HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Amenajari-finisaje
NICOMAR CONSTRUCT SRL ARAD
Str. VASLUI nr. 1, bl.718, sc. E, ap. 2 057/368714 Lucrari de ipsoserie
NID FOR AMA SRL ARAD
Str. EPISCOP ROMAN CIOROGARIU nr. 187/a, bl.70, sc. B, ap. 11 Lucrari de tamplarie si dulgherie
NOLLWEN SRL ARAD
Str. CONSTANTIN BRaNCOVEANU nr. 109/A Lucrari de pardosire si placare a peretilor
NORDETTE SRL ARAD
Str. HATEG nr. 1, bl.5/III, sc. B, ap. 60 0726355444 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
NOVA STAR SRL ARAD
P-ta. ACADEMICIAN CAIUS IACOB nr. 19, sc. B, ap. 20 0257281372 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
NOVO LINE SRL ARAD
Str. GHEORGHE DOJA nr. 88 0257214631 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
NUCUL PROD SRL ARAD
Str. GENERAL DODA nr. 18 0257274451 Lucrari de tamplarie si dulgherie
ORANIO ROBERTO FELICE SRL ARAD
Str. ION RUSU SIRIANU nr. 19 0257279850 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
ORLANDO SRL ARAD
Str. ABRUD nr. 34 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
OVERLANDS & OVERSEAS SRL ARAD
Str. ABRUD nr. 108, bl.122, sc. A, ap. 2 Lucrari de tamplarie si dulgherie
PARCHET LUX SRL ARAD
Str. POSTAVULUI nr. 8, bl.S4-2, ap. 6 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
PATMAR CONSTRUCT SRL SEMLAC
nr. 559 0257534263 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
PAUCOMA 07 SRL ARAD
Str. FLUTURILOR nr. 13, bl.12, sc. A, ap. 8 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
PEGASUS CONSTRUCT SRL CHERELUS
nr. FN 0723696469 Lucrari de ipsoserie
PEIA CONSTRUCT SRL ARAD
Str. URSULUI nr. 21 0257214738 Alte lucrari de finisare
PERLA NEAGRA COMPANY SRL SECUSIGIU
Sat SATU MARE nr. 94 Alte lucrari de finisare
PHOENIX DESIGN SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. Z 27-d, sc. D, ap. 23 0257247988 Alte lucrari de finisare
PINTURA GHERHES SRL ARAD
Str. ARMONIEI nr. 82 Lucrari de tamplarie si dulgherie
PLAST PET 69 SRL GURAHONT
Str. NICOLAE IORGA nr. 32 0257316175 Lucrari de tamplarie si dulgherie
PRO BIKE IMPEX SRL ARAD
Str. LALELELOR nr. 24 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
Prima Casa: numerosi cumparatori au luat teapa si vor sa modifice sau sa-si schimbe apartamentele
Persoanele care si-au cumparat locuinte cu credite ipotecare garantate de stat prin programul Prima Casa si au constatat ca apartamentele respective sufera de vicii ascunse vor avea posibilitatea de a executa lucrari de interventie la imobilele achizitionate sau chiar de a le schimba cu altele, fiind necesar in acest sens acordul Ministerului Finantelor Publice (MFP), ca titular al dreptului de ipoteca, precum si cel al bancii finantatoare.

De asemenea, beneficiarilor Prima Casa care ramburseaza anticipat creditele contractate inainte de expirarea termenului de 5 ani in care, potrivit legislatiei in vigoare, le este interzis sa instraineze locuintele achizitionate, li se va radia respectiva interdictie de instrainare odata cu achitarea integrala a creditului.

Aceste modificari legislative sunt stipulate intr-un proiect de ordonanta de urgenta (OUG) elaborat de Guvern.

Multi beneficiari nemultumiti

Executivul arata ca, pana in prezent, au fost formulate numeroase solicitari de catre beneficiari, in sensul exprimarii acordului Ministerului Finantelor Publice (MFP), in calitate de titular al dreptului de ipoteca legala, pentru efectuarea unor lucrari de interventie asupra locuintelor achizitionate in cadrul programului, respectiv pentru inlocuirea obiectului finantarii garantate.

„Totodata, se preconizeaza ca aceste tipuri de solicitari vor fi si mai numeroase, datorita perioadei mari de timp pentru care se acorda creditul, de maximum 30 de ani, in care pot interveni situatii a caror solutionare necesita acordul MFP in calitate de titular al dreptului de ipoteca”, se spune in nota de fundamentare a proiectului de OUG.

In prezent, legislatia programului Prima Casa impune obligativitatea achizitionarii unei singure locuinte in cadrul programului si nu prevede posibilitatea exprimarii acordului MFP cu privire la solicitarile unor beneficiari ai programului constand in acordarea permisiunii de a schimba sau de a achizitiona o alta locuinta decat cea achizitionata initial in cadrul programului, in virtutea garantiei din partea vanzatorului pentru viciile ascunse ale locuintei.

Prima Casa nu putea fi reabilitata termic

„(…) In vederea protejarii valorii imobilului, MFP si finantatorul isi exprima acordul cu privire la lucrarile de interventie si/sau extindere, pentru care este necesara emiterea autorizatiei de construire, privind imobilul ipotecat, incluzand spre exemplificare, dar fara a se limita la acestea, dezmembrari, extinderi, modificari structurale, modificari ale destinatiei partilor comune, precum si orice alte modificari care, desi nu necesita obtinerea unei autorizatii de construire, se inscriu in Cartea Funciara”, se stipuleaza in proiectul de OUG.

Potrivit sursei citate, beneficiarii programului Prima Casa au obligatia de a efectua orice lucrare de interventie si/ sau extindere in conditiile legii si de a efectua inregistrarile corespunzatoare in Cartea Funciara. In plus, ipotecile constituite in favoarea MFP trebuie extinse si la aceste investitii ulterioare achizitionarii imobilului, dupa efectuarea acestora.

„Neexprimarea acordurilor de catre MFP, asa cum este specificat in continutul ordonantei, ar avea efect negativ asupra posibilitatilor de realizare a lucrarilor de interventie asupra blocurilor de locuinte care implica realizarea de investitii (reabilitarea termica) de care profita direct si indirect ceilalti proprietari din imobil si implicit statul, fiind benefice pentru dezvoltarea fondului locativ prin extinderea pe verticala, pentru largirea bazei de impozitare a bugetelor locale si nu in ultimul rand generatoare de valoare economica”, se mai afirma in nota de fundamentare.

Guvernul mai sustine ca neadoptarea unor masuri imediate, prin OUG, ar impieta asupra capacitatii de rambursare a ratelor scadente din creditul garantat si ar conduce la reale dificultati in ceea ce priveste rambursarea ratelor creditelor de catre beneficiari, “cu influente negative asupra derularii prudente si eficiente a garantiilor acordate de stat in cadrul programului Prima Casa”

Sursa: Finantistii
BCR a dat credite de 300 de milioane de euro prin „Prima casa“ 4, adica jumatate din plafon
BCR, cea mai mare bancă locală după activele deţinute, a vândut credite de 300 mil. euro prin a patra etapă din “Prima casă”, epuizând jumătate din plafonul de garanţii alocat în vara anului trecut.

Reprezentanţii băncii spun că ritmul de acordare a creditelor a fost mult mai rapid decât în ediţiile anterioare ale programului, când fuseseră vândute credite de 600 mil. euro în doi ani.

BCR are cel mai mare plafon de garanţii în actuala ediţie din “Prima casă”, în care riscul de neplată este preluat doar pe jumătate de stat, iar oficialii băncii estimau în vară că suma alocată le va ajunge să dea credite timp de doi ani.

Jumătate din plafon s-a consumat însă în numai opt luni în condiţiile în care “Prima casă” a rămas o alternativă pentru clienţii care nu aveau bani pentru un avans foarte mare şi pentru cei care voiau costuri cât mai mici cu rata lunară plătită la bancă.

De exemplu, un credit garantat de stat în valoare de 40.000 de euro are o rată lunară de 224 de euro, ceea ce înseamnă că după 30 de ani clientul rambursează pu­ţin peste 80.000 de euro.

Comparativ, un credit standard vândut de BCR vine cu o rată lunară de 276 de euro la 40.000 de euro împrumutaţi. Costul total al creditului standard este de aproape 100.000 de euro.

Marja de doândă aplicată de bancă peste indicatorul Euribor la 3 luni este de 4%, egală cu marja maximă permisă de lege, costul nominal fiind în prezent de 5,12% pe an. Un credit standard are o dobândă variabilă de 7,36% pe an, respectiv o marjă de 5,95% peste Euribor la 6 luni.

Creditele în lei sunt chiar mai scumpe, iar multe bănci - inclusiv BCR - nici măcar nu au în ofertă credite “Prima casă” în monedă locală. Creditele garantate de stat rămân ultimul bastion de rezistenţă al împrumuturilor în valută pentru că nu sunt afectate de noile restricţii impuse de BNR, care obligă băncile să nu mai vândă ipotecare în euro fără avans de minimum 25%.

Numărul creditelor vândute de BCR prin “Prima casă” 4 se ridică la aproape 8.200, adică mai mult de o treime din totalul creditelor acordate de la startul programului, în iunie 2009.

Deşi numărul celor care au solicitat un împrumut a fost mai mare, valoarea medie a unui credit a scăzut de la 40.000 de euro în prima etapă la 37.700 de euro în actuala ediţie a programului.

Sursa: Ziarul Financiar
Sunt cei mai mari investitori in imobiliare
Cu un portofoliu imobiliar de circa două miliarde de euro, investitorii austrieci sunt detaşat cei mai mari jucători străini de pe piaţa locală de real estate, având active în special din zona centrelor comerciale şi de afaceri.

Immofinanz, cel mai puternic investitor austriac din acest segment, este şi pe plan local numărul unu în ceea ce priveşte portofoliul de birouri (cu imobile de aproape 200.000 mp în Bucureşti) şi un jucător de “top 3″ pe segmentul de malluri, cu patru proiecte operaţionale, în Cluj, Arad, Piteşti şi Baia Mare, şi un al cincilea proiect, Maritimo din Constanţa, programat pentru deschidere la sfârşitul acestei săptămâni (28 octombrie).

Al doilea investitor austriac în funcţie de portofoliul imobiliar deţinut în România este CA Immo, companie care în urma achiziţiei Europolis din acest an (un alt investitor austriac cu prezenţă locală) a ajuns să deţină circa 100.000 mp de birouri în Capitală, precum şi cel mai mare parc logistic de pe piaţă, Europolis Logistic Park, situat la kilometrul 13 al autostrăzii Bu­cureşti-Piteşti.

La fel ca Immofinanz, şi CA Immo deţine alte terenuri în Bucureşti, însă planurile pentru noi dezvoltări sunt deocamdată în aşteptarea chiriaşilor şi a finanţărilor.

Pe de altă parte, un alt investitor austriac în imobiliare, Raiffeisen Evolution, a accelerat anul acesta lucrările la proiectul de birouri Sky Tower din apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu, turn care ar urma să devină în următorii ani cea mai înaltă clădire din Bucureşti, cu 36 de etaje şi o înălţime de 137 de metri.

Tot în zona recordurilor stau şi austriecii de la Sparkassen Immobilien, proprietarii mallului de 81.000 mp Sun Plaza din Capitală şi unul dintre cele mai mari proiecte de acest gen din ţară. Sparkassen deţine de asemenea terenuri pe Calea Griviţei sau în Jilava pentru proiecte viitoare.

Cele patru grupuri sunt printre cei mai mari investitori imobiliari şi în Austria, dar nu sunt singurii jucători austrieci în România, companii antreprenoriale, precum Soravia sau SĂB Gruppe, fiind de asemenea active în Bucureşti prin proiectele de birouri Metropolis Center sau Pipera Business Tower, dar şi cu alte terenuri.

Imobiliare la superlativ

- IRIDE Business Park - cel mai mare parc de afaceri din Bucureşti, este deţinut de către Immofinanz;
- Sun Plaza - unul dintre cele mai mari malluri din ţară, cu o suprafaţă de 81.000 mp, este deţinut de Sparkassen Immobilien;
- Sky Tower - proiect dezvoltat de Raiffeisen Evolution, va deveni cea mai înaltă clădire din Bucureşti;
- Europolis Logistic Park - cel mai mare proiect logistic de pe piaţă, este în portofoliul CA Immo.

Sursa: Ziarul Financiar
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate