HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare casa Arad, Variasu Mare Micalaca:
vand casa noua masiva cu 7 camere parter cu mansard ...
62000 EUR
01.06.2014
detalii
- vand casa noua cu 7 camere masiva parter cu mansarda, parter 3 camere cu bucatarie, baie, coridor mare, casa scari si 2 terase si debara. - mansarda: casa scari, 2 terase, 4 camere, baie si holu mare. - anexele: spatiu pentru cazan de incalzire,...
Vanzare casa Arad Gradiste:
vand casa 3 camere
40000 EUR
04.11.2013
detalii
vand casa in zona gradiste, doua corpuri, 1 camera + hol, 2 camere, bucatarie, 2 camari, pod (110 mp construiti) plus sopru si gradina (260). exista posibilitate de conectare la retea de apa/ canalizare si gaze de la intrarea in curte. 40.000 euro
Vanzare casa CISNADIE :
vand casa noua in cisnadie-jud.sibiu
99000 EUR
07.01.2013
detalii
p. f. vand casa noua, singur in curte, in cisnadie, compusa din: -demisol: pivnita, bucatarie, garaj; -parter: birou, living, loc de servit masa, bucatarie, baie, hol, dressing, terasa; -etaj; 3 dormitoare, baie, hol, dressing, 2 balcoane;...
Vanzare casa arad :
vand casa zona centrala
95000 EUR
12.10.2012
detalii
vand casa pretabila pentru amenajare, zona centrala – 2 fronturi stradal ,st 400 mp (200 mp pe nivel), compusa din mai multe apartamente, pret 95.000 mii euro usor negociabil. telefon 0757713971
Vanzare casa Arad Aradul Nou:
casa cu piscina de vanzare
252000 EUR
28.06.2012
detalii
vand casa noua, lux utilata complet, aproape de central orasului arad: -constructie 2009, -aer conditionat centralizat cald/rece, -seminee gaz si lemne, -izolatie termica termosistem 10, -instalatii sanitare si termice cupru -centrala...
Vanzare casa Arad :
vand casa in arad aproape de centru
80000 EUR
17.04.2012
detalii
proprietar vand casa mare, ocupabila imediat, caramida, total 1000 mp, curte 500mp, gradina 500mp, 3 camere, 2 bucatarii, 1 baie, 1 camara, 2 anexe, pivnita, 13 m front stradal, (sunt de fapt 2 case, cea mare cu vedere la strada si in spate mai o...
Garantarea creditelor ipotecare: primul pas către subprime
Dorinţa politicienilor americani de a nega legile naturale ale economiei şi de a anula caracterul limitat al resurselor prin acte normative stă la baza actualei crize. Guvernanţii români ar trebui să ştie că o lege din 1977, Community Reinvestment Act, completată de acte ulterioare, care obligă băncile, sub faţada egalităţii de şanse şi egalităţii rasiale, să acorde credite ipotecare indivizilor cu venituri reduse şi colateral minim sau chiar absent, este una dintre principalele măsuri care au dus la instabilitatea sistemului financiar. Iar cine nu învaţă din greşelile trecutului va plăti scump.
Marea Criză a marcat începutul erei intervenţionismului economic pe scară largă în SUA, dar şi debutul intervenţiei guvernamentale pe piaţa locuinţelor. În 1934, guvernul federal american a creat Federal Housing Administration (FHA), o agenţie a cărei misiune era garantarea creditărilor ipotecare. Astfel, băncile nu trebuiau să-şi mai facă griji în privinţa riscului de credit asociat unui debitor sau altuia - eventualele pierderi ca urmare a unor fraude sau a intrării în incapacitate de plată treceau în sarcina FHA, adică a guvernului, şi implicit a contribuabililor. Consecinţa neintenţionată a acestei socializări a riscului de credit: diminuarea standardelor de creditare şi încurajarea iresponsabilităţii!

Fannie, Freddie…
În 1938 a fost creată o corporaţie sponsorizată de guvernul federal, intitulată Federal National Mortgage Association sau, mai pe scurt, Fannie Mae (echivalentul unei regii autonome din România), pentru a plasa creditele ipotecare garantate de FHA la rate subvenţionate. Alte 12 Federal Home Loan Banks au fost instituite în 1932, cu acelaşi scop, de a subvenţiona creditul ipotecar. Activitatea Fannie Mae s-a extins treptat, devenind principala instituţie care securiza creditele ipotecare din SUA, cu toate că în 1970 guvernul american i-a creat o soră, intitulată Federal Home Loan Mortgage Corporation sau, pe scurt, Freddie Mac. Chiar dacă activitatea aparent bine intenţionată a acestor companii de stat consta într-o permanentă distorsionare a alocării resurselor, consecinţele catastrofice nu au ieşit la iveală decât în urmă cu doi ani, când piramida creditului securizat construită timp de decenii s-a prăbuşit, provocând cea mai gravă criză mondială de la Marea Depresie.
Cauzele fundamentale care au dus la această implozie ţin, pe de o parte, de politica monetară a Fed din deceniul 2000 şi, pe de altă parte, de accelerarea deteriorării standardelor de creditare după adoptarea Community Reinvestment Act în 1977. Aceste presiuni asupra bunelor practici bancare au atins un vârf, dublat de creşterea bugetelor Fannie Mae şi Freddie Mac, sub administraţia Bill Clinton, al cărei obiectiv era creşterea, cu orice preţ, a ratei proprietarilor de case, sub deviza „O casă pentru fiecare american“. Deoarece această politică „altruistă“ aduce multe voturi, ea a fost continuată sub administraţia Bush. Băncile private, care originau creditele şi le vindeau apoi pe piaţa ipotecară secundară creată de Fannie Mae şi Freddie Mac, au cedat uşor presiunilor. Oricum riscurile nu cădeau asupra lor! Băncile şi fondurile de investiţii din toată lumea, care cumpărau creditele ipotecare securizate sub formă de Mortgage-Backed Securities (MBS) de la Fannie Mae şi Freddie Mac, erau liniştite de ratingurile AAA acordate de agenţiile de credit şi de garanţiile nemărturisite, dar implicite date de administraţia SUA corporaţiilor sale ipotecare.

…Şi Fed
Totul e bine cât merge bine, chiar dacă un dezastru aşteaptă să se întâmple undeva la orizont. Când dobânzile Fed au început să scadă repede în 2000-2001, preţurile caselor au luat un nou avânt. Bula imobiliară funcţiona acum pe pilot automat şi, ca un bulgăre de zăpadă, câştiga în intensitate. Când dobânzile au început să crească, rata intrărilor în incapacitate de plată a celor care, fară bani sau din motive pur speculative, au luat un credit ipotecar a explodat. Scăderea preţurilor caselor şi creşterea numărului de debitori insolvabili s-au repercutat imediat asupra corporaţiilor de credit ipotecar. Fannie Mae şi Freddie Mac au intrat în faliment la mijlocul anului trecut şi au fost preluate, aşa cum era de aşteptat, de guvernul american. Dar contagiunea s-a răspândit în tot sectorul financiar american şi internaţional, înţesat cu derivate create pe baza creditelor ipotecare. Restul e de-acum istorie.
Deşi e greu să speri că politicienii învaţă din greşelile trecutului, morala pentru guvernanţii români, care vor să extindă amestecul Executivului în domeniul ipotecar, se impune de la sine. Desigur, România nu este SUA. Tocmai de aceea nu-şi permite nici 1% din erorile făcute de politicienii americani!

Bogdan Enache - Saptamana Financiara

http://www.sfin.ro/articol_16402/garantarea_creditelor_ipotecare_primul_pas_catre_subprime.html
Piaţa imobiliară în 3 ani
A venit toamna, anotimpul în care copiii încep şcoala, studenţii facultatea şi agenţii imobiliari tranzacţionarea. Aşa arăta anul 2007.

După o vară cam secetoasă, a sosit toamna; copiii încep şcoala, studenţii facultatea şi agenţii imobiliari sunt nedumeriţi de ce nu mai încep tranzacţionările, dar nu admit sub nicio formă că ne paşte o criză. Se dezumflă bula imobiliară. Se taie robinetul creditelor. Oamenii nu mai înghit şi nu mai îşi permit gogoşile imobiliarilor. Acesta e scenariul pentru 2008.

Vara aceasta s-a lansat Programul Prima Casă. Dezvoltatorii, proprietarii de locuinţe vechi sunt euforici şi rotunjesc preţurile la 60.000 de euro, acum se dezgheaţă piaţa.

O topeşte canicula! Lasă că statul oferă garanţia pentru aceşti bani! Acum este marea şansă să-şi vândă locuinţele. Nu contează că acestea sunt încă scumpe. Se lansează târguri imobiliare ce se folosesc de toate artificiile posibile pentru a scăpa de ajustarea preţurilor. Locuri de parcare, mobilă, maşini - toate acestea gratis. Până şi Prima Casă pare o scamatorie bună. Băncile primesc în braţe programul şi sunt nedumerite de condiţiile impuse de acest program. Unele dintre instituţiile bancare se retrag din acest program.

Se pare că Prima Casă a fost doar o iniţiativă luată în scop electoral ce nu a făcut decât să tulbure evoluţia normală a pieţei, preţ de câteva luni. Programul a fost unul deficitar şi greu accesibil, acesta nu a reuşit să ajute cu nimic piaţa imobiliară. Astfel, în octombrie toate statisticile arată că preţurile apartamentelor şi-au reluat cursul normal, cel descendent. În noiembrie se mai anunţă timid câte
1-2 târguri imobiliare. Nimeni nu mai are curaj să urle în gura mare că se va debloca piaţa. Aerul rece al iernii parcă i-a amorţit pe toţi organizatorii de târguri.

Acum clienţii nu mai acceptă să vadă numeroase târguri care să le furnizeze numai iluzii, scamatorii tot mai bizare, minciuni cu “cel mai bun preţ” de 1.200 euro/mp, “cea mai bună zonă” de la Cuca Măcăii. E momentul ca firmele de profil să înţeleagă că tranzacţiile imobiliare vor fi impulsionate doar de preţuri de bun simţ care să se coreleze cu puterea de cumpărare a românului, şi nu cu profiturile nesimţite pe care le pretind imobiliarii.

Sursa: Curierul National
O companie de consultanta imobiliara preia administrarea parcurilor logistice Olympian
Compania de consultanta imobiliara Colliers International va oferi servicii de property management pentru parcurile logistice Olympian, un portofoliu de 45.000 mp, detinut de GE Capital Real Estate si Helios Phoenix.

Olympian Parks cuprinde doua centre industriale si logistice in Timisoara si Brasov, care pot gazdui companii mici, mijlocii si mari, operatori locali sau internationali din domeniul distributiei, al productiei usoare sau chiriasi care au nevoie de diverse spatii de depozitare (cu sau fara climatizare).

Proiectul de 27.280 mp dezvoltat in Timisoara a fost livrat pe piata in trimestrul al doilea din 2011. Mai multe dezvoltari comerciale si de retail sunt planificate in zona orasului Timisoara, ceea ce va creste spori interesul utilizatorilor pentru facilitati de depozitare, potrivit Colliers.

Proiectul situat in Brasov se afla la 8 km vest de oras, pe E574, si cuprinde 17.880 mp de spatii de depozitare de foarte buna calitate.

Dupa lansarea departamentului de property management la inceputului acestui an, Colliers International a castigat pana in prezent doi clienti: o cladire de birouri de marime medie, dezvoltata de Allianz Tiriac in Brasov si cele doua proprietati detinute de GE Capital Real Estate impreuna cu Helios Phoenix.

Prin aceasta divizie, Colliers este responsabil de relatia cu chiriasii, subcontractarea serviciilor, controlul bugetului operational, mentinerea si imbunatatirea performantei generale a activelor, precum si de serviciile financiare si de raportarea catre proprietar.

Divizia de property management a companiei de consultanta imobiliara este coordonata de Stefania Baldovinescu.

Sursa: Wall-Street
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate