HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare vila Arad Gai:
duplex in ansamblu rezidential
125000 EUR
06.01.2016
detalii
vilele sunt in constructie intr-un complex nou ingradit pe 2 ha , compus din 34 de vile si 2000mp de spatiu verde, securizat 24/24. vor fi predate la cheie primele 2 duplex-uri in iunie 2016 la cheie. duplex cu garaj (125 000 eur...
Inchiriere vila Arad Gradiste:
vila noua de inchiriat in arad
990 EUR/luna
09.11.2012
detalii
vila noua de inchiriat in arad in cartierul gradiste, la 3 minute de centrul orasului. 5 dormitoare suprafata utila: 450m2; suprafata gradina: 800m2; subsol, parter, etaj 1 (2 camere), etaj intermediar 1-2 (1 camera), etaj 2 (2 camere), garaj(2...
Daca te zgarcesti la maruntis pierzi sume mult mai mari
La achiziţionarea unui apartament nou, Pop s-a bucurat că trebuia să plătească doar un avans, restul de bani urmând a fi achitat la predarea locuinţei. Însă, după câteva luni a aflat că lucrările au fost oprite, că va fi amânat termenul de predare şi că dezvoltatorul a dat faliment. După o ceartă straşnică între Pop şi Carmen, dar şi după ce Pop s-a mustrat singur pentru faptul că nu a verificat situaţia dezvoltatorului înainte de a semna, cei doi Escu au ajuns la concluzia că este mai bine să cumpere un teren pe care să-şi construiască o casă.
- Decât să mai luăm tot felul de ţepe, mai bine luăm un teren şi ne construim singuri casa. Aşa nu mai are nimeni cum să ne păcălească, propune Pop.
- Foarte bună idee! Aşa vom avea şi noi o casă nouă pe care o facem cum vrem să fie, se entuziasmează Carmen.
- În funcţie de bani. Nu vom putea să o facem chiar cum vrem. Trebuie să ne limităm la resursele financiare pe care le avem.
- Lasă dragă că vedem noi ce bani vom avea. Tu găseşte terenul şi lasă în grija mea cum vom face casa, începu Carmen să viseze.
Aşa că Pop a început iar să caute pe Internet, însă de această dată terenuri, nu apartamente noi. S-a uitat pe toate website-urile posibile şi imposibile timp de vreo săptămână pentru că nu vroia să facă tranzacţia printr-o agenţie, ci direct de la proprietar. „De ce să plătesc comision unei agenţii pentru ceva ce pot face şi eu? Ce rost are să dau bani aiurea când o agenţie nu îmi oferă niciun serviciu în plus faţă de ceea ce fac singur?”, se gândea Pop. Până la urmă a găsit pe www.terenuri.net câteva oferte care i s-au părut interesante şi aflate aproape de o gură de metrou, de magazine mai mari şi având toate utilităţile. Aşa că a luat-o pe Carmen de mână şi s-au dus să le vadă.
Chiar dacă era „în câmp” şi nu avea utilităţile aduse la proprietate, dar pentru că era mai ieftin, cei doi Escu s-au decis asupra unui teren şi l-au cumpărat. S-au bucurat când au văzut că şi proprietarul, om chibzuit, evita să lucreze cu un agent imobiliar. După ce au terminat cu actele de proprietate, s-au dus la un arhitect recomandat de un coleg de serviciu al lui Pop să le proiecteze casa. Carmen ştia deja cum trebuie să fie aceasta şi i-a spus arhitectului tot ce dorea să aibă în noua ei locuinţă. Pop a mai temperat-o şi a încercat să se încadreze în 100-150 mp pentru a nu plăti impozit mare şi pentru a-şi permite să o realizeze şi să o întreţină. Până la urmă au ajuns la un compromis şi au fost mulţumiţi amândoi. Acum, arhitectul le-a spus că trebuie să ia un geodez care să facă unele teste de sol pentru a ştii cum trebuie realizată fundaţia.
Au plătit serviciile acestuia şi au primit rezultatele. Terenul era bun pentru construcţie şi nu necesita o fundaţie mare şi scumpă. Aşa că arhitectul le-a arătat proiectul la care au mai făcut câteva modificări, cerute de Carmen, şi au ajuns la partea cu autorizaţia de construire care trebuia obţinută de la primărie. Au depus documentaţiile şi au aşteptat autorizaţia. Numai că, în locul acesteia, primăria le-a dat „o hârtie” pe care scria că nu au voie să construiască pe acel teren deoarece exact prin acel loc treceau conductele de gaz ale oraşului. Astfel, pe acel lot era interzisă realizarea de construcţii. Abia atunci au înţeles de ce fostul proprietar se grăbea să vândă, de ce l-a dat mai ieftin, de ce a făcut el toate demersurile „scutindu-i pe ei de bătăi de cap şi de drumuri” şi de ce evita să lucreze cu un agent. Abia atunci au înţeles că au fost păcăliţi încă odată.
„Aşa îmi trebuie dacă sunt prost. Nu mă mai satur de atâtea ţepe. M-am zgârcit să nu dau comision unei agenţii şi nu am apelat la un broker imobiliar care sigur ar fi verificat astfel de informaţii înainte de a promova oferta respectivă. Ar fi trebuit să ştiu că serviciile unui profesionist sunt foarte utile dacă nu te încăpăţânezi să te zgârceşti la mărunţiş. Am făcut aceeaşi prostie pe care o fac unii dintre cei care se implică în procese fără avocat şi de care râd. Am ajuns şi eu, marele avocat, de râsul ţeparilor. Şi pentru ce? Pentru câteva sute de euro pe care le dădeam unui broker, dar măcar eram sigur că voi putea folosi terenul pentru a-mi face o casă. Aşa am ajuns să dau bani aiurea pe teren, pe geodez, pe arhitect şi să nu îmi fac nici casa”, să căina Pop, dar era prea târziu.

Din episoadele trecute: Escu, Pop Escu, este un tânăr care a devenit avocat de câţiva ani şi care s-a căsătorit cu Carmen tot cam atunci. De când se cunosc au stat cu chirie prin mai multe cartiere din Bucureşti. Câteva luni au stat într-o garsonieră de 17 mp din Berceni, confort III, 800 de lei/lună, complet utilată şi mobilată. Însă, pentru că s-au mutat în grabă au avut neplăceri: carcalaci, loc de parcare, găştile de cartier… Până la urmă au fost nevoiţi să se mute din cauza bagabonţilor de la colţ care făceau gălăgie şi se luau de Carmen. S-au mutat într-o garsonieră din Tineretului, dar au descoperit că nu au apă caldă şi gaz. De aceea, s-au mutat din nou, de această dată în Brâncoveanu, într-o garsonieră de 32 mp, la etajul unu, cu 900 de lei/lună. Aici, după mai multe probleme mărunte (loc de parcare şi copii care se dau cu rolele prin casă), au avut surpriza să fie inundaţi şi să li se dea foc la balcon. Nemaisuportând toate acestea s-au hotărât să îşi cumpere un apartament nou. Numai că, la câteva luni după ce au achitat avansul, dezvoltatorul a dat faliment.
Atenţie! Acesta este un pamflet cu personaje imaginare create pentru a pune în discuţie problemele care apar în viaţa de zi cu zi a proprietarului sau a chiriaşului unei locuinţe şi să găsească rezolvări la acestea. Intenţionăm să atragem atenţia asupra unor aspecte care trebuie luate în seamă în cazul unei mutări într-o locuinţă pentru a nu fi nevoiţi ulterior să ne mutăm în altă parte, să suportăm neplăceri sau chiar să ajungem la fapte mai grave (certuri, bătăi, distrugeri de bunuri etc.).
„Prima Casa”, fara impozit timp de 10 ani
Persoanele care achizitioneaza o locuinta prin programul „Prima Casa” ar trebui scutite de la plata impozitului pe cladire timp de 10 ani.

Cel putin asa sustin cei opt parlamentari, senatori si deputati, care au initiat un proiect legislativ in acest sens. Mai mult, ei au explicat ca o astfel de masura ar permite unui numar mult mai mare de familii sa-si achizitioneze o casa.

„Impactul financiar asupra bugetelor locale nu este semnificativ, dar pe termen mediu si lung aceasta masura va avea chiar un impact pozitiv, prin incurajarea familiilor in achizitionarea de noi locuinte”, se arata in expunerea de motive.

De asemenea, initiatorii au precizat ca astfel de scutiri fiscale sunt practicate de tari precum Franta, Belgia sau Marea Britanie.

Sursa: National
BRD a inceput creditarea pentru Prima casa 4
BRD - Groupe Société Générale a început de ieri să acorde credite în cadrul Programului Prima Casă 4, cu un avans de minimum 5% din preţul de achiziţie al locuinţei, valoarea maximă fiind de până la 71.250 euro, în funcţie de tipul imobilului finanţat, se arată într-un comunicat al băncii, remis ieri Curierului Naţional.

Creditul “Prima Casă” de la BRD poate fi rambursat prin rate lunare egale sau descrescătoare, la alegere. Banca precizează că nu se percepe comision de acordare, de gestiune şi de rambursare anticipată pentru acest tip de credit.

Dobânzile practicate sunt Euribor la trei luni, plus 3,65 puncte procentuale pentru creditele acordate pe perioade de până la 20 de ani şi Euribor la trei luni, plus 3,75 puncte procentuale pentru durate între 20 şi 30 de ani.

Avansul este de minimum 5% din preţul de achiziţie al locuinţei, iar valoarea maximă, de până la 71.250 euro, în funcţie de tipul imobilului finanţat.

BRD este prima bancă din România care a acordat un credit în cadrul Programului Prima Casă. Programul Prima Casă a demarat în iulie 2009 la iniţiativa Guvernului României şi are în vedere susţinerea celor care doresc să îşi cumpere o locuinţă printr-un credit imobiliar cu dobândă redusă, beneficiind de garanţii din partea statului.

În primele trei etape ale programului, BRD a acordat credite în valoare de peste 325 milioane euro.

Sursa: Curierul National
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate