HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Inchiriere birouri Arad Central:
inchiriez birou central, 1 decembrie
350 EUR/luna
25.03.2015
detalii
- birou situat la parter - complet mobilat si utilat - 1 camera - bucatarie - grup sanitar
Inchiriere birouri Arad Ultracentral:
vand / inchiriez cladire pentru spatii de birouri, ...
9 EUR/mp/luna
27.04.2012
detalii
- cladire ultracentrala cu stil arhitectural deosebit; structura complexa; - imobil prevazut cu 46 birouri structurate in 1, 2 si 3 incaperi; - ultimele modernizari realizate in anul 2007 (cu plan de renovari in 2012); - imobilul este prevazut cu...
Inchiriere birouri Arad :
inchiriere birouri
26.04.2012
detalii
ofer spre vanzare/inchiriere spatii pentru birouri cu suprafete intre 15 si 80 mp in zona aradul nou. destinatie: birouri/spatii pentru sedii sociale acces: cartierul aradul nou, la 150m de soseaua de centura (micalaca-subcetate) si la 100m de...
Piaţa imobiliară în 3 ani
A venit toamna, anotimpul în care copiii încep şcoala, studenţii facultatea şi agenţii imobiliari tranzacţionarea. Aşa arăta anul 2007.

După o vară cam secetoasă, a sosit toamna; copiii încep şcoala, studenţii facultatea şi agenţii imobiliari sunt nedumeriţi de ce nu mai încep tranzacţionările, dar nu admit sub nicio formă că ne paşte o criză. Se dezumflă bula imobiliară. Se taie robinetul creditelor. Oamenii nu mai înghit şi nu mai îşi permit gogoşile imobiliarilor. Acesta e scenariul pentru 2008.

Vara aceasta s-a lansat Programul Prima Casă. Dezvoltatorii, proprietarii de locuinţe vechi sunt euforici şi rotunjesc preţurile la 60.000 de euro, acum se dezgheaţă piaţa.

O topeşte canicula! Lasă că statul oferă garanţia pentru aceşti bani! Acum este marea şansă să-şi vândă locuinţele. Nu contează că acestea sunt încă scumpe. Se lansează târguri imobiliare ce se folosesc de toate artificiile posibile pentru a scăpa de ajustarea preţurilor. Locuri de parcare, mobilă, maşini - toate acestea gratis. Până şi Prima Casă pare o scamatorie bună. Băncile primesc în braţe programul şi sunt nedumerite de condiţiile impuse de acest program. Unele dintre instituţiile bancare se retrag din acest program.

Se pare că Prima Casă a fost doar o iniţiativă luată în scop electoral ce nu a făcut decât să tulbure evoluţia normală a pieţei, preţ de câteva luni. Programul a fost unul deficitar şi greu accesibil, acesta nu a reuşit să ajute cu nimic piaţa imobiliară. Astfel, în octombrie toate statisticile arată că preţurile apartamentelor şi-au reluat cursul normal, cel descendent. În noiembrie se mai anunţă timid câte
1-2 târguri imobiliare. Nimeni nu mai are curaj să urle în gura mare că se va debloca piaţa. Aerul rece al iernii parcă i-a amorţit pe toţi organizatorii de târguri.

Acum clienţii nu mai acceptă să vadă numeroase târguri care să le furnizeze numai iluzii, scamatorii tot mai bizare, minciuni cu “cel mai bun preţ” de 1.200 euro/mp, “cea mai bună zonă” de la Cuca Măcăii. E momentul ca firmele de profil să înţeleagă că tranzacţiile imobiliare vor fi impulsionate doar de preţuri de bun simţ care să se coreleze cu puterea de cumpărare a românului, şi nu cu profiturile nesimţite pe care le pretind imobiliarii.

Sursa: Curierul National
Capcana imobiliara de sub umbrela insolventelor
Lumea insolvenţelor este o lume egoistă. Fiecare vrea să ia cât mai mult, indiferent de mijloace, folosind uneori strategii la limita legii. Rezultatul? Doar 10% dintre firmele insolvente au, de fapt, şanse de revenire

Doar o mică parte a firmelor care îşi declară insolvenţa reuşesc să se repună pe picioare în urma aplicării unui plan profesionist de reorganizare a activităţii.

În opinia lui Arin Stănescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă, aproximativ 90% dintre firmele aflate în insolvenţă sunt, de fapt, în faliment. Mai precis, şansele de a convinge creditorii de viabilitatea unui plan de reorganizare sunt nule.

„Din păcate, este adevărat că cea mai mare parte a insolvenţelor sunt, de fapt, falimente. Vina nu este exclusiv a debitorilor, a creditorilor, a legii sau a celor care o aplică. Fiecare are vina lui. Poate mai mult în zona debitorilor, unde lipseşte, pur şi simplu, cultura antreprenorială. Un creditor nu are cum să accepte un plan de restructurare absolut necredibil. În al doilea rând, nu poţi veni în faţa creditorilor cu acelaşi management care a dus debitorul în situaţia de a declara insolvenţa. Mulţi debitori nu înţeleg că managementul trebuie schimbat pentru a avea credibilitate în faţa creditorilor”, spune Stan Tîrnoveanu, avocat partener al Zamfirescu Racoţi Predoiu (ZRP), firmă care a deschis recent şi o casă de insolvenţă.

Lumea „ţepelor” imobiliare…

Poveştile de succes sunt cu atât mai greu de găsit cu cât intenţiile debitorilor nu sunt întotdeauna cele mai bune.

„Băncile devin uneori reticente din cauza practicilor neoneste ale debitorilor. Unele companii folosesc procedura insolvenţei împotriva intereselor creditorilor… De exemplu, sunt destul de multe situaţii în care băncile nu văd şanse de reuşită în zona proiectelor imobiliare. De multe ori, dezvoltatorii nu fac altceva decât să încerce să îndestuleze acţionarii sau fondatorii proiectelor care, direct sau prin diverse vehicule, ajung şi în postura de creditor”, arată Tîrnoveanu.

Debitorii de rea-credinţă au la îndemână şi posibilităţi legale pentru a-şi îndeplini scopul. Odată cu declanşarea procedurii insolvenţei, se constituie cinci grupe de creditori. Planul de reorganizare este votat pe fiecare grupă în parte.

Cum în postura de creditor se află de multe ori, direct sau prin diverse fonduri de investiţii ori furnizori de servicii, chiar cei care au dezvoltat proiectul, ei vor susţine reorganizarea.

În aceste condiţii, chiar dacă banca are 90% din datoria debitorului şi se opune planului de reorganizare, dacă creditorii din celelalte patru categorii votează planul, acesta va fi pus în practică în ciuda dorinţei băncii.

Dacă planul este acceptat, firma este sub protecţia insolvenţei o perioadă de până la trei ani, timp în care acţionarii mascaţi, în creditori, îşi vor recupera cu prioritate banii. În situaţia expusă mai sus se află bănci mari din România.

… şi a bunurilor fără valoare

Nici în ceea ce priveşte calitatea activelor pe care practicienii în insolvenţă ar trebui să le valorifice lucrurile nu stau bine.

„Majoritatea activelor pe care trebuie să le valorificăm în procedurile de faliment sunt terenuri, construcţii şi utilaje care arată, majoritatea, ca fiarele vechi. Ştiţi cum e piaţa imobiliară din România! Se reuşeşte cu mare dificultate să vinzi ceva. Majoritatea societăților care intră în insolvenţă nu mai au, practic, nimic”, arată Arin Stănescu, într-un interviu pentru Lumea Justiţiei.

Evaluările „optimiste” ale pieţei insolvenţelor, care vorbesc despre miliarde de euro, adunând activele unor companii cu probleme şi înmulţindu-le cu preţul lor de piaţă la care, în realitate, nu cumpără nimeni nu mai par plauzibile.

În 2010, valoarea bunurilor vândute abia dacă a atins 200 de milioane de euro, iar în 2011, nu a trecut cu mult de această valoare.

Un dosar în care un dezvoltator imobiliar datorează 50 de milioane de euro către creditori şi în care se valorifică activele pentru 19-20 de milioane de euro este un succes. În aceste condiţii, se va ajunge la o selecţie mai atentă a clienţilor.

„În mod cert, ne vom selecta clienţii. Căutăm în primul rând cazuri care se pretează la reorganizare. Nu dorim cantitate cu orice preţ, ci calitate. Vrem să fim în top dar să creştem calitativ”, spune Stan Tîrnoveanu, care conduce temporar cea mai nouă casă de insolvenţă, ZRP Insolvency.

200 de milioane de euro au reuşit să recupereze practicienii în insolvenţă în 2010. Suma nu va fi mai mare nici în 2011

Explozie
Numărul insolvenţelor a crescut de trei ori în patru ani. O aparentă mină de aur pentru practicienii în insolvenţă care vor avea însă mult de muncă.

Sursa: Capital
Numai 48 de credite Prima casa pentru constructia de locuinte in etapa a patra a programului
Băncile au acordat numai 48 de credite pentru construirea de locuinţe sau achiziţia de imobile nefinalizate prin ediţia a patra a programului guvernamental dintr-un total de peste 14.000 de credite vândute în perioada iunie-decembrie 2011.

De asemenea, au fost emise şi 186 de promisiuni de garantare pentru achiziţia de imobile nefinalizate sau viitoare.

Băncile participante la program au vândut în a doua jumătate a anului trecut credite garantate de stat cu o valoare cumulată de 540 milioane de euro, dar programul încurajează în continuare tranzacţiile cu locuinţe vechi.

Spre deosebire de etapele precedente, când au fost acordate credite de 1,86 mld. euro în doi ani, în ediţia a patra statul nu mai garantează integral împrumuturile, jumătate din risc fiind preluat de către bănci.

Sursa: Ziarul Financiar
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate