HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare comerciale ARAD :
vand spatiu comercial
31.10.2012
detalii
vand spatiu comercial- zona centrala - st= 70 mp, geam si usa termopan,parchet, grup sanitar, intrare din strada - pret 35000 euro neg.
Vanzare comerciale ARAD :
vand spatiu comercial 70 mp, pret 35000 euro neg.
35000 EUR
17.10.2012
detalii
vand spatiu comercial- zona centrala - st= 70 mp, geam si usa termopan,grup sanitar, intrare din strada - pret 35000 euro neg.
Investitii imobiliare dupa ureche
Mulţi au crezut că pot construi oricum şi oriunde pentru că de vândut vor vinde.

Un amic, agent imobiliar, îmi povestea că, pe la sfârşitul lui 2007, un client a cumpărat cu banii jos un hectar de teren, în plin câmp, la Moara Vlăsiei, lângă Bucureşti.

Respectivul nici măcar nu s-a dus să-şi vadă proprietatea înainte de a face actele. Auzise că pe acolo va trece autostrada spre Ploieşti şi era convins că, în câteva luni, preţurile se vor dubla sau chiar tripla şi va da astfel lovitura vieţii.

Nu-l interesa că în zonă nu existau utilităţi şi drumuri. „Parcelez şi voi vinde oricum”, era convins omul. Ei bine, lucrurile nu au stat deloc aşa. A venit criza şi „latifundiarul” a rămas cu un tăpşan plin de buruieni.

Clientul amicului meu nu este nici pe departe un caz izolat. În goana după profituri rapide, mulţi aşa-zişi developeri imobiliari au zbârcit-o rău de tot. Au „băgat” bani serioşi în proprietăţi care astăzi nu mai valorează nici măcar jumătate din suma investită.

Un studiu al unei companii imobiliare arată că, la începutul anului 2010, în Bucureşti erau 10.000 de locuinţe noi finalizate, dintre care au fost vândute, până în prezent, mai puţin de un sfert. Spre comparaţie, acum trei ani, locuinţele se vindeau în proporţie de 95% în faza de proiect.

Este evident că odată cu înrăutăţirea situaţiei economice, apetitul pentru achiziţii a scăzut considerabil şi pe cale de consecinţă s-au diminuat şi vânzările.

Însă şi lipsa de viziune, amatorismul şi lăcomia unor dezvoltatori imobiliari au contribuit din plin la prăbuşirea pieţei. Mulţi au crezut că pot construi oricum şi oriunde pentru că de vândut vor vinde.

Am văzut blocuri aruncate în mijlocul câmpului la marginea marilor oraşe, am văzut case construite „cu picioarele”, am văzut terenuri „pentru casă” scoase la vânzare, fără a exista în zonă curent sau gaze.

Probabil că, dacă nu ar fi venit criza, aceste „asseturi” le-ar fi adus profituri frumoase celor care au mizat pe un asemenea mod de a face business.

Practic, la acea vreme, datorită băncilor care acordau cu lejeritate credite, o locuinţă sau un teren nu stătea pe piaţă mai multe de câteva zile.

Nu conta foarte mult amplasamentul sau calitatea lucrărilor. Accesul la bani era facil, preţurile creşteau de la o zi la alta, iar cei care apucau să devină proprietari cu acte-n regulă se considerau norocoşi.

Recesiunea a aşezat însă lucrurile. Oamenii au devenit mai precauţi, iar dezvoltatorii, mai calculaţi şi mai responsabili. Este adevărat că cei care au tratat afacerile imobiliare cu seriozitate nu prea au avut de suferit.

Spre exemplu, un antreprenor din Braşov a reuşit să vândă fără probleme, în plină criză, apartamente de peste 120.000 de euro. Zona în care sunt amplasate locuinţele este excelentă, iar calitatea lucrărilor, ireproşabilă. Astfel, afacerea sa a fost una de succes.

O bună parte dintre cei care au eşuat au o scuză invariabilă: „De unde să fi ştiut că vine criza?” Răspunsul îl dă unul dintre primii miliardari din clasamentul întocmit de „Forbes Români”.

El spunea recent că, în 2007, când a observat că nu poate să calculeze valoarea la care se vând proprietăţile imobiliare, a stopat orice investiţie pentru a se proteja de un eventual colaps. Iată un semn la care cei mai mulţi nu s-au gândit.

Sursa: Adevarul
20 – 22 ianuarie 2012- Prima sesiune de cursuri oficiale de agent/broker imobiliar pe anul 2012
Asociatia Brokerilor Imobiliari organizeaza in perioada 20-22 ianuarie 2012, ultima sesiune de cursuri oficiale de agent/broker imobiliar la pretul vechi de 500 lei.

Incepand cu luna februarie, costul unui curs va fi de 800 lei (pentru plata integrala in avans) si 900 lei(pentru plata in rate).

Cursurile se adreseaza tuturor persoanelor, indiferent daca sunt inscrise in ABI sau nu. Diplomele eliberate sunt vizate si recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Invatamantului.

Plan de invatamant

Piata imobiliara - Termeni, definitii, bani, creditul, situatia economica si politica, cerere si oferta, investitii imobiliare
Notiuni de management general - Dobandirea competentelor necesare pentru punerea in practica a strategiilor potrivite fiecarui client
Drept si legislatie in activitatea imobiliara - Familiarizarea cu formularistica legala si cadrul juridic
Notiuni privind tipurile de bunuri imobiliare - Dobandirea competentelor pentru interpretarea juridica a bunului imobiliar.
Comunicarea si negocierea in intermedierea imobiliara - Dobandirea competentelor necesare unei comunicari interactive si participarea la negocieri. Dobandirea competentelor necesare pentru aplicarea managementului relatiilor cu clientii.
Finantarea tranzactiilor imobiliare - ipoteci, imprumuturi
Evaluarea imobiliara - notiuni generale
Cadastru - notiuni generale
Marketing imobiliar - Familiarizarea cu notiunile si tehnicile de marketing.
Utilizarea tehnicii informatice - Competente specifice privind utilizarea calculatorului si soft-urilor de gestiune si CRM imobiliar.

Detalii generale:

- taxa inscriere cursuri: 600 lei cu plata in 3 rate sau 500 lei cu plata integral in avans. Pentru studenti si someri se ofera o reducere suplimentara de 100 lei. Incepand cu luna februarie, costul unui curs va fi de 800 lei cu plata integral in avans sau 900 lei cu plata in 3 rate.
- locatia: Str. Delea Noua nr.3, et. 5, Bucuresti, sector 3(Cladirea Delea Center - langa biserica Delea Noua)
- locuri disponibile: 28
- conditii: minim studii medii

Pentru inscriere va rugam sa trimiteti formularul completat: cerere inscriere cursuri agent imobiliar (1097) pe adresa de e-mail: secretariat@abi.org.ro, impreuna cu copie dupa buletin si dupa diploma de studii( minim diploma de absolvire a liceului), pana pe data de 18.01.2012.

Va asteptam la curs!
Ce impact are noul Cod Civil in lucrarile de constructii
Intrarea in vigoare din 1 octombrie 2011 a noului Cod Civil are un impact major asupra lucrarilor de constructii, scrie Leonid Puscas, avocat senior in cadrul biroului Bostina si Asociatii, pe blogul casei de avocatura.

In cazul in care constructia, de tip lucrare autonoma, a fost edificata cu buna-credinta, proprietarul terenului, daca prefera varianta accesiunii, sens in care solicita inscrierea in Cartea Funciara a dreptului sau de proprietate asupra constructiei edificate, va plati constructorului:

-fie valoarea materialelor si a manoperei (deci „valoarea investitiei” facute de constructor);

- fie sporul de valoare adus fondului imobiliar in urma edificarii constructiei. Desigur, proprietarul terenului, avand, potrivit legii, alegerea intre cele doua variante, o va alege pe aceea care va indica o suma de plata mai mica;

- daca proprietarul terenului estimeaza ca fiecare dintre variantele mai sus enumerate creeaza in sarcina sa obligatii de plata prea oneroase in raport cu starea sa patrimoniala, are la dispozitie solutia de a-l obliga pe constructorul de buna-credinta sa cumpere imobilul la valoarea de circulatie pe care ar fi avut-o in lipsa constructiei.

Sursa: Wall-Street
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate