HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare spatii industriale Arad Aradul Nou:
vand / inchiriez hala de 973 mp in parc industrial ...
300 EUR/mp
27.04.2012
detalii
vand / inchiriez hala industriala in aradul nou in suprafata de 973 mp; cu servicii de administrare, curatenie, paza incluse. dispune de parcare in curte comuna. aproape de acces spre timisoara.
Vanzare spatii industriale Arad :
vand / inchiriez hala de 460 mp in parc industrial ...
160000 EUR
27.04.2012
detalii
vand / inchiriez hala cu destinatie: logistica/productie acces: direct din calea aurel vlaicu (drum european e 68) suprafata totala: 460 mp acces tir si vehicule gabarit mare pardosea elicopterizata sistem incalzire cu gaz curent electric...
Ce credite putem lua cu venitul mediu
La un venit de 2.000 de lei, disponibilul pentru rate ar fi de 700 de lei. Cu această rată lunară putem cere din bancă maximum 27.000 de euro.

Noile norme de creditare emise de Banca Naţională a României pentru împrumuturile de nevoi personale îi determină pe bancheri, dar şi pe brokerii din sistemul bancar să creadă că unele instrumente de finanţare vor dispărea.

Altele vor suferi un anumit impact de scădere cuprins între 20% şi 70%. Calculele realizate la solicitarea „Adevărul” de către experţii companiei de brokeraj bancar Kiwi Finance arată că o familie care câştigă un venit mediu pe economie de aproximativ 2.300 de lei poate dispune de o sumă echivalentă cu 700 de lei pentru plata ratelor, astfel că se va califica pentru un credit de cel mult 27.000 de euro.

Este vorba despre un împrumut pentru achiziţii imobiliare contractat pe 30 de ani la o dobândă anuală efectivă de 6,5% pe an. Cel mai puternic afectat va fi creditul pentru nevoi personale în euro cu ipotecă.

În acest caz, dacă beneficiarul dispune doar de 700 de lei pentru plata lunară a ratelor, el ar putea să contracteze cel mult 8.600 de euro pe o perioadă de maximum cinci ani.

Creditul de consum cu ipotecă, pe făraş

„Pentru o astfel de sumă, nu-şi va mai pune nimeni casa ca garanţie, mai ales că fără garanţie ar putea contracta 6.500 de euro”, ne-a explicat Traian Stancu, ofiţer-şef de credite în cadrul Kiwi Finance.

Calculele acestora mai arată că solicitantul ales de noi ca model (cu 700 de lei disponibili pentru plata ratelor lunare) poate contracta un credit de nevoi personale fără garanţie de cel mult 28.000 de lei, atât în valută, cât şi în moneda naţională, impactul riscului valutar fiind practic nul în acest caz.

De asemenea, pentru achiziţiile imobiliare solicitantul nostru poate obţine cel mult 27.000 de euro dacă se împrumută în valută, respectiv 87.500 de lei dacă se împrumută în moneda naţională.

„Cred că, în condiţiile noilor norme impuse de BNR, creditul de consum în valută cu ipotecă va dispărea, în schimb nu va fi afectat în niciun fel creditul în lei. Vestea bună este că pe piaţa imobiliară preţurile au coborât suficient pentru ca familiile cu venit mediu să-şi poată permite un credit pentru a cumpăra două-trei camere, şi asta va impulsiona piaţa creditelor pentru locuinţe”, a declarat Anca Bidian, directorul general al Kiwi Finance.

Sursa: Adevarul
In programul Prima casa 4 au intrat 16 banci
S-a încheiat înscrierea băncilor în cea de-a patra etapă a programului, 16 bănci alegând să continue acordarea de credite.

Cinci din cele 16 bănci înscrise în program primesc deja dosare pentru credite „Prima Casă“. Celelalte lucrează la elaborarea noilor norme şi aşteaptă avizul din partea BNR.

Băncile comerciale au avut la dispoziţie trei luni pentru a decide dacă vor să participe la cea de-a patra etapă a programului guvernamental „Prima Casă”, în care riscul este împărţit în mod egal între bancă şi stat. Termenul-limită a expirat la începutul acestei luni.

Potrivit lui Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), 16 din cele 21 de bănci care au participat la ediţiile anterioare ale programului au ales să intre în „Prima Casă 4″.

Instituţiile de credit care au semnat contractul-cadru sunt BCR, BRD, Alpha Bank, CEC Bank, Millennium Bank, Banca Românească, Banca Transilvania, OTP Bank, UniCredit Ţiriac Bank, Bancpost, Raiffeisen Bank, Piraeus Bank, Emporiki Bank, RIB, Bank Leumi şi Intesa Sanpaolo Bank. „Surprinzător, Raiffeisen Bank, care anunţase iniţial că nu va continua programul, a revenit”, a spus Şaramet.

La finele lunii martie, Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank, declara că „Prima Casă” a fost un program temporar, iar piaţa trebuie să devină la normalitate.

Mai mult, el spunea că, în condiţiile împărţirii riscului cu statul, este imposibilă continuarea programului la aceleaşi costuri.

BCR, BRD, CEC Bank, Alpha Bank şi Millennium Bank au anunţat că primesc dosare pentru acordarea de credite, unele acordând deja primele finanţări. Celelalte 11 au semnat contractul-cadru cu FNGCIMM, dar sunt în proces de reactualizare a normelor interne de creditare şi aşteaptă ulterior avizul băncii centrale.

Peste 33.000 de credite

Băncile care nu au dorit să continue participarea la program sunt Volksbank, Banca Comercială Carpatica, Credit Europe Bank, ATE Bank şi Garanti Bank.

În cadrul celei de a patra etape a programului guvernamental se vor putea acorda credite de peste 1,4 miliarde de euro, a mai spus preşedintele Fondului de Garantare.

Astfel, plafonul va putea fi utilizat pentru acordarea a cel puţin 33.000 de împrumuturi „Prima Casă 4″ (calculat la un credit mediu de 42.500 de euro acordat în etapele anterioare).

Noutatea celei de-a patra etape a programului, pe lângă împărţirea riscului, este faptul că „Prima Casă” poate fi contractată şi de proprietarii de locuinţe cu o suprafaţă mai mică de 50 de metri pătraţi.

Avansul minim rămâne de 5% din valoarea locuinţei, iar dobânda maximă este de 4 puncte procentuale plus EURIBOR la trei luni pentru creditele în euro, respectiv 2,5 puncte procentuale plus ROBOR la trei luni pentru cele în lei.

“Surprinzător, Raiffeisen Bank, care anunţase iniţial că nu va continua programul, a revenit.” Aurel Şaramet preşedintele FNGCIMM

Bănci în „Prima Casă 4″

- BCR

- BRD

- Alpha Bank

- CEC Bank

- Millennium Bank

- Banca Românească

- Banca Transilvania

- OTP Bank

- UniCredit Ţiriac Bank

- Bancpost

- Raiffeisen Bank

- Piraeus Bank

- Emporiki Bank

- RIB

- Bank Leumi

- Intesa Sanpaolo Bank

Sursa: Adevarul
O firma austriaca ia cu asalt piata autohtona de retail
Desi primul proiect intermediat in Romania s-a livrat abia urma cu doi ani, firma Kramer&Wagner a devenit rapid unul dintre principalii agenti de intermediere si consiliere ale proiectelor locale de retail.

Cu toate acestea, in pofida portofoliului autohton in crestere, firma este cvasinecunoscuta. Asta in conditiile in care pe piata se aude mai ales de firme de prestigiu precum DTZ Echinox, Colliers sau CBRE Eurisko.

Printre ultimele succese ale firmei se numara Maritimo, mallul deschis azi la Constanta ocupat complet, unde austriecii au fost agent exclusiv de inchiriere.

In prezent, firma austriaca a ajuns sa aiba in portofoliul de intermediere si consiliere nu mai putin de sase parcuri de retail din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Craiova, Constanta si Braila. Si toate astea, cu doar 12 angajati pe plan local, dintre care trei sunt juristi.

„Suntem responsabili de procesul de gasire/negociere chiriasi pentru Promenada din Floreasca City, proiect al Raiffeisen Evolution, care are peste 35.000 mp. Pentru Promenada avem planificarea programata pentru finele lui 2013″, a declarat Heribert Krammer (foto), unul dintre cei doi fondatori ai Kramer&Wagner.

Cititi articolul integral in Fin.ro
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate