HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare apartament cu 4 camere Arad Central:
vand apartament la casa arad, central, 188m2.
83000 EUR
13.06.2014
detalii
vand apartament la casa, decomandat, zona centrala (str. gheorghe sincai), mobilat, etaj 1/1 (vecin la parter). 4 camere + 1 balcon inchis (termopan), 1 terasa, 1 baie + 2 bai de serviciu, 2 boxe in pivnita, acces pod, teren aferent in curte comuna....
Problemele certificatului energetic
O idee buna care porneste din start cu multe, foarte multe probleme - tipic romanesc.

Obligativitatea auditarii energetice a cladirilor este prevazuta in doua directive europene: 91 din 2002 si 32 din 2006.

La noi s-a dat o lege care reglementeaza acest lucru, legea 372 din 2005. Normele de aplicare sunt prevazute in doua ordine de ministru: 157 si 691 din 2007.

Principala problema este ca nu exista norme decat pentru certificarea cladirilor in ansamblu, fara posibilitatea de a audita si a emite un certificat energetic pentru un singur apartament. Acest lucru va duce la imposibilitatea aplicarii deocamdata a acestei legii, in aceasta forma.

O alta problema o reprezinta numarul foarte mic de auditori energetici. Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri (AAEC), desi este infiintata din 2004, nu are decat 700 de membri. Este foarte clar ca nu vor putea acoperii intreaga cerere. In fiecare luna apar pe piata din Bucuresti aproape 5000 de apartamente, iar auditul in vederea certificarii este mai complicat chiar si decat cadastrul, asa ca dureaza minim 3 zile pentru fiecare proprietate.

Singurii care radiaza de bucurie sunt dezvoltatorii imobiliari care au construit dupa 2007, data dupa care certificarea energetica era oricum obligatorie. Motive de bucurie au si cei 700 de auditori energetici care in sfarsit isi vor umple buzunarele. [update] Am recitit cu atentie si se pare ca avem numai 89 de auditori membri ai AAEC.

Pe de alta parte, proprietarii apartamentelor vechi, alaturi de agentii imobiliari, percep noile reglementari ca pe o noua bariera birocratica menita sa incurce si mai mult piata imobiliara.
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor ia în calcul modificarea legislaţiei secundare, astfel încât toate societăţile de asigurare să poată încheia asigurări facultative doar pentru sume asigurate care exced celor acoperite prin poliţa obligatorie pentru locuinţe, respectiv 10.000 de euro sau 20.000 de euro.

De asemenea, CSA are în vedere şi modificarea normelor puse în aplicare prin Ordinul nr. 5/2009, în sensul de a majora comisionul plătit de PAID societăţilor care încheie poliţa de asigurare obligatorie pentru locuinţe, de la 10% până la 20% din valoarea primei de asigurare.

Potrivit unui comunicat al CSA, remis miercuri AGERPRES, în şedinţa din 24 iulie, Consiliul CSA a analizat posibilitatea modificării legislaţiei secundare, emisă în aplicarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor.

Cititi articolul integral pe Money.ro
Prima casa 4: primul credit de 55.000 de euro pentru un apartament de doua camere
Creditarea prin programul “Prima casă” a fost reluată oficial cu o întârziere de aproape două luni faţă de data anunţată iniţial, primul împrumut în noua ediţie a programului fiind acordat la sfârşitul săptămânii trecute.

Creditul de circa 55.000 de euro a fost acordat de BCR unei familii din Bucureşti, care a cumpărat un apartament de două camere.

BCR a început să primească dosare pentru credite ipotecare garantate de stat în urmă cu două săptămâni şi a trimis până acum câteva zeci de dosare către Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), instituţia care gestionează garanţiile acordate de stat prin acest program.

“Am primit mai multe aprobări de la Fond şi săptămâna aceasta urmează să semnăm şi restul contractelor. Avem circa 2.000 de dosare în analiză, o parte rămase din etapa precedentă a programului”, a declarat Cornel Cojocaru, directorul de comunicare al BCR.

Patru bănci - BCR, BRD, CEC şi Alpha Bank - primesc în acest moment dosare pentru credite prin “Prima casă” 4, prin care statul mai garantează doar jumătate din valoarea împrumutului, potrivit premierului Emil Boc, care a fost prezent vineri la semnarea contractului de credit vândut de BCR.

Cele patru bănci au un plafon de garanţii de peste 1,1 mld. euro, reprezentând două treimi din valoarea împrumuturilor acordate în etapele precedente.

Fondul de Garantare afirmă că 12 instituţii de credit s-au înscris în etapa a patra a programului “Prima casă”, majoritatea aşteptând încă aprobarea normelor de creditare de către BNR.

“Am semnat deja protocolul de colaborare cu patru bănci, iar celelalte opt urmează să transmită protocoalele semnate. Aceste bănci au la dispoziţie un plafon total de 1,4 miliarde de euro, ceea ce în­seam­nă garanţii din partea statului de 700 milioane de euro”, a spus Aurel Şaramet, preşedintele FNGCIMM, citat de Mediafax.

Băncile care vor să vândă în continuare finanţări prin pro­gram trebuie să-şi modifice normele de creditare, principala problemă fiind nivelul de numai 5% al avansului, în condiţiile în care statul mai garantează doar jumătate din împrumut.

Şaramet apreciază că garanţiile de 1,4 mld. euro ar putea fi epuizate în aproximativ un an, având în vedere ritmul de depunere a dosarelor.

Guvernul nu a mai alocat garanţii suplimentare pentru “Prima casă” 4, astfel că băncile interesate trebuie să-şi reducă la jumătate garanţia pentru împrumuturile vândute în anii trecuţi.

În primele trei etape din “Prima casă” au fost acordate peste 40.000 de credite, valoarea garanţiilor alocate de stat fiind de 1,6 mld. euro.

Cele mai multe credite au fost acordate pentru achiziţia de locuinţe vechi, fiind încheiate doar câteva contracte pentru finanţarea lucrărilor de construcţie a unei locuinţe.

“Poate că şi recesiunea a fost un element care i-a ţi­nut pe loc (pe cei care voiau un credit pentru construirea unei case - n. red.). Sper la o deblocare mai bună acum”, a declarat premierul Emil Boc.

Valoarea maximă a unui credit pentru constuirea unei locuinţe de la zero este de 75.000 de euro, faţă de 60.000 de euro în cazul unei achiziţii.

Şaramet a precizat că cele mai multe cereri primite până acum sunt pentru cumpărarea de case şi apartamente vechi, dar că băncile au în analiză şi cereri de credite pentru construcţia de locuinţe noi.

Sursa: Ziarul Financiar
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate