HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Instalatii
A.C.IMPIANTI SRL ARAD
Str. PADURII nr. 75 240476 Lucrari de instalatii electrice
ACQUA EXPERT INSTALL SRL SEITIN
Str. 1 MAI nr. 1 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ADRIAN COMPACT SRL ARAD
ZONA INDUSTRIALA MICALACA I EST 0723268665 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
AIR DUCTING SRL ARAD
Str. GHIBA BIRTA nr. 42-46, bl.2B, ap. 18 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ALERA DESIGN SRL ARAD
Aleea AMARA nr. 2, bl.X-40, sc. C, ap. 14 Alte lucrari de instalatii si de constructii auxili ...
AMARAD SA ARAD
Calea AUREL VLAICU nr. 139-151 0257289850 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
AMBRA SERVICE SRL SOCODOR
nr. 135 Lucrari de instalatii electrice
ANCRIS SYSTEM SRL VLADIMIRESCU
Str. PROGRES nr. 68, bl.C-1, sc. 2, ap. 5 Lucrari de instalatii electrice
ANDRASESCU COMPANY SRL TISA NOUA
nr. 354 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ANDRE & ANDREI SRL PANCOTA
Str. AVRAM IANCU nr. 22 0257466444 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ANDRESIM SRL ARAD
Str. FOISOR nr. 24 0357401777 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ANDROMEDA SERVICE SRL ARAD
Str. GORUNULUI nr. 24 0257256858 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ANDY & CLAU SRL CICIR
nr. 263 Lucrari de instalatii electrice
APA PLUS 97 SRL LIPOVA
Str. PETRU RARES nr. 43/A Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
AQUA SERVINSTAL SRL ARAD
B-dul DECEBAL nr. 26, ap. 2 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
AQUA THERM SRL ARAD
Str. ANDREI SAGUNA nr. 164, ap. 2 0257211513 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ARIANA SRL ARAD
Str. CENAD Bl. 226, ap. 23 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ARITOP SRL ARAD
Str. DR.CORNEL RADU Bl. 315, sc. C, ap. 1 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ATM MEDIA COMPANY SRL ARAD
Str. BUCOVINEI nr. 1 Lucrari de instalatii electrice
AUTOX SRL LIVADA
HALA 5 nr. FN Lucrari de instalatii electrice
Evidenta cadastral-juridica
Publicitatea imobiliara intemeiata pe sistemul de evidenta al cadastrului general are ca obiect inscrierea in cartea funciara a actelor si faptelor juridice referitoare la imobilele din aceeasi localitate. Ea se efectueaza de catre birourile de carte funciara ale judecatoriilor, pentru imobilele situate in raza teritoriala de activitate a acestora.

logo_ancpiUnul sau mai multe imobile alipite, de pe teritoriul unei localitati apartianad aceluiasi proprietar, formeaza corpul de proprietate ce se inscrie in cartea funciara. Mai multe corpuri de proprietati, de pe teritoriul aceleiasi localitati apartinand unui proprietar, formeaza partida sa cadastrala ce se inscrie in aceeasi carte funciara. Cartile funciare intocmite si numerotate pe teritoriul administrativ al fiecarei localitati alcatuiesc, impreuna, registrul cadastral de publicitate imobiliara al acestui teritoriu, ce se tine de catre biroul de carte funciara al judecatoriei in a carei raza teritoriala de activitate este situat bunul respectiv. Acest registru se intregeste cu un registru special de intrare, cu planul de identificare a imobilelor, cu repertoriul imobilelor, indicand numarul cadastral al parcelelor si numarul de ordine al cartilor funciare in care sunt inscrise, cu un index alfabetic al proprietarilor si cu o mapa in care se vor pastra cererile de inscriere impreuna cu un exemplar al inscrisurilor constatatoare ale actelor sau faptelor juridice supuse inscrierii.

Cartea funciara este alcatuita din titlu, indicand numarul ei si numele localitatii in care este situat imobilul precum si din 3 parti:

A. Partea I ,referitoare la descrierea imobilelor, care va cuprinde:
a) numarul de ordine si cel cadastral al fiecarui imobil;
b) suprafata terenului, categoria de folosinta si dupa caz constructiile;
c) amplasamentul si vecinatatile;
d) valoarea impozabila.

B. Partea a II-a referitoare la inscrierile privind dreptul de proprietate care cuprinde:
a) numele proprietarului;
b) actul sau faptul juridic care constituie titlul dreptului de proprietate, precum si mentionarea inscrisului pe care se intemeiaza acest drept;
c) stramutarile proprietatii;
d) servitutiile constituite in folosul imobilului;
e) faptele juridice, drepturile personale sau alte raporturi juridice precum si actiunile privitoare la proprietate;
f) orice modificari, indreptari sau insemnari ce s-ar face in titlu in partea I sau a II-a a cartii funciare cu privire la inscrierile facute;

C. Partea a III-a referitoare la inscrierile privind dezmembramintele dreptului de proprietate si sarcini care va cuprinde:
a) dreptul de superficie, uzufruct, uz folosinta, abitatie, servitutie in sarcina fondului aservit, ipoteca si privilegiile imobiliare, precum si locatiunea si cesiunea de venituri pe timp mai mare de 3 ani;
b) faptele juridice, drepturile personale sau alte raporturi juridice precum si actiunile privitoare la drepturile reale inscrise in aceasta parte;
c) sechestrul, urmarirea imobilului sau a veniturilor sale;
d) orice modificare, indreptari sau insemnari ce s-ar face cu privire la inscrierile facute in aceasta parte.

Datele din cartea funciara pot si redate si arhivate si sub forma de inregistrari pe microfilme si pe suporturi accesibile echipamentelor de prelurare automata a datelor. Acestea au aceleasi efecte juridice si forta probatoare echivalenta cu inscrisurile in baza carora au fost redate.
Dreptul de proprietate si celelalte drepturi reale asupra unui imobil se vor inscrie in cartea funciara pe baza actului prin care s-au constituit ori s-au transmis in mod valabil.
Radierea inscrierii dreptului de proprietate si a celorlalte drepturi reale se va face in temeiul actului care exprima consimtamantul titularului la stingerea lor, cu exceptia drepturilor care se sting la implinirea termenului mentionat in inscriere sau a drepturilor viagere care se sting prin moartea titularului lor.
Hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila sau in cazuri anume prevazute de lege, decizia autoritatii administrative va inlocui actul.

Inscrierea unui drept se poate efectua numai:
a) impotriva aceluia care, la inregistrarea cererii sale era inscris ca titular al dreptului asupra caruia inscrierea urmeaza sa fie facuta;
b) impotriva aceluia care, inainte de a fi inscris, si-a grevat dreptul daca amandoua inscrierile se cer deodata.
Daca mai multe persoane si-au cedat succesiv una celeilalte dreptul real asupra unui imobil, iar inscrierile nu s-au facut cel din urma indreptatit va putea cere inscrierea dobandirilor succesive odata cu aceea a dreptului sau, dovedind prin inscrisuri originale intreg sirul actelor juridice pe care se intemeiaza inscrierile.
Dreptul de proprietate si celelalte drepturi reale sunt opozabile fata de terti, fara inscrierea in cartea funciara cand provin din succesiune, accesiunea , vanzare silita si uzucapiune (posesia sub nume de proprietar sau un mod original de dobandirea dreptului de proprietate).Aceste drepturi se vor inscrie in prealabil daca titularul intelege sa dispuna de ele.
In aceleasi conditii sunt opozabile fata de terti si drepturile reale dobandite de stat si de orice persoana ,prin efectul legii, prin expropriere sau prin hotarari judecatoresti.
Inscrierea provizorie in cartea funciara se face in cazul dobandirii unor drepturi afectate de o conditie suspensiva dau daca hotararea judecatoreasca pe care se intemeiaza nu este definitiva si irevocabila.

Orice persoana interesata poate cere rectificarea inscrierilor din cartea funciara daca printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila s-a constatat ca:
1. Inscrierea sau actul in temeiul caruia s-a efectuat inscrierea nu a fost valabil;
2. Dreptul inscris a fost gresit calificat;
3. Nu mai sunt intrunite conditiile de existenta a dreptului inscris sau au incetat efectele actului juridic in temeiul caruia s-a facut inscrierea;
4. Inscrierea din cartea funciara nu mai este in concordanta cu situatia reala actuala a imobilului.

Actiunea in rectificare sub rezerva prescriptiei dreptului material la actiunea in fond, va fi imprescriptibila.
Fata de tertele persoane care au dobandit cu buna-credinta in drept real prin donatie sau legat, actiunea in rectificare nu se va putea porni decat in termen de 10 ani, socotiti din ziua cand s-a inregistrat cererea lor de inscriere, cu exceptia cazului in care dreptul material la actiunea in fond nu s-a prescris mai inainte.
Cererea de inscriere in cartea funciara se va depune la biroul de carte funciara al judecatoriei si va de insotita de inscrisul original sau de copia legalizata de pe acesta, prin care se constata actul sau faptul juridic a carui inscriere se cere. Copia legalizata se va pastra in mapa biroului de carte funciara.
In cazul hotararii judecatoresti, se va prezenta o copie legalizata cu mentiunea ca este definitiva si irevocabila.
Cererile de inscriere se vor inregistra de indata in registrul de intrare, cu mentiunea datei si a numarului care rezulta din ordinea cronologica a depunerii lor.
Daca mai multe cereri au fost depuse deodata in acelasi birou de carte funciara, drepturile de ipoteca si privilegiile vor avea acelasi rang iar celelalte drepturi vor primi numai provizoriu rang egal, urmand ca prin judecata sa se hotareasca asupra rangului si asupra radierii incheierii nevalabile.

Notarul public care a intocmit un act prin care se transmite, se modifica, se constituie sau se stinge un drept real imobiliar este obligat sa ceara din oficiu inscrierea in cartea funciara.

In acest scop, va trimite cererea de inscriere a acestui act in ziua intocmirii lui sau cel mai tarziu a doua zi la biroul de carte funciara al judecatoriei in a carei raza de activitate se afla imobilul in afara de cazul in care partea interesata si-a rezervat dreptul de a face diligentele necesare pentru inscriere.
Instanta judecatoreasca va transmite in termen de 3 zile hotararea ramasa definitiva si irevocabila, constitutiva sau declarativa asupra unui drept real imobiliar, la biroul de carte funciara al judecatoriei in a carei raza de activitate se afla imobilul.
Instanta judecatoreasca nu va trece la dezbaterea in fond a actiunii privind desfiintarea actului juridic supus inscrierii, daca acesta nu a fost inscris, in prealabil, pentru informare, in cartea funciara.

Detalii complete gasiti pe www.ancpi.ro
Piaţa imobiliară în 3 ani
A venit toamna, anotimpul în care copiii încep şcoala, studenţii facultatea şi agenţii imobiliari tranzacţionarea. Aşa arăta anul 2007.

După o vară cam secetoasă, a sosit toamna; copiii încep şcoala, studenţii facultatea şi agenţii imobiliari sunt nedumeriţi de ce nu mai încep tranzacţionările, dar nu admit sub nicio formă că ne paşte o criză. Se dezumflă bula imobiliară. Se taie robinetul creditelor. Oamenii nu mai înghit şi nu mai îşi permit gogoşile imobiliarilor. Acesta e scenariul pentru 2008.

Vara aceasta s-a lansat Programul Prima Casă. Dezvoltatorii, proprietarii de locuinţe vechi sunt euforici şi rotunjesc preţurile la 60.000 de euro, acum se dezgheaţă piaţa.

O topeşte canicula! Lasă că statul oferă garanţia pentru aceşti bani! Acum este marea şansă să-şi vândă locuinţele. Nu contează că acestea sunt încă scumpe. Se lansează târguri imobiliare ce se folosesc de toate artificiile posibile pentru a scăpa de ajustarea preţurilor. Locuri de parcare, mobilă, maşini - toate acestea gratis. Până şi Prima Casă pare o scamatorie bună. Băncile primesc în braţe programul şi sunt nedumerite de condiţiile impuse de acest program. Unele dintre instituţiile bancare se retrag din acest program.

Se pare că Prima Casă a fost doar o iniţiativă luată în scop electoral ce nu a făcut decât să tulbure evoluţia normală a pieţei, preţ de câteva luni. Programul a fost unul deficitar şi greu accesibil, acesta nu a reuşit să ajute cu nimic piaţa imobiliară. Astfel, în octombrie toate statisticile arată că preţurile apartamentelor şi-au reluat cursul normal, cel descendent. În noiembrie se mai anunţă timid câte
1-2 târguri imobiliare. Nimeni nu mai are curaj să urle în gura mare că se va debloca piaţa. Aerul rece al iernii parcă i-a amorţit pe toţi organizatorii de târguri.

Acum clienţii nu mai acceptă să vadă numeroase târguri care să le furnizeze numai iluzii, scamatorii tot mai bizare, minciuni cu “cel mai bun preţ” de 1.200 euro/mp, “cea mai bună zonă” de la Cuca Măcăii. E momentul ca firmele de profil să înţeleagă că tranzacţiile imobiliare vor fi impulsionate doar de preţuri de bun simţ care să se coreleze cu puterea de cumpărare a românului, şi nu cu profiturile nesimţite pe care le pretind imobiliarii.

Sursa: Curierul National
Ce trebuie sa faci ca sa revinzi in profit un apartament
Renovarea ca la carte a unui apartament situat într-o zonă bună poate aduce proprietarului un câştig de 15-20%. Aveţi grijă însă să nu băgaţi mai mulţi bani decât este nevoie.

Persoanele care-şi renovează casa în vederea revânzării pot obţine un profit de 15-20% dacă locuiesc într-o zonă foarte bună, spun specialiştii consultaţi de “Evenimentul Zilei”.

Cel mai important aspect atunci când vrei să revinzi casa este însă locaţia, spune Andrei Pascu, acţionar majoritar la firma de intermediere şi dezvoltare imobiliară Westmount.

Locaţie, locaţie, locaţie

“Degeaba investeşti mulţi bani în renovarea unui apartament pentru a-i creşte valoarea dacă acesta nu se află într- o zonă bună. Este bine să-ţi ajustezi suma în funcţie de zona în care deţii casa sau apartamentul respectiv. Dacă acesta se situează într-o zonă modestă nu are sens să îl renovezi cu materiale foarte scumpe, cumpărătorii nu vor aprecia asta”, a afirmat acesta.

Locaţia a redevenit importantă pentru cumpărători după criza din 2009. În perioada boom-ului din 2006-2008, cumpărătorii erau atât de hotărâţi să cumpere case, terenuri şi apartamente încât nu se prea mai uitau la zonă.

Potrivit lui Pascu, două dintre zonele cele mai căutate din Bucureşti sunt cele situate între Piaţa Universităţii şi Piaţa Chibrit, pe de o parte, şi zona dintre Calea Griviţei şi Calea Floreasca, de cealaltă parte.

Vilele, la mare căutare

Al doilea aspect de care trebuie ţinut cont la momentul revânzării este tipul de proprietate. Astfel, vilele din perioada interbelică sau cele moderne proiectate foarte bine sunt căutate.

“Valoarea celor situate în zone bune, va creşte în viitor pentru că mereu vor fi cumpărători interesaţi”, a afirmat Pascu. Apoi, cumpărătorul se uită la modul în care este amenajat şi compartimentat interiorul.

Dacă aveţi un apartament cu trei camere şi remodelaţi interiorul astfel încât să aibă două camere, această mutare ar putea avea un impact pozitiv asupra cumpărătorilor aflaţi în căutare de spaţiu.

Există însă şi riscul ca unele persoane să nu accepte împărţirea, mai ales familiile cu copii care vor mai multe camere. Evident, orice cumpărător se va uita dacă apartamentul sau casa respectivă are centrală termică proprie, izolare termică, termopane, gresie.

În plus, acum se observă un fenomen relativ nou pe piaţa imobiliară. Până acum câţiva ani, clienţii preferau apartamentele nerenovate pentru a le aranja ulterior, spune Pascu. Acum însă, tot mai mulţi cumpărători preferă apartamentele sau casele renovate şi utilate cu bun gust.

“Tot mai mulţi oameni îşi dau seama că nu au nici timpul şi nici priceperea necesare să renoveze cum trebuie o casă”, consideră acesta.

“Tot mai mulţi oameni îşi dau seama că nu au nici timpul şi nici priceperea necesare să renoveze cum trebuie o casă sau un apartament” ANDREI PASCU, acţionar Westmount

AFACERE

Cum să faci un business din renovarea casei

În cazul în care aveţi suficienţi bani şi sunteţi gata să vă asumaţi nişte riscuri, puteţi demara şi o afacere în acest sens.

Un apartament renovat cum trebuie vă poate aduce un plus şi de 100% la chiria pe care aţi putea s-o încasaţi, spune Simona Mihăilescu, proprietara unui apartament de două camere în zona Tineretului.

“Când apartamentul era nerenovat nu puteam obţine o chirie mai mare de 200 de euro pe lună. După ce am investit în jur de 5.000 de euro în renovare pot cere acum 400 de euro”, a afirmat aceasta.

În cazul în care doriţi să revindeţi, puteţi obţine şi 20% mai mult decât dacă nu aţi fi renovat apartamentul.

Potrivit lui Andrei Pascu, acţionar Westmount, există un caz în care proprietarul unui apartament de două camere din zona Arcului de Triumf a reuşit să vândă imobilul cu circa 130.000 de euro, deşi preţul normal este de maxim 80.000.

“Au fost investiţi circa 30.000 de euro în renovare, dar persoana respectivă chiar ştia ce face. Totul a fost făcut cu foarte mult bun gust. Diferenţa dintre succes şi eşec în astfel de operaţiuni poate fi foarte mică”, a afirmat acesta.

Perioada de timp petrecută pentru această renovare a fost de aproape trei luni, iar profitul a fost de circa 15.000 euro.

Potrivit lui Pascu, este important ca modificările să lase spaţiu de manevră pentru următorul proprietar. Sau chiar proprietarul să poată să facă uşor aceste schimbări în cazul în care vrea să vândă repede imobilul.

20% - poate fi marja de profit a celor care renovează case. Trebuie însă să aveţi mare grijă: diferenţa dintre succes şi eşec este foarte mică.

Sursa: Evenimentul Zilei
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate