HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Vanzare spatii industriale Arad Aradul Nou:
vand / inchiriez hala de 973 mp in parc industrial ...
300 EUR/mp
27.04.2012
detalii
vand / inchiriez hala industriala in aradul nou in suprafata de 973 mp; cu servicii de administrare, curatenie, paza incluse. dispune de parcare in curte comuna. aproape de acces spre timisoara.
Vanzare spatii industriale Arad :
vand / inchiriez hala de 460 mp in parc industrial ...
160000 EUR
27.04.2012
detalii
vand / inchiriez hala cu destinatie: logistica/productie acces: direct din calea aurel vlaicu (drum european e 68) suprafata totala: 460 mp acces tir si vehicule gabarit mare pardosea elicopterizata sistem incalzire cu gaz curent electric...
Preturile apartamentelor scad, insa notarii impun valori minime in crestere
Aceştia au întocmit grila pe 2012, pentru Capitală, cu un nivel minim acceptat cu 5-10% mai mare faţă de anul trecut.

Deşi tendinţa preţurilor apartamentelor a fost una de descreştere în ultimii ani, notarii au o altă viziune când vine vorba de valorile minime cu care ar trebui tranzacţionate activele imobiliare.

Grila pentru acest an după care notarii calculează taxele şi impozitele minime pentru tranzacţiile cu apartamente în Bucureşti a fost stabilită la valori mai mari în medie cu 5%-10%, în condiţiile în care în ultimii trei ani modificările au fost în jos.

Ghidul valorilor orientative ale proprietăţilor imobiliare pentru 2012 clasifică apartamentele din Bucureşti în 59 de zone, după numărul etajului, gradul de confort, precum şi anul construcţiei

Notarii au operat creşteri ale valorilor estimative ale apartamentelor, deşi menţionează că datele de pe piaţă arată o scădere generală a activelor imobiliare.

“Toate datele disponibile în piaţă arată o scădere generală a preţului activelor imobiliare în ultima perioadă, fără ca amplitudinea acesteia să poată fi măsurată cu precizie. Cu toate acestea, un indiciu important privind evoluţia pieţei este oferit de lichiditate (numărul de tranzacţii), element puternic corelat cu preţurile.

Piaţa românească este expusă unor riscuri suplimentare, datorate tranzacţionării în monedă străină, scăderii populaţiei şi numărului extrem de mare de locuinţe ocupate de proprietari. Această situaţie este amplificată de lipsa de transparenţă a pieţei (inexistenţa unui indice imobiliar oficial), costurile ridicate şi viteza scăzută de tranzacţionare”, se menţionează în ghidul valorilor orientative ale proprietăţilor imobiliare pentru 2012, citat de Mediafax.

Cum se modifică valorile minime în funcţie de zone

Valorile din grilă se plasează semnificativ sub preţurile de tranzacţionare şi semnifică nivelul minim la care se poate încheia contractul de vânzare-cumpărare.

Potrivit noii grile, pentru un apartament de două camere, confort I sporit situat la un etaj intermediar în zone centrale, precum Dacia, Decebal, Dristor, Eminescu, Ferdinand, Pache Protopopescu sau Unirii, valoarea minimă se situează la 45.750 de euro, valabilă pentru o construcţie din anul 1978-1997.

Anul trecut, un apartament în aceleaşi zone, cu aceleaşi caracteristici, dar încadrat ca an al construcţiei între 1978-1990, avea o valoare de 41.600 de euro.

În cazul unui apartament cu două camere de pe Bulevardul Magheru, din Piaţa Romană sau de pe Strada Polonă, construit între aceiaşi ani, valoarea stabilită de notari este de 46.870 de euro, faţă de 43.400 de euro în 2011.

Şi pentru apartamentele din cartierele semicentrale notarii au stabilit valori în urcare pentru acest an. În urma actualizării valorilor, un apartament de două camere confort sporit de la un etaj intermediar într-un bloc de pe Bulevardul Tineretului sau din Nerva Traian este evaluat la 39.060 de euro, faţă de 36.200 de euro în 2011.

În Drumul Taberei şi în cartierul Ghencea, acelaşi apartament are o valoare de 31.520-36.080 de euro, faţă de 30.000-34.400 de euro în 2010.

Pentru un apartament cu două camere din cartierul Militari, de pe Bulevardul Iuliu Maniu, notarii au stabilit o valoare de minimum 26.200 de euro şi un maxim de 32.280 de euro. În grila de anul trecut, minimul era de 25.300 de euro, iar maximul de 30.700 de euro.

În acelaşi timp, pentru apartamentele din Calea Rahovei şi Ferentari valorile au crescut cu circa 5% de la 30.700 de euro la 32.280 de euro, un procentaj similar de creştere fiind înregistrat şi în Giuleşti (28.480 de euro, faţă de 27.100 de euro).

Grila este actualizată în fiecare an

Ghidul urmăreşte stabilirea valorilor orientative pentru proprietăţi imobiliare de tip rezidenţial, comercial şi industrial pentru uzul birourilor notariale, având în vedere respectarea prevederilor din Codul Fiscal, reprezentând un studiu al pieţei imobiliare locale, bazat pe analiza tranzacţiilor efectuate în anii anteriori şi pe anticiparea evoluţiei viitoare.

Notarii actualizează o dată pe an expertizele privind valoarea de circulaţie a imobilelor, grilă care este comunicată Direcţiilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice.

Persoanele fizice plătesc, din 2007, cote diferenţiate de impozit pentru veniturile obţinute din tranzacţii imobiliare, în funcţie de valoarea proprietăţii şi de intervalul în care este deţinut imobilul.

Astfel, dacă proprietăţile - construcţii şi terenuri - sunt vândute în mai puţin de trei ani de la dobândire, cota de impozit este de 3%, atunci când valoarea proprietăţii nu trece de 200.000 de lei. Peste acest nivel se adaugă o sumă fixă de 6.000 lei şi o cotă de 2%, calculată la valoarea care depăşeşte 200.000 de lei.

În varianta înstrăinării imobilelor la mai mult de trei ani de la momentul dobândirii, mecanismul de impozitare rămâne acelaşi, însă cota de impunere este redusă cu un punct procentual. În acest caz, suma fixă plătită pentru valorile de peste 200.000 lei este de 4.000 lei.

Dacă valoarea declarată de părţi este mai mică decât suma orientativă stabilită de expertizele întocmite de către camerele notarilor publici, impozitul se calculează la cea de-a doua valoare.

Sursa: Curierul National
Romanii se muta de la oras la tara?
Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a crescut cu 7% în aprilie faţă de martie, ajungând până la 3.686, dar a scăzut cu 9,5% comparativ cu aceeaşi lună din anul trecut. Aşadar, în afara faptului că este o creştere foarte mică faţă de luna anterioară, este o scădere mare faţă de aprilie 2009. În plus, la fel cum s-a întâmplat şi până acum, proporţia majoritară din totalul autorizaţiilor eliberate revine zonei rurale - 63,9%. Asta înseamnă că cei care construiesc cele mai multe locuinţe în România sunt cei de la ţară şi nu cei de la oraş, aşa cum s-ar putea crede. Ar putea să însemne acest lucru că românii îşi vând locuinţele de la oraş şi se mută la ţară unde îşi ridică altele? Sau că cei din mediul rural au mai mulţi bani decât cei din mediul urban?
Piaţa imobiliară în 3 ani
A venit toamna, anotimpul în care copiii încep şcoala, studenţii facultatea şi agenţii imobiliari tranzacţionarea. Aşa arăta anul 2007.

După o vară cam secetoasă, a sosit toamna; copiii încep şcoala, studenţii facultatea şi agenţii imobiliari sunt nedumeriţi de ce nu mai încep tranzacţionările, dar nu admit sub nicio formă că ne paşte o criză. Se dezumflă bula imobiliară. Se taie robinetul creditelor. Oamenii nu mai înghit şi nu mai îşi permit gogoşile imobiliarilor. Acesta e scenariul pentru 2008.

Vara aceasta s-a lansat Programul Prima Casă. Dezvoltatorii, proprietarii de locuinţe vechi sunt euforici şi rotunjesc preţurile la 60.000 de euro, acum se dezgheaţă piaţa.

O topeşte canicula! Lasă că statul oferă garanţia pentru aceşti bani! Acum este marea şansă să-şi vândă locuinţele. Nu contează că acestea sunt încă scumpe. Se lansează târguri imobiliare ce se folosesc de toate artificiile posibile pentru a scăpa de ajustarea preţurilor. Locuri de parcare, mobilă, maşini - toate acestea gratis. Până şi Prima Casă pare o scamatorie bună. Băncile primesc în braţe programul şi sunt nedumerite de condiţiile impuse de acest program. Unele dintre instituţiile bancare se retrag din acest program.

Se pare că Prima Casă a fost doar o iniţiativă luată în scop electoral ce nu a făcut decât să tulbure evoluţia normală a pieţei, preţ de câteva luni. Programul a fost unul deficitar şi greu accesibil, acesta nu a reuşit să ajute cu nimic piaţa imobiliară. Astfel, în octombrie toate statisticile arată că preţurile apartamentelor şi-au reluat cursul normal, cel descendent. În noiembrie se mai anunţă timid câte
1-2 târguri imobiliare. Nimeni nu mai are curaj să urle în gura mare că se va debloca piaţa. Aerul rece al iernii parcă i-a amorţit pe toţi organizatorii de târguri.

Acum clienţii nu mai acceptă să vadă numeroase târguri care să le furnizeze numai iluzii, scamatorii tot mai bizare, minciuni cu “cel mai bun preţ” de 1.200 euro/mp, “cea mai bună zonă” de la Cuca Măcăii. E momentul ca firmele de profil să înţeleagă că tranzacţiile imobiliare vor fi impulsionate doar de preţuri de bun simţ care să se coreleze cu puterea de cumpărare a românului, şi nu cu profiturile nesimţite pe care le pretind imobiliarii.

Sursa: Curierul National
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate