HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare casa Arad, Variasu Mare Micalaca:
vand casa noua masiva cu 7 camere parter cu mansard ...
62000 EUR
01.06.2014
detalii
- vand casa noua cu 7 camere masiva parter cu mansarda, parter 3 camere cu bucatarie, baie, coridor mare, casa scari si 2 terase si debara. - mansarda: casa scari, 2 terase, 4 camere, baie si holu mare. - anexele: spatiu pentru cazan de incalzire,...
Vanzare casa Arad Gradiste:
vand casa 3 camere
40000 EUR
04.11.2013
detalii
vand casa in zona gradiste, doua corpuri, 1 camera + hol, 2 camere, bucatarie, 2 camari, pod (110 mp construiti) plus sopru si gradina (260). exista posibilitate de conectare la retea de apa/ canalizare si gaze de la intrarea in curte. 40.000 euro
Vanzare casa CISNADIE :
vand casa noua in cisnadie-jud.sibiu
99000 EUR
07.01.2013
detalii
p. f. vand casa noua, singur in curte, in cisnadie, compusa din: -demisol: pivnita, bucatarie, garaj; -parter: birou, living, loc de servit masa, bucatarie, baie, hol, dressing, terasa; -etaj; 3 dormitoare, baie, hol, dressing, 2 balcoane;...
Vanzare casa arad :
vand casa zona centrala
95000 EUR
12.10.2012
detalii
vand casa pretabila pentru amenajare, zona centrala – 2 fronturi stradal ,st 400 mp (200 mp pe nivel), compusa din mai multe apartamente, pret 95.000 mii euro usor negociabil. telefon 0757713971
Vanzare casa Arad Aradul Nou:
casa cu piscina de vanzare
252000 EUR
28.06.2012
detalii
vand casa noua, lux utilata complet, aproape de central orasului arad: -constructie 2009, -aer conditionat centralizat cald/rece, -seminee gaz si lemne, -izolatie termica termosistem 10, -instalatii sanitare si termice cupru -centrala...
Vanzare casa Arad :
vand casa in arad aproape de centru
80000 EUR
17.04.2012
detalii
proprietar vand casa mare, ocupabila imediat, caramida, total 1000 mp, curte 500mp, gradina 500mp, 3 camere, 2 bucatarii, 1 baie, 1 camara, 2 anexe, pivnita, 13 m front stradal, (sunt de fapt 2 case, cea mare cu vedere la strada si in spate mai o...
Fondul de investitii imobiliare al Qatarului, interesat de proiecte pe piata din Romania
Qatari Diar, fondul de investiţii imobiliare din subordinea Autorităţii de Investiţii a Qatarului (Qatar Investment Authority), controlat de Guvernul statului Qatar, este interesat de o intrare pe piaţa din România, în situaţia în care va identifica proiecte de investiţii fezabile.

Declaraţia a fost făcută recent la Doha, de Hassan Yousef al Baker, Directorul de Investiţii al Qatari Diar, în cadrul unei serii de întâlniri de afaceri conduse de Bogdan Popovici, Preşedintele Forum Invest.

„Structuri financiare puternice din Qatar şi din întreaga zonă a Golfului Persic sunt interesate să facă business cu noua Europă şi cu România. Au însă nevoie de un portofoliu de proiecte credibile, cu rată de profit predictibilă, pe care nu reuşesc să le identifice în această parte a Europei”, declară Bogdan Popovici.

Autoritatea de Investiţii a Qatarului, prezidată de Primul - Ministru qatarez, Sheikh Hamad bin Jassim bin Jaber bin Muhammad Al Thani, este una dintre cele mai puternice structuri de investiţii din Golf, cu active de peste 60 de miliarde USD.

„Reprezentanţii fondurilor de investiţii din Qatar vor să facă business cu România. Dar spun că nu ştiu cum să se apropie. Dincolo de tulburările interne şi internaţionale, România ar trebui să se concentreze pe relaţia cu ţările care încă au bani de investit pe pieţe externe. Pentru că aceasta s-ar putea să fie o bună şansă pentru România”, declară Bogdan Popovici, Presedinte, Forum Invest.

Recenta delegaţie din Qatar a avut loc în continuarea programului de forumuri economice între Consiliul de Cooperare al Golfului, România şi Europa de Est lansat la începutul anului 2011 de Forum Invest.

Sursa: Cotidianul.ro
Cum fac americanii bani de pe urma unor investitii imobiliare gresite
Când piaţa imobiliară era în plin boom, mulţi locuitori din New York au început, în grabă, să îşi modifice locuinţele, fie prin împrumuturi, fie cu bani lichizi.

Acum, când vânzările sunt sub presiune, iar închirierile sunt tot mai avantajoase, oamenii caută noi modalităţi pentru a obţine bani din locuinţele lor, în care au investit extrem de mult, excluzând vânzarea.

Astfel, oamenii închiriază apartamentele lor spaţioase şi casele lor impunătoare, cerând chirii foarte mari şi preferă să se mute în apartamente mai ieftine şi mai modeste.

Proprietarii au lăsat la o parte anxietatea legată de mutatea din casa lor şi privind potenţialele pagube făcute de chiriaşi. Acum, ei se uită mai mult la profiturile considerabile pe care aceste locuinţe le aduc.

“Oamenii sunt dispuşi să plătească chirii astronomice, în special pentru locuinţele elegante din New York”, spune Gary Malin, preşedintele agenţiei imobilare Citi Habitats.

Cererea pentru închirierea locuinţelor de lux este mare

El a explicat că există o cerere destul de mare pentru închirierea de locuinţe de lux. Un om de afaceri a preferat să se mute cu familia lui dintr-un apartament foarte mare din cartierul SoHo, într-un apartament cu două dormitoare în West Village pentru a putea să aloce mai mulţi bani pentru afacerea sa.

“Aceste locuri permit oamenilor să îşi închirieze apartamentul de vis din New York”, a mai spus Malin, adăugând că aceste locuinţe chiar te fac să te simţi ca acasă.

Acum şapte ani, Michael şi Christine Belotz au cumpărat o locuinţă de 278 metri pătraţi în cartierul SoHo, un apartament cu trei camere, cu o bibliotecă, un dormitor matrimonial, cu ferestre supradimensionate şi cu pardosea de arţar.

“Ne-am gândit că vom locui aici pentru totdeauna”, spune Michael Belotz, care are 49 de ani şi care lucra ca director de cercetare pentru un fond de hedging.

Dar, în urmă cu câteva săptămâni, cuplul a scos la închiriat apartamentul lor cu 12.500 dolari pe lună şi s-au mutat într-o locuinţă de 93 de metri pătraţi, în cartierul West Village, pentru care plăteşte o chirie de 4.200 dolari.

“Spaţiul este mai mic, dar diferenţa de bani este mare. Banii pe care îi luăm în plus reprezintă exact rata pentru vechiul apartament, care este de 8.000 de dolari pe lună, plus chiria pentru apartamentul din cartierul West Village”, a explicat acesta.

Dacă va obţine chiria pe care o cere, Michael Belotz, care a fost concediat în urmă cu doi ani, va putea să îşi împlinească un vis - să îşi deschidă propria sa firmă de management al investiţiilor.

Profitul este tentant

Profitul mare care poate rezulta dintr-o asemenea afacere tentează mulţi locuitori ai New York-ului. Uneori proprietarii au preferat să se mute în locuinţe subînchiriate sau au preferat să subînchirieze o parte din locuinţele lor, ceea ce nu este legal.

“Cunosc câţiva oameni care au făcut acest lucru”, spune Sharon Barnes, un fost membru din Consiliul Society for Clinton Hill, o comunitate din Brooklyn. “Oamenii au cumpărat locuinţe când preţurile erau foarte mari şi nu au realizat că sunt exact în mijlocul unei bule speculative, iar după ce valoarea bunurilor imobiliare a început să scadă au întâmpinat probleme cu ipoteca şi cu taxele care trebuiau plătite.

Nu voiau să renunţe la case pentru că au investit mult în ele şi se obişnuiseră cu noile locuinţe, însă aveau probleme financiare. Prin urmare, închirierea acestor locuinţe şi mutarea în nişte spaţii mai mici au devenit soluţii alternative pentru a proteja investiţiile lor”, a explicat acesta.

În Manhattan, Robert Curtis, avocat, cere 35.000 de dolari pe lună pentru a închiria locuinţa sa. Construită în anul 1830, casa are 418 metri pătraţi, un birou complet echipat.

Majoritatea pereţilor sunt din cărămidă, iar casa are 16 ferestre mari. De asemenea, locuinţa are o sală de gimnastică, un pian, 1.000 de cărţi, o colecţie de artă. Este echipată cu orice, de la lenjerie de pat până la pahare din cristal.

Robert Curtis, care are 68 de ani, locuieşte aici cu pisica sa, însă vrea ca anul viitor să se mute la ferma sa. Decizia de a se muta este motivată prin argumente financiare, practice, dar şi morale.

“Pe de o parte, mi se pare greşit din punct de vedere moral să locuiesc singur, cu o pisică, într-o asemenea casă şi să am şi o fermă”, spune el, adăugând faptul că ştie mulţi oameni care au probleme financiare mari ce îl îngrijorează.

“Haideţi să calculăm. Pentru această casă din Manhattan trebuie să plătesc întreţinerea, taxe, utilităţile, asigurarea şi bineînţeles ipoteca. De asemenea, mai am şi cheltuielile legate de casa de la fermă. Se adună”, a încheiat el.

Sursa: Curierul National
Taxe notariale
Taxe si impozite ce trebuiesc platite la notar

Taxe ce trebuie platite de vanzator, persoane fizice:
Incepand cu 01.01.2007 proprietarul unui imobil de orice fel (casa, apartament, teren cu sau fara constructii) trebuie sa plateasca in momentul transferului de proprietate un impozit calculat dupa cum urmeaza:
1) Pentru imobilele de orice fel dobandite in termen de 3 ani pana la data instrainarii:
-3 % pana la valoarea de 200.000 RON,.inclusiv
-2 % + 6.000 RON la valoare ce depaseste 200.000 RON
2) Pentru imobilele dobandite de peste 3 ani:
-2 % pana la valoarea de 200.000 RON, inclusiv
-1 % + 4.000 RON la valoarea ce depaseste 200.000 RON
Impozitul trebuie platit la NOTARUL PUBLIC in momentul autentificarii contractului de vanzare-cumparare si se calculeaza la valoarea imobilului declarata de parti la notar.
3) Sunt scutite de la plata impozitului urmatoarele cazuri:
a) la dobândirea dreptului de proprietate asupra terenurilor si constructiilor de orice fel, prin reconstituirea dreptului de proprietate în temeiul legilor speciale;
b) la dobândirea dreptului de proprietate cu titlul de donatie între rude si afini pâna la gradul al III-lea inclusiv, precum si între soti.
4) Pentru transmisiunea dreptului de proprietate si a dezmembramintelor acestuia cu titlul de mostenire nu se datoreaza impozitul prevazut la
alin (1), daca succesiunea este dezbatuta si finalizata în termen de 2 ani, de la data decesului autorului succesiunii. In cazul nefinalizarii procedurii succesorale în termenul prevazut mai sus, mostenitorii datoreaza un impozit de 1% calculat la valoarea masei succesorale.
Taxe ce trebuie platite de cumparator:
La incheierea contractului de vanzare-cumparare cumparatorul plateste la NOTARUL PUBLIC numai onorariul notarial.
Onorariul notarial se plateste in momentul incheierii actului de vanzare-cumparare si se calculeaza in functie de valoarea declarata de parti la Notar.

Taxe platite de persoane juridice:
-impozitul pe profit aferent operatiunii de vanzare-cumparare
-taxa de cadastru si publicitate imobiliara in valoare de 100 RON + 1 % din valoarea imobilului declarata de parti la notar.
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate