HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Ati selectat categoria: Arhitecti, ingineri
(IN.A.P.S) INARCH PREMO STRUCTURES SRL ARAD
B-dul GENERAL VASILE MILEA nr. 3, ap. 11 0257251477 Societatea comerciala inarch PREMO structures s.r.l ...
A.G. PROIECT-S SRL ARAD
B-dul MARESAL ION ANTONESCU nr. 41, ap. 2.a 0257234005 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
A.M. ATELIER SRL ARAD
Str. BUSTENI nr. 14, ap. 3 0257232400 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ABRRA PRO CPH SRL ARAD
Str. HATMANUL ARBORE nr. 55 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ACTIV CONSULTING SRL SIRIA
nr. F.N. 0257230571 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ALDEA CONSTRUCTII-INSTALATII SRL ARAD
Str. EROUL NECUNOSCUT nr. 23 0257280011 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ALEX CONSULT CONSTRUCT SRL ARAD
Aleea ULISE nr. 7, bl.Y12, sc. C, ap. 8 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ALPIN PROIECT SRL ARAD
Str. ION BUDAI DELEANU nr. 53 0257239890 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
AMALGAM SRL ARAD
Spl. GEN. PRAPORGESCU nr. 19, bl.10, ap. 2 0257212240 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ANGHEL PROIECT SRL ARAD
B-dul GEN.VASILE MILEA nr. 38 0257251621 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ANNADOLY CONSTRUCT SRL MONEASA
nr. 94 0257313212 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
AQUA PROIECT SRL ARAD
B-dul DECEBAL nr. 26, ap. 2 0257284253 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARCOINSTAL SRL ARAD
B-dul IULIU MANIU nr. 49, ap. 8 0257219834 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARCON CZISZTER SRL ARAD
Str. PETRU RARES nr. 4 0257233340 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARCOS PROIECT CONSTRUCT SRL SANTANA
Str. CaMPULUI nr. 56 0257/462036 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARH-DESIGN SRL ARAD
B-dul REVOLUTIEI nr. 104, ap. 3 0257283171 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARHI PROIECT PBG SRL ARAD
Str. VOINICILOR nr. 47, bl.506, sc. C, ap. 4 0720067228 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARHIDECOR SRL ARAD
Calea AUREL VLAICU Bl. Z.22, sc. A, ap. 2 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARHITECT SRL ARAD
Calea RADNEI nr. 282 0257256342 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
ARHITECTURAL CONFORT SRL ARAD
Str. EPISCOPIEI nr. 24, ap. 11 0257210927 Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si al ...
Doar 10 credite in lei si doar 4 pentru constructii prin Prima casa
Creşterea costului finanţării la euro şi scăderea dobânzilor pe piaţa monetară de la Bucureşti nu i-au convins pe români să renunţe la valută şi să se împrumute în lei, astfel că bancherii au vândut numai zece credite ipotecare în lei prin “Prima casă” 4, ceea ce înseamnă 0,3% din totalul finanţărilor acordate în această etapă.

“Circa 20% din clienţi vor într-o primă fază credite în lei. Se răzgândesc însă în momentul în care văd diferenţa de cost. Dobânda este aproape dublă la un credit în lei faţă de unul în euro. Este încă loc pentru reducerea dobânzilor la lei”, comentează Liviu Andrei, directorul executiv al brokerului de credite Alliance Finance.

Băncile care participă la “Prima casă” pot percepe o dobândă maximă formată din Euribor la trei luni plus o marjă fixă de cel mult 4% la euro şi indicatorul Robor la trei luni plus o marjă de cel mult 2,5% la lei, în această marjă fiind incluse şi eventualele comisioane.

La nivelul actual al indicatorilor de pe piaţa monetară, diferenţa dintre dobânda la un credit în euro şi cea la un credit în lei este de circa 2,5 puncte procentuale.

De exemplu, la un credit în valută de 57.000 de euro pe 30 de ani clientul plăteşte la final circa 120.000 de euro, în timp ce la un credit în lei de 240.000 de lei (echivalentul a 57.000 de euro) suma plătită la finalul contractului este de 608.000 de euro (ceea ce echivalează cu 245.000 de euro).

De fapt, nici măcar nu au toate băncile oferte de credite “Prima casă” în lei, în această situaţie fiind inclusiv BCR şi BRD, cele mai mari bănci din sistemul bancar şi care au avut cele mai mari plafoane de garanţii în ediţi­ile precedente.

De exemplu, în prima etapă a programului banca de stat CEC Bank a avut în ofertă doar credite în lei, dar începând din 2010 a început să vândă şi finanţări în euro datorită cererii foarte slabe pentru leu.

Cele opt bănci care au reluat vânzările de credite ipotecare garantate de stat acordaseră până la sfârşitul săptămânii trecute 1.960 de credite, garanţiile emise de stat ridicându-se la 38,6 milioane euro, potrivit datelor furnizate ZF de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), instituţia care gestionează garanţiile din acest program.

Aceasta înseamnă că finanţările acordate de bănci cumulează peste 77 de milioane euro, având în vedere că statul mai garantează doar pe jumătate aceste credite. Valoarea medie a unui credit a fost de 39.700 de euro, nivel similar cu cel înregistrat şi în etapele precedente.

Toate cele opt bănci care vând în acest moment credite ipotecare garantate pe jumătate de stat au la dispoziţie un plafon total de circa 1,3 miliarde de euro.

În etapa actuală, bancherii trebuie să accepte reducerea la jumătate a garanţiei de stat pentru creditele acordate în trecut, ceea ce înseamnă că pot să vândă încă o dată pe atât.

Băncile care au intrat până acum în program sunt BCR, BRD, Raiffeisen, CEC Bank, Banca Transilvania, Alpha Bank, Piraeus şi Millennium, alte opt instituţii de credit urmând să reia vânzarea de finanţări în perioada următoare.

“Prima casă” funcţionează în continuare pentru achiziţiile de locuinţe vechi şi foarte puţin pentru finanţarea construcţiilor noi. De la începutul lunii iunie au fost acordate doar patru credite pentru construirea de case de la zero.

“La creditele de construcţie este un proces mai complicat şi mulţi clienţi preferă alternativa unui credit de nevoi personale cu ipotecă. La creditele pentru construcţie banii sunt eliberaţi în tranşe, iar banca trebuie să evalueze periodic stadiul construcţiei”, spune Liviu Andrei.

De la începutul programului au fost acordate prin acest program peste 40.000 de credite cu o valoare cu­mu­lată de 1,6 miliarde euro. Numai 38 de clienţi au intrat în incapacitate de plată.

Sursa: Ziarul Financiar
I.S.C. nu va mai primi banii de la Guvern, ci de la M.D.R.T.
Potrivit unei ordonanţe de urgenţă a Executivului, adoptată în şedinţa de Guvern din 12 mai 2010 şi publicată pe 17 mai 2010 în Monitorul Oficial, Inspectoratul de Stat în Construcţii (I.S.C.) va trece din subordinea directă a Guvernului şi din coordonarea primului-ministru în cea a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (M.D.R.T.), adică de la finanţarea din bugetul Secretariatului General al Guvernului la cea din bugetul M.D.R.T.

Motivarea este aceea de a reduce cheltuielile de personal, în contextul în care M.D.R.T. a solicitat înfiinţarea unei noi structuri de control privind construcţiile în cadrul acestuia. Teoretic, măsura este bună pentru că ministerul ar trebui să aibă controlul acestui domeniu şi ar trebui să facă ordine în această piaţă în care nu se respectă nimic: P.U.Z., P.U.G., proiectul de execuţie, legile, regulamentele de urbanism ş.a.m.d. Însă în felul acesta pot apărea cazuri de trafic de influenţă. Poate ar trebui ca I.S.C. să nu mai fie dependent politic şi să îşi poată face treaba fără astfel de influenţe.
Romania, vanduta strainilor la metru patrat
Tratatul de aderare la UE obliga Romania ca, din ianuarie 2013, sa vanda terenuri agricole strainilor. In prezent, cetatenii din alte state detin pamant in Romania doar prin firme, iar statul roman nu poate stopa vanzarea proprietatilor imobiliare.

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a rasucit “cutitul in rana”, precizand ca, indiferent de parerea larg acceptata ca statul trebuie sa se opuna vanzarii terenurilor din Romania catre straini, acest lucru nu este nici posibil, nici legal si aduce atingere legislatiei UE.

“Noi am acceptat prin tratatul de aderare aceasta obligatie, ca de la 31 decembrie 2013 sa liberalizam piata terenurilor agricole. Cine vorbeste astazi ca vom putea impune un moratoriu de cativa ani se insala. Sansele de a bloca vanzarea terenurilor catre straini dupa 2013 sunt aproape de zero”, a avertizat Fuia, care a promis, e drept, inutil, ca va incerca sa faca demersuri in acest sens.

Banca funciara, speranta desarta

Fuia a lansat un soi de gaselnita menita sa indulceasca un pic hapul amar al vanzarii inevitabile a terenurilor. El a spus ca Ministerul Agriculturii lucreaza la proiectul infiintarii unei banci funciare, care sa aiba drept de preemptiune la cumpararea terenurilor agricole, ajutand astfel la comasarea lor.

“E singura cale de a incerca nu sa blocam, dar sa mentinem in continuare terenurile intr-o apartenenta nationala”, a afirmat Fuia.

Si cand toata lumea credea ca problema e ca si rezolvata, ministrul a dat si vestea proasta: statul nu are bani pentru aceasta banca, asa cum de altfel, nu a avut nici pe vremea ministrului Valeriu Tabara, care a lansat prima data aceasta idee.

Sursa: National
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate