HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Materiale constructii
A & M CONSTRUCT COMPANY SRL AGRISU MARE
nr. 698 0745245310 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
A.B.Y.-KATENA SRL ARAD
Str. EPISCOPIEI nr. 46, ap. 29 057/214493 Comert cu amanuntul al articolelor de fierarie, vop ...
ABISIO SRL ARAD
Str. TUSNAD nr. 6, bl.520, sc. A, ap. 8 Fabricarea articolelor din material plastic pentru ...
ACQUATECH SRL BUTENI
nr. 520 Fabricarea articolelor din material plastic pentru ...
ACTIV CONSTRUCT SRL ARAD
Str. EFTIMIE MURGU nr. FN Fabricarea altor elemente din beton, ciment si ipso ...
ADAMOVICI MIRCEA ADRIAN PETRU ANAMAR IMPEX & D AF ARAD
P-ta. CATEDRALEI nr. 4, ap. 1 Fabricarea elementelor din beton pentru constructii ...
ADIA IMPEX SRL ARAD
Str. IALOMITEI nr. 14-16 0257255612 Comert cu amanuntul al articolelor de fierarie, vop ...
ADICOM CONSTRUCT SRL SANMARTIN
nr. 568 Fabricarea elementelor din beton pentru constructii ...
ADIMPEX SRL ARAD
Str. IOSIF LENGYEL nr. 1 0257287080 Comert cu ridicata al echipamentelor si furniturilo ...
ADRIA SRL LIPOVA
Str. OITUZ nr. 28 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AGRO ARBIDAN SRL ARAD
Str. MIHAI EMINESCU nr. 16, bl.CORP A, ap. 6 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AGRO FOREST FIFSARD SRL SIRIA
Str. POET ANDREI MURESANU nr. 42 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AGRO MICMAN SRL MANDRULOC
Com. VLADIMIRESCU nr. 317 0257280712 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AGROS-ADAMAR SRL AVRAM IANCU
nr. 277 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AKH INDUSTRIE SRL INEU
Str. DUNARII nr. 42, bl.42, sc. B, ap. 38 0745261240 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AKH SYSTEME VERTRIEB SRL INEU
Str. DUNARII nr. 3, bl.42, sc. B, ap. 38 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AKIRE SRL LIPOVA
Str. GOJDU nr. 4 561206 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AL-PLAST CHRISTY SRL SIRIA
Calea ARADULUI nr. FN Fabricarea elementelor din beton pentru constructii ...
ALEGENA SRL SILINDIA
nr. 85 256646 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
ALEX SOLO COMERT SRL FELNAC
nr. 367 0257411133 Comert cu amanuntul al articolelor de fierarie, vop ...
Prima casa 4 - oferta completa. Vezi care banca te atrage cel mai mult
Tot mai multe banci apar pe piata cu oferte pentru “Prima Casa 4″, asta dupa ce, in asteptarea acestui program, mai toate au scos cate o oferta alternativa, pentru a castiga cat mai multi clienti. Produsele sunt destule si variate, restul depinde doar de clienti si alegerea lor.

Una dintre ultimele banci care au intrat in program este OTP Bank, care a si primit un plafon de 9,6 milioane de euro.

Oferta acestei banci este de 4% plus Euribor la 3 luni, pentru creditele in euro, in timp ce, pentru cele in moneda nationala, banca vine cu o dobanda compusa din 2,50% - marja bancii plus Robor la 3 luni.

Si Raiffeisen Bank a ramas ceva mai la urma, dupa lansarea celei de-a patra parti a programului. Aceasta a stabilit o marja de 3,9% plus Euribor la 3 luni si de 2,4% plus Robor la 3 luni. Cei care sunt deja clienti ai bancii au, din start, un mic avantaj. Daca isi incaseaza salariul intr-un cont curent deschis la banca, platesc o marja de dobanda mai redusa cu 0,2 puncte procentuale, adica 2,2% la lei si respectiv 3,7% la euro.

In iulie, Piraeus Bank s-a inscris in “Prima Casa 4″ si are o oferta asemanatoare cu cea a OTP Bank. Grecii au mai anuntat ca suma minima pe care o acorda printr-un astfel de credit este de 10.000 de euro, iar cea maxima este cuprinsa intre 57.000 si 71.250 de euro, in functie de segmentul de creditare pe care-l alegeti. Perioada maxima de creditare este de 30 de ani.

BRD, care este a doua banca din piata locala dupa activele detinute, si-a inceput si ea campania de “recrutare” a clientilor pentru “Prima Casa”. Aceasta pune “la bataie” un plafon de garantii de peste 325 de milioane de euro. Ipotecarele pe care BRD le ofera sunt la 3,65% - 3,75% plus Euribor, in functie de perioada de creditare pe care o alegeti.

Cu un plafon de 25 de milioane de euro Banca Transilvania a intrat in cursa pentru acordarea de credite ipotecare. Finantarile sunt acordate atat in lei, la dobanda de 5,49% pe an (Robor la 3 luni), la care se adauga comisionul de gestiune de 0,2% pe luna, cat si in euro, la o dobanda de 4 puncte procentuale plus Euribor la 3 luni.

Cea mai mare banca din piata, BCR, si-a inceput campania cu o dobanda de 3,95% plus Euribor la trei luni, pentru creditele in euro. Creditorul a anuntat la data lasarii programului ca toti clientii cu salariul la BCR sau care au un comportament bun de plata la creditele in derulare pot beneficia de facilitati de dobanda. Adica, in loc de 3,95%, vor primi 3,75%. Evaluarea imobilului are un cost convenabil de 300 lei (inclusiv TVA) pentru un apartament.

CEC Bank are la dispozitie 27 de milioane de euro pentru a acorda imprumuturile in euro cat si in lei. Pentru creditele in euro, costurile de finantare sunt de 4% plus Euribor la trei luni, in timp ce, pentru creditele in lei - 1,9% plus Robor la trei luni. CEC ofera si o perioada de gratie de 6 luni, in cazul in care veti fi vreodata in imposibilitatea de a plati, iar pentru a avea parte de acest serviciu, tot ce trebuie sa faceti este sa va conformati regulilor impuse de creditor.

Millennium Bank va aloca 50 de milioane de euro pentru aceasta editie a programului cu o dobanda formata din Euribor la trei luni plus o marja de 4%. Comisioanele de analiza si de acordare sunt gratuite, iar costul evaluarii locuintei este platit de Millennium Bank.

Pentru creditele contractate prin programul Prima Casa 4, Alpha Bank are o dobanda formata din Euribor la trei luni plus o marja de 4%.

Sursa: Ziare.com
Ghidul vanzatorului
Din moment ce ati ajuns aici este evident ca intentionati sa vindeti o proprietate imobiliara. Iata cateva informatii ce va ajuta sa incheiati o afacere cat mai profitabila pentru dumneavoastra.
Pentru a realiza acest lucru sant necesari cativa pasi pe care trebuie sa-i parcurgeti:

1. Pregatirea actelor
Inainte de a pune in vanzare o proprietate imobiliara este necesar sa va asigurati ca toate actele sunt in regula, exemplu: daca este intabulat si declarat la finante, succesiunea incheiata, impozitele platite la zi, ipoteca radiata din foaia de sarcini a imobilului - daca e ste cazul, etc. Puteti pierde o oferta foarte buna sau un client daca toate aceste aspecte nu sunt puse la punct.

2. Pretul
Bineinteles ca dumnavoastra sperati sa obtineti o suma cat mai mare la incheierea tranzactiei. Totusi situatia trebuie privita in mod realist. Apeland la toate informatiile din piata sau la serviciile unei agentii imobiliare veti avea parte de consiliere gratuita in domeniul imobiliar si veti obtine o evaluare realista a pretului.

Nu uitati ca majoritatea cumparatorilor sunt informati si analizeaza intotdeuna mai multe oferte. Evident ca vor alege cea mai avantajoasa oferta ce o gasesc dupa crireriile lor de selectie.

Pretul depinte in mare masura si de perioada de timp in care doriti sa vindeti. O vanzare urgenta presupune intotdeauna si un pret mai mic, in timp ce pretul cel mai bun poate fi obtinut doar daca nu va grabiti.

3. Publicitatea
Oferta dumneavoastra trebuie facuta publica si veti fi cu atat mai avantajat cu cat sporiti caile si modalitatile de expunere publica. Noi va sugeram sa promovati oferta dumneavoastra utilizand toate formele de publicitate: internet, publicatii locale si nationale, reviste de afaceri, etc., in felul acesta veti avea posibilitatea sa intrati in contact direct atat cu potentialii clienti cat si cu diferite agentii imobiliare.

In functie de impactul publicitatii facute, puteti reveni la etapa pretului, facand ajustarile necesare: cresterea sau scaderea pretului.

4. Selectionarea unei agentii imobiliare
Este bine pentru dumneavoastra sa luati in considerare toate ofertele ferme primite si sa decideti daca lucrati sau nu cu o agentie imobiliara, sau daca veti lucra exclusiv cu o singura agentie imobiliara. Negocierea pretului depinde in mare masura de acestea. Nu uitati sa negociati totul la maxim, sa cereti in permanenta imposibilul ca sa fiti sigur ca veti obtine tot ce este posibil - ne referim atat la pretul proprietatii imobiliare, cat si la toate conditiile de colaborare cu o agentie: termene, comisioane, taxe, etc.

Totusi nu uitati ca marja de negociere este una dintre cele mai raspandite strategii aplicate pe piata imobiliara, iar aratandu-va rezonabil si deschis la negociere puteti castiga cumparatorul de partea dvs.

5. Selectionarea ofertelor
Nu pierdeti contactul cu potentalii cumparatori. Implicati-va direct in toate negocierile chiar daca lucrati sau nu cu o agentie imobiliara. Tineti cont de sfatul agentului, nu uitati ca el este de partea Dvs.

6. Intocmirea actelor
Daca lucreti cu o agentie imobiliara, atunci lucrurile sunt simple - agentia se ocupa de toate actele, Dvs. doar trebuie sa le semnati. Nu uitati ca actele trebuie autentificate de un notar, vanzarea efectiva facandu-se doar in fata acestuia.
Daca nu vindeti printr-o agentie atunci tot la un notar trebuie sa ajungeti, numai ca actele trebuie sa le pregatiti singur.

Desi nu este obligatoriu, sfatul nostru este sa apelati la o agentie imobiliara.
Apeland la o agentie puteti evita situatii neplacute cum ar fi:
- Transformarea imobilului dumneavoasta intr-un pasaj pietonal pe unde sa treaca zeci de vizitatori mai mult sau mai putin interesati.
- Risipa de timp si bani pentru: pregatirea documentatiei de vanzare, studierea pietei, gasirea potentialilor cumparatori
- Implicarea in tranzactii care ar putea avea urmari dintre cele mai neplacute
- Imposibilitatea finalizarii unei tranzactii odata incepute
- Neplaceri ce decurg din evaluarea gresita a imobilului

In mod normal, apeland la o agentie imobiliara, vanzatorul are urmatoarele avantaje:
- Evaluarea realista a pretului
- Publicitatea ofertei
- Selectia cumparatorilor
- Securitatea tranzactiei
- Obtinerea in timpul cel mai scurt a pretului optim
- Verificarea si realizarea in timp util a documentatiei de vanzare
Vanzare buna!
Impozitul pe mai multe case: Solutie pentru buget sau gafa guvernamentala?
Premierul Emil Boc a anuntat ieri ca statul va percepe un impozit suplimentar pentru cea de-a doua proprietate, aceasta fiind o alta masura ce urmareste cresterea veniturilor bugetare. O astfel de masura exista insa deja in Codul Fiscal, iar suplimentarea impozitului ar putea duce la cresterea chiriilor si la scaderea preturilor pentru locuinte.
Ce a vrut Boc sa spuna

Premierul Emil Boc i-a cerut ieri ministrului Sebastian Vladescu sa introduca in noul proiect de lege o impozitare suplimentara pentru cladiri, care sa se aplice incepand cu a doua proprietate.

“Prima proprietate se impoziteaza normal, pentru toti la fel. Incepand cu a doua proprietate se impoziteaza suplimentar fata de ceea ce avem in momentul de fata, pentru a putea sa aducem un plus de venituri la bugetul de stat si pentru a avea un efort de solidaritate si din partea acelora care au in Romania mai multe proprietati”, a declarat Emil Boc.

La scurta vreme dupa anuntul lui Emil Boc, fostul premier Adrian Nastase a scris pe blogul personal ca declaratia lui Boc este o dovada clara a faptului ca “Guvernul Romaniei anunta masuri «aiurea»”, intrucat aceasta masura exista deja in Codul Fiscal din 22 decembrie 2003.

“Ca Emil Boc, doctor in drept constitutional, nu stie care este situatia reala din tara in care intamplator e prim-ministru e evident, dar ca nu mai stie ce legi a votat si apoi a aplicat in calitate de primar e grav. Cum ministrul finantelor Sebastian Vladescu - proprietar a nu mai putin de 5 imobile - nu i-a atras atentia ca greseste, doveste ca ori il induce voit in eroare pe Emil Boc, ori are atatia bani incat nu mai stie cat plateste impozit sau se inscrie in grupa evazionistilor fiscali”, scrie Adrian Nastase pe blogul sau.

La finalul sedintei, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a incercat sa lamureasca situatia, spunand ca declaratiile primului-ministru se refera o impozitare suplimentara fata de ceea ce prevede Codul Fiscal in acest moment.

“Am vazut ca a aparut pe blog dl. Nastase punand comentarii pe acest subiect. Sunteti liberi sa accesati site-ul Guvernului ca sa vedeti declaratiile primului-ministru pe aceasta tema. Spune: incepand cu a doua proprietate se impoziteaza suplimentar fata de ceea ce avem in momentul de fata. Este vorba de o impozitare suplimentara fata de ceea ce prevede Codul Fiscal in acest moment”, a explicat Ioana Muntean.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a spun ca nu are detalii suplimentare legate de masura anuntata de Emil Boc, care in prezent este la stadiul de “intentie”. O noua sedinta de Guvern ar putea avea loc vineri, a adaugat Muntean.

Romanii ar putea plati un impozit mai mare cu 70% pentru cea de-a doua casa aflata in proprietate, masura urmand sa fie introdusa cel mai probabil de la 1 iunie, au declarat surse guvernamentale, potrivit NewsIn.

“Impozitul pe cladiri nu va creste pentru proprietarii care detin o singura casa, insa cei care au in proprietate doua sau mai multe apartamente, case, case de vacanta si alte constructii vor fi nevoiti sa plateasca in plus cu 70% pentru fiecare dintre imobile, urmand ca Ministerul de Finante sa vina miercuri (19 mai - n.r.) cu un act normativ in acest sens”, au precizat reprezentantii Executivului.

“Proprietatea privata nu trebuie descurajata prin supraimpozitare”

In prezent, potrivit art. 252 din Codul Fiscal, daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri se majoreaza dupa cum urmeaza:

a) cu 15% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;
b) cu 50% pentru cea de-a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;
c) cu 75% pentru cea de-a treia cladire in afara celei de la adresa de domiciliu;
d) cu 100% pentru cea de-a patra cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.

Nu intra sub incidenta alin. (1) persoanele fizice care detin in proprietate cladiri dobandite prin succesiune legala.

Gabriel Biris (foto), partener in cadrul casei de avocatura Biris-Goran, spune ca este de acord cu actuala metoda de impozitare a cladirilor, insa intrebarea care poate fi dedusa din anuntul premierului este una de strategie.

“Avem un guvern de centru - dreapta care in acest moment ar trebui sa incurajeze propretatea privata, nu sa o descurajeze prin supraimpozitare. Trebuie tinut cont si de faptul ca achizitionarea de apartamente in scopul inchirierii reprezinta si o forma de protejare a economiilor, iar aceasta nu trebuie descurajata”, ne-a explicat Gabriel Biris.

In ceea ce priveste influenta noii masuri anuntate asupra pietei imobiliare, avocatul crede ca va influenta in primul rand proprietarii si de-abia apoi chiriile pentru locuinte, chirii care oricum sunt in scadere. In mod cert insa, segmentul locuintelor va fi cel mai afectat. Astfel, daca majorarea impozitului va fi una semnificativa, atunci pretul apartamentelor va scadea.

In privinta spatiilor comerciale, raspunsul este diferentiat si, chiar daca Emil Boc nu a precizat pe cine vizeaza noua masura, avocatul spune ca, in mod normal, premierul s-a referit la persoane fizice.

“In acest caz, credem ca sistemul actual de impozitare trebuie schimbat pentru a elimina distorsiunile existente prin diferentierea impozitului in functie de proprietar, persoana fizica sau persoana juridica. In acest moment, persoanele fizice platesc pentru spatii comerciale impozite de cateva zeci de ori mai mici decat o persoana juridica, ceea ce nu este normal”, a subliniat Biris.

El a adaugat ca majorarea de pana la 100% a impozitului, precum si majorarea cu 5% pentru locuintele mai mari de 150 mp, nu se aplica in acest moment si spatiilor comerciale detinute de persoane fizice, ceea este “o anomalie introdusa si pastrata intentionat in Codul Fiscal”.

“Este o taxa pe lux”

Valentin Ilie (foto), CEO al companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania, este de parere ca masura propusa de premierul Emil Boc nu va schimba fundamental piata imobiliara, intrucat cei care detin mai multe proprietati sunt, de obicei, persoane fizice care au si o casa de vacanta sau investitori.

“In cazul persoanelor fizice, poate fi considerata o taxa pe lux, intrucat cine isi permite sa detina mai multe proprietati, cum ar fi o casa de vacanta, isi permite si un impozit mai mare. Nici in cazul investitorilor nu va fi o problema, pentru ca proprietatile respective genereaza venituri. Fireste, o impozitare suplimentara le va modifica business plan-urile”, ne-a explicat Valentin Ilie.

In opinia sa, masura de supraimpozitare s-ar putea reflecta in cresterea usoara a chiriilor, atat pe segmentul rezidential, cat si pe segmentul comercial, exceptand cazul in care proprietarii nu vor fi dispusi sa-si ajusteze asteptarile in jos.

O problema ar putea fi intampinata in cazul persoanelor fizice care au mostenit diferite proprietati. “De cele mai multe ori, astfel de proprietati nu sunt intr-o stare foarte buna, astfel incat sa poata fi cu usurinta vandute sau inchiriate. Aceste persoane vor fi afectate, daca noua masura de impozitare se va aplica si in cazul lor”, a adaugat Ilie.

In luna aprilie, chiriile medii solicitate de proprietari pentru apartamentele din Capitala s-au stabilizat, fiind cuprinse intre 264 euro pentru o garsoniera si 736 de euro pentru apartamentelor cu patru camere, potrivit celui mai recent studiu al portalului anunturiparticulari.ro.

“Cum stabilim valoarea proprietatii fara un indice oficial al pietei?”

Dan Ioan Popp (foto), presedintele dezvoltatorului Impact Developer & Contractor, spune ca este de asteptat ca statul sa caute si sa identifice diverse modalitati de a colecta impozite suplimentare, intrucat in prezent, impozitul pe o proprietate ce apartine populatiei este o forma de protectie sociala, care in unele cazuri este de zece ori mai mic decat cel platit de companiile comerciale care au aceeasi proprietate.

“In Romania, impozitul pe proprietate este de 0,1% din valoarea «oficiala» a proprietatii, valoare care nu a mai fost actualizata din anul 2002 si reprezinta, in cel mai bun caz, 25-35% din valoarea de piata. Astfel, impozitul real nu este de 0,1%, ci de maxim 0,03-0,04%, printre cele mai mici din Europa. Cum stabilim valoarea reala a unei locuinte, in conditiile in care nu avem un indice oficial al pietei imobiliare?”, se intreaba seful Impact.

In opinia sa, grila notarilor reprezinta un reper inexact pentru ca se bazeaza pe un pret minim si nu pe unul mediu, astfel incat aplicarea acestei grile ii avantajeza pe unii si ii dezavantajeza pe altii.

“Impozitarea suplimentara a celei de-a doua proprietati poate fi aplicata la nivelul intregii tari, dar numarul celor care au doua proprietati sau mai multe este sub 3% din totalul de 8 milioane de locuinte, asa ca efectul de incasare va duce la o crestere cu maximum 3% a sumelor colectate astazi”, a mai explicat Popp.

Un efect mai consistent ar fi, dupa parerea sa, majorarea impozitului tuturor proprietatilor cu 5-10 procente si cu cel putin 50% in cazul cladirilor cu performante energetica de clasa C, D sau E.

De asemenea, actuala reglementare care permite impozitarea progresiva, putand fi aplicata de consiliile locale, este dificil de implementat deoarece bazele de date nu sunt centralizate. “Nu este clar nici in ce masura se aplica acest principiu terenurilor, respectiv proprietatilor comerciale”, subliniaza Popp.

Insa daca tinta noii masuri de impozitare este si mediul de afaceri, atunci masura este devastatoare pentru proprietarii de portofolii de proprietati destinate inchirierii sau vanzarii, deoarece in ultima vreme chiriile au avut tendinta de scadere, iar volumele de vanzare au fost relativ scazute.

“In mod cert, va exisat o tendinta de crestere a preturilor la chirii si vanzare, dar nu cred ca piata va avea capacitatea sa sustina aceste cresteri. Ca o consecinta, este posibil ca profitabilitatea acestor companii sa scada, si deci incasarile afarente platilor de impozite pe profit vor scadea”, a mai spus Dan Ioan Popp.

Sursa: Wall-Street
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate