HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Arhitecti, ingineri
(IN.A.P.S) INARCH PREMO STRUCTURES SRL ARAD
B-dul GENERAL VASILE MILEA nr. 3, ap. 11 0257251477 Societatea comerciala inarch PREMO structures s.r.l ...
A.G. PROIECT-S SRL ARAD
B-dul MARESAL ION ANTONESCU nr. 41, ap. 2.a 0257234005 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
A.M. ATELIER SRL ARAD
Str. BUSTENI nr. 14, ap. 3 0257232400 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ABRRA PRO CPH SRL ARAD
Str. HATMANUL ARBORE nr. 55 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ACTIV CONSULTING SRL SIRIA
nr. F.N. 0257230571 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ALDEA CONSTRUCTII-INSTALATII SRL ARAD
Str. EROUL NECUNOSCUT nr. 23 0257280011 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ALEX CONSULT CONSTRUCT SRL ARAD
Aleea ULISE nr. 7, bl.Y12, sc. C, ap. 8 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ALPIN PROIECT SRL ARAD
Str. ION BUDAI DELEANU nr. 53 0257239890 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
AMALGAM SRL ARAD
Spl. GEN. PRAPORGESCU nr. 19, bl.10, ap. 2 0257212240 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ANGHEL PROIECT SRL ARAD
B-dul GEN.VASILE MILEA nr. 38 0257251621 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ANNADOLY CONSTRUCT SRL MONEASA
nr. 94 0257313212 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
AQUA PROIECT SRL ARAD
B-dul DECEBAL nr. 26, ap. 2 0257284253 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARCOINSTAL SRL ARAD
B-dul IULIU MANIU nr. 49, ap. 8 0257219834 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARCON CZISZTER SRL ARAD
Str. PETRU RARES nr. 4 0257233340 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARCOS PROIECT CONSTRUCT SRL SANTANA
Str. CaMPULUI nr. 56 0257/462036 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARH-DESIGN SRL ARAD
B-dul REVOLUTIEI nr. 104, ap. 3 0257283171 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARHI PROIECT PBG SRL ARAD
Str. VOINICILOR nr. 47, bl.506, sc. C, ap. 4 0720067228 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARHIDECOR SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. Z.22, sc. A, ap. 2 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARHITECT SRL ARAD
Calea RADNEI nr. 282 0257256342 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARHITECTURAL CONFORT SRL ARAD
Str. EPISCOPIEI nr. 24, ap. 11 0257210927 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
Chiar au facut-o: Cine nu lucreaza pamantul va fi amendat
Ideea impozitării terenurilor agricole nelucrate va deveni lege, cu o singură modificare: nu va impoziteaza, va fi amendă anuală pentru cine nu lucrează pământul.

Proprietarii de terenuri agricole sunt pasibili de amenzi dacă se va constata că nu îşi lucrează terenurile. Prevederea apare într-un proiect de act normativ elaborat de Ministerul Agriculturii, care va fi trimis Guvernului spre aprobare.

Unii membri ai Executivului au aruncat pe piaţă ideea impozitării suplimentare a terenurilor nelucrate chiar din primăvara acestui an.

Acum, ideea s-a concretizat sub forma unei proiect de act normativ, cu o singură diferenţă: nu va fi impozit pentru cel care nu-şi cultivă pământul, va fi amendă. Astfel, potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă privind igienizarea terenurilor nelucrate, proprietarii de terenuri, indiferent dacă sunt agricultori sau nu, vor plăti amenzi de 200 de lei pe hectar, dacă nu-şi lucrează pământul timp de un an. Daca situaţia se repetă şi în al doilea an, amenda va fi de 300 de lei, iar începând cu al treilea an, amenda este de 400 de lei.

Motivul emiterii acestei legi:”în ultimii ani s-au înregistrat creşteri constante ale suprafeţelor de teren agricol lăsate neutilizate, ajungând în prezent la 10-15% din suprafaţa arabilă a ţării” iar “acest fenomen conduce pe termen lung la creşterea vulnerabilităţii solului, la degradarea acestuia, reprezentând o sursă de îmburuienare care reduce spaţiul care revine plantelor cultivate, îngreunează efectuarea lucrărilor agricole şi creşte costurile de producţie, iar nelucrarea suprafeţelor agricole reduce esenţial productivitatea acestora şi, implicit, a culturilor”

Suprafaţa arabilă a ţării este de 8,2 milioane de hectare, ceea ce înseamnă că până la 1,2 milioane de hectare sunt nelucrate. Aşadar, doar într-un an, statul va strânge din amenzi până la 240 de milioane de lei. În cazul în care proprietarii de terenuri recidivează, amenzile vor fi si mai mari.

Sursa: Money.ro
Chiriile la apartamentele de 3 si 4 camere - prima crestere dupa trei ani de scaderi
Prima lună a anului 2012 a marcat o creștere a chiriilor solicitate de proprietari la apartamentele de 3 și 4 camere, conform raportului lunar de monitorizare realizat de Anunțuriparticulari.ro. Este prima creștere de preț după trei ani de scăderi.

La garsoniere și la apartamentele de două camere pe de altă parte, s-a înregistrat o ușoară scădere a chiriilor. Scăderea este una infimă comparativ cu fluctuațiile înregistrate în urmă cu aproximativ doi ani.

Evoluția prețurilor

Prețul mediu solicitat de proprietari pentru închirierea unei garsoniere în București s-a învârtit în ianuarie în jurul valorii de 228 euro/ lună, cu 3% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut. Comparând chiria actuală cu cea vehiculată la începutul lui 2010 însă, observăm o variație de preț de -13%.

La apartamentele cu două camere, putem spune că s-a înregistrat o diferență insesizabilă la chiria solicitată comparativ cu ianuarie 2011, ajungând de la 326 euro/ lună, la 323 euro. La fel ca și în cazul garsonierelor, față de începutul anului 2010, înregistrăm o scădere de 13% a chiriilor la acest tip de unități.

În cazul apartamgrafic-chirii-medii-com-7-febrentelor de 3 și 4 camere, ianuarie 2012 a marcat prima creștere a chiriilor la început de an din 2008 și până în prezent. După 3 ani consecutivi în care pe intervale de 12 luni prețurile au înregistrat scăderi, chiria solicitată de proprietari pentru un apartament de 3 camere a ajuns acum la 469 euro/ lună, cu 2% mai mult decât în ianuarie 2011.

Creșterea la unitățile de 4 camere este și mai mare, între ianuarie 2011 și ianuarie 2012 înregistrându-se o diferență de 6%, de la 620 la 655 euro/ lună. Chiria solicitată de proprietari pentru un astfel de apartament rămâne totuși cu 15% mai mică față de acum doi ani.

Numărul de oferte

grafic-numar-ap-com-7-febrÎn ceea ce privește numărul de oferte de închiriere apărute pe piață la început de an, nu putem vorbi de o tendință evidentă de creștere sau de scădere, existând mici fluctuații în ambele direcții.

Conform statisticilor Anunțuriparticulari.ro, în luna ianuarie, peste 800 de apartamente de două camere au fost scoase la închiriere în Capitală, acest tip de locuință ocupând primul loc pe piață ca număr de oferte. Garsonierele ocupă locul 2 în top, cu 678 de oferte valabile în ianuarie 2012, în ușoară creștere de la 664 de unități, câte se înregistrau în aceeași lună a anului trecut.

Singurul caz de scădere clară privind numărul de oferte a fost perceput pe segmentul apartamentelor de 3 camere. În ianuarie 2012, au apărut pe piață cu 20% mai puține oferte de închiriere la acest tip unități față de ianuarie 2011, vorbind astfel de o scădere de la 443 la 354 de apartamente.

Topul este completat de oferta la apartamentele de 4 camere, la începutul acestui an 91 de unități fiind oferite spre închiriere.

Evoluție

Raportându-ne la fluctuațiile înregistrate în anii trecuți, pentru 2012 nu ne așteptăm la oscilații semnificative de preț pe segmentul închirierilor.

Dacă în 2009 și 2010 pe piața închirierilor se manifesta o efervescență crescută generată de valul de ieftiniri, începând din 2011, se poate vorbi de o stabilitate care s-a instalat pe această piață, o dată cu stagnarea chiriilor.
Piata rezidentiala isi va reduce dependenta de programul „Prima Casa“
Stabilizarea inflaţiei şi continuarea scăderii dobânzii de referinţă a BNR va spori atractivitatea creditului în lei, care va lua locul celui în euro.

În consecinţă, piaţa rezidenţială îşi va reduce dependenţa de „Prima Casă”, odată ce băncile vor dezvolta credite ipotecare în condiţii similare, consideră Dimitra Marini, directorul general al EFG Eurobank Property Services Romania.

„În condiţiile în care indicatorii macro-economici ai României vor continua să se stabilizeze, în special inflaţia, şi dobânda de referinţă a BNR va continua să scadă, cel mai probabil va apărea o atractivitate sporită a creditului în lei. Acesta va putea să compenseze în curând restricţionarea accesului la creditul în euro, preferat de cumpărătorii locali până acum.

Ceea ce în final va duce la reducerea dependenţei pieţei rezidenţiale de programul «Prima Casă» şi la dezvoltarea unor credite ipotecare în condiţii similare”, a declarat Dimitra Marini într-un interviu pentru Capital.

Potrivit acesteia, sprijinul pe care „Prima Casă” îl oferă sectorului rezidential le permite proprietarilor de apartamente noi să spere că vor vinde locuinţele puse pe piaţă.

Băncile ţin falimentele sub control

În ciuda restricţiilor de pe piaţa financiară şi a necesităţii curăţării portofoliilor imobiliare, este puţin probabilă o înmulţire „explozivă” a insolvenţelor şi falimentelor în sectorul rezidenţial, apreciază reprezentantul EFG Eurobank.

Marini admite că există posibilitatea înmulţirii acestor cazuri în acest an, comparativ cu 2011, dar acest lucru nu va duce la o scădere dramatică a preţurilor, cum preconizează unii analişti, deoarece băncile active în piaţă doresc să evite astfel de situaţii.

„Situaţiile critice cu care se confruntă unii dezvoltatori trebuie privite diferit de la caz la caz, unele proiecte au încă posibilitate de redresare şi se bucură de sprijinul investitorilor şi al finanţatorilor, în vreme ce alte proiecte nu au o şansă reală de a se salva fiind construite pornind de la presupuneri nerealiste”, menţionează Dimitra Marini.

Degradarea clădiriilor rezidenţiale impune o rată de înlocuire de minim 1% pe an, explică Marini. În Bucureşti, această rată nu a fost atinsă decât în 2008, în ultimii 20 de ani. În restul perioadei, rata de înlocuire, în Bucureşti, nu a fost decât de 0,3-0,7% pe an, conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Statistică.

Marini spune că piaţa rezidenţială are un anumit recul între momentul generării cererii şi livrarea ofertei, acesta este în medie de circa 12-18 luni. Începând cu efectele pregnante ale crizei acest termen de livrare a unităţiilor rezidenţiale a crescut constant ajungând până la dublarea lui.

Sursa: Capital
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate