HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Informatii utile
In aceasta sectiune urmarim sa va tinem la curent cu cele mai recente si de interes informatii referitoare la domeniul imobiliar, tot ce tine de tranzactiile imobiliare, de vanzarile, inchirierile sau schimburile de apartamente, birouri, case, spatii comerciale, garsoniere, hale industriale, spatii cazare, spatii productie, terenuri, vile etc.
Alegeti de mai jos sectiune care va intereseaza:
Legislatie din domeniul imobiliar, al vanzarii de locuite (apartamente, birouri, case, spatii comerciale, garsoniere, hale industriale, spatii cazare, spatii productie, terenuri, vile)
Targuri de imobiliare din tara, cele mai bune oferte in tranzactionarea de garsoniere, apartamente, vile, case, terenuri etc.
Stiri imobiliare
Magazinul de bagabonti nu se inchide niciodata
A doua zi după ce s-au mutat în garsoniera din Berceni, la preţul de 800 de lei, Carmen a venit seara de la servici şi i-a spus încântată lui Pop:
- Ai văzut dragă că avem un magazin non stop la colţ? Dacă avem chef de ceva bun putem să luăm oricând. Nu dai şi tu o îngheţată pentru că te bucuri că mă vezi?
- Ba dau dragă. Şi ca să vezi ce dor mi-a fost de tine şi cât mă bucur de noua noastră casă, îngheţata mea ţi-o dau tot ţie…
Însă, bucuria de a avea un magazin alimentar deschis non stop la doar câţiva paşi de casă nu a durat prea mult, transformându-se într-un dezavantaj la care trebuiau să fie atenţi înainte să se mute. În fiecare seară, acolo se strângeau mai mulţi puşti din cartier să-şi bea cafeaua de la dozator şi berea de la frigider şi să umple strada cu coji de seminţe şi cu mucuri de ţigări. Numai că, aşa cum îi stă bine unui şmecher, şi „ai lor” vorbeau tare şi porcos, ascultau manele cu volumul la maxim şi „agăţau” fetele care treceau pe lângă ei. Fiind vară, nu puteau să închidă geamul şi să nu-i mai audă, iar Pop şi Carmen ajunseseră să nu se mai înţeleagă prin casă din cauza tămbălăului de afară decât dacă vorbeau tare. Nefiind obişnuiţi cu un astfel de ton începuseră să răguşească. Asta ca să nu mai vorbim despre „atenţiile” cu care o tratau băieţii pe Carmen când o vedeau, după care râdeau cu poftă încântaţi de talentele lor de cuceritori:
- Păpuşică, stai departe sau mergem la mine?
- Iubire, te scot la o ţuică să-ţi dau jos chiloţii?
- Prinţes-o, băiatu’ ăsta vrea să-i lingi îngheţata.
Şi multe alte replici „deştepte” de autobază. Carmen nu-i spusese nimic lui Pop pentru că îi era frică să nu se ducă la ei şi se să ajungă la bătaie. Dar nu mai ştia ce să facă să-i evite. La început a ocolit blocul, dar nu prea avea efect pentru că intrarea în bloc era foarte aproape de ei. Pe urmă s-a făcut că nu-i vede şi nu-i aude, dar nu s-au potolit. Apoi a încercat să le dea replici „acide”, însă nici asta nu a mers. Se făcea că vorbeşte la telefon, dar nu le păsa. Până la urmă, de teamă că din glumă în glumă vor îndrăzni mai mult şi nu se vor mai limita doar la vorbe, i-a povestit lui Pop despre „avansuri”. Acesta a luat foc şi a vrut să coboare la ei, dar l-a oprit Carmen:
- Stai cocoşule, unde te duci aşa pornit? Mai bine hai să încercăm altceva. Vino să mă iei din staţie ca să venim împreună acasă. Poate dacă văd că nu sunt singură se vor potoli.
Au încercat şi varianta asta şi nu au mai zis nimic puştii, dar şuşoteau şi râdeau. Pop fierbea, dar nu putea să se pună cu atâţia. După vreo săptămână, Pop a venit mai târziu acasă, iar Carmen a fost nevoită să treacă singură pe lângă ei. S-au luat de ea de parcă nu se întâmplase nimic:
- Te-a părăsit prietenu’? Te duc io acasă dacă tot eşti singură.
Era clar: stratagema nu funcţionase. Pop s-a hotărât să sune la poliţie şi să-i reclame pe Legea 61/1991 pentru tulburarea liniştii publice pentru că era trecut de ora 22:00 (Art. 2, pct. 28 şi 29) şi pentru injurii şi expresii jignitoare şi vulgare (Art. 2, pct. 1). A dat peste un poliţist căruia i-a spus ce se întâmplă cu gaşca din colţ, după care acesta aproape că a râs de el şi i-a spus că nu are ce face, dar că va trece un echipaj pe acolo să vadă care este situaţia. Spre mirarea lui Pop, în cinci minute au apărut doi poliţişti care s-au oprit la ceata de sălbatici şi au stat de vorbă cu ei. Însă, în seara următoare când au trecut pe acolo, supriza lui Pop a fost şi mai mare:
- Ce bă, te crezi jmecher? Ţi-e cald cu dinţii-n gură? Crezi că dacă chemi poliţia ne sperii? De ce nu ai venit să discuţi bărbăteşte dacă te deranjează adevărul? Ciocu’ mic bă dacă vrei să mai trăieşti sau să nu-ţi luăm femeia la poştă!
Atât i-a trebuit lui Carmen şi nu a mai vrut să iasă din casă. Pop nu mai ştia ce să facă. Era descumpănit că legea nu era respectată în ţara asta, ce să mai vorbeşti de bun simţ. Nu-i mai venea în minte nicio soluţie. S-a trântit descurajat pe un scaun şi nu a mai zis nimic, în timp ce Carmen se plimba nervoasă prin cameră, vorbind şi gesticulând continuu. După un timp, Pop şi-a dat seama că singura soluţie a problemei lor era mutarea. Aşa că s-au înţeles amândoi că trebuie să facă acest pas cât mai repede.
- Uite la ce trebuie să ajung dacă nu mă gândesc de la început la toate aspectele! Nu puteam să mai aştept o zi şi să studiez un pic zona? Dar lasă că de acum înainte nu mai fac prostia asta oricât de mare ar fi graba, se gândea Pop supărat pe el însuşi şi puţin dezamăgit pentru că avea impresia că este un om foarte ordonat şi meticulos.

Menţiune: Escu, Pop Escu, este un tânăr care a devenit avocat de câţiva ani şi care s-a căsătorit cu Carmen tot cam atunci. De când se cunosc au stat cu chirie prin mai multe cartiere din Bucureşti. Acum, de câteva luni, sunt fără contract într-o garsonieră de 17 mp din Berceni, confort III, 800 de lei/lună, complet utilată şi mobilată. Însă, pentru că s-au mutat în grabă şi nu au fost atenţi la tot ce trebuia, au avut neplăceri: carcalaci, loc de parcare, acum găştile de cartier…

Avertisment: Aceste personaje sunt imaginare şi sunt create pentru a pune în discuţie problemele care apar în viaţa de zi cu zi a proprietarului sau a chiriaşului unei locuinţe şi să găsească rezolvări la acestea. Intenţionăm să atragem atenţia asupra unor aspecte care trebuie luate în seamă în cazul unei mutări într-o locuinţă pentru a nu fi nevoiţi ulterior să ne mutăm în altă parte, să suportăm neplăceri sau chiar să ajungem la fapte mai grave (certuri, bătăi, distrugeri de bunuri etc.).
Creditarea bate pasul pe loc, Prima casa rezista
De mai bine de un an, procesul de creditare a populaţiei a stagnat. Doar împrumuturile în euro pentru locuinţe în euro mai au căutare, pe fondul derulării programului guvernamental.

Nesiguri pe viitorul situaţiei financiare, românii nu se mai încumetă să se împrumute la bănci. Doar investiţiile pe termen lung îi mai tentează.

De la izbucnirea crizei economice, băncile comerciale au devenit mult mai prudente în acordarea de noi credite, iar populaţia, afectată de scăderea veniturilor şi de creşterea gradului de îndatorare pentru vechile împrumuturi, nu se mai încumetă să se îndatoreze.

Astfel, procesul de creditare bate pasul pe loc de mai bine de un an. Ultimele date publicate ieri de Banca Naţională a României arată că împrumuturile în lei, unde dobânzile se menţin mult peste cele la euro, nu mai constituie o soluţie pentru români. Soldul creditelor în lei acordate de bănci populaţiei a scăzut cu 5,75% în intervalul iunie 2010 - iunie 2011, până la 35,43 miliarde de lei.

Împrumuturi numai pentru casă

Cele mai mari scăderi pe componenta în monedă naţională s-au înregistrat la creditele pentru consum (7,35%), respectiv la cele pentru locuinţe (7,14%). O uşoară creştere, de doar 0,5%, s-a consemnat la împrumuturile contractate de români în alte scopuri, cum sunt cele auto.

Una dintre lecţiile învăţate de români în perioada crizei a fost aceea de a nu se mai îndatora pentru consum. Cei care s-au încumetat să contracteze credite în ultimul an, au făcut-o pentru investiţii pe termen lung, adică pentru achiziţionarea unei locuinţe.

În timp ce soldul creditelor pentru consum în euro s-a redus cu aproape 5% în perioada iunie 2010 - iunie 2011, până la 6,4 miliarde de euro, pentru locuinţe, soldul a urcat cu 13,9%, până la 5,7 miliarde de euro.

Un factor important în evoluţia împrumuturilor imobiliare îl constituie derularea programului „Prima Casă”. De asemenea, campaniile de refinanţare ale băncilor i-a determinat pe mulţi români să renunţe la creditele vechi pentru unele noi, dar cu dobânzi mai mici.

Atraşi de dobânzile mai mici comparativ cu cele aplicate creditelor standard, maximum 4%+indicele EURIBOR la trei luni, dar şi de avansul maxim de 5% din valoarea proprietăţii, românii au ales să contracteze „Prima Casă”.

Programul guvernamental a ajuns la a patra etapă, iar câteva bănci, din cele 16 care şi-au anunţat intenţia de a participa, au început deja să acorde împrumuturi. Raiffeisen Bank a anunţat de ieri că începe să acorde credite „Prima Casă”, având la dispoziţie un plafon maxim de împrumuturi de 115 milioane de euro.

Celelalte bănci care au început acordarea de credite prin programul guvernamental sunt BCR, BRD, CEC Bank, Alpha Bank, Millennium Bank, OTP Bank, Banca Transilvania şi Piraeus Bank.

Sursa: Adevarul
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor ia în calcul modificarea legislaţiei secundare, astfel încât toate societăţile de asigurare să poată încheia asigurări facultative doar pentru sume asigurate care exced celor acoperite prin poliţa obligatorie pentru locuinţe, respectiv 10.000 de euro sau 20.000 de euro.

De asemenea, CSA are în vedere şi modificarea normelor puse în aplicare prin Ordinul nr. 5/2009, în sensul de a majora comisionul plătit de PAID societăţilor care încheie poliţa de asigurare obligatorie pentru locuinţe, de la 10% până la 20% din valoarea primei de asigurare.

Potrivit unui comunicat al CSA, remis miercuri AGERPRES, în şedinţa din 24 iulie, Consiliul CSA a analizat posibilitatea modificării legislaţiei secundare, emisă în aplicarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor.

Cititi articolul integral pe Money.ro
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate