HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Amenajari-finisaje
NICOMAR CONSTRUCT SRL ARAD
Str. VASLUI nr. 1, bl.718, sc. E, ap. 2 057/368714 Lucrari de ipsoserie
NID FOR AMA SRL ARAD
Str. EPISCOP ROMAN CIOROGARIU nr. 187/a, bl.70, sc. B, ap. 11 Lucrari de tamplarie si dulgherie
NOLLWEN SRL ARAD
Str. CONSTANTIN BRaNCOVEANU nr. 109/A Lucrari de pardosire si placare a peretilor
NORDETTE SRL ARAD
Str. HATEG nr. 1, bl.5/III, sc. B, ap. 60 0726355444 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
NOVA STAR SRL ARAD
P-ta. ACADEMICIAN CAIUS IACOB nr. 19, sc. B, ap. 20 0257281372 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
NOVO LINE SRL ARAD
Str. GHEORGHE DOJA nr. 88 0257214631 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
NUCUL PROD SRL ARAD
Str. GENERAL DODA nr. 18 0257274451 Lucrari de tamplarie si dulgherie
ORANIO ROBERTO FELICE SRL ARAD
Str. ION RUSU SIRIANU nr. 19 0257279850 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
ORLANDO SRL ARAD
Str. ABRUD nr. 34 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
OVERLANDS & OVERSEAS SRL ARAD
Str. ABRUD nr. 108, bl.122, sc. A, ap. 2 Lucrari de tamplarie si dulgherie
PARCHET LUX SRL ARAD
Str. POSTAVULUI nr. 8, bl.S4-2, ap. 6 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
PATMAR CONSTRUCT SRL SEMLAC
nr. 559 0257534263 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
PAUCOMA 07 SRL ARAD
Str. FLUTURILOR nr. 13, bl.12, sc. A, ap. 8 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
PEGASUS CONSTRUCT SRL CHERELUS
nr. FN 0723696469 Lucrari de ipsoserie
PEIA CONSTRUCT SRL ARAD
Str. URSULUI nr. 21 0257214738 Alte lucrari de finisare
PERLA NEAGRA COMPANY SRL SECUSIGIU
Sat SATU MARE nr. 94 Alte lucrari de finisare
PHOENIX DESIGN SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. Z 27-d, sc. D, ap. 23 0257247988 Alte lucrari de finisare
PINTURA GHERHES SRL ARAD
Str. ARMONIEI nr. 82 Lucrari de tamplarie si dulgherie
PLAST PET 69 SRL GURAHONT
Str. NICOLAE IORGA nr. 32 0257316175 Lucrari de tamplarie si dulgherie
PRO BIKE IMPEX SRL ARAD
Str. LALELELOR nr. 24 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
Cum mi-am luat prima casa prin programul guvernului
Un tânăr ne-a povestit experienţa sa de achiziţie a unei garsoniere în Bucureşti.

O lună şi jumătate. Atât a durat achiziţia unei locuinţe prin programul guvernamental “Prima Casă 4″ pentru Mihai J. Tânărul, în vârstă de 27 de ani, a hotărât să-şi cumpere o garsonieră în cartierul Berceni din Capitală.

După ce a găsit pe internet oferta de vânzare a unei garsoniere de 18 mp în valoare de 17.000 de euro, a intrat în legătură cu agentul imobiliar.

“Totul a început pe data de 5 iulie şi s-a terminat pe data de 18 august, ziua în care au fost viraţi banii în contul proprietarului”, ne-a povestit Mihai.

El s-a prezentat la bancă având adeverinţa de venit, o copie de pe buletin şi fişa fiscală pe anul trecut. Sucursala băncii i-a fost indicată de agentul imobiliar, la fel ca şi notarul cu care lucrează de obicei.

În prima vizită la bancă, reprezentantul acesteia a verificat actele şi i-a făcut o simulare a creditului, pentru care ar fi urmat să achite o rată de aproximativ 90 de euro pe lună timp de 30 de ani. În ziua următoare, banca l-a anunţat pe tânăr că i-a fost aprobat creditul.

Următoarea etapă, semnarea antecontractului. “M-am dus la notar împreună cu agentul imobiliar şi cu proprietarul şi am semnat antecontractul, achitând 850 de euro avans, 800 lei o parte din comisionul pentru agentul imobiliar, plus 200 lei taxele notariale pentru antecontract”, povesteşte Mihai.

Tot atunci, a primit certificatul energetic, opinia notarială drept dovadă că actele depuse de proprietar sunt autentice şi extrasul de carte funciară şi a depus o declaraţie pe propria răspundere că nu a aplicat niciodată pentru programul “Prima Casă”.

Dosarul conţinând actele de mai sus şi planul casei a fost depus la bancă, iar în zilele următoare locuinţa a fost evaluată, după care dosarul a fost trimis la Fondul de Garantare.

La aproximativ două săptămâni, consilierul bancar l-a anunţat pe Mihai că poate semna contractul de credit şi pe cel de vânzare-cumpărare. La notar, a primit două exemplare ale contractului, cheile de la garsonieră şi toate contractele proprietarului legate de casă, iar onorariul a fost de 1.000 de lei, povesteşte tânărul.

Ultimul pas este întocmirea cadastrului cu numele noului proprietar, în baza căreia banca transferă banii. “Până să fie gata extrasul de carte funciară, am depus la bancă actul de vânzare-cumpărare, am făcut un depozit colateral, echivalentul a trei rate, am încheiat asigurarea locuinţei şi am plătit comisionul pentru Fondul de Garantare - în total, 390 euro”, spune el. În plus, a achitat şi restul comisionului pentru agentul imobiliar, 300 euro.

Condiţii pentru “Prima Casă 4″

Românii care doresc să-şi cumpere o locuinţă prin programul “Prima Casă 4″ nu trebuie să deţină personal sau împreună cu soţul ori soţia o locuinţă mai mare de 50 mp sau care a fost cumpărată prin program.

Avansul care trebuie achitat este de 5% din valoarea apartamentului, iar dobânda este variabilă: Euribor la trei luni plus 4 puncte procentuale pentru creditele în euro sau Robor la trei luni plus 2,5 puncte pentru împrumuturile în lei.

Sursa: Evenimentul Zilei
Se construiesc tot mai putine locuinte
Peste 31.000 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale au fost eliberate in primele noua luni ale acestui an, in scadere cu 5,6% fata de perioada similara din 2010, in septembrie fiind eliberate 3.845 autorizatii, informeaza Institutul National de Statistica.

Scaderi ale numarului de autorizatii eliberate in primele noua luni s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia, Nord-Est, Centru, Sud-Vest Oltenia si Vest, in timp ce regiunile de dezvoltare din Nord-Vest, Sud-Est si Bucuresti-Ilfov ( un plus de 135 de cereri) au inregistrat cresteri.

In luna septembrie 2011 au fost eliberate 3.845 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 66,5% sunt pentru zona rurala.

Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, cele mai semnificative inregistrandu-se in regiunile de dezvoltare Nord-Est (minus 175 autorizatii), Sud-Est si Sud Vest Oltenia (minus 91 autorizatii fiecare).

In regiunile de dezvoltare Centru si Vest s-a inregistrat o usoara crestere a numarului autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale.

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, in septembrie 2011 se remarca o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, scaderi semnificative inregistrandu-se in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (minus 163 autorizatii) si Sud-Muntenia (minus 148 autorizatii). Cresteri usoare au fost in Sud-Est, Vest si Centru. In regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov s-a eliberat acelasi numar de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale.

Sursa: Business24
Productia schimba fata spatiilor industriale
Cushman&Wakefield: În 2011 activitatea tranzacţională s-a dublat faţă de 2010, până la o suprafaţă totală de 150.000 mp.

Companiile din producţie generează cea mai consistentă cerere de spaţii industriale, trend ce se va accentua în 2012. Marian Orzu (CBRE): Principalul avantaj al României nu sunt chiriile mici, ci forţa de muncă ieftină.

Sectorul spaţiilor industriale din România a trecut printr-un an bun, în 2011, în ciuda turbulenţelor economice cu care se confruntă economia naţională.

Potrivit companiei de consultanţă imobiliară Cushman&Wakefield, activitatea tranzacţională din această piaţă s-a dublat anul trecut faţă de 2010.

“La sfârşitul lui 2011 puteam vorbi de o suprafaţă tranzacţionată de aproximativ 150.000 mp faţă de 75.000 mp la sfârşitul lui 2010. De asemenea, în 2011 am avut mai multe cereri din domeniul producţiei, dar nu au fost de neglijat nici cele venite din partea unor operatori logistici nou intraţi pe piaţă în urma fuzionării sau în urma scindării altor operatori deja existenţi în piaţă”, a declarat într-un comunicat, remis ieri redacţiei, Gabriel Sfetcu, directorul departamentului industrial al Cushman&Wakefield România.

Mihai Orzu, directorul departamentului industrial din cadrul CBRE România, afirmă că lucrările de infrastructură au determinat investitorii din domeniu să dezvolte parcuri industriale, în special în zonele din vestul ţării. Deşi ritmul nu a fost unul accelerat, lucrări precum cele de la autostrada Timişoara-Arad, care tocmai a fost livrată, centurile oraşelor Timişoara şi Ploieşti, iar acum autostrada Ploieşti-Bucureşti, care urmează să fie livrată, au dat încredere investitorilor din industrial. Un exemplu este compania Alinso, care a atras clienţi pentru West Park Ploieşti”, a declarat, pentru Curierul Naţional, oficialul CBRE.

În ceea ce priveşte structura cererii, reprezentantul CBRE a precizat că sectorul de producţie a fost un motor de creştere pentru spaţiile industriale.

“Companiile străine caută ţări cu un cost redus al forţei de muncă, iar în România forţa de muncă este ieftină. Aceştia trebuie să-şi deschidă unităţi de producţie, ceea ce duce la o cerere sporită pentru spaţiile industriale. Din câte ştim, compania De’Longhi vrea să cumpere spaţiile de la Nokia şi mai sunt câteva companii care vor să investească la Cluj”, a mai spus Marian Orzu.

Tocmai de aceea, acesta nu mizează pe chirii când vine vorba de avantaje. “Sunt ţări care au chirii mai mici decât în România, cum ar fi Polonia, unde piaţa este mult mai matură decât cea din România. Într-adevăr la noi chiriile sunt semnificativ mai mici decât în alte ţări din vestul Europei, dar nu sunt principalul punct de atracţie al pieţei locale”, ne-a explicat şeful departamentului de industrial al CBRE

Omologul său de la Cushman&Wakefield, Gabriel Sfetcu, mizează de asemenea pe forţa de muncă specializată din România, care reprezintă un avantaj faţă de celelalte ţări din regiune. Totodată, ţara noastră este atractivă şi datorită posibilităţii de accesare a fondurilor nerambursabile provenite de la Uniunea Europeană, dar şi datorită existenţei unor spaţii industriale de calitate.

“La aceste avantaje se adaugă maleabilitatea proprietarilor, care sunt dispuşi să ofere diverse stimulente potenţialilor chiriaşi pornind de la gratuităţi până la suportarea costurilor de noi investiţii - în cazul acomodării unui chiriaş din segmentul producţie”, a mai spus oficialul Cushman&Wakefield.

Cushman&Wakefield estimează că în anul 2012 vor avea loc schimbări în ceea ce priveşte profilul ocupanţilor. “Până acum ne bazam mai mult pe necesarul de spaţii de logistică generat de sectorul de retail, fie el food sau non-food. Anul 2012 va continua trendul început în anul 2011 şi vom vedea relocări ale unor producători importanţi care nu vor externaliza către fabricile din România doar asamblarea, ci vor face apel la forţa de muncă specializată în vederea externalizării diviziilor de cercetare şi dezvoltare”, a mai spus Gabriel Sfetcu.

Reprezentantul CBRE împărtăşeşte această părere şi crede că în acest an tot sectorul producţiei va fi cel care va genera cea mai mare cerere.

“Ne aşteptăm ca şi în 2012 să avem o cerere consistentă dinspre sectorul de producţie, care va creşte, şi nu cel logistic, unde este ocupat de retaileri. Nu cred că în 2012 economia se va baza pe consum, aşa că nu văd motive ca cei din retail să aibă nevoie de spaţii suplimentare”, a explicat Marian Orzu.

Chiriile se vor menţine la nivelul înregistrat în 2011

Referindu-se la preţul pe metru pătrat la închirieri în domeniul industrial, reprezentantul Cushman&Wakefield a precizat că acesta s-a menţinut la o medie de 3.8 euro (fără TVA)/mp la suprafeţe între 4.000-5.000 de metri pătraţi şi contracte pe o durată de minimum 5 ani.

“Considerăm că în 2012 preţul chiriilor pe metru pătrat va rămâne relativ constant faţă de nivelul atins în ultimul trimestru din 2011. România poate profita de situaţia economică dificilă din vestul şi centrul Europei prin încurajarea companiilor din segmentul producţie astfel încât acestea să deschidă unităţi de cercetare şi producţie.

Costurile de operare ale acestor noi unităţi de producţie vor fi mai mici în comparaţie cu cele din locaţiile din ţările de origine.
Cushman&Wakefield a atins o cotă de piaţă de 15% în 2011, din segmentul de piaţă industrială, ceea ce reprezintă 25.000 mp închiriaţi din totalul tranzacţionat, respectiv 150.000 mp.

Cererea de spaţii industriale va creşte şi în 2012

Oficialul Cushman&Wakefield crede că la nivel tranzacţional piaţa va creşte cu cel puţin 20% dacă vor avea loc sosirile de companii anunţate pentru acest an.

“În măsura în care vom reuşi să atragem companii din segmentul celor menţionate, estimăm că în 2012 nivelul tranzacţiilor pe segmentul industrial va înregistra o creştere de aproximativ 20% comparativ cu anul 2011″, a declarat Gabriel Sfetcu.

Reprezentantul CBRE are aşteptări mult mai mari decât cele ale celor de la Cushman&Wakefield şi speră ca piaţa să aibă o evoluţie similară cu cea înregistrată anul trecut.

Sursa: Curierul National
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate