HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare comerciale ARAD :
vand spatiu comercial
31.10.2012
detalii
vand spatiu comercial- zona centrala - st= 70 mp, geam si usa termopan,parchet, grup sanitar, intrare din strada - pret 35000 euro neg.
Vanzare comerciale ARAD :
vand spatiu comercial 70 mp, pret 35000 euro neg.
35000 EUR
17.10.2012
detalii
vand spatiu comercial- zona centrala - st= 70 mp, geam si usa termopan,grup sanitar, intrare din strada - pret 35000 euro neg.
Cea mai mare investitie in cultura a fost finalizata dupa 20 de ani, a costat 130 de milioane de euro
Dupa ce a stat mai bine de 20 de ani in paragina, cladirea Bibliotecii Nationale de pe bulevardul Unirii a fost inaugurata joi in prezenta premierului Emil Boc si a ministrului Culturii, Kelemen Hunor.

Dupa doi ani de lucrari, biblioteca are 14 sali de lectura, cinci sali pentru auditii si proiectii, o aula pentru conferinte, restaurante si cafenele, iar directoarea institutiei, Elena Tirziman, sustine ca este una dintre cele mai moderne din Europa.

Desi joi s-a facut inaugurarea oficiala, biblioteca isi va deschide portile publicului larg abia din luna aprilie, urmatoarele luni fiind necesare mutarii cartilor si colectiilor din vechiul sediu din Centrul Istoric.

In incinta bibliotecii isi va muta sediul si Ministerul Culturii. Lucrarile de reabilitare au costat circa 130 milioane de euro.

Cifrele relevante pentru noul sediu al Bibliotecii Nationale:

* 14 sali de lectura, insumand 12.000 mp
* cinci sali multifunctionale pentru expozitii, lansari de carte si proiectii
* o sala pentru “lecturi” audio
* depozite de carte de 30.000 mp
* o aula cu circa 400 de locuri
* doua cafenele si un restaurant
* 9000 mp de birouri unde se va muta Ministerul Culturii.

In total, Biblioteca Nationala are o suprafata construita de 112.000 mp, iar accesul in incinta se va face de pe toate laturile cladirii.

In exterior sunt amenajate 350 locuri de parcare si spatii verzi.

Un reportaj de la inaugurarea Bibliotecii Nationale:

“Incepand de astazi, Romania are in sfarsit o cladire adecvata pentru Biblioteca Nationala. Cladirea din Centrul Istoric in care a functionat Biblioteca Nationala a fost retrocedata (n.r.- dupa retrocedare, cladirea a fost inchiriata in continuare bibliotecii).

Incepand de astazi aceasta cladire va fi luata in folosinta de Biblioteca Nationala. Este o cladire moderna, o cladire care poate fi asezata oriunde in Europa si care are toate functiile asigurate pentru o biblioteca moderna in secolul XXI.

Si din acest punct de vedere eu spun ca Romania, Bucurestiul, a intrat in Europa, a intrat intr-o normalitate pentru patrimoniul cultural scris”, a declarat ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

Eliodor Popa, arhitectul care a coordonat lucrarile la aceasta cladire, a declarat ca sarcina de a face functionala vechea cladire, inceputa inainte de Revolutie si lasata in paragina peste 20 de ani, a fost una foarte dificila.

* Cand am preluat proiectul, cladirea era destul de degradata, desi se afla in stare de conservare - cel putin la nivel declarativ. Dupa revolutie, cand s-au oprit lucrarile la acest imobil, aici s-au turnat filme de tot felul, cu incendii, cu explozii care au degradat-o destul de mult. Imobilul primea niste fonduri pentru conservare in fiecare an, dar banii erau putini si lucrarile se faceau de mantuiala.

* Din expertizele pe care le-am facut inainte de inceperea lucrarilor, am constatat ca structura nu era ata de afectata incat sa necesite consolidare. Deci, ceea ce am facut noi a fost o refunctionalizare si remodelare a bibliotecii. Cladirea era gandita la nivelul anilor 1985, cand s-a proiectat, iar sarcina noastra era sa realizam o biblioteca la nivelul anilor 2000.

* La exterior, arhitectura era discutabila, in stilul epocii respective. O arhitectura care incerca sa imite un stil clasic, dar era total nereusita, inabil executata, atemporala. Noi nu mai puteam realiza in anul 2000 o cladire de secol XVIII. Am incercat mai multe solutii, mai multe variante, si ne-am oprit la cea pe care o vedeti.

* La exterior, coloanele si arhitectura clasica am imbracat-o in acel material compozit care are un aspect de metal si am imbunatatit proportiile coloanelor. Stilul acesta clasic are niste reguli care daca nu sunt respectate, arata foarte rau. Acum cele trei fatade au o colonada clasica pe un soclu din piatra naturala, profilat pe un ecran neutru din sticla. In partea din spate, aula, unde lucrarile au fost mai putin avansate am putut crea o arhitectura complet noua.

* Ce a iesit acum la exterior este un stil post modern.

* Interiorul a trebuit remodelat complet. Atriumul avea un luminator industrial pus la 9 metri inaltime, ca la halele industriale. Aici a fost o mare batalie fiindca eforturile de a-l ridica pana sus au fost mari si ca tehnica si ca bani, dar am reusit. Sala aulei era gandita la parter. A trebuit sa o ridicam la primul nivel ca sa realizam acest spatiu multifunctional la parter. Salile de lectura erau initial gandite meschin, erau sali mici. Noi am realizat niste sali de lectura mari.

Desi efortul financiar a fost foarte mare, Eliodor Popa spune ca, lucrand pe vechea cladire, nu a reusit sa respecte chiar toate principiile de functionare ale bibliotecilor contemporane:

“Cladirea aceasta, din punctul meu de vedere, nu respecta principiul bibliotecilor moderne. Acestea au complet separata zona de depozite de zona de lectura pentru a putea fi informatizate, automatizate, cartile sa fie cautate si distribuite rapid. Ori, noi am mostenit o cladire care avea depozitele alipite salilor de lectura. A trebuit sa ne mulam pe aceasta structura si am incercat sa rezolvam cu lifturi de carte care transporta cartile doar pe vericala. S-a luat in calcul si solutia de demolare a cladirii si construirea unei cladiri noi insa ar fi costat dublu. Noi am beneficiat la aceasta cladire de toata infrastructura. Tot betonul a suferit putine modificari. Daca o luai de la fundatie, inclusiv costurile de demolare, se ajungea la o suma uriasa”.

Termenii financiari:

* Lucrarile la Biblioteca Nationala au inceput in aprilie 2009, iar termenul de finalizare a fost pe 30 noiembrie 2011, lucrarile de executie fiind terminate la timp.

* Lucrarile de proiectare au fost realizare de Carpati Proiect si au costat circa 3 milioane de euro, plus TVA.

* Lucrarile de construire au fost executate de Aedificia Carpati si au costat circa 100 milioane de euro, plus TVA.

Comparatie Biblioteca Nationala din Romania cu alte biblioteci de referinta din lume

Biblioteca Nationala a Romaniei Bucuresti, Romania

* Suprafata: 112.000 mp
* Proiectant: Carpati Proiect; Proiectantul a fost ales in urma unui concurs de arhitectura
* Data inceperii lucrarilor: aprilie 2009
* Data terminarii lucrarilor: decembrie 2011
* Cost: circa 130 milioane euro

Biblioteca publica din Seattle. Seattle, SUA

* Suprafata: 38.300 mp
* Proiectant: Asocierea dintre OMA si LMN; Proiectantul a fost ales in urma unui concurs de arhitectura
* Data inceperii lucrarilor: 1999
* Data terminarii lucrarilor: 2004
* Cost: circa 112 milioane dolari

Biblioteca Nationala a Frantei. Paris, Franta

* Suprafata: 365.000 mp
* Proiectant: Dominique Perrault Architecte; Proiectantul a fost ales in urma unui concurs de arhitectura
* Data inceperii lucrarilor: 1989
* Data terminarii lucrarilor: 1995
* Cost: 1,3 miliarde dolari

Bibliotheca Alexandrina. Alexandria, Egipt

* Suprafata: 69.000 mp
* Proiectant: Snohetta; Proiectantul a fost ales in urma unui concurs de arhitectura
* Data inceperii lucrarilor: 1995
* Data terminarii lucrarilor: 2001
* Cost: circa 182 milioane dolari

Sursa: HotNews
Prima casa 4 - oferta completa. Vezi care banca te atrage cel mai mult
Tot mai multe banci apar pe piata cu oferte pentru “Prima Casa 4″, asta dupa ce, in asteptarea acestui program, mai toate au scos cate o oferta alternativa, pentru a castiga cat mai multi clienti. Produsele sunt destule si variate, restul depinde doar de clienti si alegerea lor.

Una dintre ultimele banci care au intrat in program este OTP Bank, care a si primit un plafon de 9,6 milioane de euro.

Oferta acestei banci este de 4% plus Euribor la 3 luni, pentru creditele in euro, in timp ce, pentru cele in moneda nationala, banca vine cu o dobanda compusa din 2,50% - marja bancii plus Robor la 3 luni.

Si Raiffeisen Bank a ramas ceva mai la urma, dupa lansarea celei de-a patra parti a programului. Aceasta a stabilit o marja de 3,9% plus Euribor la 3 luni si de 2,4% plus Robor la 3 luni. Cei care sunt deja clienti ai bancii au, din start, un mic avantaj. Daca isi incaseaza salariul intr-un cont curent deschis la banca, platesc o marja de dobanda mai redusa cu 0,2 puncte procentuale, adica 2,2% la lei si respectiv 3,7% la euro.

In iulie, Piraeus Bank s-a inscris in “Prima Casa 4″ si are o oferta asemanatoare cu cea a OTP Bank. Grecii au mai anuntat ca suma minima pe care o acorda printr-un astfel de credit este de 10.000 de euro, iar cea maxima este cuprinsa intre 57.000 si 71.250 de euro, in functie de segmentul de creditare pe care-l alegeti. Perioada maxima de creditare este de 30 de ani.

BRD, care este a doua banca din piata locala dupa activele detinute, si-a inceput si ea campania de “recrutare” a clientilor pentru “Prima Casa”. Aceasta pune “la bataie” un plafon de garantii de peste 325 de milioane de euro. Ipotecarele pe care BRD le ofera sunt la 3,65% - 3,75% plus Euribor, in functie de perioada de creditare pe care o alegeti.

Cu un plafon de 25 de milioane de euro Banca Transilvania a intrat in cursa pentru acordarea de credite ipotecare. Finantarile sunt acordate atat in lei, la dobanda de 5,49% pe an (Robor la 3 luni), la care se adauga comisionul de gestiune de 0,2% pe luna, cat si in euro, la o dobanda de 4 puncte procentuale plus Euribor la 3 luni.

Cea mai mare banca din piata, BCR, si-a inceput campania cu o dobanda de 3,95% plus Euribor la trei luni, pentru creditele in euro. Creditorul a anuntat la data lasarii programului ca toti clientii cu salariul la BCR sau care au un comportament bun de plata la creditele in derulare pot beneficia de facilitati de dobanda. Adica, in loc de 3,95%, vor primi 3,75%. Evaluarea imobilului are un cost convenabil de 300 lei (inclusiv TVA) pentru un apartament.

CEC Bank are la dispozitie 27 de milioane de euro pentru a acorda imprumuturile in euro cat si in lei. Pentru creditele in euro, costurile de finantare sunt de 4% plus Euribor la trei luni, in timp ce, pentru creditele in lei - 1,9% plus Robor la trei luni. CEC ofera si o perioada de gratie de 6 luni, in cazul in care veti fi vreodata in imposibilitatea de a plati, iar pentru a avea parte de acest serviciu, tot ce trebuie sa faceti este sa va conformati regulilor impuse de creditor.

Millennium Bank va aloca 50 de milioane de euro pentru aceasta editie a programului cu o dobanda formata din Euribor la trei luni plus o marja de 4%. Comisioanele de analiza si de acordare sunt gratuite, iar costul evaluarii locuintei este platit de Millennium Bank.

Pentru creditele contractate prin programul Prima Casa 4, Alpha Bank are o dobanda formata din Euribor la trei luni plus o marja de 4%.

Sursa: Ziare.com
Atentie! Imobiliarele pot dauna grav sanatatii financiare
Tradeville avertizează că investiţiile în acţiunile companiilor din sectorul imobiliar prezintă un risc ridicat. Relansarea este dificilă în condiţiile persistenţei percepţiei potrivit căreia preţurile sunt supraevaluate.

Accentuarea presiunilor din piaţa de profil ar putea pune sub semnul întrebării însăşi existenţa companiilor.

Investiţiile bursiere pe titlurile companiilor care activează în domeniul construcţiilor şi cel imobiliar sunt neatractive până la sfârşitul perioadei recesionare din această piaţă, se afirmă într-un raport realizat de departamentul de analiză al SSIF Tradevile.

Acesta cuprinde, pe lângă domeniul amintit, sectorul metalurgic şi cel al utilajelor industriale pentru care casa de brokeraj acordă, de asemenea, perspective sumbre.

Rezultatele financiare ale companiilor listate la Bursă din domeniul imobiliar şi cel al construcţiilor urmează să fie afectate în continuare de cadrul macro care caracterizează sectorul.

Astfel, în 2010, acesta a fost în continuare afectat de recesiune, corecţia în serie brută fiind de 13,2% comparativ cu 2009, în timp ce pe segmentul rezidenţial ajustarea a fost şi mai accentuată (-35,7%).

Relansarea este cu atât mai dificilă, cu cât în piaţă persistă percepţia potrivit căreia preţurile din sectorul imobiliar sunt supraapreciate relativ la puterea de cumpărare şi există posibilitatea ca problemele cu care se confruntă această piaţă să continue.

Într-o astfel de perspectivă “presiunile se vor accentua şi, în multe cazuri, performanţele ba chiar însăşi existenţa companiilor vor fi puse sub semnul întrebării”, mai spun analiştii Tradeville.

Pierderi sectoriale de 8,25 mil. lei în 2010

Studiul citat ia în calcul cinci emitenţi de la cota BVB care activează atât în domeniul dezvoltărilor imobiliare, respectiv Transilvania Construcţii (COTR), şi Impact Developer & Contractor (IMP), cât şi companii listate prezente pe piaţa de construcţii şi a materialelor de construcţii - COMCM Constanţa (CMCM), Teraplast SA (TRP), Concefa SA Sibiu (COFI) şi Alumil Rom Industry (ALU).

Dintre societăţile menţionate, numai patru au înregistrat profit în 2010, în timp ce pierderile celorlalte două (Impact SA şi COMCM Constanţa) au fost suficient de mari pentru a da per total o performanţă sectorială negativă de -8,25 milioane lei.

Potrivit autorilor raportului Concefa este compania cel mai puţin afectată de criza imobiliară, însă avansul de 83,88% al cifrei de afaceri în trimestrul întâi din acest an faţă de perioada corespondentă din 2010, precum şi ameliorarea semnificativă a profitabilităţii trebuie confirmate de evoluţiile ulterioare.

Acţiunile ALU merită, de asemenea, atenţia investitorilor, având în vedere că profitul net bugetat pentru o creştere de 22,9% în 2011 este considerat realizabil.

În ceea ce priveşte producătorul de PVC şi profile din PVC Teraplast SA, atenţia analiştilor de la Tradeville a fost reţinută de mărirea gradului de îndatorare a companiei.

Deopotrivă, scăderea cu 57% a profitului în primul trimestru din acest an faţă de intervalul similar din 2010 “ridică serioase semne de întrebări privind ţinta de profit” stabilită în bugetul de venituri şi cheltuieli la 15,5 milioane lei pentru rezultatul net.

Oscilaţiile mari la nivelul volumului vânzărilor raportate de Transilvania Construcţii în 2009 şi 2010 îi pun în gardă pe analiştii Tradeville: “Imaginea pe care o proiectează COTR este una a unei intreprinderi tipice din sectorul construcţiilor, cu o volatilitate operaţională importantă, care prezintă oportunităţi de creştere bune pentru investitori numai în cazul în care se aşteaptă un reviriment pe piaţa imobiliară, dar implicând şi riscuri pe măsură.”

Studiul este ceva mai tranşant în privinţa COMCM Constanţa care are “imaginea unei investiţii deloc atrăgătoare”.

Impact, magnet pentru pierderi

Totuşi, compania Impact Developer & Contractor este considerată a se fi detaşat în “codaşul clasei” prin prisma pierderii nete de 17,55 milioane lei raportată în 2010, care este mai ridicată decât profiturile însumate de toate celelalte companii din sector care au înregistrat rezultate financiare pozitive.

Societatea este deja la al cincilea an în care nu va acorda dividende către acţionari, ceea ce nu o plasează în atenţia investitorilor.

Cu toate acestea, unul dintre fondurile administrate de Franklin Templeton a acumulat o participaţie de 6% din titlurile IMP.

Concluzia autorului raportului este însă aceea că investiţia în acţiunile developerului este una cu un grad foarte ridicat de risc, având în vedere şi gradul de îndatorare al acestuia, iar perspectiva de câştig nu poate fi decât una pe termen mediu şi lung.

Va avea cineva chef de NEPI?

Având în vedere perspectivele sumbre ale sectorului, ne putem întreba care va fi succesul listării în piaţă a primului fond de investiţii imobiliare programată pentru perioada imediat următoare şi care ar fi riscurile unor plasamente în acest instrument nou pentru cota BVB.

Fondul sud-african de investiţii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) a primit deja aprobarea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi a fost admis la tranzacţionare de căre operatorul de piaţă Bursa de Valori Bucureşti. Acesta ar urma să ajungă în piaţă chiar la începutul acestei veri.

Portofoliul NEPI cuprinde 33 de proprietăţi de tip retail, birouri şi proprietăţi industriale în România şi Germania, cu o valoare de 313,7 milioane euro, din care 27 sunt pe piaţa românească, evaluate la sfârşitul anului trecut la peste 297 milioane euro

Sursa: Curierul National
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate