HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare spatii industriale Arad Aradul Nou:
vand / inchiriez hala de 973 mp in parc industrial ...
300 EUR/mp
27.04.2012
detalii
vand / inchiriez hala industriala in aradul nou in suprafata de 973 mp; cu servicii de administrare, curatenie, paza incluse. dispune de parcare in curte comuna. aproape de acces spre timisoara.
Vanzare spatii industriale Arad :
vand / inchiriez hala de 460 mp in parc industrial ...
160000 EUR
27.04.2012
detalii
vand / inchiriez hala cu destinatie: logistica/productie acces: direct din calea aurel vlaicu (drum european e 68) suprafata totala: 460 mp acces tir si vehicule gabarit mare pardosea elicopterizata sistem incalzire cu gaz curent electric...
Cand e chiria mai buna ca rata
Pe lângă plata lunară, calculul trebuie să ţină cont de durata creditului, vârsta împrumutatului şi nivelul dobânzilor la economisire. O chirie mică face posibilă achiziția casei mai târziu, din economii.

Comparaţia dintre rata la bancă şi chirie este cel mai popular instrument de luare a deciziei dacă e timpul sau nu să cumperi o locuinţă. Însă este şi foarte înşelătoare.

Totuşi, această comparaţie nu ţine întotdeauna cont de un lucru: durata creditului este limitată în timp ce nevoia de locuire este permanentă.

Astfel, o rată la bancă mai mare se poate transforma în economisire iar, la sfârşitul creditului, în capital. Adică, în loc să mai plăteşti chirie sau rată nu mai plăteşti nimic. Sigur, dacă rata este mult mai mare decât chiria, este preferabil să economiseşti banii respectivi. Care este pragul exact de rentabilitate se poate calcula.

Putem lua cazul unui cumpărător de 30 de ani, care plăteşte o chirie de 200 de euro şi care este dispus să ia un credit pe maximum 20 de ani. Dobânda pentru credite este acum de 5% şi va putea ajunge la 7%. Dobânda la economisire este 3%, putând creşte la 5%.

Dacă rata este 300 de euro, atunci este de preferat să plătească chirie şi să pună la bancă 100 de euro. La sfârşitul celor 20 de ani va avea 42.000 de euro şi va trebui să plătească în continuare chirie de 200 de euro timp de, probabil, 30 de ani. Cei 42.000 de euro pot asigura, la o dobândă de 5%, o anuitate (rentă) de 220 euro pe lună timp de 30 de ani. Deci va câştiga 20 de euro pe lună din faptul că a stat cu chirie.

Dacă însă rata este de 250 de euro, socoteala se schimbă – mai bine cumpără. La sfârşitul celor 20 de ani, va avea casă şi economii de 21.000 de euro. Nu va mai plăti chirie deloc iar economiile îi pot asigura o anuitate de 110 euro pe lună.

Însă calculul depinde şi de vârsta împrumutatului. La 20 de ani, echilibrul apare la o rată cu 50% mai mare decât chiria.

La 40 de ani, în schimb, punctul respectiv este cu doar 35% mai mare, deci la o chirie de 200 de euro rata nu trebuie să depăşească 270 de euro. 35-50% este procentul cu care rata pe 20 de ani poate depăşi chiria, în funcţie de vârsta împrumutatului.

PRECAUŢII

5 întrebări înainte de a începe calculele

1. Ai bani de avans?

Cofinanţarea pe care o cere banca trebuie inclusă în comparaţie fie direct, prin contractarea unui credit separat, fie indirect, prin ajustarea ratei. Astfel, dacă avansul este de 25%, pentru comparaţie se va folosi o rată mai mare cu 1/3.

2. Cât va fi dobânda în viitor?

O dobândă mică la credit nu este întotdeauna o veste bună. Pentru că are mari şanse să mai crească. Iar creşterea dobânzilor, pe lângă costul lunar mai mare, duce şi la ieftinirea proprietăţilor.

Astfel, decizia de cumpărare este mai sănătoasă dacă o comparaţie dintre rată şi chirie se face la o dobândă mare. Pe de altă parte, un nivel mic al dobânzilor la economisire favorizează cumpărarea.

3. Preţurile vor creşte sau vor scădea?

În primul caz, cumpărarea este din start avantajoasă. Altfel, mai bine închiriezi.

4. Eşti destul de disciplinat pentru a economisi?

Dacă veniturile actuale sunt mici dar cele anticipate în viitor sunt substanţial mai mari, costurile în plus mai pot fi amânate. Pe de altă parte, dacă ai destui bani dar nu te poţi abţine să-i cheltui, un credit ipotecar poate fi o metodă bună de autodisciplină.

5. Chiar vrei să fii legat de un loc?

Locuinţele au o lichiditate foarte mică, ceea ce însemna că poţi fi obligat să aştepţi cu lunile dacă vrei să vinzi “la preţul pieţei”. Dacă va trebui să te muţi în alt oraş, vei ajunge în situaţia de-a plăti şi rată şi chirie.

Sursa: Evenimentul Zilei
Chinezii au facut-o din nou: Cladire cu 30 de etaje, construita in 15 zile
Compania de construcţii chineză Broad Group a construit un hotel de 30 de etaje în 15 zile, după ce tot anul trecut, aceştia au terminat un alt hotel de 15 etaje în doar şase zile.

Hotelul de 30 de etaje a fost ridicat în doar 360 de ore între Crăciun şi Revelion şi poate rezista la cutremure de mare magnitudine.

Cei care se întreabă cum este posibil acest lucru, trebuie să ştie că asiaticii folosesc module prefabricate care oferă pe lângă avantajul timpului redus şi o siguranţă mai mare.

Anul trecut, muncitorii de la Broad Group au reuşit să contruiască un hotel de 15 etaje în doar şase zile. Ark Hotel a fost ridicat în localitatea Changsha, capitala provinciei Hunan, aflată în zona de centru-sud a Chinei. Ambele hoteluri pot rezista la cutremure de 9 grade pe scara Richter.

Sursa: Capital
Cine pleaca la plimbare pierde locul de parcare!
Iar se mutaseră în grabă şi fără să verifice dacă toate sunt la locul lor şi nu le va lipsi nimic elementar. Aşa au ajuns Pop şi Carmen să descopere a doua zi după mutarea în garsoniera din Tineretului şi după ce plătiseră chiria pe două luni (2.000 de lei) şi comisionul agenţiei imobiliare (500 de lei) că nu au apă caldă şi gaz. Bineînţeles că doamna Escu a dat vina pe Pop, iar el a făcut acelaşi lucru. Însă este vară şi nu pot locui fără apă caldă, adică fără să aibă posibilitatea de a se spăla când afară este caniculă. Şi ştiţi cât de greu de suportat este vara în Bucureşti. Aşa că au hotărât să se mute din nou, dar nu într-un bloc cu zece etaje, ci cu maximum patru ca să evite faptul că acolo unde sunt mulţi locatari sunt şi multe probleme.
După ce au dat telefon proprietarului şi i-au reproşat că nu le-a spus nimic despre cele două lipsuri, acesta a promis că le cumpără şi le montează un boiler. Însă, după câteva zile nu se întâmplase nimic, iar cei doi Escu nu au mai suportat să se spele cu apă rece şi să mănânce în oraş. L-au sunat pe brokerul de la agenţie care i-a „ajutat” să se mute aici şi i-au explicat situaţia, fără să îşi ascundă dezamăgirea că nu s-a interesat de aceste aspecte înainte să le prezinte garsoniera. Acesta a vorbit cu şefii lui şi le-a transmis că le vor găsi o garsonieră aşa cum îşi doresc fără să mai plătească vreun comision şi că îşi cer scuze pentru inconvenient.
Aşa a început din nou vânătoarea de garsoniere şi rememorarea condiţiilor familiei Escu: garsonieră în Brâncoveanu, la etajul unu sau doi, confort 1, utilată şi dotată cu tot ce este necesar (TV, Internet, maşină de spălat, frigider, aragaz, mobilă), la maximum 1.000 de lei/lună. Au văzut mai multe şi s-au hotărât asupra uneia dintre ele. Dar nu până nu au verificat toate cele de care se loviseră până atunci: gândaci, loc de parcare, magazine în apropiere unde să-şi petreacă timpul bagabonţii, apă caldă şi rece, gaz, restanţieri la întreţinere. Totul era în regulă, aşa că au făcut curăţenie şi s-au mutat într-o garsonieră de 32 mp, în Brâncoveanu, la etajul unu, cu 900 de lei/lună. În plus, agenţia imobiliară s-a ţinut de cuvânt şi nu au mai plătit comision.
Locul de parcare era neplătit şi nemarcat, dar era locul pe care îl folosea proprietarul, care locuia acolo de când era copil şi îl ştiau toţi vecinii. Însă, Pop a avut câteva discuţii cu unul de la blocul de vizavi (Gogu) care, văzând că locul nu era folosit şi pentru că avea cinci maşini, a parcat pe locul lui Pop. Gogu avea două maşini de la servici şi trei ale lui şi ale membrilor familiei. Una dintre cele de la servici nu o folosea aproape niciodată, dar ocupa spaţiul în loc să o ducă înapoi. Până la urmă, după mai multe „discuţii” şi argumente aduse de vecini şi de proprietar, Gogu s-a lăsat convins să nu mai parcheze acolo.
În scurt timp au venit cei de la primărie să marcheze locurile de parcare pentru a putea fi plătite. Atunci Pop s-a dus la primărie să se intereseze, dar a fost trimis acasă pentru că nu erau gata hârtiile despre acele locuri. Însă, a primit promisiunea că atunci când vor putea fi închiriate, primăria va anunţa administratorul blocurilor care îi va înştiinţa pe locatari. Trecuse o lună şi nu primiseră veşti de la primărie, iar Pop uitase de această problemă pentru că nu parca nimeni pe locul lui. Fiind vară, şi-au luat amândoi concediu şi au plecat la mare. Când s-au întors au aflat că locurile fuseseră închiriate, iar Pop a văzut că Gogu parca iar pe locul lui. A crezut că se folosise de el cât era în concediu şi s-a dus să-l anunţe că s-a întors:
- Domnul Gogu, am văzut că parcaţi iar pe locul meu, dar nu este nicio problemă pentru că am fost în concediu. Acum m-am întors şi vă rog să nu mai parcaţi acolo.
- Asta s-o crezi tu prietene! Locul este al meu. L-am plătit şi este al meu. Să nu mai avem discuţii.
- Dar ştiaţi foarte bine că este al meu şi că aşteptam doar să îl pot plăti la primărie. Nu vă este ruşine să profitaţi că am fost în concediu?
- Pleacă de la uşa mea dacă nu vrei să îţi arăt ce ruşine îmi este, că te parchez pe tine pe locul ăla.
Pop a plecat dezamăgit de plăcerea cu care le place oamenilor să-şi bată joc de alţii. A doua zi s-a dus la primărie să îşi închirieze şi el un loc, dacă mai rămăsese vreunul. I-au dat unul şi a venit mai liniştit acasă. Dar, când a vrut să parcheze, nu a găsit locul respectiv. Nu mai înţelegea nimic. S-a întors la primărie şi a întrebat dacă nu cumva se strecurase o eroare când au notat numărul. Spre surprinderea lui nu fusese nicio eroare: îi dăduseră un loc de parcare la câteva blocuri distanţă de a-l lui. Nu distanţa îl deranja, ci faptul că era posibil ca şi acolo să se afle cineva în situaţia lui şi că nu ştie al cui era de fapt acel loc. Aşa că a renunţat să parcheze acolo, chiar dacă îl plătise.
Parca pe unde apuca şi la distanţă mare de bloc, dar măcar nu se mai certa cu nimeni. Însă, într-o zi, proprietarul unei rable parcată lângă bloc a luat maşina de acolo şi a eliberat spaţiul. Ştiind povestea lui Pop cu locul de parcare, i-a spus că îl poate folosi pe acela de acum înainte. De atunci, Pop şi-a parcat maşina pe locul cedat de vecin. Însă, din când în când, Gogu îşi parca una dintre cele cinci maşini pe noul loc al lui Pop pentru că era la umbră. „Asta este prea de tot! Tot nu-i ajunge?”, s-a enervat Pop şi s-a dus să-i explice că locul i-a fost cedat şi că, dacă vrea, să se ducă la vecinul respectiv să i-l ceară. Tot nu s-au înţeles pentru că locul nu era marcat şi, de aceea, nu putea fi plătit. Se aplica regula „primul venit, primul servit”. Legal nu avea ce face. Aşa că a continuat jocul de-a şoarecele şi pisica cu vecinul. Care venea primul parca, iar celălalt era nevoit să-şi găsească alt loc. Norocul lui Pop a fost că, într-o zi, Gogu a fost dat afară de la servici şi nevoit să returneze maşinile…

Menţiune: Escu, Pop Escu, este un tânăr care a devenit avocat de câţiva ani şi care s-a căsătorit cu Carmen tot cam atunci. De când se cunosc au stat cu chirie prin mai multe cartiere din Bucureşti. Câteva luni au stat într-o garsonieră de 17 mp din Berceni, confort III, 800 de lei/lună, complet utilată şi mobilată. Însă, pentru că s-au mutat în grabă au avut neplăceri: carcalaci, loc de parcare, găştile de cartier… Până la urmă au fost nevoiţi să se mute din cauza bagabonţilor de la colţ care făceau gălăgie şi se luau de Carmen. S-au mutat într-o garsonieră din Tineretului, dar au descoperit că nu au apă caldă şi gaz.

Avertisment: Aceste personaje sunt imaginare şi sunt create pentru a pune în discuţie problemele care apar în viaţa de zi cu zi a proprietarului sau a chiriaşului unei locuinţe şi să găsească rezolvări la acestea. Intenţionăm să atragem atenţia asupra unor aspecte care trebuie luate în seamă în cazul unei mutări într-o locuinţă pentru a nu fi nevoiţi ulterior să ne mutăm în altă parte, să suportăm neplăceri sau chiar să ajungem la fapte mai grave (certuri, bătăi, distrugeri de bunuri etc.).
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate