HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare apartament cu 1 camera arad Micalaca:
vand apartament cu o camera
20000 EUR
03.02.2014
detalii
vand apartament cu o camera, recent renovat. bloc linistit, langa scoala gen. nr. 22, billa si profi in apropiere si langa statia de tramvai. apartamentul are internet, telefon si cablu. usa metalica. baia recent renovata, gresie,faianta, vana....
Asigurarea obligatorie a locuintelor sustine piata de profil
În primele nouă luni ale acestui an, vânzările de asigurări de locuinţă au cunoscut o adevărată explozie, comparativ cu anii precedenţi, judecând după rezultatele companiilor.

Potrivit revistei „Insurance Profile”, asigurătorii au subscris pe segmentul de incendiu şi calamităţi (care include asigurările obligatorii şi cele facultative de locuinţă) prime brute în valoare de 991 mil. lei, în creştere cu 33% faţă de perioada similară din anul precedent.

Ca urmare, cota de piaţă a acestei clase a urcat la 16,3%, faţă de 11,5% în anul 2010. De asemenea, un comunicat remis recent de către Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR), arată că, de la circa 2 milioane de poliţe în vigoare la sfârşitul lunii septembrie 2010, numărul acestora s-a dublat, ajungând la 4,5 milioane la sfârşitul aceleiaşi luni din 2011, ceea ce înseamnă că peste 50% din locuinţele din România sunt cuprinse în asigurare.

Fără nici un dubiu, o contribuţie semnificativă în acest sens a avut-o introducerea obligativităţii asigurărilor de locuinţă, cât şi reglementările privind aplicarea de amenzi, fapt care i-a determinat pe mulţi români să încheie această asigurare.

Acţionarii PAID vând cele mai multe poliţe facultative de locuinţă

Un alt „impuls” a fost şi modificarea făcută Legii AOL (asigurarea obligatorie a locuinţelor) prin care se precizează că proprietarii care au încheiată o asigurare facultativă ce acoperă riscurile cuprinse în PAD nu trebuie să facă şi asigurarea obligatorie.

Drept urmare, companiile şi-au adaptat ofertele, rezultatele fiind pe măsură. Astfel, rezultatele cele mai bune pe acest segment le-au avut următoarele companii: Astra - subscrieri de 280 mil. lei, în creştere cu 143%; Generali - 88,6 mil. lei, în creştere cu 25%; Groupama - 85 mil. lei (+19,3%); Uniqa - 51 mil. lei (+64%); Euroins - 25 mil. lei (415%!).

Astfel, „am înregistrat o creştere de peste 1.000% a numărului de poliţe subscrise în primele nouă luni din 2011 comparativ cu anul precedent”, declară oficialii Euroins.

De asemenea, „aceste poliţe au înregistrat o creştere substanţială, în special datorită obligativităţii asigurărilor de locuinţe”, precizează Lucian Marin, director Subscriere Non-Viata, Groupama Asigurări.

De aceeaşi părere sunt şi brokerii de asigurare, cel puţin pentru compania Destine Broker, asigurările de locuinţe depăşindu-le pe cele RCA nu numai ca număr, ci şi ca volum de prime încasate, potrivit lui Romeo Bocănescu, directorul general al societăţii.

Cât costă o poliţă facultativă de asigurare a locuinţei?

Preţurile practicate de asigurători în acest an, exceptând promoţiile şi alte oferte de acest gen, nu au suferit modificări esenţiale.

Astfel, apelând la serviciile unui broker de asigurare aflăm că pentru un apartament de 60.000 euro din mediul urban, construit după 1977, pachetul standard de riscuri, preţul mediu este între 45 şi 160 EUR, în funcţie şi de compania aleasă.

Spre exemplu, la Allianz-Ţiriac poliţa menţionată ne va costa 164 de euro pe an, la GENERALI - 120 EUR, ASTRA - 72 EUR, iar în cazul EUROINS „prima de asigurare este de 45 EUR/an, cu menţiunea că faţă de această valoare se pot face ajustări, corecţii funcţie de alţi factori tehnici sau riscuri solicitate”.

Aceeaşi poliţă la GROUPAMA „variază între 70 şi 100 EUR, în funcţie de regiune. În cazul în care clientul nu optează pentru o acoperire foarte extinsă, preţul ar putea fi mai redus”, ne-a precizat Lucian Marin.

Sursa: Romania Libera
Un paliativ pentru imobiliare: anuntul tranzactiilor din Monitorul Oficial poate fi facut si pe site-ul propriu
Guvernul a aprobat săptămâna aceasta o ordonanţă de urgenţă care modifică legea societăţilor comerciale şi are implicaţii în primul rând în sectorul de fuziuni şi achiziţii, pe care îl simplifică, potrivit avocaţilor din piaţa de profil.

Piaţa de profil este în suferinţă de mai mulţi ani, în primul rând din cauza dificultăţilor de finanţare, dar consultanţii susţin că o aliniere a legislaţiei la directivele europene este bine-venită.

“Sunt reduse, în anumite condiţii, obligaţiile de raportare către acţionari şi asociaţi, în cadrul operaţiunilor de fuziune sau divizare, sunt simplificate formalităţile de informare a acţionarilor, precum şi formalităţile de publicitate legate de constituirea şi modificarea actelor constitutive şi se propune folosirea paginii proprii de internet a societăţii, în locul publicităţii prin Monitorul Oficial”, aşa ar suna un rezumat al modificărilor întreprinse, potrivit anunţului făcut de Guvern.

Ce spun consultanţii? “În mare, vorbim despre o simplificare şi accelerare a proceselor de fuziuni şi divizări, care sunt foarte bine-venite. Fuziunile şi diviză rile sunt modalităţi de restructurare ale căror importanţă şi frecvenţă au crescut în contextul dificultăţilor economice din ultimii ani.

Formalismul excesiv făcea aceste procese mai lente decât îşi puteau de multe ori permite societăţ ile implicate”, spune Diana Fejer, senior associate în cadrul echipei de fuziuni şi achiziţii a firmei Reff & Asociaţii.

Procesul juridic de realizare a unei tranzacţii se poate întinde în prezent şi pe câteva luni, dar noua lege oferă posibilitatea de renunţ are la o serie de rapoarte sau situaţii financiare.

În plus, publicarea anunţurilor privind fuziunile sau divizările pe site-ul propriu este şi mai ieftină şi mai rapidă decât cea din Monitorul Oficial.

“Cele mai multe modificări simplifică procesul, eliminând unele cerinţe inutile (precum rapoarte suplimentare de evaluare, întocmire de situaţii financiare intermediare sau extinderea cazurilor în care se poate aplica procedura simplificată) şi introducând modalităţi mai pragmatice de comunicare, precum publicarea pe site-ul propriu de internet, în anumite condiţii, ceea ce e nu numai mai simplu şi mai puţin costisitor, dar şi mai rapid decât publicarea în Monitorul Oficial”, a mai spus reprezentantul Reff & Asociaţii.

Piaţa locală de fuziuni şi achiziţii s-a ridicat anul trecut la circa un miliard de euro, faţă de un nivel de 6-7 miliarde de euro în perioada 2007-2008, când investitorii străini erau mult mai atraşi de activele din economia locală.

Sursa: Ziarul Financiar
Sunt cei mai mari investitori in imobiliare
Cu un portofoliu imobiliar de circa două miliarde de euro, investitorii austrieci sunt detaşat cei mai mari jucători străini de pe piaţa locală de real estate, având active în special din zona centrelor comerciale şi de afaceri.

Immofinanz, cel mai puternic investitor austriac din acest segment, este şi pe plan local numărul unu în ceea ce priveşte portofoliul de birouri (cu imobile de aproape 200.000 mp în Bucureşti) şi un jucător de “top 3″ pe segmentul de malluri, cu patru proiecte operaţionale, în Cluj, Arad, Piteşti şi Baia Mare, şi un al cincilea proiect, Maritimo din Constanţa, programat pentru deschidere la sfârşitul acestei săptămâni (28 octombrie).

Al doilea investitor austriac în funcţie de portofoliul imobiliar deţinut în România este CA Immo, companie care în urma achiziţiei Europolis din acest an (un alt investitor austriac cu prezenţă locală) a ajuns să deţină circa 100.000 mp de birouri în Capitală, precum şi cel mai mare parc logistic de pe piaţă, Europolis Logistic Park, situat la kilometrul 13 al autostrăzii Bu­cureşti-Piteşti.

La fel ca Immofinanz, şi CA Immo deţine alte terenuri în Bucureşti, însă planurile pentru noi dezvoltări sunt deocamdată în aşteptarea chiriaşilor şi a finanţărilor.

Pe de altă parte, un alt investitor austriac în imobiliare, Raiffeisen Evolution, a accelerat anul acesta lucrările la proiectul de birouri Sky Tower din apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu, turn care ar urma să devină în următorii ani cea mai înaltă clădire din Bucureşti, cu 36 de etaje şi o înălţime de 137 de metri.

Tot în zona recordurilor stau şi austriecii de la Sparkassen Immobilien, proprietarii mallului de 81.000 mp Sun Plaza din Capitală şi unul dintre cele mai mari proiecte de acest gen din ţară. Sparkassen deţine de asemenea terenuri pe Calea Griviţei sau în Jilava pentru proiecte viitoare.

Cele patru grupuri sunt printre cei mai mari investitori imobiliari şi în Austria, dar nu sunt singurii jucători austrieci în România, companii antreprenoriale, precum Soravia sau SĂB Gruppe, fiind de asemenea active în Bucureşti prin proiectele de birouri Metropolis Center sau Pipera Business Tower, dar şi cu alte terenuri.

Imobiliare la superlativ

- IRIDE Business Park - cel mai mare parc de afaceri din Bucureşti, este deţinut de către Immofinanz;
- Sun Plaza - unul dintre cele mai mari malluri din ţară, cu o suprafaţă de 81.000 mp, este deţinut de Sparkassen Immobilien;
- Sky Tower - proiect dezvoltat de Raiffeisen Evolution, va deveni cea mai înaltă clădire din Bucureşti;
- Europolis Logistic Park - cel mai mare proiect logistic de pe piaţă, este în portofoliul CA Immo.

Sursa: Ziarul Financiar
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate