HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Inchiriere birouri Arad Central:
inchiriez birou central, 1 decembrie
350 EUR/luna
25.03.2015
detalii
- birou situat la parter - complet mobilat si utilat - 1 camera - bucatarie - grup sanitar
Inchiriere birouri Arad Ultracentral:
vand / inchiriez cladire pentru spatii de birouri, ...
9 EUR/mp/luna
27.04.2012
detalii
- cladire ultracentrala cu stil arhitectural deosebit; structura complexa; - imobil prevazut cu 46 birouri structurate in 1, 2 si 3 incaperi; - ultimele modernizari realizate in anul 2007 (cu plan de renovari in 2012); - imobilul este prevazut cu...
Inchiriere birouri Arad :
inchiriere birouri
26.04.2012
detalii
ofer spre vanzare/inchiriere spatii pentru birouri cu suprafete intre 15 si 80 mp in zona aradul nou. destinatie: birouri/spatii pentru sedii sociale acces: cartierul aradul nou, la 150m de soseaua de centura (micalaca-subcetate) si la 100m de...
Chiriile la apartamentele de 3 si 4 camere - prima crestere dupa trei ani de scaderi
Prima lună a anului 2012 a marcat o creștere a chiriilor solicitate de proprietari la apartamentele de 3 și 4 camere, conform raportului lunar de monitorizare realizat de Anunțuriparticulari.ro. Este prima creștere de preț după trei ani de scăderi.

La garsoniere și la apartamentele de două camere pe de altă parte, s-a înregistrat o ușoară scădere a chiriilor. Scăderea este una infimă comparativ cu fluctuațiile înregistrate în urmă cu aproximativ doi ani.

Evoluția prețurilor

Prețul mediu solicitat de proprietari pentru închirierea unei garsoniere în București s-a învârtit în ianuarie în jurul valorii de 228 euro/ lună, cu 3% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut. Comparând chiria actuală cu cea vehiculată la începutul lui 2010 însă, observăm o variație de preț de -13%.

La apartamentele cu două camere, putem spune că s-a înregistrat o diferență insesizabilă la chiria solicitată comparativ cu ianuarie 2011, ajungând de la 326 euro/ lună, la 323 euro. La fel ca și în cazul garsonierelor, față de începutul anului 2010, înregistrăm o scădere de 13% a chiriilor la acest tip de unități.

În cazul apartamgrafic-chirii-medii-com-7-febrentelor de 3 și 4 camere, ianuarie 2012 a marcat prima creștere a chiriilor la început de an din 2008 și până în prezent. După 3 ani consecutivi în care pe intervale de 12 luni prețurile au înregistrat scăderi, chiria solicitată de proprietari pentru un apartament de 3 camere a ajuns acum la 469 euro/ lună, cu 2% mai mult decât în ianuarie 2011.

Creșterea la unitățile de 4 camere este și mai mare, între ianuarie 2011 și ianuarie 2012 înregistrându-se o diferență de 6%, de la 620 la 655 euro/ lună. Chiria solicitată de proprietari pentru un astfel de apartament rămâne totuși cu 15% mai mică față de acum doi ani.

Numărul de oferte

grafic-numar-ap-com-7-febrÎn ceea ce privește numărul de oferte de închiriere apărute pe piață la început de an, nu putem vorbi de o tendință evidentă de creștere sau de scădere, existând mici fluctuații în ambele direcții.

Conform statisticilor Anunțuriparticulari.ro, în luna ianuarie, peste 800 de apartamente de două camere au fost scoase la închiriere în Capitală, acest tip de locuință ocupând primul loc pe piață ca număr de oferte. Garsonierele ocupă locul 2 în top, cu 678 de oferte valabile în ianuarie 2012, în ușoară creștere de la 664 de unități, câte se înregistrau în aceeași lună a anului trecut.

Singurul caz de scădere clară privind numărul de oferte a fost perceput pe segmentul apartamentelor de 3 camere. În ianuarie 2012, au apărut pe piață cu 20% mai puține oferte de închiriere la acest tip unități față de ianuarie 2011, vorbind astfel de o scădere de la 443 la 354 de apartamente.

Topul este completat de oferta la apartamentele de 4 camere, la începutul acestui an 91 de unități fiind oferite spre închiriere.

Evoluție

Raportându-ne la fluctuațiile înregistrate în anii trecuți, pentru 2012 nu ne așteptăm la oscilații semnificative de preț pe segmentul închirierilor.

Dacă în 2009 și 2010 pe piața închirierilor se manifesta o efervescență crescută generată de valul de ieftiniri, începând din 2011, se poate vorbi de o stabilitate care s-a instalat pe această piață, o dată cu stagnarea chiriilor.
Bula imobiliara se sparge doar in capul debitorilor
Mare a fost înghesuiala la împărţirea câştigurilor în perioada boom-ului imobiliar! Bănci, companii din real estate, consultanţi, toate categoriile de proprietari exultau deopotrivă când cotaţiile mai urcau câte o tură. Acum însă nimeni nu este dispus să îşi asume responsabilitatea bulei imobiliare.

Cât despre efectele negative, nici nu mai vorbim… Reprezentanţii sectorului găsesc fel de fel de explicaţii, băncile dau vina pe criză, politicienii ridică din umeri, în timp ce analiştii se întrec să dea explicaţii post-factum.

Dacă ar fi să aruncăm o privire printre declaraţiile personajelor din categoriile amintite ar trebui să tragem concluzia că singurii vinovaţi sunt cei care au contractat credite pentru a achiziţiona locuinţe şi terenuri la preţuri inflamate. Ei şi numai ei trebuie să suporte povara tranzacţiilor realizate la cotaţiile iluzorii din imobiliarul românesc.

“Unde le-o fi fost capul?!”, se întreabă unii fără a se gândi măcar că aceştia s-au repezit în El Dorado-ul imobiliar cu bani acordaţi cu o complicitate suspectă de către bănci. Care este vina creditorilor? Dar cea a evaluatorilor? Dar care este responsabilitatea companiilor de consultanţă care ne povesteau despre cum se vor aprecia la infinit cotaţiile din real estate doar pentru că România a devenit membră a UE?

Dar a “profesioniştilor” din industrie care aruncau în piaţă, fără să clipească, estimări de creşteri de 20%, 50%, 60%, pentru ca apoi să amintească - nu se putea altfel! - că preţurile din imobiliare nu scad niciodată?

Spargerea bulei imobiliare deocamdată pare a-i avea ca victime doar pe developerii care au construit neglijent şi scump, pe speculatorii care au rămas cu terenuri în braţe şi - desigur - pe nefericiţii care au contractat împrumuturi ipotecare în vârf de curbă speculativă.

Băncile - ai căror bani inflaţionişti au ridicat cotaţiile pe paliere total nesustenabile - joacă rolul instanţei morale care îi dojeneşte pe clienţii rău-platnici. De ca şi când aceştia de capul lor au făcut tranzacţiile respective şi ar fi luat cu de la sine putere sacii cu bani de pe holurile băncilor.

Absenţa unei legi a falimentului personal a încurajat, fără îndoială, politica agresivă a băncilor de finanţare a bulei imobiliare. Aprobarea ieri în Senat, prin trecere tacită, a unui astfel de proiect legislativ, într-un context de stress financiar, nu schimbă deocamdată peisajul insolit în care toţi actorii din piaţă încearcă să boicoteze reglajele acesteia care să conducă la corijarea aberaţiilor curbei speculative din imobiliar şi piaţa creditului.

Din păcate, vedem că proiectul din Parlament este departe de a corespunde necesităţii unei dispersii echitabile a responsabilităţii împrumuturilor acordate aiurea în etapa de boom. Procedura greoaie a declarării insolvenţei şi posibilitatea introducerii unei etape tranzitorii de supraveghere judiciară care să ajungă chiar şi la trei ani, dublate de apariţia (inutilă) a unor intermediari, nu este în măsură să ajute piaţa să corecteze dereglările la care se ajunsese pe vârf de bulă imobiliară.

Aşa cum arată proiectul legislativ menţionat, acesta se apropie mai puţin de legea americană care sancţionează drastic (inclusiv) creditorul pentru neglijenţa în acordarea împrumuturilor. Dimpotrivă, prin anumite stipulaţii este mai apropiată de ideea moratoriului, avansată atât de politicieni, cât şi dinspre mediul bancar în momentul în care tendinţa de creştere a volmului creditelor neperformante a devenit evidentă.

Ceea ce nu spun nici bancherii, nici legislatorii şi nici imobiliarii este că perioada de trei ani nu va ajuta la redresarea situaţiei clienţilor, ci doar va amâna agonizant o situaţie aproape fără ieşire. Iluzia cultivată că preţurile de bulă vor reveni la capătul acestui interval este, de departe, cel mai perfid şiretlic al iniţiativei. Dimpotrivă, cum bula speculativă din real estate mai are încă ani buni până să deflateze până va ajunge la valori de susţinere fundamentale, este de aşteptat că valoarea recuperată din executarea garanţiilor va scădea în termeni reali.

Răstimpul moratoriilor, dincolo de sumele pe care şi le vor atrage supraveghetorii, nu va ajuta probabil decât băncile să ia şi ultimele piei de pe debitorii a căror soartă probabil este oricum pecetluită. Din acest punct de vedere, legea insolvenţei persoanelor fizice pare a favoriza sistemul bancar în detrimentul clienţilor, în pofida a ceea ce se pretinde în momentul de faţă. Implozia creditului rămâne necruţătoare cu optimiştii ultimilor ani.

Sursa: Curierul National
Creditarea bate pasul pe loc, Prima casa rezista
De mai bine de un an, procesul de creditare a populaţiei a stagnat. Doar împrumuturile în euro pentru locuinţe în euro mai au căutare, pe fondul derulării programului guvernamental.

Nesiguri pe viitorul situaţiei financiare, românii nu se mai încumetă să se împrumute la bănci. Doar investiţiile pe termen lung îi mai tentează.

De la izbucnirea crizei economice, băncile comerciale au devenit mult mai prudente în acordarea de noi credite, iar populaţia, afectată de scăderea veniturilor şi de creşterea gradului de îndatorare pentru vechile împrumuturi, nu se mai încumetă să se îndatoreze.

Astfel, procesul de creditare bate pasul pe loc de mai bine de un an. Ultimele date publicate ieri de Banca Naţională a României arată că împrumuturile în lei, unde dobânzile se menţin mult peste cele la euro, nu mai constituie o soluţie pentru români. Soldul creditelor în lei acordate de bănci populaţiei a scăzut cu 5,75% în intervalul iunie 2010 - iunie 2011, până la 35,43 miliarde de lei.

Împrumuturi numai pentru casă

Cele mai mari scăderi pe componenta în monedă naţională s-au înregistrat la creditele pentru consum (7,35%), respectiv la cele pentru locuinţe (7,14%). O uşoară creştere, de doar 0,5%, s-a consemnat la împrumuturile contractate de români în alte scopuri, cum sunt cele auto.

Una dintre lecţiile învăţate de români în perioada crizei a fost aceea de a nu se mai îndatora pentru consum. Cei care s-au încumetat să contracteze credite în ultimul an, au făcut-o pentru investiţii pe termen lung, adică pentru achiziţionarea unei locuinţe.

În timp ce soldul creditelor pentru consum în euro s-a redus cu aproape 5% în perioada iunie 2010 - iunie 2011, până la 6,4 miliarde de euro, pentru locuinţe, soldul a urcat cu 13,9%, până la 5,7 miliarde de euro.

Un factor important în evoluţia împrumuturilor imobiliare îl constituie derularea programului „Prima Casă”. De asemenea, campaniile de refinanţare ale băncilor i-a determinat pe mulţi români să renunţe la creditele vechi pentru unele noi, dar cu dobânzi mai mici.

Atraşi de dobânzile mai mici comparativ cu cele aplicate creditelor standard, maximum 4%+indicele EURIBOR la trei luni, dar şi de avansul maxim de 5% din valoarea proprietăţii, românii au ales să contracteze „Prima Casă”.

Programul guvernamental a ajuns la a patra etapă, iar câteva bănci, din cele 16 care şi-au anunţat intenţia de a participa, au început deja să acorde împrumuturi. Raiffeisen Bank a anunţat de ieri că începe să acorde credite „Prima Casă”, având la dispoziţie un plafon maxim de împrumuturi de 115 milioane de euro.

Celelalte bănci care au început acordarea de credite prin programul guvernamental sunt BCR, BRD, CEC Bank, Alpha Bank, Millennium Bank, OTP Bank, Banca Transilvania şi Piraeus Bank.

Sursa: Adevarul
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate