HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Inchiriere spatii cazare Baia Mare Ultracentral:
cazare in regim hotelier
1300 RON/luna
16.01.2016
detalii
ofer cazare in regim hotelier.apartamente cu una sau doua camere.ultracentral,conditii bune,igiena si curatenie.mobilate,utilate,catv,tv,internet wi-fi.pret:70ron/24h,neg.pt.termen mai scurt.rezervari:0749-388.875 sau 0754-647.258 (neli).
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Dezvoltatorii imobiliari si firmele de constructii nu sunt interesati sa finanteze programul de locuinte ANL destinate inchirierii, considerand ca partea din chirie care urmeaza sa le revina este insuficienta pentru a-si recupera banii intr-o perioada rezonabila de timp, scrie Mediafax.

Finantarea constructiei locuintelor ANL destinate inchirierii va putea fi asigurata si de catre investitorii privati, dupa ce Guvernul a aprobat miercuri un program privind construirea de locuinte cu capital privat.

Presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), Laurentiu Plosceanu, este rezervat in privinta acestui proiect, afirmand ca reactia investitorilor va fi influentata de dezghetarea pietei imobiliare.

Cititi articolul integral pe HotNews
Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 63% in ianuarie 2012 ca serie bruta
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 63,4% în luna ianuarie 2012 faţă de luna decembrie 2011, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,9%, potrivit unui comunicat transmis joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Faţă de luna ianuarie 2011, în ianuarie 2012, volumul lucrărilor de construcţii a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,9%, respectiv cu 14,2%.

Scăderea cu 63,4% din ianuarie 2012 a fost evidenţiată la toate elementele de structură. La lucrările de reparaţii capitale scăderea a fost de 79,9%, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, de 70,3%, şi la lucrările de construcţii noi, de 56,6%.

Pe obiecte de construcţii, au fost consemnate scăderi la clădirile rezidenţiale, cu 74,4%, la construcţiile inginereşti, cu 62,8% şi la clădirile nerezidenţiale, 57,2%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2012, comparativ cu luna decembrie 2011, a înregistrat o creştere cu 1,9%.

Pe elemente de structură, s-a înregistrat o creştere la lucrările de construcţii noi cu 6,8%. La lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au înregistrat scăderi cu 23,8%, respectiv cu 21% .

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale, cu 11,7%, şi la construcţiile inginereşti, cu 3,6%. La clădirile rezidenţiale s-a înregistrat o scădere cu 29,2%.

Potrivit INS, în ianuarie 2012 comparativ cu ianuarie 2011, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 14,9%. Pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de construcţii noi cu 64,9%. La lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de reparaţii capitale au avut loc scăderi cu 37,7 %, respectiv cu 31%.

Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat creşteri la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 31,6%, respectiv cu 19,5%. La clădirile rezidenţiale, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 24,1%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 14,2% în luna ianuarie 2012, comparativ cu luna ianuarie 2011. Pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de construcţii noi cu 67,8%. La lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de reparaţii capitale au avut loc scăderi cu 33,8%, respectiv cu 28,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 40,6% şi la construcţiile inginereşti cu 18,3%. La clădirile rezidenţiale s-a înregistrat o scădere cu 22,4%.

Sursa: Capital
In noua economie, speculatiile dispar din afaceri
Noua economie ar trebui sa inspire mediu de business la necesitatea delimitarii de fenomenul speculativ care a guvernat afacerile in ultima decada si sa reprezinte un indemn de intoarcere la informatii relevante si competente drept principali vectori ai cresterii economice, considera Mihnea Serbanescu, director general al companiei DTZ Echinox si unul dintre cei mai experimentati consultanti imobiliari.

„Noua economie ma duce cu gandul la conceptul «new economy», popular in anii ΄80-΄90, ce a marcat tranzitia de la o economie bazata pe productie industriala, la una a serviciilor. Il interpretez, de asemenea, in conexiune cu notiunile de economie a cunoasterii si societate informationala”, spune Mihnea Serbanescu (foto).

Ceea ce poate inspira conceptul de noua econmie astazi, continua el, este necesitatea delimitarii de fenomenul speculativ care a guvernat afacerile in ultima decada si un indemn de intoarcere la informatii relevante si competente, drept principali vectori ai cresterii economice.

Schimbarea mentalitatii se va produce la nivel individual, corporatist si guvernamental, al filozofiei de business, al politicilor economice etc. Acest lucru este valabil si pentru piata imobiliara, care va fi marcata mult timp de acum de ceea ce s-a intamplat in criza, iar cei care au tras invatamintele corecte vor fi castigatori. In plus, spune managerul. trebuie luate in calcul provocarile noii economii, oportunitati, sa vedem partea plina a paharului.

„Imperativul rearanjarii valorilor si prioritatilor care marcheaza economia in ansamblu se rasfrange si asupra domeniului imobiliar. Vedem deja marii investitori administrand cu mai multa responsabilitate portofoliile si concentrandu-si eforturile catre investitii ce le asigura o crestere sustenabila. Aceeasi lectie o invata, treptat, si mediul de business local, migrand de la o viziune antreprenoriala centrata pe castiguri imediate la un model de afaceri orientat strategic”, subliniaza seful DTZ Echinox.

Unul dintre cuvintele cheie care vor defini relatiile intre actorii de pe piata este „parteneriat”, care poate fi intre dezvoltatori, investitori si consultanti, intre proprietari si chiriasi etc. Rezultatele parteneriatului sunt valoarea, satisfactia clientilor si succesul pe termen lung, este de parere Mihnea Serbanescu.

Wall-Street.ro, cel mai citit cotidian online de business din Romania, s-a relansat sub sloganul “Pentru o noua economie”. Traim intr-o economie in care totul este in schimbare. Este vorba despre noua economie. Provocarile trebuie innoite permanent!

Legat de repozitionarea Wall-Street.ro, seful DTZ Echinox spune ca ar vrea sa vada mai multe exemple pozitive, care a contribuie la regenerarea increderii.

„Romania a trait o criza a modelelor pe mai multe planuri si cred ca este vremea ca mediile de informare, mai ales cele ce se bucura de credibilitate si audienta larga, sa isi asume si rolul formator si sa promoveze elite, valori si bune practici”, a incheiat el.

Sursa: Wall-Street
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate