HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Arhitecti, ingineri
(IN.A.P.S) INARCH PREMO STRUCTURES SRL ARAD
B-dul GENERAL VASILE MILEA nr. 3, ap. 11 0257251477 Societatea comerciala inarch PREMO structures s.r.l ...
A.G. PROIECT-S SRL ARAD
B-dul MARESAL ION ANTONESCU nr. 41, ap. 2.a 0257234005 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
A.M. ATELIER SRL ARAD
Str. BUSTENI nr. 14, ap. 3 0257232400 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ABRRA PRO CPH SRL ARAD
Str. HATMANUL ARBORE nr. 55 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ACTIV CONSULTING SRL SIRIA
nr. F.N. 0257230571 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ALDEA CONSTRUCTII-INSTALATII SRL ARAD
Str. EROUL NECUNOSCUT nr. 23 0257280011 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ALEX CONSULT CONSTRUCT SRL ARAD
Aleea ULISE nr. 7, bl.Y12, sc. C, ap. 8 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ALPIN PROIECT SRL ARAD
Str. ION BUDAI DELEANU nr. 53 0257239890 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
AMALGAM SRL ARAD
Spl. GEN. PRAPORGESCU nr. 19, bl.10, ap. 2 0257212240 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ANGHEL PROIECT SRL ARAD
B-dul GEN.VASILE MILEA nr. 38 0257251621 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ANNADOLY CONSTRUCT SRL MONEASA
nr. 94 0257313212 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
AQUA PROIECT SRL ARAD
B-dul DECEBAL nr. 26, ap. 2 0257284253 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARCOINSTAL SRL ARAD
B-dul IULIU MANIU nr. 49, ap. 8 0257219834 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARCON CZISZTER SRL ARAD
Str. PETRU RARES nr. 4 0257233340 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARCOS PROIECT CONSTRUCT SRL SANTANA
Str. CaMPULUI nr. 56 0257/462036 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARH-DESIGN SRL ARAD
B-dul REVOLUTIEI nr. 104, ap. 3 0257283171 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARHI PROIECT PBG SRL ARAD
Str. VOINICILOR nr. 47, bl.506, sc. C, ap. 4 0720067228 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARHIDECOR SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. Z.22, sc. A, ap. 2 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARHITECT SRL ARAD
Calea RADNEI nr. 282 0257256342 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARHITECTURAL CONFORT SRL ARAD
Str. EPISCOPIEI nr. 24, ap. 11 0257210927 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
Bank Leumi participa la Prima Casa 4 cu 7,2 milioane de euro
Bank Leumi Romania si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) au semnat un protocol de participare a institutiei de credit la etapa a IV-a a programului Prima Casa.

Banca va acorda credite in limita unui plafon de 7,2 milioane euro, finantand atat cumpararea de locuinte finalizate sau in constructie, cat si achizitia de imobile care urmeaza sa fie construite.

Conditiile de acordare a imprumuturilor raman neschimbate fata de etapele precedente ale programului.

Astfel, pentru imprumuturile in lei, dobanda va fi egala cu ROBOR la trei luni + 2,45% (marja bancii), iar pentru cele in valuta, dobanda va fi de EURIBOR la trei luni + 3,95%, se arata intr-un comunicat al bancii.

Valoarea comisionului cuvenit FNCGIMM este de 0,49%/an.

Pentru un credit in valoare de 57.000 de euro contractat pe o perioada de 30 de ani, DAE (dobanda anuala efectiva) va fi de 5,91%, rata lunara va fi 324 euro, iar suma totala platibila va fi de 119.223 euro.

Pentru un credit in valoare de 245.000 de lei angajat tot pe o perioada de 30 de ani, DAE va fi 9,29 %, rata lunara 1.912 lei, in timp ce suma totala platibila de client va fi de 701.013 lei. In acest exemplu s-au folosit indicii de referinta valabili la 30 septembrie, EURIBOR la 3 luni - 1.55% si ROBOR la 3 luni - 6.21%.

Sursa: Bloombiz
Bucurestiul este singura capitala cu un teren de 14 ha neconstruit in centru
Bucureştiul este singura Capitală cu un teren de 14 ha nefolosit în centru, susţine Ştefan Dumitraşcu, arhitectul şef al Sectorului 3. Este vorba despre „Groapa Operei”, teren pe care a fost programată construcţia proiectului Esplanada.

„Groapa Operei”, situată între Banca Ţiriac, Biblioteca Naţională, Bulevardul Unirii şi Bulevardul Octavian Goga, cuprinde şantierul abandonat al fostei Opere Române sau Centrul Cântarea României, cum era denumit înainte de 1989.

Pe acest teren a fost programat proiectul Esplanada, o investiţie de peste un miliard de euro, ce trebuia dezvoltat de ungurii de la TriGranit.

Problemele juridice ale lotului au dus la amânarea proiectului, iar primarul general Sorin Oprescu a anunţat în repetate rânduri că intenţionează să amenajeze acolo un parc.

„Trăim într-un oraş semiîmpădurit. La noi nu a fost «boom» imobiliar. Încă nu suntem sufocaţi de clădiri de oţel şi beton. Din biroul meu văd doi pini într-o curte învecinată, în centrul oraşului. La Paris sau Londra nu găseşti aşa ceva.

Oraşul nostru e folosit fără a fi citit manualul de utilizare a obiectului oraş. Ultimul lucru pe care îl face un român când cumpără un aparat electrocasnic e să citească manualul de instrucţiuni”, a explicat Dumitraşcu.

El a mai spus că sunt o serie de case autonome în Pipera care puteau fi construite pe Lună şi că acest tip de construcţie nu este în concordanţă cu ideea de oraş.

Se mai construieşte

Dumitraşcu a declarat că investitorii au început să găsească bani şi să aibă curajul de a construi din nou.

„După o perioadă în care taxele din autorizaţiile de construire au scăzut la jumătate (2010 n.red.), anul acesta am constatat o revigorare, la un nivel comparabil cu 2007-2008. 70% din autorizaţiile eliberate în 2011 sunt pentru investiţii mici, case unifamiliale sau mici proiecte rezidenţiale”, a completat arhitectul şef al Sectorului 3.

Sursa: Capital
Sotia primarului din Cluj, avocatul Dedeman in achizitia unui teren
Reprezentantii Dedeman sustin ca firma a avut o singura colaborare cu sotia primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, atunci cand Monica Apostu a asistat, ca avocat, compania la cumpararea terenului pe care a construit un magazin in municipiu, ea primind un singur onorariu, in baza unui contract.

Potrivit unui comunicat transmis de Dedeman, niciodata compania si managementul acesteia nu au realizat sau incurajat acte de coruptie, transmite Mediafax.

“Printr-o regretabila coincidenta, persoana care ne-a asistat in calitate de avocat la cumpararea terenului necesar constructiei magazinului (Monica Apostu - n.r.) este acum suspectata intr-un dosar penal cu privire la realizarea de acte de coruptie.

In cazul nostru, prestatia si prezenta avocatei este mentionata si certificata in mod expres de catre notarul public in continutul contractului de vanzare-cumparare. Onorariul aferent i-a fost achitat in baza unui contract de asistenta juridica. Nu au existat si nu exista alte raporturi de colaborare cu aceasta avocata.

In afara acestui onorariu nu s-au efectuat niciun fel de alte plati catre avocata respectiva. Niciodata compania Dedeman si managementul acesteia nu au realizat sau incurajat acte de coruptie”, se arata in documentul citat.

Potrivit reprezentantilor companiei, in ceea ce priveste autorizatia de construire pentru magazinul deschis in Cluj-Napoca, aceasta a fost obtinuta de catre vanzator, “fiind emisa cu doua luni inainte de data incheierii contractului de vanzare-cumparare”.

“Foarte important este si faptul ca firma Dedeman nu are incheiate niciun fel de contracte cu Primaria Cluj-Napoca, din care sa obtina venituri, si consideram regretabila si nedreapta asocierea numelui companiei noastre cu fapte de coruptie”, se arata in comunicat.

Reprezentantii companiei au precizat ca Dedeman este o firma cu capital integral romanesc, avand peste 5.000 de angajati, care realizeaza plati la bugetul de stat in cuantum de mii de miliarde de lei, anual.

Surse judiciare afirmau ca acele companii care apar cu initiale in motivarea Curtii de Apel Cluj de arestare a lui Sorin Apostu si care figureaza ca si clienti ai cabinetului de avocatura al Monicai Apostu, dar si ai firmei de consultanta a socrului primarului sunt OMV Petrom, Carrefour, Dedeman si Baumax.

Astfel, potrivit surselor judiciare citate, sotia edilului din Cluj-Napoca, Monica Apostu, ar fi primit bani de la OMV Petrom Romania, SC Carrefour, Romania, Dedeman si Baumax, care au intrat pe piata clujeana si care aveau nevoie de diverse autorizatii si avize de la Primaria Cluj-Napoca, atat prin cabinetul sau de avocatura, cat si prin intermediul firmei tatalui sau.

“In ceea ce priveste Dedeman, autorizatia de construire pentru magazinul din Cluj-Napoca a fost emisa de Primarie in 2010 pe numele SC Tehnofrig SA, de la care Dedeman a cumparat terenul, deci nu direct pentru Dedeman. Legat de Carrefour, hipermarket-ul este in incinta unul mall care nu se afla pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, ci in comuna Floresti, neavand nicio legatura cu Primaria Cluj-Napoca”, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, retinut pentru luare mita de mita in forma continuata, si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, in baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, in perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind incasati de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatura al sotiei sale.

Sotia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este si ea invinuita in acest dosar.

In acest dosar sunt invinuiti pentru dare de mita si oamenii de afaceri Simion Muresan (Electrogrup), Calin Stoia (director general al Brantner Romania), si Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

Sursa: Wall-Street
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate