HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare hala Arad Vlaicu:
vanzari/închirieri hale si terenuri în parcul ind ...
25.09.2013
detalii
95.900 mp disponibili în parcele de 3.000 – 20.000 mp drum de acces proiectat pentru trafic greu utilităti – puncte de bransament la limita parcelei energie electrică – posibilitate de putere instalată standard 10 kw/1000 mp gaz...
Inchiriere hala Arad Vlaicu:
inchiriere hale parc industrial uta2
25.09.2013
detalii
parcul industrial uta2 se întinde pe o suprafată de 14,6 hectare si poate oferi pentru vânzare parcele de teren cu utilităti, iar pentru vânzare/închiriere hale industriale destinate logisticii si industriei usoare. cu o suprafaţă totală...
Vanzare hala Arad Gradiste:
hale industriale in sere - aproape de centre comerc ...
280 EUR
01.07.2012
detalii
motrust arad , dezvoltator imobiliar , vinde si inchiriaza hale industriale in arad , cartier gradiste (zona sere). destinatie: logistica-productie. locatie: cartierul gradiste , situat in partea de nord a orasului arad , la 5 km de...
Inchiriere hala Arad :
inchiriez hala 2100 mp aproape de centrul orasului ...
5250 EUR/luna
27.04.2012
detalii
inchiriez hala in suprafata de 2100 mp in parc industrial uta arad, in apropiere de centrul orasului. destinatie: logistica/productie acces: centura nord si dn 7 (e68) arad - nadlac inaltime utila: 6m structura de rezistenta: cadre metalice din...
Inchiriere hala Arad Aradul Nou:
inchiriere hala 1290 mp
26.04.2012
detalii
inchiriez hala in suprafata de 1290 mp cu urmatoarele caracteristici: inaltime utila: 5,5 m inaltime intrare: 3,36 m pardosea din beton elicopterizat contorizat putere instalata de 35 kw cu posibilitati de marire generatoare pe aer cald este...
Inchiriere hala Arad Aradul Nou:
inchiriere hala 366 mp
26.04.2012
detalii
inchiriez hala in suprafata de 366 mp in parc industrial aradul nou cu urmatoarele caracteristici: sistem incalzire: centrala proprie utilitati generale: curent trifazic climatizare: aeroterme pe aer cald izolatii termice:...
Inchiriere hala Arad Aradul Nou:
inchiriez hala industriala 1127 mp
26.04.2012
detalii
inchiriez hala industriala in suprafata de 1127 mp, contorizat, acces tir, inaltime utila 7 m, inaltime intrare 3 m, pardosea din beton elicopterizat, dotat cu incalzire pe generatoare de aer cald, 3 birouri, grupuri sanitare. se poate folosi pentru...
Prima casa 4 - oferta completa. Vezi care banca te atrage cel mai mult
Tot mai multe banci apar pe piata cu oferte pentru “Prima Casa 4″, asta dupa ce, in asteptarea acestui program, mai toate au scos cate o oferta alternativa, pentru a castiga cat mai multi clienti. Produsele sunt destule si variate, restul depinde doar de clienti si alegerea lor.

Una dintre ultimele banci care au intrat in program este OTP Bank, care a si primit un plafon de 9,6 milioane de euro.

Oferta acestei banci este de 4% plus Euribor la 3 luni, pentru creditele in euro, in timp ce, pentru cele in moneda nationala, banca vine cu o dobanda compusa din 2,50% - marja bancii plus Robor la 3 luni.

Si Raiffeisen Bank a ramas ceva mai la urma, dupa lansarea celei de-a patra parti a programului. Aceasta a stabilit o marja de 3,9% plus Euribor la 3 luni si de 2,4% plus Robor la 3 luni. Cei care sunt deja clienti ai bancii au, din start, un mic avantaj. Daca isi incaseaza salariul intr-un cont curent deschis la banca, platesc o marja de dobanda mai redusa cu 0,2 puncte procentuale, adica 2,2% la lei si respectiv 3,7% la euro.

In iulie, Piraeus Bank s-a inscris in “Prima Casa 4″ si are o oferta asemanatoare cu cea a OTP Bank. Grecii au mai anuntat ca suma minima pe care o acorda printr-un astfel de credit este de 10.000 de euro, iar cea maxima este cuprinsa intre 57.000 si 71.250 de euro, in functie de segmentul de creditare pe care-l alegeti. Perioada maxima de creditare este de 30 de ani.

BRD, care este a doua banca din piata locala dupa activele detinute, si-a inceput si ea campania de “recrutare” a clientilor pentru “Prima Casa”. Aceasta pune “la bataie” un plafon de garantii de peste 325 de milioane de euro. Ipotecarele pe care BRD le ofera sunt la 3,65% - 3,75% plus Euribor, in functie de perioada de creditare pe care o alegeti.

Cu un plafon de 25 de milioane de euro Banca Transilvania a intrat in cursa pentru acordarea de credite ipotecare. Finantarile sunt acordate atat in lei, la dobanda de 5,49% pe an (Robor la 3 luni), la care se adauga comisionul de gestiune de 0,2% pe luna, cat si in euro, la o dobanda de 4 puncte procentuale plus Euribor la 3 luni.

Cea mai mare banca din piata, BCR, si-a inceput campania cu o dobanda de 3,95% plus Euribor la trei luni, pentru creditele in euro. Creditorul a anuntat la data lasarii programului ca toti clientii cu salariul la BCR sau care au un comportament bun de plata la creditele in derulare pot beneficia de facilitati de dobanda. Adica, in loc de 3,95%, vor primi 3,75%. Evaluarea imobilului are un cost convenabil de 300 lei (inclusiv TVA) pentru un apartament.

CEC Bank are la dispozitie 27 de milioane de euro pentru a acorda imprumuturile in euro cat si in lei. Pentru creditele in euro, costurile de finantare sunt de 4% plus Euribor la trei luni, in timp ce, pentru creditele in lei - 1,9% plus Robor la trei luni. CEC ofera si o perioada de gratie de 6 luni, in cazul in care veti fi vreodata in imposibilitatea de a plati, iar pentru a avea parte de acest serviciu, tot ce trebuie sa faceti este sa va conformati regulilor impuse de creditor.

Millennium Bank va aloca 50 de milioane de euro pentru aceasta editie a programului cu o dobanda formata din Euribor la trei luni plus o marja de 4%. Comisioanele de analiza si de acordare sunt gratuite, iar costul evaluarii locuintei este platit de Millennium Bank.

Pentru creditele contractate prin programul Prima Casa 4, Alpha Bank are o dobanda formata din Euribor la trei luni plus o marja de 4%.

Sursa: Ziare.com
Bucurestiul este singura capitala cu un teren de 14 ha neconstruit in centru
Bucureştiul este singura Capitală cu un teren de 14 ha nefolosit în centru, susţine Ştefan Dumitraşcu, arhitectul şef al Sectorului 3. Este vorba despre „Groapa Operei”, teren pe care a fost programată construcţia proiectului Esplanada.

„Groapa Operei”, situată între Banca Ţiriac, Biblioteca Naţională, Bulevardul Unirii şi Bulevardul Octavian Goga, cuprinde şantierul abandonat al fostei Opere Române sau Centrul Cântarea României, cum era denumit înainte de 1989.

Pe acest teren a fost programat proiectul Esplanada, o investiţie de peste un miliard de euro, ce trebuia dezvoltat de ungurii de la TriGranit.

Problemele juridice ale lotului au dus la amânarea proiectului, iar primarul general Sorin Oprescu a anunţat în repetate rânduri că intenţionează să amenajeze acolo un parc.

„Trăim într-un oraş semiîmpădurit. La noi nu a fost «boom» imobiliar. Încă nu suntem sufocaţi de clădiri de oţel şi beton. Din biroul meu văd doi pini într-o curte învecinată, în centrul oraşului. La Paris sau Londra nu găseşti aşa ceva.

Oraşul nostru e folosit fără a fi citit manualul de utilizare a obiectului oraş. Ultimul lucru pe care îl face un român când cumpără un aparat electrocasnic e să citească manualul de instrucţiuni”, a explicat Dumitraşcu.

El a mai spus că sunt o serie de case autonome în Pipera care puteau fi construite pe Lună şi că acest tip de construcţie nu este în concordanţă cu ideea de oraş.

Se mai construieşte

Dumitraşcu a declarat că investitorii au început să găsească bani şi să aibă curajul de a construi din nou.

„După o perioadă în care taxele din autorizaţiile de construire au scăzut la jumătate (2010 n.red.), anul acesta am constatat o revigorare, la un nivel comparabil cu 2007-2008. 70% din autorizaţiile eliberate în 2011 sunt pentru investiţii mici, case unifamiliale sau mici proiecte rezidenţiale”, a completat arhitectul şef al Sectorului 3.

Sursa: Capital
Pretul proprietatilor imobiliare
E naivă credinţa că banii puşi în cărămizi sunt la loc sigur.

Nu e zi de la Dumnezeu să nu mă întrebe câte cineva ce cred despre investiţiile imobiliare.

Cu speranţă, sau disperare, toţi aşteaptă să se întâmple ceva. Nu am ce să răspund. Mint dacă le spun că se vede luminiţa. Sunt bănuit imediat de interese oculte dacă zic că scroafa e moartă în coteţ.

Creşterea exagerată a preţurilor imobiliarului înainte de criză a creat o psihoză. Toţi proprietarii de câmpuri cu bălării se visau bogaţi.

Unii au vândut mai repede şi au câştigat. Alţii şi-au ipotecat proprietăţile şi au investit banii mai bine sau mai prost.

Oricum, astăzi sunt datori vânduţi la bănci. Toţi cei care şi-au păstrat proprietăţile aşteaptă să se reaprindă minunea. Este adevărat că istoria se repetă nu numai la noi.

Japonia şi Europa, la începutul anilor ‘90, Statele Unite, în anii ‘80, au trecut prin perioade similare, urmate de o cădere dramatică a preţurilor.

Ciclicitatea face din imobiliar, alături de transporturile aeriene sau petrochimie, unul dintre cele mai riscante domenii de investiţie. E naivă credinţa că banii puşi în cărămizi sunt la loc sigur.

Cererea şi oferta, cele care reglează preţul, nu au nimic comun cu costul de construcţie. La noi, acum, băncile sunt cele care încurajează caracterul artificial al pieţei.

Pentru a nu fi silite să facă provizioane prea mari, să-şi asume pierderi, ele păstrează încă evaluări umflate ale bunurilor imobiliare.

De aceea, când cineva spune că avem un sistem bancar sănătos, e ca venit de pe altă planetă. Pericolul care ne paşte din acest motiv e repetarea fenomenului.

După o perioadă de blocaj al pieţei, ca cea prin care trecem astăzi, boala poate reapărea. O condiţie a ieşirii din impas este recunoaşterea pierderilor de către bănci.

Preţurile ar reveni în realitate, blocajul ar fi eliminat. De fapt, evaluarea trebuie să ţină seama de realităţile macroeconomice, dar şi de caracteristicile intrinseci ale proprietăţii.

De multe ori, cineva spune: „Vecinul meu a vândut terenul lui cu atât. De ce n-aş vinde şi eu la fel?” Nu ţine seama că valoarea depinde de orientare, dimensiune, caracteristici geometrice şi, mai ales, de ce se poate construi în acel loc din punct de vedere volumetric şi funcţional.

Totodată, este importantă şi viteza cu care eventual se poate edifica ceva. Pentru retaileri, de exemplu, mai important decât preţul e timpul de construcţie. Fiecare zi pierdută înseamnă vânzări mai mici.

Din aceste numeroase motive, pe aceeaşi stradă, două proprietăţi pot avea valori cu totul diferite. Lipsa de cultură în domeniu a oamenilor aduce şi ea după sine o percepţie total deformată asupra pieţei.

Tendinţa intermediarilor de a încerca să facă din fiecare afacere o sursă de îmbogăţire rapidă deformează şi ea piaţa.

Efectul este că trăim într-o lume a iluziilor deşarte. O a doua condiţie la fel de importantă pentru a ne însănătoşi este, deci, profesionalizarea pieţei.

Ea se impune natural, prin selecţie. O a treia condiţie pentru redemararea acestui domeniu este deschiderea pieţei.

Clarificarea situaţiei juridice a proprietăţilor prin judecarea expeditivă şi cu prioritate a litigiilor este şi un imperativ pentru ieşirea generală din criza economică.

Pe de altă parte, este necesară deschiderea către competiţie a industriei construcţiilor, dominată de pseudo-monopoluri interne, cum ştim, prin acordarea preferenţială a lucrărilor publice.

Astfel, vor fi eliminate şi micile antreprize nepricepute care perpetuează tehnologii depăşite de mult. Va scădea preţul de construcţie, aducându-l către zona în care se poate întâlni cererea şi oferta.

În ce priveşte preţul terenurilor, într-o piaţă normală, el va fi determinat de densitatea ţesutului urban.

Bucureştiul are o densitate medie de sub 120 de locuitori la hectar, celelalte oraşe româneşti şi mai puţin, faţă de 300-400 de locuitori la hectar în majoritatea oraşelor europene.

Vine această caracteristică din istoria lor de „sate mari” pline de „găuri” pe care de multe ori nu le vedem din stradă.

Totodată, preţul terenului nu poate să se ridice decât în mod cu totul excepţional peste 10-15% din valoarea de piaţă a ceea ce se poate edifica.

În concluzie, preţurile proprietăţilor imobiliare vor scădea în continuare, ca tendinţă generală, dar se vor şi diferenţia foarte mult.

Spunând toate acestea, sper să scap de întrebările sâcâitoare despre „imobiliar”. Aici e ca în meteorologie. Ia-ţi umbrela dacă „specialistul” (toţi se pricep, ca la fotbal) îţi spune că o să fie soare.

Sursa: Adevarul
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate