HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Amenajari-finisaje
UNIVERSAL B.C.U.CONS SRL SELEUS
nr. 50 Lucrari de ipsoserie
VAGLIS CONSTRUCT SRL SEBIS
Str. VIILOR nr. 30/A 0257310586 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
VASICONS SRL NADLAC
Str. V.GOLDIS nr. 112 0257273031 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
VIDICAN SRL ARAD
Str. NICOLAE HORGA nr. 14 0257287564 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
VITINEXIM SRL ARAD
Str. CONSTANTA nr. 44 0743267950 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
VLADI CONSTRUCT SRL ARAD
Str. FABIUS nr. 22, ap. 2 0729009035 Lucrari de ipsoserie
XSANTOS-COM SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. Z-26, sc. D, ap. 22 0257271263 Lucrari de tamplarie si dulgherie
YETI SRL ARAD
B-dul DECEBAL nr. 20, ap. 2/A 0257281332 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
ZIDOVAR SRL SAVARSIN
nr. 379 0257/557574 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
ZUFACO SRL ARAD
Str. GOLESCU nr. 2 0257271620 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
Chiriasii ANL vor sa cumpere apartamentele in rate
Peste o mie dintre aceştia s-au înscris într-o asociaţie şi propun autorităţilor cumpărarea locuinţelor în care stau în rate, pentru că nu îşi permit să ia credite de la bănci.

Preşedintele ASLBTR spune că nici 5% din locatarii acestor blocuri nu au salarii de 3.000 de lei şi nu vor avea şansa să-şi cumpere aceste apartamente.

Rata lunară propusă de asociaţie pe care să o plătească o familie ar trebui să nu depăşească 100 de euro.

Peste o mie de chiriaşi ANL din trei judeţe din Transilvania s-au înscris, până în prezent, într-o asociaţie care a propus Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului cumpărarea în rate a apartamentelor ANL, transmite Mediafax.

Preşedintele Asociaţiei Locatarilor din Blocurile ANL pentru Tineri din România (ASLBTR), Dan Cornel Nistor, a declarat că această organizaţie, din care fac parte deja peste o mie de chiriaşi ANL din judeţele Sibiu, Mureş şi Braşov, a fost constituită de chiriaşi ANL din Mediaş, localitatea sa de domiciliu.

“Avem deja o mie de membri din cele trei judeţe. Acum (sâmbătă - n.r.) suntem în Bistriţa-Năsăud şi urmează să mergem în toate judeţele din ţară în care au fost construite blocuri ANL, aşa că numărul membrilor este în creştere”, a spus Nistor.

Potrivit sursei citate, membrii fondatori ai organizaţiei şi-au dat seama că nu îşi pot permite să ia credite de la bănci ca să cumpere apartamentele în care stau şi trebuie să îşi unească forţele ca să convingă autorităţile să fie de acord cu plata în rate a caselor.

“Împreună cu câţiva vecini am decis să constituim această asociaţie ca să ne ajutăm pe noi înşine, în primul rând. Şi noi locuim în blocuri ANL şi am văzut că nu avem nicio şansă să le cumpărăm cu banii jos.

Ca să cumperi un apartament cu banii jos, luând credit de la bancă, trebuie să ai un salariu mediu net de 3.000 de lei fiindcă, în prezent, băncile nu acceptă o rată mai mare de 40 la sută din salariu. Cred că nici cinci la sută din locatarii acestor blocuri nu au salarii de 3.000 de lei şi nu vor avea şansa să-şi cumpere aceste apartamente”, a declarat Nistor.

El a explicat că, dată fiind situaţia, membrii ASLBTR s-au gândit că singura şansă a chiriaşilor actuali să poată cumpăra apartamentele este ca statul să le vândă în rate, iar rata lunară pe care să o plătească o familie să nu fie mai mare de 100 de euro.

Propunerea a fost discutată cu ministrul MDRT

Cu această propunere, membrii ASLBTR au fost deja la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi au discutat cu ministrul Cristian Petrescu.

“Domnul ministru ne-a ascultat şi şi-a notat propunerea noastră. Ea sună astfel: fiecare familie care locuieşte într-un apartament ANL să plătească o rată de o sută de euro pe lună. Să nu se mai plătească chirii, cum se întâmplă în prezent, ci banii să fie livraţi în contul MDRT. Primăriile sunt doar administratorii acestor clădiri, proprietarul de drept este MDRT”, a spus el.

Nistor a declarat că în ţară sunt 38.000 de locuinţe ANL, iar, dacă fiecare chiriaş ar da o sută de euro lunar, s-ar aduna 3,8 milioane de euro, bani cu care MDRT ar putea face alte blocuri ANL.

“Cu 3,8 milioane de euro, MDRT ar putea construi cinci-şase blocuri în fiecare lună timp de 30 de ani. Ministrul a părut interesat de variantă fiindcă, în felul acesta, am aduce bani mulţi la buget cu care s-ar putea continua programul de construire a locuinţelor pentru tineri”, a declarat el.

Nistor a explicat că, la Mediaş, de exemplu, chiriaşii ANL plătesc pentru apartamente între 240 şi 350 de lei chirie lunară, iar oamenii sunt dispuşi să mai facă un efort ca să ştie că, peste 20-30 de ani, apartamentul le va aparţine.

“În blocurile ANL locuiesc, în toată ţara, peste o sută de mii de oameni. Peste tot unde am apucat să mergem, chiriaşii s-au înscris în organizaţia noastră în proporţie de 90 la sută fiindcă aceasta e singura lor speranţă pentru cumpărarea apartamentelor”, a declarat el.

Asociaţia aşteaptă răspunsul autorităţilor

Dan Cornel Nistor a spus că, după întâlnirea cu ministrul Cristian Petrescu, de la începutul acestei luni, a trimis MDRT propunerea scrisă a asociaţiei, pentru care a primit număr de înregistrare.

“Acum aşteptăm răspunsul oficial. În caz că nu vom găsi înţelegere la actuala guvernare, vom apela la liderii opoziţiei fiindcă este un subiect bun de campanie pentru orice politician să ajute tinerele familii din România să-şi cumpere locuinţă.

În cazul în care nu reuşim nici acest demers, vom aduna semnături din toată ţara, peste o sută de mii, şi vom putea iniţia singuri un proiect de lege. Aş vrea să văd care parlamentar va vota împotrivă”, a declarat el.

Nistor a spus că, din informaţiile sale, până în prezent, mai puţin de o sută de apartamente ANL sunt vândute sau în curs de vânzare din totalul de 38.000.

În municipiul Bistriţa, sunt doar trei cereri de cumpărare a apartamentelor ANL, însă nu a fost vândut niciunul întrucât Primăria Bistriţa nu le-a evaluat încă.

Sursa: Curierul National
Cine a cumparat cele mai mari terenuri in 2011: Topul celor mai mari tranzactii
Operatorii reţelelor mari de hipermarketuri şi ale celor din sectorul de bricolaj au fost cei mai agresivi investitori în terenuri pe parcursul ultimilor doi ani.

Nevoia de a avea o reţea cât mai extinsă, precum şi preţurile scăzute la terenuri i-au determinat să îşi asigure un număr important de loturi pentru următoarele dezvoltări.

Explozia imobiliară din anii 2007/2008 a creat o adevărată frenezie pe piaţa terenurilor. O serie de dezvoltatori au cumpărat sute de hectare pentru proiecte viitoare, care între timp au fost abandonate.

Pe umerii acestor investitori apasă zilnic povara creditelor accesate pentru asigurarea acestor locaţii care nu generează niciun venit. Primele terenuri cumpărate pentru a fi dezvoltate au început să fie vândute în acest an.

Volumul tranzacţiilor cu terenuri din 2011 a depăşit uşor 55 de hectare, iar valoarea totală a celor mai importante achiziţii a ajuns la circa 68 de milioane de euro.

Apetitul investitorilor pentru astfel de plasamente s-a înjumătăţit faţă de anul trecut, când s-au tranzacţionat peste 100 hectare numai în Bucureşti şi împrejurimi, la o valoare totală de aproximativ 100 mil. euro. Anul de vârf al tranzacţiilor cu terenuri a fost 2007, cu un volum tranzacţionat de peste 230 mil. euro.

„Tranzacţiile sunt mult mai greu de încheiat în această perioadă, din cauza finanţării foarte dificile pentru dezvoltare şi a timpului tot mai mare de analiză de piaţă”, explică tendinţa Ovidiu Ion, senior consultant în cadrul departamentului terenuri al CB Richard Ellis România.

Retaileri precum Auchan, Cora, Dedeman sau IKEA au ţinut capul de afiş cu cele mai multe terenuri cumpărate în ultima perioadă. Investitorii au folosit aproape în exclusivitate propriii lor bani pentru aceste achiziţii, de vreme ce băncile acordă cu greu credite chiar şi pentru imobile generatoare de venit.

„Majoritatea cumpărătorilor de terenuri din acest an pariază pe revenirea pieţei pe termen mediu şi lung (următorii 3-5 ani), în speranţa că vor putea să reziste până atunci”, consideră Marius Grigorică, senios business analyst în cadrul DTZ Echinox.

Pe când proiecte noi

Chiar dacă terenurile tranzacţionate au ca scop final dezvoltarea, proiectele noi vor mai întârzia o perioadă. Investitorii care şi-au îngropat banii în terenuri urmăresc cu sufletul la gură mişcările din sistemul bancar.

Consultanţii apreciază însă că nu vom mai vedea dezvoltări noi decât în măsura în care retailerii vor fi capabili să se finanţeze din surse proprii.

„În contextul actual, în care băncile nu doar că sunt mult prea expuse pe sectorul imobiliar, ci este posibil chiar să stopeze creditarea în estul Europei începând din 2012, puţine tranzacţii vor mai beneficia de finanţare bancară. Sunt însă şi fonduri de investiţii care dispun de capitaluri proprii și care ar fi dispuse să facă achiziţii fără cofinanţare bancară, majoritatea căutând active «distressed»”, spune Marius Grigorică.

Chiar dacă terenuri potrivite pentru dezvoltare se pot identifica relativ uşor, principala problemă o reprezintă tot nesiguranţa unei investiţii pe termen lung. Chiar şi retailerii care au asaltat piaţa terenurilor se gândesc de două ori înainte de a iniţia alte negocieri.

Blestemul pământului

Până acum, investitorii s-au orientat cu precădere către terenuri ce au aparţinut fostelor platforme industriale, însă pe piaţă au început să apară loturi cumpărate pe credit de dezvoltatori care, odată cu instalarea crizei, şi-au văzut planurile ameninţate.

Un exemplu în acest sens este grupul Carpathian, companie rezultată în urma prăbuşirii fondului britanic Dawnay Day, care în ultimii ani de criză s-a luptat cu lichidarea portofoliului imobiliar local.

În luna noiembrie, compania a reuşit să vândă singura proprietate funcţională pe care o mai avea, centrul comercial MacroMall din Braşov, pentru două milioane de euro, după ce acum cinci ani a plătit pentru achiziţia sa 19 mil. euro.

Acum, caută cumpărători pentru încă două terenuri, unul din Baia Mare - pe care vrea să îl vândă cu 3 mil. euro - şi unul din Satu Mare, scos pe piaţă pentru 2,1 mil. euro. Trebuia ca ambele loturi să găzduiască malluri.

Este descrisă aici o situaţie fericită, în care investitorul îşi face singur curat în afaceri, însă mulţi dezvoltatorilor au aşteptat până la faliment. Firma islandeză Askar Capital, care în 2008 avea planuri de investiţii de peste 500 mil. euro în România, a ajuns să fie executată.

Una dintre firmele prin care a cumpărat un teren de 45.000 mp, aflată în insolvenţă, a fost obligată să scoată la licitaţie lotul pentru 11,47 mil. euro.

„Majoritatea investitorilor în terenuri şi-au văzut planurile date peste cap de criză. Mulţi dintre cei care au apelat la credite ajung să facă faţă tot mai greu ratelor. Băncile nu privesc cu încântare situaţia de a lua în proprietate terenurile, ştiind că nu vor putea să le valorifice uşor.

Probabil că în viitorul apropiat vom asista la un număr de proprietari care vor renunţa la a mai plăti şi vor transmite titlurile de proprietate către bănci, acceptându-şi pierderile”, menţionează Dan Ivanov, şeful departamentului de evaluări din cadrul Jones Lang LaSalle.

Activele imobiliare sunt, în mod tradiţional, instrumente de acoperire împotriva inflaţiei, fiind mai puţin volatile decât acţiunile sau alte instrumente financiare. Din acest motiv, consultanţii se aşteaptă la o revenire a atenţiei investitorilor asupra acestui segment, mai ales la activele subevaluate care au potenţial de creştere.

68 mil. euro este valoarea cumulată a principalelor terenuri tranzacţionate în acest an, iar suprafaţa totală depăşeşte 55 ha

Sursa: Capital
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Stocul total a ajuns la circa 1,4 milioane metri pătraţi, din care aproape 900.000 metri pătraţi sunt concentraţi în Bucureşti.

Stocul de spaţii industriale şi logistice nu va creşte semnificativ în 2013, urmând trendul din acest an, când în primele nouă luni a fost livrată o suprafaţă de doar 15.000 de metri pătraţi şi nici nu se întrevăd începeri de noi proiecte, potrivit DTZ.

“Până la finele anului 2012 în Capitală nu se aşteaptă demararea unui nou proiect, iar pentru 2013 nu estimăm o creştere semnificativă a stocului de spaţii industriale şi logistice moderne”, se arată într-un comunicat al companiei de consultanţă imobiliară.

Astfel, stocul total de spaţii industriale şi logistice a ajuns la circa 1,4 milioane de metri pătraţi, din care aproape 900.000 de metri pătraţi sunt concentraţi în Bucureşti.

Cititi articolul integral pe Curierul National
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate