HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare comerciale ARAD :
vand spatiu comercial
31.10.2012
detalii
vand spatiu comercial- zona centrala - st= 70 mp, geam si usa termopan,parchet, grup sanitar, intrare din strada - pret 35000 euro neg.
Vanzare comerciale ARAD :
vand spatiu comercial 70 mp, pret 35000 euro neg.
35000 EUR
17.10.2012
detalii
vand spatiu comercial- zona centrala - st= 70 mp, geam si usa termopan,grup sanitar, intrare din strada - pret 35000 euro neg.
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Potrivit companiei de consultanţă, DTZ Echinox, băncile vor înţelegeri cu rezultate imediate. Compania de consultanţă imobiliară, DTZ Echinox, afirmă că băncile şi-au schimbat atitudinea faţă de clienţii din imobiliare, forţaţi de criză, dar o creştere a pieţei depinde de schimbarea acestei abordări.

“Sub imperativul recapitalizării care a marcat băncile în ultimul an, acestea şi-au deplasat focusul de la strategii cu rază îndelungată de acţiune către o abordare imediată în relaţia cu clienţii.

Pentru a da pieţei imobiliare o şansă reală de creştere, băncile ar trebui să privească din nou relaţia cu investitorii şi cu dezvoltatorii ca pe un parteneriat pe termen lung, aşa cum este de fapt natura business-ului de banking”, apreciază Cristian Ustinescu, investments director la compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox, citat de Mediafax.

Cititi articolul integral pe Curierul National
Un bucurestean isi poate achizitiona un apartament in 21 de ani, un bulgar in 17 ani, iar un maghiar in 12 ani
Conform unui articol din Gândul, presupunând că ar putea economisi tot salariul mediu lunar, românii ar avea nevoie de 222 de luni (18,5 ani) pentru a cumpăra un apartament de 60 mp, bulgarii - 285 de luni (23,7 ani), iar ungurii - aproape de două ori mai puţin. Însă, informaţiile pe care se bazează acest articol sunt eronate. Potrivit numbeo.com, preţul mediu/mp pentru un apartament situat în centrul Bucureştiului nu este de 1.300 de euro, ci de 1.553 de euro, cel din centrul Sofiei nu este de circa 1.400 euro, ci de 1.523 de euro, centrul Budapestei - 1.686 de euro, centrul Varşoviei - 2.885 de euro, centrul Kievului - 2.557 de euro, centrul Pragăi - 3.100 de euro. În schimb, un apartament din afara centrului acestor capitale costă, în medie, 1.111 euro/mp (Bucureşti), 991 de euro/mp (Sofia), 1.292 de euro/mp (Budapesta), 2.053 de euro/mp (Varşovia), 1.141 de euro/mp (Kiev) şi 2.600 de euro/mp (Praga).
Aceeaşi sursă ne dezvăluie şi salariul mediu lunar net în Bucureşti (363,49 de euro), în Sofia (453,36 de euro), în Budapesta (699,18 euro), în Varşovia (702,08 euro), în Kiev (510 euro) şi în Praga (957 de euro). După un calcul simplu, aflăm că locuitorii din aceste capitale îşi pot achiziţiona un apartament de 60 mp în centru în 257 de luni (Bucureşti), în 202 luni (Sofia), în 145 de luni (Budapesta), în 247 de luni (Varşovia), în 301 luni (Kiev) şi în 194 de luni (Praga), iar unul în afara centrului în 184 de luni (Bucureşti), în 131 de luni (Sofia), în 111 luni (Budapesta), în 175 de luni (Varşovia), în 134 de luni (Kiev) şi în 163 de luni (Praga). Din ambele seturi de rezultate reiese acelaşi lucru: bucureşteanului îi este mult mai greu la achiziţia unui apartament decât vecinilor europeni. Dacă ţinem cont şi de mărirea costului subzistenţei românilor din cauza creşterii T.V.A. cu 5% şi a reducerilor salariale cu 25% a bugetarilor, reiese că pe termen lung le va fi şi mai greu să îşi achiziţioneze o locuinţă. Poate tocmai de aceea analiştii pieţei imobiliare estimează scăderea preţurilor locuinţelor, mai ales a celor vechi.
Însă toate aceste calcule sunt doar medii ale sumelor analizate. Dacă ne luăm după ele şi presupunând că cei care şi-ar permite să economisească un salariu fac parte dintr-o familie cu doi salariaţi, nicio familie de bucureşteni nu poate supravieţui doar cu salariul mediu al unuia dintre cei doi parteneri de viaţă (363,49 de euro) din moment ce, conform sursei menţionate, chiria lunară a unei garsoniere din centrul Bucureştiului este de 312,37 de euro, iar cea a uneia din afara centrului este de 220,47 de euro, iar gazul, apa, curentul şi gunoiul costă 63,29 de euro/lună. Ar însemna că cei doi nu ar trebui să mai mănânce, să se mai îmbrace sau să mai iasă din casă.
Regent, singura arma eficace impotriva gandacilor
Escu, Pop Escu, este un tânăr care a devenit avocat de câţiva ani şi care s-a căsătorit cu Carmen tot cam atunci. De când se cunosc au stat cu chirie prin mai multe cartiere din Bucureşti. Aşa este când locuieşti cu chirie: eşti la mâna şi la pofta proprietarului, mai ales dacă nu ai contract de închiriere. Şi puţini sunt proprietarii care sunt de acord să încheie un astfel de contract. Aşa că, dacă i se năzare, te dă afară şi nu ai posibilitatea de a te opune. Trebuie să te muţi. Iar ei au făcut asta de multe ori. Acum sunt într-o garsonieră de 17 mp din Berceni care le-a fost prezentată ca fiind de confort II când de fapt are confort III, are duşul montat la chiuvetă şi te speli în picioare lângă uşă. Dar măcar este mai ieftină, 800 de lei/lună, şi este complet utilată şi mobilată.
Când au închiriat-o, bineînţeles fără contract, au fost încântaţi: aragaz, frigider, maşină de spălat rufe, aspirator, televizor, Internet, pat, şifonier, etajul 1, apă caldă. În plus, proprietarul este foarte amabil şi răspunde bine la toate solicitările lor. Însă, cu timpul au descoperit că nu este chiar atât de bine în noua garsonieră. În primul rând i-a deranjat abundenţa gândacilor. Şi nu sunt orice fel de gândaci, ci chiar carcalaci, cei care se înmulţesc cel mai repede şi de care scapi cel mai greu. Au sunat proprietarul şi i-au prezentat situaţia. Acesta s-a mirat, spunând că atât timp cât a stat el cu soţia acolo nu au fost astfel de probleme. Totuşi, a promis să rezolve cumva şi, după o săptămână, a adus pe cineva de la o firmă specializată în dezinsecţii care a dat cu o soluţie promiţând că, cel puţin trei luni, nu vor mai apărea.
Numai că de a doua zi au început să-şi facă din nou de cap, chiar dacă mai ameţiţi şi mai puţini. Au sunat din nou proprietarul şi au anunţat că problema nu a fost rezolvată. Însă acesta nu a mai făcut nimic timp de o lună. Pop, începuse să viseze gândaci care îi intrau în gură şi în urechi, că păşea pe un covor de gândaci sau că mânca tocăniţă de gândaci. Se trezea noaptea terorizat la orice atingere, adormea foarte greu şi i se părea că-i vede peste tot. Într-o dimineaţă, Pop a sărit din pat şi s-a trezit în mijlocul camerei când a auzit strigătul înfiorător scos de Carmen care abia intrase în baie. Când a ajuns acolo, ce să vezi: prinţesa gândacilor făcea amor cu prinţul moştenitor pe pămătuful periuţei de dinţi.
- Popică, dacă nu mă scapi de hidoşeniile astea, divorţez şi plec la mama!, a decretat Carmen hotărâtă.
Şi nu era prima dată când se certau pe tema gândacilor. Aşa că, fiind bărbat în casă, a hotărât să ia iniţiativa şi să găsească o soluţie. Ştia, din alte locuri unde proprietarul nu a răspuns cu atâta solicitudine, că singura variantă eficace este Regent (o soluţie la fiolă creată special împotriva gândacilor de Colorado care afectează culturile de cartofi, după cum scrie pe etichetă, care poate fi achiziţionată de la farmaciile veterinare).
Numai că, în ultimii doi ani, Pop a încercat la multe astfel de farmacii să facă rost de Regent şi nu a găsit nici în Bucureşti, nici în alte oraşe. La un moment dat, o vânzătoare i-a spus că U.E. a interzis fabricarea lui sub motivul că ar fi cancerigen pentru oameni. Aşa a ajuns să încerce mai multe produse similare, dar nu au avut niciun efect. Însă, într-o seară, stând de vorbă cu o vecină în faţa blocului a venit vorba şi despre gândaci, care o invadaseră şi pe ea. Aşa a aflat Pop că ea folosea Regent pentru că i-a adus cândva un vecin o cutie plină cu astfel de fiole.
Exaltat, aproape a implorat-o pe vecină să-i vândă o fiolă şi să-l scape de coşmar. Numai că i se terminaseră de curând pentru că dăduse vecinilor şi prietenilor aflaţi în aceeaşi situaţie. Dezamăgit, aproape că nu mai credea că va mai putea dormi liniştit şi se gândea să se mute pentru că asta nu era viaţă. Dar vecina i-a spus că, în urmă cu două, cumpărase câteva fiole de la farmacia veterinară din piaţa agroalimentară din apropiere. Neîncrezător s-a dus totuşi a doua zi şi a încercat. S-a bucurat ca un copil care primeşte o jucărie după multe sacrificii şi stăruinţe când vânzătoarea i-a răspuns că are şi costă 7 lei fiola. Pop a cumpărat mai multe pentru a fi sigur că va avea în cazul în care dispar iar de pe piaţă. A ajuns acasă fericit, a pus apă într-o sticlă de 2 litri, a turnat conţinutul flaconului în apă, a agitat bine sticla şi a stropit cu încredere toate marginile podelei, aerisirile şi înaintea uşii de la intrare. Ştia că cel puţin un an nu va mai avea vreo întâlnire nocturnă cu gândacii nici în bucătărie, nici în vis şi că şi-a salvat căsnicia.
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate