HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Amenajari-finisaje
UNIVERSAL B.C.U.CONS SRL SELEUS
nr. 50 Lucrari de ipsoserie
VAGLIS CONSTRUCT SRL SEBIS
Str. VIILOR nr. 30/A 0257310586 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
VASICONS SRL NADLAC
Str. V.GOLDIS nr. 112 0257273031 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
VIDICAN SRL ARAD
Str. NICOLAE HORGA nr. 14 0257287564 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
VITINEXIM SRL ARAD
Str. CONSTANTA nr. 44 0743267950 Lucrari de pardosire si placare a peretilor
VLADI CONSTRUCT SRL ARAD
Str. FABIUS nr. 22, ap. 2 0729009035 Lucrari de ipsoserie
XSANTOS-COM SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. Z-26, sc. D, ap. 22 0257271263 Lucrari de tamplarie si dulgherie
YETI SRL ARAD
B-dul DECEBAL nr. 20, ap. 2/A 0257281332 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
ZIDOVAR SRL SAVARSIN
nr. 379 0257/557574 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
ZUFACO SRL ARAD
Str. GOLESCU nr. 2 0257271620 Lucrari de vopsitorie, zugraveli si montari de geam ...
Magazinul de bagabonti nu se inchide niciodata
A doua zi după ce s-au mutat în garsoniera din Berceni, la preţul de 800 de lei, Carmen a venit seara de la servici şi i-a spus încântată lui Pop:
- Ai văzut dragă că avem un magazin non stop la colţ? Dacă avem chef de ceva bun putem să luăm oricând. Nu dai şi tu o îngheţată pentru că te bucuri că mă vezi?
- Ba dau dragă. Şi ca să vezi ce dor mi-a fost de tine şi cât mă bucur de noua noastră casă, îngheţata mea ţi-o dau tot ţie…
Însă, bucuria de a avea un magazin alimentar deschis non stop la doar câţiva paşi de casă nu a durat prea mult, transformându-se într-un dezavantaj la care trebuiau să fie atenţi înainte să se mute. În fiecare seară, acolo se strângeau mai mulţi puşti din cartier să-şi bea cafeaua de la dozator şi berea de la frigider şi să umple strada cu coji de seminţe şi cu mucuri de ţigări. Numai că, aşa cum îi stă bine unui şmecher, şi „ai lor” vorbeau tare şi porcos, ascultau manele cu volumul la maxim şi „agăţau” fetele care treceau pe lângă ei. Fiind vară, nu puteau să închidă geamul şi să nu-i mai audă, iar Pop şi Carmen ajunseseră să nu se mai înţeleagă prin casă din cauza tămbălăului de afară decât dacă vorbeau tare. Nefiind obişnuiţi cu un astfel de ton începuseră să răguşească. Asta ca să nu mai vorbim despre „atenţiile” cu care o tratau băieţii pe Carmen când o vedeau, după care râdeau cu poftă încântaţi de talentele lor de cuceritori:
- Păpuşică, stai departe sau mergem la mine?
- Iubire, te scot la o ţuică să-ţi dau jos chiloţii?
- Prinţes-o, băiatu’ ăsta vrea să-i lingi îngheţata.
Şi multe alte replici „deştepte” de autobază. Carmen nu-i spusese nimic lui Pop pentru că îi era frică să nu se ducă la ei şi se să ajungă la bătaie. Dar nu mai ştia ce să facă să-i evite. La început a ocolit blocul, dar nu prea avea efect pentru că intrarea în bloc era foarte aproape de ei. Pe urmă s-a făcut că nu-i vede şi nu-i aude, dar nu s-au potolit. Apoi a încercat să le dea replici „acide”, însă nici asta nu a mers. Se făcea că vorbeşte la telefon, dar nu le păsa. Până la urmă, de teamă că din glumă în glumă vor îndrăzni mai mult şi nu se vor mai limita doar la vorbe, i-a povestit lui Pop despre „avansuri”. Acesta a luat foc şi a vrut să coboare la ei, dar l-a oprit Carmen:
- Stai cocoşule, unde te duci aşa pornit? Mai bine hai să încercăm altceva. Vino să mă iei din staţie ca să venim împreună acasă. Poate dacă văd că nu sunt singură se vor potoli.
Au încercat şi varianta asta şi nu au mai zis nimic puştii, dar şuşoteau şi râdeau. Pop fierbea, dar nu putea să se pună cu atâţia. După vreo săptămână, Pop a venit mai târziu acasă, iar Carmen a fost nevoită să treacă singură pe lângă ei. S-au luat de ea de parcă nu se întâmplase nimic:
- Te-a părăsit prietenu’? Te duc io acasă dacă tot eşti singură.
Era clar: stratagema nu funcţionase. Pop s-a hotărât să sune la poliţie şi să-i reclame pe Legea 61/1991 pentru tulburarea liniştii publice pentru că era trecut de ora 22:00 (Art. 2, pct. 28 şi 29) şi pentru injurii şi expresii jignitoare şi vulgare (Art. 2, pct. 1). A dat peste un poliţist căruia i-a spus ce se întâmplă cu gaşca din colţ, după care acesta aproape că a râs de el şi i-a spus că nu are ce face, dar că va trece un echipaj pe acolo să vadă care este situaţia. Spre mirarea lui Pop, în cinci minute au apărut doi poliţişti care s-au oprit la ceata de sălbatici şi au stat de vorbă cu ei. Însă, în seara următoare când au trecut pe acolo, supriza lui Pop a fost şi mai mare:
- Ce bă, te crezi jmecher? Ţi-e cald cu dinţii-n gură? Crezi că dacă chemi poliţia ne sperii? De ce nu ai venit să discuţi bărbăteşte dacă te deranjează adevărul? Ciocu’ mic bă dacă vrei să mai trăieşti sau să nu-ţi luăm femeia la poştă!
Atât i-a trebuit lui Carmen şi nu a mai vrut să iasă din casă. Pop nu mai ştia ce să facă. Era descumpănit că legea nu era respectată în ţara asta, ce să mai vorbeşti de bun simţ. Nu-i mai venea în minte nicio soluţie. S-a trântit descurajat pe un scaun şi nu a mai zis nimic, în timp ce Carmen se plimba nervoasă prin cameră, vorbind şi gesticulând continuu. După un timp, Pop şi-a dat seama că singura soluţie a problemei lor era mutarea. Aşa că s-au înţeles amândoi că trebuie să facă acest pas cât mai repede.
- Uite la ce trebuie să ajung dacă nu mă gândesc de la început la toate aspectele! Nu puteam să mai aştept o zi şi să studiez un pic zona? Dar lasă că de acum înainte nu mai fac prostia asta oricât de mare ar fi graba, se gândea Pop supărat pe el însuşi şi puţin dezamăgit pentru că avea impresia că este un om foarte ordonat şi meticulos.

Menţiune: Escu, Pop Escu, este un tânăr care a devenit avocat de câţiva ani şi care s-a căsătorit cu Carmen tot cam atunci. De când se cunosc au stat cu chirie prin mai multe cartiere din Bucureşti. Acum, de câteva luni, sunt fără contract într-o garsonieră de 17 mp din Berceni, confort III, 800 de lei/lună, complet utilată şi mobilată. Însă, pentru că s-au mutat în grabă şi nu au fost atenţi la tot ce trebuia, au avut neplăceri: carcalaci, loc de parcare, acum găştile de cartier…

Avertisment: Aceste personaje sunt imaginare şi sunt create pentru a pune în discuţie problemele care apar în viaţa de zi cu zi a proprietarului sau a chiriaşului unei locuinţe şi să găsească rezolvări la acestea. Intenţionăm să atragem atenţia asupra unor aspecte care trebuie luate în seamă în cazul unei mutări într-o locuinţă pentru a nu fi nevoiţi ulterior să ne mutăm în altă parte, să suportăm neplăceri sau chiar să ajungem la fapte mai grave (certuri, bătăi, distrugeri de bunuri etc.).
Scad preturile proprietatilor imobiliare de pe Valea Prahovei
Agenţia imobiliară Mervani a realizat un raport de piaţă bazat pe cele 1.688 de proprietăţi imobiliare (locuinţe, terenuri, spaţii comerciale) pe care le gestionează în Azuga, Băneşti, Bran, Breaza, Brebu, Buşteni, Câmpina, Comarnic, Cornu, D.N. 1, Mislea, Poiana Câmpina, Predeal, Proviţa, Râşnov, Sinaia, Telega, Sotrile, Tohanu Nou, Urleta şi Valea Doftanei.

Conform acestui studiu, preţul mediu/mp al celor 196 de apartamente cu două şi trei camere din blocurile vechi din Azuga, Breaza, Buşteni, Câmpina, Predeal, Poiana Câmpina şi Sinaia este de 1.108 euro, extremele fiind 792 (Poiana Câmpina) şi 1.435 de euro (Predeal).

Locuinţe

În ceea ce priveşte cele 28 de garsoniere din blocurile din Azuga, Breaza, Câmpina, Predeal şi Sinaia ele au un preţ mediu de 1.185 de euro/mp, începând de la 993 (Câmpina) şi până la 1.410 euro/mp (Predeal).

„Preţul mai mare al garsonierelor în raport cu apartamentele se justifică, în primul rând, prin oferta extrem de limitată în cazul garsonierelor şi cererea destul de mare pe această categorie de imobile.

Atât garsonierele, cât şi apartamentele situate în blocurile mai vechi de anul 2000 sunt în continuare pe un trend descendent din punct de vedere al cererii, ceea ce presupune şi un trend de scădere continuă a preţurilor la această categorie de imobile”, susţin reprezentanţii Mervani.

Apartamentele din vile vechi sunt o categorie separată şi au un preţ mediu/mp de 802 euro, fiind disponibile în Azuga, Breaza, Buşteni, Câmpina, Comarnic, Cornu, Predeal şi Sinaia. Preţul cel mai mic îl găsim în Comarnic (267 de euro/mp), iar cel mai mare în Predeal (1.612 euro/mp). Se pare că cererea pentru astfel de proprietăţi este din ce în ce mai mare, fapt care duce la o moderare a reducerii preţurilor şi la stimularea interesului dezvoltatorilor pentru acest segment.

Cea mai mare ofertă a companiei este cea de case/vile (450) aflate în 17 dintre cele 21 de localităţi unde activează. Singurele care nu acoperă acest segment sunt D.N. 1, Tohanu Nou, Urleta şi Râşnov. Astfel, preţul lor mediu este de 827 de euro/mp, campionii extremelor fiind Mislea cu 304 euro/mp şi Predeal cu 1.238 de euro/mp (valori care includ şi preţul terenului aferent). Numărul mediu de camere este de şase, suprafaţa medie a locuinţelor este de 239 mp, iar cea medie a terenului este de 922 mp.

Terenuri

Singurul tip de proprietate imobiliară pe care le oferă Mervani în toate cele 21 de localităţi este terenul intravilan. Preţul mediu al celor 711 terenuri intravilane este de 65 de euro/mp, minimul fiind înregistrat în Misela (14 euro/mp), iar maximul în Sinaia (221 de euro/mp). Suprafaţa medie a loturilor oferite de companie este de 3.577 mp cu o deschidere medie de 32 m. În acelaşi timp, loturi extravilane sunt oferite doar în Băneşti, Brebu, Câmpina, Comarnic, Cornu, D.N. 1, Poiana Câmpina, Predeal, Râşnov, Sinaia, Telega şi Urleta. Cele 46 de terenuri extravilane au un preţ mediu de 21 de euro/mp, o suprafaţă medie de 9.732 mp şi o deschidere medie de 51 m. Cel mai mic preţ poate fi obţinut în Telega (7 euro/mp), iar cel mai mare în Predeal (80 de euro/mp).

Consideraţii generale

Făcând o comparaţie între valorile înregistrate în trei perioade de timp (2003-2005, 2006-2008 şi 2009-2010), cei de la Mervani constată o creştere a preţurilor medii între primele două perioade: peste 8% la apartamente, mai mult de 10% la garsoniere, 6% la case/vile şi 7% la terenuri.

În schimb, între ultimele două perioade valorile medii sunt în scădere cu: 16% la apartamente, peste 19% la garsoniere, 2% la case/vile şi 7% la terenuri. „Trendul actual general în ceea ce priveşte preţul de vânzare al imobilelor de pe Valea Prahovei este unul de scădere uşoară cu accente de stabilizare. În afara apartamentelor şi a garsonierelor care prezintă o tendinţă de scădere continuă, casele şi vilele au deja o bună perioadă de stabilitate. Terenurile îşi consolidează permanent poziţia de cea mai căutată categorie imobiliară din piaţă şi, astfel, fluctuaţia preţului este dată de sezonalitatea cererii”, afirmă reprezentanţii Mervani.

Tot ei sesizează o tendinţă interesantă a pieţei din punct de vedere al diferenţei dintre preţurile solicitate şi cele finale: „Un aspect extrem de important evidenţiat în ultima perioadă de timp, în ceea ce priveşte tranzacţionarea tuturor categoriilor de imobile, este indicele de negociere ce apare în momentele anterioare semnării precontractelor, indice care a crescut la aproximativ 15% din valoarea iniţială solcitată în raport cu un procent mediu de 5-6% cât era în perioada 2006-2008.”.
Un Aquaparc de 7 milioane de euro ar putea fi construit la Baile Herculane
Primăria Băile Herculane vrea să construiască un Aquaparc în staţiune, proiect cu o valoare estimată de 31,1 milioane lei (7,2 milioane euro), fără TVA şi finanţat din fonduri bugetare, informează Mediafax.

Contractul de proiectare şi execuţie a Aquaparcului Therme Herculi va fi atribuit prin licitaţie deschisă, criteriile de atribuire fiind preţul ofertei, cu o pondere de 50%, termenul de predare al proiectului (30%), termenul de finalizare (3%), perioada de garanţie (2%) şi metodologia de execuţie (15%).

Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 14 decembrie, iar durata de finalizare a proiectului va fi de 16 luni de la data atribuirii contractului. Fondurile vor fi asigurate de la bugetul de stat (95%) şi de la cel local (5%).

Proiectul este inclus în strategia de dezvoltare a turismului balnear, iniţiată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, care este ordonatorul principal de credite pentru această investiţie, se arată în caietul de sarcini al licitaţiei.

“Oraşul Băile Herculane este o staţiune de interes turistic naţional şi internaţional, dispunând de 5.321 locuri de cazare. Construirea Aquaparcului din staţiunea Băile Herculane este o investiţie absolut necesară pentru dezvoltarea turismului în zonă, staţiunea având resursele necesare pentru aceasta: apă sulfuroasă, termominerală, apă termosalină.

Impactul Aquaparcului va fi unul de proporţii asupra turismului din staţiune, reuşind să aducă numărul de turişti necesar pentru a obţine un grad înalt de ocupare. Funcţiunea acestei dotări nefiind una cu specific balnear, ci mai mult de agrement şi loisir, vine să completeze un gol în privinţa ofertei turistice”, se precizează în document.

Terenul pe care se va realiza investiţia este situat pe un versant de munte în zona nordică a staţiunii, pe malul drept al râului Cerna.

Sursa: Curierul National
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate