HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare spatii industriale Arad Aradul Nou:
vand / inchiriez hala de 973 mp in parc industrial ...
300 EUR/mp
27.04.2012
detalii
vand / inchiriez hala industriala in aradul nou in suprafata de 973 mp; cu servicii de administrare, curatenie, paza incluse. dispune de parcare in curte comuna. aproape de acces spre timisoara.
Vanzare spatii industriale Arad :
vand / inchiriez hala de 460 mp in parc industrial ...
160000 EUR
27.04.2012
detalii
vand / inchiriez hala cu destinatie: logistica/productie acces: direct din calea aurel vlaicu (drum european e 68) suprafata totala: 460 mp acces tir si vehicule gabarit mare pardosea elicopterizata sistem incalzire cu gaz curent electric...
Bancherii promit ca Prima casa 4 ia startul in cateva zile
Credite ipotecare de circa un miliard de euro, cu un avans de numai 5%, vor fi disponibile în actuala ediţie a programului “Prima casă”.

Clienţii vor putea depune dosarele pentru credite ipotecare prin a patra ediţie a programului “Prima casă” începând din această săptămână, în condiţiile în care mai multe bănci aşteaptă să primească în câteva zile aprobarea BNR pentru a putea vinde împrumuturi garantate pe jumătate de stat, dar cu un avans de numai 5%.

BCR, care a vândut în ediţiile precedente cele mai multe credite “Prima casă”, a semnat deja protocolul de colaborare cu Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), instituţia care administrează garanţiile acordate de stat prin acest program. Banca aşteaptă în această săptămână aprobarea de la BNR a normelor interne de creditare.

“Vom putea acorda împrumuturi încă un an şi jumătate sau doi ani prin acest program dacă ne du­blăm expunerea (de 600 mil. euro - n. red.). Estimăm că vom acorda primele credite prin programul «Prima casă 4» cât de curând”, a declarat Oana Petres­cu, vicepreşedintele responsabil cu retailul al BCR.

Şi Banca Transilvania şi-a modificat normele interne de creditare pentru a putea vinde credite ipotecare cu avans de 5%, garantate doar în proporţie de 50% de către stat. Banca urmează să semneze săptă­mâna aceasta protocolul de colaborare cu Fondul de Garantare.

“Nu am semnat încă protocolul de colaborare, dar vom face acest lucru în zilele următoare. Urmează să trimitem şi noile norme de creditare la BNR pentru a fi avizate. Este o chestiune de zile până vom putea să primim dosare de credit”, a precizat Gabriela Nistor, director executiv retail la Banca Transilvania.

BT a acordat în ediţiile precedente ale programului guvernamental credite de 48 mil. euro.

Şi preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, declara recent că banca va începe să vândă credite prin “Prima casă” 4 la începutul lunii iunie.

Termenul este însă destul de îndepărtat faţă de aşteptările iniţiale. Premierul Emil Boc anunţa în urmă cu două luni că băncile vor fi pregătite să primească dosare pentru credite garantate de stat imediat după Sărbătorile de Paşte, adică de la sfârşitul lunii aprilie.

Startul celei de-a patra ediţii a programului a fost însă întârziat deoarece bancherii trebuie să obţină avizul BNR pentru a modifica normele de creditare. Problema este nivelul foarte mic al avansului în condiţiile în care statul nu mai garantează integral împrumuturile.

Până la sfârşitul lunii mai îşi anunţaseră intenţia de a participa la următoarea etapă a programului 11 bănci, care cumulează peste 80% din garanţiile de 1,7 miliarde euro acordate în etapele precedente, potrivit FNGCIMM.

Sursa: Ziarul Financiar
Care sunt orasele in care casele se vand „ca painea calda”
Chiar dacă piaţa imobiliară din SUA este zbuciumată în continuare, o parte din pieţele locale funcţionează semnificativ mai bine decât ţara în întregime, iar în unele locuri nu se simte criza aproape deloc.

În timp ce modificările în valoarea caselor sunt importante pe orice piaţă, pentru vânzători este la fel de important să determine timpul de aşteptare până la vânzarea proprietăţii.

Cu cât se vinde mai repede o casă, cu atât mai repede se pot curăţa restanţele din inventar, sugerând o cerere în creştere şi o traictorie ascendentă a preţurilor.

În plus, dacă o casă stă pe piaţă pentru o perioadă mai lungă de timp, forţează vânzătorii să accepte oferte mai puţin favorabile.

Pentru a identifica oraşele în care această tendinţă este extremă, portalul imobiliar Zillow.com a analizat oraşele în care locuinţele se vând cel mai rapid, după numărul mediu de zile în care o ofertă stă pe piaţă până la vânzare.

Cifrele prezentate aici sunt aferente perioadei aprilie-iulie 2011.
În această perioadă, media naţională a timpului în care o ofertă stă pe piaţă a fost de 117 zile, cu oraşe precum New York (168 de zile), West Palm Beach (175 zile) şi Indianapolis (180 de zile) în care casele se vând cel mai greu.

Informaţiile prezentate includ proporţia ofertelor care prezintă reduceri, procentul mediu care a fost redus pentru aceste oferte şi discountul final faţă de preţul listat, care reprezintă marja de negociere ce poate fi obţinută înainte de vânzare.

10. Irvine, Califormia
Timp mediu până la vânzare: 85 de zile
Oferte cu preţuri reduse: 37,64%
Procentul mediu de reducere: 4,75%
Discount final faţă de preţul de listă: 3%

9. Boston, Massachusetts
Timp mediu până la vânzare: 84 de zile
Oferte cu preţuri reduse: 35,59%
Procentul mediu de reducere: 4,65%
Discount final faţă de preţul de listă: 3%

8. Arlington, Virginia
Timp mediu până la vânzare: 83 de zile
Oferte cu preţuri reduse: 37,97%
Procentul mediu de reducere: 4,21%
Discount final faţă de preţul de listă: 4,21%

7. Fort Collins, Colorado
Timp mediu până la vânzare: 83 de zile
Oferte cu preţuri reduse: 29,62%
Procentul mediu de reducere: 3,73%
Discount final faţă de preţul de listă: 2%

6. Woodbridge, Virginia
Timp mediu până la vânzare: 81 de zile
Oferte cu preţuri reduse: 20,54%
Procentul mediu de reducere: 5,66%
Discount final faţă de preţul de listă: N/A

5. Oakland, California
Timp mediu până la vânzare: 81 de zile
Oferte cu preţuri reduse: 26,17%
Procentul mediu de reducere: 8,70%
Discount final faţă de preţul de listă: 1%

4. Alexandria, Virginia
Timp mediu până la vânzare: 74 de zile
Oferte cu preţuri reduse: 33,30%
Procentul mediu de reducere: 4,47%
Discount final faţă de preţul de listă: 2%

3. San Jose, California
Timp mediu până la vânzare: 73 de zile
Oferte cu preţuri reduse: 26,16%
Procentul mediu de reducere: 5,58%
Discount final faţă de preţul de listă: 1%

2. Seattle, Washington
Timp mediu până la vânzare: 73 de zile
Oferte cu preţuri reduse: 33,55%
Procentul mediu de reducere: 6,88%
Discount final faţă de preţul de listă: 2%

1. San Francisco, California
Timp mediu până la vânzare: 59 de zile
Oferte cu preţuri reduse: 22,55%
Procentul mediu de reducere: 6,05%
Discount final faţă de preţul de listă: 1%

Sursa: Capital
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
Prima lună a primăverii a înregistrat o ușoară scădere a prețurilor medii solicitate de proprietari la apartamentele de 3 și 4 camere, pe când valoarea garsonierelor și apartamentelor de două camere rămâne aceeași, comparativ cu februarie 2012, conform raportului lunar de monitorizare imobiliară Anunțuriparticulari.ro.

Martie 2012 se caracterizează mai ales printr-o revenire a pieței la valorile medii normale în ceea ce privește numărul de oferte nou apărute pe piață, după un start al anului 2012 în care s-a înregistrat cea mai slabă ofertă imobiliară din 2007 până în prezent.

Evoluția prețurilor

Evoluția prețurilorPrețul mediu solicitat de proprietari pentru o garsonieră își păstrează o valoare constantă, putând aici să vorbim despre o stabilizare a pieței pe acest segment în primul trimestru al anului 2012.

Astfel, față de luna februarie, în martie, unitățile de o cameră se mențin în jurul pragului de 36.300 euro. Comparativ cu aceeași lună a anului trecut, garsonierele au înregistrat o variație de -4%.

O situație similară sesizăm și pe segmentul apartamentelor de două camere, unde nivelul prețurilor medii se menține. Diferențele dintre luna februarie și luna martie a anului 2012 sunt la nivelul câtorva zeci de euro, stabilizând prețul mediu al unui apartament de două camere în jurul valorii de 57.200 euro.

În urmă cu exact un an, proprietarii acestui tip de unitate solicitau un preț mediu de aproximativ 58.800 euro, cu 3% mai mult decât în prezent.

Modificări de preț de la o lună la alta s-au înregistrat pe piața apartamentelor de 3 și 4 camere, scăderile notate neputând fi însă comparate cu reducerile drastice semnalate în perioada de boom a crizei.

Astfel, prețul mediu pentru un apartament de 3 camere scade sub pragul de 80.000 euro, ajungând la 78.500 euro, cu 3% mai puțin față de luna februarie 2012 sau martie 2011, când vorbim despre valori similare, în jur de 81.200 euro.

În cazul apartamentelor de 4 camere, proprietarii par să mai fi scăzut din pretenții față de luna februarie, prețul mediu solicitat în martie sărind ușor peste 100.500 euro, față de aproape 102.200 euro cât cereau în februarie. Pe o variație de 12 luni însă, valoarea apartamentelor de 4 camere rămâne aceeași, diferența față de luna martie 2011 fiind de doar 200 euro.

Numărul de oferte

Numărul de oferteÎn prima lună a primăverii, analiza Anunțuriparticulari.ro notează o revenire în forță a pieței ofertelor imobiliare.

Dacă în anii anteriori trecerea de la iarnă la primăvară aducea o creștere treptată a numărului de oferte nou apărute pe piață, în martie 2012 s-au înregistrat peste 2500 de noi oferte, cu 1000 mai multe față de februarie. Vorbim astfel de o creștere de peste 65%.

479 de noi oferte de garsoniere au apărut pe piață în luna proaspăt încheiată, cu aproape 200 mai multe față de februarie. Campioane ale numărului de oferte sunt apartamentele de două camere care au sărit în martie de pragul de 1000 de unități, cu 65% multe decât în urmă cu o lună.

O creștere importantă se înregistrează și pe piața apartamentelor de 3 camere, unde au apărut peste 750 de noi unități scoase la vânzare cu 300 mai multe decât număram în februrie.

Clasamentul este completat de oferta apartamentelor de 4 camere, peste 260 de noi unități fiind scoase la vânzare în luna martie.

Evoluție

Numărul mare de noi oferte apărute pe piață ne indică un oarecare optimism venit din partea proprietarilor. Cei care au scos în ultima lună proprietăți la vânzare consideră ieșirea din iarnă un moment propice pentru dezmorțirea pieței imobiliare.

Analizând evoluția prețurilor medii solicitate de proprietari în ultima perioadă însă, putem spune că stabilizarea pieței imobiliare a devenit o certitudine.
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate