HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare apartament cu 5 camere arad Micalaca:
ap5 camere
55000 EUR
08.12.2012
detalii
vand apartament 5 camere decomandat 2 balcoane unul inchis . 2 bai cu cada, 2 debarale , geam termopan zona mioritei 200, scoli gradinite magazine mijloace de transport 55.000 euro 0770159237
Prima Casa: Restrictiile impuse proprietarilor s-ar putea relaxa
Ministerul de Finanţe are în vedere modificarea programului Prima Casă, prin acordarea de drepturi suplimentare beneficiarilor.

Cei care reuşesc să ramburseze anticipat tot împrumutul vor putea să vândă locuinţa şi în primii 5 ani, iar lucrările de îmbunătăţire sau chiar schimbarea imobilului se vor face mai uşor.

Programul Prima Casă va împlini 3 ani de funcţionare în luna iunie, iar Ministerul de Finanţe are în vedere cu această ocazie modificarea parţială a reglementărilor aferente.

Dacă propunerile vor fi adoptate, atunci programul va oferi mai multă flexibilitate celor care doresc să treacă la “a doua casă” sau doresc să îmbunătăţească calitarea locuinţei achiziţionate.

1. Vânzare posibilă şi în primii 5 ani

În prezent, legislaţia aferentă programului Prima Casă interzice proprietarilor posibilitatea de a înstrăina imobilul achiziţionat în primii 5 ani.

Interdicţia îi afectează în special pe cei care doresc să îşi schimbe locuinţa în primii 5 ani cu una mai mare sau pur şi simplu vor să vândă imobilul şi să ramburseze anticipat datoria către bancă.

În aceste condiţii, nici băncile nu au dezvoltat produse de refinanţare care să permită mutarea ipotecii la un alt imobil şi trecerea către un credit ipotecar standard.

Conform proiectului propus, “în cazul rambursării anticipate a finanţării înainte de expirarea termenului de 5 ani, interdicţiile de înstrăinare se radiază în condiţiile legii”. Astfel, legea ar prevede, fără echivoc, că toate sarcinile impuse cu obţinerea garanţiei de stat vor dispărea, dacă împrumutul a fost achitat.

2. Lucrări de modernizare doar cu acordul Ministerului de Finanţe

O altă modificare a programului ţine de modul în care proprietarii pot face modificări imobilului achiziţionat.

În vederea protejării valorii imobilului şi pentru a permite realizarea de lucrări care cresc valoarea locuinţei (inclusiv reabilitare termică), MFP şi banca trebuie să îşi exprime acordul cu privire la lucrările de intervenţie sau extindere, chiar dacă acestea nu necesită obţinerea unei autorizaţii de construcţie, atâta vreme cât se înscriu în Cartea Funciară.

Beneficiarii au obligaţia de a extinde ipoteca şi asupra investiţiilor efectuate.

Această modificare legislativă este motivată de MFP prin faptul că “neexprimarea acordurilor de către MFP, aşa cum este specificat în conţinutul ordonanţei, ar avea efect negativ asupra posibilităţilor de realizare a lucrărilor de intervenţie asupra blocurilor de locuinţe care implică realizarea de intervenţii (reabilitare termică), de care profită direct şi indirect ceilalţi proprietari din imobil şi implicit statul”.

Totodată, având în vedere perioada mare de timp pentru care se acordă creditul, de până la 30 de ani, MFP estimează că astfel de solicitări vor fi din ce în ce mai numeroase în perioada următoare.

“Neadoptarea unor măsuri imediate, prin ordonanţă de urgenţă, ar impieta asupra capacităţii de rambursare a ratelor scadente din creditul garantat şi ar conduce la reale dificultăţi în ceea ce priveşte rambursarea ratelor creditelor de către beneficiari”, se menţionează în nota de fundamentare.

3. Schimbarea imobilului în cazul viciilor ascunse

Un alt aspect pe care Ministerul Finanţelor îl doreşte clarificat este acordarea dreptului unui beneficiar de a renunţa la imobilul achiziţionat, în condiţiile în care acesta se dovedeşte a avea vicii ascunse.

Conform modului în care este structurată în prezent legislaţia, odată achiziţionat un imobil, chiar dacă dacă beneficiarul renunţă la contract din vina vânzătorului şi a imobilului neconform, nu va mai putea ulterior să achiziţioneze o nouă locuinţă tot prin programul Prima Casă.

“Actele normative care reglementează programul Prima Casă impun obligativitatea achiziţionării unei singure locuinţe în cadrul programului şi nu prevăd la acest moment posibilitatea exprimării acordului MFP cu privire la solicitările unor beneficiari ai programului constând în acordarea permisiunii de a schimba sau de a achiziţiona o altă locuinţă decât cea achiziţionată iniţial în cadrul programului, în virtutea garanţiei din partea vânzătorului pentru viciile ascunse ale locuinţei”, se arată în nota de fundamentare a proiectului legislativ.

Sursa: Curierul National
Bancherii promit ca Prima casa 4 ia startul in cateva zile
Credite ipotecare de circa un miliard de euro, cu un avans de numai 5%, vor fi disponibile în actuala ediţie a programului “Prima casă”.

Clienţii vor putea depune dosarele pentru credite ipotecare prin a patra ediţie a programului “Prima casă” începând din această săptămână, în condiţiile în care mai multe bănci aşteaptă să primească în câteva zile aprobarea BNR pentru a putea vinde împrumuturi garantate pe jumătate de stat, dar cu un avans de numai 5%.

BCR, care a vândut în ediţiile precedente cele mai multe credite “Prima casă”, a semnat deja protocolul de colaborare cu Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), instituţia care administrează garanţiile acordate de stat prin acest program. Banca aşteaptă în această săptămână aprobarea de la BNR a normelor interne de creditare.

“Vom putea acorda împrumuturi încă un an şi jumătate sau doi ani prin acest program dacă ne du­blăm expunerea (de 600 mil. euro - n. red.). Estimăm că vom acorda primele credite prin programul «Prima casă 4» cât de curând”, a declarat Oana Petres­cu, vicepreşedintele responsabil cu retailul al BCR.

Şi Banca Transilvania şi-a modificat normele interne de creditare pentru a putea vinde credite ipotecare cu avans de 5%, garantate doar în proporţie de 50% de către stat. Banca urmează să semneze săptă­mâna aceasta protocolul de colaborare cu Fondul de Garantare.

“Nu am semnat încă protocolul de colaborare, dar vom face acest lucru în zilele următoare. Urmează să trimitem şi noile norme de creditare la BNR pentru a fi avizate. Este o chestiune de zile până vom putea să primim dosare de credit”, a precizat Gabriela Nistor, director executiv retail la Banca Transilvania.

BT a acordat în ediţiile precedente ale programului guvernamental credite de 48 mil. euro.

Şi preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, declara recent că banca va începe să vândă credite prin “Prima casă” 4 la începutul lunii iunie.

Termenul este însă destul de îndepărtat faţă de aşteptările iniţiale. Premierul Emil Boc anunţa în urmă cu două luni că băncile vor fi pregătite să primească dosare pentru credite garantate de stat imediat după Sărbătorile de Paşte, adică de la sfârşitul lunii aprilie.

Startul celei de-a patra ediţii a programului a fost însă întârziat deoarece bancherii trebuie să obţină avizul BNR pentru a modifica normele de creditare. Problema este nivelul foarte mic al avansului în condiţiile în care statul nu mai garantează integral împrumuturile.

Până la sfârşitul lunii mai îşi anunţaseră intenţia de a participa la următoarea etapă a programului 11 bănci, care cumulează peste 80% din garanţiile de 1,7 miliarde euro acordate în etapele precedente, potrivit FNGCIMM.

Sursa: Ziarul Financiar
Februarie 2012 – luna cu cele mai putine oferte imobiliare din ultimii 5 ani
Cea de-a doua lună a anului 2012 vine cu un record negativ pe piața imobiliară: cel mai mic număr de oferte înregistrat pentru această perioadă în ultimii 5 ani.

De altfel, exceptând luna decembrie când, pe fondul Sărbătorilor și al concediilor, numărul de oferte este an de an unul redus, în februarie 2012 s-a atins minimul absolut din 2007 încoace.

În aceste condiții, prețurile medii solicitate de proprietari în februarie nu au înregistrat modificări semnificative.
Numărul de oferte

Grafic numar apartamenteÎn luna februarie, proprietarii bucureșteni au scos pe piață un număr de 1.501 apartamente, stabilind astfel un nou minim înregistrat pentru această lună din 2007 și până în prezent.

Comparativ cu luna ianuarie 2012, dar și cu februarie 2011, când numărul de oferte se învârtea în jurul pragului de 1830 de oferte, vorbim de o scădere cu aproximativ 18%.

Apartamentele cu două camere rămân în continuare fruntașe ca număr de unități scoase spre vânzare de particulari, în februarie apărând 617 de oferte noi, cu aproape 100 mai puține decât în februarie 2011 și cu 150 mai puține comparativ cu începutul acestui an.

Pe locul doi în privința numărului de oferte, avem apartamentele de 3 camere, unde au fost înregistrate 453 de noi unități scoase la vânzare în februarie, în scădere cu 11% față de ianuarie 2012 și cu 19% mai puține decât în februarie 2011.

Garsonierele ocupă locul trei ca număr de oferte apărute pe piața din Capitală, în luna care se încheie fiind înregistrate 296 de oferte noi, cu 85 mai puține decât la începutul anului. Topul este completat de apartamentele cu patru camere, 135 de noi oferte fiind publicate în această lună, cu 20% mai puține decât în urmă cu o lună și în scădere cu 30% comparativ cu februarie 2011.

Evoluția prețurilor

Grafic numar pret mediuÎn ceea ce privește prețul mediu solicitat de proprietari, aceștia au pretins în luna februarie un preț mediu de 36.400 euro pentru o garsonieră, cu 5% mai puțin față de media înregistrată în urmă cu exact un an și cu 3% mai puțin decât la începutul lui 2012.

În cazul apartamentelor de două camere, raportul Anunțuriparticulari.ro indică o scădere de 5% a prețului mediu solicitat de proprietari comparativ cu luna februarie 2011, de la aproximativ 59.900 euro la 57.100 euro în prezent.

Față de luna ianuarie a acestui an însă, nivelul prețului se menține relativ în aceleași marje, vorbind aici de o scădere de 1%.

O ușoară creștere față de luna anterioară, dar nesemnificativă (de sub 100 euro), s-a înregistrat pe segmentul apartamentelor de trei camere, proprietarii solicitând în luna februarie un preț mediu de 81.160 euro pe acest tip de unitate. Prețul este însă cu 3% mai mic decât suma medie cerută în urmă cu exact un an.

Comparativ cu luna ianuarie a acestui an, la apartamentele de 4 camere, valoarea estimată de proprietari se menține la un nivel similar, atingând în februarie un preț mediu de 102.100 euro, cu 4% mai mic însă față de același interval al anului trecut.

Evoluție

În contextul unui minim absolut al numărului de oferte înregistrat pentru luna februarie, este explicabilă stagnarea prețurilor medii solicitate de proprietari.

Pe fondul absenței presiunii unui număr crescut de oferte, pretențiile particularilor de a menține un anumit preț au rămas aceleași. Dacă acest trend se menține, nu ne putem aștepta la corecții semnificative ale prețurilor nici în viitorul apropiat.
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate