HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Instalatii
A.C.IMPIANTI SRL ARAD
Str. PADURII nr. 75 240476 Lucrari de instalatii electrice
ACQUA EXPERT INSTALL SRL SEITIN
Str. 1 MAI nr. 1 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ADRIAN COMPACT SRL ARAD
ZONA INDUSTRIALA MICALACA I EST 0723268665 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
AIR DUCTING SRL ARAD
Str. GHIBA BIRTA nr. 42-46, bl.2B, ap. 18 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ALERA DESIGN SRL ARAD
Aleea AMARA nr. 2, bl.X-40, sc. C, ap. 14 Alte lucrari de instalatii si de constructii auxili ...
AMARAD SA ARAD
Calea AUREL VLAICU nr. 139-151 0257289850 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
AMBRA SERVICE SRL SOCODOR
nr. 135 Lucrari de instalatii electrice
ANCRIS SYSTEM SRL VLADIMIRESCU
Str. PROGRES nr. 68, bl.C-1, sc. 2, ap. 5 Lucrari de instalatii electrice
ANDRASESCU COMPANY SRL TISA NOUA
nr. 354 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ANDRE & ANDREI SRL PANCOTA
Str. AVRAM IANCU nr. 22 0257466444 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ANDRESIM SRL ARAD
Str. FOISOR nr. 24 0357401777 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ANDROMEDA SERVICE SRL ARAD
Str. GORUNULUI nr. 24 0257256858 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ANDY & CLAU SRL CICIR
nr. 263 Lucrari de instalatii electrice
APA PLUS 97 SRL LIPOVA
Str. PETRU RARES nr. 43/A Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
AQUA SERVINSTAL SRL ARAD
B-dul DECEBAL nr. 26, ap. 2 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
AQUA THERM SRL ARAD
Str. ANDREI SAGUNA nr. 164, ap. 2 0257211513 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ARIANA SRL ARAD
Str. CENAD Bl. 226, ap. 23 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ARITOP SRL ARAD
Str. DR.CORNEL RADU Bl. 315, sc. C, ap. 1 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ATM MEDIA COMPANY SRL ARAD
Str. BUCOVINEI nr. 1 Lucrari de instalatii electrice
AUTOX SRL LIVADA
HALA 5 nr. FN Lucrari de instalatii electrice
Scad preturile proprietatilor imobiliare de pe Valea Prahovei
Agenţia imobiliară Mervani a realizat un raport de piaţă bazat pe cele 1.688 de proprietăţi imobiliare (locuinţe, terenuri, spaţii comerciale) pe care le gestionează în Azuga, Băneşti, Bran, Breaza, Brebu, Buşteni, Câmpina, Comarnic, Cornu, D.N. 1, Mislea, Poiana Câmpina, Predeal, Proviţa, Râşnov, Sinaia, Telega, Sotrile, Tohanu Nou, Urleta şi Valea Doftanei.

Conform acestui studiu, preţul mediu/mp al celor 196 de apartamente cu două şi trei camere din blocurile vechi din Azuga, Breaza, Buşteni, Câmpina, Predeal, Poiana Câmpina şi Sinaia este de 1.108 euro, extremele fiind 792 (Poiana Câmpina) şi 1.435 de euro (Predeal).

Locuinţe

În ceea ce priveşte cele 28 de garsoniere din blocurile din Azuga, Breaza, Câmpina, Predeal şi Sinaia ele au un preţ mediu de 1.185 de euro/mp, începând de la 993 (Câmpina) şi până la 1.410 euro/mp (Predeal).

„Preţul mai mare al garsonierelor în raport cu apartamentele se justifică, în primul rând, prin oferta extrem de limitată în cazul garsonierelor şi cererea destul de mare pe această categorie de imobile.

Atât garsonierele, cât şi apartamentele situate în blocurile mai vechi de anul 2000 sunt în continuare pe un trend descendent din punct de vedere al cererii, ceea ce presupune şi un trend de scădere continuă a preţurilor la această categorie de imobile”, susţin reprezentanţii Mervani.

Apartamentele din vile vechi sunt o categorie separată şi au un preţ mediu/mp de 802 euro, fiind disponibile în Azuga, Breaza, Buşteni, Câmpina, Comarnic, Cornu, Predeal şi Sinaia. Preţul cel mai mic îl găsim în Comarnic (267 de euro/mp), iar cel mai mare în Predeal (1.612 euro/mp). Se pare că cererea pentru astfel de proprietăţi este din ce în ce mai mare, fapt care duce la o moderare a reducerii preţurilor şi la stimularea interesului dezvoltatorilor pentru acest segment.

Cea mai mare ofertă a companiei este cea de case/vile (450) aflate în 17 dintre cele 21 de localităţi unde activează. Singurele care nu acoperă acest segment sunt D.N. 1, Tohanu Nou, Urleta şi Râşnov. Astfel, preţul lor mediu este de 827 de euro/mp, campionii extremelor fiind Mislea cu 304 euro/mp şi Predeal cu 1.238 de euro/mp (valori care includ şi preţul terenului aferent). Numărul mediu de camere este de şase, suprafaţa medie a locuinţelor este de 239 mp, iar cea medie a terenului este de 922 mp.

Terenuri

Singurul tip de proprietate imobiliară pe care le oferă Mervani în toate cele 21 de localităţi este terenul intravilan. Preţul mediu al celor 711 terenuri intravilane este de 65 de euro/mp, minimul fiind înregistrat în Misela (14 euro/mp), iar maximul în Sinaia (221 de euro/mp). Suprafaţa medie a loturilor oferite de companie este de 3.577 mp cu o deschidere medie de 32 m. În acelaşi timp, loturi extravilane sunt oferite doar în Băneşti, Brebu, Câmpina, Comarnic, Cornu, D.N. 1, Poiana Câmpina, Predeal, Râşnov, Sinaia, Telega şi Urleta. Cele 46 de terenuri extravilane au un preţ mediu de 21 de euro/mp, o suprafaţă medie de 9.732 mp şi o deschidere medie de 51 m. Cel mai mic preţ poate fi obţinut în Telega (7 euro/mp), iar cel mai mare în Predeal (80 de euro/mp).

Consideraţii generale

Făcând o comparaţie între valorile înregistrate în trei perioade de timp (2003-2005, 2006-2008 şi 2009-2010), cei de la Mervani constată o creştere a preţurilor medii între primele două perioade: peste 8% la apartamente, mai mult de 10% la garsoniere, 6% la case/vile şi 7% la terenuri.

În schimb, între ultimele două perioade valorile medii sunt în scădere cu: 16% la apartamente, peste 19% la garsoniere, 2% la case/vile şi 7% la terenuri. „Trendul actual general în ceea ce priveşte preţul de vânzare al imobilelor de pe Valea Prahovei este unul de scădere uşoară cu accente de stabilizare. În afara apartamentelor şi a garsonierelor care prezintă o tendinţă de scădere continuă, casele şi vilele au deja o bună perioadă de stabilitate. Terenurile îşi consolidează permanent poziţia de cea mai căutată categorie imobiliară din piaţă şi, astfel, fluctuaţia preţului este dată de sezonalitatea cererii”, afirmă reprezentanţii Mervani.

Tot ei sesizează o tendinţă interesantă a pieţei din punct de vedere al diferenţei dintre preţurile solicitate şi cele finale: „Un aspect extrem de important evidenţiat în ultima perioadă de timp, în ceea ce priveşte tranzacţionarea tuturor categoriilor de imobile, este indicele de negociere ce apare în momentele anterioare semnării precontractelor, indice care a crescut la aproximativ 15% din valoarea iniţială solcitată în raport cu un procent mediu de 5-6% cât era în perioada 2006-2008.”.
Cati bani se fac din administrarea cladirilor
Cifra de afaceri a companiei de property si facility management BSS, unul dintre cei mai importanti jucatori din piata de profil, a crescut cu aproape 75% anul trecut, de la 5,3 milioane de euro la 9,2 milioane de euro, dupa ce portofoliul administrat a urcat la 2,4 milioane de metri patrati.

“Anul trecut am intregistrat o cifra de afaceri de 9,2 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 75% fata de 2010 si un EBITDA (profit operational) de 860.000 euro”, a declarat, pentru Wall-Street.ro, Lucian Anghel, managing partner al companiei Building Support Services (BSS).

Anghel estimeaza ca valoarea pietei actuale de facility management externalizat, realizat prin firme specializate, se ridica la cel putin 120-125 milioane de euro.

Afacerile companiei au crescut anul trecut pe fondul maririi portofoliului de spatii gestionate, care a depasit 2,4 milioane de metri patrati. Si numarul angajatilor a crescut in 2011, de la 500 la 537 de persoane. [Vezi aici sum arata birourile BSS]

Anul trescut, BSS a preluat administrarea a doua cladiri de birouri din Pipera (Pipera I si Pipera II), a Centrului de Distributie Mega Image, a doua cladiri logistice si a castigat doua contracte nationale, respectiv reteaua Lidl din zona de sud a Romaniei si Bioromoil.

Printre cladirile administrate in prezent de BSS se mai afla: sediul CEZ Romania, Petrom City, Europe House si birourile River Place din zona Semanatoarea.

Concurentii BSS pe piata de property si facility management sunt MT&T, ISS si Coral Construct.

Sursa: Wall-Street
Ai pus foc la vecini? Stinge-l cu o inundatie!
Parcă se simţeau mai bine Carmen şi Pop Escu de când se mutaseră în garsoniera din Brâncoveanu, de 32 mp, de la etajul unu, cu 900 de lei/lună. În afară de două probleme care se rezolvaseră (locul de parcare şi copiii care se dădeau cu rolele prin casă), totul părea că este mai bine decât în celelalte garsoniere unde locuiseră. Amintindu-şi de copiii cu rolele, Pop se gândea: „Toţi devenim nostalgici când ne gândim la copilăria noastră şi ne amintim zâmbind năzbâtiile pe care le făceam. Chiar râdem când rememorăm neplăcerile pe care le-am provocat altora când eram mici şi ne jucam. Însă nu mai zâmbim când situaţia se inversează şi devenim cei care suntem nevoiţi să suportăm prostiile pe care le fac copiii altora.”. Dar asta a fost chiar o joacă de copii de care îşi amintea zâmbind, faţă de ceea ce a urmat.
Înainte să înceapă şcoala şi nemaiavând la dispoziţie rolele, pentru că mama lor (doamna Băltoiu) „le pusese bine”, copiii au căutat alte metode să se distreze. Fiind fumătoare şi o femeie organizată şi prevăzătoare, doamna Băltoiu avea un pachet de ţigări acasă pe balcon, unul în poşetă şi unul în maşina de la serviciu. Stând pe balcon şi aruncând în trecători cu ceea ce aveau la îndemână, într-o zi copiii au descoperit pachetul de ţigări ascuns în dulap. Aşa ia venit ideea băiatului:
- Hai să fumăm, să vedem cu e!
- Nu, că ne prinde mama. Dacă le-a numărat şi ştie câte are!
- Nu ştie, că are prea multe pachete.
Numai că nu prea ştiau cum se face. Aşa că au luat o ţigară şi au încercat să o aprindă fără să tragă din ea. Deşi au făcut asta de câteva ori, ţigara nu s-a aprins. Au încercat la aragaz, dar tot nu s-a aprins. Pe urmă au văzut un trecător care fuma şi care trăgea din ţigară. Au încercat şi ei şi au reuşit să „o facă să scoată fum”. Băiatul a tras în piept fumul, s-a înecat, i s-a făcut rău şi a leşinat. Speriată, fetiţa a luat ţigara şi i-a dat drumul pe geam. Numai că aceasta a căzut în balconul lui Pop. Ghinionul a fost că, în urmă cu doar câteva zile, Carmen cumpărase un covor şi îl pusese în balcon ca să nu mai folosească papuci. Ţigara nu arsese nici măcar pe jumătate şi a luat foc covorul cel nou.
Între timp, fetiţa aruncase cu apă pe faţa fratelui ei pentru a-l trezi. Când şi-a revenit i-a mirosit a ars: din balconul familiei Escu ieşea fum. Atunci băiatul şi-a luat în serios rolul de salvator al omenirii, îi plăceau filmele cu Batman, şi a început să care apă cu oala de ciorbă şi să o arunce în balconul de sub ei. Numai că apa nu ajungea la foc. I-a venit altă idee: să inunde balconul lor ca să curgă apa dedesubt. Zis şi făcut. A luat toate castroanele şi cratiţele din casă şi a cărat apă pe balcon până la umplut, astupând scurgerea cu tricoul de pe el.

La un moment dat, când începuse să iasă fum din balcon, un vecin a văzut şi a sunat la pompieri. Aceştia au venit la timp, astfel încât au reuşit să stingă incendiul până să apuce să se extindă în casă. Când a venit Carmen de la serviciu a rămas blocată în faţa blocului. Nu a avut nicio reacţie când a văzut balconul negru, apa curgând şi toţi vecinii admirând priveliştea. Singurul lucru pe care l-a făcut, instinctiv, a fost să-l sune pe Pop şi să-l cheme acasă. Pompierii i-au spus acestuia că, cel mai probabil, incendiul izbucnise de la o ţigară aruncată neglijent de un vecin şi l-au sfătuit să nu mai lase ferestrele deschise când pleacă de acasă. Numai că nimeni nu ştia cine ar fi putut să arunce ţigara cu pricina.

Când a venit doamna Băltoiu de la serviciu şi a găsit ditai băltoiu în balcon, s-a speriat. A desfundat scurgerea şi a dat drumul apei chiar dacă o boscorodeau vecinii că a găsit-o curăţenia tocmai acum când se întâmplase nenorocirea. A şters bine pe jos şi pereţii, a făcut curat în balcon şi s-a făcut că uită întâmplarea. Dar bănuia că incendiul fusese provocat de copiii ei şi a ascuns cât mai bine pachetul de ţigări de pe balcon şi chibriturile. Iar lui Pop nu i-a spus nimic de ruşine şi de teamă să nu o pună să plătească pagubele. „Prostii din astea fac şi ditai oamenii, darămite nişte copii”, s-a consolat ea.

Când Pop şi Carmen au intrat în garsonieră au început şi reproşurile femeii:
- Ţi-am spus de la început să fii atent şi să nu mai faci vreo prostie! Ţi-am spus că am văzut la televizor incendii de la o ţigară şi nu m-ai luat în seamă! Ţi-am spus să închizi fereastra de la balcon când pleci de acasă!
- Am uitat. M-am grăbit şi am uitat.
- Aşa spui de fiecare dată. Tu uiţi întotdeauna ce îţi spun eu! M-am săturat să ne mutăm tot timpul din cauza ta!
- Şi ce era să facem? Să fii rămas în Tineretului fără apă şi gaz?
- Eu nu mai pot să mă tot mut, iar aici nu mai putem sta. Orice am face va rămâne mirosul în pereţi. Ţi-am spus de o mie de ori că vreau să avem casa noastră.
- Nu avem bani să cumpărăm o casă.
- Ba avem. Am auzit un coleg la serviciu care a luat credit prin Prima casă şi a reuşit. Dar nu vrei tu să faci credite.
- Normal că nu vreau să plătesc 30 de ani când eu nu ştiu nici dacă voi avea un serviciu anul viitor.
- O să ai. Eşti avocat şi acum toată lumea are nevoie de un avocat. Nu mă interesează. Eu vreau casa mea şi gata. Facem credit că aşa nu mai suport să trăiesc. Mai rămâne ca atunci când ne vom muta iar să mă omoare unul la colţ ca să-mi ia telefonul. Nu mă interesează cum faci, dar vreau să am casa mea.
- Bine dragă. O să mă interesez cum trebuie să procedăm.
„Ce prost am fost! Iar nu am fost atent când ne-am mutat şi uite la ce am ajuns. Mai bine căutam o locuinţă şi o cumpăram. Ce tot amân hotărârea asta!? Nu văd că ni se întâmplă tot felul de nenorociri? Aşa o să avem casa noastră şi totul va fi altfel. Mai ales că acum, după toate aventurile prin care am trecut, ştiu la ce să fiu atent. Ştiu ce trebuie să evit şi ce să verific. Gata, de mâine mă apuc de treabă şi cumpăr un apartament al nostru. Poate aşa o conving să facem şi un copil”, se învinovăţea Pop în gând.

Din episoadele trecute: Escu, Pop Escu, este un tânăr care a devenit avocat de câţiva ani şi care s-a căsătorit cu Carmen tot cam atunci. De când se cunosc au stat cu chirie prin mai multe cartiere din Bucureşti. Câteva luni au stat într-o garsonieră de 17 mp din Berceni, confort III, 800 de lei/lună, complet utilată şi mobilată. Însă, pentru că s-au mutat în grabă au avut neplăceri: carcalaci, loc de parcare, găştile de cartier… Până la urmă au fost nevoiţi să se mute din cauza bagabonţilor de la colţ care făceau gălăgie şi se luau de Carmen. S-au mutat într-o garsonieră din Tineretului, dar au descoperit că nu au apă caldă şi gaz. De aceea, s-au mutat din nou, de această dată în Brâncoveanu, într-o garsonieră de 32 mp, la etajul unu, cu 900 de lei/lună.

Atenţie! Acesta este un pamflet cu personaje imaginare create pentru a pune în discuţie problemele care apar în viaţa de zi cu zi a proprietarului sau a chiriaşului unei locuinţe şi să găsească rezolvări la acestea. Intenţionăm să atragem atenţia asupra unor aspecte care trebuie luate în seamă în cazul unei mutări într-o locuinţă pentru a nu fi nevoiţi ulterior să ne mutăm în altă parte, să suportăm neplăceri sau chiar să ajungem la fapte mai grave (certuri, bătăi, distrugeri de bunuri etc.).
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate