HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare apartament cu 4 camere Arad Central:
vand apartament la casa arad, central, 188m2.
83000 EUR
13.06.2014
detalii
vand apartament la casa, decomandat, zona centrala (str. gheorghe sincai), mobilat, etaj 1/1 (vecin la parter). 4 camere + 1 balcon inchis (termopan), 1 terasa, 1 baie + 2 bai de serviciu, 2 boxe in pivnita, acces pod, teren aferent in curte comuna....
Marile cartiere ale crizei: Mii de apartamente au ramas “pe hartie”
Daca in 2008, pana in toamna, investitorii se aflau intr-o stare de negare in ceea ce priveste efectele iminente ale situatiei globale pe plan local, din 2009 nimeni nu mai considera ca Romania nu este in criza.

Totusi, proiecte rezidentiale noi continuau sa se lanseze in piata, cei drept nu in acelasi ritm ca in anii precedenti.

Dimri Ghencea- 3.600 de apartamente promise in toamna lui 2008

Dintre proiectele anuntate foarte putine au vazut lumina zilei, iar majoritatea dezvoltarilor realizate au fost proiecte mici, aflate de multe ori in proprietatea unor „anonimi”.

Marile promisiuni rezidentiale ale crizei, proiecte de anvergura sau aflate in portofoliul unor firme mari au ramas populate doar de paznici.

Unul dintre cele mai mari abandonuri ale crizei a fost proiectul Dimri Ghencea. In tomna lui 2008, compania israeliana Dimri Construction anunta un proiect gigant in Prelungirea Ghencea, 3.6000 de apartamente, contruite in mai multe etape.

Prima etapa ar fi urmat sa fie finalizata in 2010 si sa cuprinda 332 de apartamente. Pe piata nu au aparut insa aceste unitati nici pana in prezent, iar investitia a fost abandonata tacit.

In prezent, reprezentantii companiei spun ca proiectul este in continuare pe “hold”

Jackob park

Investitorii vorbeau, in 2009, in ciuda crizei, despre avantaje cum ar fi o concurenta mai mica sau costuri de constructie mai reduse.

Prima faza din proiectul rezidential Jackob Park, cu 256 de apartamente, trebuia sa demareze in vara lui 2009, insa compania nu a mai inceput constructia si a hotarat sa modifice proiectul, pentru a-l face mai adaptat la piata locala. Compartimentarea apartamentelor s-a schimbat, dar proiectul nu a demarat. In aproape 2 ani, la showroom-ul de pe santier nu s-a intamplat nimic.

In total proiectul ar fi trebuit sa cuprinda peste 1.500 de apartamente.

1.000 de apartamente in Drumul Taberei, in conservare

Spaniolii de la HL1 Group au momentan inca in stand-by proiectul rezidential cu circa 1.000 de apartamente din cartierul Drumul Taberei din Capitala. Initial proiectul a fost lansat pe piata in 2009, iar constructia ar fi urmat sa inceapa la final de 2010, inceput de 2011.

Situatia dificila a pietei, atat ca vanzari, cat si ca finantare, a facut insa loc unui grad mai mare de prudenta din partea investitorului, care a preferat sa conserve planul pentru zile mai bune.

Turn de apartamente cu 13 etaje in planurile fratilor Negoita

Unii dezvoltatorii fac nota discordanta situatiei si vor sa reia in acest an constructia proiectelor amanate.

Ionut Negoita spune ca in proportie de 99,9% va demara constructia unui turn de apartamente cu 13 etaje langa proiectul rezidential Confort City in primavara acestui an. Proiectul este in planurile omului de afaceri inca din 2010, cand a decis sa transforme proiectul care ar fi urmat sa cuprinsa un mall si birouri, in apartamente si un spatiu destinat unei clinici private. Ulterior, planurile omului de afaceri s-au schimbat si contructia a fost lasata in stand-by. In schimb, grupul pe care il conduce, Rin, nu a stat cu mainile in san si si-au optimizat afacerile, prin modificarea celui mai mare hotel din Europa, Rin Grand Hotel.

Astfel, la finalul lui 2010, Negoita a anuntat ca a inceput transformarea unei parti din camerele de hotel in locuinte. De data aceasta planul a fost pus in aplicare fara intarziere si in cadrul hotelului a fost scoase la vanzare 400 de unitati locative,din care in prezent s-au vandut circa 90 potrivit omului de afaceri.

In Confort City, un proiect cu peste 1.000 de unitati locative in total, omul de afaceri mai are la vanzare circa 140 de apartamente.

Noul proiect de langa Confort City ar urma sa cuprinda peste 300 de unitati locative si ar presupune o investitie de circa 12-14 milioane euro. Investitia ar urma sa fie derulata din fonduri proprii, iar pretul mediu de vanzare sa se situeze in jurul a 50.000 euro, spune Negoita.

G-Vi Town, un proiect lansat cu tam-tam si abandonat in tacere

Pe piata exista si investitii aflate de aproape un an in pauza totala. In aceasta situatie este cartierul G-Vi Town, care urma sa demareze in toamna lui 2009. Acesta a fost promovat spre vanzare doar in comunitatea medicala.

Desi compania a avut cateva zeci de rezervari, situatia economica le-a devedit investitorilor ca nu este momentul sa demareze proiectul, asa ca showroom-ul de vanzari a fost abandonat, iar despre investitia anuntata cu entuziasm nimeni nu mai spune nimic.

Constructia proiectului rezidential, denumit G-ViTown si format din 4 cladiri cu un total de 324 de apartamente din cartierul Vitan ar fi reprezentat o investitie totala de 25 mil. euro.

Oficialii Gindi Rom nu au putut fi contactati pana la ora publicarii materialului.

Avantia

Dezvoltatorul spaniol Avantia si-a lansat primul proiect rezidential de pe piata locala, in 2009 care va absorbi o investitie de circa 12 mil. euro, au anuntat reprezentantii companiei.

Proiectul Avantia, cu 110 locuinte, va fi amplasat in zona de est a Capitalei, la intersectia strazii Liviu Rebreanu cu bulevardul 1 Decembrie. Preturile unitatilor locative pornesc de la 64.000 de euro.

De asemenea, compania Avantia intentioneaza sa mai inceapa inca 2 proiecte anul acesta pe piata locala, unul de birouri si unul rezidential.

Intrata in Romania in 2006, compania Avantia, al carei actionar majoritar si administrator este grupul Peyber, unul dintre principalii jucatori pe piata constructiilor si dezvoltarilor imobiliare din Spania, detine in acest moment un portofoliu de 140.000 mp de terenuri in Bucuresti.

Dupa Brasov, Volumetric promite si un proiect rezidential in Bucuresti

Alti dezvoltatori care au demarat in criza locuinte s-au tinut de cuvant si au finalizat blocurile.

Compania Volumetric a intrat pe piata locala in 2009 si a finalizat deja primul proiect din Romania, Privilegio Brasov. Planurile companiei includeau in relativ scurt timp si un proiect rezidential in Pitesti, planuri care momentan sunt in stand-by, potrivit lui Dan Flesariu, directorul general al dezvoltatorului.

Compania a ajuns insa la o intelegere pentru achizitia unui teren intr-o zona centrala a Capitalei pentru a dezvolta tot un proiect rezidential. Flesariu a declarat ca inca nu s-a semnat contractul final de vanzare-cumparare pentru teren, procesul de due dilligence fiiind unul destul de lung.

Totusi, grupul Volumetric isi mentine planurile, iar seful companiei spune ca se va incepe in curand proiectarea si ca spera sa poate demara si contructia in acest an.

Sursa: Wall-Street
Topul celor mai mari cresteri ale chiriilor la spatiile de birouri
Capitala Rusiei a înregistrat o creştere bruscă a chiriilor pentru spaţiile de birouri amplasate în centrul de afaceri al metropolei în 2011, ceea ce o transformă în locaţia cu cea mai mare creştere din Europa, potrivit celui mai recent raport de piaţă realizat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield.

Lipsa construcţiei de noi spaţii şi activitatea limitată datorită incertitudinii economice au redus ofertele de spaţii pe piaţa de birouri, atât în Moscova, cât şi în multe alte locaţii de pe glob.

O creştere de 41% a preţului de închiriere a pus capitala Rusiei pe locul doi între
oraşele cu cea mai rapidă creştere din lume. Moscova este depăşită doar de Beijing unde s-au raportat creşteri de chirii cu 75%.

Această creştere a rezultat în urcarea Moscovei pe poziţia patru în topul celor mai scumpe zece locaţii de birouri din lume după locul şapte deţinut în anul anterior.

Pe pieţele de birouri din principalele oraşe ale Europei a avut loc până în 2011 o creştere totală de 2%, creştere ce s-a observat pe întregul continent. Ţările nordice au avut performanţe puternic pozitive, cu excepţia anumitor părţi din Danemarca.

Chiriile în districtul Birger Jarls Gatan din Stockholm au crescut cu 9,5% în 2011, fiind a patra locaţie cu cea mai rapidă creştere din Europa. Aceasta a fost urmată de centrul financiar din Gothenburg unde chiriile au crescut cu 9%.

În Norvegia, chiriile din Oslo au crescut, de asemenea, cu 15%, iar în Helsinki, Finlanda, a existat o creştere a chiriilor de 12%. Singurele ţări mature din Europa care au înregistrat o scădere a chiriei în 2011 au fost: Portugalia, Italia, Irlanda, Grecia şi Spania.

Portugalia a înregistrat o scădere a chiriilor în Lisabona de 3%, în timp ce în International Financial Services Centre din Dublin chiriile au scăzut cu 10%. În Grecia, chiriile în Atena au scăzut cu 14% şi în Spania scăderile chiriilor au fost după cum urmează : Madrid (-4%) şi Barcelona (-5%). În schimb Milano s-a descurcat ceva mai bine, cu o scădere de numai 2%.

Gradul de ocupare din Bucureşti a crescut cu 19%

„Gradul de ocupare în 2011 l-a depăşit pe cel din 2010 cu 19%. Absorbţia rămâne scăzută pentru că cea mai mare parte a activităţii este determinată de reînoiri de contract, reînoiri ce au reprezentat peste 50% din activitatea din trimestrul patru”, a declarat Andrei Bîrsan, directorul departamentului de birouri al Cushman & Wakefield România.

Rata de neocupare a scăzut în T4 pentru al 3-lea trimestru consecutiv încheind anul la 8,7%. Consultanţii se aşteaptă la o creştere uşoară a ratei de neocupare în 2012 cu toate că spaţiul total aflat în construcţie a scăzut odată cu livrarea unor spaţii pre-închiriate, spre sfârşitul celei de-a doua jumătăţi a anului 2011.

În ce priveşte investiţiile, există unele tranzacţii în aşteptare, pentru 2012, cu investitorii axaţi clar pe produse premium şi ca urmare randamentele se pot comprima.

Sursa: Capital
Bula imobiliara, sursa de insolventa
Investiţiile realizate în perioada 2005-2008 în terenuri, în vederea dez­vol­tării de proiecte imobiliare, vor reprezenta în perioada următoare o sursă de proiecte de insolvenţă, deoarece în actualul context economic acestea nu mai sunt suste­nabile.

„Un număr tot mai mare de proiecte demarate în perioada 2006-2008 au fost sistate de către investitori, mulţi dintre aceştia renunţând la dezvoltarea proiectelor încă dintr-o fază incipientă. De asemenea, in­vestiţiile realizate în perioada 2005-2008 în bunuri de natura terenurilor, în speranţa dezvoltării unor proiecte imobiliare, proiecte ce în actualul context economic nu mai sunt sustenabile, vor reprezenta în perioada ce urmează o sursă de proiecte de insolvenţă”, a declarat Andreea Anghelof, managing partner al Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR).

Pe lângă firmele din sectorul imo­biliar, cele din retail au rămas cele mai afectate de insolvenţă, fenomen care va continua însă şi în perioada următoare.

Veniturile pe metru pătrat obţinute de retailerii din România continuă să fie la un nivel foarte scăzut, la fel ca şi marjele de profit care fac faţă cu greu cheltuielilor financiare generate de un grad mare de îndatorare.

Lipsa suportului din partea furnizorilor acestor societăţi constituie o barieră în derularea acti­vităţilor de retail în cadrul procedurilor de insolvenţă.

Astfel că în ultimii ani atât micile magazine de stradă, cât şi marile companii de distribuţie de bunuri de consum au fost afectate de insolvenţă.

Sursa: Jurnalul National
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate