HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Materiale constructii
A & M CONSTRUCT COMPANY SRL AGRISU MARE
nr. 698 0745245310 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
A.B.Y.-KATENA SRL ARAD
Str. EPISCOPIEI nr. 46, ap. 29 057/214493 Comert cu amanuntul al articolelor de fierarie, vop ...
ABISIO SRL ARAD
Str. TUSNAD nr. 6, bl.520, sc. A, ap. 8 Fabricarea articolelor din material plastic pentru ...
ACQUATECH SRL BUTENI
nr. 520 Fabricarea articolelor din material plastic pentru ...
ACTIV CONSTRUCT SRL ARAD
Str. EFTIMIE MURGU nr. FN Fabricarea altor elemente din beton, ciment si ipso ...
ADAMOVICI MIRCEA ADRIAN PETRU ANAMAR IMPEX & D AF ARAD
P-ta. CATEDRALEI nr. 4, ap. 1 Fabricarea elementelor din beton pentru constructii ...
ADIA IMPEX SRL ARAD
Str. IALOMITEI nr. 14-16 0257255612 Comert cu amanuntul al articolelor de fierarie, vop ...
ADICOM CONSTRUCT SRL SANMARTIN
nr. 568 Fabricarea elementelor din beton pentru constructii ...
ADIMPEX SRL ARAD
Str. IOSIF LENGYEL nr. 1 0257287080 Comert cu ridicata al echipamentelor si furniturilo ...
ADRIA SRL LIPOVA
Str. OITUZ nr. 28 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AGRO ARBIDAN SRL ARAD
Str. MIHAI EMINESCU nr. 16, bl.CORP A, ap. 6 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AGRO FOREST FIFSARD SRL SIRIA
Str. POET ANDREI MURESANU nr. 42 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AGRO MICMAN SRL MANDRULOC
Com. VLADIMIRESCU nr. 317 0257280712 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AGROS-ADAMAR SRL AVRAM IANCU
nr. 277 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AKH INDUSTRIE SRL INEU
Str. DUNARII nr. 42, bl.42, sc. B, ap. 38 0745261240 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AKH SYSTEME VERTRIEB SRL INEU
Str. DUNARII nr. 3, bl.42, sc. B, ap. 38 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AKIRE SRL LIPOVA
Str. GOJDU nr. 4 561206 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AL-PLAST CHRISTY SRL SIRIA
Calea ARADULUI nr. FN Fabricarea elementelor din beton pentru constructii ...
ALEGENA SRL SILINDIA
nr. 85 256646 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
ALEX SOLO COMERT SRL FELNAC
nr. 367 0257411133 Comert cu amanuntul al articolelor de fierarie, vop ...
Ce terenuri scot la vanzare bancile in orase
Pozitionarea in interiorul oraselor si pretul mult redus dupa a doua licitatie sunt principalele atractii ale terenurilor executate silit de banci

Cele mai mari portofolii de terenuri intravilane din marile orase sunt in prezent la banci. Spre deosebire de apartamentele executate silit, in cazul carora pot aparea probleme la punerea in posesie, in cazul terenurilor, totul e rezolvat inca de la vanzarea dreptului de proprietate

Printre afirmatiile cel mai des auzite in ultimii ani legate de piata terenurilor e aceea ca in orase nu mai exista terenuri de vanzare. Nimic mai fals!

Daca unii proprietari urbani tin la pretul parcelelor si raman cu ele nevandute, bancile scot la licitatie zeci de hectare de teren in interiorul oraselor.

„Terenurile bine plasate si cu utilitati isi gasesc in cele din urma cumparatori, chiar daca dupa a doua sau a treia licitatie. Mai greu e pentru terenurile in camp sau fanete, pe care nu le vrea nimeni, dar la terenurile din oras situatia e diferita, mai ales ca unele au chiar aprobari de urbanism pentru constructii, drumuri de acces sau deschideri stradale mari”, ne-a declarat un executor de la Bancpost.

Chiar si preturile pot fi atractive, daca doritorii sunt dispusi sa riste si asteapta sa treaca primele licitatii. Despre un prea mare risc nu poate fi vorba, daca avem in vedere ca anunturile apar chiar si de doua-trei ori fara a-si gasi cumparator. Si legea incurajeaza insa acest comportament de asteptare.

Astfel, conform art. 509 din Codul de Procedura Civila, a doua licitatie “va incepe de la pretul de 75% din cel de la care imobilul a fost evaluat. Daca nu se obtine pretul de incepere a licitatiei, la acelasi termen bunul va fi vandut la cel mai mare pret oferit. Vanzarea se va putea face chiar daca se prezinta o singura persoana care ofera pretul de la care incepe licitatia”.

Dupa un timp de licitatii fara cumparatori insa, bunurile sunt reevaluate si se organizeaza alte licitatii. Rezultatul este ca deseori activele executate silit ajung sa fie vandute chiar si la 30-40% din pretul initial de evaluare.

Mai bune decat apartamentele

Cand exista cumparatori interesati, vanzarea terenurilor in executare silita se desfasoara mai bine decat in cazul apartamentelor.

Asta si pentru ca datornicii renunta mai usor la terenuri decat la apartamentele in care locuiesc sau chiar la cele puse drept gaj care au ajuns in executare silita.

„Pentru un teren executat silit nu e nevoie de punere in posesie, se vinde dreptul de proprietate. Terenul nefiind ocupat de debitor, este foarte usor pentru cel care castiga licitatia sa-si intabuleze dreptul de proprietate, dupa care respectiva persoana devine proprietar cu acte in regula. In cazul apartamentelor, e nevoie uneori de 600-700 de euro in plus pentru a plati evacuarea proprietarului”, atentioneaza un executor BCR.

Acesta spune ca, dintre cumparatorii din ultimii doi ani, cei mai multi au fost firme si mai putini persoane fizice. Noii proprietari ai terenurilor sunt interesati, cel putin atat timp cat piata imobiliara e semi-inghetata, de afaceri precum centre comerciale de dimensiuni reduse, mici blocuri de locuinte sau spalatorii auto.

Acte necesare pentu prticiparea la licitatie

Pentru a participa la o astfel de licitatie trebuie depus 10% din pretul de pornire a licitatiei intr-un cont indicat de executorul bancar, bani care se recupereaza in cazul in care depunatorul nu castiga licitatia. Apoi, intr-o anumita masura, actele difera la participanti persoane fizice versus participanti persoane juridice.

Persoanele fizice trebuie sa aiba dovada depunerii cautiunii de 10% (dovada prin foaie de varsamant sau OP procesat sau recipisa de consemnare/CEC Bank etc). Mai e nevoie de buletin (original si copie), oferta scrisa de cumparare si procura autentica daca potentialul cumparator e reprezentat de altcineva.

In cazul firmelor, pe langa dovada depunerii cautiunii si oferta, e nevoie de o copie a certificatului de inmatriculare a societatii comerciale, dovada de la Registrul Comertului ca firma nu e in procedura de insolventa.

De asemenea, firma participanta la licitatie prin reprezentant trebuie sa prezinte hotararea AGA din care sa rezulte decizia asociatilor sau a actionarilor de a cumpaara, in cazul in care valoarea bunului depaseste jumatate din valoarea capitalului social al societatii comerciale care vrea sa participe la licitatie.

Reprezentantul firmei mai trebuie sa aiba un mandat de participare la licitatie emis de societatea pentru care participa.

Sursa: Finantistii
Cum fac americanii bani de pe urma unor investitii imobiliare gresite
Când piaţa imobiliară era în plin boom, mulţi locuitori din New York au început, în grabă, să îşi modifice locuinţele, fie prin împrumuturi, fie cu bani lichizi.

Acum, când vânzările sunt sub presiune, iar închirierile sunt tot mai avantajoase, oamenii caută noi modalităţi pentru a obţine bani din locuinţele lor, în care au investit extrem de mult, excluzând vânzarea.

Astfel, oamenii închiriază apartamentele lor spaţioase şi casele lor impunătoare, cerând chirii foarte mari şi preferă să se mute în apartamente mai ieftine şi mai modeste.

Proprietarii au lăsat la o parte anxietatea legată de mutatea din casa lor şi privind potenţialele pagube făcute de chiriaşi. Acum, ei se uită mai mult la profiturile considerabile pe care aceste locuinţe le aduc.

“Oamenii sunt dispuşi să plătească chirii astronomice, în special pentru locuinţele elegante din New York”, spune Gary Malin, preşedintele agenţiei imobilare Citi Habitats.

Cererea pentru închirierea locuinţelor de lux este mare

El a explicat că există o cerere destul de mare pentru închirierea de locuinţe de lux. Un om de afaceri a preferat să se mute cu familia lui dintr-un apartament foarte mare din cartierul SoHo, într-un apartament cu două dormitoare în West Village pentru a putea să aloce mai mulţi bani pentru afacerea sa.

“Aceste locuri permit oamenilor să îşi închirieze apartamentul de vis din New York”, a mai spus Malin, adăugând că aceste locuinţe chiar te fac să te simţi ca acasă.

Acum şapte ani, Michael şi Christine Belotz au cumpărat o locuinţă de 278 metri pătraţi în cartierul SoHo, un apartament cu trei camere, cu o bibliotecă, un dormitor matrimonial, cu ferestre supradimensionate şi cu pardosea de arţar.

“Ne-am gândit că vom locui aici pentru totdeauna”, spune Michael Belotz, care are 49 de ani şi care lucra ca director de cercetare pentru un fond de hedging.

Dar, în urmă cu câteva săptămâni, cuplul a scos la închiriat apartamentul lor cu 12.500 dolari pe lună şi s-au mutat într-o locuinţă de 93 de metri pătraţi, în cartierul West Village, pentru care plăteşte o chirie de 4.200 dolari.

“Spaţiul este mai mic, dar diferenţa de bani este mare. Banii pe care îi luăm în plus reprezintă exact rata pentru vechiul apartament, care este de 8.000 de dolari pe lună, plus chiria pentru apartamentul din cartierul West Village”, a explicat acesta.

Dacă va obţine chiria pe care o cere, Michael Belotz, care a fost concediat în urmă cu doi ani, va putea să îşi împlinească un vis - să îşi deschidă propria sa firmă de management al investiţiilor.

Profitul este tentant

Profitul mare care poate rezulta dintr-o asemenea afacere tentează mulţi locuitori ai New York-ului. Uneori proprietarii au preferat să se mute în locuinţe subînchiriate sau au preferat să subînchirieze o parte din locuinţele lor, ceea ce nu este legal.

“Cunosc câţiva oameni care au făcut acest lucru”, spune Sharon Barnes, un fost membru din Consiliul Society for Clinton Hill, o comunitate din Brooklyn. “Oamenii au cumpărat locuinţe când preţurile erau foarte mari şi nu au realizat că sunt exact în mijlocul unei bule speculative, iar după ce valoarea bunurilor imobiliare a început să scadă au întâmpinat probleme cu ipoteca şi cu taxele care trebuiau plătite.

Nu voiau să renunţe la case pentru că au investit mult în ele şi se obişnuiseră cu noile locuinţe, însă aveau probleme financiare. Prin urmare, închirierea acestor locuinţe şi mutarea în nişte spaţii mai mici au devenit soluţii alternative pentru a proteja investiţiile lor”, a explicat acesta.

În Manhattan, Robert Curtis, avocat, cere 35.000 de dolari pe lună pentru a închiria locuinţa sa. Construită în anul 1830, casa are 418 metri pătraţi, un birou complet echipat.

Majoritatea pereţilor sunt din cărămidă, iar casa are 16 ferestre mari. De asemenea, locuinţa are o sală de gimnastică, un pian, 1.000 de cărţi, o colecţie de artă. Este echipată cu orice, de la lenjerie de pat până la pahare din cristal.

Robert Curtis, care are 68 de ani, locuieşte aici cu pisica sa, însă vrea ca anul viitor să se mute la ferma sa. Decizia de a se muta este motivată prin argumente financiare, practice, dar şi morale.

“Pe de o parte, mi se pare greşit din punct de vedere moral să locuiesc singur, cu o pisică, într-o asemenea casă şi să am şi o fermă”, spune el, adăugând faptul că ştie mulţi oameni care au probleme financiare mari ce îl îngrijorează.

“Haideţi să calculăm. Pentru această casă din Manhattan trebuie să plătesc întreţinerea, taxe, utilităţile, asigurarea şi bineînţeles ipoteca. De asemenea, mai am şi cheltuielile legate de casa de la fermă. Se adună”, a încheiat el.

Sursa: Curierul National
Opinie Dragos Dragoteanu: In imobiliare timpul a devenit mai important decat pretul
Într-o piaţă imobiliară confuză, în mare parte blocată, aproape toată lumea vorbeşte numai de preţ. În perioada boom-ului imobiliar, investitorii se raportau strict la valoarea de vânzare sau de cumpărare.

Între timp, condiţiile economice s-au schimbat. Cu toate acestea, astăzi există jucători din acest domeniu care au acelaşi comportament.

În ţările dezvoltate, un factor primordial care influenţează percepţia publicului despre piaţa imobiliară este dat de timpul în care se vinde o casă. Preţurile nu fluctuează foarte mult comparativ cu perioada necesară finalizării unei tranzacţii din momentul în care o proprietate a fost listată.

În România, astfel de analize aproape nici nu s-au făcut şi, din păcate, evoluţia acestui barometru imobiliar este imperceptibilă sau nesemnificativă. Să însemne acest lucru că actuala criză nu a adus nicio schimbare în percepţia publicului despre imobiliare? Răspunsul nu e greu de aflat!

Cei care au avut inspiraţia să vândă înainte de spargerea booble-ului imobiliar au fost norocoşi. Puţini au intuit că piaţa o va lua la vale. Imobiliarele erau pentru oricine şi se credea că se poate vinde orice la orice preţ.

Dacă în perioada 2006 -2008 acest lucru se putea numi eroare, acum s-a transformat pentru mulţi într-o consolare. Totul a ţinut de timp. Speculatorii s-au resemnat şi vor trece ani buni până când acest cuvânt va fi rostit de aceiaşi “actori” imobiliari. Timpul a lucrat în defavoarea acelora care au intrat în acest domeniu nepregătiţi. Dar, oare, acum sunt mai conştienţi decât înainte?

Poziţionarea imobilelor, fie că e vorba de o construcţie rezidenţială sau nerezi­denţială, s-a dovedit cu adevărat impor­tantă. Location, location, location!

Cine a făcut imobiliare la “plesneală” sau la grămadă suferă acum de lipsă de clienţi. Timpul a făcut deja şi va face şi în viitor o selecţie foarte dură în acest domeniu. Preţul a trecut deja pe planul doi.

Cât timp un potenţial client nu consideră că o proprietate este astăzi o reală oportunitate, el nu va deschide buzunarul pentru niciun fel de nouă investiţie, fie că vorbim de cumpărare sau închiriere. Preţul nu va mai fi singura unitate de măsură, pentru că timpul lucrează în favoarea acelora care ştiu să evite greşelile trecutului.

Educaţia imobiliară se face în timp. Iar timpul înseamnă bani pierduţi sau câştigaţi! Spre surprinderea multora, timpul a “săpat” în valoarea imobilelor şi pentru beneficiarii cumpărătorilor prin programul “Prima Casă”.

Plafonul de 60.000 de euro s-a dovedit într-un timp scurt prea generos pentru cei care şi-au dorit să acceseze fonduri destinate primei achiziţii. Unui apartament cumpărat acum un an sau mai mult, dacă i s-ar face o reevaluare în prezent, valoarea lui nu ar depăşi 75% din cât a costat. Pentru unele case deprecierea va atinge curând şi 50%!

Perspectiva revenirii pieţei nu este prea apropiată pe acest segment de piaţă. La modul general, uzura blocurilor vechi va diminua şi mai mult valoarea acestui gen de proprietăţi.

Deşi creditele preferenţiale au fost şi rămân atractive prin acest program, se poate constata că, cel puţin momentan, toţi “fericiţii” cumpărători au pierdut de fapt bani. Direct - prin momentul la care s-a făcut tranzacţia şi indirect - prin trecerea timpului, raportat la posibilitatea revânzării în caz de nevoie.

E adevărat că nu mulţi au de gând să vândă, dar timpul le poate schimba pre­tenţiile locative sau poate să-i pună în faţa luării unei decizii de înstrăinare forţată de împrejurări nefericite.

Perspectiva apoape sigură a creşterii în timp a valorii Euribor va afecta şi mai mult profitabilitatea investiţiei imobiliare prin programul “Prima casă”. Preţurile s-au schimbat din cauza vremurilor, dar timpul se scurge imperturbabil. În aceste condiţii, intenţia Guvernului şi garantarea împru­muturilor respective se poate transforma în timp în profit exclusiv în favoarea fi­nanţatorilor. Din nou băncile îşi iau partea leului.

Investitorii care mai sunt activi pe piaţă caută oportunităţi. Timpul lucrează în favoarea lor. Acelaşi timp pe care-l măsoară şi potenţialii vânzători.

De cealaltă parte a “baricadei” acest indicator imobiliar se vede altfel. Pentru unii este o catastrofă, alţii îl percep ca o creştere a şanselor de noi achiziţii profitabile. Mai devreme sau mai târziu vor exista victime directe sau colaterale.

Pe zi ce trece, numărul activelor neperformante creşte. BNR monitorizează listele băncilor cu rău-platnici, care devin o problemă reală. Fără o revigorare sănătoasă a economiei, în 2011 vor fi multe victime în imobiliare. Cert este că timpul trece. În favoarea cui, rămâne de văzut. În defa­voarea cui putem să constatăm şi astăzi!

Dragoş Dragoteanu este proprietarul firmei de intermediere şi consultanţă în imobiliare Euroest, cu afaceri de 2,18 milioane de euro în 2009

Sursa: Ziarul Financiar
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate