HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Amenajari-finisaje
BOGALEX SRL ZADARENI
nr. 123 Lucrari de ipsoserie
CAEM CORBAN SRL ARAD
Str. BUCURESTI (PUSTA BUJAC) nr. 6 Alte lucrari de finisare
CAMOCON GROUP SRL ARAD
Str. ABRUD nr. 84, bl.221, ap. 4 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
CAMOCON SRL ARAD
Str. SIMION POPA nr. 28, bl.224, ap. 6 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
CASA LUCES SRL SEBIS
Str. CRISULUI nr. 6 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
CASA PRIMA SRL ARAD
Calea ROMANILOR nr. 20-22, bl.E.2, sc. A, ap. 12 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
CHARLY CONSTR SRL ARAD
Str. LIVEZILOR nr. 24 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
CINCA IMPEX SRL ARAD
Str. MARESAL ION ANTONESCU nr. 12, bl.M10 SCA, ap. 4 057/254940 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
CLARIN COM CONSTRUCT SRL ARAD
Str. FaNTaNEI nr. 20 Lucrari de ipsoserie
CLAVAL DECO SRL ARAD
Str. ION VIDU nr. 1, ap. 5 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
COGIDO SERVICES SRL MADERAT
nr. 381 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
CON ARCIN SRL DOROBANTI
nr. 770 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
CONFORT GLN PROD IMPEX SRL ARAD
Str. PETUNIEI nr. 7 Lucrari de tamplarie si dulgherie
CONSTRUCTII - UZ GOSPODARESC SRL PAULIS
nr. 503 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
CONSVEST HOUSE SRL ARAD
Str. PENES CURCANUL nr. 28, ap. 3 0744556686 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
DANDANA SRL SANPETRU GERMAN
nr. 341 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
DANGLARS CONSTRUCT SRL ARAD
Str. RASARITULUI nr. 2, bl.22, ap. 54 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
DANY & MARY SRL CURTICI
Str. CLOSCA nr. 40 0257464961 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
DAVA SRL ARAD
Str. ABRUD nr. 109, bl.123, sc. A, ap. 10 0257267892 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
DELAVI SRL APATEU
nr. 535 0257327023 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
Prima Casa: numerosi cumparatori au luat teapa si vor sa modifice sau sa-si schimbe apartamentele
Persoanele care si-au cumparat locuinte cu credite ipotecare garantate de stat prin programul Prima Casa si au constatat ca apartamentele respective sufera de vicii ascunse vor avea posibilitatea de a executa lucrari de interventie la imobilele achizitionate sau chiar de a le schimba cu altele, fiind necesar in acest sens acordul Ministerului Finantelor Publice (MFP), ca titular al dreptului de ipoteca, precum si cel al bancii finantatoare.

De asemenea, beneficiarilor Prima Casa care ramburseaza anticipat creditele contractate inainte de expirarea termenului de 5 ani in care, potrivit legislatiei in vigoare, le este interzis sa instraineze locuintele achizitionate, li se va radia respectiva interdictie de instrainare odata cu achitarea integrala a creditului.

Aceste modificari legislative sunt stipulate intr-un proiect de ordonanta de urgenta (OUG) elaborat de Guvern.

Multi beneficiari nemultumiti

Executivul arata ca, pana in prezent, au fost formulate numeroase solicitari de catre beneficiari, in sensul exprimarii acordului Ministerului Finantelor Publice (MFP), in calitate de titular al dreptului de ipoteca legala, pentru efectuarea unor lucrari de interventie asupra locuintelor achizitionate in cadrul programului, respectiv pentru inlocuirea obiectului finantarii garantate.

„Totodata, se preconizeaza ca aceste tipuri de solicitari vor fi si mai numeroase, datorita perioadei mari de timp pentru care se acorda creditul, de maximum 30 de ani, in care pot interveni situatii a caror solutionare necesita acordul MFP in calitate de titular al dreptului de ipoteca”, se spune in nota de fundamentare a proiectului de OUG.

In prezent, legislatia programului Prima Casa impune obligativitatea achizitionarii unei singure locuinte in cadrul programului si nu prevede posibilitatea exprimarii acordului MFP cu privire la solicitarile unor beneficiari ai programului constand in acordarea permisiunii de a schimba sau de a achizitiona o alta locuinta decat cea achizitionata initial in cadrul programului, in virtutea garantiei din partea vanzatorului pentru viciile ascunse ale locuintei.

Prima Casa nu putea fi reabilitata termic

„(…) In vederea protejarii valorii imobilului, MFP si finantatorul isi exprima acordul cu privire la lucrarile de interventie si/sau extindere, pentru care este necesara emiterea autorizatiei de construire, privind imobilul ipotecat, incluzand spre exemplificare, dar fara a se limita la acestea, dezmembrari, extinderi, modificari structurale, modificari ale destinatiei partilor comune, precum si orice alte modificari care, desi nu necesita obtinerea unei autorizatii de construire, se inscriu in Cartea Funciara”, se stipuleaza in proiectul de OUG.

Potrivit sursei citate, beneficiarii programului Prima Casa au obligatia de a efectua orice lucrare de interventie si/ sau extindere in conditiile legii si de a efectua inregistrarile corespunzatoare in Cartea Funciara. In plus, ipotecile constituite in favoarea MFP trebuie extinse si la aceste investitii ulterioare achizitionarii imobilului, dupa efectuarea acestora.

„Neexprimarea acordurilor de catre MFP, asa cum este specificat in continutul ordonantei, ar avea efect negativ asupra posibilitatilor de realizare a lucrarilor de interventie asupra blocurilor de locuinte care implica realizarea de investitii (reabilitarea termica) de care profita direct si indirect ceilalti proprietari din imobil si implicit statul, fiind benefice pentru dezvoltarea fondului locativ prin extinderea pe verticala, pentru largirea bazei de impozitare a bugetelor locale si nu in ultimul rand generatoare de valoare economica”, se mai afirma in nota de fundamentare.

Guvernul mai sustine ca neadoptarea unor masuri imediate, prin OUG, ar impieta asupra capacitatii de rambursare a ratelor scadente din creditul garantat si ar conduce la reale dificultati in ceea ce priveste rambursarea ratelor creditelor de catre beneficiari, “cu influente negative asupra derularii prudente si eficiente a garantiilor acordate de stat in cadrul programului Prima Casa”

Sursa: Finantistii
Bucurestiul este singura capitala cu un teren de 14 ha neconstruit in centru
Bucureştiul este singura Capitală cu un teren de 14 ha nefolosit în centru, susţine Ştefan Dumitraşcu, arhitectul şef al Sectorului 3. Este vorba despre „Groapa Operei”, teren pe care a fost programată construcţia proiectului Esplanada.

„Groapa Operei”, situată între Banca Ţiriac, Biblioteca Naţională, Bulevardul Unirii şi Bulevardul Octavian Goga, cuprinde şantierul abandonat al fostei Opere Române sau Centrul Cântarea României, cum era denumit înainte de 1989.

Pe acest teren a fost programat proiectul Esplanada, o investiţie de peste un miliard de euro, ce trebuia dezvoltat de ungurii de la TriGranit.

Problemele juridice ale lotului au dus la amânarea proiectului, iar primarul general Sorin Oprescu a anunţat în repetate rânduri că intenţionează să amenajeze acolo un parc.

„Trăim într-un oraş semiîmpădurit. La noi nu a fost «boom» imobiliar. Încă nu suntem sufocaţi de clădiri de oţel şi beton. Din biroul meu văd doi pini într-o curte învecinată, în centrul oraşului. La Paris sau Londra nu găseşti aşa ceva.

Oraşul nostru e folosit fără a fi citit manualul de utilizare a obiectului oraş. Ultimul lucru pe care îl face un român când cumpără un aparat electrocasnic e să citească manualul de instrucţiuni”, a explicat Dumitraşcu.

El a mai spus că sunt o serie de case autonome în Pipera care puteau fi construite pe Lună şi că acest tip de construcţie nu este în concordanţă cu ideea de oraş.

Se mai construieşte

Dumitraşcu a declarat că investitorii au început să găsească bani şi să aibă curajul de a construi din nou.

„După o perioadă în care taxele din autorizaţiile de construire au scăzut la jumătate (2010 n.red.), anul acesta am constatat o revigorare, la un nivel comparabil cu 2007-2008. 70% din autorizaţiile eliberate în 2011 sunt pentru investiţii mici, case unifamiliale sau mici proiecte rezidenţiale”, a completat arhitectul şef al Sectorului 3.

Sursa: Capital
OTP Bank a intrat in programul Prima casa 4
OTP Bank Romania a semnat cu Fondul National de Garantare a Cre­ditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) protocolul de participare in cea de-a patra etapa a pro­gramului gu­ver­namental ,,Pri­ma casa” si va putea acorda credite in valoare de aproximativ 9,7 milioane de euro sau echivalent in lei.

Pentru imprumuturile in euro dobanda este de 5,42% (EURIBOR la 3 luni + 4%), iar pentru cele in lei, de 8% (ROBOR la 3 luni + 2,5%).

Potrivit cal­cu­lelor realizate de banca, pentru un credit in valoare de 40.000 de euro, contractat pe o perioada de 30 de ani, DAE este 5,56%, rata lunara 225,11 euro, costul total al creditului 41.110,52 euro, iar suma totala platita 81.110,52 euro.

Totodata, pentru un credit in valoare de 150.000 de lei, contractat pe o perioada de 30 de ani, DAE este 8,30%, rata lunara 1.100,65 lei, costul total al creditului 246.234 de lei, iar suma totala platita 396.234 de lei.

Banca nu percepe comisioane de acor­dare, administrare lunara a cre­ditului si rambursare anticipata, iar analiza dosarului este gratuita. OTP Bank accepta maximum trei code­bitori pentru imbunatatirea capa­ci­tatii de rambursare.

Suma maxima este de 57.000 de euro (sau echivalent in lei), pentru cre­ditele acordate pen­tru locuinte fina­lizate, sau de 66.500 de euro (sau echi­valent in lei), pentru creditele acordate pen­tru locuinte noi construite in baza autorizatiilor de cons­tructie eliberate dupa data de 22 fe­bruarie 2010. Avan­sul mi­nim este de 5%.

In programul „Prima casa 4” au mai intrat sapte banci: BCR, BRD, CEC Bank, Millennium, Alpha, Pira­eus si Banca Transilvania. In total, institutiile de credit insumeaza un plafon pentru imprumuturi de 1,2 miliarde de euro.

Sursa: Financiarul
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate