HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Oferte imobiliare
Inchiriere spatii cazare Baia Mare Ultracentral:
cazare in regim hotelier
1300 RON/luna
16.01.2016
detalii
ofer cazare in regim hotelier.apartamente cu una sau doua camere.ultracentral,conditii bune,igiena si curatenie.mobilate,utilate,catv,tv,internet wi-fi.pret:70ron/24h,neg.pt.termen mai scurt.rezervari:0749-388.875 sau 0754-647.258 (neli).
Chinezii au facut-o din nou: Cladire cu 30 de etaje, construita in 15 zile
Compania de construcţii chineză Broad Group a construit un hotel de 30 de etaje în 15 zile, după ce tot anul trecut, aceştia au terminat un alt hotel de 15 etaje în doar şase zile.

Hotelul de 30 de etaje a fost ridicat în doar 360 de ore între Crăciun şi Revelion şi poate rezista la cutremure de mare magnitudine.

Cei care se întreabă cum este posibil acest lucru, trebuie să ştie că asiaticii folosesc module prefabricate care oferă pe lângă avantajul timpului redus şi o siguranţă mai mare.

Anul trecut, muncitorii de la Broad Group au reuşit să contruiască un hotel de 15 etaje în doar şase zile. Ark Hotel a fost ridicat în localitatea Changsha, capitala provinciei Hunan, aflată în zona de centru-sud a Chinei. Ambele hoteluri pot rezista la cutremure de 9 grade pe scara Richter.

Sursa: Capital
Romconstruct da o replica acida Impact si face acuzatii cu dovezi
De la începutul acestui an există un litigiu între Impact Developer&Contractor S.A. (Impact) şi Romconstruct S.A. Ploieşti (Romconstruct), ultima solicită plata unui debit în valoare de 1.363.142 de lei datorat de Impact. De aceea, Romconstruct a formulat o acţiune privind deschiderea insolvenţei Impact, instanţa de fond a admiţând deschiderea insolvenţei. Reprezentanţii Impact contestă această decizie: „Apreciem că este o eroare judiciară pentru care vom solicita imediat suspendarea efectelor, pornind de la însăşi definiţia insolvenţei, conform Legii 85/2006, deoarece patrimoniul Impact S.A. nu este în situaţia în care <>”.
Tot ei susţin că disponibilităţile din conturile de numerar ale Impact sunt de peste zece milioane de lei, cu mult peste nivelul sumei solicitate de Romconstruct, iar intrările lunare de cash ale Impact sunt de circa patru milioane de lei: „Neachitarea sumei de 1.363.142 de lei provine din faptul că această presupusă datorie nu este recunoscută de compania Impact şi constituie obiect de dispută judiciară în dosarele nr. 190/3/2010, 191/3/2010 şi 19/105/2010 aflate pe rolul Tribunalului Prahova – Secţia Comercială. Menţionăm că suma de 283.952,79 de lei din cei 1.363.142 lei a şi fost deja considerată ca nedatorată printr-o sentinţă din 20/05/2010. Aceasta arată că instanţa a constatat deja că cel puţin o parte din sumele solicitate de Romconstruct nu sunt certe şi exigibile.”.
Cu argumentele prezentate mai sus, reprezentanţii Impact apreciază că admiterea acţiunii Romconstruct de prima instanţă este neîntemeiată, drept pentru care vor solicita imediat suspendarea efectelor acesteia. Consultând o balanţă depusă la instanţă de Impact, rezultă că firma achită furnizorilor sume mult mai mari, ei spunând că: „Din realitatea ultimilor doi ani au mai rezultat cazuri de astfel de decizii netemeinice de deschidere a procedurii insolvenţei luate împotriva unor companii serioase, care au reuşit ca, prin recurs, să anuleze soluţiile instanţelor de fond.”. Mai mult decât atât, Impact susţine că Romconstruct a fost antreprenor general pentru ei în perioada 2006-2008 şi că a reziliat contractul din cauza nerespectării Romconstruct a prevederilor contractuale, incluzand aici lucrări de proastă calitate, precum şi întârzieri repetate totalizând peste 200 de zile. De aceea, Impact spune că are de recuperat de la Romconstruct datorii de peste 16 milioane de lei pe care încearcă să le recupereze în instanţă.

Impact datorează peste zece milioane de lei către Romconstruct
La rândul lor, cei de la Romconstruct ne-au trimis punctul lor de vedere la solicitarea noastră. Astfel, ei susţin că cererea de deschidere a procedurii insolventei Impact este întemeiată pe îndeplinirea celor două condiţii prevăzute de Legea nr. 85/2006: existenţa unei creanţe certe, lichide şi exigibile cu o valoare mai mare de 30.000 de lei şi o încetare a plăţilor de mai mult de 30 de zile. Astfel, Roşu Neculai, preşedinte Romconstruct, spune că: „Existenţa celor două condiţii a fost validată de instanţa de judecată pe bază de documente acceptate de Impact şi a faptului că, prin documentele depuse la dosar de cele două părţi, s-a considerat ca fiind întemeiat punctul nostru de vedere. Raportat la valoarea tuturor obligaţiilor de plată a Impact aceasta nu a făcut dovada deţinerii de mijloace financiare necesare şi nici nu a putut oferi o justificare credibilă şi raţională pentru refuzul de a ne plăti.”.
Interesant este că Romconstruct consideră că are mai mult de 1,3 milioane de lei de încasat de la Impact conform lucrărilor executate şi a proceselor aflate pe rol. „Cererea de insolvenţă a Impact a fost formulată pentru un debit cert, lichid şi exigibil de 1,3 milioane de lei ceea ce reprezintă doar o mică parte din datoria Impact faţă de noi. La acest moment, Impact ne datorează peste zece milioane de lei din care şapte milioane lucrari executate de noi şi neachitate şi trei milioane penalităţi contractuale. Acest proces se desfăşura până la acest moment la Tribunalul Prahova şi Curtea de Apel Ploieşti, însă acum ne vom valorifica întreaga creanţă în procedura insolvenţei”, susţine Roşu Neculai.
Conform declaraţiilor preşedintelui Romconstruct, Impact a admis facturile care demonstrează această datorie, dar a refuzat să le plătească: „Cererea de constatare a insolvenţei a fost formulată pe baza facturilor emise de noi şi acceptate necondiţionat de Impact, însă refuzate nejustificat la plată. Impact a pretins că noi datorăm penalităţi de întârziere de 14 milioane de lei, însă acest lucru este fals. Impact a promovat o acţiune în instanţă în care a pretins că noi am datora această sumă. Nu a fost pronunţată nicio hotărâre în acest sens, iar la acest moment judecarea cauzei este suspendată! Vă rugăm să verificaţi la Impact: aceştia nu au nicio factură de penalităţi acceptată de noi.”.

Romconstruct susţine că Impact face acuzaţii fără dovezi
Situaţia stă diferit din punct de vedere al celor de la Romconstruct faţă de cei de la Impact care sunt urmăriţi penal: „În realitate, pentru a evita plata către noi, Impact a inventat o presupusă datorie şi o flutură la toţi reporterii, o afirmă la conferinţe de presă şi apariţii televizate, o comunică la B.V.B., însă niciodată nu face dovada unei asemenea susţineri. În schimb, ţine sub tăcere existenţa unei expertize judiciare care stabileşte că noi ne-am îndeplinit la timp obligaţiile şi am realizat peste 95% din contractul încheiat cu Impact fără a ne primi banii! Este un mod de lucru al Impact şi o vom dovedi, la acest moment dorind să constituim o asociaţie a antreprenorilor înşelaţi de conducerea acestei societăţi. Noi, de altfel, am şi formulat o plângere penală împotriva conducerii companiei.”.
Aşadar, tensiunile dintre cele două companii sunt mult mai mari şi mai complicate decât par la prima vedere. „Noi nu datorăm nicio sumă companiei Impact. Vrem să vedem o factură, o hotărâre judecătorească, un protocol… ceva care să dovedească că noi am datora acea sumă catre Impact. Credem că Impact doreşte să cosmetizeze o situaţie dificilă în care se află şi să realizeze venituri colosale pe munca noastră, a antreprenorilor! Noi deţinem documente şi le-am înfăţişat instanţei. Faptul că, în actualul context, conducerea companiei Impact a calificat hotărârea ca fiind <>, <> şi în multe alte feluri absolut inimaginabile, denotă că respectul pentru justiţie este facultativ din partea acestora. Şi mai denotă că uneori banii îţi iau minţile şi îţi limitează capacitatea de a avea o relaţie normală cu societatea”, spune Roşu Neculai.
Acesta face afirmaţii care ne aduc aminte despre articolele din presa de acum câţiva ani în care era evidenţiat comportamentul inadecvat al celor de la Impact faţă de clienţi: „Citeam pe diferite site-uri că majoritatea cumpărătorilor Impact sunt nemulţumiţi şi pretind practici incorecte ale dezvoltatorului imobiliar. Cineva trebuie să aibă răbdare să pună cap la cap tot acest puzzle: antreprenori înşelaţi, bugetul de stat înşelat prin neînregistrarea unor venituri pretinse ca penalităţi, cumpărători înşelaţi. Şi avem convingerea fermă că acea persoană va fi judecătorul sindic care a avut curajul de a deschide procedura împotriva acestei companii care, atunci când pierde, nu acuză propriul comportament sau modul diletant în care şi-a făcut apărarea în proces, ci doar împroaşcă cu noroi justiţia. În acest mod doreşte să creeze presiune pe justiţie, iar conducerea Impact este foarte surprinsă atunci când un judecător cu demnitate şi onestitate profesională nu ţine cont de aceste presiuni.”.
Pe mana cui a lasat Patriciu imobiliarele din Romania?
Omul de afaceri Dinu Patriciu, considerat cel mai bogat roman, detine un portofoliu imobiliar estimat la un milliard de euro, circa 35% dintre proprietati aflandu-se in Romania.

Vezi cine sunt cei care coordoneaza afacerile imobiliare ale miliardarului pe plan local si ce planuri are Patriciu cu proprietatile sale.

Focus pe Romania si Germania

Valoarea portofoliului imobiliar al lui Dinu Patriciu era estimata la inceputul toamnei la 1,4-1,5 miliarde de euro, insa a scazut la un milliard de euro dupa ce omul de afaceri a vandut mai multe proprietati in incercarea de a se concentra doar pe pietele din Romania si Germania.

„In ultimii trei ani, am cumparat trei fonduri de investitii: Fabian, Rutley si Deutsche Land, iar in ultimii doi ani am consolidat aceste portofolii, eficientizandu-le din punctul de vedere al managementului. Am analizat proprietatile care nu sunt esentiale pentru strategia noastra de dezvoltare, precum si costul de administrare a portofoliilor de pe pietele secundare si am decis ca este indicat sa ne concentram pe Germania si Romania”, explica David Hayward (foto), director general al Dinu Patriciu Global Services (DPGS) in Romania, companie care administreaza proprietatile miliardarului detinute prin intermediul Dinu Patriciu Global Properties (DPGP).

DPGP are sedii centrale in Frankfurt, Bucuresti si Londra, si managementul portofoliului este realizat de catre sediile din Frankfurt si Bucuresti, acolo unde se gasesc majoritatea proprietatilor din portofoliu.

Costul de administrare a unei cladiri in Bruxelles, exemplifica Hayward, este semnificativ mai mare decat costul de administrare a uneia dintre cladirile din Bucuresti sau Frankfurt.

Din acest considerent, compania a decis sa vanda din activele detinute pe pietele secundare unor jucatori deja prezenti in tarile respective.

Germania si Romania raman doua piete cheie pentru Dinu Patriciu atat din ratiuni economice, cat si din motive subiective.

“Germania are o economie puternica si stabila, este pilonul Uniunii Europene. Romania, pe langa faptul ca este tara de origine a proprietarului portofoliului, prezinta avantajul pietei cu nevoia reala de proprietati de calitate, la scara nationala, nevoie ce va sustine cererea pe termen mediu si lung. In Germania nu avem o astfel de cerere pe termen lung, dar avem o stabilitate fiscala mai mare. Este un mix interesant”, spune Hayward.

Tranzactii in desfasurare

In prezent, mai multe cladiri de Belgia, Olanda si Polonia sunt in proces de vanzare, tranzactiile urmand sa fie incheiate in urmatoarele 12-18 luni.

Circa 35% din proprietatile lui Dinu Patriciu se afla in Romania, in timp ce in Germania se gasesc restul de 65%. In Romania, miliardarul detine o suprafata de aproape 85.000 metri patrati de spatii de birouri, cu un grad mediu de neocupare de 15%.

„Am primit deja cateva oferte pentru portofoliile din Olanda si Belgia si purtam negocieri. De asemenea, am mai primit oferte pentru o cladire din Polonia, iar pentru cea de-a doua mai lucram la partea de administrare inainte de a incepe vanzarea”, a detaliat David Hayward.

Cladirile pe care Dinu Patriciu intentioneaza sa le vanda in urmatoarele luni sunt Equinox din vestul Bruxelles-ului (7.614 mp inchiriabili), Buma Square in sudul Cracoviei (28.500 mp inchiriabili), Prima Court in zona de afaceri a Varsoviei (3.850 mp inchiriabili), Lange Houtstraat din Haga, aflata in vecinatatea cladirii guvernului (4.430 mp inchiriabili) si cladirea Poeldijkstraat din Amsterdam (5.711 mp inchiriabili).

Planurile de vanzare nu includ si Romania, piata pe care DPGP nu intentioneaza nici sa vanda, nici sa cumpere noi proiecte in urmatoarele luni, insa totul va depinde de oportunitatile oferite.

Nimeni nu stie daca este un moment bun pentru achizitii imobiliare in Romania, spune Ioana Momiceanu (foto), head of asset management pentru portofoliul din Romania al DPGP.

„Daca evolutia ciclica a pietei imobiliare si-ar fi urmat cursul normal, neinfluentat de turbulentele crizei actuale, am fi putut considera ca acest moment reprezinta punctul minim al cererii active si, deci, de inflexiune catre zona de crestere a preturilor. In acest context, am fi putut considera acest moment ca fiind unul propice pentru achizitii la pret minim”, afirma Ioana Momiceanu.

David Hayward detaliaza si spune ca totul depinde de profilul cumparatorului. Daca este un fond european care trebuie sa investeasca in Europa Centrala si de Est pana la finalul anului, atunci acel investitor va compara yield-ul din Bucuresti cu cel din Praga sau Cracovia si ar putea fi tentat sa investeasca in Bucuresti.

„Pe de alta parte, daca este vorba de fond care inca nu a strans banii, este greu sa isi propuna sa stranga 200 de milioane de euro pentru a-i investi in birourile din Romania. Depinde daca exista bani si daca au un termen pentru a fi investiti. Asta face piata interesanta astazi”, subliniaza el.

Planuri pentru Romania

Pe piata locala, DPGP nu isi propune sa mai investeasca pe termen scurt in achizitii de spatii de birouri, insa acest plan poate deveni realitate, materializat de dezvoltari proprii, abia peste cativa ani. Compania se concentreaza pe administrarea si eficientizarea portofoliului actual de birouri, dar si pe conceperea unor noi proiecte care ar putea incepe in viitor.

„Lucram la conceperea a doua proiecte mari, mixte, ce vor cuprinde spatii de birouri si rezidential. Cel mai probabil vor fi amplasate in Bucuresti, insa este prea devreme pentru a oferi mai multe detalii”, afirma Ioana Momiceanu.

Ea considera ca pe termen lung sectorul de retail va fi primul care va reactiona la imbunatatirea economiei si prin urmare, a puterii de cumparare. In plus, loc pe piata mall-uri inca exista, spune Momiceanu. „Raportat la numarul de locuitori nu avem prea multe mall-uri, insa raportat la puterea de cumparare din prezent, numarul centrelor comerciale este prea ridicat”, afirma Ioana Momiceanu.

Pe langa aceste doua proiecte, pe piata locala DPGP mai are in dezvoltare un centru logistic amplasat in Pantelimon, a carui investitie este estimata la opt milioane de euro. In plus, pe piata din Germania, investitorul lucreaza la „redezvoltarea” unui hotel deja existent in Baden-Baden.

„In piata de astazi, nu conteaza doar sa construiesti cladiri, ci sa planuiesti pentru viitor. De aceea, lucram la planuri si ne gandim cum sa crestem valoarea portofoliului si apoi sa livram produse potrivit la timpul potrivit”, a incheiat Hayward.

Cele mai importante proprietati din Romania sunt The Lakeview, Romana Offices, Cubic Center, Banu Antonache Offices, Cascade Offices si Baneasa Business Center, in aceasta din urma avand sediul si compania DPGS.

Sursa: Wall-Street
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate