HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare vila Arad Gai:
duplex in ansamblu rezidential
125000 EUR
06.01.2016
detalii
vilele sunt in constructie intr-un complex nou ingradit pe 2 ha , compus din 34 de vile si 2000mp de spatiu verde, securizat 24/24. vor fi predate la cheie primele 2 duplex-uri in iunie 2016 la cheie. duplex cu garaj (125 000 eur...
Inchiriere vila Arad Gradiste:
vila noua de inchiriat in arad
990 EUR/luna
09.11.2012
detalii
vila noua de inchiriat in arad in cartierul gradiste, la 3 minute de centrul orasului. 5 dormitoare suprafata utila: 450m2; suprafata gradina: 800m2; subsol, parter, etaj 1 (2 camere), etaj intermediar 1-2 (1 camera), etaj 2 (2 camere), garaj(2...
Asa va arata indicele imobiliar al I.N.S.
De când Institutul Naţional de Statistică (I.N.S.) a anunţat că la sfârşitul acestei luni va publica un indice imobiliar, au fost o mulţime de discuţii şi de aprecieri despre utilitatea şi efectele pe care le va avea în piaţă. Totuşi, înainte de a face supoziţii trebuie să ştim în ce va consta acest indice. De aceea, i-am întrebat pe cei de la I.N.S. care ne-au spus că:

„Indicele va măsura evoluţia trimestrială a preţurilor proprietăţilor rezidenţiale faţă de anul 2009 (anul de începere a anchetei). Datele colectate se referă la valorile/preţurile tranzacţiilor de vânzare-cumpărare autorizate de notari publici.”.

În prezent, există pe piaţă câteva firme (agenţii imobiliare şi portaluri online) care ne oferă lunar astfel de date statistice. Însă ele se limitează doar la teritoriul Bucureştiului ori au la bază doar anunţurile publicate pe portalul respectiv. De aceea nu ne ajută nici măcar să ne orientăm. Era necesar o astfel de bază de date naţională, însă în ce scop? „Scopul este acela de a răspunde cerinţelor utilizatorilor interni şi internaţionali.

Evoluţia pieţei proprietăţilor rezidenţiale poate ajuta la comensurarea gradului de expunere a băncilor pe această piaţă (prin evoluţia creditului). De asemenea, are scopul de a ajuta decidenţii responsabili cu politica monetară şi de stabilitate a preţurilor şi, nu în ultimul rând, poate explica modificările comportamentului de consum al populaţiei”, susţin reprezentanţii I.N.S.

Totuşi, ne interesează ca acest indice să fie naţional şi să ne ofere date cât mai detaliate pentru categorii foarte clare de proprietăţi. Nu trebuie să amestecăm casele cu apartamentele pentru că sunt total diferite. Poate de aceea, I.N.S. a hotărât ca: „Sfera de cuprindere a indicelui va fi teritoriul naţional. Evoluţia preţurilor va fi prezentată pentru: total proprietăţi rezidenţiale; total apartamente: apartamente Bucureşti, apartamente restul ţării; total case individuale; case individuale mediul urban şi case individuale mediul rural”. Acestea vor fi categoriile pentru care I.N.S. ne va furniza datele statistice ale preţurilor. Oricum am analiza această iniţiativă, ea constituie un pas înainte în cunoaşterea pieţei rezidenţiale din ţara noastră.
Constructorii finalizeaza tot mai putine locuinte: In 2011 au fost terminate cu 10% mai putine case
Ritmul livrărilor de locuinţe noi scade în fiecare trimestru, pe măsură ce lucrările începute în trecut se apropie de final. Anul trecut au fost terminate 44.456 de unităţi locative, în scădere cu 4.356 de locuinţe, faţă de anul anterior.

În ultimul trimestru s-au dat în folosinţă 15.372 de unităţi, cu 1.308 mai puţine decât în perioada similară din 2010.

Ponderea locuinţelor finalizate în ultimul trimestru din 2011 în mediul rural (59,6%) este similară cu cea din mediul urban (59%).

Numărul locuinţelor realizate din fondurile publice, în această perioadă, a crescut cu 554 locuinţe, iar al celor construite din fondurile private a scăzut cu 1.862 locuinţe.

Cea mai puternică scădere a stocului livrat în trimestrul patru, comparativ cu T4 din 2010, se observă în Bucureşti-Ilfov, unde au fost receptate cu 859 de locuinţe mai puţin.

Această regiune este urmată de Nord-Vest (-383 de unităţi), Nord-Est (-266 de locuinţe), Centru (-211) şi Sud-Vest Oltenia (-114). Cu toate acestea au fost şi zone care au înregistrat creşteri ale stocului livrat precum Sud-Est (+405 locuinţe), Vest (+97 locuinţe) şi Sud - Muntenia (+23 locuinţe).

Analizat, ponderea locuinţelor construite în 2011 la nivel urban a fost de 56,4%, faţă de 52,3% a celor dezvoltate în mediul rural. Pe întreg anul trecut a scăzut atât numărul locuinţelor realizate din fonduri private, cât şi numărul locuinţelor realizate din fonduri publice, cu 3.896 locuinţe, respectiv 460 locuinţe.

Cele mai semnificative scăderi ale noului stoc din 2011 s-au constatat în Bucureşti - Ilfov (-1.496 locuinţe), Centru (-817 locuinţe), Sud - Muntenia (-614 locuinţe), Nord - Vest (-553 locuinţe) şi Sud - Est (-549 locuinţe). În regiunea de dezvoltare Vest a avut loc o creştere cu 318 locuinţe.

Sursa: Capital
Cresc cererile de refinantare pentru proiectele imobiliare
Cererile de refinantare vor creste, multe credite imobiliare ajungand la maturitate in acest an, iar proprietarii vor avea nevoie de capital propriu pentru a reface raportul dintre finantare si valoarea proiectului, afectat de devalorizarea activelor, ceea ce va atrage investitori, potrivit companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

“Tinand cont ca, in general, termenul de finantare al proiectelor este de 5-7 ani, estimam ca un numar mare de credite imobiliare vor ajunge la maturitate anul acesta si drept urmare, cererile de refinantare vor creste.

Cum majoritatea acestor imprumuturi au fost semnate im perioada de boom, intre 2006-2007, s-a ajuns la incalcarea clauzei de LTV (valoarea imprumutului raportata la valoarea de piata a proiectului) pentru o mare parte din aceste credite, iar acum proprietarii sunt pusi in situatia dificila de a contribui cu capitaluri proprii pentru a reface raportul LTV in conformitate cu clauzele contractuale”, se arata intr-un raport al companiei ce consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle (JLL), citat de Mediafax.

In aceste conditii, consultantii JLL considera ca este posibil sa existe proiecte de calitate care sa aiba potentialul sa atraga investitori instituitionali.

“In plus, oportunitatea astfel creata pentru finantarile de tip punte poate sa aduca pe piata o noua categorie de investitori de capital”, se mentioneaza in raport.

Un efect important al finantarii restrictive il reprezinta, in opinia reprezentantilor JLL, faptul ca atragerea de imprumuturi pentru dezvoltarea de proiecte noi este dificila, iar presiunea astfel creata pe oferta viitoare de spatii de birouri asigura noi oportunitati pentru dezvoltatorii institutionali pregatiti sa intre pe piata cu proiecte de calitate superioara.

Potrivit estimarilor JLL, anul trecut volumul total de investitii tranzactionat a fost de circa 400 de milioane de euro.

“Prima parte a anului 2011 a fost caracterizata de progrese importante in discutiile dintre investitorii institutionali si vanzatori. Procesul de negociere a continuat sa fie lung, dar ne asteptam ca activitatea de investitii in 2012 sa depaseasca volumul din 2011″, se precizeaza in raport.

Autorii studiului, remarca revenirea interesului pentru achizitiile in faza de proiect (de tip forward), dar numai pentru proiecte de calitate foarte buna, a caror dezvoltare este sustinuta de scaderea ofertei.

“In conditiile in care finantarea proiectelor va fi extrem de selectiva si va intampina in plus, in urmatoarele luni, si restrictii generale de reglementari, aproape toate proiectele, cu exceptia proiectelor prime de spatii amplasate in zone de interes, sau a centrelor comerciale dominante, vor ramane cel mai probabil foarte putin tranzactionate”, mai adauga sursa citata.

Sursa: Wall-Street
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate