HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Inchiriere spatii cazare Baia Mare Ultracentral:
cazare in regim hotelier
1300 RON/luna
16.01.2016
detalii
ofer cazare in regim hotelier.apartamente cu una sau doua camere.ultracentral,conditii bune,igiena si curatenie.mobilate,utilate,catv,tv,internet wi-fi.pret:70ron/24h,neg.pt.termen mai scurt.rezervari:0749-388.875 sau 0754-647.258 (neli).
Omul care a adus Vertu in Romania a esuat in imobiliare
În luna aprilie a acestui an, firma de imobiliare care face parte din grupul Novicio, cea care a adus Vertu în România în 2008 şi-a cerut insolvenţa, iar Tribunalul Bucureşti a acceptat cererea.

Firma Novicio Investments Division SRL, parte a Novicio Group, a depus o cerere de intrare în insolvenţă la Tribunalul Bucureşti, cerere acceptată la data de 6 aprilie, când s-a dispus dechiderea procedurii de insolvenţă. Tot atunci, Tribunalul a numit ca administrator judiciar compania RVA Insolvency SPECIALISTS SPRL.

Firma Novicio Group este cunoscută pe piaţa locală prin Novicio Luxury Division, care a adus în 2008 în România telefoanele de lux Vertu.

Din grup mai fac parte şi firmele Novicio Tech Division, prin care deţine site-ul www.funnybox.ro şi Novicio Media Division, prin care este editată revista Spy.

Jumătate din acţiunile firmei Novicio Investments Division sunt deţinute de Nicole Saikaly şi Ahmed Iftikhar, cetăţean englez, de origine pakistaneză, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Cei doi intenţionau să construiască un mini-proiect format dintr-un bloc cu spaţii comerciale şi opt vile P+1 în satul Tătăreni din comuna Blejoi din judeţul Prahova.

Terenul pe care s-au ridicat construcţiile era proprietatea lui Georges Saikaly, iar finanţarea pentru proiect a fost asigurată prin societatea Adderley Davis din Emiratele Arabe Unite, în valoare de 4,15 milioane lei, se arată în planul de reorganizare disponibil pe site-ul RVA.

Din cele opt vile au fost construite doar şase şi blocul de locuinţe, acestea aflându-se în diverse stadii de execuţie. Doar o singură vilă este finalizată în totalitate, iar restul de cinci au un grad de finalizare de 82%.

În ceea ce priveşte blocul de locuinţe şi spaţii comerciale, acesta este finalizat în proporţie de 76%. Dar, turnura pe care piaţa imobiliară a luat-o din cauza crizei a dus la imposibilitatea firmei de a valorifica prin vânzări sau antecontracte locuinţele.

La data de 31 martie, firma avea datorii în valoare de 5,44 milioane lei (aprox. 1,29 mil. euro), din care 76% reprezintă împrumutul de de la Adderley Davis de 4,15 milioane lei.

Planul de reorganizare arată că Novicio Investments Division va continua lucrările de construcţie şi va valorifica prin închiriere locuinţele, pentru plata datoriilor către creditori în proporţie de 100%.

Sursa: Money.ro
Ultimele doua saptamani in care creditele se acorda dupa reguli vechi
La finalul lunii ianuarie, expiră termenul până la care băncile şi instituţiile financiare nebancare trebuie să adapteze normele de acordare a creditelor la cel mai recent regulament BNR.

Pe ultima sută de metri, apar promoţii pentru clienţii care preferă un credit de consum pe o perioadă mai lungă sau care doresc credit imobiliar cu avans redus.

Chiar dacă luna ianuarie este considerată în general una fără prea mare activitate, inclusiv în zona bancară, 2012 a început în ton de promoţie.

Alpha Bank a lansat o ofertă de credite imobiliare în euro cu avans minim de 15%. În numai câteva săptămâni, oferta se va schimba obligatoriu, iar creditele imobiliare vor porni cu un avans de cel puţin 20% - la lei şi 25% - la valută.

Carpatica a redus dobânzile la creditele de nevoi personale fără ipotecă. În prezent, banca oferă aceste împrumuturi pe perioade de până la 10 ani, faţă de maximum 5 ani, cât va fi obligatoriu în curând.

BCR acordă condiţii preferenţiale de costuri tuturor clienţilor care au un cont de salariu deschis la bancă, indiferent de vechime. Până în 2012, condiţiile preferenţiale se acordau doar celor care aveau un istoric cu banca.

Alte bănci au preferat însă să renunţe la ofertele promoţionale în aşteptarea noilor reglementări. UniCredit Ţiriac Bank nu a mai prelungit campania fără comisioane, iar Raiffeisen Bank a scumpit creditele de consum fără ipotecă.

Băncile prelungesc condiţiile actuale cât de mult posibil

Noile norme de creditare trebuie să treacă pe la BNR pentru aprobare, înainte de a fi implementate efectiv de instituţiile de credit. Data-limită de transmitere a noilor norme este finalul lunii ianuarie.

Până la validarea noilor condiţii de creditare, băncile pot utiliza normele în vigoare, motiv pentru care instituţiile de credit nu se grăbesc să depună documentaţia necesară la banca centrală.

Reprezentanţii BRD au precizat că cel mai târziu săptămâna viitoare vor trimite normele spre avizare, în timp ce Raiffeisen Bank şi BCR nu au dorit să comenteze acest aspect, atâta vreme cât termenul-limită pentru transmitere nu a fost depăşit.

Până în prezent, doar o bancă şi-a modificat oferta de creditare pentru populaţie, conform cu noile reglementări ale BNR. ING Bank a redus perioada de acordare a împrumuturilor de nevoi personale şi a schimbat structura celorlalte produse, conform noilor reguli prudenţiale.

Pentru ING Bank, impactul noilor reglementări ar putea fi mai mare decât în cazul majorităţii băncilor, deoarece banca olandeză are în România statut de sucursală a unei instituţii dintr-un alt stat membru UE.

Până în prezent, sucursalele băncilor din statele membre ale UE puteau să acorde credite pe baza aprobărilor din statul de provenienţă, fără a fi necesară şi validarea BNR.

În momentul introducerii noului regulament BNR, această facilitate a fost anulată. În plus, până la primirea avizului din partea Băncii Naţionale, gradul maxim de îndatorare pe care sucursalele îl puteau aplica era de 35%, cu excepţia creditului de consum în valută, unde pragul este de 10%.

Efectele noului regulament BNR

Conform noilor reglementări ale BNR, creditele de consum se vor putea rambursa în cel mult 5 ani, iar avansul la creditele imobiliare în valută nu poate fi mai mic de 25%, dacă solicitantul obţine venituri în lei.

În cazul creditelor de consum, băncile trebuie să ia în considerare şi o eventuală depreciere a leului faţă de moneda creditului atunci când acordă împrumutul. De asemenea, gradul de îndatorare se va calcula ţinând cont şi de o posibilă creştere a ratei de dobândă şi de o scădere a veniturilor solicitantului.

Cel mai mare impact îl vor resimţi însă cei care ipotecau locuinţa pentru a obţine credite de valori mari, fără a justifica utilizarea banilor.

În noile condiţii, dacă împrumutul nu are la bază un scop imobiliar (achiziţii, renovări etc.), atunci perioada de rambursare nu poate fi mai mare de 5 ani. În aceste condiţii, suma ce poate fi obţinută scade drastic.

Sursa: Curierul National
Ce impact are noul Cod Civil in lucrarile de constructii
Intrarea in vigoare din 1 octombrie 2011 a noului Cod Civil are un impact major asupra lucrarilor de constructii, scrie Leonid Puscas, avocat senior in cadrul biroului Bostina si Asociatii, pe blogul casei de avocatura.

In cazul in care constructia, de tip lucrare autonoma, a fost edificata cu buna-credinta, proprietarul terenului, daca prefera varianta accesiunii, sens in care solicita inscrierea in Cartea Funciara a dreptului sau de proprietate asupra constructiei edificate, va plati constructorului:

-fie valoarea materialelor si a manoperei (deci „valoarea investitiei” facute de constructor);

- fie sporul de valoare adus fondului imobiliar in urma edificarii constructiei. Desigur, proprietarul terenului, avand, potrivit legii, alegerea intre cele doua variante, o va alege pe aceea care va indica o suma de plata mai mica;

- daca proprietarul terenului estimeaza ca fiecare dintre variantele mai sus enumerate creeaza in sarcina sa obligatii de plata prea oneroase in raport cu starea sa patrimoniala, are la dispozitie solutia de a-l obliga pe constructorul de buna-credinta sa cumpere imobilul la valoarea de circulatie pe care ar fi avut-o in lipsa constructiei.

Sursa: Wall-Street
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate