HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Instalatii
A.C.IMPIANTI SRL ARAD
Str. PADURII nr. 75 240476 Lucrari de instalatii electrice
ACQUA EXPERT INSTALL SRL SEITIN
Str. 1 MAI nr. 1 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ADRIAN COMPACT SRL ARAD
ZONA INDUSTRIALA MICALACA I EST 0723268665 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
AIR DUCTING SRL ARAD
Str. GHIBA BIRTA nr. 42-46, bl.2B, ap. 18 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ALERA DESIGN SRL ARAD
Aleea AMARA nr. 2, bl.X-40, sc. C, ap. 14 Alte lucrari de instalatii si de constructii auxili ...
AMARAD SA ARAD
Calea AUREL VLAICU nr. 139-151 0257289850 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
AMBRA SERVICE SRL SOCODOR
nr. 135 Lucrari de instalatii electrice
ANCRIS SYSTEM SRL VLADIMIRESCU
Str. PROGRES nr. 68, bl.C-1, sc. 2, ap. 5 Lucrari de instalatii electrice
ANDRASESCU COMPANY SRL TISA NOUA
nr. 354 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ANDRE & ANDREI SRL PANCOTA
Str. AVRAM IANCU nr. 22 0257466444 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ANDRESIM SRL ARAD
Str. FOISOR nr. 24 0357401777 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ANDROMEDA SERVICE SRL ARAD
Str. GORUNULUI nr. 24 0257256858 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ANDY & CLAU SRL CICIR
nr. 263 Lucrari de instalatii electrice
APA PLUS 97 SRL LIPOVA
Str. PETRU RARES nr. 43/A Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
AQUA SERVINSTAL SRL ARAD
B-dul DECEBAL nr. 26, ap. 2 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
AQUA THERM SRL ARAD
Str. ANDREI SAGUNA nr. 164, ap. 2 0257211513 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ARIANA SRL ARAD
Str. CENAD Bl. 226, ap. 23 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ARITOP SRL ARAD
Str. DR.CORNEL RADU Bl. 315, sc. C, ap. 1 Lucrari de instalatii sanitare si de incalzire cent ...
ATM MEDIA COMPANY SRL ARAD
Str. BUCOVINEI nr. 1 Lucrari de instalatii electrice
AUTOX SRL LIVADA
HALA 5 nr. FN Lucrari de instalatii electrice
Prima Casa: numerosi cumparatori au luat teapa si vor sa modifice sau sa-si schimbe apartamentele
Persoanele care si-au cumparat locuinte cu credite ipotecare garantate de stat prin programul Prima Casa si au constatat ca apartamentele respective sufera de vicii ascunse vor avea posibilitatea de a executa lucrari de interventie la imobilele achizitionate sau chiar de a le schimba cu altele, fiind necesar in acest sens acordul Ministerului Finantelor Publice (MFP), ca titular al dreptului de ipoteca, precum si cel al bancii finantatoare.

De asemenea, beneficiarilor Prima Casa care ramburseaza anticipat creditele contractate inainte de expirarea termenului de 5 ani in care, potrivit legislatiei in vigoare, le este interzis sa instraineze locuintele achizitionate, li se va radia respectiva interdictie de instrainare odata cu achitarea integrala a creditului.

Aceste modificari legislative sunt stipulate intr-un proiect de ordonanta de urgenta (OUG) elaborat de Guvern.

Multi beneficiari nemultumiti

Executivul arata ca, pana in prezent, au fost formulate numeroase solicitari de catre beneficiari, in sensul exprimarii acordului Ministerului Finantelor Publice (MFP), in calitate de titular al dreptului de ipoteca legala, pentru efectuarea unor lucrari de interventie asupra locuintelor achizitionate in cadrul programului, respectiv pentru inlocuirea obiectului finantarii garantate.

„Totodata, se preconizeaza ca aceste tipuri de solicitari vor fi si mai numeroase, datorita perioadei mari de timp pentru care se acorda creditul, de maximum 30 de ani, in care pot interveni situatii a caror solutionare necesita acordul MFP in calitate de titular al dreptului de ipoteca”, se spune in nota de fundamentare a proiectului de OUG.

In prezent, legislatia programului Prima Casa impune obligativitatea achizitionarii unei singure locuinte in cadrul programului si nu prevede posibilitatea exprimarii acordului MFP cu privire la solicitarile unor beneficiari ai programului constand in acordarea permisiunii de a schimba sau de a achizitiona o alta locuinta decat cea achizitionata initial in cadrul programului, in virtutea garantiei din partea vanzatorului pentru viciile ascunse ale locuintei.

Prima Casa nu putea fi reabilitata termic

„(…) In vederea protejarii valorii imobilului, MFP si finantatorul isi exprima acordul cu privire la lucrarile de interventie si/sau extindere, pentru care este necesara emiterea autorizatiei de construire, privind imobilul ipotecat, incluzand spre exemplificare, dar fara a se limita la acestea, dezmembrari, extinderi, modificari structurale, modificari ale destinatiei partilor comune, precum si orice alte modificari care, desi nu necesita obtinerea unei autorizatii de construire, se inscriu in Cartea Funciara”, se stipuleaza in proiectul de OUG.

Potrivit sursei citate, beneficiarii programului Prima Casa au obligatia de a efectua orice lucrare de interventie si/ sau extindere in conditiile legii si de a efectua inregistrarile corespunzatoare in Cartea Funciara. In plus, ipotecile constituite in favoarea MFP trebuie extinse si la aceste investitii ulterioare achizitionarii imobilului, dupa efectuarea acestora.

„Neexprimarea acordurilor de catre MFP, asa cum este specificat in continutul ordonantei, ar avea efect negativ asupra posibilitatilor de realizare a lucrarilor de interventie asupra blocurilor de locuinte care implica realizarea de investitii (reabilitarea termica) de care profita direct si indirect ceilalti proprietari din imobil si implicit statul, fiind benefice pentru dezvoltarea fondului locativ prin extinderea pe verticala, pentru largirea bazei de impozitare a bugetelor locale si nu in ultimul rand generatoare de valoare economica”, se mai afirma in nota de fundamentare.

Guvernul mai sustine ca neadoptarea unor masuri imediate, prin OUG, ar impieta asupra capacitatii de rambursare a ratelor scadente din creditul garantat si ar conduce la reale dificultati in ceea ce priveste rambursarea ratelor creditelor de catre beneficiari, “cu influente negative asupra derularii prudente si eficiente a garantiilor acordate de stat in cadrul programului Prima Casa”

Sursa: Finantistii
Sedintele unde se decide soarta celor mai mari proiecte imobiliare din Bucuresti incep sa fie secretizate
Primaria Capitalei a trecut la secret o sedinta a Comisiei Tehnice de Urbanism, locul unde se decide soarta celor mai mari proiecte imobiliare din Capitala (turnuri in centrul orasului, blocuri pe spatii verzi etc).

Desi aceste sedinte au fost publice pana acum, la ultima sedinta a Comisiei, care a avut loc miercurea trecuta, nici presa si nici ONG-urile nu au mai fost invitate.

De asemenea, pe site-ul Primariei Capitalei nu a mai fost publicat anuntul prin care se publica daca are loc sedinta si ordinea de zi a acesteia.

Presedintele Comisiei, Sorin Gabrea, a declarat pentru HotNews.ro ca e posibil ca nici la viitoarele sedinte sa nu mai fie invitata presa si societatea civila.

In ultimii ani, HotNews.ro a scris in fiecare miercuri despre proiectele avizate. O parte dintre acestea daunau grav interesului public.

* Informatie de context: Sorin Gabrea, seful acestei comisii, este actionar intr-o firma care a participat la proiectarea inelului median al Bucurestiului, proiect discutat chiar la comisia prezidata de Gabrea.

Potrivit unor surse de pe langa Primaria Capitalei, la sedinta de miercuri s-au discutat urmatoarele proiecte:

- modernizarea sistemului rutier si a liniei de tramvai de pe Soseaua Pantelimon;
- modernizarea sistemului rutier si liniei de tramvai de pe Soseaua Iancului;
- amenajare Piata Henri Coanda si Parcaj subteran, proiect care prevede amenajarea unui parcaj subteran pe bulevardul Lascar Catargiu la intersectia cu strada Gheorghe Manu si amplasarea statui lui Henry Coanda la suprafata;

- Planul Urbanistic Zonal pentru aprobarea traseului Inelului Median de circulatie a Capitalei. Proiectul a fost pus in dezbatere publica de Primaria Capitalei in luna Iulie, urmand ca specialistii sa stabileasca solutia tehnica. Citeste mai multe despre acest proiect aici

Nici unul dintre acestea nu a fost aprobat datorita lipsei de cvorum, ele fiind totusi discutate de membrii Comisiei care au fost prezenti in sala.

Contactat telefonic de HotNews.ro, presedintele Comisiei Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului de la Primaria Capitalei, Sorin Gabrea, a declarat ca in cadrul ultimei sedinte a Comisiei de Urbanism nu s-a aprobat niciun proiect.

“Eu am cerut sa discutam numai intre profesionisti. De multe ori ONG-urile preiau ce se discuta la Comisie si le folosesc in alte scopuri. Am organizat dezbatere publica pentru proiectul inelului median, care s-a discutat miercuri (n.r. Proiectul inelului median este facut de consortiul: Proiect Bucuresti, Ecoterra, Metroul SA, Western Outdoor si Alpha Studio. La firma Western Outdoor este actionar Sorin Gabrea, presedintele CTUAT) si nu a venit nimeni. Cand se va inchega, atunci il vom prezenta public. Miercuri a fost doar o consultare cu reprezentantii Directiilor de Circulatie si Utilitati din cadrul Primariei Capitalei. Nu a fost Comisie de Urbanism. Nu a fost aprobat niciun proiect”, a explicat acesta.

Intrebat daca data viitoare presa si ONG-urile vor primi invitatie, acesta a declarat: “E posibil sa nu!”. Arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu, persoana care trebui sa se ingrijeasca ca Directia de Urbanism sa comunice ordinea de zi a sedintelor Comisiei Tehnice de Urbanism, nu a putut fi contactat pentru a oferi mai multe informatii referitor la motivele pentru care sedinta nu a fost facuta publica.

Reprezentantii ONG-urilor care au ca obiect de activitate protejarea patrimoniului si a spatiilor verzi si care participau de obicei la sedintele acestei Comisii considera secretizarea sedintelor drept un mesager al coruptiei.

Nicusor Dan, Asociatia Salvati Bucurestiul: “Este foarte grav daca sedintele Comisiei Tehnice de Urbanism ar fi secrete. In felul acesta opinia publica va fi pusa in situatia de a afla de proiectele urbanistice doar in momentul in care vor fi votate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, ceea ce ar duce la imposibilitatea opiniei publice de a se opune proiectelor nocive pentru oras”.

Mircea Toma, reprezentant Agentia de Monitorizare a Presei: ” Transparenta este principalul inamic al coruptiei. Atunci cand o institutie publica refuza in mod explicit accesul public la dezbateri anunta implicit ca are cel putin intentia sa comita fapte ilegale, care se califica in categoria crima organizata. Iar daca privim cu atentie continutul agendei de la sedinta care a fost oculta, descoperim ca insusi presedintele Comisiei, domnul Sorin Gabrea, se afla in flagrant conflict de interese, urmand sa judece un proiect in care este actor. Din punctul meu de vedere domnul Gabrea trebuie sa fie demis pentru a se elimina un agent al mafiei imobiliare dintr-o institutie publica”.

Comisia Tehnica de Urbanism si Amenajarea Teritoriului de pe langa Primaria Capitalei (CTUAT) este primul for unde se decide soarta marilor proiecte imobiliare din Bucuresti.

In baza deciziei CTUAT, arhitectul sef al orasului si primarul Capitalei dau avizul de urbanism, cea mai importanta aprobare pentru un Plan Urbanistic Zonal, care stabileste practic inaltimea, volumetria cladirii si pe cat la suta din teren se construieste.

Pornind de la acest aviz, Ministerul Culturii, Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltarii, dau si ele avizele de specialitate. In final, Planul Urbanistic Zonal, cu toate avizele enumerate mai sus, este supus la vot in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

De ce nu mai are voie presa la sedintele Comisiei/Subiecte relatate de HotNews de la Comisia Tehnica de Urbanism:

* Telegondola din Bucuresti, aminata de Comisia de Urbanism
* Turnul de 20 de etaje de pe spatiul verde din mijlocul intersectiei Razoare a primit unda verde
* Trei pasaje subterane in zona Piata Presei Libere - propunere pentru fluidizarea traficului
* Bloc de 9 etaje langa Ambasada Frantei si casa Otetelesanu
* Chioscul - pagoda de doi metri patrati si 30.000 de euro, noua atractie a parcurilor din Bucuresti
* FOTOGALERIE ​Bloc de 37 de metri in Centrul Istoric din Bucuresti, pe Strada Doamnei
* Soseaua Buzesti - Berzei - Uranus va trece pe sub curtea Palatului Parlamentului. Proiectul a primit primul aviz important
* Proprietarul unei cladiri din Capitala isi demoleaza blocul pentru ca nu are locuri de parcare

Sursa: HotNews
Numarul autorizatiilor de construire a scazut in primele zece luni cu 6,3%
Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a scăzut în primele zece luni din 2011 cu 6,3%, la 33.936, faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent, potrivit datelor furnizate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Scăderi s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Nord-Est (-944 autorizaţii), Sud-Muntenia (-852 autorizaţii), Centru (-481 autorizaţii), Sud-Vest Oltenia (-304 autorizaţii) şi Vest (-160 autorizaţii), iar creşteri în Nord-Vest (+253 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (+138 autorizaţii) şi Sud-Est (+64 autorizaţii).

Potrivit datelor INS, în luna octombrie s-au eliberat 2.924 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 24% faţă de luna septembrie 2011 şi cu 13,7% faţă de luna octombrie 2010, din care 63,6% sunt pentru zona rurală.

Distribuţia în profil regional evidenţiază o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale faţă de luna precedentă, cele mai semnificative înregistrându-se în regiunile de dezvoltare Nord-Est (-278 autorizaţii), Sud-Est (-143 autorizaţii), Sud-Muntenia (-129 autorizaţii) şi Nord-Vest (-119 autorizaţii).

Faţă de aceeaşi lună a anului precedent se remarcă o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-463 autorizaţii), scăderi semnificative înregistrându-se în regiunile de dezvoltare Nord-Est (-214 autorizaţii), Nord-Vest (-75 autorizaţii), Sud-Muntenia (-71 autorizaţii) şi Centru (-66 autorizaţii).

În regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov s-a înregistrat aproape acelaşi număr de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale, faţă de luna octombrie 2010.

Sursa: Money.ro
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate