HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Materiale constructii
A & M CONSTRUCT COMPANY SRL AGRISU MARE
nr. 698 0745245310 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
A.B.Y.-KATENA SRL ARAD
Str. EPISCOPIEI nr. 46, ap. 29 057/214493 Comert cu amanuntul al articolelor de fierarie, vop ...
ABISIO SRL ARAD
Str. TUSNAD nr. 6, bl.520, sc. A, ap. 8 Fabricarea articolelor din material plastic pentru ...
ACQUATECH SRL BUTENI
nr. 520 Fabricarea articolelor din material plastic pentru ...
ACTIV CONSTRUCT SRL ARAD
Str. EFTIMIE MURGU nr. FN Fabricarea altor elemente din beton, ciment si ipso ...
ADAMOVICI MIRCEA ADRIAN PETRU ANAMAR IMPEX & D AF ARAD
P-ta. CATEDRALEI nr. 4, ap. 1 Fabricarea elementelor din beton pentru constructii ...
ADIA IMPEX SRL ARAD
Str. IALOMITEI nr. 14-16 0257255612 Comert cu amanuntul al articolelor de fierarie, vop ...
ADICOM CONSTRUCT SRL SANMARTIN
nr. 568 Fabricarea elementelor din beton pentru constructii ...
ADIMPEX SRL ARAD
Str. IOSIF LENGYEL nr. 1 0257287080 Comert cu ridicata al echipamentelor si furniturilo ...
ADRIA SRL LIPOVA
Str. OITUZ nr. 28 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AGRO ARBIDAN SRL ARAD
Str. MIHAI EMINESCU nr. 16, bl.CORP A, ap. 6 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AGRO FOREST FIFSARD SRL SIRIA
Str. POET ANDREI MURESANU nr. 42 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AGRO MICMAN SRL MANDRULOC
Com. VLADIMIRESCU nr. 317 0257280712 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AGROS-ADAMAR SRL AVRAM IANCU
nr. 277 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AKH INDUSTRIE SRL INEU
Str. DUNARII nr. 42, bl.42, sc. B, ap. 38 0745261240 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AKH SYSTEME VERTRIEB SRL INEU
Str. DUNARII nr. 3, bl.42, sc. B, ap. 38 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AKIRE SRL LIPOVA
Str. GOJDU nr. 4 561206 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AL-PLAST CHRISTY SRL SIRIA
Calea ARADULUI nr. FN Fabricarea elementelor din beton pentru constructii ...
ALEGENA SRL SILINDIA
nr. 85 256646 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
ALEX SOLO COMERT SRL FELNAC
nr. 367 0257411133 Comert cu amanuntul al articolelor de fierarie, vop ...
Asigurarea pentru casa te costa mai mult in 2012
După un 2011 în care au vândut poliţe de locuinţă cât pentru trei ani la un loc, asigurătorii vor creşte preţurile. Deşi sunt limitate ca acoperire, poliţele obligatorii ne pot scăpa de amendă.

Prima anuală pentru poliţele de asigurare a locuinţei va creşte anul acesta, în condiţiile în care şi riscurile asumate de companiile de asigurări au crescut.

Impulsionate de apariţia legii privind asigurarea obligatorie a locuinţei, companiile au vândut în primele nouă luni din 2011 peste 2,5 milioane de poliţe. Practic, asigurătorii au reuşit să vândă în doar nouă luni mai multe poliţe decât în precedenţii trei ani.

Reversul medaliei. Nu uitaţi de asigurarea obligatorie

Tocmai această explozie este şi motivul scumpirilor care vor urma. “Ţinând cont de faptul ca asigurătorii trebuie să cumpere mai multă reasigurare în acest an, iar tarifele pentru reasigurare pe pieţele externe au crescut, estimez că acest lucru va influenţa şi preţurile practicate pe acest segment de business”, spune Rangam Bir, directorul general al Allianz-Ţiriac.

Aceeaşi opinie o are şi directorul Generali România, Adrian Marin, potrivit căruia creşterea expunerii pe acest segment va pune presiune pe preţuri.

În aceste condiţii, o alternativă pentru a scăpa de amenda de până la 500 de lei, pe care primăriile o pot da celor care nu au locuinţa asigurată, este poliţa obligatorie emisă de PAID. Aceasta acoperă strict cele trei riscuri impuse prin lege, adică riscul de alunecare de teren, cel de inundaţii şi cel de cutremur.

Poliţa oferă o valoare asigurată de 20.000 de euro sau 10.000 de euro, în funcţie de tipul locuinţei (cu structură modernă sau din chirpici). Preţul asigurării obligatorii este de 20, respectiv 10 euro pe an.

Sursa: Evenimentul Zilei
Romconstruct da o replica acida Impact si face acuzatii cu dovezi
De la începutul acestui an există un litigiu între Impact Developer&Contractor S.A. (Impact) şi Romconstruct S.A. Ploieşti (Romconstruct), ultima solicită plata unui debit în valoare de 1.363.142 de lei datorat de Impact. De aceea, Romconstruct a formulat o acţiune privind deschiderea insolvenţei Impact, instanţa de fond a admiţând deschiderea insolvenţei. Reprezentanţii Impact contestă această decizie: „Apreciem că este o eroare judiciară pentru care vom solicita imediat suspendarea efectelor, pornind de la însăşi definiţia insolvenţei, conform Legii 85/2006, deoarece patrimoniul Impact S.A. nu este în situaţia în care <>”.
Tot ei susţin că disponibilităţile din conturile de numerar ale Impact sunt de peste zece milioane de lei, cu mult peste nivelul sumei solicitate de Romconstruct, iar intrările lunare de cash ale Impact sunt de circa patru milioane de lei: „Neachitarea sumei de 1.363.142 de lei provine din faptul că această presupusă datorie nu este recunoscută de compania Impact şi constituie obiect de dispută judiciară în dosarele nr. 190/3/2010, 191/3/2010 şi 19/105/2010 aflate pe rolul Tribunalului Prahova – Secţia Comercială. Menţionăm că suma de 283.952,79 de lei din cei 1.363.142 lei a şi fost deja considerată ca nedatorată printr-o sentinţă din 20/05/2010. Aceasta arată că instanţa a constatat deja că cel puţin o parte din sumele solicitate de Romconstruct nu sunt certe şi exigibile.”.
Cu argumentele prezentate mai sus, reprezentanţii Impact apreciază că admiterea acţiunii Romconstruct de prima instanţă este neîntemeiată, drept pentru care vor solicita imediat suspendarea efectelor acesteia. Consultând o balanţă depusă la instanţă de Impact, rezultă că firma achită furnizorilor sume mult mai mari, ei spunând că: „Din realitatea ultimilor doi ani au mai rezultat cazuri de astfel de decizii netemeinice de deschidere a procedurii insolvenţei luate împotriva unor companii serioase, care au reuşit ca, prin recurs, să anuleze soluţiile instanţelor de fond.”. Mai mult decât atât, Impact susţine că Romconstruct a fost antreprenor general pentru ei în perioada 2006-2008 şi că a reziliat contractul din cauza nerespectării Romconstruct a prevederilor contractuale, incluzand aici lucrări de proastă calitate, precum şi întârzieri repetate totalizând peste 200 de zile. De aceea, Impact spune că are de recuperat de la Romconstruct datorii de peste 16 milioane de lei pe care încearcă să le recupereze în instanţă.

Impact datorează peste zece milioane de lei către Romconstruct
La rândul lor, cei de la Romconstruct ne-au trimis punctul lor de vedere la solicitarea noastră. Astfel, ei susţin că cererea de deschidere a procedurii insolventei Impact este întemeiată pe îndeplinirea celor două condiţii prevăzute de Legea nr. 85/2006: existenţa unei creanţe certe, lichide şi exigibile cu o valoare mai mare de 30.000 de lei şi o încetare a plăţilor de mai mult de 30 de zile. Astfel, Roşu Neculai, preşedinte Romconstruct, spune că: „Existenţa celor două condiţii a fost validată de instanţa de judecată pe bază de documente acceptate de Impact şi a faptului că, prin documentele depuse la dosar de cele două părţi, s-a considerat ca fiind întemeiat punctul nostru de vedere. Raportat la valoarea tuturor obligaţiilor de plată a Impact aceasta nu a făcut dovada deţinerii de mijloace financiare necesare şi nici nu a putut oferi o justificare credibilă şi raţională pentru refuzul de a ne plăti.”.
Interesant este că Romconstruct consideră că are mai mult de 1,3 milioane de lei de încasat de la Impact conform lucrărilor executate şi a proceselor aflate pe rol. „Cererea de insolvenţă a Impact a fost formulată pentru un debit cert, lichid şi exigibil de 1,3 milioane de lei ceea ce reprezintă doar o mică parte din datoria Impact faţă de noi. La acest moment, Impact ne datorează peste zece milioane de lei din care şapte milioane lucrari executate de noi şi neachitate şi trei milioane penalităţi contractuale. Acest proces se desfăşura până la acest moment la Tribunalul Prahova şi Curtea de Apel Ploieşti, însă acum ne vom valorifica întreaga creanţă în procedura insolvenţei”, susţine Roşu Neculai.
Conform declaraţiilor preşedintelui Romconstruct, Impact a admis facturile care demonstrează această datorie, dar a refuzat să le plătească: „Cererea de constatare a insolvenţei a fost formulată pe baza facturilor emise de noi şi acceptate necondiţionat de Impact, însă refuzate nejustificat la plată. Impact a pretins că noi datorăm penalităţi de întârziere de 14 milioane de lei, însă acest lucru este fals. Impact a promovat o acţiune în instanţă în care a pretins că noi am datora această sumă. Nu a fost pronunţată nicio hotărâre în acest sens, iar la acest moment judecarea cauzei este suspendată! Vă rugăm să verificaţi la Impact: aceştia nu au nicio factură de penalităţi acceptată de noi.”.

Romconstruct susţine că Impact face acuzaţii fără dovezi
Situaţia stă diferit din punct de vedere al celor de la Romconstruct faţă de cei de la Impact care sunt urmăriţi penal: „În realitate, pentru a evita plata către noi, Impact a inventat o presupusă datorie şi o flutură la toţi reporterii, o afirmă la conferinţe de presă şi apariţii televizate, o comunică la B.V.B., însă niciodată nu face dovada unei asemenea susţineri. În schimb, ţine sub tăcere existenţa unei expertize judiciare care stabileşte că noi ne-am îndeplinit la timp obligaţiile şi am realizat peste 95% din contractul încheiat cu Impact fără a ne primi banii! Este un mod de lucru al Impact şi o vom dovedi, la acest moment dorind să constituim o asociaţie a antreprenorilor înşelaţi de conducerea acestei societăţi. Noi, de altfel, am şi formulat o plângere penală împotriva conducerii companiei.”.
Aşadar, tensiunile dintre cele două companii sunt mult mai mari şi mai complicate decât par la prima vedere. „Noi nu datorăm nicio sumă companiei Impact. Vrem să vedem o factură, o hotărâre judecătorească, un protocol… ceva care să dovedească că noi am datora acea sumă catre Impact. Credem că Impact doreşte să cosmetizeze o situaţie dificilă în care se află şi să realizeze venituri colosale pe munca noastră, a antreprenorilor! Noi deţinem documente şi le-am înfăţişat instanţei. Faptul că, în actualul context, conducerea companiei Impact a calificat hotărârea ca fiind <>, <> şi în multe alte feluri absolut inimaginabile, denotă că respectul pentru justiţie este facultativ din partea acestora. Şi mai denotă că uneori banii îţi iau minţile şi îţi limitează capacitatea de a avea o relaţie normală cu societatea”, spune Roşu Neculai.
Acesta face afirmaţii care ne aduc aminte despre articolele din presa de acum câţiva ani în care era evidenţiat comportamentul inadecvat al celor de la Impact faţă de clienţi: „Citeam pe diferite site-uri că majoritatea cumpărătorilor Impact sunt nemulţumiţi şi pretind practici incorecte ale dezvoltatorului imobiliar. Cineva trebuie să aibă răbdare să pună cap la cap tot acest puzzle: antreprenori înşelaţi, bugetul de stat înşelat prin neînregistrarea unor venituri pretinse ca penalităţi, cumpărători înşelaţi. Şi avem convingerea fermă că acea persoană va fi judecătorul sindic care a avut curajul de a deschide procedura împotriva acestei companii care, atunci când pierde, nu acuză propriul comportament sau modul diletant în care şi-a făcut apărarea în proces, ci doar împroaşcă cu noroi justiţia. În acest mod doreşte să creeze presiune pe justiţie, iar conducerea Impact este foarte surprinsă atunci când un judecător cu demnitate şi onestitate profesională nu ţine cont de aceste presiuni.”.
Extras din OUG nr. 174/2008, pentru modificarea si completarea unor acte normative privind protectia consumatorilor
La sfarsitul lunii decembrie a intrat in vigoare ordonanta de urgenta adoptata de Guvern pe 19 noiembrie anul trecut. Ordonanta are ca obiect modificari ale legislatiei privind protectia consumatorilor si are prevederi ce se aplica direct intermedierilor imobiliare.

Va prezentam un extras din Monitorul Oficial, Partea I nr. 795 din 27/11/2008.

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.
….

Art. II
Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 208 din 28 martie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:


4. La articolul 2, dupa punctul 23 se introduc sapte noi puncte, punctele 24-30, cu urmatorul cuprins:


“27. imobil - constructia si/sau terenul pe care se afla sau urmeaza sa se ridice o constructie, care fac obiectul unui contract de vanzare-cumparare;
28. intermediere imobiliara - activitate de mijlocire a tranzactiilor de vanzare-cumparare sau de inchiriere a imobilelor;
29. servicii imobiliare - una sau mai multe dintre urmatoarele activitati:
- promovarea in vederea vanzarii, cumpararii sau inchirierii de imobile;
- consultanta in vederea vanzarii, cumpararii sau inchirierii de imobile;
- intermedierea imobiliara;
- administrarea imobilelor;
30. agentie imobiliara - operator economic, furnizor de servicii imobiliare, care actioneaza in numele si in interesul unor terti.”


9. Dupa articolul 9 se introduc unsprezece noi articole, articolele 9 1-9 11, cu urmatorul cuprins:


Art. 9 4. - In cazul serviciilor de intermediere imobiliara, consumatorul va fi informat in scris, corect, complet si precis, inca din faza precontractuala, cu privire la:
a) preturile practicate in piata pentru tipul de imobil ce urmeaza a face obiectul intermedierii imobiliare, conform informatiilor existente in baza de date a agentiei imobiliare;
b) deficiente si alte inconveniente cunoscute de agentia imobiliara sau pe care in mod rezonabil putea sa le cunoasca, incluzand surse de zgomot, umezeala, poluare, miros, pericol de inundatii sau surpari, organizarea in apropiere a unor manifestari populare periodice, istoricul terenului sau al cladirii, posibile dezavantaje ale vecinatatilor;
c) nivelul comisionului practicat de agentia imobiliara;
d) situatia juridica a imobilului;
e) nivelul estimativ al costurilor ce urmeaza sa fie suportate de consumator, pentru obtinerea documentelor si intocmirea actelor necesare incheierii contractului.

Art. 9 5. - Contractul de intermediere imobiliara va cuprinde cel putin urmatoarele elemente:
a) datele de identificare a partilor;
b) obiectul contractului/natura serviciului prestat;
c) pretul solicitat de proprietar/pe care este dispus sa il plateasca cumparatorul;
d) termenul de valabilitate al contractului;
e) conditiile in care contractul poate fi denuntat unilateral;
f) conditiile in care contractul poate fi reziliat;
g) nivelul maxim al comisionului datorat de consumator agentiei imobiliare pentru contractul ce urmeaza sa se incheie;
h) clauza de exclusivitate, in cazul in care aceasta a fost acceptata de parti;
i) precizarea situatiilor in care consumatorul datoreaza comision agentiei imobiliare;
j) drepturile si obligatiile partilor;
k) situatiile de forta majora;
l) data incheierii contractului.

Art. 9 6. - Contractele de intermediere imobiliara in care consumatorul are calitatea de potential cumparator vor contine, in plus fata de cele prevazute la art. 94, urmatoarele elemente:
1. caracteristicile generale ale imobilului, care pot influenta decizia de cumparare, incluzand nivelul de finisare, dimensiuni, vechime si pozitionarea fata de punctele cardinale;
2. tarifele pentru serviciile prestate.

Art. 9 7. - O tranzactie imobiliara se considera incheiata in momentul in care vanzatorul si cumparatorul au semnat actul de vanzare-cumparare.

Art. 9 8. - Contractul de intermediere imobiliara sau alte eventuale contracte accesorii incheiate intre consumator si agentia imobiliara nu pot contine clauze penale care sa oblige consumatorul care nu isi indeplineste angajamentele contractuale la plata unei sume mai mari decat onorariul pe care l-ar fi platit in cazul incheierii tranzactiei.

Art. 9 9. - Agentia imobiliara nu poate solicita din partea consumatorului plata comisionului in oricare dintre urmatoarele situatii:
a) cand intre consumator si agentia imobiliara nu este incheiat un contract de intermediere;
b) cand contractul de vanzare-cumparare/inchiriere nu s-a incheiat;
c) cand contractul nu are stipulata clauza de exclusivitate, iar tranzactia s-a realizat fara participarea agentiei imobiliare.

Art. 9 10. - Nu se permite plata in avans a comisionului, partiala sau totala, decat cu acordul scris al consumatorului si cu precizarea situatiilor in care agentia imobiliara este obligata sa inapoieze consumatorului sumele primite in avans.

Art. 9 11. - In baza contractului de intermediere imobiliara dintre agentia imobiliara si cumparator, agentia trebuie sa asigure vizionarea imobilelor ce corespund preferintelor consumatorului, inainte de incheierea contractului de vanzarecumparare.”


21. La articolul 50 alineatul (1), literele a), c) si d) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:


“f) incalcarea dispozitiilor art. 94-911, cu amenda contraventionala de la 3.000 lei la 30.000 lei.”

8. La articolul 23, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
“Art. 23. - (1) In aplicarea dispozitiilor prezentei legi, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor poate emite norme metodologice sau instructiuni cu caracter normativ, care se vor publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.”


Art. VII
Prezenta ordonanta de urgenta va intra in vigoare in termen de 30 de zile de la data publicarii ei in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Nu credem ca Protectia Consumatorului va pleca in control din proprie initiativa, dar cu siguranta se vor gasi clienti ai agentiilor imobiliare care se vor simti indreptatiti sa faca o reclamatie in baza acestei ordonante, deci sugeram multa precautie si chiar implementarea unor proceduri de lucru ale agentiilor pentru a evita situatii neplacute.
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate