HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Amenajari-finisaje
PRO IDU CONSTRUCT SRL CUVIN
nr. 114 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
PROCON SYSTEM SRL ARAD
B-dul REVOLUTIEI Bl. 6, ap. 6 Lucrari de ipsoserie
PROCONSION SRL ARAD
Str. STUPILOR nr. 4/a, bl.A-53, sc. B, ap. 2 0742666388 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
PROFI CONSTRUCT SRL ARAD
Str. ABRUD nr. 100, bl.130, sc. A, ap. 8 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
PROFI MONTGLASS SRL ARAD
Str. ABRUD nr. 78, bl.218, sc. B, ap. 1 Lucrari de tamplarie si dulgherie
PROFI TEAM BAU SRL ARAD
Str. FLUTURILOR Bl. 12/A, sc. B, ap. 8 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
PROSPER CONSTRUCT SRL ARAD
Calea RADNEI nr. 162-170, bl.255 A, ap. 27 0723637495 Alte lucrari de finisare
PROTECT CONSTRUCT SRL ARAD
Spl. GEN.PRAPORGESCU nr. 19, bl.10, ap. 11 0257210103 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
R.T.L.INSTAL-CONSTRUCT SRL ARAD
Str. IMASULUI Bl. 3, ap. 19 0357401777 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
RADIANT GLASS SRL CURTICI
Str. 1 DECEMBRIE nr. 5 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
RARACON ESTETIC SRL ARAD
Str. MIRCEA STANESCU nr. 6, ap. 1 Lucrari de ipsoserie
RASECA CONSTRUCT SRL ARAD
Str. CUZA VODA nr. 29, ap. 7 0257285340 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
REAL SEHE CONSTRUCT SRL ARAD
Cart. FALEZA SUD Bl. 17, sc. B, ap. 10 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
ROBBY & ROBBY SRL SANLEANI
nr. 94 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
ROMAUSTRIAN CONSTRUCTII SRL ARAD
Str. PETRU RARES nr. 62/A Lucrari de pardosire si placare a peretilor
ROMCONSTRUCT IMPEX SRL ARAD
Str. BARBU LAUTARU Bl. 49, sc. A, ap. 2 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
SALF.V. CONSTRUCT SRL ARAD
Str. CPT. IOAN FATU (SCANTEIA) nr. 72 Alte lucrari de finisare
SAM DO SRL ARAD
Str. BEIUS nr. 9, bl.617, sc. B, ap. 6 0257259296 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
SANICON SRL HORIA
nr. 250 0257414279 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
SANTA LUCIA SRL ARAD
Str. IOAN CALVIN nr. 7-9, ap. 7 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
Prima casa 4: primul credit de 55.000 de euro pentru un apartament de doua camere
Creditarea prin programul “Prima casă” a fost reluată oficial cu o întârziere de aproape două luni faţă de data anunţată iniţial, primul împrumut în noua ediţie a programului fiind acordat la sfârşitul săptămânii trecute.

Creditul de circa 55.000 de euro a fost acordat de BCR unei familii din Bucureşti, care a cumpărat un apartament de două camere.

BCR a început să primească dosare pentru credite ipotecare garantate de stat în urmă cu două săptămâni şi a trimis până acum câteva zeci de dosare către Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), instituţia care gestionează garanţiile acordate de stat prin acest program.

“Am primit mai multe aprobări de la Fond şi săptămâna aceasta urmează să semnăm şi restul contractelor. Avem circa 2.000 de dosare în analiză, o parte rămase din etapa precedentă a programului”, a declarat Cornel Cojocaru, directorul de comunicare al BCR.

Patru bănci - BCR, BRD, CEC şi Alpha Bank - primesc în acest moment dosare pentru credite prin “Prima casă” 4, prin care statul mai garantează doar jumătate din valoarea împrumutului, potrivit premierului Emil Boc, care a fost prezent vineri la semnarea contractului de credit vândut de BCR.

Cele patru bănci au un plafon de garanţii de peste 1,1 mld. euro, reprezentând două treimi din valoarea împrumuturilor acordate în etapele precedente.

Fondul de Garantare afirmă că 12 instituţii de credit s-au înscris în etapa a patra a programului “Prima casă”, majoritatea aşteptând încă aprobarea normelor de creditare de către BNR.

“Am semnat deja protocolul de colaborare cu patru bănci, iar celelalte opt urmează să transmită protocoalele semnate. Aceste bănci au la dispoziţie un plafon total de 1,4 miliarde de euro, ceea ce în­seam­nă garanţii din partea statului de 700 milioane de euro”, a spus Aurel Şaramet, preşedintele FNGCIMM, citat de Mediafax.

Băncile care vor să vândă în continuare finanţări prin pro­gram trebuie să-şi modifice normele de creditare, principala problemă fiind nivelul de numai 5% al avansului, în condiţiile în care statul mai garantează doar jumătate din împrumut.

Şaramet apreciază că garanţiile de 1,4 mld. euro ar putea fi epuizate în aproximativ un an, având în vedere ritmul de depunere a dosarelor.

Guvernul nu a mai alocat garanţii suplimentare pentru “Prima casă” 4, astfel că băncile interesate trebuie să-şi reducă la jumătate garanţia pentru împrumuturile vândute în anii trecuţi.

În primele trei etape din “Prima casă” au fost acordate peste 40.000 de credite, valoarea garanţiilor alocate de stat fiind de 1,6 mld. euro.

Cele mai multe credite au fost acordate pentru achiziţia de locuinţe vechi, fiind încheiate doar câteva contracte pentru finanţarea lucrărilor de construcţie a unei locuinţe.

“Poate că şi recesiunea a fost un element care i-a ţi­nut pe loc (pe cei care voiau un credit pentru construirea unei case - n. red.). Sper la o deblocare mai bună acum”, a declarat premierul Emil Boc.

Valoarea maximă a unui credit pentru constuirea unei locuinţe de la zero este de 75.000 de euro, faţă de 60.000 de euro în cazul unei achiziţii.

Şaramet a precizat că cele mai multe cereri primite până acum sunt pentru cumpărarea de case şi apartamente vechi, dar că băncile au în analiză şi cereri de credite pentru construcţia de locuinţe noi.

Sursa: Ziarul Financiar
Ultimele doua saptamani in care creditele se acorda dupa reguli vechi
La finalul lunii ianuarie, expiră termenul până la care băncile şi instituţiile financiare nebancare trebuie să adapteze normele de acordare a creditelor la cel mai recent regulament BNR.

Pe ultima sută de metri, apar promoţii pentru clienţii care preferă un credit de consum pe o perioadă mai lungă sau care doresc credit imobiliar cu avans redus.

Chiar dacă luna ianuarie este considerată în general una fără prea mare activitate, inclusiv în zona bancară, 2012 a început în ton de promoţie.

Alpha Bank a lansat o ofertă de credite imobiliare în euro cu avans minim de 15%. În numai câteva săptămâni, oferta se va schimba obligatoriu, iar creditele imobiliare vor porni cu un avans de cel puţin 20% - la lei şi 25% - la valută.

Carpatica a redus dobânzile la creditele de nevoi personale fără ipotecă. În prezent, banca oferă aceste împrumuturi pe perioade de până la 10 ani, faţă de maximum 5 ani, cât va fi obligatoriu în curând.

BCR acordă condiţii preferenţiale de costuri tuturor clienţilor care au un cont de salariu deschis la bancă, indiferent de vechime. Până în 2012, condiţiile preferenţiale se acordau doar celor care aveau un istoric cu banca.

Alte bănci au preferat însă să renunţe la ofertele promoţionale în aşteptarea noilor reglementări. UniCredit Ţiriac Bank nu a mai prelungit campania fără comisioane, iar Raiffeisen Bank a scumpit creditele de consum fără ipotecă.

Băncile prelungesc condiţiile actuale cât de mult posibil

Noile norme de creditare trebuie să treacă pe la BNR pentru aprobare, înainte de a fi implementate efectiv de instituţiile de credit. Data-limită de transmitere a noilor norme este finalul lunii ianuarie.

Până la validarea noilor condiţii de creditare, băncile pot utiliza normele în vigoare, motiv pentru care instituţiile de credit nu se grăbesc să depună documentaţia necesară la banca centrală.

Reprezentanţii BRD au precizat că cel mai târziu săptămâna viitoare vor trimite normele spre avizare, în timp ce Raiffeisen Bank şi BCR nu au dorit să comenteze acest aspect, atâta vreme cât termenul-limită pentru transmitere nu a fost depăşit.

Până în prezent, doar o bancă şi-a modificat oferta de creditare pentru populaţie, conform cu noile reglementări ale BNR. ING Bank a redus perioada de acordare a împrumuturilor de nevoi personale şi a schimbat structura celorlalte produse, conform noilor reguli prudenţiale.

Pentru ING Bank, impactul noilor reglementări ar putea fi mai mare decât în cazul majorităţii băncilor, deoarece banca olandeză are în România statut de sucursală a unei instituţii dintr-un alt stat membru UE.

Până în prezent, sucursalele băncilor din statele membre ale UE puteau să acorde credite pe baza aprobărilor din statul de provenienţă, fără a fi necesară şi validarea BNR.

În momentul introducerii noului regulament BNR, această facilitate a fost anulată. În plus, până la primirea avizului din partea Băncii Naţionale, gradul maxim de îndatorare pe care sucursalele îl puteau aplica era de 35%, cu excepţia creditului de consum în valută, unde pragul este de 10%.

Efectele noului regulament BNR

Conform noilor reglementări ale BNR, creditele de consum se vor putea rambursa în cel mult 5 ani, iar avansul la creditele imobiliare în valută nu poate fi mai mic de 25%, dacă solicitantul obţine venituri în lei.

În cazul creditelor de consum, băncile trebuie să ia în considerare şi o eventuală depreciere a leului faţă de moneda creditului atunci când acordă împrumutul. De asemenea, gradul de îndatorare se va calcula ţinând cont şi de o posibilă creştere a ratei de dobândă şi de o scădere a veniturilor solicitantului.

Cel mai mare impact îl vor resimţi însă cei care ipotecau locuinţa pentru a obţine credite de valori mari, fără a justifica utilizarea banilor.

În noile condiţii, dacă împrumutul nu are la bază un scop imobiliar (achiziţii, renovări etc.), atunci perioada de rambursare nu poate fi mai mare de 5 ani. În aceste condiţii, suma ce poate fi obţinută scade drastic.

Sursa: Curierul National
Ce impact are noul Cod Civil in lucrarile de constructii
Intrarea in vigoare din 1 octombrie 2011 a noului Cod Civil are un impact major asupra lucrarilor de constructii, scrie Leonid Puscas, avocat senior in cadrul biroului Bostina si Asociatii, pe blogul casei de avocatura.

In cazul in care constructia, de tip lucrare autonoma, a fost edificata cu buna-credinta, proprietarul terenului, daca prefera varianta accesiunii, sens in care solicita inscrierea in Cartea Funciara a dreptului sau de proprietate asupra constructiei edificate, va plati constructorului:

-fie valoarea materialelor si a manoperei (deci „valoarea investitiei” facute de constructor);

- fie sporul de valoare adus fondului imobiliar in urma edificarii constructiei. Desigur, proprietarul terenului, avand, potrivit legii, alegerea intre cele doua variante, o va alege pe aceea care va indica o suma de plata mai mica;

- daca proprietarul terenului estimeaza ca fiecare dintre variantele mai sus enumerate creeaza in sarcina sa obligatii de plata prea oneroase in raport cu starea sa patrimoniala, are la dispozitie solutia de a-l obliga pe constructorul de buna-credinta sa cumpere imobilul la valoarea de circulatie pe care ar fi avut-o in lipsa constructiei.

Sursa: Wall-Street
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate