HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare apartament cu 3 camere ARAD :
vand apartament 3 camere pret 31000 euro
31000 EUR
31.10.2012
detalii
vand apartament 3 camere- zona confectii, etaj 1, decomandat - 65 mp, amenajat: gresie, faianta, geamuri termopan, usa metalica. pret 31000 euro.
Vanzare apartament cu 3 camere arad Alfa:
vand apartament 3 camere lux, zona alfa
40000 EUR
13.10.2012
detalii
vand apartament 3 camere lux- zona alfa, decomandat, 92 mp, 2 bai. amenajari: gresie, faianta, parchet laminat, usi interior noi, geamuri termopan, bucatarie modificata, usa metalica, mobilat + utilat modern, pret 40000 euro- usor negociabil. tel...
Vanzare apartament cu 3 camere arad Alfa:
vand apartament 3 camere lux zona alfa
40000 EUR
09.10.2012
detalii
vand apartament 3 camere zona alfa, lux, decomandat,s= 92 mp, 2 bai ,amenajari: gresie, faianta, parchet,usi interior noi, geamuri termopan, bucatarie modificata cu bolta, usa metalica, mobilat+ utilat modern, pret 40000 euro, tel. 0757713971.
Vanzare apartament cu 3 camere arad :
vand apartament 3 camere zona confectii
31000 EUR
07.10.2012
detalii
vand apartament 3 camere, zona confectii,etaj 1, decomandat, 65 mp, amenajat: gresie + faianta,parchet, geamuri termopan, usa metalica,centrala pe bloc, pret 31000 euro.
Vanzare apartament cu 3 camere ARAD Micalaca:
apartament3 camere
41500 EUR
11.04.2012
detalii
vand partament 3 cam.decomandat pe str.mioritei etaj3/4 2 bai termopan,usa metalica,boxa sup.88m2 se accepta "prima casa" pret 41500 euro
Chiar au facut-o: Cine nu lucreaza pamantul va fi amendat
Ideea impozitării terenurilor agricole nelucrate va deveni lege, cu o singură modificare: nu va impoziteaza, va fi amendă anuală pentru cine nu lucrează pământul.

Proprietarii de terenuri agricole sunt pasibili de amenzi dacă se va constata că nu îşi lucrează terenurile. Prevederea apare într-un proiect de act normativ elaborat de Ministerul Agriculturii, care va fi trimis Guvernului spre aprobare.

Unii membri ai Executivului au aruncat pe piaţă ideea impozitării suplimentare a terenurilor nelucrate chiar din primăvara acestui an.

Acum, ideea s-a concretizat sub forma unei proiect de act normativ, cu o singură diferenţă: nu va fi impozit pentru cel care nu-şi cultivă pământul, va fi amendă. Astfel, potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă privind igienizarea terenurilor nelucrate, proprietarii de terenuri, indiferent dacă sunt agricultori sau nu, vor plăti amenzi de 200 de lei pe hectar, dacă nu-şi lucrează pământul timp de un an. Daca situaţia se repetă şi în al doilea an, amenda va fi de 300 de lei, iar începând cu al treilea an, amenda este de 400 de lei.

Motivul emiterii acestei legi:”în ultimii ani s-au înregistrat creşteri constante ale suprafeţelor de teren agricol lăsate neutilizate, ajungând în prezent la 10-15% din suprafaţa arabilă a ţării” iar “acest fenomen conduce pe termen lung la creşterea vulnerabilităţii solului, la degradarea acestuia, reprezentând o sursă de îmburuienare care reduce spaţiul care revine plantelor cultivate, îngreunează efectuarea lucrărilor agricole şi creşte costurile de producţie, iar nelucrarea suprafeţelor agricole reduce esenţial productivitatea acestora şi, implicit, a culturilor”

Suprafaţa arabilă a ţării este de 8,2 milioane de hectare, ceea ce înseamnă că până la 1,2 milioane de hectare sunt nelucrate. Aşadar, doar într-un an, statul va strânge din amenzi până la 240 de milioane de lei. În cazul în care proprietarii de terenuri recidivează, amenzile vor fi si mai mari.

Sursa: Money.ro
Atentie! Imobiliarele pot dauna grav sanatatii financiare
Tradeville avertizează că investiţiile în acţiunile companiilor din sectorul imobiliar prezintă un risc ridicat. Relansarea este dificilă în condiţiile persistenţei percepţiei potrivit căreia preţurile sunt supraevaluate.

Accentuarea presiunilor din piaţa de profil ar putea pune sub semnul întrebării însăşi existenţa companiilor.

Investiţiile bursiere pe titlurile companiilor care activează în domeniul construcţiilor şi cel imobiliar sunt neatractive până la sfârşitul perioadei recesionare din această piaţă, se afirmă într-un raport realizat de departamentul de analiză al SSIF Tradevile.

Acesta cuprinde, pe lângă domeniul amintit, sectorul metalurgic şi cel al utilajelor industriale pentru care casa de brokeraj acordă, de asemenea, perspective sumbre.

Rezultatele financiare ale companiilor listate la Bursă din domeniul imobiliar şi cel al construcţiilor urmează să fie afectate în continuare de cadrul macro care caracterizează sectorul.

Astfel, în 2010, acesta a fost în continuare afectat de recesiune, corecţia în serie brută fiind de 13,2% comparativ cu 2009, în timp ce pe segmentul rezidenţial ajustarea a fost şi mai accentuată (-35,7%).

Relansarea este cu atât mai dificilă, cu cât în piaţă persistă percepţia potrivit căreia preţurile din sectorul imobiliar sunt supraapreciate relativ la puterea de cumpărare şi există posibilitatea ca problemele cu care se confruntă această piaţă să continue.

Într-o astfel de perspectivă “presiunile se vor accentua şi, în multe cazuri, performanţele ba chiar însăşi existenţa companiilor vor fi puse sub semnul întrebării”, mai spun analiştii Tradeville.

Pierderi sectoriale de 8,25 mil. lei în 2010

Studiul citat ia în calcul cinci emitenţi de la cota BVB care activează atât în domeniul dezvoltărilor imobiliare, respectiv Transilvania Construcţii (COTR), şi Impact Developer & Contractor (IMP), cât şi companii listate prezente pe piaţa de construcţii şi a materialelor de construcţii - COMCM Constanţa (CMCM), Teraplast SA (TRP), Concefa SA Sibiu (COFI) şi Alumil Rom Industry (ALU).

Dintre societăţile menţionate, numai patru au înregistrat profit în 2010, în timp ce pierderile celorlalte două (Impact SA şi COMCM Constanţa) au fost suficient de mari pentru a da per total o performanţă sectorială negativă de -8,25 milioane lei.

Potrivit autorilor raportului Concefa este compania cel mai puţin afectată de criza imobiliară, însă avansul de 83,88% al cifrei de afaceri în trimestrul întâi din acest an faţă de perioada corespondentă din 2010, precum şi ameliorarea semnificativă a profitabilităţii trebuie confirmate de evoluţiile ulterioare.

Acţiunile ALU merită, de asemenea, atenţia investitorilor, având în vedere că profitul net bugetat pentru o creştere de 22,9% în 2011 este considerat realizabil.

În ceea ce priveşte producătorul de PVC şi profile din PVC Teraplast SA, atenţia analiştilor de la Tradeville a fost reţinută de mărirea gradului de îndatorare a companiei.

Deopotrivă, scăderea cu 57% a profitului în primul trimestru din acest an faţă de intervalul similar din 2010 “ridică serioase semne de întrebări privind ţinta de profit” stabilită în bugetul de venituri şi cheltuieli la 15,5 milioane lei pentru rezultatul net.

Oscilaţiile mari la nivelul volumului vânzărilor raportate de Transilvania Construcţii în 2009 şi 2010 îi pun în gardă pe analiştii Tradeville: “Imaginea pe care o proiectează COTR este una a unei intreprinderi tipice din sectorul construcţiilor, cu o volatilitate operaţională importantă, care prezintă oportunităţi de creştere bune pentru investitori numai în cazul în care se aşteaptă un reviriment pe piaţa imobiliară, dar implicând şi riscuri pe măsură.”

Studiul este ceva mai tranşant în privinţa COMCM Constanţa care are “imaginea unei investiţii deloc atrăgătoare”.

Impact, magnet pentru pierderi

Totuşi, compania Impact Developer & Contractor este considerată a se fi detaşat în “codaşul clasei” prin prisma pierderii nete de 17,55 milioane lei raportată în 2010, care este mai ridicată decât profiturile însumate de toate celelalte companii din sector care au înregistrat rezultate financiare pozitive.

Societatea este deja la al cincilea an în care nu va acorda dividende către acţionari, ceea ce nu o plasează în atenţia investitorilor.

Cu toate acestea, unul dintre fondurile administrate de Franklin Templeton a acumulat o participaţie de 6% din titlurile IMP.

Concluzia autorului raportului este însă aceea că investiţia în acţiunile developerului este una cu un grad foarte ridicat de risc, având în vedere şi gradul de îndatorare al acestuia, iar perspectiva de câştig nu poate fi decât una pe termen mediu şi lung.

Va avea cineva chef de NEPI?

Având în vedere perspectivele sumbre ale sectorului, ne putem întreba care va fi succesul listării în piaţă a primului fond de investiţii imobiliare programată pentru perioada imediat următoare şi care ar fi riscurile unor plasamente în acest instrument nou pentru cota BVB.

Fondul sud-african de investiţii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) a primit deja aprobarea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi a fost admis la tranzacţionare de căre operatorul de piaţă Bursa de Valori Bucureşti. Acesta ar urma să ajungă în piaţă chiar la începutul acestei veri.

Portofoliul NEPI cuprinde 33 de proprietăţi de tip retail, birouri şi proprietăţi industriale în România şi Germania, cu o valoare de 313,7 milioane euro, din care 27 sunt pe piaţa românească, evaluate la sfârşitul anului trecut la peste 297 milioane euro

Sursa: Curierul National
Cum evitam noile norme BNR: Credite de la bancile pentru locuinte
Bancile pentru locuinte incep sa devina tot mai atractive pentru clienti, in conditiile in care acestia pot accesa un credit la o dobanda mai mica fata de alte produse din piata, insa dupa ce economisesc o parte din suma necesara, care astfel devine avans.

Aceste produse de economisire-creditare ar putea evolua bine anul acesta, in conditiile in care nu sunt afectate de noile norme BNR.

Creditele oferite de bancile pentru locuinte se acorda numai in lei, iar clientii trebuie mai intai sa stranga o suma de bani (folosita ca avans la imprumut), apoi sa ia un credit pentru domeniul locativ, fie ca este vorba de o achizitie sau de renovare.

In urma noilor norme emise de Banca Nationala a Romaniei (BNR), care solicita garantii mai mari la imprumuturile ipotecare, depozitele se arata a fi o solutie viabila si tot mai utilizata.

Astfel, pe partea de economisire au stat foarte bine bancile pentru locuinte, care pun la dispozitia clientilor produse de economisire-creditare, cu dobanzi ceva mai atractive la imprumuturi (chiar daca la depozite dobanzile sunt mai mici).

Regulamentul cu noile norme privind creditele destinate persoanelor fizice a fost aprobat in noiembrie de BNR.

Cititi articolul integral pe Dailybusiness
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate