HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Constructii
CETINA CONSTRUCT SRL ARAD
Str. FRATIEI nr. 37, bl.732, ap. 10 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
CHALET SRL ARAD
Str. PETRU RARES nr. 41 0257276471 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
CHAMBRE CONSTRUCT SRL ARAD
Str. ABATORULUI nr. 50 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
CHINDRIS SRL LIPOVA
Str. LUGOJULUI nr. 46 0746010755 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
CHRIS - PROCONS SRL PAULIS
nr. 563 0747028255 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
CHRIS GRUP CONS SRL ARAD
Str. PASCANI nr. 28 0257257728 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
CHRIS INDUSTRY SRL ARAD
Str. PASCANI nr. 28 0722349313 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
CIBMARK SRL ARAD
B-dul DECEBAL (BOXE-AP.3) nr. 27, ap. 3 0257279474 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
CIEZE PROD SRL ARAD
Str. TRIBUNUL DOBRA nr. 18-22, bl.CORP 10 P Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
CIF CONSTRUCT CORPORATION SRL ARAD
Str. BAGDAZAR nr. 13 0742372813 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
CIFAR CON SRL ARAD
Str. BICAZ nr. 1-5 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
CIMENTUL COMIMPEX SIMANDAN EUGENIA SRL BOCSIG
nr. 531 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
CIMVEST SA ARAD
Str. ARMONIEI nr. 94 0257256564 Constructii
CIPRIANO CONSTRUCT SRL LIPOVA
Str. 9 MAI nr. 12 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
CLAU CONSTRUCT SRL ARAD
Str. DREPTATII nr. 5A 0257251881 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
CLAVLA CONSTRUCT SRL ARAD
Str. EPISCOPIEI nr. 10/a, ap. 5 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
CODLEA CONSTRUCT SRL ARAD
Str. HOREA nr. 7 0257/252388 Constructii
CODRIN SRL ARAD
Str. 9 MAI nr. 16 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
COITRO SRL ARAD
Str. LIVIU REBREANU nr. 95 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
COKET TRADING SRL LIPOVA
Str. METIANU nr. 2, ap. 3 Lucrari de constructii, inclusiv lucrari de arta
Anul rezidential 2012 vazut de un dezvoltator: Fluctuatii de 3-5% ale preturilor
2011 a fost un an al stagnarii din punct de vedere al vanzarilor. In 2012 vor fi variatiuni de plus sau minus 3-5% fata de preturile actuale, ceea ce inseamna mici schimbari fata de momentul actual, a spus Ionut Negoita (foto), proprietarul Rin Group, companie care a dezvoltat cateva mii de locuinte in Bucuresti.

Legat de efectele situatiei actuale din Europa in Romania, Negoita spune unul dintre acestea este lipsa creditarii din partea bancilor, iar un al doilea ar fi reticenta clientilor, datorata informatiilor din media si din piata bancara.

Cititi articolul integral in Dailybusiness
Cum fac americanii bani de pe urma unor investitii imobiliare gresite
Când piaţa imobiliară era în plin boom, mulţi locuitori din New York au început, în grabă, să îşi modifice locuinţele, fie prin împrumuturi, fie cu bani lichizi.

Acum, când vânzările sunt sub presiune, iar închirierile sunt tot mai avantajoase, oamenii caută noi modalităţi pentru a obţine bani din locuinţele lor, în care au investit extrem de mult, excluzând vânzarea.

Astfel, oamenii închiriază apartamentele lor spaţioase şi casele lor impunătoare, cerând chirii foarte mari şi preferă să se mute în apartamente mai ieftine şi mai modeste.

Proprietarii au lăsat la o parte anxietatea legată de mutatea din casa lor şi privind potenţialele pagube făcute de chiriaşi. Acum, ei se uită mai mult la profiturile considerabile pe care aceste locuinţe le aduc.

“Oamenii sunt dispuşi să plătească chirii astronomice, în special pentru locuinţele elegante din New York”, spune Gary Malin, preşedintele agenţiei imobilare Citi Habitats.

Cererea pentru închirierea locuinţelor de lux este mare

El a explicat că există o cerere destul de mare pentru închirierea de locuinţe de lux. Un om de afaceri a preferat să se mute cu familia lui dintr-un apartament foarte mare din cartierul SoHo, într-un apartament cu două dormitoare în West Village pentru a putea să aloce mai mulţi bani pentru afacerea sa.

“Aceste locuri permit oamenilor să îşi închirieze apartamentul de vis din New York”, a mai spus Malin, adăugând că aceste locuinţe chiar te fac să te simţi ca acasă.

Acum şapte ani, Michael şi Christine Belotz au cumpărat o locuinţă de 278 metri pătraţi în cartierul SoHo, un apartament cu trei camere, cu o bibliotecă, un dormitor matrimonial, cu ferestre supradimensionate şi cu pardosea de arţar.

“Ne-am gândit că vom locui aici pentru totdeauna”, spune Michael Belotz, care are 49 de ani şi care lucra ca director de cercetare pentru un fond de hedging.

Dar, în urmă cu câteva săptămâni, cuplul a scos la închiriat apartamentul lor cu 12.500 dolari pe lună şi s-au mutat într-o locuinţă de 93 de metri pătraţi, în cartierul West Village, pentru care plăteşte o chirie de 4.200 dolari.

“Spaţiul este mai mic, dar diferenţa de bani este mare. Banii pe care îi luăm în plus reprezintă exact rata pentru vechiul apartament, care este de 8.000 de dolari pe lună, plus chiria pentru apartamentul din cartierul West Village”, a explicat acesta.

Dacă va obţine chiria pe care o cere, Michael Belotz, care a fost concediat în urmă cu doi ani, va putea să îşi împlinească un vis - să îşi deschidă propria sa firmă de management al investiţiilor.

Profitul este tentant

Profitul mare care poate rezulta dintr-o asemenea afacere tentează mulţi locuitori ai New York-ului. Uneori proprietarii au preferat să se mute în locuinţe subînchiriate sau au preferat să subînchirieze o parte din locuinţele lor, ceea ce nu este legal.

“Cunosc câţiva oameni care au făcut acest lucru”, spune Sharon Barnes, un fost membru din Consiliul Society for Clinton Hill, o comunitate din Brooklyn. “Oamenii au cumpărat locuinţe când preţurile erau foarte mari şi nu au realizat că sunt exact în mijlocul unei bule speculative, iar după ce valoarea bunurilor imobiliare a început să scadă au întâmpinat probleme cu ipoteca şi cu taxele care trebuiau plătite.

Nu voiau să renunţe la case pentru că au investit mult în ele şi se obişnuiseră cu noile locuinţe, însă aveau probleme financiare. Prin urmare, închirierea acestor locuinţe şi mutarea în nişte spaţii mai mici au devenit soluţii alternative pentru a proteja investiţiile lor”, a explicat acesta.

În Manhattan, Robert Curtis, avocat, cere 35.000 de dolari pe lună pentru a închiria locuinţa sa. Construită în anul 1830, casa are 418 metri pătraţi, un birou complet echipat.

Majoritatea pereţilor sunt din cărămidă, iar casa are 16 ferestre mari. De asemenea, locuinţa are o sală de gimnastică, un pian, 1.000 de cărţi, o colecţie de artă. Este echipată cu orice, de la lenjerie de pat până la pahare din cristal.

Robert Curtis, care are 68 de ani, locuieşte aici cu pisica sa, însă vrea ca anul viitor să se mute la ferma sa. Decizia de a se muta este motivată prin argumente financiare, practice, dar şi morale.

“Pe de o parte, mi se pare greşit din punct de vedere moral să locuiesc singur, cu o pisică, într-o asemenea casă şi să am şi o fermă”, spune el, adăugând faptul că ştie mulţi oameni care au probleme financiare mari ce îl îngrijorează.

“Haideţi să calculăm. Pentru această casă din Manhattan trebuie să plătesc întreţinerea, taxe, utilităţile, asigurarea şi bineînţeles ipoteca. De asemenea, mai am şi cheltuielile legate de casa de la fermă. Se adună”, a încheiat el.

Sursa: Curierul National
Platesti un apartament nou si primesti un… faliment
Incendiul şi inundaţia prin care au trecut cei doi Escu în garsoniera de 32 mp din Brâncoveanu din cauza copiilor din apartamentul aflat deasupra au dus-o pe Carmen la limita suportabilului. De aceea, i-a pus în vedere lui Pop că trebuie să cumpere o locuinţă pentru ei ca să nu mai stea cu chirie şi să aibă astfel de probleme peste tot unde se mută. Pop ar fi vrut să amâne momentul achiziţiei pentru a strânge cât mai mulţi bani pentru avans şi a împrumuta cât mai puţini de la bancă. Însă nu a avut de ales. Incendiul şi inundaţia au fost factorul decisiv în hotărârea de cumpărare. Acum mai trebuia doar să se hotărască ce vor să achiziţioneze şi unde.
- Eu zic să luăm un apartament vechi ca să ne mutăm cât mai repede, începu discuţia Pop.
- Da, ca să murim la următorul cutremur! Nu ai văzut ce zice Oreste la televizor că vine sfârşitul lumii şi că urmează cutremure din ce în ce mai mari?
- Mă refeream la unul construit după cutremurul din ‘77, dragă. După cutremur au fost realizate mai bine şi sunt şi relativ noi: au doar vreo 30 de ani.
- 30 de ani? Pentru tine 30 de ani înseamnă că sunt noi? Nu dragă, nou înseamnă nou; adică făcut în anii ăştia, nu de pe vremea împuşcatului!
- Adică tu vrei să luăm unul nou? Păi asta înseamnă că nu ne vom muta prea curând pentru că nu sunt gata ansamblurile noi.
- Nu contează. Mai rabd. Dar măcar să ştiu că e nou. Şi acolo nu îşi permit toţi mocofanii să se mute. Aşa că nu vom avea probleme cu vecini care fac grătare în curte.
- Bine, dar tu ştii cât costă astea noi?
- Cât poa’ să coste? Acum, cu criza asta, s-au ieftinit toate. Am auzit că au preţuri identice cu astea vechi.
- Tu te iei după ce spun ei? Nu este adevărat! Cum să faci un bloc nou şi să vinzi apartamentele cu aceleaşi preţuri ca alea vechi şi proaste făcute acum 50 de ani!?
- Te-ai interesat tu şi nu e aşa? Că mie aşa mi-au spus fetele la spital.
- Nu m-am interesat, dar o voi face. Şi mai este o problemă. Nu găseşti apartamente noi în oraş, ci la margine. Eşti de acord să stăm acolo unde începe porumbul?
- Lasă că mai sunt şi în oraş. Nu în centru, dar nici la periferie. Caută mai atent şi vei vedea. Şi vino cu o variantă acceptabilă, nu cu cine ştie ce prostie neverificată!
După ce s-a interesat, adică a căutat pe Internet, Pop i-a prezentat lui Carmen trei variante care i s-au părut interesante. Unele erau poziţionate destul de aproape de centru, ceea ce l-a uimit pe Pop pentru că el ştia că nu sunt terenuri în astfel de zone. I-au plăcut propunerile şi lui Carmen aşa că s-au dus şi le-au vizitat pe toate cele trei. Mai exact au văzut nişte blocuri în construcţie şi showroom-uri cu exemple de apartamente. Până la urmă s-au hotărât la unul dintre ele, mai exact Carmen a ales, şi au fost să semneze actele.
Pop s-a bucurat că trebuia să plătească doar un avans, restul de bani urmând a fi achitat la predarea locuinţei. În felul acesta s-au încadrat în suma pe care o economisiseră şi nu a fost nevoie de credit. Au semnat contractul, au plătit avansul şi au plecat încântaţi. Însă, după câteva luni au aflat că lucrările au fost oprite şi că va fi amânat termenul de predare. Apoi, au auzit că dezvoltatorul nu mai are bani să continue pentru că băncile nu îi mai dau credit şi că a intrat în faliment. Să te ţii atunci ceartă. Numai în pielea lui Pop să nu fii.
Avea dreptate Carmen, credea Pop: „Cum am putut să iau un apartament şi să dau atâţia bani fără să mă asigur că totul este în regulă? Cum am putut să nu mă interesez despre dezvoltator: să văd ce a mai făcut, câtă experienţă are, cât este de credibil şi de solvabil, cu ce bani construieşte, câte apartamente a vândut, dacă şi-a respectat termenele ş.a.m.d.? Cum am putut să nu caut mai multe informaţii despre ansamblu şi să văd în ce mă bag? M-am lăsat luat de valul entuziasmului şi am crezut toate balivernele pe care mi le-au spus ăia fără să verific dacă sunt reale.” Aşa că a început iar discuţia cu Carmen despre o casă a lor pentru că nu puteau aştepta să se lămurească situaţia. Trebuia să găsească iar o soluţie. Şi i-a venit o idee. Ce-ar fi să cumpere un teren, că tot s-au ieftinit foarte mult, şi să-şi construiască o casă? Aşa era sigur că nu are cine să-l mai păcălească.

Din episoadele trecute: Escu, Pop Escu, este un tânăr care a devenit avocat de câţiva ani şi care s-a căsătorit cu Carmen tot cam atunci. De când se cunosc au stat cu chirie prin mai multe cartiere din Bucureşti. Câteva luni au stat într-o garsonieră de 17 mp din Berceni, confort III, 800 de lei/lună, complet utilată şi mobilată. Însă, pentru că s-au mutat în grabă au avut neplăceri: carcalaci, loc de parcare, găştile de cartier… Până la urmă au fost nevoiţi să se mute din cauza bagabonţilor de la colţ care făceau gălăgie şi se luau de Carmen. S-au mutat într-o garsonieră din Tineretului, dar au descoperit că nu au apă caldă şi gaz. De aceea, s-au mutat din nou, de această dată în Brâncoveanu, într-o garsonieră de 32 mp, la etajul unu, cu 900 de lei/lună. Aici, după mai multe probleme mărunte (loc de parcare şi copii care se dau cu rolele prin casă), au avut surpriza sa fie inundaţi şi să li se dea foc la balcon.
Atenţie! Acesta este un pamflet cu personaje imaginare create pentru a pune în discuţie problemele care apar în viaţa de zi cu zi a proprietarului sau a chiriaşului unei locuinţe şi să găsească rezolvări la acestea. Intenţionăm să atragem atenţia asupra unor aspecte care trebuie luate în seamă în cazul unei mutări într-o locuinţă pentru a nu fi nevoiţi ulterior să ne mutăm în altă parte, să suportăm neplăceri sau chiar să ajungem la fapte mai grave (certuri, bătăi, distrugeri de bunuri etc.).
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate