un alt criteriu de selecţie relevant când discutăm despre atractivitate”, a încheiat Costel Alecu.

Sursa: Curierul National
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate