HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare vila Arad Gai:
duplex in ansamblu rezidential
125000 EUR
06.01.2016
detalii
vilele sunt in constructie intr-un complex nou ingradit pe 2 ha , compus din 34 de vile si 2000mp de spatiu verde, securizat 24/24. vor fi predate la cheie primele 2 duplex-uri in iunie 2016 la cheie. duplex cu garaj (125 000 eur...
Inchiriere vila Arad Gradiste:
vila noua de inchiriat in arad
990 EUR/luna
09.11.2012
detalii
vila noua de inchiriat in arad in cartierul gradiste, la 3 minute de centrul orasului. 5 dormitoare suprafata utila: 450m2; suprafata gradina: 800m2; subsol, parter, etaj 1 (2 camere), etaj intermediar 1-2 (1 camera), etaj 2 (2 camere), garaj(2...
Februarie 2012 – luna cu cele mai putine oferte imobiliare din ultimii 5 ani
Cea de-a doua lună a anului 2012 vine cu un record negativ pe piața imobiliară: cel mai mic număr de oferte înregistrat pentru această perioadă în ultimii 5 ani.

De altfel, exceptând luna decembrie când, pe fondul Sărbătorilor și al concediilor, numărul de oferte este an de an unul redus, în februarie 2012 s-a atins minimul absolut din 2007 încoace.

În aceste condiții, prețurile medii solicitate de proprietari în februarie nu au înregistrat modificări semnificative.
Numărul de oferte

Grafic numar apartamenteÎn luna februarie, proprietarii bucureșteni au scos pe piață un număr de 1.501 apartamente, stabilind astfel un nou minim înregistrat pentru această lună din 2007 și până în prezent.

Comparativ cu luna ianuarie 2012, dar și cu februarie 2011, când numărul de oferte se învârtea în jurul pragului de 1830 de oferte, vorbim de o scădere cu aproximativ 18%.

Apartamentele cu două camere rămân în continuare fruntașe ca număr de unități scoase spre vânzare de particulari, în februarie apărând 617 de oferte noi, cu aproape 100 mai puține decât în februarie 2011 și cu 150 mai puține comparativ cu începutul acestui an.

Pe locul doi în privința numărului de oferte, avem apartamentele de 3 camere, unde au fost înregistrate 453 de noi unități scoase la vânzare în februarie, în scădere cu 11% față de ianuarie 2012 și cu 19% mai puține decât în februarie 2011.

Garsonierele ocupă locul trei ca număr de oferte apărute pe piața din Capitală, în luna care se încheie fiind înregistrate 296 de oferte noi, cu 85 mai puține decât la începutul anului. Topul este completat de apartamentele cu patru camere, 135 de noi oferte fiind publicate în această lună, cu 20% mai puține decât în urmă cu o lună și în scădere cu 30% comparativ cu februarie 2011.

Evoluția prețurilor

Grafic numar pret mediuÎn ceea ce privește prețul mediu solicitat de proprietari, aceștia au pretins în luna februarie un preț mediu de 36.400 euro pentru o garsonieră, cu 5% mai puțin față de media înregistrată în urmă cu exact un an și cu 3% mai puțin decât la începutul lui 2012.

În cazul apartamentelor de două camere, raportul Anunțuriparticulari.ro indică o scădere de 5% a prețului mediu solicitat de proprietari comparativ cu luna februarie 2011, de la aproximativ 59.900 euro la 57.100 euro în prezent.

Față de luna ianuarie a acestui an însă, nivelul prețului se menține relativ în aceleași marje, vorbind aici de o scădere de 1%.

O ușoară creștere față de luna anterioară, dar nesemnificativă (de sub 100 euro), s-a înregistrat pe segmentul apartamentelor de trei camere, proprietarii solicitând în luna februarie un preț mediu de 81.160 euro pe acest tip de unitate. Prețul este însă cu 3% mai mic decât suma medie cerută în urmă cu exact un an.

Comparativ cu luna ianuarie a acestui an, la apartamentele de 4 camere, valoarea estimată de proprietari se menține la un nivel similar, atingând în februarie un preț mediu de 102.100 euro, cu 4% mai mic însă față de același interval al anului trecut.

Evoluție

În contextul unui minim absolut al numărului de oferte înregistrat pentru luna februarie, este explicabilă stagnarea prețurilor medii solicitate de proprietari.

Pe fondul absenței presiunii unui număr crescut de oferte, pretențiile particularilor de a menține un anumit preț au rămas aceleași. Dacă acest trend se menține, nu ne putem aștepta la corecții semnificative ale prețurilor nici în viitorul apropiat.
Bancile, cu “securea” deasupra imobiliarilor: Marfin cere insolventa unor spanioli cu 400 de locuinte in plan
Cererile de insolventa indreptate de banci impotriva proiectelor rezidentiale s-au inmultit in acest an, dupa o perioada lunga in care finantatorii au avut rabdare cu imobiliarii.

Cel mai recent caz de acest tip este cel al grupului imobiliar spaniol Cinur, care dorea sa ridice in Bucuresti 400 de locuinte.

Marfin Bank a depus la Tribunalul Bucuresti o solicitare de demarare a procedurii de insolventa impotriva Cinur Global Investment, firma prin care spaniolii doreau sa dezvolte in Romania.

Compania anunta in 2007 ca planuieste sa investeasca 40 milioane euro pe piata locala intr-un proiect rezidential in centrul Capitalei.

Marfin Bank a mai cerut anul acesta si insolventa unei firme cu actionariat israelian, care a intrat in 2007 pe piata imobiliara locala.

Cititi articolul integral in Dailybusiness
2-4 decembrie 2011- O noua sesiune de cursuri oficiale de agent/broker imobiliar
Asociatia Brokerilor Imobiliari organizeaza o noua sesiune de cursuri oficiale de agent imobiliar (broker imobiliar) in perioada 2 – 4 decembrie 2011.

Cursurile se adreseaza tuturor persoanelor, indiferent daca sunt inscrise in ABI sau nu. Diplomele eliberate sunt vizate si recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Invatamantului.

Plan de invatamant

Piata imobiliara – Termeni, definitii, bani, creditul, situatia economica si politica, cerere si oferta, investitii imobiliare
Notiuni de management general – Dobandirea competentelor necesare pentru punerea in practica a strategiilor potrivite fiecarui client
Drept si legislatie in activitatea imobiliara – Familiarizarea cu formularistica legala si cadrul juridic
Notiuni privind tipurile de bunuri imobiliare – Dobandirea competentelor pentru interpretarea juridica a bunului imobiliar.
Comunicarea si negocierea in intermedierea imobiliara – Dobandirea competentelor necesare unei comunicari interactive si participarea la negocieri. Dobandirea competentelor necesare pentru aplicarea managementului relatiilor cu clientii.
Finantarea tranzactiilor imobiliare – ipoteci, imprumuturi
Evaluarea imobiliara – notiuni generale
Cadastru – notiuni generale
Marketing imobiliar – Familiarizarea cu notiunile si tehnicile de marketing.
Utilizarea tehnicii informatice – Competente specifice privind utilizarea calculatorului si soft-urilor de gestiune si CRM imobiliar.

Detalii generale:

- taxa inscriere cursuri: 600 lei cu plata in 3 rate sau 500 lei cu plata integral in avans. Pentru studenti si someri se ofera o reducere suplimentara de 100 lei.
- locatia: Str. Delea Noua nr.3, et. 5, Bucuresti, sector 3(Cladirea Delea Center – langa biserica Delea Noua)
- locuri disponibile: 28
- conditii: minim studii medii

Pentru inscriere va rugam sa trimiteti formularul completat: cerere inscriere cursuri agent imobiliar (1097) pe adresa de e-mail: secretariat@abi.org.ro, impreuna cu copie dupa buletin si dupa diploma de studii( minim diploma de absolvire a liceului), pana pe data de 30.11.2011.

Va asteptam la curs!
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate