HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Inchiriere garsoniera arad Vlaicu:
inchiriere garsoniera
100 EUR/luna
21.07.2013
detalii
dau in chirie garsoniera confrt.1.mobilat complet,contorizat complet,frigider,aragaz,masina de spalat,cablu,internet,baie cu vana,balcon inchis. se afla in arad,cartier vlaicu,zona scoala gen.11. 100 euro+cheltuieli tel.0728765210
Inchiriere garsoniera arad :
garsoniera utilata si mobilata - pret 100 euro
02.04.2013
detalii
inchiriez garsoniera cf. 1 - etaj intermediar, utilata si mobilata, geamuri termopan,parchet laminat, usa metalica, televizor, masina de spalat, aragaz, frigider , cablu tv, internet, - pret 100 euro/luna
Vanzare garsoniera Arad :
garsoniera confort 3
9000 EUR
18.03.2013
detalii
vand garsoniera confort 3,pret 9000 euro, situata intre zona boul rosu si zona traian, etaj 2, recent renovata, gresie, faianta, parchet laminat, apometre, cablu tv, internet, tel. fix, ocupabila imediat
Vanzare garsoniera Arad :
vand garsoniera confort 3
18.03.2013
detalii
vand garsoniera confort 3, situata intre zona boul rosu si zona traian, etaj 2, recent renovata, gresie, faianta, parchet laminat, apometre, cablu tv, internet, tel. fix
Vanzare garsoniera ARAD :
vand urgent garsoniera amenajata si mobilata , pret ...
12000 EUR
02.11.2012
detalii
vand urgent garsoniera amenajata si mobilata, pret 12000 euro.
Vanzare garsoniera arad :
vand garsoniera cf 1 , 40 mp, 14500 euro
14500 EUR
13.10.2012
detalii
vand garsoniera cf 1- zona confectii- etaj intermediar, se poate amenaja dupa preferinte. pret 14500 euro. tel. 0741143287
Vanzare garsoniera arad :
vand urgent garsoniera amenajata , partial mobilata ...
13000 EUR
13.10.2012
detalii
vand urgent garsoniera zona confectii- 33 mp. amenajari: gresie+ faianta, parchet laminat, geamuri si usi termopan, clima, usa metalica, partial mobilata. pret 13000 euro negociabil. tel 0741143287
Vanzare garsoniera ARAD :
vand urgent garsoniera pret 13000 euro
13000 EUR
10.10.2012
detalii
vand urgent garsoniera zona confectii- 33 mp. amenajari: gresie+ faianta, parchet laminat, geamuri si usi termopan, clima, usa metalica, partial mobilata. pret 13000 euro. tel 0757713971
Vanzare garsoniera arad :
vand garsoniera 33 mp pret 13000 euro
13000 EUR
09.10.2012
detalii
vand garsoniera 33 mp, etaj 3, pret 13000 euro neg. tel 0757713971
Asa va arata indicele imobiliar al I.N.S.
De când Institutul Naţional de Statistică (I.N.S.) a anunţat că la sfârşitul acestei luni va publica un indice imobiliar, au fost o mulţime de discuţii şi de aprecieri despre utilitatea şi efectele pe care le va avea în piaţă. Totuşi, înainte de a face supoziţii trebuie să ştim în ce va consta acest indice. De aceea, i-am întrebat pe cei de la I.N.S. care ne-au spus că:

„Indicele va măsura evoluţia trimestrială a preţurilor proprietăţilor rezidenţiale faţă de anul 2009 (anul de începere a anchetei). Datele colectate se referă la valorile/preţurile tranzacţiilor de vânzare-cumpărare autorizate de notari publici.”.

În prezent, există pe piaţă câteva firme (agenţii imobiliare şi portaluri online) care ne oferă lunar astfel de date statistice. Însă ele se limitează doar la teritoriul Bucureştiului ori au la bază doar anunţurile publicate pe portalul respectiv. De aceea nu ne ajută nici măcar să ne orientăm. Era necesar o astfel de bază de date naţională, însă în ce scop? „Scopul este acela de a răspunde cerinţelor utilizatorilor interni şi internaţionali.

Evoluţia pieţei proprietăţilor rezidenţiale poate ajuta la comensurarea gradului de expunere a băncilor pe această piaţă (prin evoluţia creditului). De asemenea, are scopul de a ajuta decidenţii responsabili cu politica monetară şi de stabilitate a preţurilor şi, nu în ultimul rând, poate explica modificările comportamentului de consum al populaţiei”, susţin reprezentanţii I.N.S.

Totuşi, ne interesează ca acest indice să fie naţional şi să ne ofere date cât mai detaliate pentru categorii foarte clare de proprietăţi. Nu trebuie să amestecăm casele cu apartamentele pentru că sunt total diferite. Poate de aceea, I.N.S. a hotărât ca: „Sfera de cuprindere a indicelui va fi teritoriul naţional. Evoluţia preţurilor va fi prezentată pentru: total proprietăţi rezidenţiale; total apartamente: apartamente Bucureşti, apartamente restul ţării; total case individuale; case individuale mediul urban şi case individuale mediul rural”. Acestea vor fi categoriile pentru care I.N.S. ne va furniza datele statistice ale preţurilor. Oricum am analiza această iniţiativă, ea constituie un pas înainte în cunoaşterea pieţei rezidenţiale din ţara noastră.
Cati bani se fac din administrarea cladirilor
Cifra de afaceri a companiei de property si facility management BSS, unul dintre cei mai importanti jucatori din piata de profil, a crescut cu aproape 75% anul trecut, de la 5,3 milioane de euro la 9,2 milioane de euro, dupa ce portofoliul administrat a urcat la 2,4 milioane de metri patrati.

“Anul trecut am intregistrat o cifra de afaceri de 9,2 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 75% fata de 2010 si un EBITDA (profit operational) de 860.000 euro”, a declarat, pentru Wall-Street.ro, Lucian Anghel, managing partner al companiei Building Support Services (BSS).

Anghel estimeaza ca valoarea pietei actuale de facility management externalizat, realizat prin firme specializate, se ridica la cel putin 120-125 milioane de euro.

Afacerile companiei au crescut anul trecut pe fondul maririi portofoliului de spatii gestionate, care a depasit 2,4 milioane de metri patrati. Si numarul angajatilor a crescut in 2011, de la 500 la 537 de persoane. [Vezi aici sum arata birourile BSS]

Anul trescut, BSS a preluat administrarea a doua cladiri de birouri din Pipera (Pipera I si Pipera II), a Centrului de Distributie Mega Image, a doua cladiri logistice si a castigat doua contracte nationale, respectiv reteaua Lidl din zona de sud a Romaniei si Bioromoil.

Printre cladirile administrate in prezent de BSS se mai afla: sediul CEZ Romania, Petrom City, Europe House si birourile River Place din zona Semanatoarea.

Concurentii BSS pe piata de property si facility management sunt MT&T, ISS si Coral Construct.

Sursa: Wall-Street
Un nou deficit de oferta in 3-5 ani pe piata imobiliara?
Scaderea foarte abrupta a numarului autorizatiilor de construire va determina un nou deficit de oferta in comparatie cu cererea de locuinte noi in urmatorii 3-5 ani, pe fondul revenirii cererii, apreciaza presedintele executiv Alpha Bank, Sergiu Oprescu.

Oficialul Alpha Bank a aratat ca autorizatiile de construire au coborat constant de la varful inregistrat la mijlocul anului 2008, numarul de avize emise in ultimele 12 fiind cu 30% mai mic fata de nivelul inregistrat in urma cu trei ani, informeaza Mediafax.

Oprescu a aratat insa ca numarul de locuinte finalizate a atins maximul la mijlocul anului 2009, cu un decalaj de un an, in conditiile in care multi investitori s-au grabit sa finalizeze lucrarile presati de declansarea crizei financiare.

Un astfel de decalaj sugereaza ca odata cu revenirea cererii, raspunsul ofertei va fi mult mai intarziat, ceea ce ar putea duce din nou la un deficit de locuinte. Mai mult, Oprescu spune ca cererea de locuinte s-a redus pe considerente de venituri si perspective ale evolutiei pietei, fiind astfel o cerere latenta.

Oprescu a aratat ca Romania se plaseaza pe ultimul loc din Uniunea Europeana atat inceea ce priveste creditele ipotecare ca raport din PIB, cu un procentaj de 5,6%, cat si ca valoare pe cap de locuitor, cu 340 de euro.

Spre comparatie, ponderea creditului ipotecar este de 12,8% in Cehia, 19,1% in Polonia si 25,2% in Ungaria, in timp ce valoarea pe cap de locuitor se ridica la 1.800 de euro in cazul Cehiei si Poloniei si la 2.500 de euro in Ungaria.

“Pentru un investitor, aceste date sunt incurajatoare, desi situatia economica actuala nu ofera perspective optimiste”, a punctat presedintele Alpha Bank.

El a aratat ca cererea pentru finantarea cumpararii locuintelor nu a scazut mai mult decat in statele cu ritmuri sustinute de creditare ipotecara, dar a recunoscut ca un rol important l-a jucat si programul Prima Casa.

Potrivit lui Oprescu, Prima Casa, dar si OUG 50 au avut ca efect scaderea dobanzilor la toate creditele ipotecare, costul intrand in ingtervalul 5-7% pentru finantarile in euro.

Presedintele Fondului de Grantare a Creditelor pentru IMM, Aurel Saramet, a aratat ca neperformanta pe programul Prima Casa este foarte redusa, de 0,05 la o mie, respectiv 30 de credite dintr-un total de peste 52.000 de imprumuturi.

Oprescu spune ca aceste credite sunt acordate clientilor care locuiesc efectiv in imobilele cumparate, fiind mult mai interesati sa-si ramburseze imprumuturile, iar preturile din piata nu releva pentru imprumutator sau bana o potentiala pierdere, asa cum se intampla cu imobilele achizitionate inainte de 2008.

In acelasi timp, presedintele Alpha Bank a recunoscut ca imprumuturile din programul Prima Casa au costuri mult mai mici decat media celor acordate inainte de inceputul crizei si sunt acordate mult mai transparent.

De altfel, Oprescu a aratat ca finantarile ipotecare acordate de Alpha Bank au fost permanent legate de la indicii de referinta pentru valutele de imprumut, EURIBOR, ROBOR sau LIBOR, iar rata de neperformanta se plaseaza mult sub nivelul inregistrat pe sistem.

Sursa: Wall-Street
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate