HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Inchiriere birouri Arad Central:
inchiriez birou central, 1 decembrie
350 EUR/luna
25.03.2015
detalii
- birou situat la parter - complet mobilat si utilat - 1 camera - bucatarie - grup sanitar
Inchiriere birouri Arad Ultracentral:
vand / inchiriez cladire pentru spatii de birouri, ...
9 EUR/mp/luna
27.04.2012
detalii
- cladire ultracentrala cu stil arhitectural deosebit; structura complexa; - imobil prevazut cu 46 birouri structurate in 1, 2 si 3 incaperi; - ultimele modernizari realizate in anul 2007 (cu plan de renovari in 2012); - imobilul este prevazut cu...
Inchiriere birouri Arad :
inchiriere birouri
26.04.2012
detalii
ofer spre vanzare/inchiriere spatii pentru birouri cu suprafete intre 15 si 80 mp in zona aradul nou. destinatie: birouri/spatii pentru sedii sociale acces: cartierul aradul nou, la 150m de soseaua de centura (micalaca-subcetate) si la 100m de...
De unde puteti lua credite pentru Prima Casa 4?
BCR şi Alpha Bank au început deja de săptămâna trecută să acorde credite.

CEC Bank acceptă de astăzi dosare de credit în cadrul programului, având un plafon de aproximativ 27 mil. euro

Primele bănci care s-au înscris în programul Prima Casă 4 au fost BCR şi Alpha Bank, iar CEC Bank a primit avizul BNR şi acceptă de astăzi dosare de credit spre aprobare.

Mai mult decât atât, alte instituţii bancare se pregătesc de lansare, iar cele mai multe se află în faza finală a demersurilor.

CEC Bank a anunţat ieri că a primit avizul BNR pentru lansarea celei de a patra etape a programului Prima Casă, urmând ca de astăzi să accepte dosare de credit în cadrul acestui program, fiind a treia bancă care dă drumul creditării.

Pentru Prima Casă 4, CEC Bank dispune de un plafon de aproximativ 27 milioane de euro, clienţii beneficiind de dobândă variabilă, formată din ROBOR 3M + 1,9% pentru creditele în lei, respectiv EURIBOR 3M + 4% pentru creditele în euro.

Potrivit CEC Bank, printre caracteristicile creditelor pentru Prima Casă 4 se numără: lipsa comisioanelor din partea băncii; perioada de graţie de până la 180 de zile; durata maximă de finanţare de 30 de ani; vârsta maximă stabilită pentru rambursarea integrală a creditului de 80 de ani; posibilitatea obţinerii unui card de credit în baza analizei aceleiaşi documentaţii; posibilitatea utilizării serviciului de Internet Banking pentru vizualizarea situaţiei creditului (sold, dobândă, rate), dar şi pentru operaţiuni curente (plăţi, depozite); acceptarea de codebitori de către bancă în vederea completării veniturilor solicitantului.

BCR a spart gheaţa

BCR a reînceput, de pe 6 iunie, creditarea în cadrul programului Prima Casă 4, fiind prima bancă înscrisă în această ediţie a programului.

Banca are un sold de 600 de milioane euro al creditelor acordate până în prezent prin programul Prima Casă şi, potrivit vicepreşedintelui de retail Oana Petrescu, banca va putea acorda împrumuturi încă un an şi jumătate sau doi ani prin acest program, dacă îşi dublează expunerea, se arată într-un comunicat BCR.

Potrivit unui calcul realizat de BCR, pentru un credit de 40.000 de euro, pe o perioadă de 30 de ani, rata lunară în acest moment (variază în funcţie de indicele Euribor) este de 219,22 de euro.

Banca acceptă până la 3 coplătitori şi nu se percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare. Comisionul de rambursare anticipată este zero. Evaluarea imobilului are un cost de 300 lei (inclusiv TVA) pentru un apartament.

Cea de-a doua instituţie care a dat drumul creditării pentru Prima Casă 4 a fost Alpha Bank România, care a anunţat, vineri, că a încheiat cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor (FNGCIMM) protocolul pentru program şi că BNR a validat normele de creditare.

“Alpha Bank garantează aprobarea din punct de vedere financiar a solicitării în maximum 3 zile lucrătoare, oferind aceleaşi condiţii avantajoase de costuri ca şi în etapele precedente ale programului, avansul solicitat fiind de minimum 5%”, se arată într-un comunicat al băncii.

Pentru creditele contractate prin programul “Prima Casă 4″, dobânda băncii este variabilă, formată din Euribor la 3 luni plus o marjă de 4%.

De exemplu, pentru un credit de 42.500 de euro, contractat pe o perioadă de 30 de ani, rata lunară în prezent este de 233,88 euro, arată banca.

Cine mai este pe lista de aşteptare?

Printre băncile care aşteaptă aprobarea Băncii Naţionale asupra normelor de creditare se mai numără şi Bancpost, Millennium Bank, OTP Bank, UniCredit, Banca Transilvania şi BRD.

Reprezentanţii OTP Bank au declarat că vor intra în program cu un plafon de circa 10 milioane de euro, iar cei de la Bancpost susţin că vor pune la dispoziţia clienţilor aproximativ 28 milioane de euro. La rândul său, Millenium are pregătite, pentru noua fază a Primei Case, 50 de milioane de euro, celelalte bănci aflându-se în faza de pregătire.

Cui se adresează noul program?

Programul Prima Casă 4 se adresează oricărei persoane fizice care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă sau care deţine cel mult o unitate locativă, dobândită prin orice alt mod decât prin program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 de metri pătraţi.

În cadrul programului se pot achiziţiona locuinţe finalizate/locuinţe nefinalizate, aflate în diverse faze de construcţie, destinate achiziţionării după finalizare sau locuinţe noi, destinate achiziţionării după finalizare construite în bază autorizaţiilor de construire eliberate după 22 februarie 2010.

De asemenea, se pot construi locuinţe viitoare de către beneficiari individuali, în baza unei autorizaţii de construire eliberată după aceeaşi data.

În plus, clienţii trebuie să dispună de un avans de 5% din preţul de achiziţie al locuinţei (care acoperă diferenţă dintre preţul de achiziţie al locuinţei rezultat din antecontractul de vânzare-cumpărare sau din documentele specifice procedurilor de licitaţie şi finanţarea garantată) ori din costul de construire (care acoperă diferenţa dintre valoarea din contractul de antrepriză şi finanţarea garantată).

Programul guvernamental “Prima Casă” a fost lansat în vara anului 2009, iar statul a garantat creditele destinate cumpărării unei locuinţe de maximum 60.000 euro şi, începând din 2010, în limita a 70.000 euro pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute şi de câte 75.000 euro pentru case noi cumpărate de persoane organizate în asociaţii.

Sursa: Curierul National
Cresc cererile de refinantare pentru proiectele imobiliare
Cererile de refinantare vor creste, multe credite imobiliare ajungand la maturitate in acest an, iar proprietarii vor avea nevoie de capital propriu pentru a reface raportul dintre finantare si valoarea proiectului, afectat de devalorizarea activelor, ceea ce va atrage investitori, potrivit companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

“Tinand cont ca, in general, termenul de finantare al proiectelor este de 5-7 ani, estimam ca un numar mare de credite imobiliare vor ajunge la maturitate anul acesta si drept urmare, cererile de refinantare vor creste.

Cum majoritatea acestor imprumuturi au fost semnate im perioada de boom, intre 2006-2007, s-a ajuns la incalcarea clauzei de LTV (valoarea imprumutului raportata la valoarea de piata a proiectului) pentru o mare parte din aceste credite, iar acum proprietarii sunt pusi in situatia dificila de a contribui cu capitaluri proprii pentru a reface raportul LTV in conformitate cu clauzele contractuale”, se arata intr-un raport al companiei ce consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle (JLL), citat de Mediafax.

In aceste conditii, consultantii JLL considera ca este posibil sa existe proiecte de calitate care sa aiba potentialul sa atraga investitori instituitionali.

“In plus, oportunitatea astfel creata pentru finantarile de tip punte poate sa aduca pe piata o noua categorie de investitori de capital”, se mentioneaza in raport.

Un efect important al finantarii restrictive il reprezinta, in opinia reprezentantilor JLL, faptul ca atragerea de imprumuturi pentru dezvoltarea de proiecte noi este dificila, iar presiunea astfel creata pe oferta viitoare de spatii de birouri asigura noi oportunitati pentru dezvoltatorii institutionali pregatiti sa intre pe piata cu proiecte de calitate superioara.

Potrivit estimarilor JLL, anul trecut volumul total de investitii tranzactionat a fost de circa 400 de milioane de euro.

“Prima parte a anului 2011 a fost caracterizata de progrese importante in discutiile dintre investitorii institutionali si vanzatori. Procesul de negociere a continuat sa fie lung, dar ne asteptam ca activitatea de investitii in 2012 sa depaseasca volumul din 2011″, se precizeaza in raport.

Autorii studiului, remarca revenirea interesului pentru achizitiile in faza de proiect (de tip forward), dar numai pentru proiecte de calitate foarte buna, a caror dezvoltare este sustinuta de scaderea ofertei.

“In conditiile in care finantarea proiectelor va fi extrem de selectiva si va intampina in plus, in urmatoarele luni, si restrictii generale de reglementari, aproape toate proiectele, cu exceptia proiectelor prime de spatii amplasate in zone de interes, sau a centrelor comerciale dominante, vor ramane cel mai probabil foarte putin tranzactionate”, mai adauga sursa citata.

Sursa: Wall-Street
In programul Prima casa 4 au intrat 16 banci
S-a încheiat înscrierea băncilor în cea de-a patra etapă a programului, 16 bănci alegând să continue acordarea de credite.

Cinci din cele 16 bănci înscrise în program primesc deja dosare pentru credite „Prima Casă“. Celelalte lucrează la elaborarea noilor norme şi aşteaptă avizul din partea BNR.

Băncile comerciale au avut la dispoziţie trei luni pentru a decide dacă vor să participe la cea de-a patra etapă a programului guvernamental „Prima Casă”, în care riscul este împărţit în mod egal între bancă şi stat. Termenul-limită a expirat la începutul acestei luni.

Potrivit lui Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), 16 din cele 21 de bănci care au participat la ediţiile anterioare ale programului au ales să intre în „Prima Casă 4″.

Instituţiile de credit care au semnat contractul-cadru sunt BCR, BRD, Alpha Bank, CEC Bank, Millennium Bank, Banca Românească, Banca Transilvania, OTP Bank, UniCredit Ţiriac Bank, Bancpost, Raiffeisen Bank, Piraeus Bank, Emporiki Bank, RIB, Bank Leumi şi Intesa Sanpaolo Bank. „Surprinzător, Raiffeisen Bank, care anunţase iniţial că nu va continua programul, a revenit”, a spus Şaramet.

La finele lunii martie, Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank, declara că „Prima Casă” a fost un program temporar, iar piaţa trebuie să devină la normalitate.

Mai mult, el spunea că, în condiţiile împărţirii riscului cu statul, este imposibilă continuarea programului la aceleaşi costuri.

BCR, BRD, CEC Bank, Alpha Bank şi Millennium Bank au anunţat că primesc dosare pentru acordarea de credite, unele acordând deja primele finanţări. Celelalte 11 au semnat contractul-cadru cu FNGCIMM, dar sunt în proces de reactualizare a normelor interne de creditare şi aşteaptă ulterior avizul băncii centrale.

Peste 33.000 de credite

Băncile care nu au dorit să continue participarea la program sunt Volksbank, Banca Comercială Carpatica, Credit Europe Bank, ATE Bank şi Garanti Bank.

În cadrul celei de a patra etape a programului guvernamental se vor putea acorda credite de peste 1,4 miliarde de euro, a mai spus preşedintele Fondului de Garantare.

Astfel, plafonul va putea fi utilizat pentru acordarea a cel puţin 33.000 de împrumuturi „Prima Casă 4″ (calculat la un credit mediu de 42.500 de euro acordat în etapele anterioare).

Noutatea celei de-a patra etape a programului, pe lângă împărţirea riscului, este faptul că „Prima Casă” poate fi contractată şi de proprietarii de locuinţe cu o suprafaţă mai mică de 50 de metri pătraţi.

Avansul minim rămâne de 5% din valoarea locuinţei, iar dobânda maximă este de 4 puncte procentuale plus EURIBOR la trei luni pentru creditele în euro, respectiv 2,5 puncte procentuale plus ROBOR la trei luni pentru cele în lei.

“Surprinzător, Raiffeisen Bank, care anunţase iniţial că nu va continua programul, a revenit.” Aurel Şaramet preşedintele FNGCIMM

Bănci în „Prima Casă 4″

- BCR

- BRD

- Alpha Bank

- CEC Bank

- Millennium Bank

- Banca Românească

- Banca Transilvania

- OTP Bank

- UniCredit Ţiriac Bank

- Bancpost

- Raiffeisen Bank

- Piraeus Bank

- Emporiki Bank

- RIB

- Bank Leumi

- Intesa Sanpaolo Bank

Sursa: Adevarul
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate