HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Inchiriere diverse Be in want of Backing With Vitamins And Minerals? Be familiar with This intelligence to fall ill knowledge Poltura:
be in want of backing with vitamins and minerals? b ...
supplements24Mig EUR/luna
07.07.2017
detalii
vitamins are material in ration you be given the most from your exert plan. supplementing your nutriment with vitamins and minerals can boost you recover from your alluramin...
Romania, vanduta strainilor la metru patrat
Tratatul de aderare la UE obliga Romania ca, din ianuarie 2013, sa vanda terenuri agricole strainilor. In prezent, cetatenii din alte state detin pamant in Romania doar prin firme, iar statul roman nu poate stopa vanzarea proprietatilor imobiliare.

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a rasucit “cutitul in rana”, precizand ca, indiferent de parerea larg acceptata ca statul trebuie sa se opuna vanzarii terenurilor din Romania catre straini, acest lucru nu este nici posibil, nici legal si aduce atingere legislatiei UE.

“Noi am acceptat prin tratatul de aderare aceasta obligatie, ca de la 31 decembrie 2013 sa liberalizam piata terenurilor agricole. Cine vorbeste astazi ca vom putea impune un moratoriu de cativa ani se insala. Sansele de a bloca vanzarea terenurilor catre straini dupa 2013 sunt aproape de zero”, a avertizat Fuia, care a promis, e drept, inutil, ca va incerca sa faca demersuri in acest sens.

Banca funciara, speranta desarta

Fuia a lansat un soi de gaselnita menita sa indulceasca un pic hapul amar al vanzarii inevitabile a terenurilor. El a spus ca Ministerul Agriculturii lucreaza la proiectul infiintarii unei banci funciare, care sa aiba drept de preemptiune la cumpararea terenurilor agricole, ajutand astfel la comasarea lor.

“E singura cale de a incerca nu sa blocam, dar sa mentinem in continuare terenurile intr-o apartenenta nationala”, a afirmat Fuia.

Si cand toata lumea credea ca problema e ca si rezolvata, ministrul a dat si vestea proasta: statul nu are bani pentru aceasta banca, asa cum de altfel, nu a avut nici pe vremea ministrului Valeriu Tabara, care a lansat prima data aceasta idee.

Sursa: National
Ai pus foc la vecini? Stinge-l cu o inundatie!
Parcă se simţeau mai bine Carmen şi Pop Escu de când se mutaseră în garsoniera din Brâncoveanu, de 32 mp, de la etajul unu, cu 900 de lei/lună. În afară de două probleme care se rezolvaseră (locul de parcare şi copiii care se dădeau cu rolele prin casă), totul părea că este mai bine decât în celelalte garsoniere unde locuiseră. Amintindu-şi de copiii cu rolele, Pop se gândea: „Toţi devenim nostalgici când ne gândim la copilăria noastră şi ne amintim zâmbind năzbâtiile pe care le făceam. Chiar râdem când rememorăm neplăcerile pe care le-am provocat altora când eram mici şi ne jucam. Însă nu mai zâmbim când situaţia se inversează şi devenim cei care suntem nevoiţi să suportăm prostiile pe care le fac copiii altora.”. Dar asta a fost chiar o joacă de copii de care îşi amintea zâmbind, faţă de ceea ce a urmat.
Înainte să înceapă şcoala şi nemaiavând la dispoziţie rolele, pentru că mama lor (doamna Băltoiu) „le pusese bine”, copiii au căutat alte metode să se distreze. Fiind fumătoare şi o femeie organizată şi prevăzătoare, doamna Băltoiu avea un pachet de ţigări acasă pe balcon, unul în poşetă şi unul în maşina de la serviciu. Stând pe balcon şi aruncând în trecători cu ceea ce aveau la îndemână, într-o zi copiii au descoperit pachetul de ţigări ascuns în dulap. Aşa ia venit ideea băiatului:
- Hai să fumăm, să vedem cu e!
- Nu, că ne prinde mama. Dacă le-a numărat şi ştie câte are!
- Nu ştie, că are prea multe pachete.
Numai că nu prea ştiau cum se face. Aşa că au luat o ţigară şi au încercat să o aprindă fără să tragă din ea. Deşi au făcut asta de câteva ori, ţigara nu s-a aprins. Au încercat la aragaz, dar tot nu s-a aprins. Pe urmă au văzut un trecător care fuma şi care trăgea din ţigară. Au încercat şi ei şi au reuşit să „o facă să scoată fum”. Băiatul a tras în piept fumul, s-a înecat, i s-a făcut rău şi a leşinat. Speriată, fetiţa a luat ţigara şi i-a dat drumul pe geam. Numai că aceasta a căzut în balconul lui Pop. Ghinionul a fost că, în urmă cu doar câteva zile, Carmen cumpărase un covor şi îl pusese în balcon ca să nu mai folosească papuci. Ţigara nu arsese nici măcar pe jumătate şi a luat foc covorul cel nou.
Între timp, fetiţa aruncase cu apă pe faţa fratelui ei pentru a-l trezi. Când şi-a revenit i-a mirosit a ars: din balconul familiei Escu ieşea fum. Atunci băiatul şi-a luat în serios rolul de salvator al omenirii, îi plăceau filmele cu Batman, şi a început să care apă cu oala de ciorbă şi să o arunce în balconul de sub ei. Numai că apa nu ajungea la foc. I-a venit altă idee: să inunde balconul lor ca să curgă apa dedesubt. Zis şi făcut. A luat toate castroanele şi cratiţele din casă şi a cărat apă pe balcon până la umplut, astupând scurgerea cu tricoul de pe el.

La un moment dat, când începuse să iasă fum din balcon, un vecin a văzut şi a sunat la pompieri. Aceştia au venit la timp, astfel încât au reuşit să stingă incendiul până să apuce să se extindă în casă. Când a venit Carmen de la serviciu a rămas blocată în faţa blocului. Nu a avut nicio reacţie când a văzut balconul negru, apa curgând şi toţi vecinii admirând priveliştea. Singurul lucru pe care l-a făcut, instinctiv, a fost să-l sune pe Pop şi să-l cheme acasă. Pompierii i-au spus acestuia că, cel mai probabil, incendiul izbucnise de la o ţigară aruncată neglijent de un vecin şi l-au sfătuit să nu mai lase ferestrele deschise când pleacă de acasă. Numai că nimeni nu ştia cine ar fi putut să arunce ţigara cu pricina.

Când a venit doamna Băltoiu de la serviciu şi a găsit ditai băltoiu în balcon, s-a speriat. A desfundat scurgerea şi a dat drumul apei chiar dacă o boscorodeau vecinii că a găsit-o curăţenia tocmai acum când se întâmplase nenorocirea. A şters bine pe jos şi pereţii, a făcut curat în balcon şi s-a făcut că uită întâmplarea. Dar bănuia că incendiul fusese provocat de copiii ei şi a ascuns cât mai bine pachetul de ţigări de pe balcon şi chibriturile. Iar lui Pop nu i-a spus nimic de ruşine şi de teamă să nu o pună să plătească pagubele. „Prostii din astea fac şi ditai oamenii, darămite nişte copii”, s-a consolat ea.

Când Pop şi Carmen au intrat în garsonieră au început şi reproşurile femeii:
- Ţi-am spus de la început să fii atent şi să nu mai faci vreo prostie! Ţi-am spus că am văzut la televizor incendii de la o ţigară şi nu m-ai luat în seamă! Ţi-am spus să închizi fereastra de la balcon când pleci de acasă!
- Am uitat. M-am grăbit şi am uitat.
- Aşa spui de fiecare dată. Tu uiţi întotdeauna ce îţi spun eu! M-am săturat să ne mutăm tot timpul din cauza ta!
- Şi ce era să facem? Să fii rămas în Tineretului fără apă şi gaz?
- Eu nu mai pot să mă tot mut, iar aici nu mai putem sta. Orice am face va rămâne mirosul în pereţi. Ţi-am spus de o mie de ori că vreau să avem casa noastră.
- Nu avem bani să cumpărăm o casă.
- Ba avem. Am auzit un coleg la serviciu care a luat credit prin Prima casă şi a reuşit. Dar nu vrei tu să faci credite.
- Normal că nu vreau să plătesc 30 de ani când eu nu ştiu nici dacă voi avea un serviciu anul viitor.
- O să ai. Eşti avocat şi acum toată lumea are nevoie de un avocat. Nu mă interesează. Eu vreau casa mea şi gata. Facem credit că aşa nu mai suport să trăiesc. Mai rămâne ca atunci când ne vom muta iar să mă omoare unul la colţ ca să-mi ia telefonul. Nu mă interesează cum faci, dar vreau să am casa mea.
- Bine dragă. O să mă interesez cum trebuie să procedăm.
„Ce prost am fost! Iar nu am fost atent când ne-am mutat şi uite la ce am ajuns. Mai bine căutam o locuinţă şi o cumpăram. Ce tot amân hotărârea asta!? Nu văd că ni se întâmplă tot felul de nenorociri? Aşa o să avem casa noastră şi totul va fi altfel. Mai ales că acum, după toate aventurile prin care am trecut, ştiu la ce să fiu atent. Ştiu ce trebuie să evit şi ce să verific. Gata, de mâine mă apuc de treabă şi cumpăr un apartament al nostru. Poate aşa o conving să facem şi un copil”, se învinovăţea Pop în gând.

Din episoadele trecute: Escu, Pop Escu, este un tânăr care a devenit avocat de câţiva ani şi care s-a căsătorit cu Carmen tot cam atunci. De când se cunosc au stat cu chirie prin mai multe cartiere din Bucureşti. Câteva luni au stat într-o garsonieră de 17 mp din Berceni, confort III, 800 de lei/lună, complet utilată şi mobilată. Însă, pentru că s-au mutat în grabă au avut neplăceri: carcalaci, loc de parcare, găştile de cartier… Până la urmă au fost nevoiţi să se mute din cauza bagabonţilor de la colţ care făceau gălăgie şi se luau de Carmen. S-au mutat într-o garsonieră din Tineretului, dar au descoperit că nu au apă caldă şi gaz. De aceea, s-au mutat din nou, de această dată în Brâncoveanu, într-o garsonieră de 32 mp, la etajul unu, cu 900 de lei/lună.

Atenţie! Acesta este un pamflet cu personaje imaginare create pentru a pune în discuţie problemele care apar în viaţa de zi cu zi a proprietarului sau a chiriaşului unei locuinţe şi să găsească rezolvări la acestea. Intenţionăm să atragem atenţia asupra unor aspecte care trebuie luate în seamă în cazul unei mutări într-o locuinţă pentru a nu fi nevoiţi ulterior să ne mutăm în altă parte, să suportăm neplăceri sau chiar să ajungem la fapte mai grave (certuri, bătăi, distrugeri de bunuri etc.).
Udrea: 1.500 de locuinte ANL pentru tineri vor fi gata in 2012
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va finanţa finalizarea a 1.500 de locuinţe ANL pentru tineri în 2012 şi continuarea lucrărilor pentru alte 2.500 de obiective, suma totală alocată ridicându-se la 110 milioane lei, a declarat, vineri, ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, la prezentarea bugetului instituţiei pentru anul 2012 în Comisiile reunite de buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor.

‘Dintre programele care contează şi sunt aşteptate în 2012 sunt cele adresate locuinţelor ANL pentru tineri. Avem 110 milioane lei cu care vom termina 1.500 de obective şi vom continua construcţia a 2.500 de locuinţe începute, dar care nu se vor termina în 2012′, a afirmat Elena Udrea.

Oficialul MDRT a adăugat că locuinţele ANL pentru tineri ar fi construite mult mai rapid dacă autorităţile locale ar găsi investitori privaţi cu care să colaboreze, ministerul urmând să realizeze o propunere legislativă în acest sens.

‘Decizia din trecut a unui Guvern a fost ca şi construcţia locuinţelor să se facă la nivelul Guvernului. Acest lucru a descurajat autorităţile locale să găsească surse pentru rezolvarea acestei probleme.

Sunt 100.000 de solicitări pentru locuinţe prin ANL. Noi am oprit cererile anul trecut, deoarece sunt prea multe. Noi construim 2.000 - 3.000 de locuinţe pe an. Ar fi mai simplu dacă autorităţile locale ar găsi surse de finanţare, inclusiv parteneriate public private. Vrem să trecem o lege prin Parlament pentru realiza acest lucru’, a adăugat ministrul Dezvoltării Regionale.

Potrivit proiectului de buget pentru 2012, MDRT primeşte în plus peste 300 de milioane de lei faţă de propunerile iniţiale. În execuţia preliminată pe 2011 alocarea MDRT este de 3,44 miliarde lei.

Cheltuielile din bugetul de stat însumează 3,054 miliarde lei, în creştere cu 0,31% faţă de execuţia bugetară din anul în curs.

Sursa: Money.ro
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate