HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare apartament cu 1 camera arad Micalaca:
vand apartament cu o camera
20000 EUR
03.02.2014
detalii
vand apartament cu o camera, recent renovat. bloc linistit, langa scoala gen. nr. 22, billa si profi in apropiere si langa statia de tramvai. apartamentul are internet, telefon si cablu. usa metalica. baia recent renovata, gresie,faianta, vana....
Victimele tepelor imobiliare, pagubite de doua ori
Desi recuperarea banilor nu e deloc sigura, gestionarea procesului de insolventa inseamna costuri suplimentare pentru creditori

Cheltuielile cu onorariul administratorului judiciar si cu paza sunt printre cele mai costisitoare pentru o dezvoltare imobiliara ajunsa in pragul falimentului. La acestea se adauga cheltuielile cu energia consumata, cu evaluarile si, nu in ultimul rand, cu avocatii

O dezvoltare imobiliara in insolventa este deja o veste proasta pentru creditori. Cum insa un necaz nu vine niciodata singur, nici in aceasta situatie vestile proaste nu se opresc aici.

Cine crede ca pagubitii nu mai „cotizeaza” si dupa intrarea dezvoltatorului in insolventa se insala. Asta pe langa faptul ca oricum banii se recupereaza greu, partial si doar de catre putini creditori.

Principalul scop al reorganizarii judiciare este repunerea proiectului pe picioare si valorificarea acestuia in vederea platii pagubitilor. Procesul se face insa in timp si orice prelungire a valorificarii activelor actioneaza impotriva creditorilor.

Nu trebuie uitat ca preturile sunt acum in scadere. Vanzarea activelor necesita astfel reevaluari permanente, pentru a le aduce la preturi actuale… vandabile.

Or, cum nimic nu e gratis, si evaluarea costa. Astfel ca, pe langa cheltuielile cu administratorul judiciar, paza sau energia, intervin costuri de marketing si de evaluare. Si toate astea se fac cu speranta ca, la un moment dat, pagubitii isi vor vedea inapoi macar o parte din bani.

Iar daca in unele cazuri doar bancile pagubite suporta grosul cheltuielilor, acest lucru nu e decat o falsa consolare pentru ceilalti creditori. Asta nu inseamna decat ca bancile au sansele cele mai mari in recuperarea macar partiala a banilor dati.

Mall-ul Armonia Braila

Parcursul acestui mall cuprinde doar noua luni de activitate (din noiembrie 2008 pana in august 2009) si peste doi ani de insolventa, iar din decembrie este in faliment.

De la intrarea in insolventa au tot fost afisate tabele cu datoriile pe care mall-ul le are catre creditori, tabele preliminare, difinitive si apoi suplimentare. Cel mai recent tabel a fost afisat chiar in aceasta luna si probabil nu este ultimul.

Aceste situatii iau nastere si ca urmare a contestatiilor facute de pagubiti pentru faptul ca nu au fost de acord cu sumele de recuperat. Contestatiile nu se fac insa gratis, ci, frecvent, cu plata unor avocati.

Cel mai important fost chirias dintre cei peste 20 ai mall-ului este Carrefour, care nici pana in prezent nu a reusit sa-si adune toate bunurile si utilajele ramase la mall, lucru care se poate face doar cu acordul creditorului majoritar, Volksbank.

Pentru asta, Volksbank, principala banca pagubita, cere retailerului lamuriri, documente si acte de proprietate asupra utilajelor care ar urma sa fie ridicate.

Banca mai cere si un grafic al lucrarilor care sa cuprinda ridicarea echipamentelor si refacerea si predarea mall-ului in forma initiala, dinainte de intrarea chiriasului.

Daca toate aceste lucruri par dificile, mult mai usor a fost cand Carrefour a virat in contul dezvoltatorului anumite sume datorate, sume care au facut parte din demersul dezvoltatorului de a recupera, la randul sau, creantele avute catre terti.

Mai exista unii chiriasi care vor inapoi scrisorile de garantie bancara facute la deschiderea mall-ului. Si in aceste situatii trebuie aprobarea bancii, care suporta cheltuielile de procedura in astfel de spete.

Pentru ca banii sa fie dati inapoi creditorilor, mall-ul trebuie vandut. Pentru a fi vandut, trebuie evaluat. Evaluarea nu se face insa doar pentru a stabili valoarea de piata a mall-ului, ci si pentru a stabili valoarea garantiilor creditorilor ramasi fara bani. Lichidatorul proiectului a platit firma King Sturge pentru aceste evaluari, din cheltuiala Volksbank.

Pentru o imagine a cheltuielilor lunare curente ne vom opri doar la ultimele doua luni din 2011, cand cheltuielile cu paza au fost de peste 31.000 de lei, cu electricitatea circa 16.500 de lei, iar onorariul administratorului judiciar a fost de circa 21.600 de lei. Aceste cheltuieli sunt suportate de Volskbank.

Banca a fost inscrisa cu o creanta de aproape 20 milioane de euro in tabel, iar diferenta de bani de recuperat a fost trecuta la categoria creditori chirografari (care nu au prioritate la recuperarea banilor).

Pe langa banca pagubita mai au de recuperat bani peste 30 de creditori, printre care si fosti chiriasi ai mall-ului.

Valoarea de vanzare fortata a mall-ului a fost stabilita la circa 25 de milioane de euro. Asta dupa ce acest centru comercial a presupus o investitie de 45 de milioane de euro.

Greenlake Residence

Planurile dezvoltatorului grec Greenlake Development au fost de a construi pe malul Lacului Grivita patru blocuri si vile, cu piscine naturale. Ansamblul trebuia sa se intinda pe 10 hectare si se im¬punea a fi unul dintre cele mai mari si mai selecte cartiere din Bucuresti.

Doar o mica parte din acestea au fost realizate insa, si asta cu mare intarziere.

„Constatam ca apartamentele si vilele de lux finalizate nu-si gasesc cumparatori, cladirile pentru spatii comerciale si restaurant au ramas neinchiriate si, in general, activitatea societatii se desfasoara la un nivel de avarie”, spunea administratorul judiciar intr-un raport recent asupra situatiei firmei.

Developerul a intrat in insolventa in iunie 2011. Impotriva acestei firme se indreapta cu cereri banesti peste 40 de creditori. Printre creditori figureaza atat persoane care au antecontractat apartamente, cat si firme prestatoare de servicii si banci.

Ca valoare, cea mai mare suma de recuperat (suma din categoria de creante garantate) o are Bancpost, cu peste 52 de milioane de lei.

Ca volum, cei mai multi creditori sunt cei chirografari (printre care si antecontractorii de apartamente), care figureaza cu datorii totale de peste 22 de milioane de lei.

Abia la inceputul lunii in curs a fost gasit un evaluator pentru a se stabili, macar teoretic, valoarea de piata a ansamblului si a garantiilor pentru a se face tabelul datoriilor. Onorariul evaluatorului este insa de „doar” 8.000 de euro plus TVA.

Daca blocurile isi gasesc cu greu cumparatori in aceasta perioada, una dintre putinele satisfactii ale creditorului Bancpost a fost aceea ca in noiembrie a incasat 163.000 de euro din vanzarea unui apartament.

Season Residence

Dezvoltatorul Gespi Investment si-a propus ridicarea a opt cladiri cu inaltimi intre sase si zece etaje in zona Drumul Poienii din Brasov.

Ansamblul este situat pe drumul care leaga Brasovul de Poiana Brasov. Valoarea totala a investitiei a fost anuntata a fi de 50 milioane de euro.

In vara lui 2008, Colliers International anunta ca jumatate din cele 180 de apartamente din Season Residence au fost antecontractate si ca 70% din locuinte au fost vandute catre bucuresteni, dar si catre cumparatori din tara sau catre straini.

Consultantii spuneau, de asemenea, ca au existat si speculatori care au cumparat exprimandu-si intentia de a revinde dupa, dar si alti cumparatori care au optat pentru resedinte permanente, pentru locuinte de vacanta sau pentru inchiriere ulterioara.

De atunci, jumatate din blocuri au fost ridicate, dar developerul a intrat in insolventa. Mai mult decat atat, creditorii nu au votat reorganizarea judiciara, astfel ca dezvoltatorul intra in faliment si va fi, probabil, lichidat. Unii dintre pagubiti au facut contestatie la tabelul creantelor.

Pe de alta parte, si debitorul are de recuperat bani de la alti clienti. Soldurile restante nu au putut fi insa recuperate, astfel ca administratorul judiciar a promis actionarea in instanta a debitorilor in vederea recuperarii debitelor restante. Toate acestea se fac pe cheltuiala creditorilor, in absenta valorificarii apartamentelor.

Firma are datorii catre Piraeus Bank si catre circa 30 de alti pagubiti. Mare parte a acestora din urma sunt antecontractanti de apartamente. Acestia au de recuperat sume de circa 100.000-130.000 de euro fiecare. Printre acestia exista si cumparatori de mai multe apartamente.

Unul dintre pagubiti, care are de recuperat 1,24 milioane de lei, detine un sechestru asigurator asupra constructiilor nefinalizate incepute pe una dintre parcelele de teren.

Datoriile catre Piraeus se ridica la peste 36 de milioane de lei (circa 9 milioane de euro), iar totalul creantelor pe care le au pagubitii depasesc 50 de milioane de lei.

Propunerea administratorului judiciar de a gasi un expert cadastrist pentru a dezmembra cladirile pe apartamente, precum si predarea fiecarui apartament catre promitentii cumparatori care au incheiat antecontracte de vanzare-cumparare pentru respectivul apartament nu a trecut de votul creditorilor.

Astfel ca, cel mai probabil, proiectul va fi lichidat. Pana atunci insa, creditorii trebuie sa plateasca electricitatea de circa 4.500 de lei lunar.

Sursa: Finantistii
Ghidul cumparatorului
1. Nu va grabiti - ALEGEREA UNEI PROPRIETATI IMOBILIARE CERE TIMP
Niciodata nu este bine sa va opriti asupra unei proprietati imobiliare inainte de a observa cel putin trei, patru saptamani ce se intampla in general pe piata imobiliara pentru a va informa bine asupra preturilor si tendintelor de pe piata. Este bine sa vorbiti cu mai multi proprietari si sa va sfatutiti cu un agent imobiliar pentru a putea analiza nivelul preturilor din acel moment.

2. Agentiile imobiliare
Desi nu este obligatoriu, sfatul nostru este sa apelati la o agentie imobiliara si va veti simplifica viata.

De ce este bine sa apelati la o agentie imobiliara?
Pentru ca zi de zi au de a face cu proprietari si oferte imobiliare. Un agent imobiliar experimentat va va spune ce case sunt de vanzare, la ce preturi, ce anume trebuie sa verificati la o casa, va da informatii despre amplasament, despre zona, despre vecinatati, despre documentatia care trebuie stransa pentru actele de vanzare cumparare, daca are sau nu casa ipoteca, cine are dreptul sa o vanda si multe alte lucruri foarte importante.

3. Cum alegeti o agentie imobiliara?
In primul rand, agentia trebuie sa fie usor de identificat. Firma trebuie sa aiba un sediu fix, sa fie semnalizata (cu firma la intrare), sa aiba un birou amenajat ca punct de lucru cu publicul, cu secretariat, dar si o sala de negocieri, in care se poate discuta in particular cu clientii amanuntele legate de plata, bani, confidentialitate, etc. Este bine ca agentia sa fie afiliata unei uniuni profesionale, unde sa-i puteti verifica activitatea, daca a avut sau nu abateri si daca este acreditata. Totusi, nu este obligatorie acreditarea. Este de notorietate faptul ca multe agentii se lauda ca sunt membrii fondatori ai UNAI, dar de fapt aceasta (UNAI) nici nu mai exista.
Credem ca pana la urma cel mai important factor este increderea pe care v-o inspira oamenii din agentia respectiva.

4. Agentul imobiliar
Activitatea agentului imobiliar si a agentiei imobiliare sunt reglementate de legea privind infintarea societatilor comerciale si OG3/2000 privind activitatea si obligatiile legale ale agentului imobiliar. Din pacate aceasta este oarecum nelucrativa in sensul ca este plina de confuzii si lipsita de coerenta unei legi care in fond reglementeaza o activitate economica cu implicatii profunde.

In practica, agentiile imobiliare respectabile au adoptat codul de etica si practica corecta, astfel incit Dvs. sa puteti sa va rezolvati problema imobiliara in siguranta, rapid si profesional.

Practica pietei imobiliare din Bucuresti a impus asa numitul agent imobiliar dublu care poate reprezenta atit cumparatorul, cit si vinzatorul. Reprezentarea de catre o agentie dubla cere cunoasterea si consimtamintul ambelor parti, vinzatorul si cumparatorul. De fapt, agentul dublu se angajeaza sa serveasca interesele ambelor parti. Acest lucru se intimpla pe toata durata desfasurari tranzactiei. Comisionul agentului imobiliar este platit atat de vanzator cit si de cumparator. Cuantumul comisionului este de obicei situat intre 4-6% si impartit intre vanzator si cumparator. La inchirieri comisiunul se situeaza in jurul valorii chiriei pe o luna. Daca lucrati cu un agent, aveti doua optiuni: puteti lucra cu un agent in regim de contract de intermediere exclusiv sau puteti lucra cu un agent in regim de contract de intermediere deschis.

5. Atentie la transferul legal al proprietatii
Actul se incheie numai la notar
Cumpararea unui bun imobil trebuie facuta cu act autentic, adica printr-un act incheiat la notariat, cu respectarea prevederilor legale.
La notariat, vanzatorul trebuie sa prezinte actele lui de proprietate, dovada ferma ca imobilul nu este grevat de sarcini, de datorii, ca nu a fost vandut anterior. Inaintea prezentarii la notariat, partile, respectiv vanzatorul si cumparatorul, trebuie sa cada de acord cu unele probleme de amanunt, pentru a evita unele discutii in fata notarului (pretul stabilit, cine va plati taxele de timbru si cele notariale, in ce conditii va intra noul proprietar in posesia imobilului etc).
Cine semneaza actele
Chiar daca redactarea actului se face de catre notar sau avocat, este recomandabil ca partile sa se uite atent pe document. Se impune - atunci cand cel care vinde este casatorit - ca ambii soti sa semneze actul, deoarece toate bunurile dobandite de soti in timpul mariajului sunt comune. Daca vanzarea se face de catre unul dintre soti, fara stirea si asentimentul celuilalt, actul, desi incheiat in fata notarului, poate fi atacat in justitie si anulat.
Atentie la pretul din contract
Un element important al actului de vanzare-cumparare il constituie pretul.
De foarte multe ori, in dorinta de a plati taxe mai mici, partile cad de acord sa treaca un pret mai mic decat cel stabilit. Acest lucru nu este insa de fiecare data in interesul partilor. De exemplu, in cazul in care va mai avea loc un proces facut de cineva care revendica o calitate de proprietar asupra casei, lucrurile devin complicate. Daca instanta de judecata va dispune pe baza probelor administrate anularea actului autentic de vanzare-cumparare, atunci in mod firesc, cumparatorul are dreptul sa-si primeasca suma platita drept pret trecuta in contract. Pe de alta parte, vanzatorul poate avea si el necazuri cu ocazia declararii unui pret mai mic. Este posibil ca la un moment dat cumparatorul sa pretinda ca a platit o suma mai mare decat s-a convenit ca pret al vanzarii.
Atentie la clauza eliberarii
In practica, se intalnesc multe situatii cand se fixeaza o data certa, dar vanzatorul nu paraseste imobilul, iar in lipsa de precizari clare in actul de vanzare, se ajunge chiar la procese, la amanari lungi si obositoare, la nervi, etc.
Cereti garantii explicite
In contract, vanzatorul trebuie sa garanteze ca imobilul nu este grevat de servituti sau alte sarcini ori ca nu a mai fost vandut si altuia. Lumea imobiliara autohtona a fost in ultimii ani zguduita de o serie intreaga de scandaluri pornite de la faptul ca escrocii, cu complicitatea notarilor, au dat tepe de miliarde. Pentru a se evita asemenea situatii, este bine ca dosarul de vanzare-cumparare sa fie complet. Acesta va contine, pe langa contractul propriu-zis, dovada inscrierii in cartea funciara (dupa ce in prealabil s-a obtinut un numar cadastral) si certificatul fiscal (obtinut de la administratia financiara).
E bine sa aveti martori
E bine ca la notariat cumparatorul sa fie insotit de inca o persoana sau doua. Acestea, recomandabil sa nu fie rude apropiate, pot fi citate ca martori daca vreodata vanzatorul ar incerca rasturnarea actului.
Fii in continuare precaut
Odata incheiat contractul de vanzare-cumparare, oricine poate fi sigur ca este proprietar. Masurile de precautie nu trebuie sa lipseasca totusi. Cumparatorul sa se asigure ca cel care i-a vandut casa, i-a remis toate actele de proprietate (contract de vanzare-cumparare, certificat de mostenitor, act de donatie etc). De asemenea, tot la notariat va trebui trecuta transcrierea, inregistrarea proprietatii pe numele cumparatorului. Ultimul drum va fi facut la administratia financiara, unde se va cere trecerea rolului imobilului pe numele noului proprietar.
Succes la cumparaturi!
Extras din OUG nr. 174/2008, pentru modificarea si completarea unor acte normative privind protectia consumatorilor
La sfarsitul lunii decembrie a intrat in vigoare ordonanta de urgenta adoptata de Guvern pe 19 noiembrie anul trecut. Ordonanta are ca obiect modificari ale legislatiei privind protectia consumatorilor si are prevederi ce se aplica direct intermedierilor imobiliare.

Va prezentam un extras din Monitorul Oficial, Partea I nr. 795 din 27/11/2008.

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.
….

Art. II
Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 208 din 28 martie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:


4. La articolul 2, dupa punctul 23 se introduc sapte noi puncte, punctele 24-30, cu urmatorul cuprins:


“27. imobil - constructia si/sau terenul pe care se afla sau urmeaza sa se ridice o constructie, care fac obiectul unui contract de vanzare-cumparare;
28. intermediere imobiliara - activitate de mijlocire a tranzactiilor de vanzare-cumparare sau de inchiriere a imobilelor;
29. servicii imobiliare - una sau mai multe dintre urmatoarele activitati:
- promovarea in vederea vanzarii, cumpararii sau inchirierii de imobile;
- consultanta in vederea vanzarii, cumpararii sau inchirierii de imobile;
- intermedierea imobiliara;
- administrarea imobilelor;
30. agentie imobiliara - operator economic, furnizor de servicii imobiliare, care actioneaza in numele si in interesul unor terti.”


9. Dupa articolul 9 se introduc unsprezece noi articole, articolele 9 1-9 11, cu urmatorul cuprins:


Art. 9 4. - In cazul serviciilor de intermediere imobiliara, consumatorul va fi informat in scris, corect, complet si precis, inca din faza precontractuala, cu privire la:
a) preturile practicate in piata pentru tipul de imobil ce urmeaza a face obiectul intermedierii imobiliare, conform informatiilor existente in baza de date a agentiei imobiliare;
b) deficiente si alte inconveniente cunoscute de agentia imobiliara sau pe care in mod rezonabil putea sa le cunoasca, incluzand surse de zgomot, umezeala, poluare, miros, pericol de inundatii sau surpari, organizarea in apropiere a unor manifestari populare periodice, istoricul terenului sau al cladirii, posibile dezavantaje ale vecinatatilor;
c) nivelul comisionului practicat de agentia imobiliara;
d) situatia juridica a imobilului;
e) nivelul estimativ al costurilor ce urmeaza sa fie suportate de consumator, pentru obtinerea documentelor si intocmirea actelor necesare incheierii contractului.

Art. 9 5. - Contractul de intermediere imobiliara va cuprinde cel putin urmatoarele elemente:
a) datele de identificare a partilor;
b) obiectul contractului/natura serviciului prestat;
c) pretul solicitat de proprietar/pe care este dispus sa il plateasca cumparatorul;
d) termenul de valabilitate al contractului;
e) conditiile in care contractul poate fi denuntat unilateral;
f) conditiile in care contractul poate fi reziliat;
g) nivelul maxim al comisionului datorat de consumator agentiei imobiliare pentru contractul ce urmeaza sa se incheie;
h) clauza de exclusivitate, in cazul in care aceasta a fost acceptata de parti;
i) precizarea situatiilor in care consumatorul datoreaza comision agentiei imobiliare;
j) drepturile si obligatiile partilor;
k) situatiile de forta majora;
l) data incheierii contractului.

Art. 9 6. - Contractele de intermediere imobiliara in care consumatorul are calitatea de potential cumparator vor contine, in plus fata de cele prevazute la art. 94, urmatoarele elemente:
1. caracteristicile generale ale imobilului, care pot influenta decizia de cumparare, incluzand nivelul de finisare, dimensiuni, vechime si pozitionarea fata de punctele cardinale;
2. tarifele pentru serviciile prestate.

Art. 9 7. - O tranzactie imobiliara se considera incheiata in momentul in care vanzatorul si cumparatorul au semnat actul de vanzare-cumparare.

Art. 9 8. - Contractul de intermediere imobiliara sau alte eventuale contracte accesorii incheiate intre consumator si agentia imobiliara nu pot contine clauze penale care sa oblige consumatorul care nu isi indeplineste angajamentele contractuale la plata unei sume mai mari decat onorariul pe care l-ar fi platit in cazul incheierii tranzactiei.

Art. 9 9. - Agentia imobiliara nu poate solicita din partea consumatorului plata comisionului in oricare dintre urmatoarele situatii:
a) cand intre consumator si agentia imobiliara nu este incheiat un contract de intermediere;
b) cand contractul de vanzare-cumparare/inchiriere nu s-a incheiat;
c) cand contractul nu are stipulata clauza de exclusivitate, iar tranzactia s-a realizat fara participarea agentiei imobiliare.

Art. 9 10. - Nu se permite plata in avans a comisionului, partiala sau totala, decat cu acordul scris al consumatorului si cu precizarea situatiilor in care agentia imobiliara este obligata sa inapoieze consumatorului sumele primite in avans.

Art. 9 11. - In baza contractului de intermediere imobiliara dintre agentia imobiliara si cumparator, agentia trebuie sa asigure vizionarea imobilelor ce corespund preferintelor consumatorului, inainte de incheierea contractului de vanzarecumparare.”


21. La articolul 50 alineatul (1), literele a), c) si d) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:


“f) incalcarea dispozitiilor art. 94-911, cu amenda contraventionala de la 3.000 lei la 30.000 lei.”

8. La articolul 23, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
“Art. 23. - (1) In aplicarea dispozitiilor prezentei legi, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor poate emite norme metodologice sau instructiuni cu caracter normativ, care se vor publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.”


Art. VII
Prezenta ordonanta de urgenta va intra in vigoare in termen de 30 de zile de la data publicarii ei in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Nu credem ca Protectia Consumatorului va pleca in control din proprie initiativa, dar cu siguranta se vor gasi clienti ai agentiilor imobiliare care se vor simti indreptatiti sa faca o reclamatie in baza acestei ordonante, deci sugeram multa precautie si chiar implementarea unor proceduri de lucru ale agentiilor pentru a evita situatii neplacute.
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate