HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare apartament cu 5 camere arad Micalaca:
ap5 camere
55000 EUR
08.12.2012
detalii
vand apartament 5 camere decomandat 2 balcoane unul inchis . 2 bai cu cada, 2 debarale , geam termopan zona mioritei 200, scoli gradinite magazine mijloace de transport 55.000 euro 0770159237
Guvernul vrea o societate care sa preia activele imobiliare ale companiilor de transport
Guvernul ia in calcul infiintarea unei societati imobiliare care sa preia in portofoliu bunurile imobiliare ale companiilor de stat din transporturi, operatiune argumentata de catre autoritati prin incercarea de a creste veniturile si de a imbunatati modul de gestionare a activelor din acest sector.

Posibilitatea infiintarii unei astfel de societati este prevazuta in ultima scrisoare de intentie convenita de Guvern cu Fondul Monetar International, in urma misiunii de evaluare din octombrie-noiembrie, informeaza Mediafax.

“Pana la sfarsitul lunii martie 2012, vom dezvolta metode de imbunatatire a procedurilor de atragere a veniturilor si de gestionare a bunurilor imobiliare ale diferitelor companii de stat din sectorul de transport, posibil prin infiintarea unei societati imobiliare speciale”, se arata intr-un document oficial.

Societatile feroviare, regiile de transport local si alte companii de stat din transporturi au in portofoliu active imobiliare care, in lipsa unor date oficiale, pot fi de ordinul miliarde euro.

Pentru aceste bunuri, fosti ministri de resort din diferite guverne, dar si confederatii sindicale s-au acuzat reciproc in ultimii ani de intentii de instrainare in scopuri personale.

Sursa: Wall-Street
Cum se obtine acordul de mediu pentru constructii?
Autoritatile romane nu au facut nimic concret pentru a simplifica metodele de obtinere a autorizatiilor de constructie, a certificatelor de urbanism si altor avize necesare inceperii constructiei unui imobil.

Alergatura dupa toate aceste hartoage iti taie din elanul pe care il ai inainte de a incepe constructia casei. Printre multele autorizatii, avize, certificate si alte acte, se numara si acordul de mediu, fara de care nu poti obtine autorizatia de constructie.

CE ESTE ACORDUL DE MEDIU?

Acordul de mediu este decizia autoritatii competente pentru protectia mediului, care ofera titularului de proiect dreptul sa realizeze proiectul. Acordul de mediu este un act tehnico-juridic eliberat in scris prin care se stabilesc conditiile de realizare a proiectului, din punct de vedere al protectiei mediului.

Acordul de mediu este emis de Agentia pentru Protectia Mediului in vederea obtinerii autorizatiei de construire.

CAND SE SOLICITA ACORDUL DE MEDIU?

Solicitarea acordului de mediu este obligatorie pentru proiecte de investitii noi, pentru modificarea substantiala a celor existente, inclusiv pentru proiecte de dezafectare aferente activitatilor si/sau instalatiilor cu impact asupra mediului.

UNDE SE SOLICITA ACORDUL DE MEDIU?

Toate solicitarile de acorduri de mediu, insotite de fisa tehnica privind conditiile de protectia mediului (anexa la certificatul de urbanism, conform prevederilor legislatiei in viguare privind autorizarea lucrarilor de constructii) necesara pentru obtinerea Acordului Unic se depun la Autoritatea Publica pentru Protectia Mediului pe raza careia se afla amplasamentul ales al proiectului.

LEGISLATIE CURENTA

* OUG 195/2005 privind Protecia Mediului;

* HG 1213/2006 privind stabilirea procedurii cadru de evaluare a impactului aspra mediului pentru anumite proiecte publice si private;

* Ordinul M.A.P.M. nr. 860/2002 privind procedura de evaluare a impactului asupra mediului si de emitere a acordului de mediu cu modificarile si completarile ulterioare;

* Ordinul M.A.P.M. nr. 863/2002 privind aprobarea ghidurilor metodologice aplicabile etapelor procedurii cadru de evaluare a impactului asupra mediului.

ACTE NECESARE

* Cerere;

* Fisa tehnica de mediu, conform Ordin 1430/2005, care se elibereaza odata cu certificatul de urbanism de catre comisiile de acorduri unice;

* Certificat de urbanism;

* Acte doveditoare ale dreptului de folosinta (copie);

* Plan de situatie, anexa la certificatul de urbanism (copie);

* Plan de incadrare in zona (copie);

* Dovada platii tarifului initial de avizare conform anexei 5 din Ord. 860/2002 – memoriu tehnic conform normativului de continut (anexa II.2) din Ord. 860/2002 pentru proictele care se incadreaza in Anexa I.1 sau I.2 din ordinul mentionat mai sus;

* Anunt public conform modelului din Ordinul 1037/2005, de modificare si completare a Ord. 860/2002.

TARIFE

* Evaluarea initiala a solicitarii (pentru proiecte cu impact nesemnificativ carora li se aplica stampila de tip A si pentru proiecte cu impact redus, carora li se aplica stampila de tip B, fara parcurgerea etapei de incadrare) – 100 lei.

* Etapa de incadrare a proiectului in procedura de evaluare a impactului asupra mediului (pentru proiecte care se regasesc pe anexa I.2 a ord. 860/2002 si se supun etapei de incadrare in vederea realizarii Evaluarii Imapactului de Mediu) – 400 lei.

* Etapa de definire a domeniului evaluarii si de realizare a raportului evaluarii impactului asupra mediului – 1.000 lei.

* Etapa de analiza a calitatii raportului evaluarii impactului asupra mediului – 2.000 lei.

* Revizuirea/actualizarea acodului de mediu – 500 lei.

* Etapa de analiza a calitatii raportului evaluarii impactului asupra mediului – 2.000. lei

VALABILITATE

Acordul de mediu este valabil pe toata perioada punerii in aplicare a proiectului, dar isi pierde valabilitatea daca lucrarile pentru care a fost eliberat nu incep in maximum doi ani de la data emiterii acordului lui.

Acordul de mediu se suspenda pentru nerespectarea prevederilor acestuia dupa o somatie prealabila cu termen care se mentine pana la eliminarea acuzelor, dar nu mai mult de sase luni.

Acordul de mediu se revizuieste daca apar elemenete noi necunoscute la data emiterii.
In noua economie, speculatiile dispar din afaceri
Noua economie ar trebui sa inspire mediu de business la necesitatea delimitarii de fenomenul speculativ care a guvernat afacerile in ultima decada si sa reprezinte un indemn de intoarcere la informatii relevante si competente drept principali vectori ai cresterii economice, considera Mihnea Serbanescu, director general al companiei DTZ Echinox si unul dintre cei mai experimentati consultanti imobiliari.

„Noua economie ma duce cu gandul la conceptul «new economy», popular in anii ΄80-΄90, ce a marcat tranzitia de la o economie bazata pe productie industriala, la una a serviciilor. Il interpretez, de asemenea, in conexiune cu notiunile de economie a cunoasterii si societate informationala”, spune Mihnea Serbanescu (foto).

Ceea ce poate inspira conceptul de noua econmie astazi, continua el, este necesitatea delimitarii de fenomenul speculativ care a guvernat afacerile in ultima decada si un indemn de intoarcere la informatii relevante si competente, drept principali vectori ai cresterii economice.

Schimbarea mentalitatii se va produce la nivel individual, corporatist si guvernamental, al filozofiei de business, al politicilor economice etc. Acest lucru este valabil si pentru piata imobiliara, care va fi marcata mult timp de acum de ceea ce s-a intamplat in criza, iar cei care au tras invatamintele corecte vor fi castigatori. In plus, spune managerul. trebuie luate in calcul provocarile noii economii, oportunitati, sa vedem partea plina a paharului.

„Imperativul rearanjarii valorilor si prioritatilor care marcheaza economia in ansamblu se rasfrange si asupra domeniului imobiliar. Vedem deja marii investitori administrand cu mai multa responsabilitate portofoliile si concentrandu-si eforturile catre investitii ce le asigura o crestere sustenabila. Aceeasi lectie o invata, treptat, si mediul de business local, migrand de la o viziune antreprenoriala centrata pe castiguri imediate la un model de afaceri orientat strategic”, subliniaza seful DTZ Echinox.

Unul dintre cuvintele cheie care vor defini relatiile intre actorii de pe piata este „parteneriat”, care poate fi intre dezvoltatori, investitori si consultanti, intre proprietari si chiriasi etc. Rezultatele parteneriatului sunt valoarea, satisfactia clientilor si succesul pe termen lung, este de parere Mihnea Serbanescu.

Wall-Street.ro, cel mai citit cotidian online de business din Romania, s-a relansat sub sloganul “Pentru o noua economie”. Traim intr-o economie in care totul este in schimbare. Este vorba despre noua economie. Provocarile trebuie innoite permanent!

Legat de repozitionarea Wall-Street.ro, seful DTZ Echinox spune ca ar vrea sa vada mai multe exemple pozitive, care a contribuie la regenerarea increderii.

„Romania a trait o criza a modelelor pe mai multe planuri si cred ca este vremea ca mediile de informare, mai ales cele ce se bucura de credibilitate si audienta larga, sa isi asume si rolul formator si sa promoveze elite, valori si bune practici”, a incheiat el.

Sursa: Wall-Street
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate