HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Amenajari-finisaje
SCHONBERGER SRL ARAD
Spl. GEN.PRAPORGESCU nr. 28, bl.41, ap. 4 Lucrari de tamplarie si dulgherie
SENATOR COMSERV SRL ARAD
Str. C. BRANCOVEANU nr. 17 0257289405 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
SOL PARCHET DECOR INTERIOR-EXT. SRL PANCOTA
Str. PRIMAVERII nr. 1 0257466087 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
STANA IMPORT-EXPORT SRL TURNU
nr. 110 Lucrari de ipsoserie
STRUCTURA PRODCOM SRL HUNEDOARA TIMISANA
nr. 115 0257250817 Lucrari de tamplarie si dulgherie
SZIL DESIGN SRL ARAD
Str. SCOALEI Bl. X 28, ap. 42 0257250593 Lucrari de tamplarie si dulgherie
T.G.X. CONSTRUCT SRL OSTROV
nr. 174 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
TARA SRL CERMEI
- - nr. 505 0257328302 Lucrari de tamplarie si dulgherie
TEDI PLAST SRL ARAD
Str. FRATIEI nr. 32, bl.705, sc. B, ap. 16 0744348585 Lucrari de tamplarie si dulgherie
TEHNOMONTAJ SRL ARAD
Calea RADNEI nr. 282 0257256342 Lucrari de tamplarie si dulgherie
TEHNOPROFIL SRL ARAD
Cart. MICALACA Bl. 347, sc. C, ap. 1 0729009076 Lucrari de tamplarie si dulgherie
TERMO PLUS SRL CICIR
nr. 16 216064 Lucrari de tamplarie si dulgherie
TIMPLARIA CZISZTER SI FIUL CRIS SRL CHISINEU-CRIS
Str. PLEVNA nr. 10 0257350768 Lucrari de tamplarie si dulgherie
TINA IMPEX SRL CURTICI
Str. ATELIERULUI nr. 19 057/464970 Lucrari de ipsoserie
TOBIAS CONST SRL SISTAROVAT
nr. 95 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
TOTAL FLOREX SRL ARAD
Str. TRENULUI nr. 86 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
TRANSILVANA MIXT SRL ARAD
Str. ACHILE nr. 25/A 0257284989 Alte lucrari de finisare
TUR CONSTRUCTII SRL ARAD
Str. BOGDAN VOIEVOD nr. 14, ap. 1 092275359 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
UNGHIANU SRL SAGU
nr. 657 0257418228 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
UNI-K DESIGN SRL ARAD
Str. EMINESCU nr. 7, ap. 5 Lucrari de ipsoserie
Cine pleaca la plimbare pierde locul de parcare!
Iar se mutaseră în grabă şi fără să verifice dacă toate sunt la locul lor şi nu le va lipsi nimic elementar. Aşa au ajuns Pop şi Carmen să descopere a doua zi după mutarea în garsoniera din Tineretului şi după ce plătiseră chiria pe două luni (2.000 de lei) şi comisionul agenţiei imobiliare (500 de lei) că nu au apă caldă şi gaz. Bineînţeles că doamna Escu a dat vina pe Pop, iar el a făcut acelaşi lucru. Însă este vară şi nu pot locui fără apă caldă, adică fără să aibă posibilitatea de a se spăla când afară este caniculă. Şi ştiţi cât de greu de suportat este vara în Bucureşti. Aşa că au hotărât să se mute din nou, dar nu într-un bloc cu zece etaje, ci cu maximum patru ca să evite faptul că acolo unde sunt mulţi locatari sunt şi multe probleme.
După ce au dat telefon proprietarului şi i-au reproşat că nu le-a spus nimic despre cele două lipsuri, acesta a promis că le cumpără şi le montează un boiler. Însă, după câteva zile nu se întâmplase nimic, iar cei doi Escu nu au mai suportat să se spele cu apă rece şi să mănânce în oraş. L-au sunat pe brokerul de la agenţie care i-a „ajutat” să se mute aici şi i-au explicat situaţia, fără să îşi ascundă dezamăgirea că nu s-a interesat de aceste aspecte înainte să le prezinte garsoniera. Acesta a vorbit cu şefii lui şi le-a transmis că le vor găsi o garsonieră aşa cum îşi doresc fără să mai plătească vreun comision şi că îşi cer scuze pentru inconvenient.
Aşa a început din nou vânătoarea de garsoniere şi rememorarea condiţiilor familiei Escu: garsonieră în Brâncoveanu, la etajul unu sau doi, confort 1, utilată şi dotată cu tot ce este necesar (TV, Internet, maşină de spălat, frigider, aragaz, mobilă), la maximum 1.000 de lei/lună. Au văzut mai multe şi s-au hotărât asupra uneia dintre ele. Dar nu până nu au verificat toate cele de care se loviseră până atunci: gândaci, loc de parcare, magazine în apropiere unde să-şi petreacă timpul bagabonţii, apă caldă şi rece, gaz, restanţieri la întreţinere. Totul era în regulă, aşa că au făcut curăţenie şi s-au mutat într-o garsonieră de 32 mp, în Brâncoveanu, la etajul unu, cu 900 de lei/lună. În plus, agenţia imobiliară s-a ţinut de cuvânt şi nu au mai plătit comision.
Locul de parcare era neplătit şi nemarcat, dar era locul pe care îl folosea proprietarul, care locuia acolo de când era copil şi îl ştiau toţi vecinii. Însă, Pop a avut câteva discuţii cu unul de la blocul de vizavi (Gogu) care, văzând că locul nu era folosit şi pentru că avea cinci maşini, a parcat pe locul lui Pop. Gogu avea două maşini de la servici şi trei ale lui şi ale membrilor familiei. Una dintre cele de la servici nu o folosea aproape niciodată, dar ocupa spaţiul în loc să o ducă înapoi. Până la urmă, după mai multe „discuţii” şi argumente aduse de vecini şi de proprietar, Gogu s-a lăsat convins să nu mai parcheze acolo.
În scurt timp au venit cei de la primărie să marcheze locurile de parcare pentru a putea fi plătite. Atunci Pop s-a dus la primărie să se intereseze, dar a fost trimis acasă pentru că nu erau gata hârtiile despre acele locuri. Însă, a primit promisiunea că atunci când vor putea fi închiriate, primăria va anunţa administratorul blocurilor care îi va înştiinţa pe locatari. Trecuse o lună şi nu primiseră veşti de la primărie, iar Pop uitase de această problemă pentru că nu parca nimeni pe locul lui. Fiind vară, şi-au luat amândoi concediu şi au plecat la mare. Când s-au întors au aflat că locurile fuseseră închiriate, iar Pop a văzut că Gogu parca iar pe locul lui. A crezut că se folosise de el cât era în concediu şi s-a dus să-l anunţe că s-a întors:
- Domnul Gogu, am văzut că parcaţi iar pe locul meu, dar nu este nicio problemă pentru că am fost în concediu. Acum m-am întors şi vă rog să nu mai parcaţi acolo.
- Asta s-o crezi tu prietene! Locul este al meu. L-am plătit şi este al meu. Să nu mai avem discuţii.
- Dar ştiaţi foarte bine că este al meu şi că aşteptam doar să îl pot plăti la primărie. Nu vă este ruşine să profitaţi că am fost în concediu?
- Pleacă de la uşa mea dacă nu vrei să îţi arăt ce ruşine îmi este, că te parchez pe tine pe locul ăla.
Pop a plecat dezamăgit de plăcerea cu care le place oamenilor să-şi bată joc de alţii. A doua zi s-a dus la primărie să îşi închirieze şi el un loc, dacă mai rămăsese vreunul. I-au dat unul şi a venit mai liniştit acasă. Dar, când a vrut să parcheze, nu a găsit locul respectiv. Nu mai înţelegea nimic. S-a întors la primărie şi a întrebat dacă nu cumva se strecurase o eroare când au notat numărul. Spre surprinderea lui nu fusese nicio eroare: îi dăduseră un loc de parcare la câteva blocuri distanţă de a-l lui. Nu distanţa îl deranja, ci faptul că era posibil ca şi acolo să se afle cineva în situaţia lui şi că nu ştie al cui era de fapt acel loc. Aşa că a renunţat să parcheze acolo, chiar dacă îl plătise.
Parca pe unde apuca şi la distanţă mare de bloc, dar măcar nu se mai certa cu nimeni. Însă, într-o zi, proprietarul unei rable parcată lângă bloc a luat maşina de acolo şi a eliberat spaţiul. Ştiind povestea lui Pop cu locul de parcare, i-a spus că îl poate folosi pe acela de acum înainte. De atunci, Pop şi-a parcat maşina pe locul cedat de vecin. Însă, din când în când, Gogu îşi parca una dintre cele cinci maşini pe noul loc al lui Pop pentru că era la umbră. „Asta este prea de tot! Tot nu-i ajunge?”, s-a enervat Pop şi s-a dus să-i explice că locul i-a fost cedat şi că, dacă vrea, să se ducă la vecinul respectiv să i-l ceară. Tot nu s-au înţeles pentru că locul nu era marcat şi, de aceea, nu putea fi plătit. Se aplica regula „primul venit, primul servit”. Legal nu avea ce face. Aşa că a continuat jocul de-a şoarecele şi pisica cu vecinul. Care venea primul parca, iar celălalt era nevoit să-şi găsească alt loc. Norocul lui Pop a fost că, într-o zi, Gogu a fost dat afară de la servici şi nevoit să returneze maşinile…

Menţiune: Escu, Pop Escu, este un tânăr care a devenit avocat de câţiva ani şi care s-a căsătorit cu Carmen tot cam atunci. De când se cunosc au stat cu chirie prin mai multe cartiere din Bucureşti. Câteva luni au stat într-o garsonieră de 17 mp din Berceni, confort III, 800 de lei/lună, complet utilată şi mobilată. Însă, pentru că s-au mutat în grabă au avut neplăceri: carcalaci, loc de parcare, găştile de cartier… Până la urmă au fost nevoiţi să se mute din cauza bagabonţilor de la colţ care făceau gălăgie şi se luau de Carmen. S-au mutat într-o garsonieră din Tineretului, dar au descoperit că nu au apă caldă şi gaz.

Avertisment: Aceste personaje sunt imaginare şi sunt create pentru a pune în discuţie problemele care apar în viaţa de zi cu zi a proprietarului sau a chiriaşului unei locuinţe şi să găsească rezolvări la acestea. Intenţionăm să atragem atenţia asupra unor aspecte care trebuie luate în seamă în cazul unei mutări într-o locuinţă pentru a nu fi nevoiţi ulterior să ne mutăm în altă parte, să suportăm neplăceri sau chiar să ajungem la fapte mai grave (certuri, bătăi, distrugeri de bunuri etc.).
Reparatiile la bloc se fac din banii proprietarilor
Proprietarii de apartament au obligaţia să finanţeze reparaţiile din bloc, cum ar fi terasa, instalaţiile de apă, canalizarea, faţada sau tubulatura de gunoi.

Radu Opaina, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România, vă arată cum trebuie să fie gestionaţi aceşti bani cât mai util.

* Lucrările de reparații la bloc se vor executa în limita sumelor încasate la fondul de reparaţii

* Administratorul, împreună cu preşedintele sau comitetul executiv, va stabili care sunt lucrările ce trebuie executate cu prioritate, în ordinea importanţei lor pentru confortul proprietarilor.

* Comitetul executiv, în baza a cel puţin 3 oferte de pe piaţă, va dimensiona costul lucrărilor urgente şi prestatorul sau prestatorii cu care va încheia contracte.

* Suma totală pentru reparaţii- le stabilite face obiectul fondului de reparaţii anual şi se împarte la 12.

* În fiecare lună, începând cu ianuarie, pe lista de plată va apărea la rubrica “Fond de reparaţii” câte o cotă lunară din cele 12 stabilite. Suma pentru fondul de reparaţii repartizată după cota-parte indiviză face parte din totalul întreţinerii lunare.

* Lucrările se vor executa pe măsura sumelor încasare la fondul de reparaţii şi în funcţie de momentul prielnic când acestea se pot executa (de ex. - repararea terasei se poate face în sezonul cald).

* Plata lucrărilor, pe măsura execuţiei acestora şi în funcţie de înţelegerea contractuală cu prestatorul, se va face din fondul de reparaţii care se strânge de la proprietari în cadrul întreţinerii lunare.

Sursa: Libertatea
Cand pisica nu-i acasa, puii se dau cu rolele prin casa
În garsoniera din Brâncoveanu, de 32 mp, de la etajul unu, cu 900 de lei/lună, totul părea să decurgă bine pentru Carmen şi Pop Escu. Mai ales după ce se rezolvase şi problema cu locul de parcare datorită concedierii vecinului cu cinci maşini. Însă, traiul la bloc, adică în comun cu atâţia vecini în stânga, în dreapta, deasupra şi dedesubt, nu este atât de uşor cum poate părea la prima vedere. Pentru că sunt mulţi vecini, fiecare cu fixurile şi tabieturile lui, la bloc apar situaţii tensionate sau măcar enervante. Aşa li s-a întâmplat şi soţilor Escu în această ultimă garsonieră închiriată.
Prima dintre ele a fost cu vecinii aflaţi dedesubt. Erau doi bătrâni, între 60 şi 70 de ani, dintre care ea avea probleme psihice, iar el se cam ramolise. El venea seara la uşa celor doi Escu şi le reproşa că umblă încălţaţi cu pantofi cu toc prin casă şi că, din cauza zgomotului, pentru că nu aveau covoare peste parchet, ea nu poate dormi:
- Pe mine nu mă deranjează dacă adorm, dar ea se trezeşte la orice zgomot, i-a zis bătrânelul lui Pop.
Acesta la invitat înăuntru şi i-a arătat că ei umblă cu papuci de casă şi i-a spus că poate se aude din altă parte zgomotul. Însă, vecinul venea aproape în fiecare seară cu jalba-n proţap. I-a dat telefon şi proprietarului, dar acesta l-a liniştit pe Pop spunându-i că aşa sunt ei: li se pare că aud tot felul de zgomote şi că aşa au spus şi despre chiriaşii anteriori. Chiar şi aşa, Pop s-a săturat într-o seară de vecin şi i-a spus:
- Aşa este la bloc: se mai aud zgomote de la vecini. Dacă vreţi linişte deplină mutaţi-vă la azil şi nu mă mai deranjaţi cu prostiile astea!
Bătrânul a bombănit, a plecat nemulţumit, dar nu a mai venit la uşa lor. Însă le venise lor rândul să fie deranjaţi de zgomotele vecinilor. Carmen este medic psihiatru la spitalul de copii Marie Curie sau Budimex, cum îl ştiu bucureştenii. Şi, ca orice doctor care se respectă, lucrează în ture şi are câteva zile libere pe săptămână. Într-una dintre aceste zile era acasă pe la prânz şi s-a speriat brusc. A început să se audă un zgomot puternic din apartamentul aflat deasupra, un zgomot prelung şi deranjant care a ţinut câteva ore. Carmen nu mai ştia ce să facă: să se ducă la vecini sau nu. De obicei îl trimitea pe Pop, dar acesta era la servici.
„Dacă mă duc şi dau peste vreun nebun care mă vede femeie şi mă înjură sau cine ştie ce-mi face!“, se gândea Carmen. Nu s-a dus şi, când a văzut că nu se mai opreşte zgomotul, ca să nu fie nevoită să-l suporte a plecat la cumpărături. Seara i-a povestit lui Pop, dar nu îşi dădea seama ce fel de zgomot era.
- Da’ de ce nu te-ai dus să întrebi ce se întâmplă?, a întrebat-o Pop.
- Eeee, mă duc eu femeie la uşa oamenilor să dau peste toţi nebunii!
- Bine, dacă se mai întâmplă, cheamă-mă şi vedem ce facem. Vorbesc eu cu vecinul. Dar poate a făcut omul reparaţii prin casă.
După câteva zile în care a fost de servici, lui Carmen i-a venit rândul să stea o zi acasă. De această dată zgomotul a început încă de dimineaţă. L-a sunat pe Pop, care a venit destul de repede pentru că avea biroul foarte aproape. Ascultând, şi-a dat seama că erau copii care se dădeau pe role prin casă. A urcat şi a sunat la uşa familiei Băltoiu, dar nu i-a răspuns nimeni. Seara, când a venit de la servici, Pop a făcut un duş şi s-a dus la vecinul aflat deasupra, sperând că de această dată îi va răspunde cineva. A ieşit doamna Băltoiu:
- Sărut mâinile! Mă scuzaţi dacă vă deranjez. Sunt vecinul de dedesubt şi soţia mea aude de câteva zile un zgomot puternic de la dumneavoastră în timpul zilei.
- Dar nu se poate. Ziua nu sunt acasă decât copiii şi ei sunt cuminţi. Nu au ce să facă fără să aflu când vin seara acasă de la servici.
- Ce vârstă au copiii?
- Băiatul, George, are 13 ani, iar fata, Maria, are 10.
- Le-aţi cumpărat role?
- Da, de câteva zile.
- Cred că le plac foarte mult pentru că se dau cu ele prin casă.
- Aoleu! Îmi pare rău. Lăsaţi că îi pedepsesc şi nu vor mai face aşa ceva. Dacă se mai întâmplă, vă rog să-mi spuneţi pentru că eu ziua sunt la servici şi nu am de unde să ştiu ce fac ei acasă.
- Bine doamnă, mulţumesc. Dar să sperăm că nu se va mai întâmpla.
Ce le-o fi făcut, ce nu le-o fi făcut copiilor nu se ştie, dar peste câteva zile când a fost Carmen acasă, rolele zbârnâiau fericite pe parchet. În seara aceea, Pop s-a dus iar la doamna Băltoiu, rugând-o să la închidă rolele undeva de unde să nu le poată lua şi aşa s-a făcut linişte, pentru moment, în apartamentul aflat deasupra. Pentru moment, pentru că nu te poţi întrece cu ingeniozitatea unor copii singuri acasă…

Din episoadele trecute: Escu, Pop Escu, este un tânăr care a devenit avocat de câţiva ani şi care s-a căsătorit cu Carmen tot cam atunci. De când se cunosc au stat cu chirie prin mai multe cartiere din Bucureşti. Câteva luni au stat într-o garsonieră de 17 mp din Berceni, confort III, 800 de lei/lună, complet utilată şi mobilată. Însă, pentru că s-au mutat în grabă au avut neplăceri: carcalaci, loc de parcare, găştile de cartier… Până la urmă au fost nevoiţi să se mute din cauza bagabonţilor de la colţ care făceau gălăgie şi se luau de Carmen. S-au mutat într-o garsonieră din Tineretului, dar au descoperit că nu au apă caldă şi gaz. De aceea, s-au mutat din nou, de această dată în Brâncoveanu, într-o garsonieră de 32 mp, la etajul unu, cu 900 de lei/lună.

Atenţie! Aceste personaje sunt imaginare şi sunt create pentru a pune în discuţie problemele care apar în viaţa de zi cu zi a proprietarului sau a chiriaşului unei locuinţe şi să găsească rezolvări la acestea. Intenţionăm să atragem atenţia asupra unor aspecte care trebuie luate în seamă în cazul unei mutări într-o locuinţă pentru a nu fi nevoiţi ulterior să ne mutăm în altă parte, să suportăm neplăceri sau chiar să ajungem la fapte mai grave (certuri, bătăi, distrugeri de bunuri etc.).
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate