HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Instalatii
A.C.IMPIANTI SRL ARAD
Str. PADURII nr. 75 240476 Lucrari de instalatii electrice
ACQUA EXPERT INSTALL SRL SEITIN
Str. 1 MAI nr. 1 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ADRIAN COMPACT SRL ARAD
ZONA INDUSTRIALA MICALACA I EST 0723268665 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
AIR DUCTING SRL ARAD
Str. GHIBA BIRTA nr. 42-46, bl.2B, ap. 18 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ALERA DESIGN SRL ARAD
Aleea AMARA nr. 2, bl.X-40, sc. C, ap. 14 Alte lucrari de instalatii si de constructii auxili ...
AMARAD SA ARAD
Calea AUREL VLAICU nr. 139-151 0257289850 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
AMBRA SERVICE SRL SOCODOR
nr. 135 Lucrari de instalatii electrice
ANCRIS SYSTEM SRL VLADIMIRESCU
Str. PROGRES nr. 68, bl.C-1, sc. 2, ap. 5 Lucrari de instalatii electrice
ANDRASESCU COMPANY SRL TISA NOUA
nr. 354 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ANDRE & ANDREI SRL PANCOTA
Str. AVRAM IANCU nr. 22 0257466444 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ANDRESIM SRL ARAD
Str. FOISOR nr. 24 0357401777 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ANDROMEDA SERVICE SRL ARAD
Str. GORUNULUI nr. 24 0257256858 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ANDY & CLAU SRL CICIR
nr. 263 Lucrari de instalatii electrice
APA PLUS 97 SRL LIPOVA
Str. PETRU RARES nr. 43/A Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
AQUA SERVINSTAL SRL ARAD
B-dul DECEBAL nr. 26, ap. 2 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
AQUA THERM SRL ARAD
Str. ANDREI SAGUNA nr. 164, ap. 2 0257211513 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ARIANA SRL ARAD
Str. CENAD Bl. 226, ap. 23 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ARITOP SRL ARAD
Str. DR.CORNEL RADU Bl. 315, sc. C, ap. 1 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ATM MEDIA COMPANY SRL ARAD
Str. BUCOVINEI nr. 1 Lucrari de instalatii electrice
AUTOX SRL LIVADA
HALA 5 nr. FN Lucrari de instalatii electrice
Chiar au facut-o: Cine nu lucreaza pamantul va fi amendat
Ideea impozitării terenurilor agricole nelucrate va deveni lege, cu o singură modificare: nu va impoziteaza, va fi amendă anuală pentru cine nu lucrează pământul.

Proprietarii de terenuri agricole sunt pasibili de amenzi dacă se va constata că nu îşi lucrează terenurile. Prevederea apare într-un proiect de act normativ elaborat de Ministerul Agriculturii, care va fi trimis Guvernului spre aprobare.

Unii membri ai Executivului au aruncat pe piaţă ideea impozitării suplimentare a terenurilor nelucrate chiar din primăvara acestui an.

Acum, ideea s-a concretizat sub forma unei proiect de act normativ, cu o singură diferenţă: nu va fi impozit pentru cel care nu-şi cultivă pământul, va fi amendă. Astfel, potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă privind igienizarea terenurilor nelucrate, proprietarii de terenuri, indiferent dacă sunt agricultori sau nu, vor plăti amenzi de 200 de lei pe hectar, dacă nu-şi lucrează pământul timp de un an. Daca situaţia se repetă şi în al doilea an, amenda va fi de 300 de lei, iar începând cu al treilea an, amenda este de 400 de lei.

Motivul emiterii acestei legi:”în ultimii ani s-au înregistrat creşteri constante ale suprafeţelor de teren agricol lăsate neutilizate, ajungând în prezent la 10-15% din suprafaţa arabilă a ţării” iar “acest fenomen conduce pe termen lung la creşterea vulnerabilităţii solului, la degradarea acestuia, reprezentând o sursă de îmburuienare care reduce spaţiul care revine plantelor cultivate, îngreunează efectuarea lucrărilor agricole şi creşte costurile de producţie, iar nelucrarea suprafeţelor agricole reduce esenţial productivitatea acestora şi, implicit, a culturilor”

Suprafaţa arabilă a ţării este de 8,2 milioane de hectare, ceea ce înseamnă că până la 1,2 milioane de hectare sunt nelucrate. Aşadar, doar într-un an, statul va strânge din amenzi până la 240 de milioane de lei. În cazul în care proprietarii de terenuri recidivează, amenzile vor fi si mai mari.

Sursa: Money.ro
Piata imobiliara incepe 2012 cu o premiera - una neplacuta
Dezvoltatorul Alia Inmobiliaria a intrat în procedura concordatului preventiv. Compania are probleme cu achitarea datoriilor şi încearcă să scape de faliment.

Începutul acestui an marchează o premieră pentru piaţa imobiliară din România, în chiar prima săptămână a lui 2012, când un dezvoltator a cerut intrarea în procedura concordatului preventiv, ca măsură de protecţie în faţa creditorilor, care ar putea solicita intrarea în insolvenţă.

Firma Alia Inmobiliaria, dezvoltatorul unui complex imobiliar din apropierea Arcului de Triumf, a intrat în procedura concordatului preventiv şi încearcă o modalitate de a se înţelege cu creditorii.

Cererea firmei Alia Inmobiliaria de intrare în procedura concordatului preventiv, o premieră pe piaţa imobiliară din România, a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti pe 3 ianuarie. Instanţa a admis joi cererea şi deschiderea procedurii şi a desemnat drept conciliar provizoriu firma Pricewaterhouse Coopers Business Recovery Services IPURL.

“Ceea ce ne dorim este să găsim o altă soluţie împreună cu finanţatorii”, a declarat Tamara Marinescu, directorul de ţară al firmei Alia Inmobiliria, citată de Mediafax. Aceasta nu a oferit alte detalii.

Concordatul preventiv este o soluţie de protecţie împotriva deschiderii procedurii de insolvenţă de către creditori.

Astfel, ca şi în cazul insolvenţei, în procedura concordatului preventiv se suspendă executarea silită, valoarea datoriilor este îngheţată, iar contractele aflate în curs nu se blochează.

În schimb, debitorul păstrează controlul asupra afacerii sale şi beneficiază de ajutor specializat pentru restructurarea companiei. De asemenea, concordatul preventiv nu presupune insolvenţa şi se declanşează la cererea debitorului, fiind exprimarea voinţei acestuia, nu a creditorilor.

Concordatul preventiv este, practic, un contract încheiat între o firmă şi creditorii acesteia care deţin cel puţin două treimi din valoarea creanţelor acceptate şi necontestate, în baza unei înţelegeri amiabile.

Contractul de concordat preventiv cuprinde un plan de redresare a firmei în dificultate, care poate include restructurarea conducerii, reducerea personalului, înfiinţarea sau desfiinţarea unor sucursale sau puncte de lucru.

Din 2008 şi până în prezent s-au vândut doar jumătate din Alia Apartments

Alia Inmobiliaria, parte a grupului spaniol Alius, a finalizat în 2010 complexul imobiliar Alia Apartments, în care au fost construite trei blocuri totalizând 124 de apartamente, în urma unei investiţii de 50 de milioane de euro.

UniCredit Group a finanţat proiectul cu 25 de milioane de euro. Din 2008, de la începerea vânzării locuinţelor şi până în prezent, firma a reuşit să vândă jumătate din apartamentele din complex. Preţurile medii de vânzare ale locuinţelor erau în octombrie 2010 de 2.000-2.500 de euro/mp.

Cea mai scumpă locuinţă în complex este un duplex de 617 metri pătraţi, care la finalizarea proiectului era scos la vânzare la un preţ de circa două milioane de euro.

Apartamentele au suprafeţe cuprinse între 65 de metri pătraţi şi circa 300 de metri pătraţi, cu excepţia duplexului de şase camere, care are 617 metri pătraţi, situat la etajul 20 al celei mai înalte clădiri din complex. La etajele superioare ale clădirilor se găsesc duplexuri, fiecare cu piscină proprie.

Locuinţele sunt scoase la vânzare la preţuri care variază în funcţie de clădirea în care se află, de orientare, de mărime, de poziţionarea în clădire.

Grupul Alius are activităţi pe piaţa imobiliară din Spania şi Statele Unite ale Americii, unde a dezvoltat clădiri de birouri, de locuinţe şi spaţii comerciale. Compania mai deţine două terenuri în Bucureşti, în Floreasca şi în apropiere de DN1, unde se pot construi în total proiecte de aproape 100.000 de metri pătraţi.

Proiectul Alia Apartments este primul de pe piaţa din România al grupului spaniol, şi este dezvoltat în parteneriat cu firma românească Aayles, de la care Alius a cumpărat terenul aferent complexului.

Sursa: Curierul National
Prima casa 4: primul credit de 55.000 de euro pentru un apartament de doua camere
Creditarea prin programul “Prima casă” a fost reluată oficial cu o întârziere de aproape două luni faţă de data anunţată iniţial, primul împrumut în noua ediţie a programului fiind acordat la sfârşitul săptămânii trecute.

Creditul de circa 55.000 de euro a fost acordat de BCR unei familii din Bucureşti, care a cumpărat un apartament de două camere.

BCR a început să primească dosare pentru credite ipotecare garantate de stat în urmă cu două săptămâni şi a trimis până acum câteva zeci de dosare către Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), instituţia care gestionează garanţiile acordate de stat prin acest program.

“Am primit mai multe aprobări de la Fond şi săptămâna aceasta urmează să semnăm şi restul contractelor. Avem circa 2.000 de dosare în analiză, o parte rămase din etapa precedentă a programului”, a declarat Cornel Cojocaru, directorul de comunicare al BCR.

Patru bănci - BCR, BRD, CEC şi Alpha Bank - primesc în acest moment dosare pentru credite prin “Prima casă” 4, prin care statul mai garantează doar jumătate din valoarea împrumutului, potrivit premierului Emil Boc, care a fost prezent vineri la semnarea contractului de credit vândut de BCR.

Cele patru bănci au un plafon de garanţii de peste 1,1 mld. euro, reprezentând două treimi din valoarea împrumuturilor acordate în etapele precedente.

Fondul de Garantare afirmă că 12 instituţii de credit s-au înscris în etapa a patra a programului “Prima casă”, majoritatea aşteptând încă aprobarea normelor de creditare de către BNR.

“Am semnat deja protocolul de colaborare cu patru bănci, iar celelalte opt urmează să transmită protocoalele semnate. Aceste bănci au la dispoziţie un plafon total de 1,4 miliarde de euro, ceea ce în­seam­nă garanţii din partea statului de 700 milioane de euro”, a spus Aurel Şaramet, preşedintele FNGCIMM, citat de Mediafax.

Băncile care vor să vândă în continuare finanţări prin pro­gram trebuie să-şi modifice normele de creditare, principala problemă fiind nivelul de numai 5% al avansului, în condiţiile în care statul mai garantează doar jumătate din împrumut.

Şaramet apreciază că garanţiile de 1,4 mld. euro ar putea fi epuizate în aproximativ un an, având în vedere ritmul de depunere a dosarelor.

Guvernul nu a mai alocat garanţii suplimentare pentru “Prima casă” 4, astfel că băncile interesate trebuie să-şi reducă la jumătate garanţia pentru împrumuturile vândute în anii trecuţi.

În primele trei etape din “Prima casă” au fost acordate peste 40.000 de credite, valoarea garanţiilor alocate de stat fiind de 1,6 mld. euro.

Cele mai multe credite au fost acordate pentru achiziţia de locuinţe vechi, fiind încheiate doar câteva contracte pentru finanţarea lucrărilor de construcţie a unei locuinţe.

“Poate că şi recesiunea a fost un element care i-a ţi­nut pe loc (pe cei care voiau un credit pentru construirea unei case - n. red.). Sper la o deblocare mai bună acum”, a declarat premierul Emil Boc.

Valoarea maximă a unui credit pentru constuirea unei locuinţe de la zero este de 75.000 de euro, faţă de 60.000 de euro în cazul unei achiziţii.

Şaramet a precizat că cele mai multe cereri primite până acum sunt pentru cumpărarea de case şi apartamente vechi, dar că băncile au în analiză şi cereri de credite pentru construcţia de locuinţe noi.

Sursa: Ziarul Financiar
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate