HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Amenajari-finisaje
A & A HATCU CONSTRUCT SRL ARAD
Str. POSTAVULUI Bl. S3-4, ap. 4 0357407935 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
ACTIV COLOR SRL ARAD
Str. SPARTACUS nr. 4, ap. 1 0744627082 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
ACTIV PAVIMENTE SRL ARAD
Str. SPARTACUS nr. 4, ap. 1 0744627082 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
ADISTAN SRL ARAD
B-dul REVOLUTIEI nr. 104, ap. 5 Lucrari de tamplarie si dulgherie
ADM CONSTRUCT COLOR SRL BARSA
nr. 144 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
ALGI AMER IMPEX SRL ARAD
Str. GRIVITEI nr. 146 0745949251 Lucrari de tamplarie si dulgherie
ALL STAR CONSTRUCT SRL LIPOVA
Str. DETASAMENTUL PAULIS nr. 10 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
ALLEGRA COMPANY SRL SANTANA
Str. MUNCII nr. 196 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
AMBIENTE GROUP SRL ARAD
Str. SALONTEI nr. 6 0257251181 Lucrari de tamplarie si dulgherie
AMENAJARI CONSTRUCT SRL ARAD
Str. DIMBOVITEI nr. 54 0257275202 Lucrari de ipsoserie
AMIDOCO SRL ARAD
Str. BANU MARACINE Bl. 12, sc. B, ap. 6 Alte lucrari de finisare
ANABELLS SRL ARAD
Str. ALBA IULIA nr. 9, bl.540, ap. 4 0257368073 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
ANDREAS BONDY SRL ARAD
Str. PALTINIS nr. 16/1 0740543589 Alte lucrari de finisare
ANDREI ALCOPLAST SRL COVASANT
nr. 913 Lucrari de tamplarie si dulgherie
ANTON & S PAVAJE SRL ARAD
Str. BADEA CIRTAN nr. 1 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
APEL QUALITY SRL ARAD
Str. INDEPENDENTEI nr. 7-9, ap. 1 0257274466 Lucrari de tamplarie si dulgherie
ARCADIA SRL ARAD
Aleea TOMIS nr. 1, bl.X6, sc. B, ap. 22 057/263637 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
ASCARO SRL ARAD
VICTORIEI nr. 3 E 0257228558 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
B & D HOUSE SRL ARAD
Aleea ULISE nr. 3, bl.Y.8.b, sc. B, ap. 21 0257261838 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
BERCE CONSTRUCTII SRL LIVADA
nr. 167 B 0257280470 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
Tranzactiile imobiliare se vor dubla in acest an pe seama eliberarii portofoliilor toxice
Volumul tranzacţiilor imobiliare cu proprietăţi comerciale (birouri, retail, industrial, hotelier) se estimează că va atinge în acest an nivelul de 550 mil. euro, dublu faţă de anul trecut, din care 300 mil. euro ar putea fi reprezentat de lichidarea de către bănci a garanţiilor imobiliare pentru creditele neperformante din portofoliu.

Anul trecut au fost finalizate tranzacţii în valoare de 262,99 mil. euro, nivel mai redus cu 13% faţă de 2010, potrivit datelor centralizate de compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

Cele mai multe tranzacţii s-au înregistrat în sectorul de retail, chiar dacă acest segment de piaţă deţine a doua poziţie în ceea ce priveşte ponderea totală a investiţiilor atrase (17,4%). Tranzacţiile care au vizat proiecte de tip mixt au însumat aproximativ 69% din volumul total, urmate de sectoarele rezidenţial şi birouri, cu un procent aproximativ egal de 5% şi de sectorul hotelier cu 3,8%.

„Dintr-un total de 13 tranzacţii, şase sunt în Bucureşti, urmat de oraşe de rang secundar sau terţiar precum Braşov, Ploieşti, Craiova, Sibiu, Piteşti, Slatina şi Baia Mare”, a declarat Bogdan Sergentu, directorul departamentului de evaluare şi consultanţă al DTZ Echinox. Cei mai activi cumpărători au fost companiile cotate la bursă şi cele private.
Situaţia europeană

Volumul anual al investiţiilor imobiliare încheiate la nivel european a atins 110 mld. euro în 2011, în creştere faţă de 104 mld. euro în 2010, potrivit raportului European Investment Market Update, elaborat de DTZ (parte a UGL Services).Studiul relevă ca volumul investiţiilor a atins în ultimul trimestru de anul trecut 31,4 mld. euro, o creştere de 17% faţă de trimestrul anterior.

Dintre principalele pieţe europene, Franţa a marcat cea mai importantă creştere. Volumul investiţiilor s-a ridicat la 6,7 mld. euro în T4, cu o creştere de 83% faţă de 3,6 mld. euro în T3.

Piaţa din Marea Britanie a înregistrat o creştere de 14% faţă de trimestrul anterior, până la valoarea de 8,6 mld. euro în T4. Piaţa germană şi-a păstrat nivelul activ al investiţiilor, cu o valoare de circa 6 mld. euro.

Activitatea din Europa Centrală şi de Est s-a contractat la 1,3 mld. euro, dupa ce trimestrul precedent marca un volum semnificativ mai mare, de 2 mld. euro.

Diferenţa este o consecinţă a faptului că investitorii au devenit mai selectivi în ceea ce priveşte achiziţiile de pe pieţele secundare, consideră specialiştii DTZ.

Sursa: Capital
Prima Casa: Restrictiile impuse proprietarilor s-ar putea relaxa
Ministerul de Finanţe are în vedere modificarea programului Prima Casă, prin acordarea de drepturi suplimentare beneficiarilor.

Cei care reuşesc să ramburseze anticipat tot împrumutul vor putea să vândă locuinţa şi în primii 5 ani, iar lucrările de îmbunătăţire sau chiar schimbarea imobilului se vor face mai uşor.

Programul Prima Casă va împlini 3 ani de funcţionare în luna iunie, iar Ministerul de Finanţe are în vedere cu această ocazie modificarea parţială a reglementărilor aferente.

Dacă propunerile vor fi adoptate, atunci programul va oferi mai multă flexibilitate celor care doresc să treacă la “a doua casă” sau doresc să îmbunătăţească calitarea locuinţei achiziţionate.

1. Vânzare posibilă şi în primii 5 ani

În prezent, legislaţia aferentă programului Prima Casă interzice proprietarilor posibilitatea de a înstrăina imobilul achiziţionat în primii 5 ani.

Interdicţia îi afectează în special pe cei care doresc să îşi schimbe locuinţa în primii 5 ani cu una mai mare sau pur şi simplu vor să vândă imobilul şi să ramburseze anticipat datoria către bancă.

În aceste condiţii, nici băncile nu au dezvoltat produse de refinanţare care să permită mutarea ipotecii la un alt imobil şi trecerea către un credit ipotecar standard.

Conform proiectului propus, “în cazul rambursării anticipate a finanţării înainte de expirarea termenului de 5 ani, interdicţiile de înstrăinare se radiază în condiţiile legii”. Astfel, legea ar prevede, fără echivoc, că toate sarcinile impuse cu obţinerea garanţiei de stat vor dispărea, dacă împrumutul a fost achitat.

2. Lucrări de modernizare doar cu acordul Ministerului de Finanţe

O altă modificare a programului ţine de modul în care proprietarii pot face modificări imobilului achiziţionat.

În vederea protejării valorii imobilului şi pentru a permite realizarea de lucrări care cresc valoarea locuinţei (inclusiv reabilitare termică), MFP şi banca trebuie să îşi exprime acordul cu privire la lucrările de intervenţie sau extindere, chiar dacă acestea nu necesită obţinerea unei autorizaţii de construcţie, atâta vreme cât se înscriu în Cartea Funciară.

Beneficiarii au obligaţia de a extinde ipoteca şi asupra investiţiilor efectuate.

Această modificare legislativă este motivată de MFP prin faptul că “neexprimarea acordurilor de către MFP, aşa cum este specificat în conţinutul ordonanţei, ar avea efect negativ asupra posibilităţilor de realizare a lucrărilor de intervenţie asupra blocurilor de locuinţe care implică realizarea de intervenţii (reabilitare termică), de care profită direct şi indirect ceilalţi proprietari din imobil şi implicit statul”.

Totodată, având în vedere perioada mare de timp pentru care se acordă creditul, de până la 30 de ani, MFP estimează că astfel de solicitări vor fi din ce în ce mai numeroase în perioada următoare.

“Neadoptarea unor măsuri imediate, prin ordonanţă de urgenţă, ar impieta asupra capacităţii de rambursare a ratelor scadente din creditul garantat şi ar conduce la reale dificultăţi în ceea ce priveşte rambursarea ratelor creditelor de către beneficiari”, se menţionează în nota de fundamentare.

3. Schimbarea imobilului în cazul viciilor ascunse

Un alt aspect pe care Ministerul Finanţelor îl doreşte clarificat este acordarea dreptului unui beneficiar de a renunţa la imobilul achiziţionat, în condiţiile în care acesta se dovedeşte a avea vicii ascunse.

Conform modului în care este structurată în prezent legislaţia, odată achiziţionat un imobil, chiar dacă dacă beneficiarul renunţă la contract din vina vânzătorului şi a imobilului neconform, nu va mai putea ulterior să achiziţioneze o nouă locuinţă tot prin programul Prima Casă.

“Actele normative care reglementează programul Prima Casă impun obligativitatea achiziţionării unei singure locuinţe în cadrul programului şi nu prevăd la acest moment posibilitatea exprimării acordului MFP cu privire la solicitările unor beneficiari ai programului constând în acordarea permisiunii de a schimba sau de a achiziţiona o altă locuinţă decât cea achiziţionată iniţial în cadrul programului, în virtutea garanţiei din partea vânzătorului pentru viciile ascunse ale locuinţei”, se arată în nota de fundamentare a proiectului legislativ.

Sursa: Curierul National
Doar 10 credite in lei si doar 4 pentru constructii prin Prima casa
Creşterea costului finanţării la euro şi scăderea dobânzilor pe piaţa monetară de la Bucureşti nu i-au convins pe români să renunţe la valută şi să se împrumute în lei, astfel că bancherii au vândut numai zece credite ipotecare în lei prin “Prima casă” 4, ceea ce înseamnă 0,3% din totalul finanţărilor acordate în această etapă.

“Circa 20% din clienţi vor într-o primă fază credite în lei. Se răzgândesc însă în momentul în care văd diferenţa de cost. Dobânda este aproape dublă la un credit în lei faţă de unul în euro. Este încă loc pentru reducerea dobânzilor la lei”, comentează Liviu Andrei, directorul executiv al brokerului de credite Alliance Finance.

Băncile care participă la “Prima casă” pot percepe o dobândă maximă formată din Euribor la trei luni plus o marjă fixă de cel mult 4% la euro şi indicatorul Robor la trei luni plus o marjă de cel mult 2,5% la lei, în această marjă fiind incluse şi eventualele comisioane.

La nivelul actual al indicatorilor de pe piaţa monetară, diferenţa dintre dobânda la un credit în euro şi cea la un credit în lei este de circa 2,5 puncte procentuale.

De exemplu, la un credit în valută de 57.000 de euro pe 30 de ani clientul plăteşte la final circa 120.000 de euro, în timp ce la un credit în lei de 240.000 de lei (echivalentul a 57.000 de euro) suma plătită la finalul contractului este de 608.000 de euro (ceea ce echivalează cu 245.000 de euro).

De fapt, nici măcar nu au toate băncile oferte de credite “Prima casă” în lei, în această situaţie fiind inclusiv BCR şi BRD, cele mai mari bănci din sistemul bancar şi care au avut cele mai mari plafoane de garanţii în ediţi­ile precedente.

De exemplu, în prima etapă a programului banca de stat CEC Bank a avut în ofertă doar credite în lei, dar începând din 2010 a început să vândă şi finanţări în euro datorită cererii foarte slabe pentru leu.

Cele opt bănci care au reluat vânzările de credite ipotecare garantate de stat acordaseră până la sfârşitul săptămânii trecute 1.960 de credite, garanţiile emise de stat ridicându-se la 38,6 milioane euro, potrivit datelor furnizate ZF de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), instituţia care gestionează garanţiile din acest program.

Aceasta înseamnă că finanţările acordate de bănci cumulează peste 77 de milioane euro, având în vedere că statul mai garantează doar pe jumătate aceste credite. Valoarea medie a unui credit a fost de 39.700 de euro, nivel similar cu cel înregistrat şi în etapele precedente.

Toate cele opt bănci care vând în acest moment credite ipotecare garantate pe jumătate de stat au la dispoziţie un plafon total de circa 1,3 miliarde de euro.

În etapa actuală, bancherii trebuie să accepte reducerea la jumătate a garanţiei de stat pentru creditele acordate în trecut, ceea ce înseamnă că pot să vândă încă o dată pe atât.

Băncile care au intrat până acum în program sunt BCR, BRD, Raiffeisen, CEC Bank, Banca Transilvania, Alpha Bank, Piraeus şi Millennium, alte opt instituţii de credit urmând să reia vânzarea de finanţări în perioada următoare.

“Prima casă” funcţionează în continuare pentru achiziţiile de locuinţe vechi şi foarte puţin pentru finanţarea construcţiilor noi. De la începutul lunii iunie au fost acordate doar patru credite pentru construirea de case de la zero.

“La creditele de construcţie este un proces mai complicat şi mulţi clienţi preferă alternativa unui credit de nevoi personale cu ipotecă. La creditele pentru construcţie banii sunt eliberaţi în tranşe, iar banca trebuie să evalueze periodic stadiul construcţiei”, spune Liviu Andrei.

De la începutul programului au fost acordate prin acest program peste 40.000 de credite cu o valoare cu­mu­lată de 1,6 miliarde euro. Numai 38 de clienţi au intrat în incapacitate de plată.

Sursa: Ziarul Financiar
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate