HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare apartament cu 1 camera arad Micalaca:
vand apartament cu o camera
20000 EUR
03.02.2014
detalii
vand apartament cu o camera, recent renovat. bloc linistit, langa scoala gen. nr. 22, billa si profi in apropiere si langa statia de tramvai. apartamentul are internet, telefon si cablu. usa metalica. baia recent renovata, gresie,faianta, vana....
Asigurarea pentru casa te costa mai mult in 2012
După un 2011 în care au vândut poliţe de locuinţă cât pentru trei ani la un loc, asigurătorii vor creşte preţurile. Deşi sunt limitate ca acoperire, poliţele obligatorii ne pot scăpa de amendă.

Prima anuală pentru poliţele de asigurare a locuinţei va creşte anul acesta, în condiţiile în care şi riscurile asumate de companiile de asigurări au crescut.

Impulsionate de apariţia legii privind asigurarea obligatorie a locuinţei, companiile au vândut în primele nouă luni din 2011 peste 2,5 milioane de poliţe. Practic, asigurătorii au reuşit să vândă în doar nouă luni mai multe poliţe decât în precedenţii trei ani.

Reversul medaliei. Nu uitaţi de asigurarea obligatorie

Tocmai această explozie este şi motivul scumpirilor care vor urma. “Ţinând cont de faptul ca asigurătorii trebuie să cumpere mai multă reasigurare în acest an, iar tarifele pentru reasigurare pe pieţele externe au crescut, estimez că acest lucru va influenţa şi preţurile practicate pe acest segment de business”, spune Rangam Bir, directorul general al Allianz-Ţiriac.

Aceeaşi opinie o are şi directorul Generali România, Adrian Marin, potrivit căruia creşterea expunerii pe acest segment va pune presiune pe preţuri.

În aceste condiţii, o alternativă pentru a scăpa de amenda de până la 500 de lei, pe care primăriile o pot da celor care nu au locuinţa asigurată, este poliţa obligatorie emisă de PAID. Aceasta acoperă strict cele trei riscuri impuse prin lege, adică riscul de alunecare de teren, cel de inundaţii şi cel de cutremur.

Poliţa oferă o valoare asigurată de 20.000 de euro sau 10.000 de euro, în funcţie de tipul locuinţei (cu structură modernă sau din chirpici). Preţul asigurării obligatorii este de 20, respectiv 10 euro pe an.

Sursa: Evenimentul Zilei
O companie de consultanta imobiliara a evaluat proprietati imobiliare in valoare de 7 miliarde de euro in 2011
Compania de consultanţă imobiliară Colliers International România a anunţat că pe parcursul anului trecut a evaluat proprietăţi imobiliare în valoare de 7 miliarde de euro, în creştere cu 10% faţă de 2010.

„Ca şi în anii precedenţi, clienţii existenţi ai departamentului au avut cea mai mare pondere în totalul valoric al proprietăţilor evaluate în 2011, respectiv 85%. Numeric, aproximativ 30% dintre contractele semnate în 2011 au fost încheiate cu clienţi noi. Şi anul 2012 a început sub auspicii pozitive, prin semnarea celei mai mari tranzacţii din ultimii trei ani”, a afirmat Laurenţiu Lazăr (foto), directorul departamentului de evaluări şi consultanţă din cadrul Colliers International.

Majoritatea cererilor înregistrate au fost cele pentru garantarea împrumuturilor, iar valoarea proprietăţilor evaluate în acest scop a reprezentat circa 50% din totalul valorii evaluate.

Pe locul al doilea ca pondere s-au situat lucrările efectuate pentru raportare financiară şi cele în scopuri fiscale, a căror valoare cumulată a reprezentat aproximativ 25% din valoarea totală evaluată de Colliers în 2011.

De asemenea, s-a remarcat creşterea numărului de evaluări în vederea achiziţiei sau vânzării, comparativ cu o pondere destul de mică a acestora în 2010.

Circa 15% dintre contractele semnate în 2011 au reprezentat studii de fezabilitate, studii de piaţă şi studii de cea mai bună utilizare. O pondere importantă în veniturile realizate în 2011 a fost reprezentată de serviciul de evaluare a portofoliilor de garanţii rezidenţiale.

De la lansarea produsului, departamentul de evaluări al Colliers International a lucrat cu 13 instituţii financiare ce deţin active semnificative pe piaţa din România.

Anul trecut a adus o creştere uşoară a veniturilor realizate de departamentul de evaluări al companiei, iar pentru anul în curs este estimată menţinerea acestora.

„În 2012 încercăm să adresăm nevoile clienţilor cu portofolii mixte de proprietăţi, pentru care dezvoltăm produse de evaluare specifice. În plus, ca răspuns la nevoile tot mai complexe ale pieţei, am continuat procesul de consolidare şi extindere a ariei noastre de expertiză.

În 2011 am crescut echipa de evaluatori şi consultanţi la 15 membri, incluzând atât juniori, cât şi seniori cu experienţă specifică pe fiecare segment de piaţă, astfel încât putem considera că am ajuns la o maturitate ce ne permite să rezolvăm atât cereri complexe, cât şi cereri specializate”, a completat reprezentantul companiei.

Colliers concurează pe piaţa evaluărilor cu departamentele corespondente ale marilor corporaţii din consultanţa imobiliară precum DTZ Echinox, CBRE sau Jones Lang LaSalle.

Spre exemplu, DTZ Echinox a evaluat pe parcursul anului 2011 portofoliile Ţiriac Imobiliare, Dan Petrescu, Dinu Particiu Global Properties, New Europe Property Investments (NEPI), Argo Real Estate, Afi Europe, Dedeman, Bavaria şi centre comerciale precum Băneasa Mall şi Feeria, Sun Plaza, Palas Iaşi, Tomis Mall, Atrium Center, River Plaza, Armonia Brăila, Grand Arena sau City Park Mall.

Sursa: Capital
Modificari la Prima Casa: Liber la executari silite!
Un nou proiect de modificare a ordonanței de urgență care reglementează programul Prima Casă a fost suspus dezbaterii publice pentru 15 zile.

Modificările sunt în general de formă, mai puțin de fond. Principala modificare este cea legată de ridicarea interdicției de vânzare a imobilului achiziționat prin acest program.

Proiectul de act normativ aduce o serie de măsuri noi menite să îmbunătățească derularea programului Prima Casă.

Așa cum spune unul din bancherii din piață, au fost aduse rezolvări punctuale pentru situații de criză pe care finanțatorii și garantul le-au întâlnit până acum sau le pot întâlni de acum încolo.

În afara câtorva detalii care țin de documentația necesară obținerilor de executări silite sau de stabilirea cotelor indivize, actul normativ ridică interdicția ca imobilul achiziționat prin acest program să nu fie înstrăinat timp de cinci ani de proprietar.

Măsura a fost luată probabil tot ca urmare a cazurilor reclamate de instituțiile de credit, cazuri în care dintr-un motiv sau altul proprietarul își dorește fie refinanțarea creditului pentru obținerea unei case mai mari sau mai mici, în funcție de evoluția economică a individului, fie nu mai poate achita ratele și banca se vede pusă în imposibilitatea de executa respectivul imobil deoarece exista această interdicție legală de înstrăinare a imobilului achiziționat prin programul Prima Casă.

Deși soluții tehnice s-au găsit pentru vânzările făcute în înțelegere cu banca: banii obținuți din vânzare stau într-un cont escrow până la expirarea termenului.

Politică socială sau de ajutorare a pieței de real estate?

Carmen Retegan, președinte Verida Credit, IFN specializat pe credite ipotecare, comentează felul în care staul elimină treptat toate interdicțiile impuse celor care voiau să adere la programul Prima Casă.

“Până acum am înțeles: statul ducea o politică socială prin acest program. Acum nu mai avem de-a face neapărat cu o politică socială și nu înțeleg de ce nu pot intra în acest program și alți jucători. Practic, statul ar trebui să se hotărască: derulează un ajutor social pentru tineri sau un program de ajutorare a pieței de real estate?”.

Într-adevăr, printre alte interdicții ridicate de guvern sunt și cele referitoare la cei care dețin deja un imobil și pot totuși achiziționa o locuință prin programul Prima Casă.

Dacă până acum puteau apela doar cei care aveau o locuință mică ca suprafață, după noul act normativ un client poate apela la programul Prima Casă și „în cazul în care locuinţa achiziţionată iniţial în cadrul programului este improprie cerinţelor de locuit ale unei persoane sau familii datorită unor vicii ascunse, în condiţiile stabilite în normele de implementare aprobate prin hotărâre a Guvernului”.

Sursa: Capital
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate