HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare apartament cu 1 camera arad Micalaca:
vand apartament cu o camera
20000 EUR
03.02.2014
detalii
vand apartament cu o camera, recent renovat. bloc linistit, langa scoala gen. nr. 22, billa si profi in apropiere si langa statia de tramvai. apartamentul are internet, telefon si cablu. usa metalica. baia recent renovata, gresie,faianta, vana....
Omul care a adus Vertu in Romania a esuat in imobiliare
În luna aprilie a acestui an, firma de imobiliare care face parte din grupul Novicio, cea care a adus Vertu în România în 2008 şi-a cerut insolvenţa, iar Tribunalul Bucureşti a acceptat cererea.

Firma Novicio Investments Division SRL, parte a Novicio Group, a depus o cerere de intrare în insolvenţă la Tribunalul Bucureşti, cerere acceptată la data de 6 aprilie, când s-a dispus dechiderea procedurii de insolvenţă. Tot atunci, Tribunalul a numit ca administrator judiciar compania RVA Insolvency SPECIALISTS SPRL.

Firma Novicio Group este cunoscută pe piaţa locală prin Novicio Luxury Division, care a adus în 2008 în România telefoanele de lux Vertu.

Din grup mai fac parte şi firmele Novicio Tech Division, prin care deţine site-ul www.funnybox.ro şi Novicio Media Division, prin care este editată revista Spy.

Jumătate din acţiunile firmei Novicio Investments Division sunt deţinute de Nicole Saikaly şi Ahmed Iftikhar, cetăţean englez, de origine pakistaneză, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Cei doi intenţionau să construiască un mini-proiect format dintr-un bloc cu spaţii comerciale şi opt vile P+1 în satul Tătăreni din comuna Blejoi din judeţul Prahova.

Terenul pe care s-au ridicat construcţiile era proprietatea lui Georges Saikaly, iar finanţarea pentru proiect a fost asigurată prin societatea Adderley Davis din Emiratele Arabe Unite, în valoare de 4,15 milioane lei, se arată în planul de reorganizare disponibil pe site-ul RVA.

Din cele opt vile au fost construite doar şase şi blocul de locuinţe, acestea aflându-se în diverse stadii de execuţie. Doar o singură vilă este finalizată în totalitate, iar restul de cinci au un grad de finalizare de 82%.

În ceea ce priveşte blocul de locuinţe şi spaţii comerciale, acesta este finalizat în proporţie de 76%. Dar, turnura pe care piaţa imobiliară a luat-o din cauza crizei a dus la imposibilitatea firmei de a valorifica prin vânzări sau antecontracte locuinţele.

La data de 31 martie, firma avea datorii în valoare de 5,44 milioane lei (aprox. 1,29 mil. euro), din care 76% reprezintă împrumutul de de la Adderley Davis de 4,15 milioane lei.

Planul de reorganizare arată că Novicio Investments Division va continua lucrările de construcţie şi va valorifica prin închiriere locuinţele, pentru plata datoriilor către creditori în proporţie de 100%.

Sursa: Money.ro
Reglementari privind protectia consumatorului de servicii imobiliare


Modificarile adoptate se refera, in principal, la protectia consumatorului de servicii financiare dar si la protectia consumatorilor de servicii de intermediere imobiliara, la vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, la incheierea si executarea contractelor la distanta.

guvern„Actul normativ urmareste sa asigure un grad inalt de protectie a consumatorului de servicii financiare, astfel incat sa sporeasca increderea consumatorilor in contractele pe care le incheie cu furnizorii de servicii financiare bancare si nebancare.”, a declarat Dan Vlaicu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, la finalul sedintei de guvern de miercuri.

Agentii imobiliari au obligatia de a prezenta consumatorilor, in faza pre-contractuala, toate informatiile esentiale cu privire la imobilul ce urmeaza a fi tranzactionat, inclusiv:

-surse de zgomot, umezeala, poluare, miros, pericol de inundatii sau surpari, organizarea in apropiere a unor manifestari periodice, istoricul terenului sau al cladirii, posibile dezavantaje ale vecinatatilor;

-preturile practicate in piata;

-situatia juridica a imobilului;

-nivelul estimativ al costurilor ce urmeaza sa fie suportate de consumator;

-nivelul comisionului practicat de agentia imobiliara.

De asemenea, agentiile imobiliare nu mai au voie sa perceapa penalitati pentru neefectuarea tranzactiei, din culpa consumatorului, in cuantum mai mare decat valoarea comisionului pe care acesta il datora agentiei in cazul efectuarii tranzactiei.

Prevederile vor intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.
Share:

* TwitThis
* Digg
* Sphinn
* del.icio.us
* Facebook
* Mixx
* Google
* Technorati

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (6 votes, average: 2.33 out of 5)
Loading ... Loading ...
3 Comentarii

1. BURCEA VALENTIN: (June 22nd, 2010 at 11:02 am)

TRAIM INTR-O TARA DE ESCROCI,AM FOST PACALIT CU UN APARTAMENT 3CAMERE IN DRUMUL TABEREI,CUMPARAT LEGAL,DAR APOI AM AFLAT CA AFOST VINDUT CU ACTE FALSE,DE 3 ANI STAU PRIN TRIBUNALE ,IAR GARSONIERA CUMPARATA CU LEGEA 112 ,O REVENDICA O FUNCTIONARA DE LA PRIMARIE ,TOT CU ACTE FALSE,NE JUDECAM DE 9ANI.
2. BURCEA VALENTIN: (June 22nd, 2010 at 11:06 am)

MI E SCIRBA CA SINT ROMIN SI CA TRAIESC INTR-O TARA DE ESCROCI
3. Ion: (June 27th, 2010 at 10:11 pm)

Subscriu la opinia d-lui Valentin, am cumparat o garsoniera de la un excroc, la vanzare a declarat ca e necasatorit dar de fapt era in divort, fosta a cerut cota-parte din garsoniera vanduta mie si instanta i-a dat-o pe toata. Pana la urma am intors decizia ca am facut cartea funciara la timp si el s-a ales cu 500 lei amenda pentru ca politia, parchetul si inclusiv judecatoria a considerat ca autorul nu prezinta pericol public si nu are antecedente. Aviz amatorilor!!!
Acte necesare vanzarii
Acte necesare cadastru / intabulare
Pentru realizarea documentatiei aveti nevoie de urmatoarele acte:

* Actele de proprietate ale imobilului (Contract de Vanzare-Cumparare, Proces verbal de Predare-Primire in cazul in care imobilul a fost cumparat de la stat, Sentinta Civila, Certificat de Mostenitor, Act de donatie,etc.) - in doua copii din care una legalizata.;

* Certificat Fiscal pentru Cadastru si Intabulare;

* Acte de indentitate ale proprietarului/proprietarilor - in doua copii;

* Cerere tip completata si semnata de proprietar – pusa la dispozitie de expertul autorizat;

* Declaratie privind limitele proprietatii pentru care se executa masuratorile – pusa la dispozitie de expertul autorizat;

* Cerere de inregistrare in Cartea Funciara - pusa la dispozitie de expertul autorizat;

Atentie! Certificatul fiscal este valabil 30 de zile, si nu trebuie sa depaseasca sfarsitul lunii. ex: Daca cererea a fost depusa dupa data de 25 martie este valabil pana la 1 mai.
Fara plan cadastral nu se poate face nicio instrainare. In cazul in care imobilul a fost dobandit dupa 1 iulie 1999 (data la care a intrat in vigoare Legea Cadastrului si Cartii funciare) si exista plan cadastral nu se mai face alt plan cadastral.

Certificatul Fiscal
Este documentul care atesta faptul ca proprietarul figureaza pe rolul administratiei financiare cu imobilul ce urmeaza a fi vandut, imobil pentru care impozitele sunt achitate la zi, nefiind urmarit pentru eventuale debite sau amenzi catre stat.
Actele necesare eliberarii acestui certificat fiscal sunt urmatoarele :

* cerere (formular tip);

* act de identitate (original si fotocopie);

* dupa caz :

* Certificat de mostenitor (original si copie xerox);

* Certificat de deces (original si copie xerox);

* Certificat de nastere (original si copie xerox);

* Certificat de casatorie (original si copie xerox);

* Sentinta de divort (original si copie xerox);

* dovada achitarii taxei de timbru in valoare de 1 leu/document;

* dovada achitarii taxei de timbru in valoare de 4 lei;

* timbru fiscal de 0.30 lei.

Certificatul fiscal se va elibera, prin compartimentul REGISTRATURA - personal proprietarului pe baza buletinului de identitate sau a cartii de identitate, dupa caz.
În situatia în care proprietarul nu se poate prezenta, se va desemna un reprezentant prin procura notariala sau împuternicire avocatiala.
Pentru persoanele din strainatate, procura trebuie sa fie întocmita la Ambasada sau Consulatul României. Certificatul fiscal este valabil doar 30 de zile de la eliberare.

Adeverinta Asociatia de Proprietari/Locatari
Adeverinta de la Asociatia de Proprietari, respectiv Locatari, este un formular standard care atesta ca nu aveti datorii catre asociatie.

* se completeaza in 3 exemplare de catre administrator si presedintele Asociatiei de locatari. Este obligatoriu ca acestia sa semneze sa stampileze si sa-si treaca numele in clar;

* se ataseaza copie xerox dupa ultima lista a cotelor de la intretinere (care sa aiba stampila asociatiei in original);

* se ataseaza copie xerox a ultimei chitante a platii cotelor de intretinere;

* vizarea adeverintei de catre Primaria de sector;

Adeverinta de la Asociatia de locatari este valabila numai cu viza Primariei de sector.

Extrasul de carte funciara
Extrasul de carte funciara este actul in care este trecuta situatia juridica a imobilului. Aici sunt trecute toate datele referitoare la descrierea imobilului, numele si prenumele proprietarilor, actele prin care acestia au dobandit imobilul, sarcinile proprietatii (ipoteca, interdictii de instrainare, privilegii, etc).
Extrasul de carte funciara se elibereaza de catre Biroul de Carte Funciara in baza actelor de proprietate care au fost intabulate in Cartea Funciara a imobilului. Pentru eliberarea acestuia trebuie sa va adresati biroului notarial unde se va semna contractul de vanzare cumparare si unde trebuie sa depuneti:

* dovada intabularii imobilului;

* copie act de proprietate;

* copie act identitate proprietar (proprietari);

* cerere tip;

Acest extras de carte funciare se elibereaza numai delegatiilor notariali, la cererea clientilor si are un termen de valabilitate de 5 zile de la data depunerii cererii, timp in care nu se poate elibera un alt extras de carte funciara pentru acelasi imobil. Astfel, este exclusa vanzarea imobilului de doua ori. Mai dureaza 1-2 zile obtinerea lui.

* Certificatul de sarcini va fi necesar in cazul in care cadastrul s-a facut cu mult timp in urma dar fara intabulare.

* Rolul fiscal – notarul face intabularea pentru cumparator.

In cazul in care faceti un precontract (care nu este realizat la notar) – cumparatorul trebuie sa solicite certificatul de carte funciara informativa, pe baza unei chitante scrisa de cel care vinde. Cel mai sigur este sa participe si martori, indicat 2 (dar sa nu fie ruda pana la gradul 3 inclusiv).

Actele care atesta dreptul de proprietate
Actul de dobandire al bunului imobiliar care atesta proprietatea poate fi de mai multe tipuri in functie de urmatoarele cazuri:
1. Imobilul a fost cumparat de la o persoana fizica
- in acest caz este vorba despre un act de vanzare-cumparare
2. Imobilul a fost cumparat de la stat dupa 1989
- act de vanzare-cumparare
- procesul verbal de predare-primire a imobilului
- dovada achitarii integrale a apartamentului din partea societatii creditoare, daca plata s-a facut in rate
- daca plata ratelor s-a facut cu imprumut de la CEC, atunci este necesara si incheierea de radiere a inscriptiei ipotecare pe care CEC-ul a luat-o la semnarea contractului de vanzare-cumparare
3. Imobilul a fost cumparat de la stat inainte de 1989

* contractul de construire

* procesul verbal de predare-primire a imobilului

* titlul de proprietate eliberat de Administratia financiara.

* incheierea de radiere a inscriptiei ipotecare, pe care CEC-ul a luat-o la semnarea contractului de vanzare-cumparare (daca acesta a fost cumparat cu plata in rate).

* Daca imobilul a fost achitat integral, dar nu a fost radiata inscriptia ipotecara, atunci trebuie sa va prezentati la CEC cu contractul de construire in original si sa depuneti o cerere prin care sa solicitati eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte ca imobilul a fost achitat integral si acordul CEC-ului ( biroul administrativ) pentru radierea inscriptiei ipotecare. Termenul de eliberare variaza intre 3 si 7 zile. Radierea inscriptiei ipotecare se face la biroul de carte funciara.

In functie de caz si urmatoarele acte pot atesta dreptul de proprietate:

* Certificat de mostenitor

* Contract de donatie

* Contract de schimb

* Sentinta civila definitiva

Acte necesare pentru vanzare imobil
1. Acte de proprietate in original
a) in cazul actelor incheiate cu SCAVL Giulesti, SC ICRAL Foisor SA, SC Orizont SA, DAFI, SC APOLODOR SA, IMOBILIARA RA, SC ROMCONFORT SA, SC Cotroceni SA, SC TITAN SA , SC BERCENI SA etc.:
- contract vanzare cumparare sau contract de construire; act aditional;
- proces verbal de predare-primire a locuintei
- contract de imprumut
- dovada de achitare integrala (adeverinta)
b) in cazul actelor incheiate la notar - contract vanzare cumparare
c) in cazul mostenirilor, dupa caz, actele de proprietate de la punctul a) sau b) si certificatul / certificatele de mostenitor.
La incheierea contractului de vanzare cumparare se vor prezenta in original toate actele fostilor proprietari (istoricul proprietatii).
2. Certificat fiscal de la Directia Taxe si Impozite Locale sau Primaria Localitatii unde se afla apartamentul - pentru judete. In certificatul fiscal trebuie precizat obligatoriu: proprietarul sau proprietarii cu numele corect; adresa corecta a apartamentului; suprafata de teren aferenta; fara datorii.
Certificatul fiscal nu trebuie sa fie mai vechi de 3 zile si trebuie sa fie eliberat in luna in care se incheie contractul de vanzare cumparare in forma autentica.
Certificatul fiscal trebuie adus la notariat cu o zi inainte de autentificarea contractului de vanzare cumparare, pentru verificare. In cazul in care nu se aduce cu o zi inainte si exista greseli, proprietarul isi asuma riscul de a nu incheia contractul de vanzare cumparare la data programata.
In cazul in care apartamentul nu este intabulat, intabularea se poate face si de catre biroul notarial si trebuie adus certificat fiscal pentru intabulare. La data incheierii contractului de vanzare cumparare trebuie adus un alt certificat fiscal, valabil 3 zile, cu mentiunea “pentru vanzare “.
3. Incheierea de carte funciara de la judecatorie sau de la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara - Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara - Biroul de Carte Funciara de sector.
4. Extrasul de carte funciara (valabil 5 zile de la data depunerii cererii la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara - Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara - Biroul de Carte Funciara de sector), care se obtine numai de biroul notarial. In extras trebuie sa se precizeze ca imobilul nu este grevat de sarcini.
Pentru obtinerea extrasului de carte funciara, trebuie sa se prezinte si sa completeze cererea la notariat, unul dintre proprietari, cu patru zile lucratoare inainte de incheierea contractului de vanzare cumparare.
5. Adeverinta de la asociatia de locatari / proprietari din care sa reiasa ca apartamentul nu are datorii la cotele de intretinere, vizata la primaria de sector.
In cazul in care apartamentul este situat in sectorul 5, cererea trebuie depusa la Primarie, pentru vizat, cu cel putin 6 (sase) zile lucratoare inainte de semnarea contractului de vanzare cumparare;
6. Ultima chitanta de achitare a energiei electrice.
7. Dosar cadastral in copie.
8. Daca este cazul, certificat pentru schimbarea adresei postale, in cazul in care adresa postala din titlul de proprietate nu corespunde cu adresa postala din certificatul fiscal, incheierea si extrasul de carte funciara.
9. Certificate de casatorie vanzatori si cumparatori (daca este cazul), sau sentinta civila de divort cu mentiunea “definitiva si irevocabila”.
10. Buletinele / cartile de identitate (trebuie sa fie in perioada de valabilitate), in cazul in care este expirat se prezinta pasaport si carnet de conducere.
Toate documentele se prezinta in original.
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate