HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Informatii utile
In aceasta sectiune urmarim sa va tinem la curent cu cele mai recente si de interes informatii referitoare la domeniul imobiliar, tot ce tine de tranzactiile imobiliare, de vanzarile, inchirierile sau schimburile de apartamente, birouri, case, spatii comerciale, garsoniere, hale industriale, spatii cazare, spatii productie, terenuri, vile etc.
Alegeti de mai jos sectiune care va intereseaza:
Legislatie din domeniul imobiliar, al vanzarii de locuite (apartamente, birouri, case, spatii comerciale, garsoniere, hale industriale, spatii cazare, spatii productie, terenuri, vile)
Targuri de imobiliare din tara, cele mai bune oferte in tranzactionarea de garsoniere, apartamente, vile, case, terenuri etc.
Stiri imobiliare
Se largeste aria beneficiarilor Prima casa, dar mai indrazneste cineva sa ia credit?
Într-o perioadă în care statul statul român se dă de ceasul morţii că nu are bani la buget să plătească salarii şi pensii, darămite să investească, senatorii se pare că nu ştiu nimic despre această problemă şi au decis să lărgească aria beneficiarilor programului Prima casă.

Astfel, cei interesaţi trebuie să nu fii deţinut începând din anul 2000 şi până la data solicitarii creditului garantat, în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia, nicio locuinţă, indiferent de modul în care a fost dobândită. Acest amendament modifică prevederea anterioară care menţiona că beneficiarii nu pot lua un credit pentru Prima casă dacă au deţinut vreodată o locuinţă.

În plus, senatorii au adoptat şi un alt amendament privind eliminarea prevederii ca asociaţiile fără personalitate juridică care pot participa la Prima casă trebuie să fie constituite din minimum şapte beneficiari. Această prevedere lărgeşte şi mai mult aria potenţialilor români care pot accesa Prima casă, relaxând condiţiile programului.

Cu toate acestea, trebuie să vedem dacă statul are bani pentru a continua Prima casă şi dacă românii, rămaşi între timp fără locuri de muncă sau cu salariile micşorate, îşi permit să acceseze un credit în acest program. Mai ales dacă ţinem cont de faptul că tot mai mulţi dintre cei care au luat credite ipotecare sunt în imposibilitatea de a mai plăti ratele şi sunt executaţi silit.
Ce este casa: activ sau pasiv?
Cand cumparati o casa/un apartament sau va propuneti sa faceti asta va ganditi, cel mai probabil, ca faceti o investitie. Mai exact, o buna investitie. Pana in 2007-2008 imobiliarele erau printre cele mai cautate active si se calificau, fara rezerve, pe lista celor mai bune investitii. Dupa caderea pietei, perspectiva unora dintre cumparatori s-a modificat chiar dramatic. Dintr-un activ care trebuia sa aduca bani achizitia s-a transformat, pentru ultimii intrati in piata, intr-un pasiv care le-a pus pe umeri datorii tot mai greu de dus.

Intr-o carte care l-a facut celebru, Robert Kiyosaki explica dezarmant de simplu doi termeni straini pentru majoritatea oamenilor obisnuiti, dar intens folositi in jargonul lumii afacerilor: activul si pasivul. Activele, spune autorul best-seller-ului “Tata bogat, tata sarac” (aparuta si in romaneste la editura Curtea Veche), sunt cele care iti baga bani in buzunar. Pasivele sunt cele care ti-i scot. Ca sa explice in termeni practici diferentele, el foloseste exemplul casei – achizitie considerata esentiala de majoritatea covarsitoare a oamenilor obisnuiti.

Afirmatia sa, provocatoare, este ca o casa nu este un activ. “Daca eu si sotia mea ar urma sa cumparam o casa mai mare si mai frumoasa ne-am da seama imediat ca n-ar fi vorba de un activ, ci de un pasiv, avand in vedere ca ne-ar scoate si mai multi bani din buzunar”, scrie Kiyosaki. Lista argumentelor cu care isi sustine afirmatia e construita chiar cu lucrurile care scot banii din buzunar: ipoteca, impozitele, asigurarile, intretinerea casei. Daca toate acestea sunt acoperite doar din salariu sau, mai greu, de la salariu la salariu, riscati sa ramaneti toata viata o familie indatorata.

Pe de alta parte, valoarea unei case poate, in anumite perioade, sa creasca peste cheltuielile pe care le poarta. In Romania, de pilda, a fost situatia celor care au cumparat apartamente cu 10-20.000 de euro, chiar cu bani imprumutati si carora umflarea balonului imobiliar le-a putut lasa amintiri placute sau o suma frumusica in buzunar, daca au vandut la timp. Dar, cum scrie Kiyosaki “valoarea caselor nu creste intotdeauna. Inca am prieteni care datoreaza un milion de dolari pentru o casa care s-ar vinde in prezent cu doar 700.000 de dolari”. Inventariind anunturile de executari silite din Romania, se pot gasi usor oameni in aceeasi situatie fie ca e vorba de case, fie ca este vorba despre terenuri.

Inseamna asta ca n-ar trebui sa impliniti visul clasei de mijloc? “Nu spun sa nu cumparati o casa. Spun doar ca e bine sa intelegeti diferenta dintre active si pasive. Cand imi doresc o casa mai mare, mai intai cumpar active care sa genereze banii cu care sa platesc casa”, explica Kiyosaki, un sustinator al ideii de educatie financiara (autorul este fiu de profesor), al liberei initiative si al asumarii riscurilor unor investitii pe cont propriu. Altfel spus, faceti cu grija socotelile si mai ales cati din banii cu care cumparati sunt capital propriu si cat imprumutati. Apoi, in ce moment al pietei va aflati? Inceputul cresterii sau finalul ei ori chiar inceputul declinului.

Pe scurt, sunt sanse REALE ca achizitia imobiliara sa nu va bage bani in buzunar sau mai degraba va va scoate, si asta pe termen lung?

Teza lui Kiyosaki – casa nu este activ, ci pasiv – a starnit critici mai ales printre promotorii investitiilor in case si terenuri si in special inainte de criza financiara, care a determinat, nu doar in SUA, scaderea drastica a pretului la activele/pasivele imobiliare. Cumparatorii intrati pe finalul bulei speculative ii vor da, probabil, dreptate. Investitorii exersati vor pleda in continuare pentru avantajele pe termen lung ale pietei imobiliare si vor spune ca omul este doar un alt autor de literatura motivationala – de succes, de vreme ce cartile lui se vand in milioane de exemplare.

Cei ce stau pe margine si cauta un punct de plecare pentru administrarea propriilor finante pot gasi in cartile lui Kiyosaki, dar si ale altor autori, idei si experiente interesante. Pastrati totusi o rezerva daca, citind, vi se pare ca totul devine foarte usor. In viata de zi cu zi, lucrurile incep sa se complice!

Sursa: Romania Libera
Sedintele unde se decide soarta celor mai mari proiecte imobiliare din Bucuresti incep sa fie secretizate
Primaria Capitalei a trecut la secret o sedinta a Comisiei Tehnice de Urbanism, locul unde se decide soarta celor mai mari proiecte imobiliare din Capitala (turnuri in centrul orasului, blocuri pe spatii verzi etc).

Desi aceste sedinte au fost publice pana acum, la ultima sedinta a Comisiei, care a avut loc miercurea trecuta, nici presa si nici ONG-urile nu au mai fost invitate.

De asemenea, pe site-ul Primariei Capitalei nu a mai fost publicat anuntul prin care se publica daca are loc sedinta si ordinea de zi a acesteia.

Presedintele Comisiei, Sorin Gabrea, a declarat pentru HotNews.ro ca e posibil ca nici la viitoarele sedinte sa nu mai fie invitata presa si societatea civila.

In ultimii ani, HotNews.ro a scris in fiecare miercuri despre proiectele avizate. O parte dintre acestea daunau grav interesului public.

* Informatie de context: Sorin Gabrea, seful acestei comisii, este actionar intr-o firma care a participat la proiectarea inelului median al Bucurestiului, proiect discutat chiar la comisia prezidata de Gabrea.

Potrivit unor surse de pe langa Primaria Capitalei, la sedinta de miercuri s-au discutat urmatoarele proiecte:

- modernizarea sistemului rutier si a liniei de tramvai de pe Soseaua Pantelimon;
- modernizarea sistemului rutier si liniei de tramvai de pe Soseaua Iancului;
- amenajare Piata Henri Coanda si Parcaj subteran, proiect care prevede amenajarea unui parcaj subteran pe bulevardul Lascar Catargiu la intersectia cu strada Gheorghe Manu si amplasarea statui lui Henry Coanda la suprafata;

- Planul Urbanistic Zonal pentru aprobarea traseului Inelului Median de circulatie a Capitalei. Proiectul a fost pus in dezbatere publica de Primaria Capitalei in luna Iulie, urmand ca specialistii sa stabileasca solutia tehnica. Citeste mai multe despre acest proiect aici

Nici unul dintre acestea nu a fost aprobat datorita lipsei de cvorum, ele fiind totusi discutate de membrii Comisiei care au fost prezenti in sala.

Contactat telefonic de HotNews.ro, presedintele Comisiei Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului de la Primaria Capitalei, Sorin Gabrea, a declarat ca in cadrul ultimei sedinte a Comisiei de Urbanism nu s-a aprobat niciun proiect.

“Eu am cerut sa discutam numai intre profesionisti. De multe ori ONG-urile preiau ce se discuta la Comisie si le folosesc in alte scopuri. Am organizat dezbatere publica pentru proiectul inelului median, care s-a discutat miercuri (n.r. Proiectul inelului median este facut de consortiul: Proiect Bucuresti, Ecoterra, Metroul SA, Western Outdoor si Alpha Studio. La firma Western Outdoor este actionar Sorin Gabrea, presedintele CTUAT) si nu a venit nimeni. Cand se va inchega, atunci il vom prezenta public. Miercuri a fost doar o consultare cu reprezentantii Directiilor de Circulatie si Utilitati din cadrul Primariei Capitalei. Nu a fost Comisie de Urbanism. Nu a fost aprobat niciun proiect”, a explicat acesta.

Intrebat daca data viitoare presa si ONG-urile vor primi invitatie, acesta a declarat: “E posibil sa nu!”. Arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu, persoana care trebui sa se ingrijeasca ca Directia de Urbanism sa comunice ordinea de zi a sedintelor Comisiei Tehnice de Urbanism, nu a putut fi contactat pentru a oferi mai multe informatii referitor la motivele pentru care sedinta nu a fost facuta publica.

Reprezentantii ONG-urilor care au ca obiect de activitate protejarea patrimoniului si a spatiilor verzi si care participau de obicei la sedintele acestei Comisii considera secretizarea sedintelor drept un mesager al coruptiei.

Nicusor Dan, Asociatia Salvati Bucurestiul: “Este foarte grav daca sedintele Comisiei Tehnice de Urbanism ar fi secrete. In felul acesta opinia publica va fi pusa in situatia de a afla de proiectele urbanistice doar in momentul in care vor fi votate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, ceea ce ar duce la imposibilitatea opiniei publice de a se opune proiectelor nocive pentru oras”.

Mircea Toma, reprezentant Agentia de Monitorizare a Presei: ” Transparenta este principalul inamic al coruptiei. Atunci cand o institutie publica refuza in mod explicit accesul public la dezbateri anunta implicit ca are cel putin intentia sa comita fapte ilegale, care se califica in categoria crima organizata. Iar daca privim cu atentie continutul agendei de la sedinta care a fost oculta, descoperim ca insusi presedintele Comisiei, domnul Sorin Gabrea, se afla in flagrant conflict de interese, urmand sa judece un proiect in care este actor. Din punctul meu de vedere domnul Gabrea trebuie sa fie demis pentru a se elimina un agent al mafiei imobiliare dintr-o institutie publica”.

Comisia Tehnica de Urbanism si Amenajarea Teritoriului de pe langa Primaria Capitalei (CTUAT) este primul for unde se decide soarta marilor proiecte imobiliare din Bucuresti.

In baza deciziei CTUAT, arhitectul sef al orasului si primarul Capitalei dau avizul de urbanism, cea mai importanta aprobare pentru un Plan Urbanistic Zonal, care stabileste practic inaltimea, volumetria cladirii si pe cat la suta din teren se construieste.

Pornind de la acest aviz, Ministerul Culturii, Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltarii, dau si ele avizele de specialitate. In final, Planul Urbanistic Zonal, cu toate avizele enumerate mai sus, este supus la vot in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

De ce nu mai are voie presa la sedintele Comisiei/Subiecte relatate de HotNews de la Comisia Tehnica de Urbanism:

* Telegondola din Bucuresti, aminata de Comisia de Urbanism
* Turnul de 20 de etaje de pe spatiul verde din mijlocul intersectiei Razoare a primit unda verde
* Trei pasaje subterane in zona Piata Presei Libere - propunere pentru fluidizarea traficului
* Bloc de 9 etaje langa Ambasada Frantei si casa Otetelesanu
* Chioscul - pagoda de doi metri patrati si 30.000 de euro, noua atractie a parcurilor din Bucuresti
* FOTOGALERIE ​Bloc de 37 de metri in Centrul Istoric din Bucuresti, pe Strada Doamnei
* Soseaua Buzesti - Berzei - Uranus va trece pe sub curtea Palatului Parlamentului. Proiectul a primit primul aviz important
* Proprietarul unei cladiri din Capitala isi demoleaza blocul pentru ca nu are locuri de parcare

Sursa: HotNews
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate