HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Arhitecti, ingineri
(IN.A.P.S) INARCH PREMO STRUCTURES SRL ARAD
B-dul GENERAL VASILE MILEA nr. 3, ap. 11 0257251477 Societatea comerciala inarch PREMO structures s.r.l ...
A.G. PROIECT-S SRL ARAD
B-dul MARESAL ION ANTONESCU nr. 41, ap. 2.a 0257234005 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
A.M. ATELIER SRL ARAD
Str. BUSTENI nr. 14, ap. 3 0257232400 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ABRRA PRO CPH SRL ARAD
Str. HATMANUL ARBORE nr. 55 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ACTIV CONSULTING SRL SIRIA
nr. F.N. 0257230571 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ALDEA CONSTRUCTII-INSTALATII SRL ARAD
Str. EROUL NECUNOSCUT nr. 23 0257280011 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ALEX CONSULT CONSTRUCT SRL ARAD
Aleea ULISE nr. 7, bl.Y12, sc. C, ap. 8 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ALPIN PROIECT SRL ARAD
Str. ION BUDAI DELEANU nr. 53 0257239890 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
AMALGAM SRL ARAD
Spl. GEN. PRAPORGESCU nr. 19, bl.10, ap. 2 0257212240 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ANGHEL PROIECT SRL ARAD
B-dul GEN.VASILE MILEA nr. 38 0257251621 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ANNADOLY CONSTRUCT SRL MONEASA
nr. 94 0257313212 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
AQUA PROIECT SRL ARAD
B-dul DECEBAL nr. 26, ap. 2 0257284253 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARCOINSTAL SRL ARAD
B-dul IULIU MANIU nr. 49, ap. 8 0257219834 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARCON CZISZTER SRL ARAD
Str. PETRU RARES nr. 4 0257233340 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARCOS PROIECT CONSTRUCT SRL SANTANA
Str. CaMPULUI nr. 56 0257/462036 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARH-DESIGN SRL ARAD
B-dul REVOLUTIEI nr. 104, ap. 3 0257283171 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARHI PROIECT PBG SRL ARAD
Str. VOINICILOR nr. 47, bl.506, sc. C, ap. 4 0720067228 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARHIDECOR SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. Z.22, sc. A, ap. 2 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARHITECT SRL ARAD
Calea RADNEI nr. 282 0257256342 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARHITECTURAL CONFORT SRL ARAD
Str. EPISCOPIEI nr. 24, ap. 11 0257210927 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
Cresc cererile de refinantare pentru proiectele imobiliare
Cererile de refinantare vor creste, multe credite imobiliare ajungand la maturitate in acest an, iar proprietarii vor avea nevoie de capital propriu pentru a reface raportul dintre finantare si valoarea proiectului, afectat de devalorizarea activelor, ceea ce va atrage investitori, potrivit companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

“Tinand cont ca, in general, termenul de finantare al proiectelor este de 5-7 ani, estimam ca un numar mare de credite imobiliare vor ajunge la maturitate anul acesta si drept urmare, cererile de refinantare vor creste.

Cum majoritatea acestor imprumuturi au fost semnate im perioada de boom, intre 2006-2007, s-a ajuns la incalcarea clauzei de LTV (valoarea imprumutului raportata la valoarea de piata a proiectului) pentru o mare parte din aceste credite, iar acum proprietarii sunt pusi in situatia dificila de a contribui cu capitaluri proprii pentru a reface raportul LTV in conformitate cu clauzele contractuale”, se arata intr-un raport al companiei ce consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle (JLL), citat de Mediafax.

In aceste conditii, consultantii JLL considera ca este posibil sa existe proiecte de calitate care sa aiba potentialul sa atraga investitori instituitionali.

“In plus, oportunitatea astfel creata pentru finantarile de tip punte poate sa aduca pe piata o noua categorie de investitori de capital”, se mentioneaza in raport.

Un efect important al finantarii restrictive il reprezinta, in opinia reprezentantilor JLL, faptul ca atragerea de imprumuturi pentru dezvoltarea de proiecte noi este dificila, iar presiunea astfel creata pe oferta viitoare de spatii de birouri asigura noi oportunitati pentru dezvoltatorii institutionali pregatiti sa intre pe piata cu proiecte de calitate superioara.

Potrivit estimarilor JLL, anul trecut volumul total de investitii tranzactionat a fost de circa 400 de milioane de euro.

“Prima parte a anului 2011 a fost caracterizata de progrese importante in discutiile dintre investitorii institutionali si vanzatori. Procesul de negociere a continuat sa fie lung, dar ne asteptam ca activitatea de investitii in 2012 sa depaseasca volumul din 2011″, se precizeaza in raport.

Autorii studiului, remarca revenirea interesului pentru achizitiile in faza de proiect (de tip forward), dar numai pentru proiecte de calitate foarte buna, a caror dezvoltare este sustinuta de scaderea ofertei.

“In conditiile in care finantarea proiectelor va fi extrem de selectiva si va intampina in plus, in urmatoarele luni, si restrictii generale de reglementari, aproape toate proiectele, cu exceptia proiectelor prime de spatii amplasate in zone de interes, sau a centrelor comerciale dominante, vor ramane cel mai probabil foarte putin tranzactionate”, mai adauga sursa citata.

Sursa: Wall-Street
Ca-n vremurile bune: Romanii grabesc pasul spre banci, ca sa ia ultimele credite pe care si le mai permit
Din noiembrie 2011 şi până acum, împrumuturile au prins viteză pentru că debitorii se tem că noile norme ale băncii centrale le vor tăia accesul la sumele dorite. Debitorii bat din nou la porțile băncilor pentru împrumuturi

Trei dintre băncile locale au primit deja avizul BNR pentru a acorda credite potrivit noului Regulament al băncii centrale, una dintre ele fiind ING Bank România.

Restul creditorilor fac tot posibilul să acorde cât mai multe împrumuturi pe vechile norme, în asentimentul clienţilor, care au dat buluc la bancă la finalul lui 2011 şi în acest început de an, pentru a mai lua împrumuturi relaxate pe vechile norme.

Ce au căutat clienţii

OTP Bank România spune că a înregistrat o creştere sub­stanţială a împrumuturilor în acest început de an. Şi Traian Stancu, director de vânzări al Kiwi Finance, cel mai mare broker de credite de la noi, spune că spre finalul anului “in­decişii” s-au hotărât subit să acceseze creditul de care aveau nevoie, cât încă şi-l permit.

Cele mai râvnite sunt creditele de nevoi personale cu ipotecă. “Cu ajutorul lor s-au refinanţat împrumuturi mai vechi, clienţii accesând şi o sumă suplimentară”, a spus Stancu. Acestea au fost şi la OTP cele mai cerute produse.

Căutare au avut şi împrumuturile de consum, a spus Simona Stanciu, director adjunct retail la OTP Bank România. Potrivit acesteia, cele mai multe credite acordate persoanelor fizice au fost de altfel refinanţări.

În plus, spune Traian Stancu, cei care nu se hotărâseră încă pentru un credit ipotecar şi care nu îndeplinesc criteriile pentru a lua un împrumut “Prima casă”, s-au grăbit să acceseze un credit în euro, unde pot beneficia încă de un avans de 15%. După ce se implementează noul regulament, aportul propriu creşte automat la 25%.

Temeri justificate

Pe o piaţă unde oricum nu prea se cer credite, temerile clienţilor privind restricţionarea împrumuturilor par ireale. Cu toate astea, ele sunt fundamentate luând în calcul că, potrivit calculelor băncilor, mulţi nu vor mai avea acces nici la sumele relativ mici pe care voiau să le obţină.

Astfel, explică Simona Stanciu, mulţi clienţi refinanţau unul sau mai multe împrumuturi prin intermediul unui credit de nevoi personale cu ipotecă ceva mai mare decât valoarea împrumuturilor refinanţate, pentru a îşi asigura şi o sumă suplimentară.

“După ce noul regulament se aplică, vor trebui să acceseze un credit de nevoi personale cu ipotecă pentru refinanţare şi un alt credit, de consum, pentru suma suplimentară”, a spus Stanciu. Asta cu condiţia să şi-l mai permită.

LANSARE DE PRODUSE

Noi oferte pe ultima sută de metri

Pe final de cursă, unele bănci lansează credite sau introduc promoţii la împrumuturile vechi, pentru a beneficia încă de existenţa vechilor norme. OTP a lansat un credit pe şapte ani în lei cu dobândă fixă şi DAE de 16,98%.

Totodată, Carpatica a introdus o promoţie pentru dobânzile la creditele de conum şi de refinanţare. Încă sub impactul crizei, băncile au devenit ele însele mai restrictive cu creditele.

Reprezentanţii BNR spun însă că, în câteva săptămâni, majoritatea băncilor vor avea implementate noile norme. Potrivit OTP, un român cu venituri medii care poate lua acum un credit de nevoi persoanale cu ipotecă de 30.000 de euro, va mai avea acces la doar 8.000 de euro.

MODIFICĂRI

Schimbarea la faţă a creditării

Potrivit regulamentului BNR, clienţii băncilor care vor un credit imobiliar în valută şi au venituri în lei vor plăti un avans minim de 25% din valoarea locuinţei.

La lei, avansul este de 15%. La creditele de consum perioada de creditare poate fi de maximum cinci ani. Condiţiile de rambursare a creditului de consum în 5 ani nu se aplică la refinanţarea împrumuturilor contractate înainte de noiembrie 2011.

La creditele de consum, băncile comerciale vor fi obligate să ia în calcul şi riscurile unui scenariu negativ în evaluarea gradului maxim de îndatorare. Acestea includ o posibilă creştere a cursului de schimb cu 35,5-40,9 la sută, a ratei dobânzii cu 0,6 puncte procentuale şi scăderea salariului cu 6 la sută. Regulamentul nu se aplică Programului Prima Casă.

“Cu ajutorul creditelor de nevoi personale cu ipotecă s-au refinanţat împrumuturi mai vechi, clienţii accesând şi o sumă suplimentară.“ Traian Stancu, director vânzări Kiwi Finance

8.000 de euro
este valoarea împrumutului de nevoi personale cu ipotecă ce va putea fi accesat de un client care anterior lua 30.000 de euro

Sursa: Evenimentul Zilei
O casa care produce energie electrica in surplus
Doi ani de colaborare în design și construcții în Los Angeles a dus la o casă eficientă energetic care a ridicat standardele locuințelor sustenabile. Ea a fost premiată în 2011, ocupând locul întâi la un concurs pe tema eficienței energetice organizat de departamentul de specialitate din guvernul SUA, pentru integrarea inovativă a caracteristicilor verzi. Casa cuprinde 45 de panouri solare ce generează atât de multă energie electrică încât, după ce alimentează toți consumatorii din casă, poate fi folosită și pentru încărcarea a două autoturisme electrice.
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate