HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Amenajari-finisaje
BOGALEX SRL ZADARENI
nr. 123 Lucrari de ipsoserie
CAEM CORBAN SRL ARAD
Str. BUCURESTI (PUSTA BUJAC) nr. 6 Alte lucrari de finisare
CAMOCON GROUP SRL ARAD
Str. ABRUD nr. 84, bl.221, ap. 4 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
CAMOCON SRL ARAD
Str. SIMION POPA nr. 28, bl.224, ap. 6 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
CASA LUCES SRL SEBIS
Str. CRISULUI nr. 6 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
CASA PRIMA SRL ARAD
Calea ROMANILOR nr. 20-22, bl.E.2, sc. A, ap. 12 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
CHARLY CONSTR SRL ARAD
Str. LIVEZILOR nr. 24 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
CINCA IMPEX SRL ARAD
Str. MARESAL ION ANTONESCU nr. 12, bl.M10 SCA, ap. 4 057/254940 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
CLARIN COM CONSTRUCT SRL ARAD
Str. FaNTaNEI nr. 20 Lucrari de ipsoserie
CLAVAL DECO SRL ARAD
Str. ION VIDU nr. 1, ap. 5 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
COGIDO SERVICES SRL MADERAT
nr. 381 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
CON ARCIN SRL DOROBANTI
nr. 770 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
CONFORT GLN PROD IMPEX SRL ARAD
Str. PETUNIEI nr. 7 Lucrari de tamplarie si dulgherie
CONSTRUCTII - UZ GOSPODARESC SRL PAULIS
nr. 503 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
CONSVEST HOUSE SRL ARAD
Str. PENES CURCANUL nr. 28, ap. 3 0744556686 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
DANDANA SRL SANPETRU GERMAN
nr. 341 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
DANGLARS CONSTRUCT SRL ARAD
Str. RASARITULUI nr. 2, bl.22, ap. 54 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
DANY & MARY SRL CURTICI
Str. CLOSCA nr. 40 0257464961 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
DAVA SRL ARAD
Str. ABRUD nr. 109, bl.123, sc. A, ap. 10 0257267892 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
DELAVI SRL APATEU
nr. 535 0257327023 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
Se construiesc tot mai putine locuinte
Peste 31.000 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale au fost eliberate in primele noua luni ale acestui an, in scadere cu 5,6% fata de perioada similara din 2010, in septembrie fiind eliberate 3.845 autorizatii, informeaza Institutul National de Statistica.

Scaderi ale numarului de autorizatii eliberate in primele noua luni s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia, Nord-Est, Centru, Sud-Vest Oltenia si Vest, in timp ce regiunile de dezvoltare din Nord-Vest, Sud-Est si Bucuresti-Ilfov ( un plus de 135 de cereri) au inregistrat cresteri.

In luna septembrie 2011 au fost eliberate 3.845 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 66,5% sunt pentru zona rurala.

Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, cele mai semnificative inregistrandu-se in regiunile de dezvoltare Nord-Est (minus 175 autorizatii), Sud-Est si Sud Vest Oltenia (minus 91 autorizatii fiecare).

In regiunile de dezvoltare Centru si Vest s-a inregistrat o usoara crestere a numarului autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale.

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, in septembrie 2011 se remarca o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, scaderi semnificative inregistrandu-se in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (minus 163 autorizatii) si Sud-Muntenia (minus 148 autorizatii). Cresteri usoare au fost in Sud-Est, Vest si Centru. In regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov s-a eliberat acelasi numar de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale.

Sursa: Business24
Vanzarile de locuinte din SUA au crescut cu 5,7% in septembrie, insa preturile continua sa scada
Vanzarile de locuinte unifamiliale din SUA au crescut in luna septembrie cu 5,7% compartiv cu luna anterioara, se arata intr-un raport al Departamentului Comertului, insa scaderea preturilor indica faptul ca piata imobiliara este departe de a-si reveni, potrivit Reuters.

Fata de aceeasi luna din 2010, vanzarile de locuinte unifamiliale s-au redus cu 0,9%.

Datele oficiale arata ca numarul locuintelor vandute a fost de 313.000, peste estimarile analistilor intervievati de Reuters, care se asteptau la vanzari de 300.000 locuinte.

Departamentul Comertului mai arata ca pretul mediu de vanzare a coborat cu 3,1% luna trecuta, la 204.400 dolari, cel mai redus din octombrie 2010. Comparativ cu luna septembrie a anului trecut, pretul mediu a scazut cu 10,4%.

Sursa: HotNews
Pentru ca proprietarii nu scad chiriile, piata de retail din Cluj se micsoreaza
După anul trecut în care analiştii pieţei la nivel naţional au afirmat că retailul românesc s-a comprimat cu până la 60%, în 2010, proprietarii de spaţii comerciale din Cluj Napoca se confruntă cu una dintre cele mai dramatice presiuni economice din ultimii ani.

Raportat la vârful atins în perioada 2007-2008, reducerile chiriilor pentru aceste spaţii din oraş au oscilat în 2009 între 20 şi 50%, în funcţie de amplasare, de dotări şi mai ales de abilitatea de adaptare a proprietarilor la noile condiţii ale pieţei, susţin reprezentanţii Grup de Lux.

Perioada de închiriere a variat şi ea între trei şi şase luni, după ce în anii precedenţi (2007-2008), contractele de închiriere a spaţiilor comerciale din centrul oraşului erau încheiate pe termene mult mai lungi. În prezent, proprietarii care dispun de resurse financiare nu vor să scadă chiriile.

Această atitudine duce, de obicei, la pierderea clientului şi implicit la renunţarea la un rulaj de bani care poate fi recuperat foarte greu în condiţiile economice actuale. Deschiderea marilor centre comerciale de tip mall a atras şi la Cluj Napoca brandurile importante care au părăsit centrul oraşului pentru a veni în mall. În plus, Polus şi Iulius Mall au generat şi o migraţie clienţilor tineri şi tineri adulţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 45 de ani dinspre centru spre cele două mari centre comerciale.

A scăzut numărul acordurilor de funcţionare

În primul trimestru din acest an a continuat tendinţa din 2009 de a fi la mare căutare spaţiile comerciale stradale din zone foarte bune. Astfel, centrul Clujului a rămas destinaţia preferată a viitoarelor cafenele şi restaurante, însă condiţia care se pune este ca nivelul chiriei să fie unul cu adevărat adaptat pieţei din acest moment. Unul de 30-40 de euro/mp este de neconceput pentru actualii oameni de afaceri interesaţi să dezvolte astfel de afaceri, reiese dintr-un studiu al Grup de Lux. Există în continuare companii din domeniul decoraţiunilor interioare şi al alimentaţiei publice care sunt foarte interesate de închirierea unui spaţiu comercial, însă la preţuri de până la 15 euro/mp în zonele bune ale oraşului.

Pentru că proprietarii de spaţii nu vor să negocieze şi să lase din preţ, se observă o migraţie a comerţului cu amănuntul la produsele alimentare spre cartiere, în special spre Mărăşti şi Mănăştur. Şi acordurile de funcţionare eliberate de Primăria Cluj arată o scădere a activităţii comerciale din oraş. Potrivit acestor statistici, în 2007 au fost emise 1.467 de acorduri de funcţionare pentru activităţile comerciale în Cluj Napoca, în 2008 au fost eliberate doar 909, iar în primul trimestru din 2010 au fost emise cu aproape 50% mai puţine, raportat la perioada similară din 2009.

Previziuni şi situaţia actuală pe zone

Analiştii Colliers au prognozat pentru provincie o evoluţie negativă a pieţei de retail prin închiderea centrelor comerciale mari, neperformante. Până în prezent, Clujul nu s-a aflat într-o asemenea poziţie. Dimpotrivă, retailerii multinaţionali sunt în continuare interesaţi să investească în cartierele noi ale oraşului care nu beneficiză de magazine de tip hypermarket. Însă, livrarea acestor spaţii depinde foarte mult de evoluţia ulterioară a economiei europene, naţionale şi locale. Se pare că suprafaţa totală de spaţii comerciale din Cluj Napoca se ridică la aproximativ 400.000 mp. Proiectele anunţate anul trecut ar fi urmat să crească cu mai mult de o treime această suprafaţă, însă multe dintre ele sunt în aşteptare.

Previziunile celor de la Grup de Lux arată o creştere a cererii de spaţii comerciale din Cluj Napoca în semestrul al doilea din acest an fără a apărea schimbări majore ale amplasamentelor preferate. Cu toate acestea, cererea nu va fi suficient de ridicată pentru a determina o creştere a chiriilor. Mai mult decât atât, chiriile spaţiilor din zonele periferice vor scădea în condiţiile în care principalii clienţi ai acestor spaţii din anii trecuţi (bănci, farmacii, firme de telefonie) au oprit investiţiile în dezvoltarea lanţurilor proprii. Iată care este harta comercială actuală a oraşului, împărţită în trei de specialiştii de la Grup de Lux:
- centrul (zona pietonală bd. Eroilor, str. Regele Ferdinand, str. Napoca, Piaţa Mihai Viteazu) continuă tendinţa de a deveni ţinta investiţiilor pentru afaceri în alimentaţia publică şi mai puţin pentru comerţul cu amănuntul destinat retailerilor de îmbrăcăminte şi încălţăminte care au emigrat în marile centre comerciale;
- Mărăşti (sensul giratoriu) şi Mănăştur-Plopilor tind să „găzduiască” tot mai multe afaceri în zona retailului cu produse alimentare, micile afaceri găsind în vadul cartierelor un loc propice dezvoltării;
- cartierele de periferie tind să devină gazdele afacerilor în decoraţiuni interioare, materiale de finisaje pentru construcţii şi chiar materiale pentru construcţii.
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate