HOME ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE DIRECTOR FIRME UTILE CONTACT
Imobiliare
Cautare imobiliare
Localitatea
Zona
Tip spatiu
Oferit spre
   
Cuvant
Utile imobiliare
Catalog de firme
Cautare firme
Localitate
Domeniu de activitate  
Cuvant
 
Curs valutar BNR
Informatii utile
In aceasta sectiune urmarim sa va tinem la curent cu cele mai recente si de interes informatii referitoare la domeniul imobiliar, tot ce tine de tranzactiile imobiliare, de vanzarile, inchirierile sau schimburile de apartamente, birouri, case, spatii comerciale, garsoniere, hale industriale, spatii cazare, spatii productie, terenuri, vile etc.
Alegeti de mai jos sectiune care va intereseaza:
Legislatie din domeniul imobiliar, al vanzarii de locuite (apartamente, birouri, case, spatii comerciale, garsoniere, hale industriale, spatii cazare, spatii productie, terenuri, vile)
Targuri de imobiliare din tara, cele mai bune oferte in tranzactionarea de garsoniere, apartamente, vile, case, terenuri etc.
Stiri imobiliare
Cat costa bransarea casei la utilitati
În funcţie de poziţionarea proprietăţii şi de soluţiile tehnice identificate de furnizori pentru fiecare caz în parte, costurile de branşament variază de la câteva mii la câteva zeci de mii de lei.

O casă pe pământ nu presupune un efort financiar doar pe parcursul procesului de achiziţie a terenului şi construirii acesteia, ci şi ulterior, după finalizarea lucrărilor.

Concret, racordarea la reţelele edilitare de utilităţi vă va scoate din buzunar alţi bani şi vor presupune alte documente şi avize. Întreaga procedură se extinde pe mai multe luni.

În funcţie de amplasamentul construcţiei faţă de punctele de racordare la respectivele reţele, beneficiarii vor plăti, în cele mai fericite cazuri, câteva mii de lei, în timp ce persoanele ale căror proprietăţi se află la câteva zeci sau sute de metri de respectivele puncte vor fi nevoite să scoată din buzunare chiar şi câteva zeci de mii de lei.

Acte necesare pentru branşarea la reţeaua de apă

În cazul în care în zona unde se află proprietatea deţinută autorităţile locale împreună cu furnizorii de apă au procedat deja la demararea lucrărilor de extindere a reţelei de distribuţie, puteţi depune documentaţia necesară aprobării operaţiunii de branşament.

Dosarul va trebui să conţină certificatul de urbanism, actul de proprietate, precum şi planul de situaţie cu ridicare topografică şi viza Oficiului Judeţean de Cadastru, Geodezie şi Cartografie (OJCGC).

Costurile de racordare la reţelele edilitare de apă şi canalizare sunt cuprinse, în majoritatea cazurilor, între 1.200 şi 2.500 de lei, atunci când punctul de racordare se află în imediata vecinătate a proprietăţii, spun reprezentanţii Apa Nova.

Cum vă racordaţi la reţeaua electrică

Pentru racordarea la reţeaua centrală de electricitate veţi avea de urmat câteva etape. Prima dintre ele este o fază preliminară de documentare şi informare asupra întregului proces şi asupra costurilor acestuia.

În cea de-a doua etapă va trebui să obţineţi un aviz de amplasament, necesar în cazul construcţiilor noi.

Ulterior, se va depune la biroul furnizorului o cerere de racordare. În cazul unui aviz favorabil din partea acestuia, se va realiza instalaţia de racordare şi se încheie contractul de furnizare a serviciilor.

Costurile de execuţie a lucrărilor de racordare diferă de la un caz la altul, potrivit reprezentanţilor Enel, în funcţie de amplasamentul construcţiei în raport cu sursa de electricitate.

Cu aproximaţie, costurile pornesc de la aproximativ 1.500 de lei, în cazul în care locuinţa este poziţionată foarte aproape de un stâlp existent, dar pot depăşi chiar şi 10.000 de lei, pe măsură ce distanţa dintre cele două puncte creşte. Taxa de branşament, în funcţie de furnizor şi localizarea proprietăţii, porneşte de la aproximativ 1.400 de lei.

Soluţii personalizate pentru accesul la reţeaua de gaz

În cazul în care se doreşte şi branşarea la reţeaua de gaz, va trebui să depuneţi la biroul furnizorului o cerere de acces la sistemul de distribuţie.

Reprezentanţii acestuia vor elabora şi vă vor propune o soluţie tehnică optimă de racordare, precum şi o valoare estimativă a lucrării de branşament şi lista cu actele necesare. Taxa de branşament, în funcţie de furnizor, porneşte de la aproximativ 1.200 de lei.

1.200 de lei costă, cu aproximaţie, o taxă de branşament la una dintre reţelele de utilităţi edilitare: apă, gaze sau electricitate

Sursa: Evenimentul Zilei
Foarte putini expozanti si vizitatori la Project Expo, dar foarte multa caldura
Târgul imobiliar Project Expo a avut loc în week-end-ul într-un cort în faţa Palatului Copiilor din Bucureşti. Acest spaţiu a atras foarte puţini expozanţi şi vizitatori care au fost nevoiţi să suporte o atmosferă de saună. Organizatorii evenimentului au reuşit să obţină cel mai mic şi cel mai „fierbinte” târg imobiliar organizat vreodată în Bucureşti. Nici măcar expozanţii nu au putut sta la standuri, ci la terasa de alături, lăsând pliantele să vorbească în locul lor. Unii dintre ei nici măcar nu s-au deranjat să aibă standurile amenajate la începerea expoziţiei. Se pare că vara, mai ales vara aceasta de criză economică, nu este un moment propice pentru astfel de evenimente.

Preturile apartamentelor scad, insa notarii impun valori minime in crestere
Aceştia au întocmit grila pe 2012, pentru Capitală, cu un nivel minim acceptat cu 5-10% mai mare faţă de anul trecut.

Deşi tendinţa preţurilor apartamentelor a fost una de descreştere în ultimii ani, notarii au o altă viziune când vine vorba de valorile minime cu care ar trebui tranzacţionate activele imobiliare.

Grila pentru acest an după care notarii calculează taxele şi impozitele minime pentru tranzacţiile cu apartamente în Bucureşti a fost stabilită la valori mai mari în medie cu 5%-10%, în condiţiile în care în ultimii trei ani modificările au fost în jos.

Ghidul valorilor orientative ale proprietăţilor imobiliare pentru 2012 clasifică apartamentele din Bucureşti în 59 de zone, după numărul etajului, gradul de confort, precum şi anul construcţiei

Notarii au operat creşteri ale valorilor estimative ale apartamentelor, deşi menţionează că datele de pe piaţă arată o scădere generală a activelor imobiliare.

“Toate datele disponibile în piaţă arată o scădere generală a preţului activelor imobiliare în ultima perioadă, fără ca amplitudinea acesteia să poată fi măsurată cu precizie. Cu toate acestea, un indiciu important privind evoluţia pieţei este oferit de lichiditate (numărul de tranzacţii), element puternic corelat cu preţurile.

Piaţa românească este expusă unor riscuri suplimentare, datorate tranzacţionării în monedă străină, scăderii populaţiei şi numărului extrem de mare de locuinţe ocupate de proprietari. Această situaţie este amplificată de lipsa de transparenţă a pieţei (inexistenţa unui indice imobiliar oficial), costurile ridicate şi viteza scăzută de tranzacţionare”, se menţionează în ghidul valorilor orientative ale proprietăţilor imobiliare pentru 2012, citat de Mediafax.

Cum se modifică valorile minime în funcţie de zone

Valorile din grilă se plasează semnificativ sub preţurile de tranzacţionare şi semnifică nivelul minim la care se poate încheia contractul de vânzare-cumpărare.

Potrivit noii grile, pentru un apartament de două camere, confort I sporit situat la un etaj intermediar în zone centrale, precum Dacia, Decebal, Dristor, Eminescu, Ferdinand, Pache Protopopescu sau Unirii, valoarea minimă se situează la 45.750 de euro, valabilă pentru o construcţie din anul 1978-1997.

Anul trecut, un apartament în aceleaşi zone, cu aceleaşi caracteristici, dar încadrat ca an al construcţiei între 1978-1990, avea o valoare de 41.600 de euro.

În cazul unui apartament cu două camere de pe Bulevardul Magheru, din Piaţa Romană sau de pe Strada Polonă, construit între aceiaşi ani, valoarea stabilită de notari este de 46.870 de euro, faţă de 43.400 de euro în 2011.

Şi pentru apartamentele din cartierele semicentrale notarii au stabilit valori în urcare pentru acest an. În urma actualizării valorilor, un apartament de două camere confort sporit de la un etaj intermediar într-un bloc de pe Bulevardul Tineretului sau din Nerva Traian este evaluat la 39.060 de euro, faţă de 36.200 de euro în 2011.

În Drumul Taberei şi în cartierul Ghencea, acelaşi apartament are o valoare de 31.520-36.080 de euro, faţă de 30.000-34.400 de euro în 2010.

Pentru un apartament cu două camere din cartierul Militari, de pe Bulevardul Iuliu Maniu, notarii au stabilit o valoare de minimum 26.200 de euro şi un maxim de 32.280 de euro. În grila de anul trecut, minimul era de 25.300 de euro, iar maximul de 30.700 de euro.

În acelaşi timp, pentru apartamentele din Calea Rahovei şi Ferentari valorile au crescut cu circa 5% de la 30.700 de euro la 32.280 de euro, un procentaj similar de creştere fiind înregistrat şi în Giuleşti (28.480 de euro, faţă de 27.100 de euro).

Grila este actualizată în fiecare an

Ghidul urmăreşte stabilirea valorilor orientative pentru proprietăţi imobiliare de tip rezidenţial, comercial şi industrial pentru uzul birourilor notariale, având în vedere respectarea prevederilor din Codul Fiscal, reprezentând un studiu al pieţei imobiliare locale, bazat pe analiza tranzacţiilor efectuate în anii anteriori şi pe anticiparea evoluţiei viitoare.

Notarii actualizează o dată pe an expertizele privind valoarea de circulaţie a imobilelor, grilă care este comunicată Direcţiilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice.

Persoanele fizice plătesc, din 2007, cote diferenţiate de impozit pentru veniturile obţinute din tranzacţii imobiliare, în funcţie de valoarea proprietăţii şi de intervalul în care este deţinut imobilul.

Astfel, dacă proprietăţile - construcţii şi terenuri - sunt vândute în mai puţin de trei ani de la dobândire, cota de impozit este de 3%, atunci când valoarea proprietăţii nu trece de 200.000 de lei. Peste acest nivel se adaugă o sumă fixă de 6.000 lei şi o cotă de 2%, calculată la valoarea care depăşeşte 200.000 de lei.

În varianta înstrăinării imobilelor la mai mult de trei ani de la momentul dobândirii, mecanismul de impozitare rămâne acelaşi, însă cota de impunere este redusă cu un punct procentual. În acest caz, suma fixă plătită pentru valorile de peste 200.000 lei este de 4.000 lei.

Dacă valoarea declarată de părţi este mai mică decât suma orientativă stabilită de expertizele întocmite de către camerele notarilor publici, impozitul se calculează la cea de-a doua valoare.

Sursa: Curierul National
sursa: flux imobiliar
Citeste si stirile imobiliare
Programul Prima Casă va continua în 2013. Plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 de milioane de euro
Dezghet usor in dezvoltarea imobiliara
Stocul de spatii industriale si logistice nu va creste semnificativ anul viitor
Cum te faci proprietar pe terenul de sub bloc
Jumatate din volumul investitiilor directe va fi absorbit de sectorul industrial
Harta preturilor la terenurile agricole. Cat mai costa un hectar de pamant in Romania?
S-au ieftinit taxele pentru intabulare. Afla cu cat
Asigurari facultative doar pentru sume asigurate ce exced celor acoperite de polita obligatorie pentru locuinte
La un pas de cel mai prost an in imobiliare
Lucrarile de constructii au crescut in primul semestru cu 7,5%
Romanii au tot mai multe spatii comerciale moderne
Proprietarii nu tin cont de fluctuatiile cursului valutar
Investitorii imobiliari nu-si mai ajuta cu bani firmele din Romania
Autorizatiile de constructie pentru rezidentiale, in scadere
Guvernul nu va emite titluri de plata pentru imobilele nationalizate pentru inca un an
Prelungirea interdictiei de vanzare a terenurilor agricole catre straini nu poate fi realizata
Cum dau dezvoltatorii “tepe” cu viciile de constructie
BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro acordat pentru Prima casa
Bancile nu mai fac afaceri imobiliare pentru ca banii se intorc greu
Vesti proaste pe toate fronturile real estate-ului autohton
Vanzarea casei va fi nula fara atestatul energetic
Guvernul vrea sa mai amane legea privind proprietatile nationalizate
Investitorii nu sunt interesati sa finanteze locuintele ANL, pentru ca nu-si recupereaza banii
Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor
“Gaura” lasata de Guvern in imobiliare: Fara subventii, mai putini cumparatori
Dezghet pe piata apartamentelor vechi
2012 ar putea aduce o crestere pe segmentul spatiilor industriale
Mica evaziune imobiliara
Numarul autorizatiilor pentru constructii de locuinte a crescut cu 15,4% luna trecuta
ANL va finaliza anul acesta 1.800 de locuinte incepute anterior
Murano Shop - bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano
Silver Shop - bijuterii din argint 925
Home | Contact | Termeni si conditii | Acord de confidentialitate