HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare vila Arad Gai:
duplex in ansamblu rezidential
125000 EUR
06.01.2016
detalii
vilele sunt in constructie intr-un complex nou ingradit pe 2 ha , compus din 34 de vile si 2000mp de spatiu verde, securizat 24/24. vor fi predate la cheie primele 2 duplex-uri in iunie 2016 la cheie. duplex cu garaj (125 000 eur...
Inchiriere vila Arad Gradiste:
vila noua de inchiriat in arad
990 EUR/luna
09.11.2012
detalii
vila noua de inchiriat in arad in cartierul gradiste, la 3 minute de centrul orasului. 5 dormitoare suprafata utila: 450m2; suprafata gradina: 800m2; subsol, parter, etaj 1 (2 camere), etaj intermediar 1-2 (1 camera), etaj 2 (2 camere), garaj(2...
Bula imobiliara se sparge doar in capul debitorilor
Mare a fost înghesuiala la împărţirea câştigurilor în perioada boom-ului imobiliar! Bănci, companii din real estate, consultanţi, toate categoriile de proprietari exultau deopotrivă când cotaţiile mai urcau câte o tură. Acum însă nimeni nu este dispus să îşi asume responsabilitatea bulei imobiliare.

Cât despre efectele negative, nici nu mai vorbim… Reprezentanţii sectorului găsesc fel de fel de explicaţii, băncile dau vina pe criză, politicienii ridică din umeri, în timp ce analiştii se întrec să dea explicaţii post-factum.

Dacă ar fi să aruncăm o privire printre declaraţiile personajelor din categoriile amintite ar trebui să tragem concluzia că singurii vinovaţi sunt cei care au contractat credite pentru a achiziţiona locuinţe şi terenuri la preţuri inflamate. Ei şi numai ei trebuie să suporte povara tranzacţiilor realizate la cotaţiile iluzorii din imobiliarul românesc.

“Unde le-o fi fost capul?!”, se întreabă unii fără a se gândi măcar că aceştia s-au repezit în El Dorado-ul imobiliar cu bani acordaţi cu o complicitate suspectă de către bănci. Care este vina creditorilor? Dar cea a evaluatorilor? Dar care este responsabilitatea companiilor de consultanţă care ne povesteau despre cum se vor aprecia la infinit cotaţiile din real estate doar pentru că România a devenit membră a UE?

Dar a “profesioniştilor” din industrie care aruncau în piaţă, fără să clipească, estimări de creşteri de 20%, 50%, 60%, pentru ca apoi să amintească - nu se putea altfel! - că preţurile din imobiliare nu scad niciodată?

Spargerea bulei imobiliare deocamdată pare a-i avea ca victime doar pe developerii care au construit neglijent şi scump, pe speculatorii care au rămas cu terenuri în braţe şi - desigur - pe nefericiţii care au contractat împrumuturi ipotecare în vârf de curbă speculativă.

Băncile - ai căror bani inflaţionişti au ridicat cotaţiile pe paliere total nesustenabile - joacă rolul instanţei morale care îi dojeneşte pe clienţii rău-platnici. De ca şi când aceştia de capul lor au făcut tranzacţiile respective şi ar fi luat cu de la sine putere sacii cu bani de pe holurile băncilor.

Absenţa unei legi a falimentului personal a încurajat, fără îndoială, politica agresivă a băncilor de finanţare a bulei imobiliare. Aprobarea ieri în Senat, prin trecere tacită, a unui astfel de proiect legislativ, într-un context de stress financiar, nu schimbă deocamdată peisajul insolit în care toţi actorii din piaţă încearcă să boicoteze reglajele acesteia care să conducă la corijarea aberaţiilor curbei speculative din imobiliar şi piaţa creditului.

Din păcate, vedem că proiectul din Parlament este departe de a corespunde necesităţii unei dispersii echitabile a responsabilităţii împrumuturilor acordate aiurea în etapa de boom. Procedura greoaie a declarării insolvenţei şi posibilitatea introducerii unei etape tranzitorii de supraveghere judiciară care să ajungă chiar şi la trei ani, dublate de apariţia (inutilă) a unor intermediari, nu este în măsură să ajute piaţa să corecteze dereglările la care se ajunsese pe vârf de bulă imobiliară.

Aşa cum arată proiectul legislativ menţionat, acesta se apropie mai puţin de legea americană care sancţionează drastic (inclusiv) creditorul pentru neglijenţa în acordarea împrumuturilor. Dimpotrivă, prin anumite stipulaţii este mai apropiată de ideea moratoriului, avansată atât de politicieni, cât şi dinspre mediul bancar în momentul în care tendinţa de creştere a volmului creditelor neperformante a devenit evidentă.

Ceea ce nu spun nici bancherii, nici legislatorii şi nici imobiliarii este că perioada de trei ani nu va ajuta la redresarea situaţiei clienţilor, ci doar va amâna agonizant o situaţie aproape fără ieşire. Iluzia cultivată că preţurile de bulă vor reveni la capătul acestui interval este, de departe, cel mai perfid şiretlic al iniţiativei. Dimpotrivă, cum bula speculativă din real estate mai are încă ani buni până să deflateze până va ajunge la valori de susţinere fundamentale, este de aşteptat că valoarea recuperată din executarea garanţiilor va scădea în termeni reali.

Răstimpul moratoriilor, dincolo de sumele pe care şi le vor atrage supraveghetorii, nu va ajuta probabil decât băncile să ia şi ultimele piei de pe debitorii a căror soartă probabil este oricum pecetluită. Din acest punct de vedere, legea insolvenţei persoanelor fizice pare a favoriza sistemul bancar în detrimentul clienţilor, în pofida a ceea ce se pretinde în momentul de faţă. Implozia creditului rămâne necruţătoare cu optimiştii ultimilor ani.

Sursa: Curierul National
O firma austriaca ia cu asalt piata autohtona de retail
Desi primul proiect intermediat in Romania s-a livrat abia urma cu doi ani, firma Kramer&Wagner a devenit rapid unul dintre principalii agenti de intermediere si consiliere ale proiectelor locale de retail.

Cu toate acestea, in pofida portofoliului autohton in crestere, firma este cvasinecunoscuta. Asta in conditiile in care pe piata se aude mai ales de firme de prestigiu precum DTZ Echinox, Colliers sau CBRE Eurisko.

Printre ultimele succese ale firmei se numara Maritimo, mallul deschis azi la Constanta ocupat complet, unde austriecii au fost agent exclusiv de inchiriere.

In prezent, firma austriaca a ajuns sa aiba in portofoliul de intermediere si consiliere nu mai putin de sase parcuri de retail din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Craiova, Constanta si Braila. Si toate astea, cu doar 12 angajati pe plan local, dintre care trei sunt juristi.

„Suntem responsabili de procesul de gasire/negociere chiriasi pentru Promenada din Floreasca City, proiect al Raiffeisen Evolution, care are peste 35.000 mp. Pentru Promenada avem planificarea programata pentru finele lui 2013″, a declarat Heribert Krammer (foto), unul dintre cei doi fondatori ai Kramer&Wagner.

Cititi articolul integral in Fin.ro
Banca Transilvania a intrat in programul Prima casa 4
Banca Transilvania a intrat în Programul Prima Casă 4, având la dispozi?ie un plafon de 25 mil. euro pentru creditele de acest tip pe care le va acorda clien?ilor săi, urmând să finanţeze achiziţionarea de locuinţe finalizate sau în construcţie, precum şi imobile care urmează să fie construite.

BT a fost parte, de asemenea, în primele trei etape ale programului Prima Casă, în cadrul cărora a acordat peste 1.350 credite, totalizând aproximativ 53 de milioane de euro, informează banca printr-un comunicat.

Până acum, băncii i-au fost solicitate mai ales creditele pe termen lung, pe perioade cuprinse între 20 şi 30 de ani. Valoarea medie a unui împrumut de la Banca Transilvania - prin programele Prima Casă 1, 2 şi 3 - a fost de aproximativ 40.000 euro.

Condiţiile de acordare a împrumuturilor Prima Casă 4 prin Banca Transilvania sunt similare celor din cadrul programelor precedente. Finantările sunt acordate atât în lei, la dobânda de 5,49% pe an (ROBOR 3M), la care se adaugă comisionul de gestiune de 0,2% pe lună, cât şi în euro, la o dobândă de 5,54% pe an (EURIBOR 3M + 4 pp).

Programul Prima Casă 4 se adresează oricărei persoane fizice care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă sau care deţine cel mult o unitate locativă, dobândită prin orice alt mod decât prin program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 de metri pătraţi.

Sursa: Money.ro
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate