HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Materiale constructii
A & M CONSTRUCT COMPANY SRL AGRISU MARE
nr. 698 0745245310 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
A.B.Y.-KATENA SRL ARAD
Str. EPISCOPIEI nr. 46, ap. 29 057/214493 Comert cu amanuntul al articolelor de fierarie, vop ...
ABISIO SRL ARAD
Str. TUSNAD nr. 6, bl.520, sc. A, ap. 8 Fabricarea articolelor din material plastic pentru ...
ACQUATECH SRL BUTENI
nr. 520 Fabricarea articolelor din material plastic pentru ...
ACTIV CONSTRUCT SRL ARAD
Str. EFTIMIE MURGU nr. FN Fabricarea altor elemente din beton, ciment si ipso ...
ADAMOVICI MIRCEA ADRIAN PETRU ANAMAR IMPEX & D AF ARAD
P-ta. CATEDRALEI nr. 4, ap. 1 Fabricarea elementelor din beton pentru constructii ...
ADIA IMPEX SRL ARAD
Str. IALOMITEI nr. 14-16 0257255612 Comert cu amanuntul al articolelor de fierarie, vop ...
ADICOM CONSTRUCT SRL SANMARTIN
nr. 568 Fabricarea elementelor din beton pentru constructii ...
ADIMPEX SRL ARAD
Str. IOSIF LENGYEL nr. 1 0257287080 Comert cu ridicata al echipamentelor si furniturilo ...
ADRIA SRL LIPOVA
Str. OITUZ nr. 28 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AGRO ARBIDAN SRL ARAD
Str. MIHAI EMINESCU nr. 16, bl.CORP A, ap. 6 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AGRO FOREST FIFSARD SRL SIRIA
Str. POET ANDREI MURESANU nr. 42 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AGRO MICMAN SRL MANDRULOC
Com. VLADIMIRESCU nr. 317 0257280712 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AGROS-ADAMAR SRL AVRAM IANCU
nr. 277 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AKH INDUSTRIE SRL INEU
Str. DUNARII nr. 42, bl.42, sc. B, ap. 38 0745261240 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AKH SYSTEME VERTRIEB SRL INEU
Str. DUNARII nr. 3, bl.42, sc. B, ap. 38 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AKIRE SRL LIPOVA
Str. GOJDU nr. 4 561206 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AL-PLAST CHRISTY SRL SIRIA
Calea ARADULUI nr. FN Fabricarea elementelor din beton pentru constructii ...
ALEGENA SRL SILINDIA
nr. 85 256646 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
ALEX SOLO COMERT SRL FELNAC
nr. 367 0257411133 Comert cu amanuntul al articolelor de fierarie, vop ...
Turcu plateste!
Abia se liniştiseră lucrurile cu copiii aflaţi deasupra familiei Escu, în sfârşit nu se mai dădeau cu rolele prin casă, că mama lui Pop i-a povestit acestuia ce probleme are cu vecinii: o familie de români de etnie turcă mutaţi de câteva luni în blocul în care stătea de când a fost dat în primire - „pe vremea lui Ceauşescu”. Aceştia (familia Asan – care înseamnă „spânzurat” în limba turcă, pe ea o cheamă Güve – „molie” şi pe el Nail – „cui”) luaseră un apartament la parter, vizavi părinţii lui Pop (Violeta şi Ion). Nail lucra la primărie, era nu ştiu ce fel de inspector. Probabil de aceea avea impresia că poate face orice vrea fără să întrebe vecinii, deşi erau şi ei afectaţi de faptele lui.
Prima dintre măsurile luate de „familia spânzurată”, care a deranjat mai mulţi locatari, a fost să pună câteva pietroaie unse cu ulei sub geamurile apartamentului în care stătea pentru a împiedica doi vecini să-şi mai parcheze maşinile acolo. Motivaţia „cuiului spânzurat” a fost aceea că îl deranjează poluarea şi zgomotul. Apoi, Nail şi-a parcat ultimul model de Audi pe locul altui vecin cu care s-a certat câteva săptămâni pe acest subiect. Asta până i-a chemat pe colegii lui de la primărie să-i marcheze acel loc de parcare pe care l-a şi închiriat ca să nu mai poată zice nimic vecinul care îşi lăsa maşina acolo de vreo 20 de ani.
Pe urmă i-a căşunat pe câinele blocului de care aveau grijă toţi vecinii pentru că le păzea maşinile de hoţi. Aceştia din urmă au încercat de multe ori să-l otrăvească, dar l-au scăpat locatarii. Pe domnul „Cui” la deranjat că latră noaptea şi nu poate să doarmă din cauza lui. Sau poate Güve a fost cea deranjată. Nu se ştie exact. Cert este că într-o zi, Nail a chemat hingherii care l-au luat pe Rex. Numai că seara, când au aflat cei din bloc ceea ce s-a întâmplat, s-au dus la adăpostul de animale şi l-au răscumpărat. Aşa s-a trezit „molia” în noaptea aceea din cauza lătratului şi şi-a certat „cuiul” că nu a fost în stare să rezolve problema câinelui. De supărare, a doua zi Nail a încercat să dea cu maşina peste Rex de faţă cu mai mulţi vecini care stăteau de vorbă în faţa blocului, dar nu a reuşit şi au sărit pe el:
- Vecine, da’ ce ai cu câinele ăsta că nu ţi-a făcut nimic?
- Latră toată noaptea ca nenorocitu’ şi nu mă lasă să dorm.
- Da’ am văzut că ţi-ai pus termopane din alea cu zece camere. Cum îl mai auzi? Şi hoţii care sparg maşinile din cartier nu te deranjează? Câinele ăsta a fost singurul care a putut să-i oprească până acum să ni le spargă şi pe ale noastre, nu prietenii tăi de la primărie.
- Hoţii nu intră în atribuţiile primăriei. Poliţia ar trebui să se ocupe de ei. Aţi făcut plângere la poliţie?
- Am făcut mai multe şi a rămas ca şi până acum. Eu zic să laşi câinele în pace pentru că ai mai mult de pierdut decât noi ceilalţi care nu avem maşini aşa de scumpe. Sau poate îi chemi pe cei de la Poliţie să ne păzească maşinile în fiecare noapte…
Până la urmă, „cuiul” din sufletul locatarilor a plecat îmbufnat în casă, văzând că nu ajunge la nicio concluzie cu ei. „Poate au şi ei dreptate. Dacă îmi zgârie ăştia maşina, că de furat oricum nu pot la cât de şmecheră este maşina mea”, îşi spuse Nail şi hotărî să îl lase în viaţă pe Rex. „Bine că este doar unul şi nu o haită”, se împăcă el cu ideea. Dar frustrările unui nimeni ajuns peste noapte să aibă putere, nu dispar niciodată. Astfel, pentru a fi sigur că nu vor îndrăzni hoţii să se atingă de maşina lui cea nouă şi-a pus în parbriz un autocolant pe care scria că este inspector la primărie şi a montat şi un proiector care să-i lumineze maşina toată noaptea. Acum dormea cu jaluzelele trase pentru că îl deranja lumina proiectorului, dar dormea liniştit…
Totuşi, obsesia lui pentru control şi disciplină nu s-a oprit aici. Acum îl deranja uşa de la intrarea în bloc care se trântea când intra sau ieşea cineva. A răbdat el câteva săptămâni, dar într-un week-end nu a mai rezistat şi a făcut comandă pentru o uşă nouă şi silenţioasă care l-a costa vreo 3.000 de lei. Au venit băieţii de la firma respectivă şi au montat-o în câteva ore. Totul a fost minunat până a început să ceară bani vecinilor pentru uşă. Câţiva au dat, însă majoritatea nu a fost de acord pentru că nu fuseseră întrebaţi în prealabil. Până să vină el, nimeni nu fusese deranjat de zgomotul uşii, iar acum li se spunea că trebuie să plătească pentru ceva de care nu aveau nevoie. În plus, Nail făcuse prostia să ia factura pe numele lui, nu pe cel al asociaţiei de proprietari. Aşa că vecinii au hotărât că „turcu’ huzureşte, turcu’ plăteşte”.

Din episoadele trecute: Escu, Pop Escu, este un tânăr care a devenit avocat de câţiva ani şi care s-a căsătorit cu Carmen tot cam atunci. De când se cunosc au stat cu chirie prin mai multe cartiere din Bucureşti. Câteva luni au stat într-o garsonieră de 17 mp din Berceni, confort III, 800 de lei/lună, complet utilată şi mobilată. Însă, pentru că s-au mutat în grabă au avut neplăceri: carcalaci, loc de parcare, găştile de cartier… Până la urmă au fost nevoiţi să se mute din cauza bagabonţilor de la colţ care făceau gălăgie şi se luau de Carmen. S-au mutat într-o garsonieră din Tineretului, dar au descoperit că nu au apă caldă şi gaz. De aceea, s-au mutat din nou, de această dată în Brâncoveanu, într-o garsonieră de 32 mp, la etajul unu, cu 900 de lei/lună.

Atenţie! Acesta este un pamflet cu personaje imaginare create pentru a pune în discuţie problemele care apar în viaţa de zi cu zi a proprietarului sau a chiriaşului unei locuinţe şi să găsească rezolvări la acestea. Intenţionăm să atragem atenţia asupra unor aspecte care trebuie luate în seamă în cazul unei mutări într-o locuinţă pentru a nu fi nevoiţi ulterior să ne mutăm în altă parte, să suportăm neplăceri sau chiar să ajungem la fapte mai grave (certuri, bătăi, distrugeri de bunuri etc.).
Boc a evitat sa confirme continuarea Prima casa in 2012
Guvernul va orienta programele de garanţii de stat în special către susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii, a declarat recent premierul Emil Boc într-o emisiune la TVR. „Programul Prima casă a fost şi este un program de succes pentru că am utilizat instrumentul garanţiilor guvernamentale. Intenţionăm pentru anul următor să continuăm programul garanţiilor guvernamentale pentru a susţine diverse activităţi ale economiei. În special pentru 2012 ne vom orienta spre IMM-uri, de a utiliza acest instrument, pentru că ele reprezintă cel mai important motor al economiei, prin intermediul Fondului Naţional de Garantare şi prin intermediul garanţiilor de stat”, a spus Boc evitând să confirme tranșant continuarea programului Prima casă în anul viitor.
Topul celor mai scumpe birouri cumparate in criza
Sute de milioane de euro au fost investite in achizitia cladirilor de birouri, cele mai multe tranzactii avand loc in Bucuresti.

Afla care au fost cele mai scumpe imobile de birouri cumparate din 2008 si pana in prezent.

2008: Cea mai mare tranzactie imobiliara

Prima tranzactie cu o cladire de birouri anuntata dupa momentul Lehman Brothers, cand criza a devenit o certitudine si pe plan local, a fost incheiata de fondul britanic de investitii Danube Property.

Acesta a achizitionat cladirea Biharia Office Building, din nordul Capitalei, pentru circa 16,5 milioane de euro, potrivit informatiilor furnizate de compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox Imobilul are o suprafata de circa 5.200 mp si a fost construit in 2007 de catre dezvoltatorul Victoria Properties.

Tot in 2008, dar inainte de momentul Lehman Brothers, a avut loc cea mai mare tranzactie imobiliara din Romania. Compania de investitii imobiliare RREEF Real Estate, parte a grupului german Deutsche Bank, a achizitionat pentru 340 milioane de euro complexul Upground, care cuprinde un ansamblul rezidential si doua imobile de birouri.

Vanzatorul a fost un grup de fonduri de investitii, reprezentat in Romania de Ioannis Papalekas, un om de afaceri din Grecia extrem de discret, care a rascumparat recent centrul comercial City Mall. Pentru prima cladire germanii de la RREEF au platit 60 de milioane de euro, iar pentru cea de-a doua, BOC Tower (foto), peste 120 de milioane de euro.

Acelasi grup de investitii, Upground Estate, a mai vandut in 2008 un imobil de birouri, cunoscut ca fiind cladirea Bancpost, pentru 40 milioane de euro, cumparatorul fiind companiei elena Eurobank Real Estate Investment.

La inceputul lui 2008, firma de proiectare si constructii Art Group a vandut cladirea de birouri Buzesti Business Centre, amplasata in apropiere de Piata Victoriei, catre britanicii de la City Capital, valoarea tranzactiei fiind estimata la circa 20 de milioane de euro, la un yield de 7%, conform DTZ Echinox. Buzesti Business Centre are o suprafata de peste 6.300 mp si a fost construita in anul 2006.

2009: Doar Patriciu “a avut curaj” sa cumpere

La sfarsitul lui 2008, compania Black Sea Global Properties (BSGP), controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu, a facut o oferta de 37,8 milioane de euro pentru preluarea fondului de investitii Fabian Romania, la care mai detine deja peste un sfert din actiuni.

Fondul Fabian avea, la momentul achizitiei, 92,7 milioane de euro investiti in opt proiecte: sase cladiri de birouri si doua ansambluri rezidentiale.

In luna martie 2009, Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de catre compania Black Sea Global Properties, tranzactia de preluare a Fabian fiind estimata la 50 de milioane de euro, potrivit DTZ Echinox.

La jumatatea lui 2010, numele companiei BSGP a fost schimbat in Dinu Patriciu Global Properties (DPGP). In prezent, cele mai importante proprietati detinute de Dinu Patriciu in Romania sunt The Lakeview (detinuta in parteneriat cu AIG Lincoln), Romana Offices, Cubic Center (foto), Banu Antonache Offices, Cascade Offices si Baneasa Business Center.

2010: Cel mai activ investitor imobiliar intra pe piata de birouri

Increderea investitorilor in piata de birouri a revenit in 2010, cand cea mai mare tranzactie a depasit pragul de 100 de milioane de euro. Anul a debutat cu o tranzactie mai mica, incheiata de operatorul retelei de cinematografe Cinema City, care a platit 1,4 milioane de euro pentru o cladire de aproape 650 mp din Cotroceni. Vanzatorul este reprezentat de firma Comat Auto, controlata de compania de taximetrie AutoCobalcescu.

A urmat apoi achizitia pentru 2,9 milioane de euro a proiectul Decebal Tower, amplasat in apropiere de Piata Alba Iulia, compus din apartamente si spatii de birouri. Cumparatorul a fost firma Autovit, care a achizitionat imobilul de 9.664 mp de la compania Euro Market Services.

Tot in 2010 a fost tranzactionata si cladirea Louis Blanc Offices, amplasata in zona Piata Victoriei. Antreprenorul Augustin Oancea, cu afaceri in domeniul energiei, a platit italienilor de la Cefin circa 6 milioane de euro pentru imobilul de 1.865 mp, potrivit informatiilor furnizate de DTZ Echinox.

Cea mai mare tranzactie cu o cladire de birouri incheiata in criza a fost achizitia proiectului Floreasca Business Park (foto) de catre fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI), care a platit 27,6 de milioane de euro dezvoltatorului Portland Trust si preluat un credit de 73,6 de milioane de euro.

Prin aceasta achizitie, NEPI, considerat cel mai activ investitor imobiliar din piata locala, a intrat pe piata spatiilor de birouri, anterior avand in portofoliul din Romania doar centre comerciale.

2011: CA Immo isi intareste pozitia pe piata de birouri

Fondul austriac de investitii CA Immo, proprietarul cladirilor Opera Center si Bucharest Busines Park din Bucuresti, a finalizat la inceputul anului 2011 preluarea Europolis, care detine in Romania proiectele de birouri Europe House (foto) si Rivel Place - Sema Parc, valoarea tranzactiei pe plan local fiind estimata la 180,44 milioane de euro, incluzand si portofoliul industrial, potrivit DTZ Echinox.

Valoarea de piata a activelor CA Immo in Romania dupa preluarea companiei Europolis, inclusiv proiecte in dezvoltare, a ajuns la 444 milioane de euro.

Tot in 2011, fondul elen de investitii BlueHouse Capital a platit 10 milioane de euro pentru cladirea Astoria Center (4.500 mp) din Piata Romana, cunoscuta ca fiind sediul Gazetei Sporturilor.

Anul s-a incheiat cu achizitia proiectului SkyTower aflat in constructie pe Barbu Vacarescu. Raiffeisen evolution, constructorul turnului, a finalizat pe data de 21 noiembrie vanzarea SkyTower catre Raiffeisen Property InternationaI GmbH, membra a concernului Raiffeisen Bank International AG (RBI), valoarea tranzactiei nefiind facuta publica.

SkyTower (foto cover) va avea 37 de etaje si 137 metri si va fi livrata la sfarsitul anului 2012, urmand sa devina cea mai inalta cladire din Bucuresti. Raiffeisen Bank se va muta in 2013 si va ocupa etajele 2-7 inclusiv, precum si o parte din cladirea de sapte niveluri, Floreasca Office.

In afara Capitalei, in Ploiesti, anul trecut a fost incheiata o tranzactie de 3,25 milioane de euro, potrivit informatiilor DTZ Echinox. Cladirea are aproape 2.500 mp si a fost cumparata de compania CIR Imobiliare, vanzatorul fiind Imobiliare Grande Distribuzione, care detine pe piata locala centrele comerciale Winmarkt.

2012: Cea mai mare tranzactie din afara Capitalei

Cea mai recenta tranzactie cu spatii de birouri a fost incheiata de sud-africanii de la NEPI, care au platit 16,55 milioane de euro pentru cele trei cladiri ale proiectului City Business Centre (foto) din Timisoara si s-au angajat sa plateasca cel mult 46 de milioane de euro pentru urmatoarele doua cladiri, ce vor fi livrate in 2012 si 2013.

Pe langa cei 16,55 milioane de euro platiti si cei maximum 46 milioane de euro care ar urma sa fie achitati pentru urmatoarele doua cladiri, NEPI a preluat un credit bancar de 29,29 milioane de euro. Astfel, valoarea tranzactiei s-ar putea ridica la aproape 92 milioane de euro.

Pentru piata spatiilor de birouri, achizitia City Business Centre reprezinta cea mai mare tranzactie din afara Capitalei si una dintre cele mai mari tranzactii incheiate in criza. O alta tranzactie cu spatii de birouri care ar putea fi anuntat in acest an este vanzarea sediului UTI, amplasat in centrul Bucurestiului.

Aceste tranzactii sunt semne ca incet, incet, apetitul investitorilor pentru piata imobiliara locala revine. In acelasi timp, confirma faptul ca doar proiectele de buna calitate, amplasate in zone cu acces facil si avand un grad de inchiriere ridicat reusesc sa atraga cumparatori.

Ramane de vazut ce soarta vor avea restul cladirilor de birouri, unde amplasamentul si gradul de ocupare nu sunt tocmai considerate avantaje.

Sursa: Wall-Street
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate