HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare apartament cu 1 camera arad Micalaca:
vand apartament cu o camera
20000 EUR
03.02.2014
detalii
vand apartament cu o camera, recent renovat. bloc linistit, langa scoala gen. nr. 22, billa si profi in apropiere si langa statia de tramvai. apartamentul are internet, telefon si cablu. usa metalica. baia recent renovata, gresie,faianta, vana....
Romanii se muta de la oras la tara?
Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a crescut cu 7% în aprilie faţă de martie, ajungând până la 3.686, dar a scăzut cu 9,5% comparativ cu aceeaşi lună din anul trecut. Aşadar, în afara faptului că este o creştere foarte mică faţă de luna anterioară, este o scădere mare faţă de aprilie 2009. În plus, la fel cum s-a întâmplat şi până acum, proporţia majoritară din totalul autorizaţiilor eliberate revine zonei rurale - 63,9%. Asta înseamnă că cei care construiesc cele mai multe locuinţe în România sunt cei de la ţară şi nu cei de la oraş, aşa cum s-ar putea crede. Ar putea să însemne acest lucru că românii îşi vând locuinţele de la oraş şi se mută la ţară unde îşi ridică altele? Sau că cei din mediul rural au mai mulţi bani decât cei din mediul urban?
Revenirea pietei imobiliare depinde de ieftinirea terenurilor
Terenurile sunt prea scumpe, existând încă proiecte în care terenul reprezintă 50% din investiţia totală.

Călin Negoescu (Westfourth Architecture): Au existat terenuri vândute la preţuri aberante şi de multe ori nici nu se putea construi pe ele

Piaţa imobiliară este dependentă de scăderea costurilor cu terenurile, existând încă proiecte în care terenul reprezintă 50% din investiţia totală, sunt de părere jucătorii din domeniu, care apreciază că este nevoie şi de micşorarea taxelor şi de îmbunătăţirea infrastructurii pentru revenirea pieţei.

“Terenurile sunt prea scumpe şi apasă pe costul proiectului, iar cheltuielile de infrastructură sunt mai mari decât în alte părţi. Nu visez ca societatea de apă sau de gaz să-mi aducă la poartă gratis utilităţile, deşi se întâmplă în alte părţi, dar nici nu mă pot bucura când mi se spune că cel mai apropiat punct de alimentare cu energie electrică este la 8,4 kilometri, deşi lucrarea era lângă InterContinental”, a declarat, ieri, Călin Negoescu, partener al firmei de avocatură Westfourth Architecture, în cadrul unei conferinţe.

Unii dezvoltatori nu ţin cont de cerinţele pieţei

Negoescu a adăugat că există în continuare proiecte în care costul construcţiei în totalul investiţiei este de 50%, iar restul reprezintă costul terenului, dar şi dezvoltatori care nu ţin cont de cerinţele de pe piaţă.

“Au existat terenuri vândute la preţuri aberante şi de multe ori nici nu se putea construi pe aceste terenuri. Mai sunt proiecte pentru care proprietarii spun “să coste cât or costa, să moară lumea în parcare”.

Dar pentru proiectele care fac sens în piaţă, după o creştere normală a preţurilor de 15-20%, care s-au transpus la o creştere a profitului antreprenorilor, în perioada 2006-2008, a urmat o scădere a costurilor”, a precizat Negoescu, citat de Mediafax.

În acest sens, el spune că dacă în perioada de boom, contractele de construcţie pentru proiectele rezidenţiale erau semnate la un preţ de 600 euro/mp, acum acestea se încheie la 400 de euro/mp, ceea ce înseamnă economii de 33%.

Negoescu consideră, pe de altă parte, că o creştere a pieţei imobiliare poate veni din statutul României de ţară aflată la începutul dezvoltării, unde cererea reală este enormă.

“Acesta este marele nostru avantaj faţă de alţii. Orice te apuci să faci în România este binevenit. Cererea reală este enormă, cel puţin nu avem această grijă pe care o au ţările dezvoltate, să inventăm tot felul de afaceri.

În materie de rezidenţial există un indice tehnic, care arată că în fiecare an pentru a se menţine vârsta unui oraş trebuie să construieşti 1% din case pentru 1% din populaţie.

În Bucureşti de 20 de ani ar fi trebuit construite 20.000 de locuinţe pe an, dar nu s-au făcut, astfel că este nevoie de 200.000-400.000 de locuinţe. Toată lumea are nevoie de o cameră sau două în plus, să nu zic de o a doua casă. Nu din cauza cererii lucrurile stau prost pe piaţa rezidenţială, ci din alte cauze”, a spus reprezentantul casei de arhitectură.

Pe de altă parte, Negoescu vede oportunitate pentru investiţii şi în clădirile publice. “Bucureştiul are extrem de puţine clădiri publice, cele mai multe sunt de pe vremea lui Carol I. La Paris fiecare a doua casă este o clădire publică”, a mai spus Negoescu.

70% din autorizaţii sunt pentru construcţii mici

Încasările din autorizaţii de construcţie cresc în acest an, după un declin de 50% în 2010, a declarat Ştefan Dumitraşcu, arhitectul-şef al sectorului 3, care consideră că România n-a avut un boom al dezvoltărilor imobiliare şi că Bucureştiul este “un sat semiîmpădurit”, fără clădiri foarte înalte.

“După o perioadă dramatică a încasărilor din autorizaţiile de construcţie, anul acesta am constatat o revigorare a activităţii undeva la nivelul din 2007-2008 în ceea ce priveşte cuantumul taxelor pentru autorizaţiile de construcţie.

Oamenii au început să găsească bani şi să aibă curaj de a construi din nou. Circa 70% din autorizaţiile eliberate au fost pentru investiţii mici, locuinţe individuale şi imobile mici”, a declarat Dumitraşcu, citat de Mediafax.

Dumitraşcu a arătat că dezvoltarea imobiliară din Bucureşti a fost limitată de legislaţia în vigoare, dar şi de reacţia românilor la apariţia proiectelor de zgârie-nori.

Avocat: În 11 ani nu am văzut niciun teren fără probleme legale

Problemele legate de titlurile de proprietate ale terenurilor sunt responsabile de o parte din blocajul pieţei imobiliare, dezvoltatorii fiind mai atenţi în prezent la aceste riscuri, a declarat Oana Albotă, partener PeliFilip, care a menţionat că în 11 ani de experienţă nu a văzut un teren “curat”.

“În experienţa de 10-11 ani, nu am văzut un teren curat, fără probleme judiciare. Sunt probleme legate de titlurile de proprietate şi dacă acum 5 ani dezvoltatorii luau în calcul şi aceste aspecte, dar ţineau cont mai ales de beneficiile pe care le-ar fi avut dacă achiziţionau un teren chiar şi cu probleme, astăzi o parte din blocaj este determinat de riscurile legale ale terenurilor care cântăresc mai mult în luarea deciziei de investiţie. Dezvoltatorii sunt mai atenţi”, a afirmat Albotă.

Sursa: Curierul National
Preturile nu mai scad, chiriasii nu mai pleaca
“Când chiriile nu scad, chiriașii nu se mută!”. Astfel am putea rezuma situația din acest moment de pe piața închirierilor din București.

Cea de-a doua lună a anului a evidențiat o stabilizare a pieței pe segmentul “închirieri” și de aici o dinamică redusă în ceea ce privește chiria medie solicitată de proprietari și numărul de oferte ieșite pe piață, conform raportului lunar de monitorizare imobiliară Anunțuriparticulari.ro.

La fel ca și în cazul vânzărilor, vorbim despre un nivel scăzut al ofertei, aproape de minimul ultimilor 5 ani, comparativ cu media acestei perioade a anului, precum și cu modificări nesemnificative de preț, de doar câțiva euro/ unitate.

Ajungem astfel la concluzia că persoanele aflate în chirie nu se mai mută cu aceeași frecvență, iar locuințele “bune” de închiriat sunt ocupate.

Evoluția prețurilor

Evoluția prețurilorDoar 2 euro în plus în medie. Cu atât a crescut nivelul chiriei solicitate de proprietari pentru o garsonieră din ianuarie până în februarie 2012, de la 228 euro la 230 euro.

Modificarea de preț este nesemnificativă și față de luna februarie a anului trecut, înregistrându-se acum o scădere de 2%, echivalentul a aproximativ 4 euro.

Chiria medie solicitată pentru un apartament de două camere nu a înregistrat practic nicio modificare în decurs de o lună, ajungând în februarie la 322 euro, de la 323 euro cât era la începutul anului. Se menține o scădere de doar 2% și pe acest tip de unitate în comparație cu prețurile solicitate în urmă cu exact un an.

Tendința de stabilizare se observă și la apartamentele de 3 camere. Variația de preț pe un interval de 12 luni este de -3%, din februarie anul trecut până în februarie 2012, echivalentul în medie a 17 euro, de la 470 euro la 453 euro. Diferența este similară comparativ și cu luna ianuarie a acestui an.

Singurele modificări mai mari de preț înregistrate de raportul Anunțuriparticulari.ro au fost pe segmentul apartamentelor de 4 camere, chiria medie solicitată de proprietari scăzând din februarie 2011 în februarie 2012 cu 13%, de la 754 euro la 656 euro.

Vorbim aici de o dinamică a prețului influențată puternic de numărul scăzut de oferte existent pe piață pentru acest tip de unitate. Raportată însă la luna ianuarie a acestui an, chiria medie la apartamentele de patru camere se menține în jurul valorii de 655 euro.

Numărul de oferte

Numărul de oferteLuna februarie 2012 se înscrie în categoria lunilor cu un număr de oferte considerabil redus, cu un total de 1621 de unități scoase la închiriere.

Nivelul înregistrat se situează peste media anului 2007, când pe fondul boom-ului imobiliar, segmentul vânzărilor domina piața, iar numărul mediu de oferte de închirieri era în jur de 1450 pe lună.

Din 2008 încoace însă, exceptând lunile decembrie, doar în aprilie 2008 s-a înregistrat un număr mai mic de oferte (1530 unități). Luna februarie 2012 intră astfel în topul absolut al lunilor cu cel mai mic număr de oferte.

Apartamentele de două camere rămân lider pe piață în ceea ce privește numărul de unități scoase la închiriere în februarie, ajungând la 676 unități, în scădere însă cu aproape 16% față de începutul anului.

În luna februarie 2012, peste 570 de garsoniere au fost scoase pe piață la închiriere, cu aproape 100 mai puține însă comparativ cu aceeași lună a anului trecut și păstrând trendul de scădere și față de prima lună din 2012, când raportul Anunțuriparticulari.ro număra 678 unități pe acest segment.

Un număr mai mic de oferte s-a înregistrat și în cazul apartamentelor de 3 camere, în scădere de la 354 unități în ianuarie 2012 la puțin peste 300 în luna abia încheiată. Topul ofertelor este completat de apartamentele de 4 camere, în februarie fiind scoase pe piață 63 de unități, cu 35% mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut.

Prognoză Anunțuriparticulari.ro

Toate datele înregistrate par să creioneze imaginea unei piețe în care prețul închirierilor se stabilizează și în care chiriașii părăsesc mai greu locuințele ocupate. Pe fondul acestei stagnări, nivelul chiriei solicitate nu mai pare a fi principalul motiv de schimbare a locuinței, ci mai degrabă amplasarea apartamentului sau dotările acestuia.
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate