HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare comerciale ARAD :
vand spatiu comercial
31.10.2012
detalii
vand spatiu comercial- zona centrala - st= 70 mp, geam si usa termopan,parchet, grup sanitar, intrare din strada - pret 35000 euro neg.
Vanzare comerciale ARAD :
vand spatiu comercial 70 mp, pret 35000 euro neg.
35000 EUR
17.10.2012
detalii
vand spatiu comercial- zona centrala - st= 70 mp, geam si usa termopan,grup sanitar, intrare din strada - pret 35000 euro neg.
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Stocul total a ajuns la circa 1,4 milioane metri pătraţi, din care aproape 900.000 metri pătraţi sunt concentraţi în Bucureşti.

Stocul de spaţii industriale şi logistice nu va creşte semnificativ în 2013, urmând trendul din acest an, când în primele nouă luni a fost livrată o suprafaţă de doar 15.000 de metri pătraţi şi nici nu se întrevăd începeri de noi proiecte, potrivit DTZ.

“Până la finele anului 2012 în Capitală nu se aşteaptă demararea unui nou proiect, iar pentru 2013 nu estimăm o creştere semnificativă a stocului de spaţii industriale şi logistice moderne”, se arată într-un comunicat al companiei de consultanţă imobiliară.

Astfel, stocul total de spaţii industriale şi logistice a ajuns la circa 1,4 milioane de metri pătraţi, din care aproape 900.000 de metri pătraţi sunt concentraţi în Bucureşti.

Cititi articolul integral pe Curierul National
Sunt cei mai mari investitori in imobiliare
Cu un portofoliu imobiliar de circa două miliarde de euro, investitorii austrieci sunt detaşat cei mai mari jucători străini de pe piaţa locală de real estate, având active în special din zona centrelor comerciale şi de afaceri.

Immofinanz, cel mai puternic investitor austriac din acest segment, este şi pe plan local numărul unu în ceea ce priveşte portofoliul de birouri (cu imobile de aproape 200.000 mp în Bucureşti) şi un jucător de “top 3″ pe segmentul de malluri, cu patru proiecte operaţionale, în Cluj, Arad, Piteşti şi Baia Mare, şi un al cincilea proiect, Maritimo din Constanţa, programat pentru deschidere la sfârşitul acestei săptămâni (28 octombrie).

Al doilea investitor austriac în funcţie de portofoliul imobiliar deţinut în România este CA Immo, companie care în urma achiziţiei Europolis din acest an (un alt investitor austriac cu prezenţă locală) a ajuns să deţină circa 100.000 mp de birouri în Capitală, precum şi cel mai mare parc logistic de pe piaţă, Europolis Logistic Park, situat la kilometrul 13 al autostrăzii Bu­cureşti-Piteşti.

La fel ca Immofinanz, şi CA Immo deţine alte terenuri în Bucureşti, însă planurile pentru noi dezvoltări sunt deocamdată în aşteptarea chiriaşilor şi a finanţărilor.

Pe de altă parte, un alt investitor austriac în imobiliare, Raiffeisen Evolution, a accelerat anul acesta lucrările la proiectul de birouri Sky Tower din apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu, turn care ar urma să devină în următorii ani cea mai înaltă clădire din Bucureşti, cu 36 de etaje şi o înălţime de 137 de metri.

Tot în zona recordurilor stau şi austriecii de la Sparkassen Immobilien, proprietarii mallului de 81.000 mp Sun Plaza din Capitală şi unul dintre cele mai mari proiecte de acest gen din ţară. Sparkassen deţine de asemenea terenuri pe Calea Griviţei sau în Jilava pentru proiecte viitoare.

Cele patru grupuri sunt printre cei mai mari investitori imobiliari şi în Austria, dar nu sunt singurii jucători austrieci în România, companii antreprenoriale, precum Soravia sau SĂB Gruppe, fiind de asemenea active în Bucureşti prin proiectele de birouri Metropolis Center sau Pipera Business Tower, dar şi cu alte terenuri.

Imobiliare la superlativ

- IRIDE Business Park - cel mai mare parc de afaceri din Bucureşti, este deţinut de către Immofinanz;
- Sun Plaza - unul dintre cele mai mari malluri din ţară, cu o suprafaţă de 81.000 mp, este deţinut de Sparkassen Immobilien;
- Sky Tower - proiect dezvoltat de Raiffeisen Evolution, va deveni cea mai înaltă clădire din Bucureşti;
- Europolis Logistic Park - cel mai mare proiect logistic de pe piaţă, este în portofoliul CA Immo.

Sursa: Ziarul Financiar
Cand e chiria mai buna ca rata
Pe lângă plata lunară, calculul trebuie să ţină cont de durata creditului, vârsta împrumutatului şi nivelul dobânzilor la economisire. O chirie mică face posibilă achiziția casei mai târziu, din economii.

Comparaţia dintre rata la bancă şi chirie este cel mai popular instrument de luare a deciziei dacă e timpul sau nu să cumperi o locuinţă. Însă este şi foarte înşelătoare.

Totuşi, această comparaţie nu ţine întotdeauna cont de un lucru: durata creditului este limitată în timp ce nevoia de locuire este permanentă.

Astfel, o rată la bancă mai mare se poate transforma în economisire iar, la sfârşitul creditului, în capital. Adică, în loc să mai plăteşti chirie sau rată nu mai plăteşti nimic. Sigur, dacă rata este mult mai mare decât chiria, este preferabil să economiseşti banii respectivi. Care este pragul exact de rentabilitate se poate calcula.

Putem lua cazul unui cumpărător de 30 de ani, care plăteşte o chirie de 200 de euro şi care este dispus să ia un credit pe maximum 20 de ani. Dobânda pentru credite este acum de 5% şi va putea ajunge la 7%. Dobânda la economisire este 3%, putând creşte la 5%.

Dacă rata este 300 de euro, atunci este de preferat să plătească chirie şi să pună la bancă 100 de euro. La sfârşitul celor 20 de ani va avea 42.000 de euro şi va trebui să plătească în continuare chirie de 200 de euro timp de, probabil, 30 de ani. Cei 42.000 de euro pot asigura, la o dobândă de 5%, o anuitate (rentă) de 220 euro pe lună timp de 30 de ani. Deci va câştiga 20 de euro pe lună din faptul că a stat cu chirie.

Dacă însă rata este de 250 de euro, socoteala se schimbă – mai bine cumpără. La sfârşitul celor 20 de ani, va avea casă şi economii de 21.000 de euro. Nu va mai plăti chirie deloc iar economiile îi pot asigura o anuitate de 110 euro pe lună.

Însă calculul depinde şi de vârsta împrumutatului. La 20 de ani, echilibrul apare la o rată cu 50% mai mare decât chiria.

La 40 de ani, în schimb, punctul respectiv este cu doar 35% mai mare, deci la o chirie de 200 de euro rata nu trebuie să depăşească 270 de euro. 35-50% este procentul cu care rata pe 20 de ani poate depăşi chiria, în funcţie de vârsta împrumutatului.

PRECAUŢII

5 întrebări înainte de a începe calculele

1. Ai bani de avans?

Cofinanţarea pe care o cere banca trebuie inclusă în comparaţie fie direct, prin contractarea unui credit separat, fie indirect, prin ajustarea ratei. Astfel, dacă avansul este de 25%, pentru comparaţie se va folosi o rată mai mare cu 1/3.

2. Cât va fi dobânda în viitor?

O dobândă mică la credit nu este întotdeauna o veste bună. Pentru că are mari şanse să mai crească. Iar creşterea dobânzilor, pe lângă costul lunar mai mare, duce şi la ieftinirea proprietăţilor.

Astfel, decizia de cumpărare este mai sănătoasă dacă o comparaţie dintre rată şi chirie se face la o dobândă mare. Pe de altă parte, un nivel mic al dobânzilor la economisire favorizează cumpărarea.

3. Preţurile vor creşte sau vor scădea?

În primul caz, cumpărarea este din start avantajoasă. Altfel, mai bine închiriezi.

4. Eşti destul de disciplinat pentru a economisi?

Dacă veniturile actuale sunt mici dar cele anticipate în viitor sunt substanţial mai mari, costurile în plus mai pot fi amânate. Pe de altă parte, dacă ai destui bani dar nu te poţi abţine să-i cheltui, un credit ipotecar poate fi o metodă bună de autodisciplină.

5. Chiar vrei să fii legat de un loc?

Locuinţele au o lichiditate foarte mică, ceea ce însemna că poţi fi obligat să aştepţi cu lunile dacă vrei să vinzi “la preţul pieţei”. Dacă va trebui să te muţi în alt oraş, vei ajunge în situaţia de-a plăti şi rată şi chirie.

Sursa: Evenimentul Zilei
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate