HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Cand pisica nu-i acasa, puii se dau cu rolele prin casa
În garsoniera din Brâncoveanu, de 32 mp, de la etajul unu, cu 900 de lei/lună, totul părea să decurgă bine pentru Carmen şi Pop Escu. Mai ales după ce se rezolvase şi problema cu locul de parcare datorită concedierii vecinului cu cinci maşini. Însă, traiul la bloc, adică în comun cu atâţia vecini în stânga, în dreapta, deasupra şi dedesubt, nu este atât de uşor cum poate părea la prima vedere. Pentru că sunt mulţi vecini, fiecare cu fixurile şi tabieturile lui, la bloc apar situaţii tensionate sau măcar enervante. Aşa li s-a întâmplat şi soţilor Escu în această ultimă garsonieră închiriată.
Prima dintre ele a fost cu vecinii aflaţi dedesubt. Erau doi bătrâni, între 60 şi 70 de ani, dintre care ea avea probleme psihice, iar el se cam ramolise. El venea seara la uşa celor doi Escu şi le reproşa că umblă încălţaţi cu pantofi cu toc prin casă şi că, din cauza zgomotului, pentru că nu aveau covoare peste parchet, ea nu poate dormi:
- Pe mine nu mă deranjează dacă adorm, dar ea se trezeşte la orice zgomot, i-a zis bătrânelul lui Pop.
Acesta la invitat înăuntru şi i-a arătat că ei umblă cu papuci de casă şi i-a spus că poate se aude din altă parte zgomotul. Însă, vecinul venea aproape în fiecare seară cu jalba-n proţap. I-a dat telefon şi proprietarului, dar acesta l-a liniştit pe Pop spunându-i că aşa sunt ei: li se pare că aud tot felul de zgomote şi că aşa au spus şi despre chiriaşii anteriori. Chiar şi aşa, Pop s-a săturat într-o seară de vecin şi i-a spus:
- Aşa este la bloc: se mai aud zgomote de la vecini. Dacă vreţi linişte deplină mutaţi-vă la azil şi nu mă mai deranjaţi cu prostiile astea!
Bătrânul a bombănit, a plecat nemulţumit, dar nu a mai venit la uşa lor. Însă le venise lor rândul să fie deranjaţi de zgomotele vecinilor. Carmen este medic psihiatru la spitalul de copii Marie Curie sau Budimex, cum îl ştiu bucureştenii. Şi, ca orice doctor care se respectă, lucrează în ture şi are câteva zile libere pe săptămână. Într-una dintre aceste zile era acasă pe la prânz şi s-a speriat brusc. A început să se audă un zgomot puternic din apartamentul aflat deasupra, un zgomot prelung şi deranjant care a ţinut câteva ore. Carmen nu mai ştia ce să facă: să se ducă la vecini sau nu. De obicei îl trimitea pe Pop, dar acesta era la servici.
„Dacă mă duc şi dau peste vreun nebun care mă vede femeie şi mă înjură sau cine ştie ce-mi face!“, se gândea Carmen. Nu s-a dus şi, când a văzut că nu se mai opreşte zgomotul, ca să nu fie nevoită să-l suporte a plecat la cumpărături. Seara i-a povestit lui Pop, dar nu îşi dădea seama ce fel de zgomot era.
- Da’ de ce nu te-ai dus să întrebi ce se întâmplă?, a întrebat-o Pop.
- Eeee, mă duc eu femeie la uşa oamenilor să dau peste toţi nebunii!
- Bine, dacă se mai întâmplă, cheamă-mă şi vedem ce facem. Vorbesc eu cu vecinul. Dar poate a făcut omul reparaţii prin casă.
După câteva zile în care a fost de servici, lui Carmen i-a venit rândul să stea o zi acasă. De această dată zgomotul a început încă de dimineaţă. L-a sunat pe Pop, care a venit destul de repede pentru că avea biroul foarte aproape. Ascultând, şi-a dat seama că erau copii care se dădeau pe role prin casă. A urcat şi a sunat la uşa familiei Băltoiu, dar nu i-a răspuns nimeni. Seara, când a venit de la servici, Pop a făcut un duş şi s-a dus la vecinul aflat deasupra, sperând că de această dată îi va răspunde cineva. A ieşit doamna Băltoiu:
- Sărut mâinile! Mă scuzaţi dacă vă deranjez. Sunt vecinul de dedesubt şi soţia mea aude de câteva zile un zgomot puternic de la dumneavoastră în timpul zilei.
- Dar nu se poate. Ziua nu sunt acasă decât copiii şi ei sunt cuminţi. Nu au ce să facă fără să aflu când vin seara acasă de la servici.
- Ce vârstă au copiii?
- Băiatul, George, are 13 ani, iar fata, Maria, are 10.
- Le-aţi cumpărat role?
- Da, de câteva zile.
- Cred că le plac foarte mult pentru că se dau cu ele prin casă.
- Aoleu! Îmi pare rău. Lăsaţi că îi pedepsesc şi nu vor mai face aşa ceva. Dacă se mai întâmplă, vă rog să-mi spuneţi pentru că eu ziua sunt la servici şi nu am de unde să ştiu ce fac ei acasă.
- Bine doamnă, mulţumesc. Dar să sperăm că nu se va mai întâmpla.
Ce le-o fi făcut, ce nu le-o fi făcut copiilor nu se ştie, dar peste câteva zile când a fost Carmen acasă, rolele zbârnâiau fericite pe parchet. În seara aceea, Pop s-a dus iar la doamna Băltoiu, rugând-o să la închidă rolele undeva de unde să nu le poată lua şi aşa s-a făcut linişte, pentru moment, în apartamentul aflat deasupra. Pentru moment, pentru că nu te poţi întrece cu ingeniozitatea unor copii singuri acasă…

Din episoadele trecute: Escu, Pop Escu, este un tânăr care a devenit avocat de câţiva ani şi care s-a căsătorit cu Carmen tot cam atunci. De când se cunosc au stat cu chirie prin mai multe cartiere din Bucureşti. Câteva luni au stat într-o garsonieră de 17 mp din Berceni, confort III, 800 de lei/lună, complet utilată şi mobilată. Însă, pentru că s-au mutat în grabă au avut neplăceri: carcalaci, loc de parcare, găştile de cartier… Până la urmă au fost nevoiţi să se mute din cauza bagabonţilor de la colţ care făceau gălăgie şi se luau de Carmen. S-au mutat într-o garsonieră din Tineretului, dar au descoperit că nu au apă caldă şi gaz. De aceea, s-au mutat din nou, de această dată în Brâncoveanu, într-o garsonieră de 32 mp, la etajul unu, cu 900 de lei/lună.

Atenţie! Aceste personaje sunt imaginare şi sunt create pentru a pune în discuţie problemele care apar în viaţa de zi cu zi a proprietarului sau a chiriaşului unei locuinţe şi să găsească rezolvări la acestea. Intenţionăm să atragem atenţia asupra unor aspecte care trebuie luate în seamă în cazul unei mutări într-o locuinţă pentru a nu fi nevoiţi ulterior să ne mutăm în altă parte, să suportăm neplăceri sau chiar să ajungem la fapte mai grave (certuri, bătăi, distrugeri de bunuri etc.).
24-26 februarie 2012- O noua sesiune de cursuri oficiale de agent/broker imobiliar
Asociatia Brokerilor Imobiliari organizeaza o noua sesiune de cursuri oficiale de agent imobiliar (broker imobiliar) in perioada 24-26 februarie 2012.

Cursurile se adreseaza tuturor persoanelor, indiferent daca sunt inscrise in ABI sau nu. Diplomele eliberate sunt vizate si recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Invatamantului.

Plan de invatamant

Piata imobiliara - Termeni, definitii, bani, creditul, situatia economica si politica, cerere si oferta, investitii imobiliare.
Notiuni de management general - Dobandirea competentelor necesare pentru punerea in practica a strategiilor potrivite fiecarui client
Drept si legislatie in activitatea imobiliara - Familiarizarea cu formularistica legala si cadrul juridic
Notiuni privind tipurile de bunuri imobiliare - Dobandirea competentelor pentru interpretarea juridica a bunului imobiliar.
Comunicarea si negocierea in intermedierea imobiliara - Dobandirea competentelor necesare unei comunicari interactive si participarea la negocieri. Dobandirea competentelor necesare pentru aplicarea managementului relatiilor cu clientii.
Finantarea tranzactiilor imobiliare - ipoteci, imprumuturi
Evaluarea imobiliara - notiuni generale
Cadastru - notiuni generale
Marketing imobiliar - Familiarizarea cu notiunile si tehnicile de marketing.
Utilizarea tehnicii informatice - Competente specifice privind utilizarea calculatorului si soft-urilor de gestiune si CRM imobiliar.

Detalii generale:

- taxa inscriere cursuri: 600 lei cu plata in 3 rate sau 500 lei cu plata integral in avans. Pentru studenti si someri se ofera o reducere suplimentara de 100 lei.
- locatia: Str. Delea Noua nr.3, et. 5, Bucuresti, sector 3 (Cladirea Delea Center - langa biserica Delea Noua)
- locuri disponibile: 28
- conditii: minim studii medii

Pentru inscriere va rugam sa trimiteti formularul completat: cerere inscriere cursuri agent imobiliar (1097) pe adresa de e-mail: secretariat@abi.org.ro, impreuna cu copie dupa buletin si dupa diploma de studii( minim diploma de absolvire a liceului).
Falsa piaţă a cumpărătorilor
De ceva vreme auzim în media de business că avem de-a face cu o piaţă a cumpărătorilor. Chiar reprezentanţii unor sectoare hiperinflamate precum cel imobiliar sau auto afirmă asta. Ne-am putea bucura considerând că, în sfârşit, asistăm la capitularea şmecherilor din imobiliare care ne promiteau scumpiri pe segmentul rezidenţial pentru următorii zeci de ani şi a dealerilor de autoturisme care tratau clienţii de ca şi când aceştia ar fi trebuit să fie recunoscători că aveau acces la branduri renumite din industria de profil. Dar avem, într-adevăr, o piaţă a cumpărătorilor aşa cum susţin unii analişti?

Prin definiţie, o piaţă a cumpărătorilor este aceea în care oferta surclasează clar cererea, iar preţurile sunt relativ scăzute. Este suficient să ne uităm în jur pentru a ne da seama că numai prima condiţie este, în parte, valabilă. Preţurile sunt scăzute doar relativ la cotaţiile din vârful balonului nesustenabil al creditării. Nici la alimente, nici în desfacerea bunurilor de consum, nici pe piaţa auto reducerile de preţ nu sunt semnificative. Cu atât mai puţin în piaţa imobiliară unde, în mod ciudat, au fost alese drept reper tocmai preţurile din vârful celei mai mari bule speculative din istoria României.
În pofida începutului procesului de implozie a creditului, a îngustării dramatice a cererii solvabile pe mai multe pieţe, a stresului financiar al unor societăţi comerciale, ajustările de preţ sunt nesemnificative. Nu! Nu suntem deocamdată într-o piaţă a cumpărătorilor. Nici măcar în sectorul de real estate unde blocajul este cvasitotal, cumpărărorii inexistenţi şi developerii apăsaţi de presiunea scadenţelor la credite. Şi nici în piaţa auto unde parcurile societăţilor de leasing sunt pline de maşini returnate ale rău-platnicilor, iar străzile ne oferă spectacolul zecilor de mii de vehicule cu anunţuri de vânzare în geam.
În realitate, suntem încă într-o piaţă în care vânzătorii se află în negare vizând randamentele de altă dată, imposibil de realizat acum pe spatele unui consumator istovit. Controlând stocuri importante sau capacităţi de producţie supradimensionate, vânzătorii vin în piaţă cu oferte oscilante menite să îi dezorienteze pe cumpărători şi să le zdruncine răbdarea de a aştepta să facă o “achiziţie pe cinste”. Pieţele în picaj, marcate de volatilitate ridicată şi preţuri neuniforme pentru categorii de produse similare nu sunt în niciun caz ale cumpărătorilor.
Dacă la vânzarea bunurilor de consum lucrurile sunt supuse unor fluctuaţii mai mari chiar prin natura acestora, situaţia în domeniul activelor ar trebui să fie mult mai clară. Într-o perioadă de criză, activele se ieftinesc. Este o chestiune de manual, eludată în special de cei care se află blocaţi pe piaţa imobiliară autohtonă. Un proces deflaţionist de durată care să ducă cotaţiile din real estate mai aproape de valori fundamentale sustenabile este scenariul previzibil, ocolit cu abilitate de cei care lucrează în domeniu sau care sunt ticsiţi cu portofolii de apartamente, spaţii de birouri ori terenuri. Chiar dacă şmecherii din imobiliare ne spun acum că sectorul rezidenţial este aproape de minime şi că ne confruntăm cu o piaţă a cumpărătorilor, situaţia este departe de a fi astfel. Şi asta nu numai pentru că preţurile încă sunt inflamate, dar şi pentru că încă vânzătorii sunt cei care dau tonul imprimând oscilaţii de preţ care să îi confuzioneze pe cumpărători. Având ca reper cotaţiile din vârful curbei speculative, aceştia sunt derutaţi de fiecare dată când este anunţat minimul absolut, iar preţurile încep să simuleze urcarea.
Instabilitatea cadrului legislativ, de asemenea, este o sursă menită să îi sperie pe clienţi, pârghia statului fiind folosită de capital pentru a determina buluceala cumpărătorilor la rafturi sau înhămarea “prostimii” la credite împovărătoare pentru dobândirea unor active supraevaluate. În această vară, programul “Prima Casă” ne-a oferit un astfel de exemplu pentru piaţa imobiliară. Acum, o nouă (a câta oare?) revizuire a taxei de primă înmatriculare îi descumpăneşte pe potenţialii cumpărători de autovehicule, care altminteri ar fi aşteptat cuminţi clarificarea situaţiei pe respectiva piaţă şi ar fi continuat să economisească pentru a se expune cât mai puţin pe levierul periculos al dobânzilor la leasing. Ce să mai spunem, când oficialii statului ne agită spectrul majorărilor de TVA!?
În aşa climat volatil cui îi mai arde să economisească? Ne vine să ne repezim cu toţii spre primul produs oferit, nu convinşi că facem “afacerea vieţii”, dar cu teama că “cine ştie ce se mai întâmplă”. Strategia discount-urilor este şi ea eficientă, în condiţiile în care cumpărătorii se tem că vor pierde “promoţia”. Şi, până la urmă - nu-i aşa? - uite!, preţurile nu au scăzut… Mai bine profităm de cine ştie ce reducere nemaivăzută. Este aceasta o piaţă a cumpărătorilor? Cu siguranţă, nu.
Chiar dacă din direcţia capitalului ne vin cântece de sirenă cum că ar fi o piaţă a cumpărătorilor, lucrurile nu stau astfel. Această presupunere nu face decât să adoarmă vigilenţa clienţilor cărora agenţii de vânzări le pun în braţe active supraevaluate şi în cârcă împrumuturi înrobitoare. Cu toate acestea, consumatorii sunt fericiţi, întrucât cumpără case şi maşini la preţuri promoţionale, pe finanţare la dobânzi promoţionale. Normal! Doar ni se spune că suntem într-o piaţă a cumpărătorilor! Să păşim cu încredere! La promoţia de Crăciun! La promoţia de Paşte! Grabă mare! Pentru că românii sunt plini de bani, iar creditul e pe toate străzile! O să fie o explozie a cererii şi, în consecinţă, a preţurilor!
Cum oare în pieţe supradimensionate ca aceea imobiliară sau auto am putea crede că fiecare nouă corecţie de preţ, fiecare nouă ofertă va fi şi ultima? Cum să ne imaginăm că active aflate sub incidenţa unor credite ale căror scadenţe vin necruţător nu vor influenţa în cele din urmă piaţa, ajutând la conturarea unor noi şi noi minime? Cum putem crede în reluarea unui trend ascendent pe piaţa rezidenţială, când rata împrumuturilor neperformante urcă vertiginos, iar etapa executărilor silite este un lucru pe care încă nimeni nu îl ia încă în discuţie? Minimele se vor consemna în piaţă nu o dată cu discounturile pe care binevoitor le oferă developerii. Acestea vor apărea, “la spartul târgului”, în episodul lichidării activelor companiilor falimentare şi a familiilor insolvente. Aşa e în orice perioadă de implozie a creditului. Când o astfel de perspectivă se prefigurează în faţă, nu putem vorbi de o piaţă a cumpărătorilor, fiecare dintre aceştia fiind un potenţial perdant.
În aceste condiţii, cum arată o adevărată piaţă a cumpărătorilor? Cu totul altfel decât tabloul năucitor de acum. Ar fi perioada de uşurare după picajul pieţei în care preţurile rămân în consolidare, iar oferta este generoasă ca volum şi relativ uniformă. Preţurile sunt într-adevăr mici, sustenabile din punct de vedere fundamental, deloc istovitoare pentru cumpărătorul mediu. Este perioada în care achiziţiile nu se fac sub stres. În pieţele de active este o acalmie în care acumularea liniştită este posibilă pentru deţinătorii capitalului mare, iar clienţii de retail nu se calcă pe bătături într-o goană nebunească după cea mai exorbitantă ofertă. Creditul este greu de accesat, dar dobânzile sunt predictibile şi nu foarte ridicate. Accentul se pune pe economii, fapt pentru care achiziţia unui imobil, de exemplu, nu presupune îndatorarea pe zeci de ani a familiilor. Seamănă paradigma enunţată mai sus cu situaţia din România de azi? Deloc. Suntem într-o falsă piaţă a cumpărătorilor.

Sursa: Curierul National
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate