HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Materiale constructii
A & M CONSTRUCT COMPANY SRL AGRISU MARE
nr. 698 0745245310 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
A.B.Y.-KATENA SRL ARAD
Str. EPISCOPIEI nr. 46, ap. 29 057/214493 Comert cu amanuntul al articolelor de fierarie, vop ...
ABISIO SRL ARAD
Str. TUSNAD nr. 6, bl.520, sc. A, ap. 8 Fabricarea articolelor din material plastic pentru ...
ACQUATECH SRL BUTENI
nr. 520 Fabricarea articolelor din material plastic pentru ...
ACTIV CONSTRUCT SRL ARAD
Str. EFTIMIE MURGU nr. FN Fabricarea altor elemente din beton, ciment si ipso ...
ADAMOVICI MIRCEA ADRIAN PETRU ANAMAR IMPEX & D AF ARAD
P-ta. CATEDRALEI nr. 4, ap. 1 Fabricarea elementelor din beton pentru constructii ...
ADIA IMPEX SRL ARAD
Str. IALOMITEI nr. 14-16 0257255612 Comert cu amanuntul al articolelor de fierarie, vop ...
ADICOM CONSTRUCT SRL SANMARTIN
nr. 568 Fabricarea elementelor din beton pentru constructii ...
ADIMPEX SRL ARAD
Str. IOSIF LENGYEL nr. 1 0257287080 Comert cu ridicata al echipamentelor si furniturilo ...
ADRIA SRL LIPOVA
Str. OITUZ nr. 28 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AGRO ARBIDAN SRL ARAD
Str. MIHAI EMINESCU nr. 16, bl.CORP A, ap. 6 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AGRO FOREST FIFSARD SRL SIRIA
Str. POET ANDREI MURESANU nr. 42 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AGRO MICMAN SRL MANDRULOC
Com. VLADIMIRESCU nr. 317 0257280712 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AGROS-ADAMAR SRL AVRAM IANCU
nr. 277 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AKH INDUSTRIE SRL INEU
Str. DUNARII nr. 42, bl.42, sc. B, ap. 38 0745261240 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AKH SYSTEME VERTRIEB SRL INEU
Str. DUNARII nr. 3, bl.42, sc. B, ap. 38 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AKIRE SRL LIPOVA
Str. GOJDU nr. 4 561206 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
AL-PLAST CHRISTY SRL SIRIA
Calea ARADULUI nr. FN Fabricarea elementelor din beton pentru constructii ...
ALEGENA SRL SILINDIA
nr. 85 256646 Comert cu ridicata al materialului lemnos si de con ...
ALEX SOLO COMERT SRL FELNAC
nr. 367 0257411133 Comert cu amanuntul al articolelor de fierarie, vop ...
Cat pierd bancile la ruleta imobiliara
Cele mai mari 20 de proiecte rezidenţiale aflate în proces de insolvenţă sau faliment au creat băncilor finanţatoare o gaură de aproape 450 milioane euro.

Bancherii caută variante care să le permită recuperarea unei părţi cât mai consistente din sumă, dar în cel mai bun caz pierd cel puţin 40% din bani.

Construcţia de ansambluri rezidenţiale noi este de departe sectorul spre care s-a scurs cel mai mare volum de finanţări bancare în perioada de explozie imobiliară.

Peste jumătate din proiectele identificate de Capital au fost finanţate de bănci cu capital elen, iar restul sunt majoritar austriece. Alpha Bank deţine o pondere de 30% din datoria totală înregistrată de cele 20 de proiecte eşuate şi are de recuperat 132 de mil. euro. Urmează Piraeus Bank, cu o expunere de 28% pe datoria totală a acestor ansambluri, şi BCR, cu 12,5%.

„Unele bănci coboară sub 80% şi altele sunt pregătite să ajungă la 20% din nivelul datoriei pentru valorificarea bunului, în funcţie de situaţia proiectului. Problema este că, dacă numărul de proiecte la discount este mare, influenţează valoarea propriilor portofolii. Este influenţată totalitatea valorii gajurilor luate de bănci.

Tocmai de aceea băncile preferă să scoată aceste active în mod discret, pe vehicule care fac property management. Unii au început să facă asta. Este o formă de curăţare a bilanţului băncii şi o împovărare a vehiculului care are capacitatea de a aştepta. Este ca o pivniţă unde stau conservate”, explică Dan Ioan Popp, preşedintele Impact Developer & Contractor.

Dacă în cazul Asmita Gardens, Ibiza Sol sau Alia Apartments, care sunt finalizate, băncile au şanse să îşi recupereze până la 70% din valoarea datoriei printr-o politică de preţuri adecvată, majoritatea trebuie să se uite la procente cuprinse între 20% şi 30%, deoarece proiectele pe care le-au finanţat sunt în stadii incipiente de construcţie.

„În cazul proiectelor nefinalizate, ai nevoie de investiţii, care de regulă nu există. Am văzut doar două cazuri în toată istoria insolvenţei în care banca a mai investit de la declanşarea procedurii. În această situaţie ori se vinde proiectul unui investitor, ori intră în faliment.

În faliment, valoarea acestor ruine este foarte mică, iar băncile nu pot decât să accepte această finalitate. La proiectele terminate, valoarea nu o să fie cât e nivelul creanţelor, dar pot recupera o parte bună din datorie”, menţionează Andreea Anghelof, managing partner al Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR).

Cine cumpără falimentari

Valorificarea proiectelor ajunse în prag de faliment se poate face prin trei modalităţi: vânzarea tuturor activelor la licitaţie - cel mai fericit caz, trecerea firmei de dezvoltare în portofoliul unui vehicul extern creat de bancă sau vânzarea fiecărui apartament în parte - proces care poate dura ani de zile.

„Din câte observ eu, executorii nu prea ştiu ce să facă cu aceste proiecte. Nici băncile şi nici executorii nu ştiu să vândă. Cine cumpără 20-30 de apartamente poate accepta un risc mai mare, dar un om simplu, care s-a fript cu proiecte proaste în trecut, nu se mai bagă. Săracul cumpără tot scump.

Deocamdată, banca este într-un conflict pentru că a investit o sumă importantă de bani şi trebuie să recupereze maxim, dar investitorii nu vor să cumpere decât cu 500-600 euro/mp”, susţine Asher Lax, directorul de vânzări al Adama.

Raritatea investitorilor interesaţi de astfel de proiecte este o problemă reală printre bancheri. Din 2009 şi până astăzi, nu a fost vândut decât un singur ansamblu rezidenţial de proporţii la licitaţie, caz în care banca s-a deghizat în cumpărător.

Este vorba despre valorificarea My Dream Residence din Pipera, vândut pentru 16,7 milioane euro unui investitor necunoscut. Jucătorii din piaţă vorbesc însă despre un vehicul creat de Bank of Cyprus, principalul creditor al proiectului, care ar fi intervenit în tranzacţie.

Surse din cadrul departamentului de risc al uneia dintre băncile care se confruntă cu acest fenomen ne-au dezvăluit că există deja pe piaţă două entităţi economice create de bănci pentru vărsarea acestor proprietăţi „toxice”.

Aceleaşi surse susţin că băncile sunt potenţiali cumpărători ai proiectelor rezidenţiale valorificate prin licitaţie publică. „Investitorii se uită cu precădere la proiectele nefinalizate. Noi avem un caz de negociere la o sumă de opt milioane de euro. Într-adevăr nu e o bătălie pentru achiziţionarea lor. Nu sunt deosebit de atractive.

Mai există însă şi varianta prelurării lor în contul creanţei băncii. Anul acesta, cred că băncile vor lua în considerare şi această variantă. Vor merge în continuare pe ideea identificării unui investitor, dar cum acest proces nu se finalizează rapid vor prelua activul în contul creanţei şi vor continua discuţiile cu investitorii.

Acest proces poate merge şi în paralel cu vânzarea bucată cu bucată”, completează Andreea Anghelof.

Varianta de rezervă

Pe lângă cele trei variante enumerate, consultanţii vorbesc despre o a patra posibilitate de ieşire din proiectele păguboase. Din păcate, aceasta nu poate fi accesată decât de un număr redus de dezvoltatori.

Este vorba despre transformarea proiectelor rezidenţiale în unităţi hoteliere. Varianta nu poate fi abordată decât de investitorii ale căror proiecte sunt în locaţii centrale sau semicentrale şi care sunt dispuşi să suporte nişte costuri suplimentare.

„Sunt câteva cazuri în Bucureşti unde se negociază cu lanţuri hoteliere. Unul este în apropiere de Piaţa Unirii, unde există deja un operator hotelier interesat. Ulterior încheierii proiectului s-ar putea vinde către un investitor obişnuit cu operatorii hotelieri. Dacă modifici un proiect rezidenţial în hotel, operatorii sunt foarte stricţi cu privire la numărul de camere, de băi, cu structura, lucruri care ridică costurile”, subliniază James Heyworth Dunne, directorul departamentului de investiţii din cadrul CBRE România.

Bineînţeles că şi în această situaţie trebuie să existe acordul băncii finanţatoare şi a devenit deja notorie stricteţea cu care se acordă credite noi pentru dezvoltări imobiliare. Până la valorificarea activelor „toxice”, băncile trebuie să se confrunte cu valul de dosare care asaltează judecătorii.

Majoritatea actorilor activi pe piaţa imobiliară văd 2012 ca pe un an de cernere a proiectelor eşuate, iar direcţiile de acţiune urmate de bănci la început de an par să confirme această prognoză. „Băncile nu sunt pregătite să accepte o valoare foarte mică. Nu sunt disperate după cash şi acceptă să vândă bucată cu bucată.

Mă aştept tot mai multe proiecte să intre în insolvenţă, pentru că nu mai pot fi susţinute, dar valorificarea lor va fi de durată”, concluzionează partenerul CITR.

Acum este sănătos să „stai pe cash”, faţă de regula de dinaintea crizei, care indica activele imobiliare ca plasamente câştigătoare, este de părere Dan Ioan Popp.

Întrebarea este când îşi vor relua ciclul investiţiile imobiliare. Rămâne de văzut cine va fi câştigător: cei care vând astăzi la preţ de lichidare sau cei care aşteaptă reluarea cliclului pieţei.

444 mil. euro este valoarea cumulată a datoriilor bancare a celor mai mari 20 de proiecte rezidenţiale eşuate.

Sursa: Capital
Teren in rate, doar cu buletinul
De vacanta . Loturile din zona plajei de la Corbu se achita in maximum 5 ani, fara nici o dobanda, ca si cele din comunele sirnea si Dambovicioara.

Era doar o chestiune de timp pana cand acel binecunoscut credit doar cu buletinul sa treaca la un alt nivel. Acum se vand terenuri in rate, pe care le puteti cumpara doar pe baza cartii de identitate. si nu oricum, ci fara dobanda, fara comision si fara copie dupa cartea de munca. Cel putin asa se lauda vanzatorii. Iar amplasamentul este numai bun pentru o casa de vacanta: ultima bucata de plaja salbatica de pe malul Marii Negre sau zone cu vedere spectaculoasa catre Piatra Craiului.

Strategie de criza

In plina criza financiara si imobiliara, Florin Tulea din comuna Corbu, judetul Constanta si Silviu Rotariu din Brasov au reusit sa faca bani frumosi vanzand pamant. Metoda e foarte simpla. Cum romanii care isi doreau o bucata de teren s-au opintit nitel, in aceste vremuri tulburi, inainte sa scoata de la saltea toti banii stransi, cei doi intreprinzatori imobiliari au gasit solutia de a-i obtine treptat, dar sigur, prin rate directe.

Florin Tulea din comuna Corbu a venit cu solutia anul trecut, in primavara, cand piata de tranzactii imobiliare inghetase. Stapan peste 600 de loturi de teren, a cate 500 de metri patrati fiecare, de langa cea mai salbatica plaja de la Marea Neagra, Florin a hotarat ca e momentul sa aplice o strategie de criza. si-a consultat avocatul si a pus la punct un contract de vanzare-cumparare cu 10-15% avans si cu rate lunare fixe de 200 de euro, cu dobanda si comision zero. “La inceput vanzarea a fost mai modesta, din cauza ca a existat neincredere. Cei mai multi clienti sunt din Bucuresti si Brasov si au vrut sa verifice daca actele sunt in regula, daca nu e vreo teapa”, a declarat Florin Tulea, director de vanzari Best Home Imobiliare.

200 de euro pe luna
Din mai 2009 si pana acum, Florin a vandut in rate aproape 200 de loturi de teren in zona plajei Corbu-Vadu. Pretul pleaca de la 5.500 de euro si ajunge la 13.000 de euro, pentru suprafete de circa 500 mp. Ratele de 200 de euro se intind pe o perioada cuprinsa intre 25 si 60 de luni. Practic, oricine isi doreste teren pe langa ultimii 15 kilometri de plaja neocupati, respectiv la Corbu-Vadu, poate veni cu 1.000-2.000 de euro in buzunar si cu buletinul. Loturile de teren au cadastrul si intabularea facute, iar utilitatile se afla la circa 100 de metri distanta, in comuna Corbu.

Dezvoltare cu fonduri europene

Oferta este cu atat mai tentanta, cu cat zona se va dezvolta in viitorul apropiat. Plaja Corbu-Vadu, cunoscuta ca noua Vama Veche, se afla la 10 kilometri de Mamaia si este cuprinsa intre Capul Midia (plaja Navodari) si Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Autoritatile locale au creat un Plan de Dezvoltare General, pentru a controla dezvoltarea zonei urbanistice de interes turistic, de-a lungul acestor plaje. Astfel incat, regulamentul privind regimul de constructie nu permite sa se construiasca imobile mai inalte de doua etaje si cu un grad de ocupare mai mare de 35% din suprafata fiecarei parcele de teren.
“Cu cat sunt mai multi proprietari, cu atat mai mult exista sansa de a atrage fonduri europene pentru dezvoltarea zonei”, crede Florin Tulea.
Pana in prezent, plaja Corbu-Vadu a adunat 1.500 de proprietari noi. Garantia ca viitorii posesori platesc ratele este ipoteca pe teren, dar si o clauza contractuala, care prevede ca daca vreun cumparator nu isi achita ratele timp de 2-3 luni, atunci automat ramane fara teren. “Daca intarzie la plata, exista intelegere. Daca imi spune ca nu are posibilitatea sa plateasca 3-4 luni, atunci poate sa-si prelungeasca termenul cu aceasta perioada. Important este sa achite toate ratele”, completeaza Florin Tulea.

Lot cu vedere la Piatra Craiului

O dovada ca doritorii de case de vacanta nu se sperie de criza o reprezinta si terenurile de la munte, din zona Piatra Craiului. Comunele sirnea si Dambovicioara, situate la 16 kilometri de Bran si la 4 kilometri de masivul Piatra Craiului, si-au marit numarul de proprietari destul de mult in ultimii trei ani. Chiar si in anul 2009.

“Doar de la inceputul anului 2010 am dat 18 parcele, iar de la inceputul anului trecut am vandut 134″, spune Silviu Rotariu. De ce se vand asa de bine? Asemeni colegului sau de bransa de la malul marii, Silviu Rotariu din Brasov a abordat de anul trecut sistemul de vanzare a terenurilor in rate, doar cu buletinul. Pentru jumatate din suprafetele scoase la vanzare nu a mai cerut nici avans, doar dovada platii primei rate. Cea mai mica a fost de 50 de euro pe luna, iar perioadele de plata variaza intre 30 si 60 de luni. A mers pe buna-credinta a cumparatorilor. Pana la urma, cine nu plateste, dupa trei luni si o somatie de plata, ramane fara teren.
“Nu se percepe dobanda, nu sunt penalizari si nici intermediari. Sunt rate directe la mine. Din peste 100 de clienti, pot sa zic ca doar 3% sunt neseriosi, dar restul sunt oameni cu locuri de munca stabile, care au deja o proprietate si isi mai doresc una pentru o casa de vacanta. In plus, doar 10% au platit cash”, explica Silviu. Cea mai atractiva zona este considerata cea de langa comuna Dambovicioara. Terenurile situate la o altitudine de 1.000-1.500 de metri ofera o superba panorama catre Muntii Bucegi si spre Masivul Piatra Craiului.
In aceste zone care sunt in plina dezvoltare, Silviu Rotariu a decis sa cumpere primul lot de teren acum trei ani. A inceput cu 3.000 de euro, a vandut, iar a cumparat, pana a acumulat 100 de hectare. Marea parte a vandut.
“Primele loturi nu aveau acces si nici utilitati. Acum au acces pe drum de munte. Uneori am intampinat dificultati la tranzactii din cauza ca unele terenuri erau cu probleme. Dar s-au rezolvat, eu am avut rabdare”, conchide Silviu, care este decis acum sa investeasca in rezidential.

Sursa: Romania Libera
Regent, singura arma eficace impotriva gandacilor
Escu, Pop Escu, este un tânăr care a devenit avocat de câţiva ani şi care s-a căsătorit cu Carmen tot cam atunci. De când se cunosc au stat cu chirie prin mai multe cartiere din Bucureşti. Aşa este când locuieşti cu chirie: eşti la mâna şi la pofta proprietarului, mai ales dacă nu ai contract de închiriere. Şi puţini sunt proprietarii care sunt de acord să încheie un astfel de contract. Aşa că, dacă i se năzare, te dă afară şi nu ai posibilitatea de a te opune. Trebuie să te muţi. Iar ei au făcut asta de multe ori. Acum sunt într-o garsonieră de 17 mp din Berceni care le-a fost prezentată ca fiind de confort II când de fapt are confort III, are duşul montat la chiuvetă şi te speli în picioare lângă uşă. Dar măcar este mai ieftină, 800 de lei/lună, şi este complet utilată şi mobilată.
Când au închiriat-o, bineînţeles fără contract, au fost încântaţi: aragaz, frigider, maşină de spălat rufe, aspirator, televizor, Internet, pat, şifonier, etajul 1, apă caldă. În plus, proprietarul este foarte amabil şi răspunde bine la toate solicitările lor. Însă, cu timpul au descoperit că nu este chiar atât de bine în noua garsonieră. În primul rând i-a deranjat abundenţa gândacilor. Şi nu sunt orice fel de gândaci, ci chiar carcalaci, cei care se înmulţesc cel mai repede şi de care scapi cel mai greu. Au sunat proprietarul şi i-au prezentat situaţia. Acesta s-a mirat, spunând că atât timp cât a stat el cu soţia acolo nu au fost astfel de probleme. Totuşi, a promis să rezolve cumva şi, după o săptămână, a adus pe cineva de la o firmă specializată în dezinsecţii care a dat cu o soluţie promiţând că, cel puţin trei luni, nu vor mai apărea.
Numai că de a doua zi au început să-şi facă din nou de cap, chiar dacă mai ameţiţi şi mai puţini. Au sunat din nou proprietarul şi au anunţat că problema nu a fost rezolvată. Însă acesta nu a mai făcut nimic timp de o lună. Pop, începuse să viseze gândaci care îi intrau în gură şi în urechi, că păşea pe un covor de gândaci sau că mânca tocăniţă de gândaci. Se trezea noaptea terorizat la orice atingere, adormea foarte greu şi i se părea că-i vede peste tot. Într-o dimineaţă, Pop a sărit din pat şi s-a trezit în mijlocul camerei când a auzit strigătul înfiorător scos de Carmen care abia intrase în baie. Când a ajuns acolo, ce să vezi: prinţesa gândacilor făcea amor cu prinţul moştenitor pe pămătuful periuţei de dinţi.
- Popică, dacă nu mă scapi de hidoşeniile astea, divorţez şi plec la mama!, a decretat Carmen hotărâtă.
Şi nu era prima dată când se certau pe tema gândacilor. Aşa că, fiind bărbat în casă, a hotărât să ia iniţiativa şi să găsească o soluţie. Ştia, din alte locuri unde proprietarul nu a răspuns cu atâta solicitudine, că singura variantă eficace este Regent (o soluţie la fiolă creată special împotriva gândacilor de Colorado care afectează culturile de cartofi, după cum scrie pe etichetă, care poate fi achiziţionată de la farmaciile veterinare).
Numai că, în ultimii doi ani, Pop a încercat la multe astfel de farmacii să facă rost de Regent şi nu a găsit nici în Bucureşti, nici în alte oraşe. La un moment dat, o vânzătoare i-a spus că U.E. a interzis fabricarea lui sub motivul că ar fi cancerigen pentru oameni. Aşa a ajuns să încerce mai multe produse similare, dar nu au avut niciun efect. Însă, într-o seară, stând de vorbă cu o vecină în faţa blocului a venit vorba şi despre gândaci, care o invadaseră şi pe ea. Aşa a aflat Pop că ea folosea Regent pentru că i-a adus cândva un vecin o cutie plină cu astfel de fiole.
Exaltat, aproape a implorat-o pe vecină să-i vândă o fiolă şi să-l scape de coşmar. Numai că i se terminaseră de curând pentru că dăduse vecinilor şi prietenilor aflaţi în aceeaşi situaţie. Dezamăgit, aproape că nu mai credea că va mai putea dormi liniştit şi se gândea să se mute pentru că asta nu era viaţă. Dar vecina i-a spus că, în urmă cu două, cumpărase câteva fiole de la farmacia veterinară din piaţa agroalimentară din apropiere. Neîncrezător s-a dus totuşi a doua zi şi a încercat. S-a bucurat ca un copil care primeşte o jucărie după multe sacrificii şi stăruinţe când vânzătoarea i-a răspuns că are şi costă 7 lei fiola. Pop a cumpărat mai multe pentru a fi sigur că va avea în cazul în care dispar iar de pe piaţă. A ajuns acasă fericit, a pus apă într-o sticlă de 2 litri, a turnat conţinutul flaconului în apă, a agitat bine sticla şi a stropit cu încredere toate marginile podelei, aerisirile şi înaintea uşii de la intrare. Ştia că cel puţin un an nu va mai avea vreo întâlnire nocturnă cu gândacii nici în bucătărie, nici în vis şi că şi-a salvat căsnicia.
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate