HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Inchiriere diverse Be in want of Backing With Vitamins And Minerals? Be familiar with This intelligence to fall ill knowledge Poltura:
be in want of backing with vitamins and minerals? b ...
supplements24Mig EUR/luna
07.07.2017
detalii
vitamins are material in ration you be given the most from your exert plan. supplementing your nutriment with vitamins and minerals can boost you recover from your alluramin...
Reinventarea apei calde, dupa Vladescu
E o vorbă: să nu te legi la cap dacă nu te doare. Până şi copiii de la grupa mare ştiu sensul proverbului, că altfel i-ar râde cei de la grupa pregătitoare.

Spre deosebire de piticii de la grădiniţă, Ministrul de Finanţe Sebastian Vlădescu nu ţine cont de prejudecăţi. Dumnealui îi place la nebunie să se lege la cap, chiar şi în clipele de extaz ale guvernării.

Recent, domnul Vlădescu a aruncat pe piaţă o mică bombă: modificarea impozitului pe locuinţe astfel încât proprietarul să plătească după valoarea de piaţă a imobilului. Astfel, spunea Vlădescu, va fi echitate fiscală, iar bugetul de stat va avea mai mulţi bani.

Cine nu ştie care e mecanismul impozitării caselor fi fost tentant să spună: Da, domnule! Iată un ministru care vrea să facă treabă. Însă dacă ai idee cum stau lucrurile în chestiunea impozitelor, nu poţi să deduci decât că ministrul a luat-o pe arătură, cătinel, pe muzica lui Bitman mixată de Gheorghe.

Conform Codului Fiscal (adică “Biblia” ministrului de Finanţe), impozitul pe casă se calculează deja în funcţie de valoare de piaţă a clădirii. Valoarea impozabilă pe metru pătrat se stabileşte după mărimea localităţii, zonă (ultra-central, central, rezidenţial, periferie), materialele din care e construită casa şi utilităţile de care beneficiază acesta (apă, curent, gaz, canalizare etc).
Pe baza acestor criterii, un metru pătrat de bojdeucă ţărănească de la marginea unui cătun este impozitată cu de până la 20 de ori mai puţin decât un metru pătrat de vilă din centrul Capitalei. E simplu!
Însă, după cum se vede, ministrul n-a răsfoit încă Biblia fiscală şi ţine morţiş să reinventeze apa caldă, aşa cum obişnuieşte orice politician român ajuns în capul mesei.

Costel Crangan

Redactor sef Adevarul de Seara
editia regionala Galati
Fatada blocului canta cu ajutorul… apei de ploaie
Aviz celor care termoizolează fațadele blocurilor din România și le schimbă aspectul într-unul mai plăcut. Iată ce se poate face cu puțină inspirație. În Dresda, Germania, fațada clădirii Neustadt Kunsthofpassage a fost renovată și înfrumusețată, așa cum se vede în imaginile de mai jos. Însă, poate și pentru că imobilul este amplasat într-o zonă studențească, proprietarii nu s-au oprit la atât, ci au dorit și ceva unic și interesant. Așa că le-a venit ideea de a realiza fațada astfel încât, atunci când plouă, să devină… instrument muzical. Peretele Pâlnie (Funnel Wall), cum a fost numit, are și un rol foarte precis și util: de captare și de scurgere a apei pluviale. Cu ajutorul acesteia și a modului în care au fost realizate burlanele și jgheburile, apa face zidul să cânte.
Se construiesc tot mai putine locuinte
Peste 31.000 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale au fost eliberate in primele noua luni ale acestui an, in scadere cu 5,6% fata de perioada similara din 2010, in septembrie fiind eliberate 3.845 autorizatii, informeaza Institutul National de Statistica.

Scaderi ale numarului de autorizatii eliberate in primele noua luni s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia, Nord-Est, Centru, Sud-Vest Oltenia si Vest, in timp ce regiunile de dezvoltare din Nord-Vest, Sud-Est si Bucuresti-Ilfov ( un plus de 135 de cereri) au inregistrat cresteri.

In luna septembrie 2011 au fost eliberate 3.845 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 66,5% sunt pentru zona rurala.

Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, cele mai semnificative inregistrandu-se in regiunile de dezvoltare Nord-Est (minus 175 autorizatii), Sud-Est si Sud Vest Oltenia (minus 91 autorizatii fiecare).

In regiunile de dezvoltare Centru si Vest s-a inregistrat o usoara crestere a numarului autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale.

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, in septembrie 2011 se remarca o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, scaderi semnificative inregistrandu-se in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (minus 163 autorizatii) si Sud-Muntenia (minus 148 autorizatii). Cresteri usoare au fost in Sud-Est, Vest si Centru. In regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov s-a eliberat acelasi numar de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale.

Sursa: Business24
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate