HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Amenajari-finisaje
SCHONBERGER SRL ARAD
Spl. GEN.PRAPORGESCU nr. 28, bl.41, ap. 4 Lucrari de tamplarie si dulgherie
SENATOR COMSERV SRL ARAD
Str. C. BRANCOVEANU nr. 17 0257289405 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
SOL PARCHET DECOR INTERIOR-EXT. SRL PANCOTA
Str. PRIMAVERII nr. 1 0257466087 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
STANA IMPORT-EXPORT SRL TURNU
nr. 110 Lucrari de ipsoserie
STRUCTURA PRODCOM SRL HUNEDOARA TIMISANA
nr. 115 0257250817 Lucrari de tamplarie si dulgherie
SZIL DESIGN SRL ARAD
Str. SCOALEI Bl. X 28, ap. 42 0257250593 Lucrari de tamplarie si dulgherie
T.G.X. CONSTRUCT SRL OSTROV
nr. 174 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
TARA SRL CERMEI
- - nr. 505 0257328302 Lucrari de tamplarie si dulgherie
TEDI PLAST SRL ARAD
Str. FRATIEI nr. 32, bl.705, sc. B, ap. 16 0744348585 Lucrari de tamplarie si dulgherie
TEHNOMONTAJ SRL ARAD
Calea RADNEI nr. 282 0257256342 Lucrari de tamplarie si dulgherie
TEHNOPROFIL SRL ARAD
Cart. MICALACA Bl. 347, sc. C, ap. 1 0729009076 Lucrari de tamplarie si dulgherie
TERMO PLUS SRL CICIR
nr. 16 216064 Lucrari de tamplarie si dulgherie
TIMPLARIA CZISZTER SI FIUL CRIS SRL CHISINEU-CRIS
Str. PLEVNA nr. 10 0257350768 Lucrari de tamplarie si dulgherie
TINA IMPEX SRL CURTICI
Str. ATELIERULUI nr. 19 057/464970 Lucrari de ipsoserie
TOBIAS CONST SRL SISTAROVAT
nr. 95 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
TOTAL FLOREX SRL ARAD
Str. TRENULUI nr. 86 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
TRANSILVANA MIXT SRL ARAD
Str. ACHILE nr. 25/A 0257284989 Alte lucrari de finisare
TUR CONSTRUCTII SRL ARAD
Str. BOGDAN VOIEVOD nr. 14, ap. 1 092275359 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
UNGHIANU SRL SAGU
nr. 657 0257418228 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
UNI-K DESIGN SRL ARAD
Str. EMINESCU nr. 7, ap. 5 Lucrari de ipsoserie
Ce terenuri scot la vanzare bancile in orase
Pozitionarea in interiorul oraselor si pretul mult redus dupa a doua licitatie sunt principalele atractii ale terenurilor executate silit de banci

Cele mai mari portofolii de terenuri intravilane din marile orase sunt in prezent la banci. Spre deosebire de apartamentele executate silit, in cazul carora pot aparea probleme la punerea in posesie, in cazul terenurilor, totul e rezolvat inca de la vanzarea dreptului de proprietate

Printre afirmatiile cel mai des auzite in ultimii ani legate de piata terenurilor e aceea ca in orase nu mai exista terenuri de vanzare. Nimic mai fals!

Daca unii proprietari urbani tin la pretul parcelelor si raman cu ele nevandute, bancile scot la licitatie zeci de hectare de teren in interiorul oraselor.

„Terenurile bine plasate si cu utilitati isi gasesc in cele din urma cumparatori, chiar daca dupa a doua sau a treia licitatie. Mai greu e pentru terenurile in camp sau fanete, pe care nu le vrea nimeni, dar la terenurile din oras situatia e diferita, mai ales ca unele au chiar aprobari de urbanism pentru constructii, drumuri de acces sau deschideri stradale mari”, ne-a declarat un executor de la Bancpost.

Chiar si preturile pot fi atractive, daca doritorii sunt dispusi sa riste si asteapta sa treaca primele licitatii. Despre un prea mare risc nu poate fi vorba, daca avem in vedere ca anunturile apar chiar si de doua-trei ori fara a-si gasi cumparator. Si legea incurajeaza insa acest comportament de asteptare.

Astfel, conform art. 509 din Codul de Procedura Civila, a doua licitatie “va incepe de la pretul de 75% din cel de la care imobilul a fost evaluat. Daca nu se obtine pretul de incepere a licitatiei, la acelasi termen bunul va fi vandut la cel mai mare pret oferit. Vanzarea se va putea face chiar daca se prezinta o singura persoana care ofera pretul de la care incepe licitatia”.

Dupa un timp de licitatii fara cumparatori insa, bunurile sunt reevaluate si se organizeaza alte licitatii. Rezultatul este ca deseori activele executate silit ajung sa fie vandute chiar si la 30-40% din pretul initial de evaluare.

Mai bune decat apartamentele

Cand exista cumparatori interesati, vanzarea terenurilor in executare silita se desfasoara mai bine decat in cazul apartamentelor.

Asta si pentru ca datornicii renunta mai usor la terenuri decat la apartamentele in care locuiesc sau chiar la cele puse drept gaj care au ajuns in executare silita.

„Pentru un teren executat silit nu e nevoie de punere in posesie, se vinde dreptul de proprietate. Terenul nefiind ocupat de debitor, este foarte usor pentru cel care castiga licitatia sa-si intabuleze dreptul de proprietate, dupa care respectiva persoana devine proprietar cu acte in regula. In cazul apartamentelor, e nevoie uneori de 600-700 de euro in plus pentru a plati evacuarea proprietarului”, atentioneaza un executor BCR.

Acesta spune ca, dintre cumparatorii din ultimii doi ani, cei mai multi au fost firme si mai putini persoane fizice. Noii proprietari ai terenurilor sunt interesati, cel putin atat timp cat piata imobiliara e semi-inghetata, de afaceri precum centre comerciale de dimensiuni reduse, mici blocuri de locuinte sau spalatorii auto.

Acte necesare pentu prticiparea la licitatie

Pentru a participa la o astfel de licitatie trebuie depus 10% din pretul de pornire a licitatiei intr-un cont indicat de executorul bancar, bani care se recupereaza in cazul in care depunatorul nu castiga licitatia. Apoi, intr-o anumita masura, actele difera la participanti persoane fizice versus participanti persoane juridice.

Persoanele fizice trebuie sa aiba dovada depunerii cautiunii de 10% (dovada prin foaie de varsamant sau OP procesat sau recipisa de consemnare/CEC Bank etc). Mai e nevoie de buletin (original si copie), oferta scrisa de cumparare si procura autentica daca potentialul cumparator e reprezentat de altcineva.

In cazul firmelor, pe langa dovada depunerii cautiunii si oferta, e nevoie de o copie a certificatului de inmatriculare a societatii comerciale, dovada de la Registrul Comertului ca firma nu e in procedura de insolventa.

De asemenea, firma participanta la licitatie prin reprezentant trebuie sa prezinte hotararea AGA din care sa rezulte decizia asociatilor sau a actionarilor de a cumpaara, in cazul in care valoarea bunului depaseste jumatate din valoarea capitalului social al societatii comerciale care vrea sa participe la licitatie.

Reprezentantul firmei mai trebuie sa aiba un mandat de participare la licitatie emis de societatea pentru care participa.

Sursa: Finantistii
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Guvernul va prelungi cu încă un an, până la 15 mai 2013, perioada în care este suspendată emiterea titlurilor de plată aferente despăgubirilor pentru imobile naţionalizate, motivând că reluarea procedurii de acordare a acestor titluri necesită circa 1,5 miliarde lei, ceea ce ar afecta deficitul.

Prelungirea perioadei de suspendare este prevăzută într-un proiect de ordonanţă de urgenţă.

Guvernul arată că intervalul în care emiterea acestor titluri de plată a fost suspendată anterior expiră la 1 iulie 2012 şi că reluarea procedurii începând cu această dată ar conduce în 2012 la un impact suplimentar de circa 1,5 miliarde lei, care ar afecta ţinta de deficit stabilită pentru acest an.

Cititi articolul integral pe Money.ro
Ce credite putem lua cu venitul mediu
La un venit de 2.000 de lei, disponibilul pentru rate ar fi de 700 de lei. Cu această rată lunară putem cere din bancă maximum 27.000 de euro.

Noile norme de creditare emise de Banca Naţională a României pentru împrumuturile de nevoi personale îi determină pe bancheri, dar şi pe brokerii din sistemul bancar să creadă că unele instrumente de finanţare vor dispărea.

Altele vor suferi un anumit impact de scădere cuprins între 20% şi 70%. Calculele realizate la solicitarea „Adevărul” de către experţii companiei de brokeraj bancar Kiwi Finance arată că o familie care câştigă un venit mediu pe economie de aproximativ 2.300 de lei poate dispune de o sumă echivalentă cu 700 de lei pentru plata ratelor, astfel că se va califica pentru un credit de cel mult 27.000 de euro.

Este vorba despre un împrumut pentru achiziţii imobiliare contractat pe 30 de ani la o dobândă anuală efectivă de 6,5% pe an. Cel mai puternic afectat va fi creditul pentru nevoi personale în euro cu ipotecă.

În acest caz, dacă beneficiarul dispune doar de 700 de lei pentru plata lunară a ratelor, el ar putea să contracteze cel mult 8.600 de euro pe o perioadă de maximum cinci ani.

Creditul de consum cu ipotecă, pe făraş

„Pentru o astfel de sumă, nu-şi va mai pune nimeni casa ca garanţie, mai ales că fără garanţie ar putea contracta 6.500 de euro”, ne-a explicat Traian Stancu, ofiţer-şef de credite în cadrul Kiwi Finance.

Calculele acestora mai arată că solicitantul ales de noi ca model (cu 700 de lei disponibili pentru plata ratelor lunare) poate contracta un credit de nevoi personale fără garanţie de cel mult 28.000 de lei, atât în valută, cât şi în moneda naţională, impactul riscului valutar fiind practic nul în acest caz.

De asemenea, pentru achiziţiile imobiliare solicitantul nostru poate obţine cel mult 27.000 de euro dacă se împrumută în valută, respectiv 87.500 de lei dacă se împrumută în moneda naţională.

„Cred că, în condiţiile noilor norme impuse de BNR, creditul de consum în valută cu ipotecă va dispărea, în schimb nu va fi afectat în niciun fel creditul în lei. Vestea bună este că pe piaţa imobiliară preţurile au coborât suficient pentru ca familiile cu venit mediu să-şi poată permite un credit pentru a cumpăra două-trei camere, şi asta va impulsiona piaţa creditelor pentru locuinţe”, a declarat Anca Bidian, directorul general al Kiwi Finance.

Sursa: Adevarul
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate