HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Informatii utile
In aceasta sectiune urmarim sa va tinem la curent cu cele mai recente si de interes informatii referitoare la domeniul imobiliar, tot ce tine de tranzactiile imobiliare, de vanzarile, inchirierile sau schimburile de apartamente, birouri, case, spatii comerciale, garsoniere, hale industriale, spatii cazare, spatii productie, terenuri, vile etc.
Alegeti de mai jos sectiune care va intereseaza:
Legislatie din domeniul imobiliar, al vanzarii de locuite (apartamente, birouri, case, spatii comerciale, garsoniere, hale industriale, spatii cazare, spatii productie, terenuri, vile)
Targuri de imobiliare din tara, cele mai bune oferte in tranzactionarea de garsoniere, apartamente, vile, case, terenuri etc.
Stiri imobiliare
Bancile vor fi un client de baza pentru piata imobiliara in 2012
Afacerile companiilor de consultanta imobiliara vor continua sa creasca si in 2012, an in care o buna parte din business va fi generata de clientii din mediul financiar-bancar, ce detin portofolii importante de proprietati imobiliare, a declarat, pentru Wall-Street.ro, Ilinca Paun, managing director al Colliers International.

Ilinca Paun (foto) estimeaza ca afacerile Colliers, cel mai important jucator din piata de consultanta imobiliara, au crescut in acest an cu aproximativ 20%, pana la circa 4,5 milioane de euro, iar pentru anul viitor managerul vede o crestere de 10% fata de 2011.

Printre clientii care vor contribui la crestera afacerilor pentru consultantii imobiliari in 2012 se afla si bancile, care “au mostenit” portofolii masive de proprietati, spune ea.

“O cerere importanta pentru servicii de consultanta imobiliara va veni anul viitor din partea bancilor, precum si a jucatorilor din asigurari si telecom, care detin sute de spatii. 2012 va fi pentru astfel de companii «trezirea la realitate»: isi vor analiza portofoliile proprii, vor reloca sau inchide sucursale si vor vinde multe din aceste spatii, de la sucursale, la spatii de birouri, de arhiva sau spatii tehnice”, afirma sefa Colliers.

In acest context, bancile vor fi un client de baza pentru piata de real estate, considera Paun, insa deseori asteptarile de pret pe care astfel de proprietari le au nu sunt foarte realiste. Cel mai important lucru pentru companiile care au “mostenit” retele de spatii este crearea unei strategii de optimizare a portofoliilor, astfel incat pachetele destinate vanzarii sa includa si proprietati de calitate, mai spune consultantul.

Expansiunea retailerilor continua si in 2012

In ceea ce priveste sectorul de retail, vedeta in acest an, Ilinca Paun estimeaza ca in 2012 expansiunea retailerilor va continua in acelasi ritm, trendul fiind dat tot de operatorii de hipermarketuri. Ritmul de extindere ar putea incetini doar daca situatia economica din Europa se va agrava, insa fara acest scenariu, marii retailerii continua sa isi securizeze noi locatii.

Spre exemplu, in ultima saptamana au fost anuntate doua tranzactii cu terenuri: Dedeman, care a cumparat in Constanta terenul pentru al doilea magazin din oras si Auchan, care a cumparat 2,7 hectare din platforma fabricii Tricodava din cartierul bucurestean Ghencea.

Un segment care ar putea inregistra cresteri este cel al spatiilor hoteliere, unde Colliers ofera consultanta si evaluari, insa intentioneaza sa creeze un departament specializat, de dezvoltarea caruia se va ocupa Raluca Buciuc.

“Exista o cerere din partea proprietarilor de hoteluri care, in boom-ul imobiliar, au construit masiv, fara a avea un proiect bine gandit , iar acum au nevoie de un operator expert care sa le administreze eficient imobilul. In plus, sunt cateva orase, precum Sibiul, cu au potential turistic, dar si de business ridicat”, explica Ilinca Paun.

Pe lista departamentelor pe care Colliers vrea sa le dezvolte in 2012 se afla si cel de property management, care administreaza in prezent o cladire de birouri dezvoltata de Allianz Tiriac in Brasov si doua parcuri logistice detinute de GE Capital Real Estate si Helios Phoenix in Timisoara si Brasov.

Acest departament consolideaza pozitia consultantului imobiliar pe piata dinafara Bucurestiului, o traiectorie similara pe care ar putea avea-o si departamentul de birouri.

„Pe piata spatiilor de birouri din marile orase exista cerere din partea companiilor de outsourcing. Acesti operatori se vor uita mai mult la tara decat au facut-o pana acum, asa incat putem spune ca piata de birouri din tara incepe sa se dezvolte”, considera Paun.

Se dezvolta serviciile conexe tranzactiilor cu birouri

In Bucuresti, trazactiile incheiate de Colliers pe piata spatiilor de birouri au dus la aparitia serviciului de fit-out project management, care consta in coordonarea procesului de amenajare si mutare a unei firme intr-un nou sediu.

Procesul de mutare, denumit move management, este specific companiilor cu peste 150 angajati care nu au persoane dedicate relocarii si dureaza aproximativ o luna si jumatate, mutarea efectiva realizandu-se in weekenduri.

Tot un serviciu lansat in acest an ca urmare a cererii din partea proprietarilor de birouri a fost si cel de project marketing, care vinde servicii de PR si marketing pentru proiecte imobiliare. Pe acest segment, Colliers reprezinta in activitatile de promovare doua companii: Chayton Capital, dezvoltatorul parcului de birouri Swan Office & Tehnology Park din Pipera si S IMMO AG, proprietarul mallului Sun Plaza si al cladirii de birouri Sun Offices.

Birourile vor ramane si in 2012 un departament cheie a al consultantului imobiliar, mai ales in contextul in care dezvoltatorii incep sa investeasca din nou in achizitia de terenuri, cel mai recent exemplu fiind dat de Interprime Properties, parte a grupului IKEA, care a cumparat doua hectare langa Pasajul Basarab. Iar tranzactiile cu birouri atrag si alte servicii de consultanta imobiliara.

Sursa: Wall-Street
Investitiile in imobiliare au crescut la 115 miliarde de euro in 2011
Efortul depus de catre investitori pentru finalizarea tranzactiilor pana la finalul anului 2011 a avut efect de majorare a volumului investitiiilor imobiliare in Europa, cifra de afaceri totala ajungand la 115 miliarde de euro, in crestere cu 4% in comparatie cu 2010 (110 mld euro), se arata intr-un raport CBRE.

In trimestrul IV al anului trecut activitatea de investitii a crescut cu 15% comparativ cu trimestrul anterior, la 32 miliarde de euro, demonstrand increderea “investitorilor in piata imobiliara comerciala din Europa”, in ciuda perspectivelor economice incerte.

Cea mai mare crestere a investitiilor in ultimele trei luni ale lui 2011 s-a inregistrat in Franta (+65%), tarile nordice (+40%) si regiunea Benelux (+42%). Activitatea de investitii imobiliare in peninsula iberica s-au dublat fata de T3.

Cititi articolul integral pe Fin.ro
Prima Casa se modifica. Reabilitarea termica este blocata in blocurile unde exista proprietari cu apartamente ipotecate la stat
Guvernul vrea să modifice legislaţia care reglementează programul Prima Casă pentru a elimina o serie de blocaje care au apărut în practică.

Concret, s-au ivit mai multe situatii, în care s-a solicitat acordul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), în calitate de titular al dreptului de ipotecă legală de rang I, privind realizarea unor lucrări de intervenţie sau de extindere pentru care este necesară emiterea autorizaţiei de construire, privind imobilul ipotecat.

Prin noile reglementări guvernul doreşte să se asigure că Ministerul de Finanţe îşi va exprime acordului cu privire la lucrarile solicitate de cumpărător.

Neexprimarea acordurilor de catre MFP are efecte negative asupra posibilităţilor de realizare a lucrărilor de intervenţie asupra blocurilor de locuinţe care implică realizarea de investiţii (reabilitarea termică) de care profită şi ceilalţi proprietari din imobil şi implicit statul.

O altă problemă este generată de necesitatea înlocuirii imobilului cumpărat iniţial cu un altul, din cauza viciilor ascunse.

Acum, o astfel de situaţie nu este reglementată, dar potrivit noii legislaţii constructorul va fi obligat să pună la dispoziţia beneficiarului un alt imobil, se arată în Nota de Fundamentare a Proiectului de Ordonanţă de Urgenţă revizuit, publicata de Ministerul de Finanţe.

Sursa: Jurnalul National
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate