HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare hala Arad Vlaicu:
vanzari/închirieri hale si terenuri în parcul ind ...
25.09.2013
detalii
95.900 mp disponibili în parcele de 3.000 – 20.000 mp drum de acces proiectat pentru trafic greu utilităti – puncte de bransament la limita parcelei energie electrică – posibilitate de putere instalată standard 10 kw/1000 mp gaz...
Inchiriere hala Arad Vlaicu:
inchiriere hale parc industrial uta2
25.09.2013
detalii
parcul industrial uta2 se întinde pe o suprafată de 14,6 hectare si poate oferi pentru vânzare parcele de teren cu utilităti, iar pentru vânzare/închiriere hale industriale destinate logisticii si industriei usoare. cu o suprafaţă totală...
Vanzare hala Arad Gradiste:
hale industriale in sere - aproape de centre comerc ...
280 EUR
01.07.2012
detalii
motrust arad , dezvoltator imobiliar , vinde si inchiriaza hale industriale in arad , cartier gradiste (zona sere). destinatie: logistica-productie. locatie: cartierul gradiste , situat in partea de nord a orasului arad , la 5 km de...
Inchiriere hala Arad :
inchiriez hala 2100 mp aproape de centrul orasului ...
5250 EUR/luna
27.04.2012
detalii
inchiriez hala in suprafata de 2100 mp in parc industrial uta arad, in apropiere de centrul orasului. destinatie: logistica/productie acces: centura nord si dn 7 (e68) arad - nadlac inaltime utila: 6m structura de rezistenta: cadre metalice din...
Inchiriere hala Arad Aradul Nou:
inchiriere hala 1290 mp
26.04.2012
detalii
inchiriez hala in suprafata de 1290 mp cu urmatoarele caracteristici: inaltime utila: 5,5 m inaltime intrare: 3,36 m pardosea din beton elicopterizat contorizat putere instalata de 35 kw cu posibilitati de marire generatoare pe aer cald este...
Inchiriere hala Arad Aradul Nou:
inchiriere hala 366 mp
26.04.2012
detalii
inchiriez hala in suprafata de 366 mp in parc industrial aradul nou cu urmatoarele caracteristici: sistem incalzire: centrala proprie utilitati generale: curent trifazic climatizare: aeroterme pe aer cald izolatii termice:...
Inchiriere hala Arad Aradul Nou:
inchiriez hala industriala 1127 mp
26.04.2012
detalii
inchiriez hala industriala in suprafata de 1127 mp, contorizat, acces tir, inaltime utila 7 m, inaltime intrare 3 m, pardosea din beton elicopterizat, dotat cu incalzire pe generatoare de aer cald, 3 birouri, grupuri sanitare. se poate folosi pentru...
Ultimele doua saptamani in care creditele se acorda dupa reguli vechi
La finalul lunii ianuarie, expiră termenul până la care băncile şi instituţiile financiare nebancare trebuie să adapteze normele de acordare a creditelor la cel mai recent regulament BNR.

Pe ultima sută de metri, apar promoţii pentru clienţii care preferă un credit de consum pe o perioadă mai lungă sau care doresc credit imobiliar cu avans redus.

Chiar dacă luna ianuarie este considerată în general una fără prea mare activitate, inclusiv în zona bancară, 2012 a început în ton de promoţie.

Alpha Bank a lansat o ofertă de credite imobiliare în euro cu avans minim de 15%. În numai câteva săptămâni, oferta se va schimba obligatoriu, iar creditele imobiliare vor porni cu un avans de cel puţin 20% - la lei şi 25% - la valută.

Carpatica a redus dobânzile la creditele de nevoi personale fără ipotecă. În prezent, banca oferă aceste împrumuturi pe perioade de până la 10 ani, faţă de maximum 5 ani, cât va fi obligatoriu în curând.

BCR acordă condiţii preferenţiale de costuri tuturor clienţilor care au un cont de salariu deschis la bancă, indiferent de vechime. Până în 2012, condiţiile preferenţiale se acordau doar celor care aveau un istoric cu banca.

Alte bănci au preferat însă să renunţe la ofertele promoţionale în aşteptarea noilor reglementări. UniCredit Ţiriac Bank nu a mai prelungit campania fără comisioane, iar Raiffeisen Bank a scumpit creditele de consum fără ipotecă.

Băncile prelungesc condiţiile actuale cât de mult posibil

Noile norme de creditare trebuie să treacă pe la BNR pentru aprobare, înainte de a fi implementate efectiv de instituţiile de credit. Data-limită de transmitere a noilor norme este finalul lunii ianuarie.

Până la validarea noilor condiţii de creditare, băncile pot utiliza normele în vigoare, motiv pentru care instituţiile de credit nu se grăbesc să depună documentaţia necesară la banca centrală.

Reprezentanţii BRD au precizat că cel mai târziu săptămâna viitoare vor trimite normele spre avizare, în timp ce Raiffeisen Bank şi BCR nu au dorit să comenteze acest aspect, atâta vreme cât termenul-limită pentru transmitere nu a fost depăşit.

Până în prezent, doar o bancă şi-a modificat oferta de creditare pentru populaţie, conform cu noile reglementări ale BNR. ING Bank a redus perioada de acordare a împrumuturilor de nevoi personale şi a schimbat structura celorlalte produse, conform noilor reguli prudenţiale.

Pentru ING Bank, impactul noilor reglementări ar putea fi mai mare decât în cazul majorităţii băncilor, deoarece banca olandeză are în România statut de sucursală a unei instituţii dintr-un alt stat membru UE.

Până în prezent, sucursalele băncilor din statele membre ale UE puteau să acorde credite pe baza aprobărilor din statul de provenienţă, fără a fi necesară şi validarea BNR.

În momentul introducerii noului regulament BNR, această facilitate a fost anulată. În plus, până la primirea avizului din partea Băncii Naţionale, gradul maxim de îndatorare pe care sucursalele îl puteau aplica era de 35%, cu excepţia creditului de consum în valută, unde pragul este de 10%.

Efectele noului regulament BNR

Conform noilor reglementări ale BNR, creditele de consum se vor putea rambursa în cel mult 5 ani, iar avansul la creditele imobiliare în valută nu poate fi mai mic de 25%, dacă solicitantul obţine venituri în lei.

În cazul creditelor de consum, băncile trebuie să ia în considerare şi o eventuală depreciere a leului faţă de moneda creditului atunci când acordă împrumutul. De asemenea, gradul de îndatorare se va calcula ţinând cont şi de o posibilă creştere a ratei de dobândă şi de o scădere a veniturilor solicitantului.

Cel mai mare impact îl vor resimţi însă cei care ipotecau locuinţa pentru a obţine credite de valori mari, fără a justifica utilizarea banilor.

În noile condiţii, dacă împrumutul nu are la bază un scop imobiliar (achiziţii, renovări etc.), atunci perioada de rambursare nu poate fi mai mare de 5 ani. În aceste condiţii, suma ce poate fi obţinută scade drastic.

Sursa: Curierul National
Paginile de Internet din tarile UE care ofera credite au fost verificate. 11 pagini din Romania prezintă neregularitati
Ați fost vreodată pe punctul de a semna un contract pentru un împrumut personal, carte de credit sau alte credite de consum și ați descoperit că este mai scump decât v-ați așteptat? Acesta este și motivul pentru care a fost realizată o investigație la nivelul întregii UE a website-urilor care oferă astfel de credite. Cu această ocazie a fost verificată măsura în care consumatorii primesc informațiile la care au dreptul în temeiul legislației UE înainte de semnarea unui contract de credit.

Astfel, autoritățile naționale de aplicare a legii au verificat 562 de website-uri din cele 27 de state membre, plus Norvegia și Islanda. Ele au marcat 393 de website-uri (70%) pentru investigații ulterioare în legătură cu următoarele probleme principale: publicitatea nu a inclus informațiile standard necesare, ofertele au omis informații esențiale pentru luarea unei decizii și costurile au fost prezentate în mod înșelător. Autoritățile naționale de aplicare a legii vor contacta acum instituțiile financiare și intermediarii de credit în legătură cu suspiciunile de nereguli și le vor cere să aducă precizări sau să ia măsuri de remediere.

„Atunci când oamenii caută credit, descoperă uneori că acest credit se dovedește a fi mai scump decât părea la început, deoarece informații importante lipsesc sau sunt neclare. Creditul de consum nu este întotdeauna ușor de înțeles și de aceea există o legislație europeană pentru a-i ajuta pe consumatori să ia decizii în cunoștință de cauză. Prin urmare, este foarte important ca întreprinderile să ofere consumatorilor informațiile corecte și necesare. Și este rolul Comisiei să colaboreze cu autoritățile naționale de aplicare a legii pentru a realiza acest lucru”, consideră John Dalli, Comisarul UE pentru consumatori.

În România au fost verificate 20 de pagini de Internet, dintre care 11 au fost descoperite cu neregularități și vor fi urmărite la nivel național. Vestea bună este că niciuna dintre pagini nu necesită a fi urmărită de Reţeaua de Cooperare în domeniul Protecţiei Consumatorilor. Pentru a înțelege mai bine cât de important este domeniul, trebuie să știți că în 2010, instituțiile financiare din zona euro au oferit credite de consum în valoare de peste 600 de miliarde de euro.
Acte necesare vanzarii
Acte necesare cadastru / intabulare
Pentru realizarea documentatiei aveti nevoie de urmatoarele acte:

* Actele de proprietate ale imobilului (Contract de Vanzare-Cumparare, Proces verbal de Predare-Primire in cazul in care imobilul a fost cumparat de la stat, Sentinta Civila, Certificat de Mostenitor, Act de donatie,etc.) - in doua copii din care una legalizata.;

* Certificat Fiscal pentru Cadastru si Intabulare;

* Acte de indentitate ale proprietarului/proprietarilor - in doua copii;

* Cerere tip completata si semnata de proprietar – pusa la dispozitie de expertul autorizat;

* Declaratie privind limitele proprietatii pentru care se executa masuratorile – pusa la dispozitie de expertul autorizat;

* Cerere de inregistrare in Cartea Funciara - pusa la dispozitie de expertul autorizat;

Atentie! Certificatul fiscal este valabil 30 de zile, si nu trebuie sa depaseasca sfarsitul lunii. ex: Daca cererea a fost depusa dupa data de 25 martie este valabil pana la 1 mai.
Fara plan cadastral nu se poate face nicio instrainare. In cazul in care imobilul a fost dobandit dupa 1 iulie 1999 (data la care a intrat in vigoare Legea Cadastrului si Cartii funciare) si exista plan cadastral nu se mai face alt plan cadastral.

Certificatul Fiscal
Este documentul care atesta faptul ca proprietarul figureaza pe rolul administratiei financiare cu imobilul ce urmeaza a fi vandut, imobil pentru care impozitele sunt achitate la zi, nefiind urmarit pentru eventuale debite sau amenzi catre stat.
Actele necesare eliberarii acestui certificat fiscal sunt urmatoarele :

* cerere (formular tip);

* act de identitate (original si fotocopie);

* dupa caz :

* Certificat de mostenitor (original si copie xerox);

* Certificat de deces (original si copie xerox);

* Certificat de nastere (original si copie xerox);

* Certificat de casatorie (original si copie xerox);

* Sentinta de divort (original si copie xerox);

* dovada achitarii taxei de timbru in valoare de 1 leu/document;

* dovada achitarii taxei de timbru in valoare de 4 lei;

* timbru fiscal de 0.30 lei.

Certificatul fiscal se va elibera, prin compartimentul REGISTRATURA - personal proprietarului pe baza buletinului de identitate sau a cartii de identitate, dupa caz.
În situatia în care proprietarul nu se poate prezenta, se va desemna un reprezentant prin procura notariala sau împuternicire avocatiala.
Pentru persoanele din strainatate, procura trebuie sa fie întocmita la Ambasada sau Consulatul României. Certificatul fiscal este valabil doar 30 de zile de la eliberare.

Adeverinta Asociatia de Proprietari/Locatari
Adeverinta de la Asociatia de Proprietari, respectiv Locatari, este un formular standard care atesta ca nu aveti datorii catre asociatie.

* se completeaza in 3 exemplare de catre administrator si presedintele Asociatiei de locatari. Este obligatoriu ca acestia sa semneze sa stampileze si sa-si treaca numele in clar;

* se ataseaza copie xerox dupa ultima lista a cotelor de la intretinere (care sa aiba stampila asociatiei in original);

* se ataseaza copie xerox a ultimei chitante a platii cotelor de intretinere;

* vizarea adeverintei de catre Primaria de sector;

Adeverinta de la Asociatia de locatari este valabila numai cu viza Primariei de sector.

Extrasul de carte funciara
Extrasul de carte funciara este actul in care este trecuta situatia juridica a imobilului. Aici sunt trecute toate datele referitoare la descrierea imobilului, numele si prenumele proprietarilor, actele prin care acestia au dobandit imobilul, sarcinile proprietatii (ipoteca, interdictii de instrainare, privilegii, etc).
Extrasul de carte funciara se elibereaza de catre Biroul de Carte Funciara in baza actelor de proprietate care au fost intabulate in Cartea Funciara a imobilului. Pentru eliberarea acestuia trebuie sa va adresati biroului notarial unde se va semna contractul de vanzare cumparare si unde trebuie sa depuneti:

* dovada intabularii imobilului;

* copie act de proprietate;

* copie act identitate proprietar (proprietari);

* cerere tip;

Acest extras de carte funciare se elibereaza numai delegatiilor notariali, la cererea clientilor si are un termen de valabilitate de 5 zile de la data depunerii cererii, timp in care nu se poate elibera un alt extras de carte funciara pentru acelasi imobil. Astfel, este exclusa vanzarea imobilului de doua ori. Mai dureaza 1-2 zile obtinerea lui.

* Certificatul de sarcini va fi necesar in cazul in care cadastrul s-a facut cu mult timp in urma dar fara intabulare.

* Rolul fiscal – notarul face intabularea pentru cumparator.

In cazul in care faceti un precontract (care nu este realizat la notar) – cumparatorul trebuie sa solicite certificatul de carte funciara informativa, pe baza unei chitante scrisa de cel care vinde. Cel mai sigur este sa participe si martori, indicat 2 (dar sa nu fie ruda pana la gradul 3 inclusiv).

Actele care atesta dreptul de proprietate
Actul de dobandire al bunului imobiliar care atesta proprietatea poate fi de mai multe tipuri in functie de urmatoarele cazuri:
1. Imobilul a fost cumparat de la o persoana fizica
- in acest caz este vorba despre un act de vanzare-cumparare
2. Imobilul a fost cumparat de la stat dupa 1989
- act de vanzare-cumparare
- procesul verbal de predare-primire a imobilului
- dovada achitarii integrale a apartamentului din partea societatii creditoare, daca plata s-a facut in rate
- daca plata ratelor s-a facut cu imprumut de la CEC, atunci este necesara si incheierea de radiere a inscriptiei ipotecare pe care CEC-ul a luat-o la semnarea contractului de vanzare-cumparare
3. Imobilul a fost cumparat de la stat inainte de 1989

* contractul de construire

* procesul verbal de predare-primire a imobilului

* titlul de proprietate eliberat de Administratia financiara.

* incheierea de radiere a inscriptiei ipotecare, pe care CEC-ul a luat-o la semnarea contractului de vanzare-cumparare (daca acesta a fost cumparat cu plata in rate).

* Daca imobilul a fost achitat integral, dar nu a fost radiata inscriptia ipotecara, atunci trebuie sa va prezentati la CEC cu contractul de construire in original si sa depuneti o cerere prin care sa solicitati eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte ca imobilul a fost achitat integral si acordul CEC-ului ( biroul administrativ) pentru radierea inscriptiei ipotecare. Termenul de eliberare variaza intre 3 si 7 zile. Radierea inscriptiei ipotecare se face la biroul de carte funciara.

In functie de caz si urmatoarele acte pot atesta dreptul de proprietate:

* Certificat de mostenitor

* Contract de donatie

* Contract de schimb

* Sentinta civila definitiva

Acte necesare pentru vanzare imobil
1. Acte de proprietate in original
a) in cazul actelor incheiate cu SCAVL Giulesti, SC ICRAL Foisor SA, SC Orizont SA, DAFI, SC APOLODOR SA, IMOBILIARA RA, SC ROMCONFORT SA, SC Cotroceni SA, SC TITAN SA , SC BERCENI SA etc.:
- contract vanzare cumparare sau contract de construire; act aditional;
- proces verbal de predare-primire a locuintei
- contract de imprumut
- dovada de achitare integrala (adeverinta)
b) in cazul actelor incheiate la notar - contract vanzare cumparare
c) in cazul mostenirilor, dupa caz, actele de proprietate de la punctul a) sau b) si certificatul / certificatele de mostenitor.
La incheierea contractului de vanzare cumparare se vor prezenta in original toate actele fostilor proprietari (istoricul proprietatii).
2. Certificat fiscal de la Directia Taxe si Impozite Locale sau Primaria Localitatii unde se afla apartamentul - pentru judete. In certificatul fiscal trebuie precizat obligatoriu: proprietarul sau proprietarii cu numele corect; adresa corecta a apartamentului; suprafata de teren aferenta; fara datorii.
Certificatul fiscal nu trebuie sa fie mai vechi de 3 zile si trebuie sa fie eliberat in luna in care se incheie contractul de vanzare cumparare in forma autentica.
Certificatul fiscal trebuie adus la notariat cu o zi inainte de autentificarea contractului de vanzare cumparare, pentru verificare. In cazul in care nu se aduce cu o zi inainte si exista greseli, proprietarul isi asuma riscul de a nu incheia contractul de vanzare cumparare la data programata.
In cazul in care apartamentul nu este intabulat, intabularea se poate face si de catre biroul notarial si trebuie adus certificat fiscal pentru intabulare. La data incheierii contractului de vanzare cumparare trebuie adus un alt certificat fiscal, valabil 3 zile, cu mentiunea “pentru vanzare “.
3. Incheierea de carte funciara de la judecatorie sau de la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara - Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara - Biroul de Carte Funciara de sector.
4. Extrasul de carte funciara (valabil 5 zile de la data depunerii cererii la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara - Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara - Biroul de Carte Funciara de sector), care se obtine numai de biroul notarial. In extras trebuie sa se precizeze ca imobilul nu este grevat de sarcini.
Pentru obtinerea extrasului de carte funciara, trebuie sa se prezinte si sa completeze cererea la notariat, unul dintre proprietari, cu patru zile lucratoare inainte de incheierea contractului de vanzare cumparare.
5. Adeverinta de la asociatia de locatari / proprietari din care sa reiasa ca apartamentul nu are datorii la cotele de intretinere, vizata la primaria de sector.
In cazul in care apartamentul este situat in sectorul 5, cererea trebuie depusa la Primarie, pentru vizat, cu cel putin 6 (sase) zile lucratoare inainte de semnarea contractului de vanzare cumparare;
6. Ultima chitanta de achitare a energiei electrice.
7. Dosar cadastral in copie.
8. Daca este cazul, certificat pentru schimbarea adresei postale, in cazul in care adresa postala din titlul de proprietate nu corespunde cu adresa postala din certificatul fiscal, incheierea si extrasul de carte funciara.
9. Certificate de casatorie vanzatori si cumparatori (daca este cazul), sau sentinta civila de divort cu mentiunea “definitiva si irevocabila”.
10. Buletinele / cartile de identitate (trebuie sa fie in perioada de valabilitate), in cazul in care este expirat se prezinta pasaport si carnet de conducere.
Toate documentele se prezinta in original.
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate